Libertas Dubrovnik
+14
ZlayoZg
tinaivica
portos
medo
noone
AMFan
Jean
novi_shef
NP-549
Tomek
Narcis
gaspa
kriticar
kiki273
18 posters
Stranica 39 / 40.
Stranica 39 / 40. • 1 ... 21 ... 38, 39, 40
Re: Libertas Dubrovnik
Dobro je da kupuju niskopodne i za prigrad. 2016 .g Europska direktiva obavezivat ce da svaki autobus mora biti u mogucnosti da preveze osobu u invalidskim kolicima, a niskopodni i LE autobusi to puno lakse omogucuju, nego standardni autobusi.
Hoce li A20 za Cavtat ili na neku drugu liniju ostaje da vidimo iako bi ja da odlucujem za Cavtat stavio trovrati A21 sa prigradskim interijerom.
Hoce li A20 za Cavtat ili na neku drugu liniju ostaje da vidimo iako bi ja da odlucujem za Cavtat stavio trovrati A21 sa prigradskim interijerom.
Zadnja promjena: kriticar; čet 22 sij 2015 - 18:07; ukupno mijenjano 1 put.
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6189
Registration date : 14.05.2008
Što vozi na liniji 16? Gbr. 18 odmara u Radeljeviću.
Na liniji 16A vozi gbr.145. Koliko će izdržati?
kriticar- Moderator
Čini mi se da sam vidio gbr.104,nisam siguran. Na magistrali s donje strane između nuncijate i istočnog ulaza u grad napravljeno i treće ugibalište znači da će mjenjat rutu trice ili uvest neku novu liniju.kriticar je napisao/la:Što vozi na liniji 16? Gbr. 18 odmara u Radeljeviću.
Hoće li od ovih novih buseva koji ići i na otok Mljet ?
MAN SU220- Broj postova : 916
Registration date : 28.03.2013
Ne znam, vidiš na Mljet sam potpuno zaboravio. Možda i hoće. Ali mislim da ipak neće jer Mljet nema para da plaća usluge. I mislim da već odavno ne plaća. Vjerovatno su zato tamo već neko vrijeme samo dva busa. A najbolje bi bilo staviti nove autobuse da voze tako daleko od garaže. Ali tek nakon što obave nulti servis, ako ga autobus ima. Jer ovi stari svako malo moraju u Garažu, A to košta. Trajekt nije jeftin. Ali linija mora zaraditi novi bus, A Mljetske su mislim u gubitku. Ne znam točne podatke.
A trica bi se mogla produžiti preko mosta do Zatona ili Orašca. Ili da zamijeni 1D i ide do Nove Mokošice. Ali to bi zahtijevalo barem semafore na raskrsnici u Lozici. Ili da budu dvije linije kombinirano, jedna do Mokošice, a druga do Orašca. A da ide direktno s Pila na Nuncijatu, a ne preko Gruža. Za spajnje Gruža i Nuncijate bi iskoristio liniju 35, a ako treba češće možda još neka linija iz Gruža preko Šipčina na Nuncijatu pa preko mosta u Mokošicu. Natrag preko mosta pa pored remize u Gruž. Ili još bolje u Gruž kroz Šipćine, a iz Gruža prema Ilinoj Glavici preko Stanice Lapad. Jer sektor kroz Šipćine prema Gružu za sada nije pokriven. A to su davno mogli pokriti.
Samo koliko su u Libertasu spremni za nešto novo?
A trica bi se mogla produžiti preko mosta do Zatona ili Orašca. Ili da zamijeni 1D i ide do Nove Mokošice. Ali to bi zahtijevalo barem semafore na raskrsnici u Lozici. Ili da budu dvije linije kombinirano, jedna do Mokošice, a druga do Orašca. A da ide direktno s Pila na Nuncijatu, a ne preko Gruža. Za spajnje Gruža i Nuncijate bi iskoristio liniju 35, a ako treba češće možda još neka linija iz Gruža preko Šipčina na Nuncijatu pa preko mosta u Mokošicu. Natrag preko mosta pa pored remize u Gruž. Ili još bolje u Gruž kroz Šipćine, a iz Gruža prema Ilinoj Glavici preko Stanice Lapad. Jer sektor kroz Šipćine prema Gružu za sada nije pokriven. A to su davno mogli pokriti.
