Slike iz Zagreba (ili tako nekako)
+6
borna
mladen_lucky
kriticar
sali
Narcis
Stanley
10 posters
Stranica 30 / 40. • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 35 ... 40
Re: Slike iz Zagreba (ili tako nekako)
besposlenpop je napisao/la:Izgleda bolje od onog poštarskog!
Izgleda kao kineska kopija Renault TWIZY. Zanimljivo vozilo, jer se registrira kao motocikl (zapravo, laki četverocikl) - dakle bitno jeftinija registracija, a navodno se i smije parkirati na mjesta za motocikle koja su još uvijek - besplatna! Jedan Twizy je često parkiran na moto-parkingu na Mažurancu.
mladen_lucky- Broj postova : 213
Registration date : 08.06.2020
borna je napisao/la:Treba nazvati i pitati, ja još nijesam zainteresiran jer dok je plina bit će i Bmw-a
Što se tiče plina - ovo se dogodi kada spremnik otkaže - navodno da nije bio atestiran.
mladen_lucky- Broj postova : 213
Registration date : 08.06.2020
U Hrvatskoj je prema zadnjim podatcima iz 2020 svega 3% vozila sa pogonom na plin
Neki navode da se tome može pribrojati još 2% ilegalaca koji se ne boje visokih kazni i kojima se da prije svakog tehničkog
skidati instalaciju te ju poslije ponovo stavljati, sve to radi uštede od cca 1.000 kn atesta i 400 kn kod svakog pregleda?
Evidentirane nesreće zbog plina kod nas nisu uočene, sve medijske kuće bi to odmah stavile na prvu stranicu!
Neki navode da se tome može pribrojati još 2% ilegalaca koji se ne boje visokih kazni i kojima se da prije svakog tehničkog
skidati instalaciju te ju poslije ponovo stavljati, sve to radi uštede od cca 1.000 kn atesta i 400 kn kod svakog pregleda?
Evidentirane nesreće zbog plina kod nas nisu uočene, sve medijske kuće bi to odmah stavile na prvu stranicu!
borna- Moderator
- Broj postova : 9462
Registration date : 16.11.2010
Trinjevac i ostali parkovi zelene potkove su uokvirene bronim reprezentativnim palačama, trebao bi mi najmanje sat vremena
da ih sve obiđem i poslikam
Pomislio sam da su "stari zagrepčani" bili dosta imućni kad su si mogli priuštiti nešto takovo a bilo je puno raznih firmi i banaka
koje su to izgradile
Lijepa manja zgrada u Đorđićevoj 3 a modernija zgrada na uglu sa Petrinjskom je očigledno podignuta kasnije
Zanimljivo je i da je dobar dio zgrada u to vrieme imao nekakvu kulu ili vidikovac na krovištu poput đorđićeve 8
Nije se štedilo na fasadi ili balkonima kao danas, broj 5 kao primjer
Ovi gore su dovoljno izdignuti od lošeg zraka i prizemne buke
Brojevi 9 i 11 sa istaknutim središnjim dijelom
borna- Moderator
I dalje o Đorđićevoj, zgrada na broju 13 nema nekih posebnosti osim ovoga:
Nasuprot zgrada broj 8 ima dugačke balkone sa liepom ogradom
Zgradu na uglu sa Palmotićevom sam slikao i ranije ali pri lošijem vremenu
Imam dojam da su se graditelji odnosno investitori takmičili čija će kuća biti ljepša i interesantnija
Zgrada na suprotnom uglu nam pokazuje kako bi grad mogao biti lijep
Nasuprot zgrada broj 8 ima dugačke balkone sa liepom ogradom
Zgradu na uglu sa Palmotićevom sam slikao i ranije ali pri lošijem vremenu
Imam dojam da su se graditelji odnosno investitori takmičili čija će kuća biti ljepša i interesantnija
Zgrada na suprotnom uglu nam pokazuje kako bi grad mogao biti lijep
borna- Moderator
Pfaff and gaspa like this post
Moj skromni doprinos u postavi skele. Početkom 1997. je moja tadašnja firma dobila obnovu fasade, i vidim, plastika se još dobro drži.borna je napisao/la:...
