Slike iz Zagreba (ili tako nekako)
+3
besposlenpop
Pfaff
borna
7 posters
Stranica 8 / 17. • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 12 ... 17
Re: Slike iz Zagreba (ili tako nekako)
Zgrada Hrvatske pošte u Jurišićevoj ulici u strogom centru Zagreba od potresa zjapi prazna, njezina velika atraktivna poslovnica zatvorena je gotovo četiri godine, kao i trgovina koja je bila na mjestu govornica i međunarodnih poziva. Hrvatska pošta će konačno, nakon toliko vremena što je zgrada neupotrebljiva, odlučiti što dalje s ovom povijesnom palačom, hoće li u suradnji s nekim biti prenamijenjena ili će je prodati.
Ova činjenica otvara pitanja što bi jednom tu moglo biti, koja bi nova namjena bila primjerena zgradi koja je oduvijek u memoriji grada - pošta.
- S obzirom na prostorni i kulturni značaj te ekonomski potencijal nekretnine u Jurišićevoj 13, trenutačno s posebnom pozornošću razmatramo mogućnosti za iznalaženje optimalnog rješenja za...(dalje je za pretplatnike jutarnjeg)
Ova činjenica otvara pitanja što bi jednom tu moglo biti, koja bi nova namjena bila primjerena zgradi koja je oduvijek u memoriji grada - pošta.
- S obzirom na prostorni i kulturni značaj te ekonomski potencijal nekretnine u Jurišićevoj 13, trenutačno s posebnom pozornošću razmatramo mogućnosti za iznalaženje optimalnog rješenja za...(dalje je za pretplatnike jutarnjeg)
borna- Moderator
- Broj postova : 9462
Registration date : 16.11.2010
Kak si to snimil?
besposlenpop- Broj postova : 1486
Registration date : 18.06.2021
Slika je iz Jutarnjeg (zato sam naveo i link), napravljena je dronom ili sa krova hotela dijagonalno preko raskršća.
Mislim da je za samu zgradu dobro da se počne ponovo koristiti samo treba uložiti jaako puno novaca jerbo je
navodno dosta oštećena od potresa iznutra?
Nekakav trgovački centar nema smisla jer nema mjesta za parkiranje kupaca koji su zaboravili ići pješice u
kupovinu (što se vidi po Nami). U prizemlju bi imalo smisla da i na dalje bude jedna trgovina kao što je bio Spar,
možda bi i na drugoj strani mogao biti još jedna a gore da se smjeste neki uredi?
Zadnje vrijeme je u Zagrebu otvoreno nekoliko velikih luksuznih hotela, ne znam jeli bi bilo mjesta za još
jednog tako velikog?
Mislim da je za samu zgradu dobro da se počne ponovo koristiti samo treba uložiti jaako puno novaca jerbo je
navodno dosta oštećena od potresa iznutra?
Nekakav trgovački centar nema smisla jer nema mjesta za parkiranje kupaca koji su zaboravili ići pješice u
kupovinu (što se vidi po Nami). U prizemlju bi imalo smisla da i na dalje bude jedna trgovina kao što je bio Spar,
možda bi i na drugoj strani mogao biti još jedna a gore da se smjeste neki uredi?
Zadnje vrijeme je u Zagrebu otvoreno nekoliko velikih luksuznih hotela, ne znam jeli bi bilo mjesta za još
jednog tako velikog?
borna- Moderator
besposlenpop likes this post
To će na kraju završiti kao i nekadašnja glavna pošta u Rijeci - zgradu će kupiti ili neka banka ili pak neka bjelosvjecka firma za prodaju čipkastih gaća...
A raja će se gurati u nekom urediću tri-sa-dva za podignuti pošiljku ili paket. Pošta u Gračacu je prostorno veća od onog ureda u Rijeci za podizanje pošiljaka
Nama zbilja ništa nije sveto!
A raja će se gurati u nekom urediću tri-sa-dva za podignuti pošiljku ili paket. Pošta u Gračacu je prostorno veća od onog ureda u Rijeci za podizanje pošiljaka
Nama zbilja ništa nije sveto!
