Autotrolej - razno
+20
novi_shef
gorgoroth
portos
Damir
5ar
lappino
buShip fun
Thommo
gaspa
LLeon
kriticar
Tomek
sali
kico101
Narcis
KAPO
ikar
DD
max
kiki273
24 posters
Stranica 17 / 23.
Stranica 17 / 23. • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 23
Re: Autotrolej - razno
Znači, može se na Platak?NP-549 je napisao/la:Toliko je izvanrednih prijevoza danas da je na kraju 675 sa plastičnim stolicama završio u Vrbovskom, a 676 i 678 na Platku.
(Idi na Platak... )
- Broj postova : 11476
Registration date : 17.03.2008
Pa kad je ionako manjak buseva u županiji; umjesto da se broj buseva povećava. Privatnici su ionako većinom po skijanjima i izletima; a za maškarice će sigurno trebat najviše vozila
novi_shef- Moderator
- Broj postova : 1216
Registration date : 29.02.2008
Mora da su oduševljeni ovi u Vrbovskom
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2442
Registration date : 15.03.2008
567 produžena registracija još godinu dana !!!
NP-549- Moderator
Masa autobusa vozi maškare danas od svukud. Izdvojit ću samo par interesantnijih:
614 Jadranovo
621 Hreljin
702 Drivenik
704 Grad Grobnik
614 Jadranovo
621 Hreljin
702 Drivenik
704 Grad Grobnik
NP-549- Moderator
NP-549 je napisao/la:
567 produžena registracija još godinu dana !!!
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Da, slažem se s time da je to BRAVO što se tiče nas ljubitelja olupina, al ruku na srce, ovaj autobus je ostao "živ" samo iz razloga što je ponovno aktuelan pomor Citara (jedne i druge serije)
NP-549- Moderator
Ovo Mercedes O317 nije sigurno, a rekao bih da nije ni Autotrolej...vjerojatnije neki stari TAM ili OM od Autotransa
novi_shef- Moderator
Nismo nikako mogli dokučit (Carty & ja) o kojem se busu dela jer nema nikakva opisa uz fotke.novi_shef je napisao/la:...vjerojatnije neki stari TAM ili OM ...
Gost- Gost
Iskreno ( sada mi možete reć da sam general poslije bitke ), tek sada je vidljivo, koliko je pretjerana odluka o kasaciji velikog broja starih zglobnih Avtomontaža. Da je njih, najvjerojatnije ne bi bilo krize zbog Citara. Zar je toliko financijsko opterećenje držati aktivnima jedno 10 nepoderivih makina, čiji troškovi održavanja ne bi bili preveliki, osobito stoga što je na raspolaganju bio velik broj rezervnih dijelova sa ostalih rashodovanih monotrala.NP-549 je napisao/la:Da, slažem se s time da je to BRAVO što se tiče nas ljubitelja olupina, al ruku na srce, ovaj autobus je ostao "živ" samo iz razloga što je ponovno aktuelan pomor Citara (jedne i druge serije)
Ljudi, potrošit ćete i sebe i vozila do iznemoglosti s ovim dama/preskok/šah kombinacijama. Ako se ne pojavi koji bus na 2,5,6,7, većina putnika sigurno neće primijetiti. U prigradu hoće. No to ne košta, očito, jer se danas busom vozi, ionako, samo onaj tko mora, jer nema druge opcije, pa te putnike Trolej ne može izgubiti. Ili može?
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Da bi riječ reko povrh ovoga
NP-549- Moderator
Može može! Uhvatil sam sam sebe da sam prilično smanjil vožnje busom pogotovo ako idem "do grada" jer u pravilu brže dođem pješke nego da čekam bus. Čak i kad sam u gradu više pješačim nego što se vozim busom. Busom u pravilu idem samo doma jer mi se baš i neide ubrdo na Škurinje i to samo od Brajde do Bille.kico101 je napisao/la:... jer se danas busom vozi ... samo onaj tko mora, jer nema druge opcije, pa te putnike Trolej ne može izgubiti. Ili može?