Nije se štedilo na fasadi ili balkonima kao danas, broj 5 kao primjer
...
Ovi gore su dovoljno izdignuti od lošeg zraka i prizemne buke
...
besposlenpop- Broj postova : 1486
Registration date : 18.06.2021
borna likes this post
Pred nekih godinu dana imao sam u Zagrebu raspravu sa sugovornikom o stanju (zagrebačkih) fasada. Lik je započeo klasično: "Eh, da nisu komunisti..." i nastavio obrazlagati kako su fasade u loem stanju jer ih narodna vlast nije odravala...borna je napisao/la:Nije se tedilo na fasadi ili balkonima kao danas, broj 5 kao primjer
Točno je da su fasade zaputene i oronule, ali je isto tako točno da je većini tih zgrada stotinjak godina u guj'ci i da je u pravilu puno jeftinije napraviti novu fasadu čak i sa svim tukaturama, volutama, ukrasnim ćupovima (koji u slučaju potresa padaju prolaznicima na pamet!) i sličnim kerefekama koje ne doprinose uporabnoj vrijednosti, ali pokazuju da investitor ima para, nego pokrpati tu fasadu...
Pitanje je to bi tadanji investitori/vlasnici učinili danas s tim fasadama i zgradama da ih mrski komunisti nisu u tome omeli. Vjerovatno bi ih sruili jer bi postale oronule, skupe za odravanje i neadekvaktne novim prostornim zahtjevima i potrebama. Praksa u tzv. zapadnom, kapitalističkom svijetu to pokazuje. Ajde, moda ne, ako postoje dokazi da je Mikelanđelo osobno radio tukature viseći sa skele koju je beposlenpop projektirao!
- Broj postova : 11493
Registration date : 17.03.2008
Pred 2 tjedna otprilike sam zastao u Planinskoj i snimio sotatke željezničke pruge
2 kolosjeka dolaze iz Vukovarske iz blizine Super Konzuma
Spajali su se ovdje i vodili prema Branimirovoj, prije nadvožnjaka su završili na nekadašnjem Istočnom kolodvoru što se (još) lijepo
može vidjeti na Google kartama
Ta pruga nije aktivna više desetljeća, Planinska se više puta asfaltirala no nikako da se izvade preostale šine na sredini ceste?
Lijepo je vidjeti novu zgradu na uglu Heinzelove i Branimirove
Do nje se dovršava još jedna velika zgrada
U Heinzelovoj imade još ostataka starih kućica no ne zadugo?
2 kolosjeka dolaze iz Vukovarske iz blizine Super Konzuma
Spajali su se ovdje i vodili prema Branimirovoj, prije nadvožnjaka su završili na nekadašnjem Istočnom kolodvoru što se (još) lijepo
može vidjeti na Google kartama
Ta pruga nije aktivna više desetljeća, Planinska se više puta asfaltirala no nikako da se izvade preostale šine na sredini ceste?
Lijepo je vidjeti novu zgradu na uglu Heinzelove i Branimirove
Do nje se dovršava još jedna velika zgrada
U Heinzelovoj imade još ostataka starih kućica no ne zadugo?
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Ovaj na zadnjoj slici peče ćalapinci za van?
Ne, prodaje ku'injske ormare.Pfaff je napisao/la:Ovaj na zadnjoj slici peče ćalapinci za van?
Pfaff likes this post
Ja sam mislijo da pie PfannKuchen. E, hebi ha, Huane, Huanoviću...besposlenpop je napisao/la:Ne, prodaje ku'injske ormare.Pfaff je napisao/la:Ovaj na zadnjoj slici peče ćalapinci za van?
Ova višnja u parkiću rano procvjeta kao i 2 mlade koje su nedavno posađene umjesto straih
Neimade baš nekih plodova, valjda ju nema tko oploditi?
Dok sam jučer čekao trajvan u Draškovićevoj malo sam slikao i zgrade, ova pri vrhu mi ne ulijeva povjerenje
Zločesti trgaju kante koje se rijetko mijenjaju ili operu
Previše reklama ne uljepšava sliku fasade
a pogotovo ovako nakaradno izvedeni ulazi
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Prohladan, mokri i sivi je dan no zbog nečega sam otišao do Kvatrića (razlog će biti na drugom mjestu)
Nekoliko automobila čeka na ulazak u podzemnu garažu što bi značilo da je puna?