Samo koliko su u Libertasu spremni za nešto novo?
kriticar- Moderator
Očito je da se tenderom pogoduje MAN-u (što uopće nije loš izbor, dapače), samo se nadajmo da se nitko neće žalit. Jer, zašto bi netko uvjetovao da mu prigradski bus mora imat više od 354 KS? Šta fali onom od 340 !? Ili, šta znači da traži motor od 10 hiljada kubika, kad imaš danas vrhunskih motora od 7000 ccm. Ponavljam, sviđa mi se izbor, nadam se da će i proći i da neće bit problema
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2443
Registration date : 15.03.2008
Sa sedamdesetak manova u floti mislim da je skupo uvoditi novu marku. Možda bi busevi manje koštali za nabaviti, ali održavanje nove marke, pogotovo u početku, ali i kasnije, bi bilo puno skuplje. A Libertasovi mehaničari rade sa Manovima od 1970. godine kad je prvih deset stiglo u Libertas. Godinu kasnije došlo je još 11, a već 1972 još pet. 1975 nabavili su još osam, 1980 12, a 1981 još 10. Slijedeća kupnja bila je 10 kom 1985. Još dva stigla su 1988. Tih ranih osamdesetih stigao je i jedan polovni iz 1972 koga je Libertas održavao od prvog dana, jer je pripadao Hidroelektrani Dubrovnik. Ratnih godina stiglo je i 13 polovnih Gräf&stift, austrijskih kopija Mana. Slijedećih pet Manova stiglo je 1996. Do kraja stoljeća, tj. 1999 je stiglo još 5. Onda 2004. sedam kom. 2005 čak 20. 2007 9, 2009 10 kom. I onda za sada zadnji 2013. g šest komada. Duga tradicija i dosta vozila. Neka od njih voze već trideset četvrtu godinu. A ne znam koja druga marka je toliko dugovječna. I slažem se s tobom, mislim da je man najbolji izbor za Dubrovnik. Imati što manje tipova i marki vozila je najekonomičnije. Svi pametni teže unifikaciji. Samo naše firme zakon o javnoj nabavi donekle sprječava u tom.
A što se tiče motora, valjda se veliki motor pokazao boljim od manjeg za Dubrovnik. Imaju isti tip vozila i sa velikim i sa manjim motorom.
E onda u natječaj treba napisati želim autobus bez ikakvih tehničkih karakteristika. Izabereš najjeftinijeg i nitko se neće žaliti. A motore od 7 litara i 150 Ks su imali još prvi Libertasovi Manovi.
Samo još uvijek mi na forumu ne znamo tko se uopće javio na natječaj. Valjda ćemo uskoro saznati.
A što se tiče motora, valjda se veliki motor pokazao boljim od manjeg za Dubrovnik. Imaju isti tip vozila i sa velikim i sa manjim motorom.
E onda u natječaj treba napisati želim autobus bez ikakvih tehničkih karakteristika. Izabereš najjeftinijeg i nitko se neće žaliti. A motore od 7 litara i 150 Ks su imali još prvi Libertasovi Manovi.
