Njam, njam ...
+27
klek
Phalanx
bnsf
Thommo
klemenčič
Damir
portos
file
kobler
Drempa
Silver
ZlayoZg
Patentee 1833
KAPO
Jean
kiki273
gaspa
nenek
Narcis
NP-549
novi_shef
LLeon
EuroTrakker
Pfaff
Barney
sali
milepaclo
31 posters
Stranica 10 / 40. • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 25 ... 40
Re: Njam, njam ...
... ... ... ...Pfaff je napisao/la:... A još da vidi ovo: https://www.youtube.com/watch?v=42YL9CLqE4k
Gost- Gost
Kako na forumu imamo shefa kuhinje i kolegu mu u penziji, zajedno s pfaffom ovaj bi se lik trebali dobro zabrinuti glede konkurencije!
http://www.filmski.net/filmovi/315/goli_kuhar_sezona_1,_2_i_3
A ni ovomu neće bit laka'
http://www.rtl.hr/stephan-macchi-voditelj-33
http://www.filmski.net/filmovi/315/goli_kuhar_sezona_1,_2_i_3
A ni ovomu neće bit laka'
http://www.rtl.hr/stephan-macchi-voditelj-33
Kamo je otišlo ... ! Uskoro će trebat razmišljat o novom pod4umu "Male domaće kulinarske čarolije" i s vremenom objavit podeblju knjižurinu probranih recepata zajedno sa DVD-om kako se pojedna klopa radi
Gost- Gost
tomo je napisao/la:Kamo je otišlo ... ! Uskoro će trebat razmišljat o novom pod4umu "Male domaće kulinarske čarolije" i s vremenom objavit podeblju knjižurinu probranih recepata zajedno sa DVD-om kako se pojedna klopa radi
Zašto ne? Forum treba osvježiti i biti bolji od inih foruma.
Silver- Broj postova : 353
Registration date : 09.02.2009
Samo treba para. Nažalost bi se sigurno bolje prodavalo nego, meknimo, monografija "Kolodvori i stajališta na Ličkoj pruzi"...tomo je napisao/la:Kamo je otišlo ... ! Uskoro će trebat razmišljat o novom pod4umu "Male domaće kulinarske čarolije" i s vremenom objavit podeblju knjižurinu probranih recepata zajedno sa DVD-om kako se pojedna klopa radi
- Broj postova : 11461
Registration date : 17.03.2008
A da se prijaviš za Večeru za 5 pa usput malo baciš razgovor o svom hobiju i kako se jedno sa drugim nadopunjava .
Drempa- Broj postova : 413
Registration date : 06.04.2009
A-a, jok. Pa da se obrukam zbog lošeg cvjetnog aranžmana ili zato što neka šmizla ne jede prokulice... Sorry.Drempa je napisao/la:A da se prijaviš za Večeru za 5 pa usput malo baciš razgovor o svom hobiju i kako se jedno sa drugim nadopunjava .
E jesi našao emisiju za promociju! Da citiram cijenjenog frenda:Drempa je napisao/la:... Večeru za 5 ...
Emisija koja ne zavređuje drugi komentar nego ...Pfaff je napisao/la:Pa da se obrukam ... zato što neka šmizla ne jede prokulice... Sorry.
Gost- Gost
Naprijer pozvati našu poznatu sugrađanku koju sam uživao gledati u spomenutoj emisiji
Kao što većina Vas zna , po prvoj stuci sam kuhar (da, imam ja i još jedno zvanje ali kuharstvo mi je primarno) i ja nekim drugim očima gledam TV emisije koje promoviraju kuhanje. S obzirom da sam tradicionalist, prevedeno, nisam sklon egzibicijama sa receptima, užasavaju me emisije tipa Večera za 5. Više sam sklon kuhanju Jamie Oliveru i Ani Ugarković (osobama koje se profesionalno bave kuhanjem) nego anonimusima koje "promovira" dotična TV kuća. Zašto? Iz jednostavnog razloga, u kuharstvu (ozbiljnom, profesionalnom) nema izmišljanja tople vode. Sve se radi ili crno ili bijelo, nema sive zone! A emisija Večera za 5 nastoji promovirati upravo tu sivu zonu. Nadam se da me razumijete o čemu pišem! U kuharstvu nemožete spajat nespojivo i to javno prikazati! Kuharstvo, profesionalno, Vam izgleda otprilike kao bavljenje slikarstvom, morate na ovalu (pladnju, tacni ...), tanjuru ... znat slagat jela da to na nešto i sliči kad to dođe pred gosta. Prevedeno; ako imate hranu u više boja (krompir, špinat na maslacu, komad mesine ...) nemožete to samo tako nabacat. Morate to složit po nekom smislu. Dvije boje nemogu bit jedna do druge. Ili imate pršut, buđolu, zimsku salamu, kulen, par vrsti sira ... i sve to treba staviti na jedan pladanj ... nemože meso bit jedno do drugog, mora bit odvojeno sirom ili dekoracijom! Ako bolje pogledate emisiju o kojoj pišem, tanjuri su gotovo svima samo nabacani bez ikakvog reda i smisla. To je kao prvo!