- Broj postova : 11493
Registration date : 17.03.2008
Sjećam se kad su me još kao klinca vodili u tu poštu, u hali je bilo pununo šaltera uokolo i uvijek je bila
prepuna ljudi. Stalno se čulo lupanje žigova sa svih strana, nije bilo nekog redomata al je bilo redova na
sve strane i za sve potrebe. I desna strana gdje je kasnije završio Spar je imala svoje šaltere, tu je bila
prodaja maraka, koverata i paketa te telefonske govornice.
Kasnije je bilo sve manje poštanskog posla pa su se sveli na lijevu prostoriju, vremenom se prodaja
svega i svačega proširila na pola prostora. Kad su se pojavili mobiteli imali su još posla no ostalo je slabo
išlo jer je sve bilo preskupo, kao porez na budale (i danas je isto tako).
I ranije je bilo više malih poštanskih ureda širom grada no zatvaranjem pošte u Jurišićevoj oni su se
namnožili. Jedina velika pošta je ostala uz glavni kolodvor no i tamo su ih stisnuli u samo jedan dio, nekada
su se paketi slali i primali u ulazu sa Branimirove.
Sjećam se da su do početka 60-ih bili magazini za prijem i slanje paketa još dalje u Branimirovoj, tamo
gdje se parkiraju putnički vagoni. U sjećanju su mi ostali crni kolomazom namazani daščani podovi koji su
imali intenzivan miris....
prepuna ljudi. Stalno se čulo lupanje žigova sa svih strana, nije bilo nekog redomata al je bilo redova na
sve strane i za sve potrebe. I desna strana gdje je kasnije završio Spar je imala svoje šaltere, tu je bila
prodaja maraka, koverata i paketa te telefonske govornice.
Kasnije je bilo sve manje poštanskog posla pa su se sveli na lijevu prostoriju, vremenom se prodaja
svega i svačega proširila na pola prostora. Kad su se pojavili mobiteli imali su još posla no ostalo je slabo
išlo jer je sve bilo preskupo, kao porez na budale (i danas je isto tako).
I ranije je bilo više malih poštanskih ureda širom grada no zatvaranjem pošte u Jurišićevoj oni su se
namnožili. Jedina velika pošta je ostala uz glavni kolodvor no i tamo su ih stisnuli u samo jedan dio, nekada
su se paketi slali i primali u ulazu sa Branimirove.
Sjećam se da su do početka 60-ih bili magazini za prijem i slanje paketa još dalje u Branimirovoj, tamo
gdje se parkiraju putnički vagoni. U sjećanju su mi ostali crni kolomazom namazani daščani podovi koji su
imali intenzivan miris....
borna- Moderator
gaspa likes this post
Zagreb se konačno malo zabijelio
Ovo je snimljeno malo prije 9 sati, oko 7 je padalo prilično jače ali kako je temperatura iznad 0 snijeg se nije zadržao
To ranije sam snimio novim mobom al ne mogu nikako skinuti sa njega jer je jako kompliciran?
Ovo je snimljeno malo prije 9 sati, oko 7 je padalo prilično jače ali kako je temperatura iznad 0 snijeg se nije zadržao
To ranije sam snimio novim mobom al ne mogu nikako skinuti sa njega jer je jako kompliciran?
borna- Moderator
Što noviji, to kompliciraniji. Naučih metodom vlastite kožeborna je napisao/la:To ranije sam snimio novim mobom al ne mogu nikako skinuti sa njega jer je jako kompliciran?
Unuka mi je pred mjesec dana objasnila kako otvoriti čarobno kopiranje no to je sada nestalo?
Mob je prepun svakojakih uputa, igrica, veza i poziva na spajanja sa koještarijama što mi uopće
ne treba i najradije bih sve to pobrisao.
Snježno stanje se popravlja jer se temperatura spustila ispod 0
Peseki će imati zabavu u dvorištu gdje teren nije posoljen kao vani
Čitam neke naslove u medijima, pišu npr "snijeg iznenadio zagrepčane" kao da nije bilo nikakove najave
i naravno posvuda je "kaos".
Mob je prepun svakojakih uputa, igrica, veza i poziva na spajanja sa koještarijama što mi uopće
ne treba i najradije bih sve to pobrisao.