Uobičajena gužva
Ne idem u Namu
već iza nje u Nemčićevu ulicu
Nešto trebam kupiti u ovom novome centru što imade samo u njemu
Ovo je inače miran predio grada sa malim ulicama
Nekoliko automobila čeka na ulazak u podzemnu garažu što bi značilo da je puna?
Uobičajena gužva
Ne idem u Namu
već iza nje u Nemčićevu ulicu
Nešto trebam kupiti u ovom novome centru što imade samo u njemu
Ovo je inače miran predio grada sa malim ulicama
borna- Moderator
Predomislio sam se, ipak je bolje ovdje staviti razlog posjete Kvaternik Plaze
Pred mjesec dana sam imao zamolbu da nabavim spajalice traćnica pa sam to naručio preko Grafocentra
Oni su se ovamo nedavno preselili iz Tratinske pa su mi bliže
Poslali su mi mail da su dobili taj nužni artikl
Mehano ponudu i cijene možete naći na linku
Cijene nisu male ali su ipak upola manje od adekvatnih proizvoda drugih proizvođača
Pred mjesec dana sam imao zamolbu da nabavim spajalice traćnica pa sam to naručio preko Grafocentra
Oni su se ovamo nedavno preselili iz Tratinske pa su mi bliže
Poslali su mi mail da su dobili taj nužni artikl
Mehano ponudu i cijene možete naći na linku
Cijene nisu male ali su ipak upola manje od adekvatnih proizvoda drugih proizvođača
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Znači, ipak netko u zemlji 'Rvackoj prodaje pribor i opremu za male eljeznice?
Ima već možda i 10 godina kao se prodaju u Grafocentru, započelo je samo sa raznim kompletima no zadnjih godina se
proširio asortiman. Dugačak je to lanac od proizvodnje u Kini, jednog EU konzorcija kao vlasnika, Mehano u Sloveniji sada
više služi kao skladište pa onda uvoznik iz Buja i na kraju Grafocentar. Kompleti se povremeno nađu i u nekim drugim centrima.
Inače danas rano ujutro je bilo i u Zagrebu malo snijega
proširio asortiman. Dugačak je to lanac od proizvodnje u Kini, jednog EU konzorcija kao vlasnika, Mehano u Sloveniji sada
više služi kao skladište pa onda uvoznik iz Buja i na kraju Grafocentar. Kompleti se povremeno nađu i u nekim drugim centrima.
Inače danas rano ujutro je bilo i u Zagrebu malo snijega
borna- Moderator
mladen_lucky and besposlenpop like this post
Wow! Jes' vas zatrpalo!borna je napisao/la:Inače danas rano ujutro je bilo i u Zagrebu malo snijega
borna likes this post
Odmorio sam se malo od foruma a i vi od mene nadam se?
Ovijeh dana često u Dubravu idem tramvajem a ne autom, djelomično radi cijene benzina a djelomično i radi teškog pronalaska
mjesta za parkiranje u centru. Tzv kratka karta od 4 kune je dovoljna za vožnju od Draškovićeve do Dankovečke ulice, malo
čekanja i vožnja u prepunom tramvaju te onda 1 km pješačenja do garaže mi odnese do pola sata.
Nedjeljom kad nema gužve autom mi za tih 8 km treba 15 minuta no preko tjedna to traje najmanje 25 minuta + čekanje na
mjesto za parkiranje u povratku koje znade biti jaako dugo. Uostalom auto mi je u garaži već duže vremena a povremeno otmem
Matiza od supruge koji ne troši puno i stane na mjesta gdje ne može Bmw.
Iz tramvaja sam slikao ono usko mjesto na aveniji Dubrava
Na raskršću sa Dankovečkom imade još ostataka stare Dubrave
i kontrasta sa novijim zgradama
Dom kulture ima dva lica
Jedna polovica je lijepa a druga zapetljana u imovinsko-vlasničkim odnosima je ostala kao nedovršeno ruglo koje nitko ne može razriješiti?
