Sličice Riječke pruge i Gorskog kotara
+21
klek
MarioB
Gedeon
kiki273
inflameswetrust
borna
Pfaff
file
2044
Stjepan
KAPO
milepaclo
Thommo
ZlayoZg
gaspa
ICE-3M
LLeon
Narcis
Damir
Jean
kico101
25 posters
Stranica 11 / 27.
Stranica 11 / 27. • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 19 ... 27
Re: Sličice Riječke pruge i Gorskog kotara
Lepo si to pospravil
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
U zadnji čas, vani lije k'o iz kabla i sve je mokroNarcis je napisao/la:Lepo si to pospravil
- Broj postova : 11497
Registration date : 17.03.2008
Zatekoh se danas u Karlofcu... Stajalište Karlovac Centar je u punom pogonu. Nepregledne gomile ljudi se ukrcavaju na Duga Resa Express
Ode on put glavnog kolodvora. Ostali čekaju nešto za prema Ogulinu. Navodno sad svi vlakovi na relaciji Karlovac - Ogulin staju ovdje (nešto kao Sušak-Pećine). Pametno
Stajalište (jasno) nema ćenifu, ali kako je na izloženom mjestu, nema "iza plota" pa se putujuće pučanstvo može poslužiti odgovarajućom inštitucijom na bus kolodvoru prekoputa. No, kako veli narodna pjesma: "Nema džabe ni u stare babe!"
Inštitucija je na auto mat. 3 dlakafca, a funkciju si možeš po volji odabrati - cijena je univerzalna.
Ode on put glavnog kolodvora. Ostali čekaju nešto za prema Ogulinu. Navodno sad svi vlakovi na relaciji Karlovac - Ogulin staju ovdje (nešto kao Sušak-Pećine). Pametno
Stajalište (jasno) nema ćenifu, ali kako je na izloženom mjestu, nema "iza plota" pa se putujuće pučanstvo može poslužiti odgovarajućom inštitucijom na bus kolodvoru prekoputa. No, kako veli narodna pjesma: "Nema džabe ni u stare babe!"
Inštitucija je na auto mat. 3 dlakafca, a funkciju si možeš po volji odabrati - cijena je univerzalna.
Samo ukratko. Bio sam danas u Delnicama. Na ŽCPRbezR kod K-Ivice snimio sam ovaj slučaj protuprirodnog bluda ("Biju naši, al' biju i Turci...")
Juhuuuu! Nabavijo sam...
Juhuuuu! Nabavijo sam...
Subota, 3. prosinca 2016.
U petak su padali neki čudni dogovori. Najprije je zvao Damirić da dali ćemo se vidit u Delnicama jer je Sinkec poslao poziv da pogledamo Adventsku bajku. Usput da ide i "Bijeli vlak" s navijačima NKRijeke, a kasnije i "Tin-ekspress" s dječicom za Delnice pa da će biti prigoda slikavat vlakove.
Onda sam istodobno dobio mail od Portosa da on i Žile kane klatiti po mojoj župi pa da oćemol' se vidit. Rekao sam da teško jerbo da imam neke planove s Damirićem, a popodne idem u Rijeku...
Bilo kako bilo, dogovor je bio da će Damirić slikati vlakove s onog prevoja ceste izmežu Vrata i Fužina, a ja neka nađem neku drugu poziciju i da se onda vidimo u Delnicama. Pao je dogovor da ću dobiti SMS kad prođe "bijeli vlak" kako bih se mogal parićat. Umjesto toga došao je SMS da su se sreli sa zagrebačkom ekipom i da piju u Fužinama... I onda sam shvatio da je organizacijska mast otišla u propast!
Ja sam se, posve inokosno namjestio ispred cestarske baze kod "Petrolove" autobanštrasentankštele, postavio tronožac i čekao. Na delničkom kolodvoru crvenila se jedna ASEA i nije se micala.
I onda je dotutnjao "bijeli vlak". Vukle su ga dvije ASEE, a kompozicija je brojala 15 vagona s procijenjenih 1.000 grla od kojih je jedan broj već dobrano pogasio grla!
