Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine
+22
Miha
Drempa
portos
kobler
nukleusri
Phalanx
Marioo
Narcis
Pfaff
Jean
Thommo
Trol_Rijeka
kiki273
cokla
LLeon
ikar
klemenčič
file
ZlayoZg
gorgoroth
novi_shef
kico101
26 posters
Stranica 2 / 11. • 1, 2, 3, ... 9, 10, 11
Re: Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine
Hvala za slike. Vidim , da je šteta ogroman. A i novi stupovi od vozne mreže su več bili namešteni....
cokla- Broj postova : 759
Registration date : 18.03.2008
gorgoroth- Broj postova : 1513
Registration date : 18.06.2008
Iako je već dovoljno fotki,evo i par mojih s mobitela, snimljeno oko 14 sati na Toweru:
Na zapadnom dijelu, gdje se odvaja izvlačnjak:
Stanje pragova:
Prateći ekipu Nove TV uspio sam doći do ove pozicije na izvlačnjaku:
Prema žutki:
Na zapadnom dijelu, gdje se odvaja izvlačnjak:
Stanje pragova:
Prateći ekipu Nove TV uspio sam doći do ove pozicije na izvlačnjaku:
Prema žutki:
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Registration date : 29.02.2008
novi_shef- Moderator
- Broj postova : 1216
novi_shef- Moderator
Kratak video snimljen sa vrha towera
https://www.youtube.com/watch?v=5T6ea3p32BE
https://www.youtube.com/watch?v=5T6ea3p32BE
gorgoroth- Broj postova : 1513
Registration date : 18.06.2008
Izvlačni kolosijek je pokazao svoju svrhu, a o njemu je na forumu već bilo rasprava. Pokazalo se da je onaj koji ga je projektirao prije više od stotinu godina bio dalekovidan. Kako je vlak išao za Brajdicu, pomislite što bi bilo da je nastavio za tunel Sušak, ili ne daj bože prema Školjiću i Kalvariji.
Slike su impresivne, dakako i zastrašujuće kao i svaka destrukcija. Sreća u nesreći je da se sve zbilo u gluho doba noći. Kako se mogao osjećati pješak koji se zatekao u Prolazu D. Godine? Nema se gdje pobjeći.
Kako je stradao željezničar? Po nekim vijestima to je stanični skretničar, vjerojatno onaj koji je preokrenuo "englesku" skretnicu iz smjera Brajdica na izvlačni kolosijek.
Slike su impresivne, dakako i zastrašujuće kao i svaka destrukcija. Sreća u nesreći je da se sve zbilo u gluho doba noći. Kako se mogao osjećati pješak koji se zatekao u Prolazu D. Godine? Nema se gdje pobjeći.
Kako je stradao željezničar? Po nekim vijestima to je stanični skretničar, vjerojatno onaj koji je preokrenuo "englesku" skretnicu iz smjera Brajdica na izvlačni kolosijek.
Trol_Rijeka- Broj postova : 282
Registration date : 08.05.2008
Na Novoj TV su rekli da su ozlijeđene 3 osobe i to 2 civila i jedan zaposlenik HŽ-a.Neki drugi mediji tvrde da je pomoćnik strojovođe...Trol_Rijeka je napisao/la:Kako je stradao željezničar? Po nekim vijestima to je stanični skretničar, vjerojatno onaj koji je preokrenuo "englesku" skretnicu iz smjera Brajdica na izvlačni kolosijek.
ZlayoZg- Administrator
- Broj postova : 3065
Registration date : 19.09.2008
Strojovođa: Otkazale su mi kočnice pri brzini od 100 km/h
Na kolodvoru Sušak-Pećine, u subotu oko 3.05 sati iz tračnica je iskočio teretni vlak sa 16 vagona koji je vozio na relaciji Zagreb - Rijeka. Lakše je ozlijeđen željezničar, priopćio je HŽ. Lakše su ozlijeđena i četiri prolaznika od kamenja koje je prštalo ispod kotača. Oštećeni su i brojni automobili.
