Libertas Dubrovnik
+5
NP-549
Damir
Narcis
Pfaff
žac
9 posters
Stranica 34 / 40.
Stranica 34 / 40. • 1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 40
Re: Libertas Dubrovnik
Gbr.153 vozi dvokratnu službu linije 3.
Jutros gbr.23 na Mokošica - Ploče, s gbr.75 na Mokošica - Lapad.
Jutros gbr.23 na Mokošica - Ploče, s gbr.75 na Mokošica - Lapad.
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6189
Registration date : 14.05.2008
opet su prepisali desetku pa ovo je stvarno prevršilo svaku mjeru
http://libertasdubrovnik.com/uploads/11-05-2018-1526039526.pdf
http://libertasdubrovnik.com/uploads/11-05-2018-1526039526.pdf
MAN SU220- Broj postova : 916
Registration date : 28.03.2013
Pa to je maksimalni domet Libertasa. Da mogu i znaju napravili bi bolje. I nabavili nove autobuse.
kriticar- Moderator
Na liniji 16 uvode se polasci 14:45; 15:45 i 16:45 do Srebrenog i natrag. Koja služba će to voziti? Uvodi li se 16-2? Ali nema jutarnjih polazaka od lani?
kriticar- Moderator
Ima i tih jutarnjih, pogledaj bolje. U 09:45, 10:45 i 11:30. Isto 16-2 ko prošle godine.kriticar je napisao/la:Na liniji 16 uvode se polasci 14:45; 15:45 i 16:45 do Srebrenog i natrag. Koja služba će to voziti? Uvodi li se 16-2? Ali nema jutarnjih polazaka od lani?
Da u pravu si, previdio sam.
Što vozi? Vidio sam samo gbr.106 na liniji 10 koji BTW ne bi smio voziti jer je mi se čini neispravan. Dugmad za prinudno otvaranje vrata izvana mi djeluju potrgano. Na mjestu gdje bi trebali biti kod srednjih i zadnjih vrata je rupa. Kako takve autobuse puštaju u promet? Znaju li odgovorni da autobus koji izlazi na cestu mora imati sve ugrađene sklopove ispravne i funkcionalne?
Takve stvari su čini mi se učestale nakon što je ustoličen novi direktor.
Što vozi? Vidio sam samo gbr.106 na liniji 10 koji BTW ne bi smio voziti jer je mi se čini neispravan. Dugmad za prinudno otvaranje vrata izvana mi djeluju potrgano. Na mjestu gdje bi trebali biti kod srednjih i zadnjih vrata je rupa. Kako takve autobuse puštaju u promet? Znaju li odgovorni da autobus koji izlazi na cestu mora imati sve ugrađene sklopove ispravne i funkcionalne?
Takve stvari su čini mi se učestale nakon što je ustoličen novi direktor.
kriticar- Moderator
Gbr.110 na 16-2.
Gbr.65 na 16A.
Gbr. 113, 154, 150 i ??? na liniji 10.
Ukinute su P-N i P-G službe.
Gbr.65 na 16A.
Gbr. 113, 154, 150 i ??? na liniji 10.
Ukinute su P-N i P-G službe.
Koje su to službe? Voze li kakve linije ili samo dežuraju u garaži?
Danas im fali niskopodnoh tako da na liniji 3 voze gbr.75 i 62. Ako ne vozi jedinica CITIBUS na trici prema Pilama kroz Gruž je mali.
Vidio sam još 60, 65, 66, 67, 68 i 69 na uobičajenim citibus linijama. Dakle danas nisam vidio 61, 63 i 64.
A na liniji 10 sam vidio i 114, ali ne po vremenu na za njega uobičajenom 10-2. Bio je to polazak prema Cavtatu u 10.30. Ako su uredno prepisali od lani to je 10-4.
Danas im fali niskopodnoh tako da na liniji 3 voze gbr.75 i 62. Ako ne vozi jedinica CITIBUS na trici prema Pilama kroz Gruž je mali.
Vidio sam još 60, 65, 66, 67, 68 i 69 na uobičajenim citibus linijama. Dakle danas nisam vidio 61, 63 i 64.
A na liniji 10 sam vidio i 114, ali ne po vremenu na za njega uobičajenom 10-2. Bio je to polazak prema Cavtatu u 10.30. Ako su uredno prepisali od lani to je 10-4.
kriticar- Moderator
kriticar je napisao/la:Koje su to službe? Voze li kakve linije ili samo dežuraju u garaži?