Ona crvena ASEA je vukla oba vagona brzog 700 i odmah je krenula put Rijeke sa jedva nekih 10 dekika kašnjenja u poslaku
Dan je bio tmuran i prohladan, a Delnice uopće nisu pokazivale nekakvo blagdansko-adventsko ozračje
Na raskršću Lujzijane i Supilove kod fontane koja je presušila, postavili su božićnu ikebanu
Krčma "Lider" ima zanimljivu ponudu
Sjeo sam testirati nešto ponude, a onda sam na ulici ugledao buljuke dječice predvođene tetama Mrazicama u zelenim kapicama i shvatio da sam zakasnio na doček "Tin-Expressa"
Nije baš nešto impozantan i ovdje će zujati do popodne.
Stanično i vlakopratno osoblje se zaključalo u zgradu kolodvora pa nisam mogao iskamčiti nikakve dodatne informacije. Vjerovatno kuhaju kobaje
U petak su padali neki čudni dogovori. Najprije je zvao Damirić da dali ćemo se vidit u Delnicama jer je Sinkec poslao poziv da pogledamo Adventsku bajku. Usput da ide i "Bijeli vlak" s navijačima NKRijeke, a kasnije i "Tin-ekspress" s dječicom za Delnice pa da će biti prigoda slikavat vlakove.
Onda sam istodobno dobio mail od Portosa da on i Žile kane klatiti po mojoj župi pa da oćemol' se vidit. Rekao sam da teško jerbo da imam neke planove s Damirićem, a popodne idem u Rijeku...
Bilo kako bilo, dogovor je bio da će Damirić slikati vlakove s onog prevoja ceste izmežu Vrata i Fužina, a ja neka nađem neku drugu poziciju i da se onda vidimo u Delnicama. Pao je dogovor da ću dobiti SMS kad prođe "bijeli vlak" kako bih se mogal parićat. Umjesto toga došao je SMS da su se sreli sa zagrebačkom ekipom i da piju u Fužinama... I onda sam shvatio da je organizacijska mast otišla u propast!
Ja sam se, posve inokosno namjestio ispred cestarske baze kod "Petrolove" autobanštrasentankštele, postavio tronožac i čekao. Na delničkom kolodvoru crvenila se jedna ASEA i nije se micala.
I onda je dotutnjao "bijeli vlak". Vukle su ga dvije ASEE, a kompozicija je brojala 15 vagona s procijenjenih 1.000 grla od kojih je jedan broj već dobrano pogasio grla!
Ona crvena ASEA je vukla oba vagona brzog 700 i odmah je krenula put Rijeke sa jedva nekih 10 dekika kašnjenja u poslaku
Dan je bio tmuran i prohladan, a Delnice uopće nisu pokazivale nekakvo blagdansko-adventsko ozračje
Na raskršću Lujzijane i Supilove kod fontane koja je presušila, postavili su božićnu ikebanu
Krčma "Lider" ima zanimljivu ponudu
Sjeo sam testirati nešto ponude, a onda sam na ulici ugledao buljuke dječice predvođene tetama Mrazicama u zelenim kapicama i shvatio da sam zakasnio na doček "Tin-Expressa"
Nije baš nešto impozantan i ovdje će zujati do popodne.
Stanično i vlakopratno osoblje se zaključalo u zgradu kolodvora pa nisam mogao iskamčiti nikakve dodatne informacije. Vjerovatno kuhaju kobaje
Par prizora adventskih zbivanja u centru Delnica
Ima jedna ekipa s tri konja )veliki, srednji i mali) koja povremeno u ovakvim prigodama uveseljava dječicu za novac
I kad se male ruke slože...
Zimi uprkos, narod šečka, a klinci i klinceze uživaju. Nisam išao do klizališta, ali pretpostavljam da je i tamo bilo veselo
Na izlazu iz grada sam zapazio da semafori na ŽCPR bljeskaju crveno pa sam se zaustavio da vidim što to nailazi. I vrijedilo je, naišao je RCCC s austrijskim Taurusom na čelu, a za potrebe slikanja sam naručio i lijepe nove cisterne s magyarskom naftom za Urinj
(crkla the battery u odsudnom trenutku)
Ima jedna ekipa s tri konja )veliki, srednji i mali) koja povremeno u ovakvim prigodama uveseljava dječicu za novac
I kad se male ruke slože...