Kao drugo, osvrnuo bi se na ovo što je spomenuo Pfaff ("... Pa da se obrukam zbog lošeg cvjetnog aranžmana ili zato što neka šmizla ne jede prokulice ..."), glavni cilj nije promoviranje onoga što je netko donio na stol nego da ga se dobro dobro iskritizira! I to negativno, dobru kritiku ćete jako rijetko čut. A sve to je začinjeno dvoličnošću osoba koje sudjeluju kao gosti! Ako dobro pratite emisiju osobe koje su kao gosti jedno govore za stolom a drugo kad pojedinačno komentiraju. Za stolom obično hvale domaćina i hranu koju je pripremio a kad pojedinačno ocjenjuju (ne kad daju ocjene!) onda ospu drvlje i kamenje. Eto zato je to meni smeće od emisije!
I zato više preferiram "Kod Ane" jer su njezini recepti razumljviji i ... hm, sad bi trebao nać pravu riječ! ... kuhniji! Da još to malo pokušam razumljivije pojasnit: sretao sam vrsne kuhare na djelu ali kad je trebalo nešto objasnit pojedini jednostavno su zakazivali. Jednostavno neznaju svoje znanje prenijeti dalje. Ugarkovićka vrlo ležerno kuha i usput prenosi znanje gledateljstvu i zato mi je ona pristupačnija i uvijek mogu pogledat što kuha.
Nadam se da Vas nisam udavio ovim svojim malim traktatom o kuharstvu .
Gost- Gost
Pozz
Upravo sam se vratio od doktora koji mi je dao
STROGU DJETU radi povišenog tlaka i masnoće.
Ovu temu ja isto počinjem izbjegavat !
Kapo
Upravo sam se vratio od doktora koji mi je dao
STROGU DJETU radi povišenog tlaka i masnoće.
Ovu temu ja isto počinjem izbjegavat !
Kapo
KAPO- Broj postova : 1883
Registration date : 14.09.2009
Pokaži bar mami - ona ni niš kriva ča si Ti debel...KAPO je napisao/la:Ovu temu ja isto počinjem izbjegavat !
... ma od kojeg si se ti to doktora vratil u subotu u podne ? Od onog iz Konzuma ili iz Bille ?KAPO je napisao/la:... Upravo sam se vratio od doktora ...
Gost- Gost
tomo, tomo, čovik bia na hitnoj. Ča tega pri vas ni?
Vidiš to mi nije palo na pamet! Izvinjavam se Kapo!Silver je napisao/la:tomo, tomo, čovik bia na hitnoj. Ča tega pri vas ni?
Gost- Gost
Bijo u Thalasotherapiji kod Inde po nalaze!tomo je napisao/la:... ma od kojeg si se ti to doktora vratil u subotu u podne ? Od onog iz Konzuma ili iz Bille ?KAPO je napisao/la:... Upravo sam se vratio od doktora ...
Dobio sam nekoliko riječi od onih koji dežuraju.
KAPO- Broj postova : 1883
Registration date : 14.09.2009
Glede tominog traktata... Da bi mogao ocjenjivati jelo, moraš o kulinarstvu nešto znati (ne mislim na tomu nego na učesnike TV emisija) i ne biti prišpinčen. Ocjene tipa jelo mi se nije sviđalo jer to ne volim jesti, zato je ocjena 3 bile bi smiješne da nisu žalosne. Ali, širokim masama valja ponuditi kruha i igara. Pa makar i takvih.
A što reći za kuhare koji nam objašnjavaju recept s i onda dodamo još malo vegete... ? Kako si ti ljudi mogu pogledat u oči (pred špiglom, naravno)? Ili su debeli za vuhima?