P-N je nešto slično kao P-3 samo što je vozila petkom i subotom a PG je ona što je odvozila i dovozila vozače u garažu.
Pa za P-N si ti napisao nekoliko postova prije, ali za PG nisam znao. Je li to onaj Ford 8+1 koji kruži po gradu?MAN SU220 je napisao/la:kriticar je napisao/la:Koje su to službe? Voze li kakve linije ili samo dežuraju u garaži?
P-N je nešto slično kao P-3 samo što je vozila petkom i subotom a PG je ona što je odvozila i dovozila vozače u garažu.
Ili je to vozilo ujutro vozače za prve linije i uveće poslije zadnjih? Kako će ljudi ujutro na posao? I navečer s posla?
Koji autobusi voze službe R-1; R-2; R-4?
kriticar- Moderator
To je to a briga njih kako će, snađi se druže. Sad su nešto govorili da će neke linije voziti cijelu noć, vjerojatno su to 1A, 1B, 4 i 6.
A R službe svaki dan voze drugi autobusi.
A R službe svaki dan voze drugi autobusi.
Danas nije bilo kruzera, ali gledao sam 1A ili 1B na nepostojećoj(divljoj) stanici pored AK. Gomila stranaca. Dok su svi ušli i vozač naplatio karte stigli su novi. I tako nekoliko puta. Autobus je stajao dosta dugo tako da se dobro popunio. Na kraju je krenuo ostavivši van autobusa desetak putnika. Nije mi jasno zašto ne uvedu liniju 1.
Sve veći problem postaje ta naplata karata od strane vozača jer enormno produžava zadržavanje autobusa pri ukrcaju putnika.
I dokad će se autobusi zaustavljati na toj "stanici" koja to nije. Čuo sam da je ispektor zabranio njeno korištenja i uklonjena je sva prometna signalizacija ( i vertikalna i horizontalna) koja obilježava autobusnu stanicu, ali Libertasovi autobusi se uredno zaustavljaju mimo toga. Opet bi vozač bio kriv da se nedaj bože nešto dogodi. Gdje je tu sindikat?
A oni su nijemi i gluhi. Večina gradskih prijevoznika organizira koordinirano desetminutni štrajk upozorenja. Ali ne i Libertas. A prijedlog zakona predviđa smanjenje radnih prava vozača gradskih autobusa što je ozbiljna stvar na koju treba upozoriti.
Još jednom se izgleda pokazuje da je sindikat u Libertasu politički obojen, a štiti jedino prava onih koji su u njemu glavni, a ne večine članstva.
A što je sa novim vozačkim sindikatom? Je li to zaživjelo?
Sve veći problem postaje ta naplata karata od strane vozača jer enormno produžava zadržavanje autobusa pri ukrcaju putnika.
I dokad će se autobusi zaustavljati na toj "stanici" koja to nije. Čuo sam da je ispektor zabranio njeno korištenja i uklonjena je sva prometna signalizacija ( i vertikalna i horizontalna) koja obilježava autobusnu stanicu, ali Libertasovi autobusi se uredno zaustavljaju mimo toga. Opet bi vozač bio kriv da se nedaj bože nešto dogodi. Gdje je tu sindikat?
A oni su nijemi i gluhi. Večina gradskih prijevoznika organizira koordinirano desetminutni štrajk upozorenja. Ali ne i Libertas. A prijedlog zakona predviđa smanjenje radnih prava vozača gradskih autobusa što je ozbiljna stvar na koju treba upozoriti.
Još jednom se izgleda pokazuje da je sindikat u Libertasu politički obojen, a štiti jedino prava onih koji su u njemu glavni, a ne večine članstva.
A što je sa novim vozačkim sindikatom? Je li to zaživjelo?
kriticar- Moderator
Pa u turističkom gradu kakvim Dubrovnik pretendira biti to je logično. Samo kako će autobusi to izdržati? Ionako ih ima premalo kvalitetnih i sve su stariji.MAN SU220 je napisao/la:To je to a briga njih kako će, snađi se druže. Sad su nešto govorili da će neke linije voziti cijelu noć, vjerojatno su to 1A, 1B, 4 i 6.