- Probudio me glasan prasak i škripa. Odmah sam posumnjao da je u pitanju vlak jer već dugo živim pokraj željeznice. Nakon što sam izašao na balkon imao sam što vidjeti, masa vagona raštrkana posvud. Uplašio sam se da je tko nastradao jer sam isprva mislio da se radi o putničkom vlaku, ali kad sam se približio shvatio sam da su popadali teretni vagoni. Poslije sam doznao da nitko nije stradao - u šoku priča stanar koji živi iznad kolodvora.
Oštećeni su vagoni, kontejneri koje je vlak prevozio, te kolosijeci i kontaktna mreža vlaka, pa je materijalna šteta velika. U prekidu je sav teretni promet na relaciji Škrljevo - Rijeka, a putnici iz putničkih vlakova na toj se relaciji prevoze autobusima. Ekipe HŽ-a i policija su na terenu i obavljaju očevid. Prema prvim informacijama, javlja HTV, najvjerojatnije je vlak vozio prebrzo, a naglo kočenje je prouzročilo otkazivanje kočnica. Strojovođa, koji je bio u vlaku, Nenad Juričić, kazao je za Jutarnji list, da mu je vlak nakon Škrljeva ostao bez kočnice, te da je na kolodvor 'uletio' sa preko 100 kilometara na sat. U HŽ-u su kazali da ne žele iznositi nikakve zaključke do okončanja istrage.
- Čekamo da se obavi istraga i ne bih htio govoriti o uzrocima nesreće dok struka ne kaže svoje - rekao je direktor HŽ Holdinga, Zoran Popovac koji je u društvu direktora HŽ-a Cargo, Zlatka Rogožara u subotu odmah došao na mjesto nesreće.Prema riječima šefa željezničke stanice, vagoni se mogu relativno brzo ukloniti s kolosjeka.
- Čekamo da policija obavi očevid pa da mi možemo početi sa sanacijom. Ne znam kada će to biti, ali što prije to bolje da možemo omogućiti normalan promet, što nam je za sad najveća briga - rekao nam je šef željezničke stanice.
http://www.24sata.hr/news/strojovoda-otkazale-su-mi-kocnice-pri-brzini-od-100h/145871/
ZlayoZg- Administrator
- Broj postova : 3065
Registration date : 19.09.2008
tomo, ikar i ja smo jutros obišli mjesto nesreće.............
Kad smo stigli upravo je došlo pomoćno vozilo koje je dovezlo istražitelje
Sve je obavijeno trakama
Kamen koji je doletio na cestu iznad kolodvora
Ovo je ostalo od vagona i kontejnera
Kad smo stigli upravo je došlo pomoćno vozilo koje je dovezlo istražitelje
Sve je obavijeno trakama
Kamen koji je doletio na cestu iznad kolodvora
Ovo je ostalo od vagona i kontejnera
Razbijeni automobili koji su bili parkirani u blizini
Razbijeni automobili koji su bili parkirani u blizini
Zadnja promjena: kiki273; sub 21 stu 2009 - 17:54; ukupno mijenjano 1 put.
Novinarske ekipe na kolodvoru
Žutka je produžila gore
Tu je, u grmlju
3 glažarove fotke s željeznice.net
Novinarske ekipe na kolodvoru
Žutka je produžila gore
Tu je, u grmlju
3 glažarove fotke s željeznice.net
Gradonačelnik Obrsnel i župan Komadina na mjestu nesreće
Pogled s towera
Ovdje možemo vidjeti kako župan i gradonačelnik daju izjavu novinarima
Gradonačelnik Obrsnel i župan Komadina na mjestu nesreće
Pogled s towera
Ovdje možemo vidjeti kako župan i gradonačelnik daju izjavu novinarima
Ovuda je prošla Žutka sa tri vagona. Jedan ili više vagona su iskliznula iz tračnica što se vidi po oštećenim pragovima i stupovima KM
Rezervnih dijelova posvuda. Samo možemo zamislit koliko bi bilo žrtava da se nesreća dogodila po danu i da su ovi dijelovi vagona i kamenje letili među ljude.