Samo još uvijek mi na forumu ne znamo tko se uopće javio na natječaj. Valjda ćemo uskoro saznati.
kriticar- Moderator
Koliko puta sam vidio da se Libertasov autobus sa malim sedamlitarskim omotorom pun putnika jedva vuce po uzbrdicama. Vjerovatno da bi to izbjegli traze veci motor. A autobuse sa 354 Ks ili vise moguce da kupuju za liniju za Orebic. Odavno nisam bio tamo, ali koliko se sjecam treba dosta snage da bi se autobus popeo iz Orebica do Zupe Peljeske s jedne strane , a i s druge od Trstenika do Zupe Peljeske. A mozda ce ponovo otvoriti i liniju za Trpanj. To je jedno od rijetkih vecih mjesta na ovom podrucju koje nema direktnu vezu sa centrom zupanije. To su moje pretpostavke. Valjda oni u Libertasu znaju zasto im to treba, pa su i trazili.
Jer odavno nije Libertas narucivao autobuse po potrebama linija.
Jer odavno nije Libertas narucivao autobuse po potrebama linija.
kriticar- Moderator
Teško da će ti ove autobuse koje kupuje grad dubrovnik dati za orebić,prije bi reko da su naručeni za posebne vožnje na duže relacije.
Može li u ponudi biti i MAN lion's coach midi,jer je jako sličan Isuzu Visigo ?
Može li u ponudi biti i MAN lion's coach midi,jer je jako sličan Isuzu Visigo ?
U ponudi može biti svašta. Normalno da odgovara specifikacijama. Samo ja prvi put čujem za taj bus. Imaš kakvu sliku ili link? Ako postoji možda je ponuđen Libertasu. Trebalo bi nekako saznati koje ponude su stigle. Mislim da se odluka o prihvaćanju ponude u roku od obično petnaest dana mora javno objaviti na istom ili istim mjestima gdje je natječaj objavljen. Pošto je 12.01.2015 bio dan zaključenja natječaja za midi, odluka bi se trebala znati slijedeću sedmicu.
Za solo nisi stavio link na izvor i nisam mogao pročitati kad je bio zadnji rok za ponude, jer izgleda da je i tu prvotni rok 22.12.2014 produžen.
Mislim da ih ne kupuje ni Grad ni Libertas već banka. Onda ih Libertas samo iznajmljuje(operativni leasing s ostatkom vrijednosti), a Grad je trebao biti jamac po leasingu kao što je zadnjih deset godina bio jamac za sve kredite i sve leasinge osim za Isuzu 145, 146, 147 i 148.
A gdje će voziti valjda to znaju oni u Libertasu. Ja sam samo napisao što bi meni bilo logično, što ne znači da će biti tako. Možda bude kako si ti napisao.
BTW Što vozi na liniji 25? Vidio sam gbr.112 na popravku na poljani.
I drži li se gbr.145 na liniji ili je trebao zamjenu?
Za solo nisi stavio link na izvor i nisam mogao pročitati kad je bio zadnji rok za ponude, jer izgleda da je i tu prvotni rok 22.12.2014 produžen.
Mislim da ih ne kupuje ni Grad ni Libertas već banka. Onda ih Libertas samo iznajmljuje(operativni leasing s ostatkom vrijednosti), a Grad je trebao biti jamac po leasingu kao što je zadnjih deset godina bio jamac za sve kredite i sve leasinge osim za Isuzu 145, 146, 147 i 148.
A gdje će voziti valjda to znaju oni u Libertasu. Ja sam samo napisao što bi meni bilo logično, što ne znači da će biti tako. Možda bude kako si ti napisao.
BTW Što vozi na liniji 25? Vidio sam gbr.112 na popravku na poljani.
I drži li se gbr.145 na liniji ili je trebao zamjenu?
kriticar- Moderator
Danas je kratko umjesto gbr.32 uskočio na liniji 6 jedan Classic.
Gbr.134 je danas pomaknut. I njemu i gbr.158 nedostaje onaj dio plastike naprijed lijevo u koji je ugrađen far. Stekao sam dojam da taj dio prebacuju sa gbr.158 na gbr.134.
Uz gore navedeni gbr.112 su na popravku i gbr.108 i 115.
