Njam, njam ...
+27
klek
Phalanx
bnsf
Thommo
klemenčič
Damir
portos
file
kobler
Drempa
Silver
ZlayoZg
Patentee 1833
KAPO
Jean
kiki273
gaspa
nenek
Narcis
NP-549
novi_shef
LLeon
EuroTrakker
Pfaff
Barney
sali
milepaclo
31 posters
Stranica 11 / 40. • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 25 ... 40
Re: Njam, njam ...
Već sam si obećao da više neću pisati o klopi, posebice nakon odličnog Tominog eseja o profesionalnom pristupu želucu, ali sad ionako dolazi vrijeme kiselih krastavaca, a kako me nogometanje apsolutno ne zanima, evo ipak par sličica o tome što mi se dogodilo za vikend...
Ukratko, mi bili u GK boriti se protiv podivljale flore koja je u potpunosti zauzela naša dva dunuma livade ispred kuće, pa smo odlučili da se nećemo zamajavati s puno nakuhavanja nego ćemo nešto jednostavno što se samo bavi sobom dok ja flaksericom mlatim po korovu...
Veli meni najbolja supruga na svijetu: "Čuuuj, ova svinjetina što sam ju donijela mi izgleda nekako blijedo???" Svinjetina? Nije ne, ona je odmrznula cijeli komad purećih prsa – jedno kilu i tri kvarti. Sad nema natrag, zarezao sam par džepova i uvaljao sve što se zateklo u frižideru – malo pancete, nešto šunke i sira pa sve skupa zarolao, zavezao špagom, u pećnicu na komad maslaca pa hajd' u ime božije...
Krumpira nismo kupili jer se ovaj tzv. "mladi" pokazao kao gola voda, a i nekako je kao malo nagnjio. Pa još za 10 kn/kg. "Ma, bud'te pametni...", rekli bi moji Gorani. Kad je već puretina, onda ajmo i mlince. A zateklo se i malo kiselog kupusa pa je ispao pomalo zimski obrok na +30°C u 'ladu...
Eto i izbliza, razlistano na tanjuru...
Da je voda dobra, ne bi ju ni iz koljena vadili pa smo podlili nečim malo kunkretnijim (a još je i gratis)!
Za desert – opet jagodice, stađon im je. Kako ne smijemo alkohol, šampanjac nisam točio
BTW, morat ću odustati od rolada za neko vrijeme – ostao sam bez kuharske špage, a mogu ju dobiti samo u Italiji (Tomo, imaš ideju ima li se to kupiti negdje ovdje?)
Ukratko, mi bili u GK boriti se protiv podivljale flore koja je u potpunosti zauzela naša dva dunuma livade ispred kuće, pa smo odlučili da se nećemo zamajavati s puno nakuhavanja nego ćemo nešto jednostavno što se samo bavi sobom dok ja flaksericom mlatim po korovu...
Veli meni najbolja supruga na svijetu: "Čuuuj, ova svinjetina što sam ju donijela mi izgleda nekako blijedo???" Svinjetina? Nije ne, ona je odmrznula cijeli komad purećih prsa – jedno kilu i tri kvarti. Sad nema natrag, zarezao sam par džepova i uvaljao sve što se zateklo u frižideru – malo pancete, nešto šunke i sira pa sve skupa zarolao, zavezao špagom, u pećnicu na komad maslaca pa hajd' u ime božije...
Krumpira nismo kupili jer se ovaj tzv. "mladi" pokazao kao gola voda, a i nekako je kao malo nagnjio. Pa još za 10 kn/kg. "Ma, bud'te pametni...", rekli bi moji Gorani. Kad je već puretina, onda ajmo i mlince. A zateklo se i malo kiselog kupusa pa je ispao pomalo zimski obrok na +30°C u 'ladu...
Eto i izbliza, razlistano na tanjuru...
Da je voda dobra, ne bi ju ni iz koljena vadili pa smo podlili nečim malo kunkretnijim (a još je i gratis)!
Za desert – opet jagodice, stađon im je. Kako ne smijemo alkohol, šampanjac nisam točio
BTW, morat ću odustati od rolada za neko vrijeme – ostao sam bez kuharske špage, a mogu ju dobiti samo u Italiji (Tomo, imaš ideju ima li se to kupiti negdje ovdje?)
- Broj postova : 11460
Registration date : 17.03.2008
Ima u Bilji, nekakva kineska i meni je poslužila mada sam bio malo podozriv zbog izgleda (cijena je oko 5 kuna za oko 20 metri). A one prave, tanke, od konoplje, mislim da bi je trebalo bit u Užariji na Brajdi.Pfaff je napisao/la:... ostao sam bez kuharske špage, a mogu ju dobiti samo u Italiji (Tomo, imaš ideju ima li se to kupiti negdje ovdje?)