Drž'te se vi Vučetićke (nemaju svi Prattice, poput nekih)
A što reći za kuhare koji nam objašnjavaju recept s i onda dodamo još malo vegete... ? Kako si ti ljudi mogu pogledat u oči (pred špiglom, naravno)? Ili su debeli za vuhima?
Registration date : 14.05.2008
Vučetićka, Vučetićka ... ja se volim zaje*avat na njezin račun jer ima originalan pristup recetima. Naime, svi njezini recepti, nakon nabrajanja sastojaka, započinju:gaspa je napisao/la:...
1.) Sve pripremiti!
2.) ...
Ta rečenica (Sve pripremiti!) je toliko poučna da bi taj "korak" u pripremi hrane/jela/obroka svakome preporučio!
Gost- Gost
Ona valjda misli na one situacije kod TV kuhara koji sve imaju unaprijed odvagnuto i priređeno u malim zdjelicama pa samo dotrpavaju u lonac... Iako baš i nije zgodno kad usred miješenja kruha moraš iz špajze donijeti novi paket brašna pa ga ljepljivim rukama otvarati! (Ste primijetili kako se papir od paketa brašna lagano raskine - osim na mjestu gdje je zalijepljen vrh?)tomo je napisao/la:Vučetićka, Vučetićka ... ja se volim zaje*avat na njezin račun jer ima originalan pristup recetima. Naime, svi njezini recepti, nakon nabrajanja sastojaka, započinju:gaspa je napisao/la:...
1.) Sve pripremiti!
2.) ...
Ta rečenica (Sve pripremiti!) je toliko poučna da bi taj "korak" u pripremi hrane/jela/obroka svakome preporučio!
A definitivno mi se Vučetićka zamjerila kad je napisala da su gljive posve nehranjive i beskorisne. Helllou?
BTW, Neki sam dan, praveći red u biblioteci, ustanovio da imam jedno tri puta više knjiga o kulinarstvu nego onih o željeznici. Užas & sramota
Ne ne ne ne ... čak obrnuto! Po tome se vidi tko je "čitao" Vučetićku i koliko je to dobari i koristan savjet . O gljivama i ostalome nebi sad .Pfaff je napisao/la:Ona valjda misli na one situacije kod TV kuhara koji sve imaju unaprijed odvagnuto i priređeno u malim zdjelicama pa samo dotrpavaju u lonac... ...
Gost- Gost
Da nebi bilo da samo mudrujem evo i nečeg konkretnijeg !
Ono što svi znamo kako "Tuna sa paštom" ... ali na bjelo!
Postupak je vrlo jednostavan i vrlo lagan: otvorit laticu sa tunom i u padelu ocijediti ulje. Na njega zdrobit par česna češnjaka, malo popržit, dodat tunu i sve malo podlijati sa mlijekom. Lagano, ali vrlo lagano, prokuhati i po potrebi još malo dodati mlijeka, popapriti, posoliti i dodati malo kosanog peršina. Skuhati široke lazanje i dodati ih u umak, sve zajedno još malo prokuhati (da pašta upije arome!), posipati sa parmezanom i ... klopati! Ja sam sa time imao putaricu sa mladom kapulicom i uz to sam pio pivu.
Ono što svi znamo kako "Tuna sa paštom" ... ali na bjelo!
Postupak je vrlo jednostavan i vrlo lagan: otvorit laticu sa tunom i u padelu ocijediti ulje. Na njega zdrobit par česna češnjaka, malo popržit, dodat tunu i sve malo podlijati sa mlijekom. Lagano, ali vrlo lagano, prokuhati i po potrebi još malo dodati mlijeka, popapriti, posoliti i dodati malo kosanog peršina. Skuhati široke lazanje i dodati ih u umak, sve zajedno još malo prokuhati (da pašta upije arome!), posipati sa parmezanom i ... klopati! Ja sam sa time imao putaricu sa mladom kapulicom i uz to sam pio pivu.
Gost- Gost
Ja bi na to još malko naribanog pršuta. Dobar tek.
Naribanog pršuta? ... jesi se zeznul ili ...? Kako izgleda "naribani pršut" ? Ako si pak mislio na parmezan ... posipan je po lazanjima (ono što se bjeli po vrhu).
Gost- Gost
Ideja uopće nije loša. Imam jedan komadić nekakvog okamenjenog pršuta koji je umro od starosti u škrinji. Probat ću ga naribati
Stranica 10 / 40. • 1 ... 6 ... 9, 10, 11 ... 25 ... 40