Trolejbus u Rijeci
+10
Narcis
Damir
kriticar
kico101
kobler
Trol_Rijeka
Thommo
NP-549
gaspa
kiki273
14 posters
Stranica 1 / 6.
Stranica 1 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Trolejbus u Rijeci
24.listopada 1951.riječkim ulicama,od ž.stanice do Plumbuma,prvi put u probnoj vožnji prošao je trolejbus.
27.listopada u 16 sati svečno je otvoren trolejbusni promet.
1952.linija je produljena do Kantride.
27.srpnja 1952.otvorena je druga trolejbusna linija Mlaka - Trsat
16.kolovoza 1969 ukinut je trolejbusni promet.
27.listopada u 16 sati svečno je otvoren trolejbusni promet.
1952.linija je produljena do Kantride.
27.srpnja 1952.otvorena je druga trolejbusna linija Mlaka - Trsat
16.kolovoza 1969 ukinut je trolejbusni promet.
Situacija na nekad ne tako prometnom Bulevaru Marxa i Engelsa
Trolejbuse su ukinuli ali se količina prometa nije bitno promijenila
(doduše, nešto se povećala izgrađenost kvarta)
Situacija na nekad ne tako prometnom Bulevaru Marxa i Engelsa
Trolejbuse su ukinuli ali se količina prometa nije bitno promijenila
(doduše, nešto se povećala izgrađenost kvarta)
gaspa- Administrator
- Broj postova : 3733
Registration date : 14.05.2008
Re: Trolejbus u Rijeci
Možda je bila nedjelja popodne kad su ove fotke snimljene .gaspa je napisao/la:... Situacija na nekad ne tako prometnom Bulevaru Marxa i Engelsa ...
Gost- Gost
Eto još jedna za nostalgičare...
(da vidimo tko se danas usuđuje voziti smjerom koji ide trolejbus)
...i još jedna za one koji dobro vide (trolu)
(da vidimo tko se danas usuđuje voziti smjerom koji ide trolejbus)
...i još jedna za one koji dobro vide (trolu)
Pa s obzirom na priče koje kruže Autotrolejem, a i gradom, vrlo brzo bi se mogli ponovo vozit tim smjerom. Mada je moje osobno mišljenje da to toga neće doć tako brzo.
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2443
Registration date : 16.03.2008
RE Slika Jadranskog trga s trolejbusom na stajalištu i tramvajskim tračnicama.
Očito nakon ukidanja tramvaja 1952. tračnice još dugo nisu bile izvađene. Na slici vidimo da tramvajske kontaktne mreže više nema. A trolejbusna je provedena pravcem Ciottina - Adamićeva - Fiumara tek kad je obustavljen tramvajski promet. Zna li netko - ili se sjeća - kada su tračnice demontirane?
Očito nakon ukidanja tramvaja 1952. tračnice još dugo nisu bile izvađene. Na slici vidimo da tramvajske kontaktne mreže više nema. A trolejbusna je provedena pravcem Ciottina - Adamićeva - Fiumara tek kad je obustavljen tramvajski promet. Zna li netko - ili se sjeća - kada su tračnice demontirane?
Trol_Rijeka- Broj postova : 282
Registration date : 08.05.2008
Orao na gradskom tornju isječen je 20. 1. 1949. Ova fotka nastala je iza toga.
kobler- Broj postova : 472
Registration date : 03.03.2008
Trolejbus je u Rijeku uveden u listopadu 1951. Svaka fotka koja sadrži trolejbus nastala je iza toga.
Izvanredan članak o trolejbusima u Italiji:
http://www.cityrailways.net/metroitaliane/dossier16.html
Sadrži argumentaciju u prilog trolejbusa koja je dakako neoboriva. Osim toga tu su podaci i ilustracije.
Pretpostavljam da se većina 4umaša snalazi s talijanskim.
Sadrži argumentaciju u prilog trolejbusa koja je dakako neoboriva. Osim toga tu su podaci i ilustracije.
Stvar se da riješiti i sa google translatorom.Trol_Rijeka je napisao/la:Izvanredan članak o trolejbusima u Italiji:
http://translate.google.com/translate?client=tmpg&hl=hr&u=http%3A%2F%2Fwww.cityrailways.net%2Fmetroitaliane%2Findex.html&langpair=it|hr
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Registration date : 01.03.2008
Fala im, ali s ovakvim prijateljem ne trebaš neprijatelje!kico101 je napisao/la:Stvar se da riješiti i sa google translatorom.
http://translate.google.com/translate?client=tmpg&hl=hr&u=http%3A%2F%2Fwww.cityrailways.net%2Fmetroitaliane%2Findex.html&langpair=it|hr
Najprije moram translatirati tekst u rikverc na izvornik, a onda prevesti kako bog zapovijeda (poklopac=copert(in)a=naslovnica). Što bi rekli moji Gorani: Dvaput ujedamput
Pfaff- Administrator
- Broj postova : 11496
Registration date : 18.03.2008
Na http://stacion.hr/autotrolej/index.html stavio sam update - sada gotovo sve serije buseva imaju barem linkanu fotografiju.