"Stara" uprava je htjela nabaviti nove i eliminirati starije, ali ovi ne uspjevaju ni to. Jedan Osijek već je završio proces nabave za 12 gradskih niskopodnih autobusa financiranih iz fondova EU i po mojim saznanjima za šest mjeseci novi MANovi će voziti Osječkim ulicama. Ali u Osijeku nije na vlasti ista stranka kao i u Dubrovniku. I vjerojatno im to odrađuju ljudi koji znaju.
kriticar- Moderator
Linija za Cavtat vozila je još osamdesetih tako da je prvi polazak bio u 05:15 iz Grada, a zadnji u 04:00 iz Cavtata za službu 10-1. A 10-2 je imao polazak iz Grada u 04:00 sa noćnim, a već u 05:00 kretao je iz Cavtata sa jutarnjim vozačem. A danas turisti traže zabavu cijelu noć, a time postoji i potreba za prijevozom. Samo kad će autobusi na dnevni pregled, ako to uopće rade s obzirom na stanje u kom pojedini autobusi izlaze na cestu?
kriticar- Moderator
Jutros je na liniji 8-2 krenuo Otokar Kent C, da bi ga tijekom jutra zamijenio gbr.138. Zašto takva izmjena? Nije valjda ostao u kvaru?
Nadam se da neće nabavljati takve jer bez obzira na simpatije ili antipatije prema pojedinim brendovima nema jeftine kvalitete. To samo "znalci" iz Libertasa mogu očekivati istu kvalitetu od MANa i Isuzua.
Jedan Osijek čiji GPP zarađuje sigurno manje od Libertasa uzima 12 MANova. Upravo je dovršen postupak javne nabave. Sama kvaliteta odabranih autobusa i dobro organizirana postprodaja za iste govore u prilog dobrom odabiru. A Libertas je taj postupak imao završen još krajem 2016. Mogli su po njemu nabaviti autobuse. Nisam naišao na podatak da su ga poništili.
A midi autobusa koji bi kvalitetno bili u rangu MAN LC nema na tržištu. MAN još nije izbacio nasljednika ukinutog Lion's city M na šasiji A47 čija proivodnja je započela tek tijekom 2013. A da ne govorim o modelima isto brendiranim MAN lion's City M sastavljanim u Göppelu na A22, A35 i A66/A76 kojih je proizvodnja prestala još 2012.
A da midi autobusi imaju mjesto u Libertasu stoji, samo trebalo je malo bolje ih održavati. Dok MAN trpi i kratkotrajno povečanje radne temperature iznad normale, Isuzu je jako osjetljiv na to.
Ne znam koliko pažnje tome posvečuju u Libertasu.
Da bi doznali jedan od razloga zašto Zagreb uzima Iveco dovoljno je pogledati liste donatora u predizbornoj kampanji. Drugi je da i nema baš konkurencije za verzije modela Crossway.
Nadam se da neće nabavljati takve jer bez obzira na simpatije ili antipatije prema pojedinim brendovima nema jeftine kvalitete. To samo "znalci" iz Libertasa mogu očekivati istu kvalitetu od MANa i Isuzua.
Jedan Osijek čiji GPP zarađuje sigurno manje od Libertasa uzima 12 MANova. Upravo je dovršen postupak javne nabave. Sama kvaliteta odabranih autobusa i dobro organizirana postprodaja za iste govore u prilog dobrom odabiru. A Libertas je taj postupak imao završen još krajem 2016. Mogli su po njemu nabaviti autobuse. Nisam naišao na podatak da su ga poništili.
A midi autobusa koji bi kvalitetno bili u rangu MAN LC nema na tržištu. MAN još nije izbacio nasljednika ukinutog Lion's city M na šasiji A47 čija proivodnja je započela tek tijekom 2013. A da ne govorim o modelima isto brendiranim MAN lion's City M sastavljanim u Göppelu na A22, A35 i A66/A76 kojih je proizvodnja prestala još 2012.
A da midi autobusi imaju mjesto u Libertasu stoji, samo trebalo je malo bolje ih održavati. Dok MAN trpi i kratkotrajno povečanje radne temperature iznad normale, Isuzu je jako osjetljiv na to.
Ne znam koliko pažnje tome posvečuju u Libertasu.