Sad sa ovim novim "pokaznima" bilo bi zanimljivo videt koliko se puta mjesečno vozim, na kojim linijama i koliko me "koštaju" te vožnje. Ovo pišem samo za sebe jer supruga je prije godinu i pol prestala koristiti bus jer na delo ide mit unsere
Gost- Gost
Da li Trolej može sada "izlistati" svakog putnika i vidjeti gdje se kretao npr. u mjesec dana?
I drugo pitanje, ako imam valjanu kartu, a nije validirana (zbog toga jer mi se ne da gurat naprijed da bi je poništio), da li je "grijeh" isti kao da je i nemam?
I drugo pitanje, ako imam valjanu kartu, a nije validirana (zbog toga jer mi se ne da gurat naprijed da bi je poništio), da li je "grijeh" isti kao da je i nemam?
buShip fun- Broj postova : 291
Registration date : 12.04.2012
zasad još nije, ali bit će ubrzo. I kako misliš "gurat naprijed" kad je validator na ulazu ?
NP-549- Moderator
Pa upravo to, svi navale na prednja vrata radi validatora pa dok dočekam svoj red za ući, preko zadnjih i srednjih već sam odavno ušao.
Ali ne kužim, ako imam urednu kartu, zašto mora biti poništena, jer ionako istu kartu stalno koristim?
OK je da se poništava, ali se onda trebalo na više mjesta u busu postaviti validator, al znam priču, nema se para.
Na ovo pitanje ne znaš odgovor?
Da li Trolej može sada "izlistati" svakog putnika i vidjeti gdje se kretao npr. u mjesec dana?
Jer ako se može, to je onda u neku ruku povreda privatnosti.
Ali ne kužim, ako imam urednu kartu, zašto mora biti poništena, jer ionako istu kartu stalno koristim?
OK je da se poništava, ali se onda trebalo na više mjesta u busu postaviti validator, al znam priču, nema se para.
Na ovo pitanje ne znaš odgovor?
buShip fun- Broj postova : 291
Registration date : 12.04.2012
To sam i ja primetil, čekam ko mona na prednjim vratima za uć a njih 10 uđe na srednja vrata. Odsad ću i ja na srednja vrata pa nek me ganjaju po busubuShip fun je napisao/la:... svi navale na prednja vrata radi validatora pa dok dočekam svoj red za ući, preko zadnjih i srednjih već sam odavno ušao.
...
Gost- Gost
buShip fun je napisao/la:
Da, može se sve izlistati. I ne vidim uopće u čem je tu problem.
A što se tiče povrede privatnosti, to su priče za malu djecu i ne kužim šta se svi hvatate na to. Naravno da je pravno ispitano i potvrđeno od raznih odvjetnika, pravobranitelja i sličnih pravnika. Nisi ti prvi koji se tog sjetio nego valjda postoje službe koje su o tome vodile računa prije uvođenja sustava
thomcro je napisao/la:To sam i ja primetil, čekam ko mona na prednjim vratima za uć a njih 10 uđe na srednja vrata. Odsad ću i ja na srednja vrata pa nek me ganjaju po busubuShip fun je napisao/la:... svi navale na prednja vrata radi validatora pa dok dočekam svoj red za ući, preko zadnjih i srednjih već sam odavno ušao.
...
Počet će se i to puno strože kontrolirat, sve ovo sad je nekakav prijelazni period privikavanja i nas i vas na novosti. Nije se išlo odma strogo nego se dalo ljudima da se priviknu. Al naravno raja počela zloupotrebljavat. I da, svi ćete ulazit na prednja i svi ćete se validirat, i ne validirana karta će se smatrat prekršajem isto kao i da nemaš karte.
NP-549- Moderator
E danas san šal na srednja i niki me ni naganjalNP-549 je napisao/la:... svi ćete ulazit na prednja ...
