Njam, njam ...
+27
klek
Phalanx
bnsf
Thommo
klemenčič
Damir
portos
file
kobler
Drempa
Silver
ZlayoZg
Patentee 1833
KAPO
Jean
kiki273
gaspa
nenek
Narcis
NP-549
novi_shef
LLeon
EuroTrakker
Pfaff
Barney
sali
milepaclo
31 posters
Stranica 12 / 40. • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 26 ... 40
Re: Njam, njam ...
M-mmm ... mogu se ja pozvat ?Silver je napisao/la:...
Ako ove fotke vide moji dečki-unuci eto njh kod mene i bez poziva
...
Gost- Gost
tomo je napisao/la:M-mmm ... mogu se ja pozvat ?Silver je napisao/la:...
Ako ove fotke vide moji dečki-unuci eto njh kod mene i bez poziva
...
Pa zar ne vidiš koliko je to opasno. Šečer, masnoća, alkohol, sve je to nezdravo i zato radim vrlo rijetko i u malom plehu,
(otrovi u malom pakovanju ) i zbog toga što ne želim za nikoga odgovarati ne nudim nikome. S tobom bi rađe otišao u Medvedgrad na jednu, možda dvije rezane pive. To bi već bio posao, puno zdraviji .
Silver- Broj postova : 353
Registration date : 09.02.2009
Nisam ja Pfaff da se bojim čak i krompira (za sada)Silver je napisao/la:... Šečer, masnoća, alkohol, ...
Gost- Gost
tomo je napisao/la:Nisam ja Pfaff da se bojim čak i krompira (za sada)Silver je napisao/la:... Šečer, masnoća, alkohol, ...
Iz osobnog iskutva znam da: sve jedeš, sve piješ a onda u trenutku ŠOK. Zato valja oprezno i kontrlolirano
Javi kad bude: Moj 300-ti tost!KAPO je napisao/la:Moj 300-ti post!
- Broj postova : 11460
Registration date : 17.03.2008
Večerica :
- pohane tikvice, malancan i jedna polovica pilećih prsa
- "Ganeša salata" (ustvari mješana salata)*
Povrće i piletina
Salata
Zajedno
A ostalo je niš (malo salate!)
------------------------------------
* Samo da pojasnim ovo: vjerujem da se riječani sjećaju "fast food" objekta Ganesh preko puta pravoslavne crkve u Rijeci koji je prodavao sve od zdrave hrane i između ostalog imali su tu mješanu salatu. Ludilo od okusa i prebogato svježeg povrća začinjenog samo sa octom i malo soli.
Ja sam u ovu svoju "udrobio": zelenu salatu, svježi kupus, naribanu svježu mrkvu, na tanko narezanu papriku i na fetučine narezan pomidor. Sve začinjeno domaćim octom od bijelo vina i malo soli.
- pohane tikvice, malancan i jedna polovica pilećih prsa
- "Ganeša salata" (ustvari mješana salata)*
Povrće i piletina
Salata
Zajedno
A ostalo je niš (malo salate!)
------------------------------------
* Samo da pojasnim ovo: vjerujem da se riječani sjećaju "fast food" objekta Ganesh preko puta pravoslavne crkve u Rijeci koji je prodavao sve od zdrave hrane i između ostalog imali su tu mješanu salatu. Ludilo od okusa i prebogato svježeg povrća začinjenog samo sa octom i malo soli.
Ja sam u ovu svoju "udrobio": zelenu salatu, svježi kupus, naribanu svježu mrkvu, na tanko narezanu papriku i na fetučine narezan pomidor. Sve začinjeno domaćim octom od bijelo vina i malo soli.
Gost- Gost
Lasagne con bolognese in forno ili lazanji sa bolonjezom u pećnici
Inače za ovo treba dosta vremena za kuhanje (treba skuhati bolonjez i bešamel + pečenje u pećnici) ali ja sam se spasio jer sam imaao bolonjeza od prije par dana tako da sam morao napraviti samo bešamel. Ustvari, Morney umak!