Što se tiče pak "kiselih krastavaca" ... nebih se baš složio sa tobom , dovoljno ti je otpeljat se nekamo sa foto aparatom i uvijek ćeš nešto snimiit zanimljivog da to podjeliš sa nama
Gost- Gost
Ma, to znam, ali ja obično koristim lanenu iz Italije od Domopacka. Teška su vremena došla, nema više ni špage za zavezat pečenje...tomo je napisao/la:Ima u Bilji, nekakva kineska i meni je poslužila mada sam bio malo podozriv zbog izgleda (cijena je oko 5 kuna za oko 20 metri). A one prave, tanke, od konoplje, mislim da bi je trebalo bit u Užariji na Brajdi.
Kvragu, na lanenu sam i mislio , konoplja se upotrebljava za brodske konope a to svakako nije za meso vezat. Ovu kinesku iz Bilje ti nebi preporučio jer je sumnjive, pače vrlo sumnjive, kvalitete!!!
Gost- Gost
Nešto jakoooo fino, Mješano povrće sa piletinom
Ovo su sastojci; (odozgora, slijva na desno) prepolovljeni mali šampinjoni, kapula narezana na deblje rezance, svježa paprika rezana na veće kocke, (u sredini) mrkva narezana na tanke trake, (dolje lijevo) svježa tikvica narezana na prutiće i pileća prsa narezana na trake. Sve lagano posoliti a meso i popapriti.
Postupak:
- prvo prepržiti piletinu (ja sam to napravio na 3 puta iz razloga ako se stavi sve odjednom onda se meso neće ispržit nego skuhat!!!)
- potom sam na istoj masnoći pržio redom:
mrkvu ...
... paprike ...
ć
... tikvice
(zaboravio snimit )
... i na kraju šampinjone
Kako je koje povrće bilo gotovo tako sam ga vadio i stavljao slijedeće. Na kraju je ostala kapula. Tu je sad važno bit mudar i kapulu ne spržit nego je skuhat u ulju. Kako? Lijepo, u padelu se ocijedi sok i ulje iz mesa i iz povrća i na stavi kapula ali na jako laganu vatru da se kuha a ne da se prži. Ako nema dovoljno ulja može se malo dodati.
Ovo su sastojci; (odozgora, slijva na desno) prepolovljeni mali šampinjoni, kapula narezana na deblje rezance, svježa paprika rezana na veće kocke, (u sredini) mrkva narezana na tanke trake, (dolje lijevo) svježa tikvica narezana na prutiće i pileća prsa narezana na trake. Sve lagano posoliti a meso i popapriti.
Postupak:
- prvo prepržiti piletinu (ja sam to napravio na 3 puta iz razloga ako se stavi sve odjednom onda se meso neće ispržit nego skuhat!!!)
- potom sam na istoj masnoći pržio redom:
mrkvu ...
... paprike ...
ć
... tikvice
(zaboravio snimit )
... i na kraju šampinjone
Kako je koje povrće bilo gotovo tako sam ga vadio i stavljao slijedeće. Na kraju je ostala kapula. Tu je sad važno bit mudar i kapulu ne spržit nego je skuhat u ulju. Kako? Lijepo, u padelu se ocijedi sok i ulje iz mesa i iz povrća i na stavi kapula ali na jako laganu vatru da se kuha a ne da se prži. Ako nema dovoljno ulja može se malo dodati.
Gost- Gost
Nakon cca. 5-6 minuta vratimo preostalo povrće ali ne i gljive (zato i jesu odvojene [jamnica je tu radi dopune onoga u čaši sdesna a naranča je dekoracija , ulje je domaće u talijanskoj boci])
... i to onda izgleda ovako ...
... nako što samo nakratko prokuha dodamo meso ...
... i nakon još par minuta gljive.
Kad sve izmješamo trebalo bi ovako izgledat
Ovako to izgleda na tanjuru uz zelenu salatu, kruh pod pekom i naravno uz to gemištec
....................
Note:
Ja osobno jako malo koristim Vegetu jer Vegeta užasno jako "ubije" ukus jela i zato više preferiram samo sol i papar. Istina, u nekim jelima se definitivno Vegeta nemože izbjeći ali i tad je treba jako oprezno i u minimalnim količinama koristiti.
... i to onda izgleda ovako ...
... nako što samo nakratko prokuha dodamo meso ...
... i nakon još par minuta gljive.
Kad sve izmješamo trebalo bi ovako izgledat
Ovako to izgleda na tanjuru uz zelenu salatu, kruh pod pekom i naravno uz to gemištec
....................