Da bi doznali jedan od razloga zašto Zagreb uzima Iveco dovoljno je pogledati liste donatora u predizbornoj kampanji. Drugi je da i nema baš konkurencije za verzije modela Crossway.
kriticar- Moderator
I danas gbr.62 na 3-2. A Otokara nema u prometu. Što je s njim? Završila proba? Vozio je samo na linijama za Mokošicu i na liniji 8. Što ga nisu probali na svim linijama?
Nadam se da će ostati na tom jednom i da će uzeti opet MAN A21 još dok ih ima. A za gradske midije stvarno ne znam što bi im predložio jer su svi ti Turski vrlo slični izgledom, kvalitetom i cijenom. A MAN nema autobus tih dimenzija. Dugo u ponudi nisu imali ni dvoosovinski trinaestmetarski Coach, ali ih je konkurencija i potražnja na to natjerali. Pa ih možda natjera i da ponovo proizvode midi gradski niskopodni. Ali potražnja za takvim busevima je puno manja, nego za dvoosovinskim trinaestmetarskim HD autobusima.
Nadam se da će ostati na tom jednom i da će uzeti opet MAN A21 još dok ih ima. A za gradske midije stvarno ne znam što bi im predložio jer su svi ti Turski vrlo slični izgledom, kvalitetom i cijenom. A MAN nema autobus tih dimenzija. Dugo u ponudi nisu imali ni dvoosovinski trinaestmetarski Coach, ali ih je konkurencija i potražnja na to natjerali. Pa ih možda natjera i da ponovo proizvode midi gradski niskopodni. Ali potražnja za takvim busevima je puno manja, nego za dvoosovinskim trinaestmetarskim HD autobusima.
kriticar- Moderator
Nešto govore da bi za ovu sezonu unajmili dva zglobna da im voze za Mokošicu ili će se uvesti po još jedan autobus na 1A i 1B a ukinuti 1C i Express sad šta je istina neznam al tako se priča.
Zglobni? Moglo bi biti rješenje. Samo u špici svi za Mokošicu bi trebali biti zglobni, a ne samo dva. Gdje ih ima da ih mogu unajmiti? Možda ona dva Conecta iz Siska koje je Osijek vratio? Zašto? Nisam pratio što je s njima. Ili iz Zagreba koji ima pad obima prometa za školskih praznika. Samo ne vjerujem da bi im dali nove Manove LC NG koje bi volio vidjeti. Vjerojatno nešto starije. Ali Zagrebački mogu samo do 01.09. tako da vjerujem da su Conecti iz Siska bliža opcija jer iz Zagreba bi mogli dobiti i više od dva.. A možda kakav provajder nabavi nešto van Hrvatske. Solaris? Iveco?
A kako su ono rasporedili autobuse za Cavtat. Bolje bi dijete iz prvog razreda. Dva niskopodna voze u razmaku pola sata, a onda treba čekati ponovo na niskopodni sat i pol. A mi smo kao turistički grad? Umjesto da niskopodni i visokopodni voze naizmjenično tako da budu dostupni svaki sat. Osobe sa poteškočama u kretanju sve više putuju. I da bude naznačeno u rasporedu kad vozi onaj pogodan za takve osobe.
Ali face u Libertasu to ne znaju. Kao da su jučer došli iz kamenjara. Čujem da im školovani prometni inženjeri voze autobuse, a neznalice rade njihov posao. Je li to istina?i
A kako su ono rasporedili autobuse za Cavtat. Bolje bi dijete iz prvog razreda. Dva niskopodna voze u razmaku pola sata, a onda treba čekati ponovo na niskopodni sat i pol. A mi smo kao turistički grad? Umjesto da niskopodni i visokopodni voze naizmjenično tako da budu dostupni svaki sat. Osobe sa poteškočama u kretanju sve više putuju. I da bude naznačeno u rasporedu kad vozi onaj pogodan za takve osobe.
Ali face u Libertasu to ne znaju. Kao da su jučer došli iz kamenjara. Čujem da im školovani prometni inženjeri voze autobuse, a neznalice rade njihov posao. Je li to istina?i
kriticar- Moderator
Razmišljao sam malo i iz sjećanja izvukao stanice do Mokošice i natrag. Čini mi se da ni jedna nije za zglobni autobus. Ujutro ću prije posla otići pogledati. Oni bi ako je to istina uveli preko noći zglobne autobuse, a za takvo nešto treba velika priprema. Ali u Libertasu rade sve na prečac jer ne posjeduju znanje potrebno da to urade temeljito. A ponašaju se kao da znaju sve. I onda pokušavaju na krivi način riješiti problem.