Snježno stanje se popravlja jer se temperatura spustila ispod 0
Peseki će imati zabavu u dvorištu gdje teren nije posoljen kao vani
Čitam neke naslove u medijima, pišu npr "snijeg iznenadio zagrepčane" kao da nije bilo nikakove najave
i naravno posvuda je "kaos".
borna- Moderator
Jutros smo se probudili na -12 ali je zato bilo lijepo sunčano
Ovdje nije bilo nikoga vani, vodomskok se nije stigao zamrznuti
Peseki su jedva dočekali da me izvedu malo dalje od dvorišta
Iza podneva je bilo +2 C
Dok su bile mlade jurcale su po snijegu kao djeca, sada su 12 godišnje bakice pa su mirnije
Ovdje se našlo prilično okorjelih ljubitelja kave i ostaloga na otvorenom
Ovdje nije bilo nikoga vani, vodomskok se nije stigao zamrznuti
Peseki su jedva dočekali da me izvedu malo dalje od dvorišta
Iza podneva je bilo +2 C
Dok su bile mlade jurcale su po snijegu kao djeca, sada su 12 godišnje bakice pa su mirnije
Ovdje se našlo prilično okorjelih ljubitelja kave i ostaloga na otvorenom
borna- Moderator
besposlenpop likes this post
borna je napisao/la:Jutros smo se probudili na -12 ...
A ja u 10.
Eh moje male budilice me počinju buditi u svitanje, trenutno je to oko pola 7- 7 kad je oblačno.
Je sam i inače ranoranilac, rano jutro mi je ljepše od večeri dok je sve još mirno i tiho. Navečer se gasim
oko 22, ako mi zbog ranog dizanja (pogotovo u proljeće/ljeto) usfali sna to nadoknadim poslije ručka.
Je sam i inače ranoranilac, rano jutro mi je ljepše od večeri dok je sve još mirno i tiho. Navečer se gasim
oko 22, ako mi zbog ranog dizanja (pogotovo u proljeće/ljeto) usfali sna to nadoknadim poslije ručka.
borna- Moderator
Pfaff and besposlenpop like this post
Danas sam slikao u suprotnom smjeru negoli jučer
Parkić je zimi dugo u sjeni pa se snijeg duže zadržava
Danas je bilo još hladnije nego jučer, minus 12 bijaše ujutro .
Tek iza podneva je temperatura došla do nule ali barem bijaše lijepo i bezvjetreno
Radi malih beštija se ne zadržavam dugo vani, od utorka dolaze topliji dani pa ću izlaziti duže i dalje.
Parkić je zimi dugo u sjeni pa se snijeg duže zadržava
Danas je bilo još hladnije nego jučer, minus 12 bijaše ujutro .
Tek iza podneva je temperatura došla do nule ali barem bijaše lijepo i bezvjetreno
Radi malih beštija se ne zadržavam dugo vani, od utorka dolaze topliji dani pa ću izlaziti duže i dalje.
borna- Moderator
Pfaff and besposlenpop like this post
gaspa, borna and besposlenpop like this post
Ne paše mi nikako moderni jednoručni pantograf na tako stari tramvaj
I danas je hladno u Zagrebu, jutarnjih -10 se još nije odledilo, u podne je još -1 a sa krovova polako padaju
opasni komadi leda. Srećom nijesu veliki jer nije bilo puno snijega.
Apropo banaka što neki dan nisam stigao komentirati, unatrag jednog stoljeća uži dio grada je bio prepun
raznih banaka koje su si sagradile palače. Danas ima manje banaka negoli prije a neke su smanjile broj svojih
poslovnica. Npr Zaba je pred 10-ak godina zatvorila svoju poslovnicu na uglu Đamije i Račkoga, pred cca 5
poslovnicu u Jurišićevoj (kasnije je tu niknuo novi hotel) i na još nekoliko mjesta./
I danas je hladno u Zagrebu, jutarnjih -10 se još nije odledilo, u podne je još -1 a sa krovova polako padaju
opasni komadi leda. Srećom nijesu veliki jer nije bilo puno snijega.