Brojni automobili uz prugu su oštećeni
Pogled sa južne strane kolodvora
Idemo prema ostatku kompozicije
Ovuda je prošla Žutka sa tri vagona. Jedan ili više vagona su iskliznula iz tračnica što se vidi po oštećenim pragovima i stupovima KM
Rezervnih dijelova posvuda. Samo možemo zamislit koliko bi bilo žrtava da se nesreća dogodila po danu i da su ovi dijelovi vagona i kamenje letili među ljude.
Brojni automobili uz prugu su oštećeni
Pogled sa južne strane kolodvora
Idemo prema ostatku kompozicije
Zadnja promjena: LLeon; sub 21 stu 2009 - 22:40; ukupno mijenjano 1 put.
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
4. vagon iz kompozicije se zabio u portal KM, a svi ostali vagoni s kontejnerima su se „nasadili“ na njega
Nakon ove fotografije smo Jean i ja završili na informativnom razgovoru kod patrolirajućeg pandura. Dečki tko ste vi DPŽKLJŽ, imamo dozvole, pravim se ja blesav pokušavajući odati dojam službene osobe, ali ništa od toga ga nije impresioniralo, nego osobne iskaznice na sunce. Prošlo je dobrih 5 minuta dok je plavi našvrakao nome e cognome, adresu, broj osobne i tako 2 puta u svoj blok. Dijete u 1. razredu pučke škole bi to brže i ljepše. Bilo mi je na vrh jezika da mu kažem neka požuri malo da stignemo još toga poslikat prije mraka, ali mislim si, ako se zainati gotovo je naše slikanje za danas. Zapisani smo, OK, hvala, doviđenja, krenem ja natrag prema pruzi. KAMO ĆETE??? VAN PLAVE TRAKE!!!. Dobro, dobro, nemojte se ljutit.
Pogled sa Towera. Nevjerojatna je snaga kojom su kontejneri razbacani i polomljeni kao da se radi o kutijama šibica
Stigla je drezina sa radnicima za popravak KM
Kako se Žutki nemoguće približit zbog policijskog osiguranja i nepristupačnog terena samo fotka iz daljine.
Nakon ove fotografije smo Jean i ja završili na informativnom razgovoru kod patrolirajućeg pandura. Dečki tko ste vi DPŽKLJŽ, imamo dozvole, pravim se ja blesav pokušavajući odati dojam službene osobe, ali ništa od toga ga nije impresioniralo, nego osobne iskaznice na sunce. Prošlo je dobrih 5 minuta dok je plavi našvrakao nome e cognome, adresu, broj osobne i tako 2 puta u svoj blok. Dijete u 1. razredu pučke škole bi to brže i ljepše. Bilo mi je na vrh jezika da mu kažem neka požuri malo da stignemo još toga poslikat prije mraka, ali mislim si, ako se zainati gotovo je naše slikanje za danas. Zapisani smo, OK, hvala, doviđenja, krenem ja natrag prema pruzi. KAMO ĆETE??? VAN PLAVE TRAKE!!!. Dobro, dobro, nemojte se ljutit.
Pogled sa Towera. Nevjerojatna je snaga kojom su kontejneri razbacani i polomljeni kao da se radi o kutijama šibica
Stigla je drezina sa radnicima za popravak KM
Kako se Žutki nemoguće približit zbog policijskog osiguranja i nepristupačnog terena samo fotka iz daljine.
Zadnja promjena: LLeon; sub 21 stu 2009 - 23:01; ukupno mijenjano 2 put/a.