Bit će prije da je netko smislio kao nezrelo dijete ajmo uzeti zglobne, pa predložio to nego što su Libertas i gradska infrastruktura stvarno spremni za uvođenje zglobnih autobusa. Jer ako ih misle posuđivati trebali bi biti tu za desetak dana.
Ali puno je te nezrele djece koja odlučuju u Libertasu. I odakle će izvući dva autobusa koji bi još vozili za Mokošicu kad ih i onako nemaju dovoljno. Sezona se priprema završetkom protekle sezone, možda i prije, a ne kad počne.
A da nije možda ovo ono što namjeravaju koristiti?
Izgleda da je stigao u ZET na probu
Bit će prije da je netko smislio kao nezrelo dijete ajmo uzeti zglobne, pa predložio to nego što su Libertas i gradska infrastruktura stvarno spremni za uvođenje zglobnih autobusa. Jer ako ih misle posuđivati trebali bi biti tu za desetak dana.
Ali puno je te nezrele djece koja odlučuju u Libertasu. I odakle će izvući dva autobusa koji bi još vozili za Mokošicu kad ih i onako nemaju dovoljno. Sezona se priprema završetkom protekle sezone, možda i prije, a ne kad počne.
A da nije možda ovo ono što namjeravaju koristiti?
Izgleda da je stigao u ZET na probu
kriticar- Moderator
Bio sam. Ni jedno ugibalište nije za zglobne. Čak ni okretište u Mokošici. Neka nisu čak ni za solo bus. Kako im je uopće palo na pamet tako nešto?
Pa valjda bi trebalo prvo urediti infrastrukturu pa onda uključiti nova vozila karakteristikama drugačija od onih koji trenutno prometuju . Ali očito, ako je to stvarno ozbiljan predlog netko u Libertasu ne zna svoj posao i obavalja ga improvizirajući, a ne na temelju znanja i pravila struke. Nije ni čudo da se godinama ne rješavaju problemi javnog prijevoza.
A onda još umiješaju Libertas u političku borbu i nemamo nove autobuse. A trebali su novi još prošle sezone. A rukovodstvo, evo već godinu dana nije napravilo baš ništa da taj problem riješi. Sad bi preko noći iznajmljivali autobuse. Kakve? Stare ili nove? Koliko bi to koštalo? Nadam se ipak da imaju neko drugo rješenje, a da su to samo glasine.
Ipak bi možda trebalo razmisliti o uvođenju zglobnih autobusa u promet, ali uz prethodno obavljene infrastrukturalne i druge pripreme za njihovo prometovanje.
Je li postojeća garnitura u Libertasu spremna da nam ponudi kvalitetan gradski prijevoz? Po dosadašnjem ponašanju rekao bi da nije.
SU 220, SL222, SL283 i lion's Classic više nisu za redovan promet ljeti. Pokoji SU220 zbog atrakcije može voziti na nekoj liniji. Ali javno objavljenoj i sa napomenom kakav autobus vozi. Ono sa povijesnom linijom 1 bila je super ideja. Mnogi gradovi na taj način pokazuju da brinu o tehničkoj baštini i voze još starije autobuse. A Libertas ne organizira ni Cabrio ture? ZET Zagreb za to nabavlja potpuno nove autobuse. A privatnici u Dubrovniku sa Cabriima skoro u stanju raspadanja voze puni. Uzima li netko iz Libertasa proviziju da ne voze? Ne znam, ali ne vidim drugi razlog zašto ne bi vozili.
Pa valjda bi trebalo prvo urediti infrastrukturu pa onda uključiti nova vozila karakteristikama drugačija od onih koji trenutno prometuju . Ali očito, ako je to stvarno ozbiljan predlog netko u Libertasu ne zna svoj posao i obavalja ga improvizirajući, a ne na temelju znanja i pravila struke. Nije ni čudo da se godinama ne rješavaju problemi javnog prijevoza.
A onda još umiješaju Libertas u političku borbu i nemamo nove autobuse. A trebali su novi još prošle sezone. A rukovodstvo, evo već godinu dana nije napravilo baš ništa da taj problem riješi. Sad bi preko noći iznajmljivali autobuse. Kakve? Stare ili nove? Koliko bi to koštalo? Nadam se ipak da imaju neko drugo rješenje, a da su to samo glasine.
