Slike iz Zagreba (ili tako nekako)
+6
borna
mladen_lucky
kriticar
sali
Narcis
Stanley
10 posters
Stranica 6 / 40. • 1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40
Re: Slike iz Zagreba (ili tako nekako)
Dobro jutro i sretna Vam Nova!
Jutarnja šetnja je obavljena kao i doručak pa možemo u nove radne pobjede
Nakon Tomislavca dolazimo do Strossmaerovog trga
Ovdje je disco na otvorenom sa bučnom glazbom pa mlađarija cupka okolo
Sve je okruženo gusto poslaganim kućicama, zar se mora popuniti svaki metar?
Na kraju se dolazi do Zrinjevca koji srećom nije zatrpan kućicama
Policaj gura jedan umrli autić na parkiralište, drugi je za volanom no ne vidim vlasnika?
Ah tu je oko muzičkog paviljona pet puno kućica
Koje su uglavnom zatvorene radi Badnjaka
I to bi bilo to,navdno je inače ovdje velika muvana, od ljudi se ne može prolaziti pa mi se čini da sam odabrao pravo
vrijeme za slikanje?
Jutarnja šetnja je obavljena kao i doručak pa možemo u nove radne pobjede
Nakon Tomislavca dolazimo do Strossmaerovog trga
Ovdje je disco na otvorenom sa bučnom glazbom pa mlađarija cupka okolo
Sve je okruženo gusto poslaganim kućicama, zar se mora popuniti svaki metar?
Na kraju se dolazi do Zrinjevca koji srećom nije zatrpan kućicama
Policaj gura jedan umrli autić na parkiralište, drugi je za volanom no ne vidim vlasnika?
Ah tu je oko muzičkog paviljona pet puno kućica
Koje su uglavnom zatvorene radi Badnjaka
I to bi bilo to,navdno je inače ovdje velika muvana, od ljudi se ne može prolaziti pa mi se čini da sam odabrao pravo
vrijeme za slikanje?
borna- Moderator
- Broj postova : 9462
Registration date : 16.11.2010
Jučer su objesili Bana
Pardon, objesili su mu kravatu oko vrata
Navodno su obješeni i Radić te Tomislav
Prošlo je podne, više od pola ljudi na trgu su turisti
Nedavno je netko kamionom ponovo zaorao po parku
Ne da im se nositi stvari 15 metara pa uđu kamionom unutra
Sreo sam jednog stanara iz obližnje zgrade koji mi je rekao da su više puta zvali policiju no bez uspjeha
Rekli su im da je park privatan i da u njemu nemaju ingerencije? (možda je od doma umirovljenika no tamo nitko ne haje)
borna- Moderator
Jel samo ja u zadnjem postu vidim hrpu brojki i slova umjesto slika?
Inače, lijepe fotke Zagreba na Badnjak nevečer. Meni nema ni najmanjeg smisla da sajam radi na taj dan. U Njemačkoj npr. sajmovi rade do najkasnije 23.12. a ovo u Zagrebu mi fakat nije jasno.
Inače, lijepe fotke Zagreba na Badnjak nevečer. Meni nema ni najmanjeg smisla da sajam radi na taj dan. U Njemačkoj npr. sajmovi rade do najkasnije 23.12. a ovo u Zagrebu mi fakat nije jasno.
ICE-3M- Broj postova : 891
Registration date : 18.10.2011
Hvala no uff, zaboravio sam podijeliti slike na najnovijem albumu iz 2020 pa sam to odmah sada napravo.
(nadam se da će sad biti vidljive ili ću ih morati ponoviti)
Nažalost Advent u Zagrebu se sveo na konzumerizam do zadnjeg trenutka odnosno novčića.
(nadam se da će sad biti vidljive ili ću ih morati ponoviti)
Nažalost Advent u Zagrebu se sveo na konzumerizam do zadnjeg trenutka odnosno novčića.
borna- Moderator
Banski trg se polako čisti od Adventa (snimljeno jučer)
Posebnu pažnju sam posvetio kravatama
borna- Moderator
Neke zgrade u centru /Jurišićevoj/ se naočigled raspadaju
Kao da se čeka da komadi fasade padnu na glavu prolaznicima?
