Slike iz Zagreba (ili tako nekako)
+3
besposlenpop
Pfaff
borna
7 posters
Stranica 7 / 17. • 1 ... 6, 7, 8 ... 12 ... 17
Re: Slike iz Zagreba (ili tako nekako)
Dok sam išao do Backa pred 10-ak dana snimio sam ovaj veeliki transporter u Gundulićevoj
Izgleda da su koonačno započeli radovi u kavani Corso što se već godinama najavljuje?
U medijima za sada nema ništa o tome osim jedne najave pa sam to mislio ostaviti za kasnije no kako sam u kućnom pritvoru
(još samo danas) nije bilo prilike za foto-safari.
Izgleda da su koonačno započeli radovi u kavani Corso što se već godinama najavljuje?
U medijima za sada nema ništa o tome osim jedne najave pa sam to mislio ostaviti za kasnije no kako sam u kućnom pritvoru
(još samo danas) nije bilo prilike za foto-safari.
borna- Moderator
- Broj postova : 9462
Registration date : 16.11.2010
besposlenpop likes this post
Nakon jučerašnjeg potopa je danas bio lijepi dan pa su me peseki iizveli u šetnju
Gledam ove parkirante na neoznačenim mjestima i ne vjerujem da još nema nikakve reakcije komunalnih redara,
nedavno su takve redovno paučili
Sve više ih je i u školskom dvorištu
Gledam ove parkirante na neoznačenim mjestima i ne vjerujem da još nema nikakve reakcije komunalnih redara,
nedavno su takve redovno paučili
Sve više ih je i u školskom dvorištu
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Još se nijesam odlučio prošetati gradom navečer osim nužnoga
Navodno se od horda posjetilaca u nekim područjima ne može niti proći?
I kako da onda slikam nešto zanimljivo
Barem je ovdje malo dalje od centra mirno
Naljutio me promet u gradu, prošle subote je u mojoj ulici prošao valjda svaki automobil iz Zagreba i okolice?
Od jutra su bile 3 kolone koje su više stajale negoli gmizale, tek se predvečer smanjio promet
borna- Moderator
Pfaff likes this post
borna je napisao/la:...
Naljutio me promet u gradu, prošle subote je u mojoj ulici prošao valjda svaki automobil iz Zagreba i okolice?
Od jutra su bile 3 kolone koje su više stajale negoli gmizale, tek se predvečer smanjio promet
Bila opet neka utrka?
besposlenpop- Broj postova : 1487
Registration date : 18.06.2021
Ne, jednostavno je bilo previše automobila u centru, sva raskršća su bila zagušena/blokirana onima koji su se gurali u
njih iako nisu mogli proći. Ja sam namjeravao te subote otići do garaže u Dubravi ali sam odustao kad sam vidio da sve
više stoji negoli vozi. Na kraju sam krenuo u nedjelju kao jedini dan u kojem se može još koliko-toliko pristojno kretati.
Vidim da je prilično automobila sa stranim tablicama, neki su se vratili u Hrvatsku na odmor a drugi su došli radi
posjete Adventu. Sve se bojim što nas čeka krajem tjedna pred Božić i za dva tjedna pred Novu godinu
Današnji automobili jesu daleko čišćeg ispuha od nekadašnjeg ali kad ih ima na stotine i tisuće u ulicama i više rade na
mjestu negoli se kreću zrak je zasigurno zagađeniji negoli nekada.
Mislim da ćemo i mi uskoro nositi maske u gradu kao što odavno rade Japanci?
njih iako nisu mogli proći. Ja sam namjeravao te subote otići do garaže u Dubravi ali sam odustao kad sam vidio da sve
više stoji negoli vozi. Na kraju sam krenuo u nedjelju kao jedini dan u kojem se može još koliko-toliko pristojno kretati.
Vidim da je prilično automobila sa stranim tablicama, neki su se vratili u Hrvatsku na odmor a drugi su došli radi
posjete Adventu. Sve se bojim što nas čeka krajem tjedna pred Božić i za dva tjedna pred Novu godinu
Današnji automobili jesu daleko čišćeg ispuha od nekadašnjeg ali kad ih ima na stotine i tisuće u ulicama i više rade na
mjestu negoli se kreću zrak je zasigurno zagađeniji negoli nekada.
Mislim da ćemo i mi uskoro nositi maske u gradu kao što odavno rade Japanci?
borna- Moderator
Vidiš, a mene ljuti promet na sselu. Ti se želiš da promet gmiže, a kod mene divljaci voze dva puta brže nego je dopuštenoborna je napisao/la:Naljutio me promet u gradu...