Ipak bi možda trebalo razmisliti o uvođenju zglobnih autobusa u promet, ali uz prethodno obavljene infrastrukturalne i druge pripreme za njihovo prometovanje.
Je li postojeća garnitura u Libertasu spremna da nam ponudi kvalitetan gradski prijevoz? Po dosadašnjem ponašanju rekao bi da nije.
SU 220, SL222, SL283 i lion's Classic više nisu za redovan promet ljeti. Pokoji SU220 zbog atrakcije može voziti na nekoj liniji. Ali javno objavljenoj i sa napomenom kakav autobus vozi. Ono sa povijesnom linijom 1 bila je super ideja. Mnogi gradovi na taj način pokazuju da brinu o tehničkoj baštini i voze još starije autobuse. A Libertas ne organizira ni Cabrio ture? ZET Zagreb za to nabavlja potpuno nove autobuse. A privatnici u Dubrovniku sa Cabriima skoro u stanju raspadanja voze puni. Uzima li netko iz Libertasa proviziju da ne voze? Ne znam, ali ne vidim drugi razlog zašto ne bi vozili.
kriticar- Moderator
Libertas treba još barem 15 niskopodnih Euro6 vozila za gradske linije. Odnosno trebao je još lani. A Euro III i Euro IV niskopodne koristiti još neko kraće vrijeme za rezervu i kraće prigradske linije poput 10, 16, 23.
Tako bi u gradu bilo raspoloživo 23 Euro6 i 6 Euro5/EEV te nekoliko midi istih ekoloških normi.
Riješiti se većine nekondicioniranih autobusa, a ostaviti nešto SU220 za one izvanredne situacije jer se zbog svoje tehnologije puno jeftinije održavaju nego autobusi ovog tisućljeća. A imaju i "open top" i "open side" SU220 koji bi sudeći po trip adviseru trebali imati dobru prođu kod Dubrovačkih gostiju još koju godinu.
A mislim da bi imala i povijesna linija ili linije, ali sa javno objavljenim redom vožnje.
Imati što manje tipova i marki vozila je jeftinije za održavati.
Nabaviti i pet novih prigradskih autobusa, sad da li standardnih ili niskopodnih, stvarno sam u dilemi. Ali niskopodni su kompatibilni sa gradskim, a omogučuju lakši prijevoz osoba sa poteškoćama u kretanju, ali i skuplji za nabaviti. Takvi već voze na linijama 12 i 15 i pun su pogodak. Tako bi Lion's classic Ü ostali za školski prijevoz i rezervu, te ljetna pojačanja jer imaju kondišn. Trebaju li im bunkeri za prtljag na prigradskim linijama? Ja nikad nisam vidio da ih koriste.
Trebati će za godinu, dvije odlučiti hoće li nastaviti koristiti midi busevi na pojedinim linijama i shodno odluci razmisliti o nabavci odgovarajućih midija.
A kao što sam u ranijim postovima pisao treba evoluirati i korištenje zglobnih autobusa.
A onaj Irizar Le Tram na probi u ZETu je električni autobus. Je li to budučnost javnog gradskog prometa? Nulta emisija ispušnih plinova.
Tako bi u gradu bilo raspoloživo 23 Euro6 i 6 Euro5/EEV te nekoliko midi istih ekoloških normi.
Riješiti se većine nekondicioniranih autobusa, a ostaviti nešto SU220 za one izvanredne situacije jer se zbog svoje tehnologije puno jeftinije održavaju nego autobusi ovog tisućljeća. A imaju i "open top" i "open side" SU220 koji bi sudeći po trip adviseru trebali imati dobru prođu kod Dubrovačkih gostiju još koju godinu.
A mislim da bi imala i povijesna linija ili linije, ali sa javno objavljenim redom vožnje.
Imati što manje tipova i marki vozila je jeftinije za održavati.
Nabaviti i pet novih prigradskih autobusa, sad da li standardnih ili niskopodnih, stvarno sam u dilemi. Ali niskopodni su kompatibilni sa gradskim, a omogučuju lakši prijevoz osoba sa poteškoćama u kretanju, ali i skuplji za nabaviti. Takvi već voze na linijama 12 i 15 i pun su pogodak. Tako bi Lion's classic Ü ostali za školski prijevoz i rezervu, te ljetna pojačanja jer imaju kondišn. Trebaju li im bunkeri za prtljag na prigradskim linijama? Ja nikad nisam vidio da ih koriste.
