Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine
+22
Miha
Drempa
portos
kobler
nukleusri
Phalanx
Marioo
Narcis
Pfaff
Jean
Thommo
Trol_Rijeka
kiki273
cokla
LLeon
ikar
klemenčič
file
ZlayoZg
gorgoroth
novi_shef
kico101
26 posters
Stranica 1 / 11. • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine
Jutros na kolodvoru Pećine vidio kaos kakav je teško opisati. Što se moglo vidjeti iz auta, je hrpa po svuda razbacanih vagona i porušenih stupova. Nažalost, fotkati nisam mogao jer sam žurio na posao, a i sve je puno policije.
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Registration date : 29.02.2008
Re: Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine
Ja sam čuo noćas silnu buku i škripu, ali nisam imao vremena ići vidjeti što je
EDIT: poslan reporter
EDIT: poslan reporter
novi_shef- Moderator
- Broj postova : 1216
Poslao mamu gore s mobitelom, vidjet ću hoće li što uspjeti. Totalni je krš i lom, a lokomotiva je navodno gore na iskliznom kolosijeku preko puta moje kuće. Do 14:30 neću moć gore, ali poslao sam prijatelju SMS da proba on ići gore s fotoaparatom
novi_shef- Moderator
Širi se užasan smrad na pasju hranu, odnosno vjerojatnije riblje brašno, kažu moji.
novi_shef- Moderator
novi_shef- Moderator
Ozlijeđen željezničar, veća materijalna šteta
Kompozicija vlaka na relaciji Sušak-Pećine iskočila iz šina
ZAGREB – Kompozicija teretnoga vlaka sa 16 vagona u kolodvoru Sušak-Pećine jutros je u 3,05 sata iskočila iz šina, pri čemu je lakše ozlijeđen jedan željezničar, priopćeno je iz HŽ-a.
Materijala šteta je velika jer su oštećeni vagoni, kontejneri koje je vlak prevozio, kontaktna mreža i kolosjeci u kolodvoru Sušak Pećine.
Vlak je vozio na relaciji Zagreb – Rijeka.
Zbog te nesreće u prekidu je teretni promet na relaciji Škrljevo – Rijeka. Putnici putničkih vlakova prevoze se autobusima na relaciji Škrljevo – Rijeka.
Ekipe su na terenu i obavljaju očevid.
Mjesto nesreće u prijepodnevnim satima obići će predsjednik uprave HŽ holdinga Zoran Popovac i predsjednik uprave HŽ Carga Zlatko Rogožar, navodi se u priopćenju koje je potpisala glasnogovornica Vlatka Škorić.
(Hina)
http://www.novilist.hr/Vijesti/kompozicija-vlaka-na-relaciji-su.aspx
Kompozicija vlaka na relaciji Sušak-Pećine iskočila iz šina
ZAGREB – Kompozicija teretnoga vlaka sa 16 vagona u kolodvoru Sušak-Pećine jutros je u 3,05 sata iskočila iz šina, pri čemu je lakše ozlijeđen jedan željezničar, priopćeno je iz HŽ-a.
Materijala šteta je velika jer su oštećeni vagoni, kontejneri koje je vlak prevozio, kontaktna mreža i kolosjeci u kolodvoru Sušak Pećine.
Vlak je vozio na relaciji Zagreb – Rijeka.
Zbog te nesreće u prekidu je teretni promet na relaciji Škrljevo – Rijeka. Putnici putničkih vlakova prevoze se autobusima na relaciji Škrljevo – Rijeka.
Ekipe su na terenu i obavljaju očevid.
Mjesto nesreće u prijepodnevnim satima obići će predsjednik uprave HŽ holdinga Zoran Popovac i predsjednik uprave HŽ Carga Zlatko Rogožar, navodi se u priopćenju koje je potpisala glasnogovornica Vlatka Škorić.
(Hina)
http://www.novilist.hr/Vijesti/kompozicija-vlaka-na-relaciji-su.aspx
gorgoroth- Broj postova : 1513
Registration date : 18.06.2008
Upravo sam se čuo sa sestrom (ona stanuje u neboderu iznad stanice) ... da je čula da je vlak navodno ostao bez kočnica još od Plasa!? I da je na Pećinama zadnji vagon izletio oko pješačkog kod WTC-a a dalje je nastao krš. Kako ja nemogu van iz kuće na dalji put poslat će mi poslijepodne fotke pa ću ih kasnije stavit (trenutno je sa nećakom na natjecanju i nije doma).
Gost- Gost
novi_shef- Moderator
Jutarnji je objavio noćne fotke:
http://www.jutarnji.hr/skretnicar-ozlijeden-u-iskakanju-teretnog-vlaka-s-16-vagona/362124/
Sa portala R1:
http://www.r-1.hr/rijeka_izbjegnuta_katastrofa_foto/32446_35
http://www.jutarnji.hr/skretnicar-ozlijeden-u-iskakanju-teretnog-vlaka-s-16-vagona/362124/
Sa portala R1:
http://www.r-1.hr/rijeka_izbjegnuta_katastrofa_foto/32446_35
Zadnja promjena: kico101; sub 21 stu 2009 - 9:49; ukupno mijenjano 1 put.
kico101- Moderator
novi_shef- Moderator
Pa vlak je skrenut na desni kolosjek!!! Vide se strgani pragovi na desnom kolosjeku dok su prolazni i lijevi OK. Relativno .