- Broj postova : 11493
Registration date : 17.03.2008
Veseli me kod ovakovih većih (dužih) praznika što gradom zavlada mir
Još u petak je bila ludnica
a jučer je već bilo mirnije jer su valjda pobjegli svi koji su mogli
Zgrade se uređuju malo-pomalo, za desetak godina će valjda skoro sve stići na red?
Toplo je ali i vjetrovito pa je dojam da je ipak nešto hladnije
Priroda spava zimski san
samo da ju ove relativno visoke temperature ne probude
Još u petak je bila ludnica
a jučer je već bilo mirnije jer su valjda pobjegli svi koji su mogli
Zgrade se uređuju malo-pomalo, za desetak godina će valjda skoro sve stići na red?
Toplo je ali i vjetrovito pa je dojam da je ipak nešto hladnije
Priroda spava zimski san
samo da ju ove relativno visoke temperature ne probude
borna- Moderator
Pfaff and besposlenpop like this post
Je. Sad divljaju tu kod mene...borna je napisao/la:Veseli me kod ovakovih većih (dužih) praznika što gradom zavlada mir
... jer su valjda pobjegli svi koji su mogli
borna likes this post
Danas prijepodne je bilo još mirno, sunčano i sa 15 C jako toplo
Prošao sam krajem Vlaške koja na jednoj strani izgleda tužno
Jednoga dana će netko otkupiti ove trošne kućice pa podignuti neku kućerinu ?
Mogao bi zaviriti u ovo dvorište prvom prilikom
Mnogi ukrasi na ovoj palači su izvan uobičajenog vidika
I ova uglovnica čeka da se netko smiluje i obnovi ju ili sruši
Prošao sam krajem Vlaške koja na jednoj strani izgleda tužno
Jednoga dana će netko otkupiti ove trošne kućice pa podignuti neku kućerinu ?
Mogao bi zaviriti u ovo dvorište prvom prilikom
Mnogi ukrasi na ovoj palači su izvan uobičajenog vidika
I ova uglovnica čeka da se netko smiluje i obnovi ju ili sruši
borna- Moderator
Zanimljivo... tzv. zagrebački advent nije pobudio borninu pozornost. A možda razmišlja kao i ja. Nije to nikakav Zagrebački advent nego eventualno prosinački (ili zimski?) sajam (ili vašar?). I ja ga izbjegavam. Zašto? Prvo zbog toga što su ga tako imenovali oni koji uopće ne znaju značenje riječi advent. Ili jednostavno žele neukom svijetu pod krinkom nekog imena izvući lovu. Advent je prošao prije dva dana a istoimeni dernek će živjeti još dva tjedna. Kako je jedan duhovnik lijepo rekao: idete na zagrebački advent i nađete - što? Kobasice, kuhano vino, fritule... a gdje je Isus? Gdje je križ? Ne čuje se ni jedna božićna pjesma (a prije deset i više godina su itekako odzvanjale posvuda). Ove novokomponirane gluposti koje spominju Božić u smislu zvončića, veselja, darivanja, pahulja, bora i sl. ne računam među božićne pjesme. Što se dogodilo? Zapadni (i ini) globalisti, otvorena i civilna društva, pokušavaju nam ukrasti Božić. Zavidni što nemaju neki svoj tradicionalni blagdan (a tko im brani da ga uvedu, recimo Dan zimskih radosti, Dan kobasica, vina i fritula ili nešto slično) kradu onaj kršćanski, nastojeći ga modificirati prema svojim načelima i obezvrijediti ono istinsko u njemu. Jer dopada se njima darivanje, dopada im se bakalar, guska, makovnjača, biskupski kruh, dopada im se dan-dva ne raditi. A sve drugo je suvišno. Neki će, možda, i nagrnuti u crkvu, gurati se u prve redove i blejati umjesto da sudjeluju u misi (jer, naravno, ne znaju ni jedan tekst), možda se i ispovijediti i pričestiti i onda na slijedeću ispovijed i pričest čekati do Uskrsa hvaleći se posvuda svojom vjerom. Čestitaju se praznici a ne Božić (samo da ne izgovoriš tu riječ). Zar nekom rođendan čestitaju riječima: sretni ti praznici? Umjesto jaslica pojavljuju se neke čudne figure, orašar, djed Božićnjak (koji je oduvijek bio Djed Mraz i kao takav je trebao i ostati). Nek' se narod zabavlja, nek si izmišlja blagdane i kumire, nek se klanja novoizmišljenim zapadnim idealima i pleše kako mu ti zapadnjaci sviraju, ali u biti ostaje jadan (a možda i sam to uviđa) - ja s njima neću dijeliti tu zabavu, ostat ću vjeran svojoj kršćanskoj tradiciji. I u čemu bitnom smo onda napredovali od doba mraka?