Zato idemo redom, najprije Béchamel. Ja ga radim tipično školski jer sam tu siguran da će mi biti točno određene gustoće i fino "gladak" (bez grudica). Omjer je:
- 5 dag maslaca
- 6 dag glatkog brašna
- 1/2 lit. mlijeka
- malo svježe ribanog muškatnog oraha
- soli po želji
Najprije rastopiti maslac i kad se rastopi dodati brašno. Pržiti na laganoj vatri jer brašno nebi smjelo zažutiti!
Kad se počnu radit mjehurići dodavati lagano mlijeko ali ne sve odjednom već pustupno! Posoliti i naribati muškatnog oraha. Potrebno je stalno mješati sa šibom da se ne naprave grudice.
Nakon što smo dodali svo mlijeko i umak nam dobio željenu gustoću maknemo ga sa vatre i stalno mješamo da se ohladi. U mlaki umak dodati jedan žumanjak i dobro ga izmješati pritom pazeći da nam se žumanjak ne zgruša!
Još dodati parmezana i sad imamo gotov umak Morney
Bolognese
Lazanji
Inače za ovo treba dosta vremena za kuhanje (treba skuhati bolonjez i bešamel + pečenje u pećnici) ali ja sam se spasio jer sam imaao bolonjeza od prije par dana tako da sam morao napraviti samo bešamel. Ustvari, Morney umak!
Zato idemo redom, najprije Béchamel. Ja ga radim tipično školski jer sam tu siguran da će mi biti točno određene gustoće i fino "gladak" (bez grudica). Omjer je:
- 5 dag maslaca
- 6 dag glatkog brašna
- 1/2 lit. mlijeka
- malo svježe ribanog muškatnog oraha
- soli po želji
Najprije rastopiti maslac i kad se rastopi dodati brašno. Pržiti na laganoj vatri jer brašno nebi smjelo zažutiti!
Kad se počnu radit mjehurići dodavati lagano mlijeko ali ne sve odjednom već pustupno! Posoliti i naribati muškatnog oraha. Potrebno je stalno mješati sa šibom da se ne naprave grudice.
Nakon što smo dodali svo mlijeko i umak nam dobio željenu gustoću maknemo ga sa vatre i stalno mješamo da se ohladi. U mlaki umak dodati jedan žumanjak i dobro ga izmješati pritom pazeći da nam se žumanjak ne zgruša!
Još dodati parmezana i sad imamo gotov umak Morney
Bolognese
Lazanji
Gost- Gost
Sad ćemo sve to složiti, najprije malo bešamela i bolonjeza razvući po dnu ...
... na to staviti lazanje (nije bitno što su popucali!)
... pa preko njih opet bešamela i bolonjeza, pa opet lazanje. I tako sve dok ne potrošimo smjese.
Na kraju, po vrhu staviti bešamela i bolonjez i još malo bešamela iznad svega (ukoliko ga ostane)
Staviti u pećnicu i peći oko pol sata i tad izvaditi, razrezati ...
... posuti parmezanom po vrhu i vratiti natrag u pećnicu da se sve još malo zapeče
Na koncu sve izgleda ovako ...
Na na pijatu ovako ...
Mala napomena:
Lazanji se stavljaju suhi (drito iz kutije) a umaci će ih u pećnici omekšati!
Dobar tek!
... na to staviti lazanje (nije bitno što su popucali!)
... pa preko njih opet bešamela i bolonjeza, pa opet lazanje. I tako sve dok ne potrošimo smjese.
Na kraju, po vrhu staviti bešamela i bolonjez i još malo bešamela iznad svega (ukoliko ga ostane)
Staviti u pećnicu i peći oko pol sata i tad izvaditi, razrezati ...
... posuti parmezanom po vrhu i vratiti natrag u pećnicu da se sve još malo zapeče
Na koncu sve izgleda ovako ...
Na na pijatu ovako ...
Mala napomena:
Lazanji se stavljaju suhi (drito iz kutije) a umaci će ih u pećnici omekšati!
Dobar tek!