Note:
Ja osobno jako malo koristim Vegetu jer Vegeta užasno jako "ubije" ukus jela i zato više preferiram samo sol i papar. Istina, u nekim jelima se definitivno Vegeta nemože izbjeći ali i tad je treba jako oprezno i u minimalnim količinama koristiti.
Gost- Gost
Izgleda jako jebozovno, a i postupak je lijepo dokumentiran. No imam dva pitanja:
1. Di je slika finala u pjatu?
2. Ki Ti riba padele?
1. Di je slika finala u pjatu?
2. Ki Ti riba padele?
1.) Nema, ošlo sve ... i pijat i pirun i krpa i žmuj
2.) M-da, znal sam da će to neki pitat . Stvar je slijedeća: sve ono što se "zaljepilo" po stranicama padele i koje izgleda tako je*ozovno zgoreno ... kad se svi sastojci povežu onda se padela lijepo poklopi i sve to što je zgoreno fino omekša i da još bolju aromu cijelom jelu i na stranicama nema tragova prženja
Nemoj reć da to nisi znal !?
..............................
Da, zaboravih napisat; ovo su svojedobno kuhali u Konzumu u Taveru i otamo je ta (ukradena) ričeta .
2.) M-da, znal sam da će to neki pitat . Stvar je slijedeća: sve ono što se "zaljepilo" po stranicama padele i koje izgleda tako je*ozovno zgoreno ... kad se svi sastojci povežu onda se padela lijepo poklopi i sve to što je zgoreno fino omekša i da još bolju aromu cijelom jelu i na stranicama nema tragova prženja
Nemoj reć da to nisi znal !?
..............................
Da, zaboravih napisat; ovo su svojedobno kuhali u Konzumu u Taveru i otamo je ta (ukradena) ričeta .
Gost- Gost
Meni ova klopa izgleda sjajno i nadam se da baš ne mora biti vino već može biti i pivca - osvježi dan.
P.S. na prevoditelju ne mogu naći neke riječi koje koristite u međusoboj komunikacijji pa moram nagadjati ča je autor hoteo kasti.
Živeli vi meni i još koji ovako lagani reception.
P.S. na prevoditelju ne mogu naći neke riječi koje koristite u međusoboj komunikacijji pa moram nagadjati ča je autor hoteo kasti.
Živeli vi meni i još koji ovako lagani reception.
Silver- Broj postova : 353
Registration date : 09.02.2009
Misliš "Yebozovno"?Silver je napisao/la:P.S. na prevoditelju ne mogu naći neke riječi koje koristite u međusoboj komunikacijji pa moram nagadjati ča je autor hoteo kasti.
Ne mrvi po tipkovnici...KAPO je napisao/la:Jučerašnja večerica:
Nekidan kod prijatelja u sjevernoj južnoj 'Rvackoj - Pile marinirano u narančinom soku i medu
Naravno, punjeno, a kao prilog spaetzli
Gotovo! Uz miješanu salatu od fino ribane mrkvice und kupusa
Na pjatu...
Naravno, punjeno, a kao prilog spaetzli
Gotovo! Uz miješanu salatu od fino ribane mrkvice und kupusa
Na pjatu...
S obzirom da nema upozorenja o opasnosti po zdravlje prepostavljam da je ovo OK za gledanje ...Pfaff je napisao/la:... Pile marinirano u narančinom soku i medu
...
Gost- Gost
Pretpostavio sam da si se dosad već pomalo opravio...tomo je napisao/la:S obzirom da nema upozorenja o opasnosti po zdravlje prepostavljam da je ovo OK za gledanje ...Pfaff je napisao/la:... Pile marinirano u narančinom soku i medu...
Mislim da je ovo pravi ambjent za skan službenog rasporeda obroka posade na brodovima društva Adria.
Marenda:
P. kava + srdele s lukom + baškot (dvopek)
U. čaj + srdele s lukom + baškot (dvopek)
S. kava + srdele s lukom + baškot (dvopek)
Č. čaj + gulaš + baškot (dvopek)
S. čaj + srdele s lukom + baškot (dvopek)
N. kava + gulaš + baškot (dvopek)
Ručak:
P. maneštra (juha?) od ječma s grahom + lešo meso s povrćem + kruh + vino
U. maneštra (juha?) od riže s krompirom + lešo meso s krompirom + kruh + vino
S. maneštra (juha?) s paštom i grahom + lešo meso sa sušenim povrćem + kruh + vino
Č. maneštra (juha?) od riže s graškom (rizi-bizi) + lešo meso sa sušenim povrćem + kruh + vino
P. maneštra (juha?) od ječma s grahom + bakarar ili lešo meso s krompirom + kruh + vino
S. maneštra (juha?) od riže s krompirom + lešo meso s krompirom + kruh + vino
N. maneštra (juha?) s paštom i grahom + lešo meso + kruh + vino
Večera:
P. gulaš s krompirom (žgvacet) + kruh + vino
U. meso s krompirom + salata + kruh + vino
S. gulaš s krompirom (žgvacet) + kruh + vino
Č. meso s grahom + salata + kruh + vino
P. bakalar s palentom ili usoljeno meso s grahom + kruh + vino
N. meso (in umido?) s palentom + kruh + vino
Ionako se ljudi nisu krcali na Adriju zbog klope.