Apropo banaka što neki dan nisam stigao komentirati, unatrag jednog stoljeća uži dio grada je bio prepun
raznih banaka koje su si sagradile palače. Danas ima manje banaka negoli prije a neke su smanjile broj svojih
poslovnica. Npr Zaba je pred 10-ak godina zatvorila svoju poslovnicu na uglu Đamije i Račkoga, pred cca 5
poslovnicu u Jurišićevoj (kasnije je tu niknuo novi hotel) i na još nekoliko mjesta./
borna- Moderator
Ha, internet bankarstvo i bankomati uvelike su uzeli posao šalterskim službenicima. A banke onda, ako i ne zatvore poslovnicu, ograniče joj djelatnost, kao npr. PBZ koja u Radničkoj radi cijeli dan (vikendom ne) ali s novcem posluju samo do 15 sati. S druge strane imamo manje banke, prvenstveno nezagrebačke, koje imaju u Zagrebu poslovnicu-dvije, pa se pitam tko s njima posluje? Ja ipak dajem prednost onoj čije usluge mogu koristiti na što više mjesta.
Registration date : 14.05.2008
Dobio sam poziv da ažuriram svoje podatke u Zabi pod prijetnjom da ako to ne učinim neću moći koristiti bankomate
Otiđoh prijepodne na Jelačić plac kako su tražili, uzmem listić i sjednem. Gledam i vidim da nas ima skoro 40 koji
čekamo razno a rade svega 4 šaltera. Imao sam 10 minuta strpljenja no kad sam vidio da se red nikako nije smanjio
odustao sam (što su napravili i neki drugi)
Otključao sam novi mob pa evo slika početka snjegopada
Mačka je imala lijepi pregled iz toplog doma
Izgledalo je obećavajuće
Ceste su bile dobro posoljene a kasnije i pločnici
Dok sam bio mali znao sam zaspati uz prozor gledajući kako pada snijeg veseleći se tome
Otiđoh prijepodne na Jelačić plac kako su tražili, uzmem listić i sjednem. Gledam i vidim da nas ima skoro 40 koji
čekamo razno a rade svega 4 šaltera. Imao sam 10 minuta strpljenja no kad sam vidio da se red nikako nije smanjio
odustao sam (što su napravili i neki drugi)
Otključao sam novi mob pa evo slika početka snjegopada
Mačka je imala lijepi pregled iz toplog doma
Izgledalo je obećavajuće
Ceste su bile dobro posoljene a kasnije i pločnici
Dok sam bio mali znao sam zaspati uz prozor gledajući kako pada snijeg veseleći se tome
borna- Moderator
Pfaff, leteči vlak and besposlenpop like this post
Jučer sam se prošetao do Gundulićeve i uzputno slikavao, još jedna oronula zgrada u Jurišićevoj je došla na red
Uglovnica sa Petrinjskom je gotova
Sada opet izgleda reprezentativno
Ima još naoblake i hladnjikavo je pa nema puno ljudi vani
Tko zna koliko dugo će katedrala izgledati ovako?
Dok sam bio blizu Gundulićeve čula se buka istresanja šute
Zaozbiljno su se primili uređenja cijele zgrade, mislio sam da će uređivati samo kavanu
Nije mi jasno što radi ova crna kamiončina spojena sa cijevima do vrha?
Uglovnica sa Petrinjskom je gotova
Sada opet izgleda reprezentativno
Ima još naoblake i hladnjikavo je pa nema puno ljudi vani
Tko zna koliko dugo će katedrala izgledati ovako?
Dok sam bio blizu Gundulićeve čula se buka istresanja šute
Zaozbiljno su se primili uređenja cijele zgrade, mislio sam da će uređivati samo kavanu
Nije mi jasno što radi ova crna kamiončina spojena sa cijevima do vrha?