Nije, naravno, tu Zagreb izuzetak. Ali takva slika iz Zagreba mi se iz godine u godinu sve manje sviđa.
Nije, naravno, tu Zagreb izuzetak. Ali takva slika iz Zagreba mi se iz godine u godinu sve manje sviđa.
Registration date : 14.05.2008
Pfaff, borna and besposlenpop like this post
Možda je u meni problem, kaj sam, reklo bi se, krivo nasađen, pa sam u tranziciji (ZNA SE kad) iz novogodišnjeg u božićni, gledal samo ambijent, kojeg je u međuvremenu upropastila klimatska mijena. S tim i tzv. adventom sam raskrstil definitivno prije nekolko godina, kad je taj balkanski vašar / sajam, s glavnog Trga preseljen na Zrinjevac i kad su konačno nestale pečenjarnice štalskih dimenzija i bijela šatorčina mjere za Crveni križ ... no ni disperzija tih kućica prihvatljivih veličina nije dovela do umjerenosti, nego se je vašar / sajmište zadržal u svijesti gomila koje se naguravaju u redovima za kobase, hamburgere, fritule, germknedle, kuhano vino i ostale sastojke za lošu probavu, a sve to skupa sa klimavih stolova, papirnatih tanjura i plastičnih čaša, cijedeći sve te silne umake po stolovima, tlu i odjeći - po restoranskim cijenama.
Kak već glasi noviji vic: kad se ispred seoskog dućana pije pivo iz flaša s nogu, onda su to pijanci, a kad u gradu s nogu loču kuhano vino, onda je to advent.
Gužva i nenormalne cijene (i to ne samo ovoga godišta!) jesu krajnja posljedica poseljačenog mentaliteta ovoga grada (sjetite se samo rasprodanih 5 Arena Aleksandre Prijović ... jesam dobro zapamtil? ) i bez obzira na povod, bil bi taj happening ipak nekaj sasvim drugo, da umjesto gužve postoji umjereni muving, ležerno razgledanje i kupovanje po pristojnim cijenama, umjesto kompulzivnog nastojanja "vidjeti i biti viđen".
Zato mene tam nema.
Jer nisam blesav platiti nekakav hamburger 7-8 jura, dok za te iste novce u restoranu sjedim i jedem sa viljuškom i nožem šnicl s prilogom, a pivo / vino pijem iz staklene čaše.
Flekovi na košulji su doduše uključeni, al to je više stvar genetike, nego sjedećeg il stojećeg stava ...
Kak već glasi noviji vic: kad se ispred seoskog dućana pije pivo iz flaša s nogu, onda su to pijanci, a kad u gradu s nogu loču kuhano vino, onda je to advent.
Gužva i nenormalne cijene (i to ne samo ovoga godišta!) jesu krajnja posljedica poseljačenog mentaliteta ovoga grada (sjetite se samo rasprodanih 5 Arena Aleksandre Prijović ... jesam dobro zapamtil? ) i bez obzira na povod, bil bi taj happening ipak nekaj sasvim drugo, da umjesto gužve postoji umjereni muving, ležerno razgledanje i kupovanje po pristojnim cijenama, umjesto kompulzivnog nastojanja "vidjeti i biti viđen".
Zato mene tam nema.
Jer nisam blesav platiti nekakav hamburger 7-8 jura, dok za te iste novce u restoranu sjedim i jedem sa viljuškom i nožem šnicl s prilogom, a pivo / vino pijem iz staklene čaše.
Flekovi na košulji su doduše uključeni, al to je više stvar genetike, nego sjedećeg il stojećeg stava ...
Pfaff, gaspa, kriticar and borna like this post
Pored već navedenih razloga u 2 prethodna posta imade jošte jedan zašto se ne šetam i slikam.
Pred jedno mjesec i po su me nažuljale jedne cipele na nezgodnom mjestu, ispod gležnja pa je žulj pukao i napravila se
rana. Kako nikako nije cijelila otišao sam do liječnika i od tada dva puta tjedno idem na prematanje.
Jutros je bila zadnja seansa, sve je dobro zaraslo ali uputa je da još neko vrijeme obuzdam hodanja. Zbog toga su
bile zadnje slikice iz moje neposredne blizine.
