Ljetni dan pod 3kV 2016
4 posters
Stranica 2 / 2.
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Re: Ljetni dan pod 3kV 2016
Ja ti na to nemogu dat ni mudar ni suvisao odgovor.crhav je napisao/la:...zasto Rijeka nema svoj mali zeljeznicki muzej?
Osjećam da se moram referirat na ovo (iz jednog drugog putopisanja) ...
... nema tu baš ničeg zbunjujućeg, kosa je malo duža nego ste me navikli viđat a nadam se da će bit još malo duža, bar do pol lopatica, taman za jednu dobru lijepu kratku pletenicu (fali mi još jedno 10-tak centimetri).Pfaff je napisao/la:...
Ohooo ... jedino me zbunjuje ova frizura ... Neki novi trendovi?
https://2img.net/h/i583.photobucket.com/albums/ss277/jkrema2/PoSloveniji/StanicaIlirskaBistrica/Bistrica2016/Bistrica2016-43.jpg
Ako mi u međuvremenu sve ne dojadi i odem do frizerke i sve porežem . Treba samo leto predurat i onda sam na kojnju
Gost- Gost
Jos jedan vrlo zanimljiv izlet zapoceo je jutarnjim treningom ! Dok je trening zavrsio prijatelji thomcro i KAPO vec su me cekali na stanici iznad bazena Kantrida .. Ubrzo smo bili na granici i također u Ilirskoj Bistrici ! Meh 362 027 vec je bio tamo !
Bilo je dosta ljudi oko njega ..
Karakteristike ...
U kolosjeku je rasao korov , a kolodvor je bio prazan !
Sa lijeva na desno : Kolodvorska zgrada , Stari vagon , Breda , Meh ( žutka ).
Sa mrvicu viseg ..
I dosta nizeg ..
Nakon poslikavanja Meh - a i dobrog drustva , krenuli smo prema Kilovčetu , pruga je kod ex kolodvora u blagom padu / usponu od svega 3 promila , dok nakon njega slijedi veci pad / uspon , postepeno sa 12 promila do 25 !
Bilo je dosta ljudi oko njega ..
Karakteristike ...
U kolosjeku je rasao korov , a kolodvor je bio prazan !
Sa lijeva na desno : Kolodvorska zgrada , Stari vagon , Breda , Meh ( žutka ).
Sa mrvicu viseg ..
I dosta nizeg ..
Nakon poslikavanja Meh - a i dobrog drustva , krenuli smo prema Kilovčetu , pruga je kod ex kolodvora u blagom padu / usponu od svega 3 promila , dok nakon njega slijedi veci pad / uspon , postepeno sa 12 promila do 25 !
K 357- Broj postova : 714
Registration date : 24.09.2012
Neko pile u obliku oblaka nam govori da bi ubrzo mogla kiša ?!
Iz smjera Il . Bistrice prema Pivci ..
Došavši u Pivku krenuli smo prema mostu odmah kod crkvice sacekat koji vlak .. Ovo je bila moja prva sacekusa ( neuspjesna [ SŽ se na jedno vrijeme HaŽerizirao])
Ostali dio ekipe cekao je vlak na mostu ..
Nakon otkrica da vlak vec neko vrijeme ne dolazi , uputio sam se na drugi kraj S zavoja jer je bilo vise sansi da ce doc iz tog smjera vlak nego iz drugog ..
Evo i B 482 iz Rijeke za Ljubljanu !
Nakon Pivke slijedila je Postojna .. Kolodvor sa oštrim zavojem i punih 11 kolosjeka ( ako se ne varam ) ..
Probudio se teretni promet i evo Brižitke sa punooo praznih vagona .. !
Uh da sam djelic sekunde kasnije okinuo fotku bila bi prava , ali kako imam kompakt star 2 godine to nije moguce , te mogu jedino otprilike ciljat !
Iz smjera Il . Bistrice prema Pivci ..
Došavši u Pivku krenuli smo prema mostu odmah kod crkvice sacekat koji vlak .. Ovo je bila moja prva sacekusa ( neuspjesna [ SŽ se na jedno vrijeme HaŽerizirao])
Ostali dio ekipe cekao je vlak na mostu ..
Nakon otkrica da vlak vec neko vrijeme ne dolazi , uputio sam se na drugi kraj S zavoja jer je bilo vise sansi da ce doc iz tog smjera vlak nego iz drugog ..