Marenda:
U. čaj + srdele s lukom + baškot (dvopek)
S. kava + srdele s lukom + baškot (dvopek)
Č. čaj + gulaš + baškot (dvopek)
S. čaj + srdele s lukom + baškot (dvopek)
N. kava + gulaš + baškot (dvopek)
Ručak:
P. maneštra (juha?) od ječma s grahom + lešo meso s povrćem + kruh + vino
U. maneštra (juha?) od riže s krompirom + lešo meso s krompirom + kruh + vino
S. maneštra (juha?) s paštom i grahom + lešo meso sa sušenim povrćem + kruh + vino
Č. maneštra (juha?) od riže s graškom (rizi-bizi) + lešo meso sa sušenim povrćem + kruh + vino
P. maneštra (juha?) od ječma s grahom + bakarar ili lešo meso s krompirom + kruh + vino
S. maneštra (juha?) od riže s krompirom + lešo meso s krompirom + kruh + vino
N. maneštra (juha?) s paštom i grahom + lešo meso + kruh + vino
Večera:
P. gulaš s krompirom (žgvacet) + kruh + vino
U. meso s krompirom + salata + kruh + vino
Č. meso s grahom + salata + kruh + vino
P. bakalar s palentom ili usoljeno meso s grahom + kruh + vino
N. meso (in umido?) s palentom + kruh + vino
Ionako se ljudi nisu krcali na Adriju zbog klope.
Registration date : 03.03.2008
Pomalo monotono, ali to je brodska hrana oduvijek i bila sve do unatrag 20-tak i par godina. S druge strane, i ekipaj je bio na to naučen i nisu baš gotivili novotarije. Poznavao sam ljude koji su bili u stanju danomice jesti blitvu na padelu i šnic(e)le u saftu i grozno su njurgali kad bi se to promijenilo...
Zanimljivo, ali za moj ukus su najbolji obroci u gornjem menu-u bili za večeru (sve je, naravno, zavisilo i od sposobnosti "trovača"...)
BTW, imaš li nešto slično i za "salon"?
Zanimljivo, ali za moj ukus su najbolji obroci u gornjem menu-u bili za večeru (sve je, naravno, zavisilo i od sposobnosti "trovača"...)
BTW, imaš li nešto slično i za "salon"?
Nažalost, ne baš.Pfaff je napisao/la:... BTW, imaš li nešto slično i za "salon"?
Registration date : 03.03.2008
Složenac od krompira sa mljevenim mesom ili po domaću ... musaka od krompira
Sve je fino sastavljeno i zaliveno, snimljeno par trenutaka prije nego što je otišlo u mrak
Nakon cca. pol sata (izvađeno da bi se narezalo na kocke)
Posipano sa parmigano regano i vraćeno opet u mrak
Nakon 15-tak minuta izvađeno iz mraka
Na pijatu uz zelenu salatu i gem
Nakon uništavanja
Sve je fino sastavljeno i zaliveno, snimljeno par trenutaka prije nego što je otišlo u mrak
Nakon cca. pol sata (izvađeno da bi se narezalo na kocke)
Posipano sa parmigano regano i vraćeno opet u mrak
Nakon 15-tak minuta izvađeno iz mraka
Na pijatu uz zelenu salatu i gem
Nakon uništavanja
Gost- Gost
Sram Te bilo, znaš da mi krumpir loše dela za cukar...
Evo nešto za poslije Gl.Jela
-najprije ide ovo
pa ovo
na ovolikoj temperaturi
pa ovo
pa ovo
i nakon 45 min kuhanja/pečenja ide u hladnjak da ohladi i "ostari" do sutra za poslije ručka a prije zalijeganja ispred televizora.
Ne garantiram slikovni prikaz daljnjih događanja.
Ako ove fotke vide moji dečki-unuci eto njh kod mene i bez poziva
-najprije ide ovo
pa ovo
na ovolikoj temperaturi
pa ovo
pa ovo
i nakon 45 min kuhanja/pečenja ide u hladnjak da ohladi i "ostari" do sutra za poslije ručka a prije zalijeganja ispred televizora.
Ne garantiram slikovni prikaz daljnjih događanja.
Ako ove fotke vide moji dečki-unuci eto njh kod mene i bez poziva
Silver- Broj postova : 353
Registration date : 09.02.2009
Stranica 11 / 40. • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 25 ... 40