Trebati će za godinu, dvije odlučiti hoće li nastaviti koristiti midi busevi na pojedinim linijama i shodno odluci razmisliti o nabavci odgovarajućih midija.
A kao što sam u ranijim postovima pisao treba evoluirati i korištenje zglobnih autobusa.
A onaj Irizar Le Tram na probi u ZETu je električni autobus. Je li to budučnost javnog gradskog prometa? Nulta emisija ispušnih plinova.
kriticar- Moderator
Danas gbr.62 na liniji 3-2, a gbr.137 na liniji 9. Nikakve organizacije u Libertasu. Ako već linija 3 servisira relaciju Kolodvor - Pile kako onda disponiraju na nju citibus? Bez obzira koliko polazaka ima dnevno.
Stvarno nikakve logike nema u njihovu postupanju, samo čini mi se čista improvizacija.
Na liniji 8-2 vozi ponovo Otokar Kent C.
Nikako da vidim što vozi na liniji 26. Citibus gbr.65 koji je dugo vozio tamo vozi na liniji 16A.
Gbr.91, 94, 108 i 111 su jutros između 10 i 11 prošli kroz Gruž prema istoku u koloni. Puno kasnije sam u suprotnom smijeru vidio i gbr.90. Jesu to doveli Župsku djecu u Grad?
Koji gbr. su u stvari na školskom prijevozu za školu Župa?
Stvarno nikakve logike nema u njihovu postupanju, samo čini mi se čista improvizacija.
Na liniji 8-2 vozi ponovo Otokar Kent C.
Nikako da vidim što vozi na liniji 26. Citibus gbr.65 koji je dugo vozio tamo vozi na liniji 16A.
Gbr.91, 94, 108 i 111 su jutros između 10 i 11 prošli kroz Gruž prema istoku u koloni. Puno kasnije sam u suprotnom smijeru vidio i gbr.90. Jesu to doveli Župsku djecu u Grad?
Koji gbr. su u stvari na školskom prijevozu za školu Župa?
kriticar- Moderator
MAN SU220 je napisao/la:Nešto govore da bi za ovu sezonu unajmili dva zglobna da im voze za Mokošicu ili će se uvesti po još jedan autobus na 1A i 1B a ukinuti 1C i Express sad šta je istina neznam al tako se priča.
Dovedite u Rijeku po ljeti 5 solo MAN-ova i dat ćemo vam zauzvrat 5 zglobnih Conecta Euro6 sa 400 KS. Imamo i zglobne MAN-ove, al su na plin a vi nemate gdje punit. Iveci su nam također na plin. Sezona kod nas ne postoji, nama se završetkom škole smanjuje obim posla, jedino malo poraste za vrijeme Zrća, al to se sve pokrije sa solo kolima. Bitan je samo broj vozila, ne i tip.
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2443
Registration date : 15.03.2008
Mislim da nije stvar u veličini autobusa već u broju jedinica. Već sada vozi pet autobusa više na linijama nego ih vozi zimi. A još tri četiri tek treba da uvedu samo da dosegnu prošlogodišnji nivo. A možda će ih ove godine uvesti i više. MAN SU220 je spominjao još po jedan bus i na 1A i na 1B.
Dva niskopodna ne voze iz čistog nemara, barem sam tako čuo. Ali ima starih dobrih Avtomontaža koje uvijek mogu uskočiti.
Jednostavno nema dovoljno kondicioniranih autobusa.
Dva niskopodna ne voze iz čistog nemara, barem sam tako čuo. Ali ima starih dobrih Avtomontaža koje uvijek mogu uskočiti.
Jednostavno nema dovoljno kondicioniranih autobusa.
kriticar- Moderator
Danas sam otraga vidio gbr.138. Na zadnjem displeju je svijetlila brojka 1. Jesu to opet uveli nešto što nisu javno objavili. Za koga stvarno voze, ako putnici ne znaju za to?
Što je najgore to im nije prvi, a vjerojatno neće biti ni zadnji put. Nek se ostave posla koji ne znaju.
Što je najgore to im nije prvi, a vjerojatno neće biti ni zadnji put. Nek se ostave posla koji ne znaju.
kriticar- Moderator
Stranica 34 / 40. • 1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 40
Stranica 34 / 40.