Policijska stanica je dugo bila derutna no ovako obnovljena izgleda pristojno
Benzinska stanica je na ovome mjestu od kada znam za svoje dolaske u Dubravu
Prošlo je već puno godina od kada je obnovljena i puna raznih dopunskih sadržaja
Ovijeh dana često u Dubravu idem tramvajem a ne autom, djelomično radi cijene benzina a djelomično i radi teškog pronalaska
mjesta za parkiranje u centru. Tzv kratka karta od 4 kune je dovoljna za vožnju od Draškovićeve do Dankovečke ulice, malo
čekanja i vožnja u prepunom tramvaju te onda 1 km pješačenja do garaže mi odnese do pola sata.
Nedjeljom kad nema gužve autom mi za tih 8 km treba 15 minuta no preko tjedna to traje najmanje 25 minuta + čekanje na
mjesto za parkiranje u povratku koje znade biti jaako dugo. Uostalom auto mi je u garaži već duže vremena a povremeno otmem
Matiza od supruge koji ne troši puno i stane na mjesta gdje ne može Bmw.
Iz tramvaja sam slikao ono usko mjesto na aveniji Dubrava
Na raskršću sa Dankovečkom imade još ostataka stare Dubrave
i kontrasta sa novijim zgradama
Dom kulture ima dva lica
Jedna polovica je lijepa a druga zapetljana u imovinsko-vlasničkim odnosima je ostala kao nedovršeno ruglo koje nitko ne može razriješiti?
Policijska stanica je dugo bila derutna no ovako obnovljena izgleda pristojno
Benzinska stanica je na ovome mjestu od kada znam za svoje dolaske u Dubravu
Prošlo je već puno godina od kada je obnovljena i puna raznih dopunskih sadržaja
borna- Moderator
Pfaff and besposlenpop like this post
Zanimljiv rakuras - izgleda s one zgrade s koje se je na Zeleni val u vrijeme potresa odvalil cijeli podzid krovišta?borna je napisao/la:...
Gužve u tramvajima (i autobusima) nisu nastale jer je puno ljudi prestalo voziti svoje ljubimce već stoga jer se smanjio broj
Zet-ovih vožnji. U tramvajima su pretežno penzići i školarci.
Ulazak u Dankovečku se potpuno promijenio zadnjih 30-ak godina
Nekada su ovdje bile manje obiteljske kuće sa okućnicama, vočnjacima
Ta ulica je prometno jako opterećena a ima samo 2 trake
Taman da se i proširi na 4 opet završava na jednako uskoj glavnoj aveniji Dubrovnik
Dobar dio vozila koja dolaze sa sjeverijih naselja skreće ranije na Kolakovu ulicu pa na aveniju Gojka Šuška
Stariji neboderi u Studentskom naselju su nedavno dobili novo ruho pa izgledaju daleko bolje
Tržnica u Koledinečkoj je bila poznata po svom šator-gradu koji se jako smanjio ove godine?
Do nedavno je ovdje svaki centimetar bio pod šatorom
Zet-ovih vožnji. U tramvajima su pretežno penzići i školarci.
Ulazak u Dankovečku se potpuno promijenio zadnjih 30-ak godina
Nekada su ovdje bile manje obiteljske kuće sa okućnicama, vočnjacima
Ta ulica je prometno jako opterećena a ima samo 2 trake
Taman da se i proširi na 4 opet završava na jednako uskoj glavnoj aveniji Dubrovnik
Dobar dio vozila koja dolaze sa sjeverijih naselja skreće ranije na Kolakovu ulicu pa na aveniju Gojka Šuška
Stariji neboderi u Studentskom naselju su nedavno dobili novo ruho pa izgledaju daleko bolje
Tržnica u Koledinečkoj je bila poznata po svom šator-gradu koji se jako smanjio ove godine?