Zimi uprkos, narod šečka, a klinci i klinceze uživaju. Nisam išao do klizališta, ali pretpostavljam da je i tamo bilo veselo
Na izlazu iz grada sam zapazio da semafori na ŽCPR bljeskaju crveno pa sam se zaustavio da vidim što to nailazi. I vrijedilo je, naišao je RCCC s austrijskim Taurusom na čelu, a za potrebe slikanja sam naručio i lijepe nove cisterne s magyarskom naftom za Urinj
U međuvremenu mi je stigla informacija da se udružena riječko-zagrebačka ekipa popela na željeznički nasip kod Golubinjaka na območju mog domicilnog kolodvora i ne znaju kako dolje.
Kad sam stigao na poprište, zatekao sam parkirana vozila ekspedicije, a od raifanova ni glasa
Ovo su pravi railfanovi – niks krčme, restorani, zalogajnice i slično. To je gubljenje vremena! Pinka kruha i tries' deka mortadele je dovoljno!
Ima neka tajna veza...
Jednog dana ću doći otpiliti ovo stablo jer stalno ulijeće u kadar
Zasad je čisti Generalić (a ja sam čisti Hlebinac jer čekam da se ovi pojave s brda!)
Napokon su se oglasili! "Samo još ovog, viče netko!" I što dođe? Teretnjak vulgaris od HŽ carga s nešto ofucanih vagona
Nešto se nazire kroz granje. Antonio? Thommo? Žile? Bo?
Portos
Damirić
I onda mi je već bilo dosta zimurine (sjećate se priče o mladom i starom mačku na krovu u veljači?) pa sam iz dubine klanca zaurlao posljednji pozdrav i otišao kući.
me dočekala s toplom kućom i jezikovom juvom s fidelinima koja se još pušila
Lagani obed da mi ne padne teško na štumik: Lešo jezik mit lešo pataten
I jedna zanimljiva miješana salata...
Kad sam stigao na poprište, zatekao sam parkirana vozila ekspedicije, a od raifanova ni glasa
Ovo su pravi railfanovi – niks krčme, restorani, zalogajnice i slično. To je gubljenje vremena! Pinka kruha i tries' deka mortadele je dovoljno!
Ima neka tajna veza...
Jednog dana ću doći otpiliti ovo stablo jer stalno ulijeće u kadar
Zasad je čisti Generalić (a ja sam čisti Hlebinac jer čekam da se ovi pojave s brda!)
Napokon su se oglasili! "Samo još ovog, viče netko!" I što dođe? Teretnjak vulgaris od HŽ carga s nešto ofucanih vagona
Nešto se nazire kroz granje. Antonio? Thommo? Žile? Bo?
Portos
Damirić
I onda mi je već bilo dosta zimurine (sjećate se priče o mladom i starom mačku na krovu u veljači?) pa sam iz dubine klanca zaurlao posljednji pozdrav i otišao kući.
me dočekala s toplom kućom i jezikovom juvom s fidelinima koja se još pušila
Lagani obed da mi ne padne teško na štumik: Lešo jezik mit lešo pataten
I jedna zanimljiva miješana salata...
Popodne sam bio na predavanju koje je u riječkom klubu mladih u Barčićevoj (to je odmah do konzulata Srbije) Krešimir Međeral Sučević (na "onom" 4rumu poznat kao egérke) držao o svom 10-mjesečnom putovanju na drugi kraj kuglane zemaljske pa sam se oko 22 ha vozio doma. Stao sam načas na onom proširenju uz prugu kod ŽCPRsaR "Milja" ispod Meje, slikati noćnu fotku Rijeke, a onda se (zvrrrrr!) zatvorila rampa, a odozdo je dotutnjalo ovo čudo. Ne vidi se bogznašta, ali je bio zanimljiv osjećaj!
E, pa do daljnjeg!
E, pa do daljnjeg!