Kaže mi Glažar da je normalno da pri skretanju za Brajdicu, vlak prolazi prvim kolosijekom! Znači da su ulazne skretnice bile u normalnom položaju.
Max. brzina u skretanje u Pećinama je 35km/h.
Max. brzina u skretanje u Pećinama je 35km/h.
Ulazne skretnice su OK, a izlaznu skretnicu su navodno usmjerili prema iskliznom kolosjeku kad im je javljeno da je vlak ostao bez kočnica.
Gospodo forumaši ako ste primetili sam ja i Cokla vama postavili pitanje kako če sad voziti teretni i putnički vozovi do sanacije. Ili če iči teretni saobračaj preko Slovenije?
Lep pozdrav
Lep pozdrav
klemenčič- Broj postova : 40
Registration date : 08.06.2009
Moja je pretpostavka da teretni promet neće biti u prekidu više od dan-dva. Tijekom današnjeg dana (nedjelja, 22. studenog) sa kolosijeka bi se trebali ukloniti razbacani dijelovi vagona i kontejnera te polomljeni portali i stupovi kontaktne mreže. Odmah nakon toga (možda već danas) bi se moglo početi sa sanacijom kolosijeka. Koliko mi se čini, ulazne skretnice nisu znatnije oštećene, pa ukoliko vagoni i kontejneri koji su se "kotrljali" kolodvorom nisu znatnije oštetili treći kolosijek, pretpostavljam da će promet vrlo brzo biti uspostavljen njime.
Ovo je samo moja opservacija, na temelju viđenoga na licu mjesta, ali sa HŽ-om se nikad ne zna...
Ovo je samo moja opservacija, na temelju viđenoga na licu mjesta, ali sa HŽ-om se nikad ne zna...
Registration date : 04.09.2008
Evo i par mojih slika. Kako sam relativno kasno "percipirao" informaciju o nesreći, na uviđaj sam izašao kasno poslijepodne, kada svjetlosni uvjeti više nisu idealni za fotkanje:
Registration date : 04.09.2008
Obzirom na količinu rasute stočne hrane, za očekivati je čak i stoku sitnog zuba na pruzi u vrijeme zatvora...
Jedan se ovdje u Zagrebu raspituje, da li koze smiju jesti koštano brašno...
Jedan se ovdje u Zagrebu raspituje, da li koze smiju jesti koštano brašno...
- Broj postova : 11496
Registration date : 17.03.2008
Meni su pluća puna prokletog smrada koji daje po mačjoj hrani.
novi_shef- Moderator
To ti vjerujem, to koštano brašno smrdi k'o kuga.novi_šef je napisao/la:Meni su pluća puna prokletog smrada koji daje po mačjoj hrani.
Nego ajmo krenut od novina . Da vidimo što se svašta po novinama piše. A ima bisera, nije da nema .
24sata
Strojovođa tvrdi da su mu otkazale kočnice na vlaku
Vlak na relaciji Zagreb - Rijeka iskočio je u subotu rano ujutro oko 3 sata u kolodvoru Sušak-Pećine. Oštećeni su vagoni i kontejneri koje je vlak vozio
Piše: Meri Tomljanović
Vlak na relaciji Zagreb - Rijeka iskočio je u subotu rano ujutro oko 3 sata u kolodvoru Sušak-Pećine. Oštećeni su vagoni i kontejneri koje je vlak vozio
Piše: Meri Tomljanović
Na kolodvoru Sušak-Pećine, u subotu oko 3.05 sati iz tračnica je iskočio teretni vlak sa 16 vagona koji je vozio na relaciji Zagreb - Rijeka. Lakše je ozlijeđen željezničar, priopćio je HŽ. Lakše su ozlijeđena i četiri prolaznika od kamenja koje je prštalo ispod kotača. Oštećeni su i brojni automobili.