Do nedavno je ovdje svaki centimetar bio pod šatorom
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Kada idem do garaže pješice desetljećima viđam ružne slike
Polaznici poljoprivredne škole i danas XII gimnazije ostavaljaju svoje tragove na svim prilaznim putevima
Kad završi škola svi nagrnu preko raskršća bez obzira na semafore, prelaze raskršće i ceste poput stoke
Škola je nedavno obnovljena i proširena, na unutarnjem dvorištu nema smeća jer se redovno čisti (a ionako su svoje smeće ostavili
na prilazima školi)
Tužnu sliku stare kućice i automobila koji više neće voziti malo uljepša proljeće
koje osvaja sve voćke u okolici
"Moja" trešnja još uvijek čeka toplije vrijeme, tek je počela pupati
Lijepo polako i na miru sam napravio veliki servis svojega ata, ima nova sva ulja i filteri, svjećice i kablovi te još brojne sitnice. Čeka ga i
temeljito čišćenje i pranje iako pravu zimu i nije vidio
Zadnjim svjećicama sam prešao skoro 100 t.km a mogle bi po izgledu još, elektroda im nije potrošena? Investicija u svjećice Nipon Denso Iridium
se itekako isplatila!
Polaznici poljoprivredne škole i danas XII gimnazije ostavaljaju svoje tragove na svim prilaznim putevima
Kad završi škola svi nagrnu preko raskršća bez obzira na semafore, prelaze raskršće i ceste poput stoke
Škola je nedavno obnovljena i proširena, na unutarnjem dvorištu nema smeća jer se redovno čisti (a ionako su svoje smeće ostavili
na prilazima školi)
Tužnu sliku stare kućice i automobila koji više neće voziti malo uljepša proljeće
koje osvaja sve voćke u okolici
"Moja" trešnja još uvijek čeka toplije vrijeme, tek je počela pupati
Lijepo polako i na miru sam napravio veliki servis svojega ata, ima nova sva ulja i filteri, svjećice i kablovi te još brojne sitnice. Čeka ga i
temeljito čišćenje i pranje iako pravu zimu i nije vidio
Zadnjim svjećicama sam prešao skoro 100 t.km a mogle bi po izgledu još, elektroda im nije potrošena? Investicija u svjećice Nipon Denso Iridium
se itekako isplatila!
borna- Moderator
mladen_lucky likes this post
Konačno su se primili uređenja fasade zgrade u Jurišićevoj na spoju sa susjednom zgradom (na to sam upozorio još pred 2 godine)
I u Palmotićevoj je spoj na gornjem dijelu bio jako napukao
Par detalja sa fasade
Ušao sam i u dvorište prije te zgrade u Jurišićevoj 19
Tu je Rotonda centar, jedan među prvima takve vrste u gradu nastao pred 35 godina otprilike
Ranije smo spominjali to dvorište u kojemu nekoć bijaše Furnir
Dalje sam skrenuo na Europski trg radi jedne hm manifestacije kako kažu no ljepše zvuči priredba
I u Palmotićevoj je spoj na gornjem dijelu bio jako napukao
Par detalja sa fasade
Ušao sam i u dvorište prije te zgrade u Jurišićevoj 19
Tu je Rotonda centar, jedan među prvima takve vrste u gradu nastao pred 35 godina otprilike
Ranije smo spominjali to dvorište u kojemu nekoć bijaše Furnir
Dalje sam skrenuo na Europski trg radi jedne hm manifestacije kako kažu no ljepše zvuči priredba
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Kako na jednom Talijanskom forumu pišem također o Zagrebu pronašao sam za priču o tunelu ispod Gornjeg grada jedan dobar filmić
borna- Moderator
besposlenpop likes this post
Malo je obrtnika na predstavljanju domaćih suvenira
Proteklih godina su bili na Jelačić placu i bilo ih je više
Tamo je i daleko više prolaznika negoli ovdje
Imade zgodnih suvenira prigodnih za uspomenu ili poklon
Turistima su cijene vjerojatno prihvatljive no za većinu domaćih ljudi su previsoke?
Licitarska srca i medenjaci bi se trebali naći na više prodajnih mjesta u nas
Nažalost brojni prodavači suvenira (pogotovo na moru) radije u bescijenje kupuju daleko-istočni kič jer im je zarada veća na tome
borna- Moderator
Zakaj oni (obrtnici) piu malo pisano "o" s repićem dole, a ne gore? Ovako izgleda skoro kao "q"
Stranica 30 / 40. • 1 ... 16 ... 29, 30, 31 ... 35 ... 40