Neke su u boljem stanju pa samo pojačaju kontrast
Malo pogleda prema Kaptolu
Jedna lijepa Alfa mi je nažalost pobjegla
borna- Moderator
Danas sam se prošetao do novog Kvatrića
Ovo ruglo nekadašnje tvornice posuđa Gorica propada već 50 godina
Sjećam se da sam još kao mali prolazeći ovuda škicao kroz prozore i vidio posuđa u raznim fazama izrade
Nekada je ovdje bilo više iznajmljenog prostora, ostali su samo rijedki
Iza ovih fasada krije se raspadanje
Još danas je jedan lijepi topli dan a od sutra se vraćamo u zimu no samo za kratko
Novi hotel u Praškoj je izvirio iznad postavljenih skela
borna- Moderator
Pred 6 dana sam na Banskom trgu zapazio opet štandove, slike ću staviti drugi puta kad se skupi još više toga?
Do tada ću se poslužiti lijepim slikama Zagreb from above koji djeluje na FB
Park Maksimir negdje krije ovo djelo koje se zamijeti jedino iz visine?
Ovdje se roje poštanske pčelice
Dolac je i ovako lijep
Pogodite gdje je ovo?
Klizalište na Šalati
Ove vile u Babonićevoj su niknule takoreći preko noći i sve su za čas rasprodane
Kao kontrast (ružni) bih naveo Dubec u Dubravi, natrpano je i zbijeno preko svake mjere
Do tada ću se poslužiti lijepim slikama Zagreb from above koji djeluje na FB
Park Maksimir negdje krije ovo djelo koje se zamijeti jedino iz visine?
Ovdje se roje poštanske pčelice
Dolac je i ovako lijep
Pogodite gdje je ovo?
Klizalište na Šalati
Ove vile u Babonićevoj su niknule takoreći preko noći i sve su za čas rasprodane
Kao kontrast (ružni) bih naveo Dubec u Dubravi, natrpano je i zbijeno preko svake mjere
borna- Moderator
Ovo Banskog trga od pred neki dan
Bili su kao neki dani maslina no uz to se prodavalo svašta
Proljeće nam kuca na vrata, i drvo je počelo cvjetati
Nebo nikako da se odluči jel će biti lijepo ili kiša?
Ovo drvo je obraslo imelom no još se ne da
Ovaj hotel iliti dom za penziće je najveći u Zagrebu?
Ako ne želite doma slaviti rodjendan radi nereda imate ga gdje napraviti
Poneke zgrade imaju imena svojih graditelja
borna- Moderator
Da. Premalo gledamo grad oko sebe (ne samo Zagreb). Ima zanimljivih stvari i detalja.borna je napisao/la:Poneke zgrade imaju imena svojih graditelja
- Broj postova : 11493
Registration date : 17.03.2008
Obično gledamo samo ravno i dole u cestu da vidimo gdje hodamo a gore ima puno zanimljivoga što ne zapazimo
borna- Moderator
Zgrada bivše vojne bolnice u Vlaškoj uskoro postaje dom glazbenicima
U sklopu kompleksa bivše vojne bolnice u Vlaškoj 87 nalazi se i ulična zgrada koja je integralni dio sklopa nekadašnje Topničke vojarne i kasnije vojne bolnice. Zgrada je građena 1833. godine prema projektu arhitekta Antona Stiedla. Topnička vojarna je zaštićeno kulturno dobro upisano u Registar kulturnih dobara RH, te se nalazi na području zaštićene Povijesno urbane cjeline grad Zagreb.
Ovako je bilo pred godinu dana
Za početak tu će biti glazbeno učilište Elly Bašić koje pripada umjetničkim školama Grada Zagreba i predstavlja odgojno-obrazovnu ustanovu koja radi prema nastavnom planu i program funkcionalne muzičke pedagogije, verficiranom od Ministarstva znanosti i obrazovanja.
tanve
Ima planova da se još neke kulturne ustanove usele u te prostore jer ima ukupno 40-ak tisuća kvadrata!