Kakvo je to čudo od vlaka bilo (na videu se od kmice ne razabire ništa konjkretno)?
borna- Moderator
- Broj postova : 9466
Registration date : 16.11.2010
Teretnjak vulgaris s ASEOM na čelu.
Uvijek me zapanji kad zapnem na toj rampi s kakvim žarom i veseljem piče uzbrdo po tom usponu
Uvijek me zapanji kad zapnem na toj rampi s kakvim žarom i veseljem piče uzbrdo po tom usponu
Da tebi nije srednje ime Jean?Pfaff je napisao/la:
Sorry Jean, morao sam. To je bilo jače od mene.
Nekih sat vremena prije i ja sam bio dio riječko- zagrebačke ekipe, ali kako sam već danima prije obećao babarogi da ću je vodit u Deželu...Pfaff je napisao/la:U međuvremenu mi je stigla informacija da se udružena riječko-zagrebačka ekipa popela na željeznički nasip kod Golubinjaka na območju mog domicilnog kolodvora i ne znaju kako dolje.
To smo baš prošli put komentirali kako bi trebali zamjenit tablice.Pfaff je napisao/la:
Ima neka tajna veza...
https://2img.net/h/i583.photobucket.com/albums/ss277/jkrema2/RijeckaPruga/StanicaLokve/StanicaLokve1772.jpg
Kakav Portos? Smucalo.Pfaff je napisao/la:
Portos
BTW, on i je Smucek.
A zašto ja nisam znao za taj događaj?Pfaff je napisao/la:u riječkom klubu mladih u Barčićevoj (to je odmah do konzulata Srbije) Krešimir Međeral Sučević (na "onom" 4rumu poznat kao egérke) držao o svom 10-mjesečnom putovanju na drugi kraj kuglane zemaljske
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Bit će da nisi čitao "onaj" 4umLLeon je napisao/la:
A zašto ja nisam znao za taj događaj?
Pa i nisam baš. Čitam ga samo kad me nešto stručno iz neke konkretne teme zanima.Pfaff je napisao/la:Bit će da nisi čitao "onaj" 4umLLeon je napisao/la:
A zašto ja nisam znao za taj događaj?
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Pfaff je napisao/la:
Antonio?
Damir- Broj postova : 3323
Registration date : 24.01.2011
Ponedjeljak, 12. prosinca 2016.
Nakon dugo vremena sam naletio na moj domicilni kolodvor. Razlog? Došao sam preuzeti dragu prijateljicu koja je odlučila par dana provesti na svježem planinskom zraku.
Prijatelj sjedi u svom polugrobu i izgleda
Stajala je na I. peronu, 1. kolosjeku i gledala me zakrvavljenih očiju
Cargo 15,47 metara dug između odbojnika
Aha! Ovo joj je prednja strana
Magla i nešto infrastrukture (jutro je bilo pakleno hladno)
Smrekice još nisu okićene. Željeznica nema potrebe za predblagdanskom manijom kupovanja
Vidi, vidi! Neke nove pljočice? Narciiis, ča mi ga je to?
Novi vozni red. Osim što je tzv. Inter-city postao 2xx umjesto 7xx, ne vidim baš nekih bitnih promjena
I ode 4601 u maglovite daljine put Oguljena
Nakon dugo vremena sam naletio na moj domicilni kolodvor. Razlog? Došao sam preuzeti dragu prijateljicu koja je odlučila par dana provesti na svježem planinskom zraku.
Prijatelj sjedi u svom polugrobu i izgleda
Stajala je na I. peronu, 1. kolosjeku i gledala me zakrvavljenih očiju
Cargo 15,47 metara dug između odbojnika
Aha! Ovo joj je prednja strana
Magla i nešto infrastrukture (jutro je bilo pakleno hladno)
Smrekice još nisu okićene. Željeznica nema potrebe za predblagdanskom manijom kupovanja
Vidi, vidi! Neke nove pljočice? Narciiis, ča mi ga je to?