Gbr.134 je danas pomaknut. I njemu i gbr.158 nedostaje onaj dio plastike naprijed lijevo u koji je ugrađen far. Stekao sam dojam da taj dio prebacuju sa gbr.158 na gbr.134.
Uz gore navedeni gbr.112 su na popravku i gbr.108 i 115.
kriticar- Moderator
Jedini midi bus koga MAN kompletira je lion's city M. Ali on je dug 10,5m. Bili su još neki uglavnom malo kraći gradski midiji koje je karoserirao Göppel, a koji su brendirani kao MAN(ima ih u ZETu), ali zbog situacije sa Göppelom(stečaj) mislim da se više ne rade. Ostala vozila na MAN šasijama su uglavnom brend karoseriste sa oznakom "powered by MAN". A MAN stvarno ima tih šasija svih dužina koje prodaje raznim karoseristima.
Man Lion's coach dolazi u tri dužine. Osnovni model je 12metarski, a izvedenice su troosovinci trinaestmetarski C i četrnaestmetarski L.
Nego u prospektu ISUZU vidio sam da su citibusevi dostupni sada i sa Cummins motorima desetak Ks jačim nego što su ovi u Libertasu sa Isuzu motorom. Šteta što ne stavljaju motor iz Visiga, isto Cummins ali sa 254Ks. To bi bio zmaj. Primjetio sam da se oficijelne Isuzu stranice sporo mjenjaju, tako da još nigdje na internetu službeno nema podataka za Isuzu Visigo Interurban iako je predstavljen još na prošlogodišnjem sajmovima u Hannoveru i u Lyonu.
Man Lion's coach dolazi u tri dužine. Osnovni model je 12metarski, a izvedenice su troosovinci trinaestmetarski C i četrnaestmetarski L.
Nego u prospektu ISUZU vidio sam da su citibusevi dostupni sada i sa Cummins motorima desetak Ks jačim nego što su ovi u Libertasu sa Isuzu motorom. Šteta što ne stavljaju motor iz Visiga, isto Cummins ali sa 254Ks. To bi bio zmaj. Primjetio sam da se oficijelne Isuzu stranice sporo mjenjaju, tako da još nigdje na internetu službeno nema podataka za Isuzu Visigo Interurban iako je predstavljen još na prošlogodišnjem sajmovima u Hannoveru i u Lyonu.
kriticar- Moderator
Pronašao sam zahvaljujući kolegi 5ar o čemu se radi. Hvala 5ar! Caetano lion's coach midi. Te egzotične Portugalske karoseriste baš i ne provjeram često jer teško će doći na naše tržište. A to je nova stvar izložena u Hannoveru.
kriticar- Moderator
Eto 145 izdržao jedan dan,sad ga mjenja neki iz prve serije isuzua.
gbr.18 opet vozi na liniji 16.
gbr.18 opet vozi na liniji 16.
Man gbr.34 već nekoliko dana vozi sa ugašenim displejima. Netko je na zadnje staklo stavio tablu linije koju inače nose iza prednjeg stakla.
BTW Koliko buseva vozi subotom na liniji 6? Danas nikako nisam uspio vidjeti trećeg. Stalno sam susretao gbr. 34 i 157.
BTW Koliko buseva vozi subotom na liniji 6? Danas nikako nisam uspio vidjeti trećeg. Stalno sam susretao gbr. 34 i 157.
kriticar- Moderator
Potaknut dojavom o Caetanu istražio sam njihovu gamu proizvoda.
Nama su uz već spomenutog Man Lion's Coacha midi zanimljivi i Man Lion's City midi isto sa novim EURO6 D0836 LOH7x(2 ili 3, zavisno od snage) motorom i to izgleda u više dužina. Ne znam nudi li Man Importer(ili netko drugi) u Hrvatskoj vozila iz Caetana, ali po meni odlično bi se uklopili u vozni park Libertasa.