(Morati ću se zavući unutra i slikati dvorište)
Prebacite sliku na web pa ćete vidjeti i objašnjenje
borna- Moderator
Ova kućica na krovu mi izgleda naknadno izrađena?
Za ove prozore nijesam siguran?
Dok je ovaj dugački niz od prvih (davnih) dana
Proljeće misli za ozbiljno a i vrijeme mu je
Drugo drveće još spava
borna- Moderator
Na zgradi je i ova tabla
Ušao sam u dvorište koje je daleko veće negoli sam očekivao
borna- Moderator
Potres u Zagrebu!
Prethodni post je bio 13. u petak, po datumu nesretan no današnji je stvarno loš
Ja sam jutros otišao po kruh u najbližu pekarnu, svojih par slika ću staviti poslije
Ovih nekoliko je sa neta
Imao sam jučer neki predosjećaj pa sam preparkirao svoj auto na sredinu ceste sa jednog vakovog mjesta
Neki su zaista grdo prošli
U mojoj zgradi/stanu nije bilo većih oštećenja...
Ja sam jutros otišao po kruh u najbližu pekarnu, svojih par slika ću staviti poslije
Ovih nekoliko je sa neta
Imao sam jučer neki predosjećaj pa sam preparkirao svoj auto na sredinu ceste sa jednog vakovog mjesta
Neki su zaista grdo prošli
U mojoj zgradi/stanu nije bilo većih oštećenja...
borna- Moderator
Užas. Kako ono vele: "Kad te ide, onda te krene..."
Narod ipak ima smisla za šalu, negdje sam vidio komentar: "I, kaj je sledeče, vulkan na Sljemenu?!"
Cijeli zagrebački Donji Grad je građen od cigle na traljavim temeljima i kad dobro zatrese...
A i nove zgrade su upitne, jer su u novije vrijeme projektirali pametnije i krali masovnije.
PS: Koliko znam, osiguranja ne pokrivaju štete od potresa osim ako nemaš posebnu policu za takav slučaj.
Narod ipak ima smisla za šalu, negdje sam vidio komentar: "I, kaj je sledeče, vulkan na Sljemenu?!"
Cijeli zagrebački Donji Grad je građen od cigle na traljavim temeljima i kad dobro zatrese...
A i nove zgrade su upitne, jer su u novije vrijeme projektirali pametnije i krali masovnije.
PS: Koliko znam, osiguranja ne pokrivaju štete od potresa osim ako nemaš posebnu policu za takav slučaj.
Moja je zgrada sagrađena 1921 dosta solidno. izvana je otpalo samo malo žbuke
I ovaj dio Martićeve se dobro drži
Oko pola 8 sam krenuo po kruh
Dosta je ljudi vani na ulici unatoč hladnom vremenu (oko 3c)
Ovo je najveće oštećenje u mome stanu
Na više mjesta ima par pukotina
Supruga me već par godina nagovara da obnovim boju u sobama, sada sam joj rekao da je dobro što ju nisam odmah
poslušao no to ću sada učiniti ( dok se sve smiri)
borna- Moderator
Ajde, dobro!
Jer (kao što sam Ti napisao u mailu) mom dragom prijatelju dirigentu i kompozitoru koji živi u Berislavićevoj je kompletno uništilo stan. A da ne pričam što je bilo unutra...
Jedan drugi frend je rekao da se mora priznati da je Joža Manolić gromoglasno proslavio 100. rođendan. Posle njegovog tuluma treba cijeli grad pospremiti.
PS: Postoji li na svijetu ijedna supruga koja mužu stalno nameće potrebu za krečenjem? Kud one to stalno zveraju po zidovima i stropovima umjesto da peglaju i kuhaju?
Jer (kao što sam Ti napisao u mailu) mom dragom prijatelju dirigentu i kompozitoru koji živi u Berislavićevoj je kompletno uništilo stan. A da ne pričam što je bilo unutra...
Jedan drugi frend je rekao da se mora priznati da je Joža Manolić gromoglasno proslavio 100. rođendan. Posle njegovog tuluma treba cijeli grad pospremiti.