Ionako na tom nazovi Adventu ne imade ništa novoga u odnosu na prijašnje godine. Ne razumijem domaće koji izlaze
na ulicu gladni pa kupuju skupo i loše da bi e nakon toga žalili? Turiste još mogu razumijeti, podsjećaju me na mlade
dane kad sam odlazio u Graz po vlakiće i uvijek sa užitkom na Jakomins placu pojeo klobase sa hrenom i senfom
Pred jedno mjesec i po su me nažuljale jedne cipele na nezgodnom mjestu, ispod gležnja pa je žulj pukao i napravila se
rana. Kako nikako nije cijelila otišao sam do liječnika i od tada dva puta tjedno idem na prematanje.
Jutros je bila zadnja seansa, sve je dobro zaraslo ali uputa je da još neko vrijeme obuzdam hodanja. Zbog toga su
bile zadnje slikice iz moje neposredne blizine.
Ionako na tom nazovi Adventu ne imade ništa novoga u odnosu na prijašnje godine. Ne razumijem domaće koji izlaze
na ulicu gladni pa kupuju skupo i loše da bi e nakon toga žalili? Turiste još mogu razumijeti, podsjećaju me na mlade
dane kad sam odlazio u Graz po vlakiće i uvijek sa užitkom na Jakomins placu pojeo klobase sa hrenom i senfom
borna- Moderator
Danas sam nakon dužeg vremena napravio malu turneju do garaže u Dubravi da si operem autića jer je jutarnja rosa ili magla
uspjela sakupiti dota prašine na njemu. Ujedno sam posjetio i Kauf zemlju koja je bila prepuna te Kvatrić na povratku, opet je
bilo jako prometno sa kolonama posvuda.
Na Kvatriću bio zabavljen slikanjem jednog oldtimera pa nijesam skužio da je iza mene GT 6?
Požurio sam do Đamije pa ga snimio malo prije 13 sati
uspjela sakupiti dota prašine na njemu. Ujedno sam posjetio i Kauf zemlju koja je bila prepuna te Kvatrić na povratku, opet je
bilo jako prometno sa kolonama posvuda.
Na Kvatriću bio zabavljen slikanjem jednog oldtimera pa nijesam skužio da je iza mene GT 6?
Požurio sam do Đamije pa ga snimio malo prije 13 sati
borna- Moderator
Stvarno, Ti si, ako dobro shvaćam, nekome ukrčmio ono plinsko čudo. I što sad voziš? Ili se švercaš kod najbolje, je li...?borna je napisao/la:Danas sam nakon dužeg vremena napravio malu turneju do garaže u Dubravi da si operem autića jer je jutarnja rosa ili magla uspjela sakupiti dosta prašine na njemu.
Na vrijeme sam shvatio da ga zadnjih godina sve manje koristim te da je skupo plaćati registraciju i parkiranje, uostalom čekalo me
daljnje ulaganje u novu plinsku bocu i još koješta. Nekadašnja cijena plina od trećine cijene benzina je zadnje vrijeme postala
dvostruka, i do 70%. Od nekadašnjih 15-ak t.km godišnje se vožnja svela na svega par tisuća.
Našao sam mladog ljubitelja i sakupljača BMW-a tako da sam ga predao u dobre ruke
Sinko mi je nešto ranije poklonio svoj autić jer si je nabavio novijega, glavno je da je ipak i on BMW! (Ima tek 20 godina)
Jeste da je najmanji i najslabiji model no i kao takav je u stanju dosegnuti 200 km/h (što mi više nije važno) no troši barem u pola manje
jer je 400 kg lakši Registracija je također u pola manja kao i prtljažnik no zato ima peta vrata pa se obaranjem naslona zadnjih sjedišta u
njega može utovariti nešto što ne bi stalo u velikoga (npr prevezao sam bicikl bez rastavljanja u njemu na more a drugi puta veš mašinu)
U Zagrebu sam postao "vikend vozač" jer se vozim najviše subotom (rjeđe) i nedjeljom radi gužve i (ne)mogućnosti parkiranja u
povratku kući. Preko tjedna kraće relacije (do 2 km otprilike) obavim pješice a neke duže trajvanom.
daljnje ulaganje u novu plinsku bocu i još koješta. Nekadašnja cijena plina od trećine cijene benzina je zadnje vrijeme postala
dvostruka, i do 70%. Od nekadašnjih 15-ak t.km godišnje se vožnja svela na svega par tisuća.