Izgleda da sada umjesto Göppela te midije pod brendom MAN, a na A66 šasiji i u dužinama od 8,8 m, 9,7 m i 10,4 m karoserira Caetano. Šteta što ne nude midi i na šasiji A35 i s dužinama od 9,13m, 9,695m i 10,395m, a koji je imao i opciju trećih vrata. A Göppel je radio i City M na šasiji A22 u dužinama 10,5 m i 11,21m, koja je u stvari samo skraćena A21. Postoji i A22 šasija dužine kao i A21 koji Man prodaje karoseristima i na njoj MAN sam ne slaže autobuse. Na takvoj šasiji napravljen je Autotrolejev dvokatni MAN za razgledanje grada, a sa ranijim D28 motorom. U Göppelom slučaju A35 koristio je D08, A22 D20 motor.
Samo za napomenu Göppel je karoserirao A66 u dužinama 8,61m, 9,575m, 9.775m i 10.49m
Ne znam zašto su se u Libertasu toliko vezali za ISUZU(35 komada u deset godina), vjerovatno zbog cijene i u nedostatku drugih kvalitetnijih ponuda, ali MAN je MAN i ja bi i taj midi sektor rado vidio s Manom. Jedino ne znam što bi iz game MAN zamijenilo Isuzu Turquoise na školskom prijevozu. Neki regio midi dug 7-8 m možda, ali za sada ga nema u ponudi. Možda Caetano popuni i tu rupu. Mogli bi niskopodni, ali njihova cijena teško se može isplatiti ako obavljaju samo školski prijevoz.
Nama su uz već spomenutog Man Lion's Coacha midi zanimljivi i Man Lion's City midi isto sa novim EURO6 D0836 LOH7x(2 ili 3, zavisno od snage) motorom i to izgleda u više dužina. Ne znam nudi li Man Importer(ili netko drugi) u Hrvatskoj vozila iz Caetana, ali po meni odlično bi se uklopili u vozni park Libertasa.
Izgleda da sada umjesto Göppela te midije pod brendom MAN, a na A66 šasiji i u dužinama od 8,8 m, 9,7 m i 10,4 m karoserira Caetano. Šteta što ne nude midi i na šasiji A35 i s dužinama od 9,13m, 9,695m i 10,395m, a koji je imao i opciju trećih vrata. A Göppel je radio i City M na šasiji A22 u dužinama 10,5 m i 11,21m, koja je u stvari samo skraćena A21. Postoji i A22 šasija dužine kao i A21 koji Man prodaje karoseristima i na njoj MAN sam ne slaže autobuse. Na takvoj šasiji napravljen je Autotrolejev dvokatni MAN za razgledanje grada, a sa ranijim D28 motorom. U Göppelom slučaju A35 koristio je D08, A22 D20 motor.
Samo za napomenu Göppel je karoserirao A66 u dužinama 8,61m, 9,575m, 9.775m i 10.49m
Ne znam zašto su se u Libertasu toliko vezali za ISUZU(35 komada u deset godina), vjerovatno zbog cijene i u nedostatku drugih kvalitetnijih ponuda, ali MAN je MAN i ja bi i taj midi sektor rado vidio s Manom. Jedino ne znam što bi iz game MAN zamijenilo Isuzu Turquoise na školskom prijevozu. Neki regio midi dug 7-8 m možda, ali za sada ga nema u ponudi. Možda Caetano popuni i tu rupu. Mogli bi niskopodni, ali njihova cijena teško se može isplatiti ako obavljaju samo školski prijevoz.
kriticar- Moderator
Kako vrijeme leti. Za dva - tri mjeseca uz vec sest jos ce 11 isuzu biti stariji od deset godina. Je li vrijeme da Libertas pocme raditi na njihovoj zamjeni? Nadam se da ce se dolaskom sest vozila, ako ova najnovija nabava bude realizirana, rijesitibarem onih sest najstarijih. Njih ne mogu koristitini nakolskomprijevozu, a gdje inace najvise koriste Isuzu Turquiose.
kriticar- Moderator
Gdje je ona izjava gradonacelnika da Libertas nece koristiti vozila starija od osam godina? Vjerovatno podlijeze prijevremenim izborima. Cuo sam price da bi izbori u Dubrovniku mogli biti 29.03.2015.