Gost- Gost
-kaj se od toga ne deblja ilti dobija škemba i bez pive
Ako to jedeš jednom u par mjeseci onda ne al' ako po tome mlatiš svaki dan
Gost- Gost
Nisi napisao kako se radi bolonjez, hebi ga dao si mi ideju reci koju o pripremi
Umak Bolognese
- 40 dag mljevenog mesa
- 20 dag luka
- oguljene rajčice (pelati ili polpe)
- sol, papar
Na ulju zažutiti luk, dodati meso i sve dinstati na laganoj vatri oko pol sata (podlijevati sa malo vode ako zatreba!), nakon toga dodati soli i papra i otprilike pola kantice paradajza (pelata ili polpe). Kuhati na laganoj vatri do željene gustoće uz učestalo mješanje! Uz to služiti rane vrste tjestenine kao i njoke. Svakako preporučujem obilato nasipati ribanog parmezana! Uz to ide i bilo koja sezonska salata.
Dobar tek!
- 40 dag mljevenog mesa
- 20 dag luka
- oguljene rajčice (pelati ili polpe)
- sol, papar
Na ulju zažutiti luk, dodati meso i sve dinstati na laganoj vatri oko pol sata (podlijevati sa malo vode ako zatreba!), nakon toga dodati soli i papra i otprilike pola kantice paradajza (pelata ili polpe). Kuhati na laganoj vatri do željene gustoće uz učestalo mješanje! Uz to služiti rane vrste tjestenine kao i njoke. Svakako preporučujem obilato nasipati ribanog parmezana! Uz to ide i bilo koja sezonska salata.
Dobar tek!
Gost- Gost
-hvala!
Silver, samo da Te upozorim: ovo ne znači da treba pomiješati četiri vrste pašte pa u to dodati njoke!tomo je napisao/la:... Uz to služiti rane vrste tjestenine kao i njoke...
- Broj postova : 11460
Registration date : 17.03.2008
Pfaff je napisao/la:Silver, samo da Te upozorim: ovo ne znači da treba pomiješati četiri vrste pašte pa u to dodati njoke!tomo je napisao/la:... Uz to služiti rane vrste tjestenine kao i njoke...
Ne brini, u tamanjenju skuhanog imam iskustva ako u kuhanju nemama. Znaš, jedne godine smo žena i ja bili u Malinskoj u hotelu Triglav -tako se nekada zvao i za ručak smo dobili svašta od tjestenine udrobljeno iako je narudžba bila jasna. Moja žena je odmah rekla da idemo iz hotela jer ovi ne znaju koja namirnica ide sa kojom. Ja sam pak uzeo foto aparat i počeo slikati sve živo, onak laganini diskretno. Bilo je primječeno i efetka da me glava od ljubaznosti boljela.
Svako pojašenje dobro došlo, jerbo recepti u knjigama su tako napisani da za svaki moraš autora pitati što je htio reči
Zadnja promjena: Silver; uto 20 srp 2010 - 20:10; ukupno mijenjano 2 put/a.
...Pfaff je napisao/la:Silver, samo da Te upozorim: ovo ne znači da treba pomiješati četiri vrste pašte pa u to dodati njoke!tomo je napisao/la:... Uz to služiti rane vrste tjestenine kao i njoke...
Što se tiče mješanja, smije se izmješati 4 + vrste sira i onda u taj miks okusa ubaciti njoke! E to je fešta za nepce!
Gost- Gost
Šteta što smo toliko udaljeni, bili bi dobra ekipa. Interesi su nam tu negdje isti - od klope do šina i natrag. Uz vas bi i ja bolje "prokuhao" a manje "visio" na tastaturi.
Nije ni ovako baš na kraju svijeta . Ovako preko neta se može također dosta brzo nešto napravit. Pa postoji skype, treba samo kamera . I gastro veselju nema kraja!Silver je napisao/la:Šteta što smo toliko udaljeni, bili bi dobra ekipa. ...
Gost- Gost
MMMM lazanje!
Garfield
Garfield
KAPO- Broj postova : 1883
Registration date : 14.09.2009
KAPO jel tvoja koka još na životu ili je poslužila za finu juhu
S obzirom da se ne izjašnjava izgleda da je platila glavom .Silver je napisao/la:KAPO jel tvoja koka još na životu ...
Gost- Gost
još veselo trči vrtom i uništava štetne kukce!
KAPO- Broj postova : 1883
Registration date : 14.09.2009
Stranica 12 / 40. • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 26 ... 40