- Probudio me glasan prasak i škripa. Odmah sam posumnjao da je u pitanju vlak jer već dugo živim pokraj željeznice. Nakon što sam izašao na balkon imao sam što vidjeti, masa vagona raštrkana posvud. Uplašio sam se da je tko nastradao jer sam isprva mislio da se radi o putničkom vlaku, ali kad sam se približio shvatio sam da su popadali teretni vagoni. Poslije sam doznao da nitko nije stradao - u šoku priča stanar koji živi iznad kolodvora.
Oštećeni su vagoni, kontejneri koje je vlak prevozio, te kolosijeci i kontaktna mreža vlaka, pa je materijalna šteta velika. U prekidu je sav teretni promet na relaciji Škrljevo - Rijeka, a putnici iz putničkih vlakova na toj se relaciji prevoze autobusima. Ekipe HŽ-a i policija su na terenu i obavljaju očevid. Prema prvim informacijama, javlja HTV, najvjerojatnije je vlak vozio prebrzo, a naglo kočenje je prouzročilo otkazivanje kočnica. Strojovođa, koji je bio u vlaku, Nenad Juričić, kazao je za Jutarnji list, da mu je vlak nakon Škrljeva ostao bez kočnice, te da je na kolodvor 'uletio' sa preko 100 kilometara na sat. U HŽ-u su kazali da ne žele iznositi nikakve zaključke do okončanja istrage.
- Čekamo da se obavi istraga i ne bih htio govoriti o uzrocima nesreće dok struka ne kaže svoje - rekao je direktor HŽ Holdinga, Zoran Popovac koji je u društvu direktora HŽ-a Cargo, Zlatka Rogožara u subotu odmah došao na mjesto nesreće.Prema riječima šefa željezničke stanice, vagoni se mogu relativno brzo ukloniti s kolosjeka.
- Čekamo da policija obavi očevid pa da mi možemo početi sa sanacijom. Ne znam kada će to biti, ali što prije to bolje da možemo omogućiti normalan promet, što nam je za sad najveća briga - rekao nam je šef željezničke stanice.
Gost- Gost
Večernji list
RIJEKA - Vlak je nenormalno brzo išao i kada je prošla lokomotiva odjedanput je nastala strašnja lomljava. Sve je prekrila prašina, a zrakom je letjelo kamenje i otkinuti dijelovi vagona. Nakon toga sve se umirilo i oko pet minuta se ništa nije moglo čuti, zavladao je muk - ispričao nam je Riječanin kojega je iz sna u 3,05 sati probudila željeznička nesreća teretnog vlaka što se dogodila na kolodvoru Sušak-Pećine točno ispod njegova stana u zgradi u Ulici Drage Gervaisa 54 u naselju Podvežica. Do nesreće vlaka sa 16 vagona punih kontejnera koji je prometovao na liniji Zagreb-Rijeka došlo je zbog iskakanja kompozicije iz tračnica. Strojovođa je lakše ozlijeđen, no srećom drugih ozlijeđenih nije bilo. Prouzročena je velika materijalna šteta, jer su oštećeni vagoni, kontejneri, kontaktna mreža i kolosijeci na kolodvoru.
Što je prouzročilo iskakanje vlaka nije se moglo doznati na mjestu nesreće, niti je o tome izvjestila glasnogovornica HŽ holdinga Vlatka Škorić.
- Sve predviđene ekipe u takvim situacijama su na terenu i obavljaju očevid, kazala je u priopćenju napomenuvši da su mjesto nesreće obišli predsjednik uprave HŽ-holdinga Zoran Popovac i predsjednik uprave HŽ-Carga Zlatko Rogožar, dok je predsjednik uprave HŽ-Infrastrukture Branimir Jerneić imenovao povjerenstvo za istragu izvanrednog događaja koje prikuplja informacije i materijale, te nastavlja rad na terenu i obavlja druge aktivnosti predviđene njihovim ovlastima. Zbog zatvaranja pruge za promet, putnici se do daljnjega prevoze autobusima.