Da bi se ostvarila gornja izjava Libertas bi vec tijekom ljeta 2015 morao raspisati novi natjecaj za nabavku novih autobusa. I to za 6 gradskih niskopodnih, petnaestak prigradskih solo i barem desetak midi, ako je puno petnaest odjednom. Toliko bi ih trebalo da prosto zamijene postojece koji bi tada bili stariji od osam godina, a stalno voze, ali ne i rezerve za prigrad i skolski prijevoz.
Mislim da se svi slazemo da bi trebalo nastaviti s nabavkom niskopodnih Manova. Ali sto nabaviti za prigrad? Klasicne prigradske, low entry ili cak niskopodne. Tezi se tome, a to bi trebala uskoro biti obaveza po Europskoi regulativi, da svi novi autobusi mogu ukrcati osobu u kolicima. Gledajuci na to tim osobama su najpogodniji niskopodni ili LE autobusi. Ali takvi autobusi, a pogotovo niskopodni su osjetno skuplji nego klasicni. Vjerovatno ce oprema za ukrcaj osoba sa poteskocama u kretanju poskupiti donekle i standardne autobuse.
Treba li kupovati nove autobuse za skolski prijevoz ili one koji su par godina vozili puno Km na linijama prebacivati na taj prijevoz, a na linije davati novije?
Kakve midije kupovati.? Jeftinije na kamionskoj sasiji, standardne ili jos skuplje LE na autobusnoj sasiji? I u ovom segmentu veliki problem je nedovoljna zaposlenost vozila angaziranih na skolskom prijevozu. A istovremeno ih treba puno tako da je tesko kombinirati.
U to vrijeme i sve prigradske linije voze neke polaske, jer najvise korisnika javnog prijevoza je medju skolarcima.
Ali u Libertasu se moraju vise angazirati i dobro posloziti redove voznje, jer tu se moze ustediti dosta novaca.
U svakom slucaju moraju imati jasnu stategiju sto zele i ostvariti znacajne ustede u poslovanju. A cini mi se da je toga u Libertasu najvise nedostajalo ranije. Hoce li se sto promijeniti ubuduce mogla bi nam naznaciti vec i ova nabava koja je u tijeku.
Da bi se ostvarila gornja izjava Libertas bi vec tijekom ljeta 2015 morao raspisati novi natjecaj za nabavku novih autobusa. I to za 6 gradskih niskopodnih, petnaestak prigradskih solo i barem desetak midi, ako je puno petnaest odjednom. Toliko bi ih trebalo da prosto zamijene postojece koji bi tada bili stariji od osam godina, a stalno voze, ali ne i rezerve za prigrad i skolski prijevoz.
Mislim da se svi slazemo da bi trebalo nastaviti s nabavkom niskopodnih Manova. Ali sto nabaviti za prigrad? Klasicne prigradske, low entry ili cak niskopodne. Tezi se tome, a to bi trebala uskoro biti obaveza po Europskoi regulativi, da svi novi autobusi mogu ukrcati osobu u kolicima. Gledajuci na to tim osobama su najpogodniji niskopodni ili LE autobusi. Ali takvi autobusi, a pogotovo niskopodni su osjetno skuplji nego klasicni. Vjerovatno ce oprema za ukrcaj osoba sa poteskocama u kretanju poskupiti donekle i standardne autobuse.
Treba li kupovati nove autobuse za skolski prijevoz ili one koji su par godina vozili puno Km na linijama prebacivati na taj prijevoz, a na linije davati novije?