Našao sam mladog ljubitelja i sakupljača BMW-a tako da sam ga predao u dobre ruke
Sinko mi je nešto ranije poklonio svoj autić jer si je nabavio novijega, glavno je da je ipak i on BMW! (Ima tek 20 godina)
Jeste da je najmanji i najslabiji model no i kao takav je u stanju dosegnuti 200 km/h (što mi više nije važno) no troši barem u pola manje
jer je 400 kg lakši Registracija je također u pola manja kao i prtljažnik no zato ima peta vrata pa se obaranjem naslona zadnjih sjedišta u
njega može utovariti nešto što ne bi stalo u velikoga (npr prevezao sam bicikl bez rastavljanja u njemu na more a drugi puta veš mašinu)
U Zagrebu sam postao "vikend vozač" jer se vozim najviše subotom (rjeđe) i nedjeljom radi gužve i (ne)mogućnosti parkiranja u
povratku kući. Preko tjedna kraće relacije (do 2 km otprilike) obavim pješice a neke duže trajvanom.
borna- Moderator
Pfaff and besposlenpop like this post
Da, manji autić je dobro rješenje. Nedavno sam komentirao na parkingu od "Konzuma" da svi u pravilu vozimo prevelike aute. Jer i argument da se može prevesti vešmašina je isto postao tanak jer ti danas momci iz nekakvog DPD-a dopelju napravu u stan, a i to je jednom u dvije godine pa za to nema smisla držati krokodila u garaži.
I ja razmišljam o promjeni jedino što su sakupljači starih Mazdi jako rijetki!!!
I ja razmišljam o promjeni jedino što su sakupljači starih Mazdi jako rijetki!!!
Mazde su kvalitetne i na cijeni tako da mislim da bi ju mogao povoljno uvaljati nekome?
Nekadašnji automobili manjih klasa su bili niski pa bi ti imao problema sa ulaskom i smještajem (takav je i BMW serije 1)
no današnji trend je da su viši. Mogao bi razmišljati o Suzukiju Ignis radi pogona na sva 4?
Nekadašnji automobili manjih klasa su bili niski pa bi ti imao problema sa ulaskom i smještajem (takav je i BMW serije 1)
no današnji trend je da su viši. Mogao bi razmišljati o Suzukiju Ignis radi pogona na sva 4?
borna- Moderator
A onda može i Panda 4x4borna je napisao/la:Mazde su kvalitetne i na cijeni tako da mislim da bi ju mogao povoljno uvaljati nekome?
Pfaff je napisao/la:A onda može i Panda 4x4borna je napisao/la:Mazde su kvalitetne i na cijeni tako da mislim da bi ju mogao povoljno uvaljati nekome?
Pfaff likes this post
Pfaff and borna like this post
2 slike su mi zaostale još od Štefanja, jedna mala pekara/slastičarnica na početku Draškovićeve je radila dok su
gotovo svi bili zatvoreni pa je imala posla preko glave
Prijepodne je još bilo mirno dok je poslijepodne promet živnuo
Upravo su na radiju rekli da je temperatura 15 C
Kod HNB-a postavljaju neke projektore kojima će ju navečer osvjetliti, to bih mogao pogledati kad padne mrak
gotovo svi bili zatvoreni pa je imala posla preko glave
Prijepodne je još bilo mirno dok je poslijepodne promet živnuo
Upravo su na radiju rekli da je temperatura 15 C
Kod HNB-a postavljaju neke projektore kojima će ju navečer osvjetliti, to bih mogao pogledati kad padne mrak
borna- Moderator
Jučerašnja kratka šetnja sa pesekima oko moga bloka
Morali smo požuriti prije pucnjave
Zanimljivo je da se linije projiciraju i na bočne strane zgrade
Malo je ljudi na ulicama, većina njih se zaputila na Jelačić plac ili Zrinjevac
borna- Moderator
gaspa and besposlenpop like this post
Prigodno. Banka u rešetkama. Lova je na sigurnom.
Registration date : 14.05.2008
Pfaff and borna like this post
Junior je bio nekim poslom u Zabregu i veli da je snimio kako ruše Paromlin i to momačkim tempom. Pa zar taj objekt nije bio pod zaštitom?
Pfaff je napisao/la:Junior je bio nekim poslom u Zabregu i veli da je snimio kako ruše Paromlin i to momačkim tempom. Pa zar taj objekt nije bio pod zaštitom?
Nemaju od njega više kaj porušit - ruše nekadašnju glavnu zgradu Zagrebačke banke.
Pfaff likes this post
Stranica 7 / 17. • 1 ... 6, 7, 8 ... 12 ... 17