Novi vozni red. Osim što je tzv. Inter-city postao 2xx umjesto 7xx, ne vidim baš nekih bitnih promjena
I ode 4601 u maglovite daljine put Oguljena
Ove pločice sa crvenim trokutima označavaju kraj teretnog vlaka u međunarodnom prijevozu
https://2img.net/h/i583.photobucket.com/albums/ss277/jkrema2/RijeckaPruga/StanicaLokve/StanicaLokve1786.jpg
BTW vozni red i nije toliko loš, čak imaš i Inter City vezu ujutro za Agram, a bogami i Budapest
https://2img.net/h/i583.photobucket.com/albums/ss277/jkrema2/RijeckaPruga/StanicaLokve/StanicaLokve1786.jpg
BTW vozni red i nije toliko loš, čak imaš i Inter City vezu ujutro za Agram, a bogami i Budapest
To sam imao i prije, ali mi ništa ne pomaže, jer u povratku nemam tu vezu pa opet moram i ujutro do Delnica (kako bih ostavio auto s kojim se kanim vratiti doma)Narcis je napisao/la:BTW vozni red i nije toliko loš, čak imaš i Inter City vezu ujutro za Agram, a bogami i Budapest
Narcis je napisao/la:Ove pločice sa crvenim trokutima označavaju kraj teretnog vlaka u međunarodnom prijevozu
Ne samo u međunarodnom prijevozu, plan je u potpunosti se prebaciti na te nove pločice do 1.1.2018. (ako se ne varam). Putnički vlakovi su već sad obvezni koristiti završna svjetla.
MarioB- Broj postova : 90
Registration date : 24.09.2012
Utorak,11. siječnja 2017.
Danas sam se ustao k'o pekarski kalfa jer je trebalo skoknuti na domicilni kolodvor po prijateljicu koja stiže nadihati se friškoga zraka. Osim toga mi je spekla kuglof – ona to izvrstno radi, a ja to obožavam...
Pokušavao sam ju nagovoriti da dođe sa "školicom", ali niš od toga – drago čeljade lupa nogicama i viče: "Neću, neću, neću i neću...!". Ha, dobro.
Trapatura je je bila u umjerenim vrijednostima
Kad sam izašao iz kuće, ustanovio sam da ono belo govno opet pada. Ništa strašno, ali pada. Malo je neobićno za ovu temperaturu jer snijeg obično pada kad je mrčuk ispod nule
Fini pršić pa se ne lijepi i neću morati strugati šoferšajbnu
Vožnja je protekla bez incidentnih situacija i eto me na kolodvoru
Stepenice za donju razinu su, ajmo reć, još uvijek prohodne
Ko je navrijeme navukao drva taj loži!!!
Prijatelj kaže da mu zasad ne treba kapica
Razina održavanja perona i pristupnih puteva je standardna.
Snijeg prši i dalje, a nebom se kovitlaju oblaci u različitim nijansama sive
Polukompozicija čeka. Što čeka? Valjda drugu polovicu
Ovakve sam žaruljice imao za blagdane na fasadi
Ostaci blagdanske dekuracije
Oglasni pano TZ Lokve je u rangu sa "Štacionovim" panelima na riječkom kolodvoru. Restoran "Žaba" ne postoji već ohoho godina!
Danas sam se ustao k'o pekarski kalfa jer je trebalo skoknuti na domicilni kolodvor po prijateljicu koja stiže nadihati se friškoga zraka. Osim toga mi je spekla kuglof – ona to izvrstno radi, a ja to obožavam...
Pokušavao sam ju nagovoriti da dođe sa "školicom", ali niš od toga – drago čeljade lupa nogicama i viče: "Neću, neću, neću i neću...!". Ha, dobro.
Trapatura je je bila u umjerenim vrijednostima
Kad sam izašao iz kuće, ustanovio sam da ono belo govno opet pada. Ništa strašno, ali pada. Malo je neobićno za ovu temperaturu jer snijeg obično pada kad je mrčuk ispod nule
Fini pršić pa se ne lijepi i neću morati strugati šoferšajbnu
Vožnja je protekla bez incidentnih situacija i eto me na kolodvoru
Stepenice za donju razinu su, ajmo reć, još uvijek prohodne
Ko je navrijeme navukao drva taj loži!!!