Evo i B 482 iz Rijeke za Ljubljanu !
Nakon Pivke slijedila je Postojna .. Kolodvor sa oštrim zavojem i punih 11 kolosjeka ( ako se ne varam ) ..
Probudio se teretni promet i evo Brižitke sa punooo praznih vagona .. !
Uh da sam djelic sekunde kasnije okinuo fotku bila bi prava , ali kako imam kompakt star 2 godine to nije moguce , te mogu jedino otprilike ciljat !
Pogled sa postavnice Prestranek , prema Ljubljani ..
Nakon Prestraneka uslijedila je Postojna .. Zeleni Taurus protutnjao je po Postojnskim zavojima ..
Evo i jos jedne brižitke ..
Povratkom u Pivku dosli smo na kolodvor , te sam se uputio na Postavnicu prema Ljubljani ! thomcro i KAPO su se smjestili po kolosjecima kolodvora Pivke ..
Nedugo zatim evo i zaprege Brizitki iz Šapjana !!
I jedna koja se vraca ..
Vratio se i putnicki iz ljubljane ovaj put kao B 483 ..
Nakon putnickog sacekali smo jos ovaj vlak i onda pravac Rijeka !
K 357
Nakon Prestraneka uslijedila je Postojna .. Zeleni Taurus protutnjao je po Postojnskim zavojima ..
Evo i jos jedne brižitke ..
Povratkom u Pivku dosli smo na kolodvor , te sam se uputio na Postavnicu prema Ljubljani ! thomcro i KAPO su se smjestili po kolosjecima kolodvora Pivke ..
Nedugo zatim evo i zaprege Brizitki iz Šapjana !!
I jedna koja se vraca ..
Vratio se i putnicki iz ljubljane ovaj put kao B 483 ..
Nakon putnickog sacekali smo jos ovaj vlak i onda pravac Rijeka !
K 357
Pri prelaskom granice pratili smo i taj isti vlak B 483 kojeg smo snimili u Pivci ali sa Mopedom na celu vlaka !
Evo i to bi bilo to od mene ! Sto se tice ovog ekšna tu se nema sto reci osim da je bilo odlicno organizirano i odlicni prijatelji kao i svaki put ! Hvala thomcro i KAPO0 na drustvu i do sljedeceg ekšna Pozdrav !
K 357
Evo i to bi bilo to od mene ! Sto se tice ovog ekšna tu se nema sto reci osim da je bilo odlicno organizirano i odlicni prijatelji kao i svaki put ! Hvala thomcro i KAPO0 na drustvu i do sljedeceg ekšna Pozdrav !
K 357
Da ja stavim svoj dio putopisa !
Ilirska Bistrica, Mehovka se skriva...
Upravljačnica
Moj omiljeni brzinomjer. Zanimljivo je da je ovaj tahograf iz lokomotive FS e.646 107. Lokomotiva ima tri brzinomjera.
Dva registrirajuća (Hasler RT9) se nalaze u kabini A i B, dok je obični brzinomjer (Hasler A16) unutar strojarnice. To je radi nekih talijanskih propisa...
JŽ 361
Pivka
Prestranek
Ilirska Bistrica, Mehovka se skriva...
Upravljačnica
Moj omiljeni brzinomjer. Zanimljivo je da je ovaj tahograf iz lokomotive FS e.646 107. Lokomotiva ima tri brzinomjera.
Dva registrirajuća (Hasler RT9) se nalaze u kabini A i B, dok je obični brzinomjer (Hasler A16) unutar strojarnice. To je radi nekih talijanskih propisa...
JŽ 361
Pivka
Prestranek
KAPO- Broj postova : 1883
Registration date : 14.09.2009
Postojna
Pivka
Za kraj, zahvaljujem se g. Josipu Orbaniću i DLŽ Ilirska Bistrica na prekrasnom poklonu. Knjiga o meni jako dragoj 3kV struji i povijesti elektrifikacije .
Pivka
Za kraj, zahvaljujem se g. Josipu Orbaniću i DLŽ Ilirska Bistrica na prekrasnom poklonu. Knjiga o meni jako dragoj 3kV struji i povijesti elektrifikacije .
KAPO- Broj postova : 1883
Registration date : 14.09.2009
K 357 je napisao/la:
Misliš Prestranek...
Stjepan- Broj postova : 467
Registration date : 12.03.2009
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Stranica 2 / 2.