- Vlak je ostao bez kočnica i slobodnim padom se sjurio do skretnice koja ga je izbacila iz tračnica, pretpostavlja prometni inžinjer iz obližnje zgrade. Objašnjava kako tu živi već 32 godine i prema zvuku točno zna o kojem i kakvom je vlaku riječ. Među 20-ak oštećenih automobila parkiranih iznad kolodvora je i njegov, pa su on i drugi vlasnici danas prije podne čekali policijajce da naprave zapisnik.
Mjesto nesreće privuklo je i velik broj znatiželjnika, mahom stanovnika naselja koji su zbog željezničke nesreće imali prisilno buđenje puno ranije od uobičajenog za subotu.
Iskočilo 16 vagona teretnog vlaka, lakše ozlijeđen željezničar
Vlak se kretao iz smjera Zagreba prema Rijeci i prevozio je kontejnere. Materijala šteta je velika jer su oštećeni vagoni, kontejneri, kontaktna mreža i kolosijeci.
Autor: Anton Ficko/VLM
Vlak se kretao iz smjera Zagreba prema Rijeci i prevozio je kontejnere. Materijala šteta je velika jer su oštećeni vagoni, kontejneri, kontaktna mreža i kolosijeci.
Autor: Anton Ficko/VLM
RIJEKA - Vlak je nenormalno brzo išao i kada je prošla lokomotiva odjedanput je nastala strašnja lomljava. Sve je prekrila prašina, a zrakom je letjelo kamenje i otkinuti dijelovi vagona. Nakon toga sve se umirilo i oko pet minuta se ništa nije moglo čuti, zavladao je muk - ispričao nam je Riječanin kojega je iz sna u 3,05 sati probudila željeznička nesreća teretnog vlaka što se dogodila na kolodvoru Sušak-Pećine točno ispod njegova stana u zgradi u Ulici Drage Gervaisa 54 u naselju Podvežica. Do nesreće vlaka sa 16 vagona punih kontejnera koji je prometovao na liniji Zagreb-Rijeka došlo je zbog iskakanja kompozicije iz tračnica. Strojovođa je lakše ozlijeđen, no srećom drugih ozlijeđenih nije bilo. Prouzročena je velika materijalna šteta, jer su oštećeni vagoni, kontejneri, kontaktna mreža i kolosijeci na kolodvoru.
Što je prouzročilo iskakanje vlaka nije se moglo doznati na mjestu nesreće, niti je o tome izvjestila glasnogovornica HŽ holdinga Vlatka Škorić.
- Sve predviđene ekipe u takvim situacijama su na terenu i obavljaju očevid, kazala je u priopćenju napomenuvši da su mjesto nesreće obišli predsjednik uprave HŽ-holdinga Zoran Popovac i predsjednik uprave HŽ-Carga Zlatko Rogožar, dok je predsjednik uprave HŽ-Infrastrukture Branimir Jerneić imenovao povjerenstvo za istragu izvanrednog događaja koje prikuplja informacije i materijale, te nastavlja rad na terenu i obavlja druge aktivnosti predviđene njihovim ovlastima. Zbog zatvaranja pruge za promet, putnici se do daljnjega prevoze autobusima.
- Vlak je ostao bez kočnica i slobodnim padom se sjurio do skretnice koja ga je izbacila iz tračnica, pretpostavlja prometni inžinjer iz obližnje zgrade. Objašnjava kako tu živi već 32 godine i prema zvuku točno zna o kojem i kakvom je vlaku riječ. Među 20-ak oštećenih automobila parkiranih iznad kolodvora je i njegov, pa su on i drugi vlasnici danas prije podne čekali policijajce da naprave zapisnik.
Mjesto nesreće privuklo je i velik broj znatiželjnika, mahom stanovnika naselja koji su zbog željezničke nesreće imali prisilno buđenje puno ranije od uobičajenog za subotu.
Gost- Gost
Stranica 2 / 11. • 1, 2, 3, ... 9, 10, 11