Gost- Gost
novi_shef- Moderator
A gledajte ove diletante: NOĆ JE PROTEKLA MIRNO. Otkaz svima.
http://www.rijeka.hr/sl985/default.htm
Btw, na nekim portalima može se pronaći vijest da je kompoziciji otkazao sustav kočenja, te da je namjerno skrenuta na prvi kolosijek i prema Brajdici kako bi izbjegli još veću štetu.
http://www.rijeka.hr/sl985/default.htm
Btw, na nekim portalima može se pronaći vijest da je kompoziciji otkazao sustav kočenja, te da je namjerno skrenuta na prvi kolosijek i prema Brajdici kako bi izbjegli još veću štetu.
kico101- Moderator
Kažu na dnevniku:sojina sačma iz Mađarske.novi_šef je napisao/la:Širi se užasan smrad na pasju hranu, odnosno vjerojatnije riblje brašno, kažu moji.
Ovo izgleda strašno. Vagoni i kontejneri razbacani poput igračaka,neki su ili teško oštećeni ili uništeni,infrastruktura isto dosta uništena,...Grozne slike.
Nadam se da je ovo konačno znak za uzbunu u HŽ-u da se nešto počne mijenjati prije nego dođe do još gore nesreće sa još gorim posljedicama.
P.S. Postovi koji se tiču ove nesreće su odvojeni iz "Crne kronike" u posebnu temu jer vjerujem da će se o njoj još puno govoriti i pisati.
ZlayoZg- Administrator
- Broj postova : 3065
Registration date : 19.09.2008
Napokon i neka korist od tog vrta . Šalu na stranu, jel vidiš broj lokomotive?novi_šef je napisao/la:Eto konačno snimke iz mog portuna, vidi se kako je ovima gore vlak uletio u vrt koji su napravili na kolosijeku koji se duuugo godina nije koristio.
https://2img.net/r/ihimizer/img687/686/p2111090905.jpg
Gost- Gost
Obišao sam cijelo mjesto događaja, no nažalost bez fotoaparata. Radilo se o kontejnerskom vlaku sa 13 tovarenih kontejnera i 9 praznih. Prevozili su koštano brašno za izvoz. U nesreći je sudjelovala 1061 104 koja je ostala bez pantografa i trebati će limarski radovi na njoj, no vizualno nije mnogo stradala, za podvozje ne znam. Od vagona je jedino posljednji Sgnss ostao na tračnicama i bez oštećenja.
Inače pošiljatelj koštanog brašna je Agroproteinka iz Zagreba.
Inače pošiljatelj koštanog brašna je Agroproteinka iz Zagreba.
file- Broj postova : 202
Registration date : 01.03.2008
Broj vlaka je 60782.
ZlayoZg- Administrator
- Broj postova : 3065
Registration date : 19.09.2008
Prijateljica pronašla šarafe (vjerojatno od postolja vagona ?) na pješačkom prijelazu prije autobusne stanice u ulici J.P.Kamova. Dobro je letjelo odozgora...
novi_shef- Moderator
Kako sad ide teretni saobračaj i putnički? Jeli ide preko Slovenije?
klemenčič- Broj postova : 40
Registration date : 08.06.2009
Kad sam dolazio na kolodvor iz smjera Vežica odmah sam pretpostavio što se dogodilo - vagoni naslagani odmah iza skretnice. U razgovoru sa jednim djelatnikom HŽa koji je samo potvrdio moje sumnje. Strojovođe su imali probelma na putu od Moravica i u Škrljevu je vlak zaustavljen (od 2.28 do 2.52) radi ponovne probe kočenja na kojoj je utvrđeno da je sve u redu. Nakon što su izgubili kontrolu brzo su obavijestili mjerodavne i prometnica u kolodvoru Pećine je okrenula skretnicu na 1. kolosijek i na šturc na riječkoj strani. Vlak je uletio u skretanje i lokomotiva i prva dva vagona su prošla a treći je izbacilo iz tračnica ali se nastavio vući za njima (porušio pola stanice u donjem dijelu) 4. je bacilo na nasip uz prugu i napravilo prepreku za ostale. Auti koji su u ulici uz prugu parkirani su isto oštećeni (limarija, stakla od letećih grota).
ikar- Moderator
- Broj postova : 1134
Upravo sam dolazeći s posla, prošao kroz J.P. Kamova i onako na brzinu u vožnji oko mi zapne za Žutku na izvlačnom kolosjeku , i iza nje prevrnuti kontejner. Stignem doma, da ću uzet fotoaparat, prije toga pogledat forum, kad ono vi već sve znate. Svejedno idem sad probat okinut koju fotku iz blizine, iako sumnjam, da ću se moć puno približit ako je očevid u tijeku. Sva sreća da nije koji kontejner na cesti završio.
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Oče li isad , do sanacije , teret preko Slovenije ?
cokla- Broj postova : 759
Registration date : 18.03.2008
Stranica 1 / 11. • 1, 2, 3 ... 9, 10, 11