PS: Postoji li na svijetu ijedna supruga koja mužu stalno nameće potrebu za krečenjem? Kud one to stalno zveraju po zidovima i stropovima umjesto da peglaju i kuhaju?
Ovo si fakat gadno prošao. Ja nemam po stanu nikakvu štetu i osim par stvari koje su popadale s ormara sve je u redu. Moja je zgrada iz 1967 i to je taman građeno kad su postrožili propise radi potresa u Skopju. Večina tih oštečenih zgrada u centru je bila u jako lošem stanju i neke su se urušavale same od sebe tak da nije čudno da ih je potres tak oštetio. Vijesti ujutro su bile vrhunske. Prva vijest, izđite van zbog potresa, a druga vijest budite doma zbog ovog virusa. Uglavnom nije bilo baš ugodno buđenje, a cijeli dan se pomalo još trese.
Ako te ne pogodi koja cigla uslijed potresa dohvatit će te virus
Obzirom na rasjed u blizini Zg to je bilo za očekivati? Dobro se još sjećam potresa pred 30-ak godina, bio sam u garaži kad se
auto na kojemu radim počeo jako ljuljati. Mislio sam da se netko prišuljao pa me zafrkava ljuljanjem
no kad sam vidio da mi i luster pleše bilo mi je jasno o čemu se radi.
Pred nekih 45 godina sam se vraćao iz Dubrave na biciklu i bio sam pokraj stadiona i odjednom se
bicikl izmaknuo ispod mene tako da sam se prosuo po cesti? Kasnije sam čuo da je bio potres.
Obzirom na virusiće ne šetam se baš više Zagrebom, osim odlaska po kruh i najbliži dućan doma sam.
Pogotovo slijedećih nekoliko dana kad bude snijega i minusa u Zagrebu!
Obzirom na rasjed u blizini Zg to je bilo za očekivati? Dobro se još sjećam potresa pred 30-ak godina, bio sam u garaži kad se
auto na kojemu radim počeo jako ljuljati. Mislio sam da se netko prišuljao pa me zafrkava ljuljanjem
no kad sam vidio da mi i luster pleše bilo mi je jasno o čemu se radi.
Pred nekih 45 godina sam se vraćao iz Dubrave na biciklu i bio sam pokraj stadiona i odjednom se
bicikl izmaknuo ispod mene tako da sam se prosuo po cesti? Kasnije sam čuo da je bio potres.
Obzirom na virusiće ne šetam se baš više Zagrebom, osim odlaska po kruh i najbliži dućan doma sam.
Pogotovo slijedećih nekoliko dana kad bude snijega i minusa u Zagrebu!
borna- Moderator
Deeečki, vi pojma nemate kako je meni lijepo u mojoj vukojebini!
To pred 30 godina je bilo u rujnu 1990 i to je bio moj prvi dan škole. Ja ionako nesmijem van jer sam u samoizolaciji zbog toga jer sam došao iz Njemačke. Nama je država naredila da zatvorimo tvornicu, a nitko nije zaražen od 10000 ljudi koji rade u mojoj tvornici.
Pa da. Ti možeš van kolko hočeš kad te nitko nemre kaznit kaj si u svom dvorištu.
Pfaff je napisao/la:Deeečki, vi pojma nemate kako je meni lijepo u mojoj vukojebini!
Pa da. Ti možeš van kolko hočeš kad te nitko nemre kaznit kaj si u svom dvorištu.
Protreseni Zagreb
Nisam više mogao izdržati u kući ponukan pričama nekih poznatih koji su bili vani pa sam se uputio u kratku foto-šetnju. Potrajala je duže nego sam namjeravao, jedino me hladno vrijeme natjeralo u toplinu doma!
Najprije sam pogledao kuću do moje koja je dobila žutu oznaku radi urušenih dimnjaka i više pukotina unutar zgrade (izvana ne izgleda loše)
Slijedeći je dom umirovljenika u Martićevoj koji i nije loš kao u pričama nekih?
I zgrada do nje nema oštećenja?