Kakve midije kupovati.? Jeftinije na kamionskoj sasiji, standardne ili jos skuplje LE na autobusnoj sasiji? I u ovom segmentu veliki problem je nedovoljna zaposlenost vozila angaziranih na skolskom prijevozu. A istovremeno ih treba puno tako da je tesko kombinirati.
U to vrijeme i sve prigradske linije voze neke polaske, jer najvise korisnika javnog prijevoza je medju skolarcima.
Ali u Libertasu se moraju vise angazirati i dobro posloziti redove voznje, jer tu se moze ustediti dosta novaca.
U svakom slucaju moraju imati jasnu stategiju sto zele i ostvariti znacajne ustede u poslovanju. A cini mi se da je toga u Libertasu najvise nedostajalo ranije. Hoce li se sto promijeniti ubuduce mogla bi nam naznaciti vec i ova nabava koja je u tijeku.
Zadnja promjena: kriticar; sri 28 sij 2015 - 13:37; ukupno mijenjano 1 put.
kriticar- Moderator
Danas sam primjetio da su zarotirali citibuse. Tako gbr.61 vozi na liniji 9. Gbr.62 vozi na liniji 2. Gbr.64 vozi na liniji 5. Nisam uspio uloviti koji je na liniji 2A.
Zaboravio sam napisati da nam je jucer otplovio u svoj novi dom dosadasnji gbr.3.
A gbr.145 vidjen na liniji 16A.
Jesam li gbr.87 onda mogao vidjeti na liniji 23A? Vozi negdje po Zupi, ali nisam uspio vidjeti tablu.
Zaboravio sam napisati da nam je jucer otplovio u svoj novi dom dosadasnji gbr.3.
A gbr.145 vidjen na liniji 16A.
Jesam li gbr.87 onda mogao vidjeti na liniji 23A? Vozi negdje po Zupi, ali nisam uspio vidjeti tablu.
kriticar- Moderator
Koja je svrha tih rotacija po gradu i po kojem redoslijedu se mjenjaju autobusi? To me oduvijek zanimalo.
Na liniji 23A su vozili gbr.106 zatim gbr.88 a danas nisam uspio vidjet.Moguće da je gbr.87.
gbr.108 je vozio jutarnju smjenu linije 16.
Na liniji 23A su vozili gbr.106 zatim gbr.88 a danas nisam uspio vidjet.Moguće da je gbr.87.
gbr.108 je vozio jutarnju smjenu linije 16.
Dok su bili samo manovi mijenjali su se po nekom redoslijedu. Bio sam to pratio godinama, ali mi je dodijalo. Trebalo bi mi dvije-tri promjene da opet uhvatim redoslijed promjena, ali nemam nesto volje. Neda mi se trcati, vec ako nesto vidim, vidim.
A svrha, ne znam, valjda je to ostalo od prije kad su dva sofera vozila bus stalno, jednu sedmicu ujutro, drugu popodne. To je bilo zbog uravnotezenja odradjenih sati vozaca, jer tako su svi vozili sve sluzbe u nekom odredjenom vremenskom periodu.
A svrha, ne znam, valjda je to ostalo od prije kad su dva sofera vozila bus stalno, jednu sedmicu ujutro, drugu popodne. To je bilo zbog uravnotezenja odradjenih sati vozaca, jer tako su svi vozili sve sluzbe u nekom odredjenom vremenskom periodu.
kriticar- Moderator
Vec sam napisao da ce nam ova kupovina koja je tijeku, ako se ostvari, pokazati koliko su u Libertasu spremni na promjene. Jer iako se ovaj put nabavlja samo 20 autobusa, bit ce sedam razlicitih tipova vozila za razliku od velike nabavke 31 vozila prije deset godina, a u kojoj su bila na toliki broj vozila samo tri tipa. Vozila ce valjda biti vise prilagodjena potrebama linija, time ce se trositi onoliko resursa koliko je stvarno potrebno. Barem se nadam da ce biti tako, a vrijeme je najbolji sudac.