Prijatelj kaže da mu zasad ne treba kapica
Razina održavanja perona i pristupnih puteva je standardna.
Snijeg prši i dalje, a nebom se kovitlaju oblaci u različitim nijansama sive
Polukompozicija čeka. Što čeka? Valjda drugu polovicu
Ovakve sam žaruljice imao za blagdane na fasadi
Ostaci blagdanske dekuracije
Oglasni pano TZ Lokve je u rangu sa "Štacionovim" panelima na riječkom kolodvoru. Restoran "Žaba" ne postoji već ohoho godina!
Evo, je. Stigla. 4601 kasni u dolasku jedva šest dekika (a lijepo sam im govorio da montiraju zimske bandaže). S ovom kapicom moja Beba liči na žir!
Onda smo još skoknuli do Delnica. Autoštrasenban je zatvoren za prvu skupinu. Veli mi Beba da u Rijeci baš i nije puhalo, ali da je na Plasama zavijalo za ponemet!
Mali videozapis snjegopadajućih okolnosti
Dok ovo pišem, vani je već točno nešto oko -13ºC
Onda smo još skoknuli do Delnica. Autoštrasenban je zatvoren za prvu skupinu. Veli mi Beba da u Rijeci baš i nije puhalo, ali da je na Plasama zavijalo za ponemet!
Mali videozapis snjegopadajućih okolnosti
Dok ovo pišem, vani je već točno nešto oko -13ºC
Pfaff je napisao/la: (a lijepo sam im govorio da montiraju zimske bandaže).
Pfaff je napisao/la:Dok ovo pišem, vani je već točno nešto oko -13ºC
Pratim te,vidim da ti je u hacijendi fino toplo
Moram te pratiti da ti se ča ne dogodi,odmah mi temp.kuće odaje situaciju.
Četvrtak, 19. siječnja 2017.
Nakon višednevnog kijameta, današnje jutro je napokon osvanulo mirno i bez snjegopadalina. Trapatura je bila na solidnih -6ºC što nekako smatramo kao blago svježe
Napadalo je solidnih pol metra, a mjestimično je bio i viši, ovisno o vjetru i nanosima
Proširio sam i uredio pristupni put da mogu van jerbo mi se išlo u Delnice
Uživam kad mogu papku s grtalicom napljuvati natrag na cestu ono što mi je nagurao pred vrata!
Kad sam se na Sopaču uključio na Lujzijanu, dočekalo me lijepo iznenađenje – kolona vozila koja su se puževim korakom kretala prema Delnicama. Mahom kamioni srbijanske i hercegovačke registracije.
(Za one koji ne znaju: Nekoliko dana je obala bila potpuno prometno odsječena pa se na Grobniku nakupio lijep broj kamiona koji jednostavno nisu imali kamo. Vjerujem da je onima u gostioni "Putniku" pala sikira u med... A lijepo smo im govorili da idu vlakom, taj možda kasni koji dan, ali ipak stigne!)
Sad je konaćno otćepilo pa se kamioni s oduševljenjem voze po staroj cesti jer je Autoštrasenban još uvijek zatvoren za I. skupinu vozila zbog bure koja ne jenjava.
Pretpostavljam da je početak ove kolone upravo kod rečene gostionice "Putniku"
Piše
Išlo bi to i brže, ali je je odsječak ceste do ulaza na autoput prekratak da amortizira dugačka vozila pa dok lik dođe do naplatne kućice pa otvori prozor, uzme karticu, zatvori prozor pa pokrene sekvencu potkompresor-prva pomoćna-međugas-druga... i makne se, prođe bar pola minute. A ako su mu smrznuti prsti pa mu ispadne cedulja, i više. Usput su tu, jasno, i oni koje izbacuju s autoputa u smjeru prema Rijeci pa se popreko na smjer za Delnice ubacuju na Lujzijanu.