Poveća zgrada (gdje je u donjim dijelovima danas Fina) je bila obnovljena pred 2 godine i dobro se drži, svi kipovi su na mjestu
Nasuprot njoj na uglu Martićeve i Smičiklasove/Iblerovog trga je ograđena jer su joj se urušili dimnjaci
Idem dalje u Martićevu, ovoj je zgradi i ranije otpadala žbuka i balkon je u lošem stanju
Ovu sam slikao nedavno, otpalo joj je još žbuke
Ovdje je u dvorištu auto škola i AMD Zagreb (u kojemu sam počeo voziti Go-cart 1966)
Krovište joj je gorjelo pred godinu dana pa su ga obnovili skupa sa dimnjacima, to je bio spas za ove dane
I slijedeće zgrade izgledaju čitavo
(bit će još puno nažalost lošijih slika)
Najprije sam pogledao kuću do moje koja je dobila žutu oznaku radi urušenih dimnjaka i više pukotina unutar zgrade (izvana ne izgleda loše)
Slijedeći je dom umirovljenika u Martićevoj koji i nije loš kao u pričama nekih?
I zgrada do nje nema oštećenja?
Poveća zgrada (gdje je u donjim dijelovima danas Fina) je bila obnovljena pred 2 godine i dobro se drži, svi kipovi su na mjestu
Nasuprot njoj na uglu Martićeve i Smičiklasove/Iblerovog trga je ograđena jer su joj se urušili dimnjaci
Idem dalje u Martićevu, ovoj je zgradi i ranije otpadala žbuka i balkon je u lošem stanju
Ovu sam slikao nedavno, otpalo joj je još žbuke
Ovdje je u dvorištu auto škola i AMD Zagreb (u kojemu sam počeo voziti Go-cart 1966)
Krovište joj je gorjelo pred godinu dana pa su ga obnovili skupa sa dimnjacima, to je bio spas za ove dane
I slijedeće zgrade izgledaju čitavo
(bit će još puno nažalost lošijih slika)
Zadnja promjena: borna; pet 27 oľu 2020 - 8:28; ukupno mijenjano 1 put.
borna- Moderator
Pogled na kraj Tomašićeve gdje je pad dimnjaka oštetilo i krovište pa je to pokriveno
Ratkajev prolaz izgleda dobro, zavirio sam i u tu ulicu i nisam vidio veće štete?
Malo dalje je tzv Vatikan koji ima urušeno krovište
Zgrada izvana izgleda dobro no stanari su mi rekli da je unutra sve ispucalo
Na početku Bulićeve se radi na krovištu
Zgrade na lijevoj strani su ograđene jer ima puno popadalih crijepova i dimnjaka (nisam slikao)
Ova zapuštena nekad lijepa zgrada u Lopašićevoj je čitava?
Ova zgrada na uglu Đamije sa Zvonimirovom ima oštećeno krovište na desnoj strani pa je ograđena.
Pored nje je stara muzička škola koju sam i ja pohađao pred 50-ak godina (i tada je već bila oronula)
Gornji katovi ove zgrade na uglu sa Boškovićevom već godinama nisu u upotrebi, lijevo je zgrada nekadašnje Narodne tehnike
Ratkajev prolaz izgleda dobro, zavirio sam i u tu ulicu i nisam vidio veće štete?
Malo dalje je tzv Vatikan koji ima urušeno krovište
Zgrada izvana izgleda dobro no stanari su mi rekli da je unutra sve ispucalo
Na početku Bulićeve se radi na krovištu
Zgrade na lijevoj strani su ograđene jer ima puno popadalih crijepova i dimnjaka (nisam slikao)
Ova zapuštena nekad lijepa zgrada u Lopašićevoj je čitava?
Ova zgrada na uglu Đamije sa Zvonimirovom ima oštećeno krovište na desnoj strani pa je ograđena.
Pored nje je stara muzička škola koju sam i ja pohađao pred 50-ak godina (i tada je već bila oronula)
Gornji katovi ove zgrade na uglu sa Boškovićevom već godinama nisu u upotrebi, lijevo je zgrada nekadašnje Narodne tehnike
Zadnja promjena: borna; pet 27 oľu 2020 - 8:32; ukupno mijenjano 1 put.
borna- Moderator
Jel samo ja vidim samo 5 fotki?
Stranica 6 / 40. • 1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40