kriticar- Moderator
onda nemoreš pomirit onu sindikalnu stranu. Ako su kupovana za liniju, znači da se neće moć rotirat nego će bit samo na određenoj (ili još nekoj sličnoj). Ako zadužiš posade onda će bit kako oni stalno voze istu liniju, a ako ne zadužiš nego se vozači rotiraju, a bus je uvijek na istoj liniji, onda ćeš imat rasulo od auta za 5 godina jer nikog neće bit briga šta nešto lupa i vibrira. I još će jedan drugome dešpete radit. Ako danas klima nije radila ja to namjerno neću prijavit samo da ni tebi sutra ne radi. Tako to ide kad se kola ne duže
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2443
Registration date : 15.03.2008
Vozila na gradskim linijama se rotiraju, a na prigradskim voze "svoje" linije.
Dakle svi NL voze redom sve sluzbe, prije sam to pratio, ali sad vec neko vrijeme ne, a prigradske kao i kod vas uglavnom voze vozaci koji i zive negdje kod odredista, a busevi prvi polazak imaju prema gradu. Jedino linije 16 i 35 te sluzba 10-1 prvi polazak imaju iz Grada.
A u aktuelnoj nabavi deset autobusa je za grad, a deset za prigrad.
Dakle svi NL voze redom sve sluzbe, prije sam to pratio, ali sad vec neko vrijeme ne, a prigradske kao i kod vas uglavnom voze vozaci koji i zive negdje kod odredista, a busevi prvi polazak imaju prema gradu. Jedino linije 16 i 35 te sluzba 10-1 prvi polazak imaju iz Grada.
A u aktuelnoj nabavi deset autobusa je za grad, a deset za prigrad.
kriticar- Moderator
City-ji ovaj tjedan voze ovako
134-u kvaru
135-3
136-
137-
138-1B
139-
150-1A
151-1B
152-4
153-1B
154-8
155-u kvaru
156-7
157-6
158-u kvaru
159-8
31-4
32-6
33-3
34-6
35-1A
36-1A
danas nisam naletio na 150. Ali kako samo njega nisam vidio, to mu jeduino ostaje. Vecnakon dvije promjene moci cemo skuziti kojim redom se mijenjaju.
Gbr.67 vozi na liniji 2A, a gbr.66 je zamijenio gbr.65 na liniji 5.
134-u kvaru
135-3
136-
137-
138-1B
139-
150-1A
151-1B
152-4
153-1B
154-8
155-u kvaru
156-7
157-6
158-u kvaru
159-8
31-4
32-6
33-3
34-6
35-1A
36-1A
danas nisam naletio na 150. Ali kako samo njega nisam vidio, to mu jeduino ostaje. Vecnakon dvije promjene moci cemo skuziti kojim redom se mijenjaju.
Gbr.67 vozi na liniji 2A, a gbr.66 je zamijenio gbr.65 na liniji 5.
kriticar- Moderator
Danas je lista onih u kvaru veca. U remizi su gbr.150 i 151, a umjesto njih voze 139(1A) i 137(1B).
Oni koji danas ne voze zbog reduciranog voznog reda nedjeljom su 32, 33, 36, 138, 154.
Ne vozi ni 114. Ne znam sto ga mijenja na 10-2.
Gbr.98 vidjen sa tablom linije 16. Je li vozi tamo?
Oni koji danas ne voze zbog reduciranog voznog reda nedjeljom su 32, 33, 36, 138, 154.
Ne vozi ni 114. Ne znam sto ga mijenja na 10-2.
Gbr.98 vidjen sa tablom linije 16. Je li vozi tamo?
kriticar- Moderator
Stranica 39 / 40. • 1 ... 21 ... 38, 39, 40
Stranica 39 / 40.