Otom-potom, videt ćemo kako će to bit z garaganima z Rujevice kad čoporativno uđu na srednja vrata va zedmicu/zedmicuA. Ako oni (garagani) projdu lišo i ako to ostatak onih koji se još voze skuže bit će svašta. A pogotovo ako netko nešto krene naplaćivat ili nedajbog oduzimat iskaznicu.NP-549 je napisao/la:... svi ćete se validirat, i ne validirana karta će se smatrat prekršajem isto kao i da nemaš karte.
Gost- Gost
Karticu nemožeš oduzet jer je to bankovna kartica do onog momenta dok nije blokirana. A blokirat se ju može vrlo jednostavno. Ti si se vjerovatno validirao, nešto je sviralo, bla bla, ja lijepo zamolio karticu da vidim kod sebe "status" što ne valja s karticom, i zadržim onaj papirić. Ako ti misliš da si šegaviji pa mi ne želiš dat karticu, onda ja samo zapamtim ili zapišem u koliko sati si se validirao kad je zasvjetlilo crveno. Npr. : bio mi jedan barbić na Brajdi na placi u 16:08 i neš sitno. Poslije šef pogleda u validacije tko se sve validirao na Brajdi. Mala je vjerovatnost da ih je više sa istom greškom baš u to vrijeme. Ne vidi se ime i prezime naravno, ali se vidi broj kartice. I preda kontroli zahtjev da se ta kartica blokira. Sljedeći put će ti na validatoru bit BLOKIRANA KARTICA i onda ti ju mogu oduzet jer može npr. bit ukradena.
Znam da ovdje 100% forumaša neće pravit nikakave probleme, ali samo vam dajem primjer kako se mogu rješavat oni koji budu stvarali probleme. Švercanja je bilo i do sad, prst su držali da ne vidimo mjesec ili zonu, preko slike ako nije bila njihova..... ali sad toga više nema. Svako mora validirat kartu i čim je crveno vozač ima pravo zatražit kartu na uvid
Znam da ovdje 100% forumaša neće pravit nikakave probleme, ali samo vam dajem primjer kako se mogu rješavat oni koji budu stvarali probleme. Švercanja je bilo i do sad, prst su držali da ne vidimo mjesec ili zonu, preko slike ako nije bila njihova..... ali sad toga više nema. Svako mora validirat kartu i čim je crveno vozač ima pravo zatražit kartu na uvid
NP-549- Moderator
Ne znam, meni validacija još nikad nije uspjela iz prve. Svaki put javi crveni ekran da nije uspjelo, a onda od druge prođe. Imam crvenu prepaid.
novi_shef- Moderator
nemoj žurit i brzo prelazit preko onog dijela ispod ekrana. Prisloni, počekaj sekundu i bit će OK. Obično mlađarija preleti nabrzinu pa njima ne ulovi iz prve. Penzići su prilično korektni po tom pitanju, oni to pomalo i sve uhvate od prve. Jedino je ponekad problem što im se neda vadit iz takujina, al i tog je sve manje jer su skužili da mogu takujin prislonit i da isto dela.
NP-549- Moderator
I to sam primjetil ali se ja to ne usudim jer imam u takujinu bankomat karticu i nebi htio experimentirati sa time. Jedino si moram nabavit neke plastićne korice da ne zgrebem karticu od silne upotrebe.NP-549 je napisao/la:... skužili su da mogu takujin prislonit i da isto dela.
Gost- Gost
da, dosta ih ima ono iz ambulante onu prozirnu i kroz to najnormalnije dela. Što se tiče bankovnih kartica, možeš bit bez brige. Ja sam probao i Diners, i Visu i revolving i onu od tekućeg i apsolutno se ništa ne dešava, ni nemože se demagnetizirat na validatoru. Recimo ako ju motaš puno oko validatora pa da poslje neće delat na bankomatu. Sve OK, može se slobodno validirat sa takujinom, pod uvjetom da nema neki omot nutra on sam po sebi pa da nemože probijat "signal"
NP-549- Moderator
Stranica 17 / 23. • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 23
Stranica 17 / 23.