Policija koja ureduje i omogućava lakše kretanje? Ma, bud'te pametni, rekla bi moja punica. Ali sam zato uočio Marinka Krmpotića kako s fotićem trčkara uz cestu – bit će, dakle, nešto u lokalnom kupusnom listiću između ustoličenja Trumpa i afere INA-HEP
U Delnicama stanje normalno. Za mog životnog vijeka ovdje se glede čišćenja snijega neće ništa promijeniti pa makar ušli i u Schengen
Kod K-Ivice ovo tretiraju kao očišćeni parkirni prostor. Srećom nije neka gnječa u dućanu
Stojte mi dobro
Nakon višednevnog kijameta, današnje jutro je napokon osvanulo mirno i bez snjegopadalina. Trapatura je bila na solidnih -6ºC što nekako smatramo kao blago svježe
Napadalo je solidnih pol metra, a mjestimično je bio i viši, ovisno o vjetru i nanosima
Proširio sam i uredio pristupni put da mogu van jerbo mi se išlo u Delnice
Uživam kad mogu papku s grtalicom napljuvati natrag na cestu ono što mi je nagurao pred vrata!
Kad sam se na Sopaču uključio na Lujzijanu, dočekalo me lijepo iznenađenje – kolona vozila koja su se puževim korakom kretala prema Delnicama. Mahom kamioni srbijanske i hercegovačke registracije.
(Za one koji ne znaju: Nekoliko dana je obala bila potpuno prometno odsječena pa se na Grobniku nakupio lijep broj kamiona koji jednostavno nisu imali kamo. Vjerujem da je onima u gostioni "Putniku" pala sikira u med... A lijepo smo im govorili da idu vlakom, taj možda kasni koji dan, ali ipak stigne!)
Sad je konaćno otćepilo pa se kamioni s oduševljenjem voze po staroj cesti jer je Autoštrasenban još uvijek zatvoren za I. skupinu vozila zbog bure koja ne jenjava.
Pretpostavljam da je početak ove kolone upravo kod rečene gostionice "Putniku"
Piše
Išlo bi to i brže, ali je je odsječak ceste do ulaza na autoput prekratak da amortizira dugačka vozila pa dok lik dođe do naplatne kućice pa otvori prozor, uzme karticu, zatvori prozor pa pokrene sekvencu potkompresor-prva pomoćna-međugas-druga... i makne se, prođe bar pola minute. A ako su mu smrznuti prsti pa mu ispadne cedulja, i više. Usput su tu, jasno, i oni koje izbacuju s autoputa u smjeru prema Rijeci pa se popreko na smjer za Delnice ubacuju na Lujzijanu.
Policija koja ureduje i omogućava lakše kretanje? Ma, bud'te pametni, rekla bi moja punica. Ali sam zato uočio Marinka Krmpotića kako s fotićem trčkara uz cestu – bit će, dakle, nešto u lokalnom kupusnom listiću između ustoličenja Trumpa i afere INA-HEP
U Delnicama stanje normalno. Za mog životnog vijeka ovdje se glede čišćenja snijega neće ništa promijeniti pa makar ušli i u Schengen
Kod K-Ivice ovo tretiraju kao očišćeni parkirni prostor. Srećom nije neka gnječa u dućanu
Stojte mi dobro
Bogami, napadalo ga je fanjski. Nego čini mi se da svo ovo vrijeme vlakovi između Rijeke i Zagreba su vozili normalno, možda uz neko kašnjenje, ali ne sjećam se da je bilo nekih problema.
Sigurno, kad po ovakvom vremenu nema radova na pruzi
Pfaff je napisao/la:
Restoran "Žaba" ne postoji već ohoho godina!
Zaboravih pitati...
Da li je taj objekt prepušten propadanju ili je nešto drugo zaživjelo u njemu?
Btw. tu sam kao mali prvi i zadnji puta jeo žablje batke,mama mi je rekla da su pileći...
Narcis je napisao/la: Nego čini mi se da svo ovo vrijeme vlakovi između Rijeke i Zagreba su vozili normalno, možda uz neko kašnjenje, ali ne sjećam se da je bilo nekih problema.
Mislim da je u prosjeku HŽPP (općenito svi vlakovi) kasnio oko 3 minute,nije to ništa.
Stranica 11 / 27. • 1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 19 ... 27
Stranica 11 / 27.