Malo mi je teže pohvatati fotke trolejbusa, pa bi molio znalce da provjere serije koje sam stavio na stranicu i daju link na sliku - ako postoji. Tnx unaprijed!
Malo mi je teže pohvatati fotke trolejbusa, pa bi molio znalce da provjere serije koje sam stavio na stranicu i daju link na sliku - ako postoji. Tnx unaprijed!
Jako dobro i pregledno! I jedna mala opaska: neke fotografije se ne otvaraju u zasebnom okviru, je to namjerno ili kako?
Gost- Gost
Koji tip se ne otvara? Plan je da svi imaju svoju stranicu sa slikama SVIH pojedinih vozila, kao npr. Regio i Citaro, i Fiat trolejbus.tomo je napisao/la:Jako dobro i pregledno! I jedna mala opaska: neke fotografije se ne otvaraju u zasebnom okviru, je to namjerno ili kako?
Svi ostali za početak imaju samo sliku, a kad stignem, ili kad mi neko pomogne, dobit će svoju stranicu.
Na ovima se otvori stranica ne i fotografija "iznad" stranice:
Mercedes Benz Citaro O530G (II. generacija)
Mercedes Benz Citaro O530G (I. generacija)
MAN Lion's Regio ÜL364
MAN SG322
TAM 260 A 119 L
FAP Ohrid
Fiat 672 Cansa CGE
Mercedes Benz Citaro O530G (II. generacija)
Mercedes Benz Citaro O530G (I. generacija)
MAN Lion's Regio ÜL364
MAN SG322
TAM 260 A 119 L
FAP Ohrid
Fiat 672 Cansa CGE
Gost- Gost
Za one koji možda ne znaju ovo je trolejbus Avtomontaža-Končar.
@Thommo, na stranici Štaciona navodiš trolejbus Oerlicon. To je zapravo Pistoiesi, za kojega je Oerlikon proizveo samo elektriku.
Jedan Fiat Cansa 672 ipak je sačuvan. U prometnom muzeju u La Speziji gdje se čuva primjerak iz fiorentinske flote koji je identičan riječkoj Cansi.
Nisam siguran da je bilo Goši u Rijeci.
@Thommo, na stranici Štaciona navodiš trolejbus Oerlicon. To je zapravo Pistoiesi, za kojega je Oerlikon proizveo samo elektriku.
Jedan Fiat Cansa 672 ipak je sačuvan. U prometnom muzeju u La Speziji gdje se čuva primjerak iz fiorentinske flote koji je identičan riječkoj Cansi.
Trolejbus u Rijeci 1961. godine
Izvor: Novi list
Izvor: Novi list
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6189
Registration date : 15.05.2008
He-he, ima još. (kako mu je to promaklo? - ali imam ja) Osim te Gošine evidentiran je još jedan stariji model - eto ih oba (osim ako izvorni dobavljač prve slike nije lupetao gluposti - kako već znaju - pa to nije Rijeka... ali na vama je domaćima da to prepoznate)
Ovaj ružni na Jadranskom trgu (na kojem još nema Erste banke) je mađarski Ikarus 60 BKV, serija 200.
Ovaj što skreće iz Titovog trga u Žrtava fašizma bi mogla biti Goša što se uklapa u informaciju, koju sam nedavno dobio, da je Beograd poslao jedno vozilo Rijeci. To nije tip 910 AU nego 911.
Ovaj što skreće iz Titovog trga u Žrtava fašizma bi mogla biti Goša što se uklapa u informaciju, koju sam nedavno dobio, da je Beograd poslao jedno vozilo Rijeci. To nije tip 910 AU nego 911.
Cansa na Kantridi
Izvor: autobusi.org
Izvor: autobusi.org
Zadnja promjena: kiki273; 24.02.11 6:42; ukupno mijenjano 1 put.
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2443
Registration date : 16.03.2008
Da sam to skinuo sa autobusi.org naveo bih izvor; ovo je s nekakvog cro-info.net ali neda otvorit stranicu.NP-549 je napisao/la:A bogami ni z bespući nego je moja slika z Autobusi.org
» Piranski trolejbus?
» Mapa Rijeke iz 1968.g. - s ucrtanim trolejbus linijama!!
» HRM u Rijeci
» m/t Supetar, m/t Sveti Krsevan, m/t Cres
» Mapa Rijeke iz 1968.g. - s ucrtanim trolejbus linijama!!
» HRM u Rijeci
» m/t Supetar, m/t Sveti Krsevan, m/t Cres
Stranica 1 / 6.