borna- Moderator
Muzička škola u Gundulićevoj 4 je potpuno obnovljena, sada ova ograda slastičarne izgleda ružno
Na povratku sam svratio do Cvjetnog trga
Crkva je osim par detalja dovršena
Kupola blista na svome mjestu
Dole ima još nešto radova
Slikao sam uglovnice sa Bogovićevom
Pogledu na hotel Dubrovnik ometaju brojni razni šatori kafića na sredini ulice koja bi bila ljepša bez njih
Mislim da se pretjeruje sa tim vanjskim djelovima kafića, ima ih posvuda
Na povratku sam svratio do Cvjetnog trga
Crkva je osim par detalja dovršena
Kupola blista na svome mjestu
Dole ima još nešto radova
Slikao sam uglovnice sa Bogovićevom
Pogledu na hotel Dubrovnik ometaju brojni razni šatori kafića na sredini ulice koja bi bila ljepša bez njih
Mislim da se pretjeruje sa tim vanjskim djelovima kafića, ima ih posvuda
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Dok sam se vraćao slikao sam još jednom današnju HPB jer ju je sunce lijepo obasjalo. Dok je tu bio još
Hrvatski radio na trećem katu zadnja 3 prozora su pripadala radio Sljemenu gdje sam često bio
Martićeva 4 se uređuje za sada iznutra
Zidovi parkirališta u Martićevoj prije Kvatrića su više-manje lijepo oslikani raznim grafitima
To su prigodna mjesta za "ulične umjetnike" a ne razne fasade
Kod parkića Grge Martića sam pronašao nešto neobično
Nijesam to do sada viđao ali je za pohvalu
Hrvatski radio na trećem katu zadnja 3 prozora su pripadala radio Sljemenu gdje sam često bio
Martićeva 4 se uređuje za sada iznutra
Zidovi parkirališta u Martićevoj prije Kvatrića su više-manje lijepo oslikani raznim grafitima
To su prigodna mjesta za "ulične umjetnike" a ne razne fasade
Kod parkića Grge Martića sam pronašao nešto neobično
Nijesam to do sada viđao ali je za pohvalu
borna- Moderator
gaspa and besposlenpop like this post
Pfaff je napisao/la:Na nekom portalu sam nabasao na lijep prizor koji odiše duhom prošlijeh vremena:
Ne ponovilo se!
mladen_lucky- Broj postova : 213
Registration date : 08.06.2020
Početkom tjedna sam se predvečer malo prošetao gradom
Tužno i pomalo smiješno izgleda ova kratka ulica koja glumi pješačku zonu
Već sam ranije spominjao da ovdje jednostavno ne prolazi puno pješaka kojima treba biti na raspolaganju cijela ulica
To što su mnogim vozačima koji dolaze iz pravca Sljemena otežano prometovanje nitko ne spominje, prometna
gužva se samo povećala
Jučer sam u prolazu slikao novu zgradu u Maksimirskoj prije Bukovačke, prizemlje je useljeno no gore još nema stanara?
Izgled da Nepalci slave svoju Novu godinu jer su ukrasili ovaj restorančić (pitam se koju)?
Tužno i pomalo smiješno izgleda ova kratka ulica koja glumi pješačku zonu
Već sam ranije spominjao da ovdje jednostavno ne prolazi puno pješaka kojima treba biti na raspolaganju cijela ulica
To što su mnogim vozačima koji dolaze iz pravca Sljemena otežano prometovanje nitko ne spominje, prometna
gužva se samo povećala
Jučer sam u prolazu slikao novu zgradu u Maksimirskoj prije Bukovačke, prizemlje je useljeno no gore još nema stanara?
Izgled da Nepalci slave svoju Novu godinu jer su ukrasili ovaj restorančić (pitam se koju)?
borna- Moderator
Zrušila se skela na MUPištu:
https://net.hr/danas/vijesti/ogromna-skela-srusila-se-u-petrinjskoj-odjekuju-policijske-i-vatrogasne-sirene-94cc9a0e-c743-11ee-a38a-120367c4e3dd
Dok Borna ne okine koju fotku, dodajem novinarske:
https://net.hr/danas/vijesti/ogromna-skela-srusila-se-u-petrinjskoj-odjekuju-policijske-i-vatrogasne-sirene-94cc9a0e-c743-11ee-a38a-120367c4e3dd
Dok Borna ne okine koju fotku, dodajem novinarske:
Pfaff and borna like this post
Hvala na ponudi ali ne idem van jerbo nije baš ugodno!
Vjetar mete ulice pune prašine jer dugo nije pala kiša a čišćenje grada nije dobro već duže vremena.
16 je C (ujutro bijaše 12) ali zbog vjetra dojam je da je hladnije, tmurno je cijeli dan. Uostalom ne bi me
pustili bliže da slikavam tu gomilu.
Vjetar mete ulice pune prašine jer dugo nije pala kiša a čišćenje grada nije dobro već duže vremena.
16 je C (ujutro bijaše 12) ali zbog vjetra dojam je da je hladnije, tmurno je cijeli dan. Uostalom ne bi me
pustili bliže da slikavam tu gomilu.
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Mda. Zagreb baš i nije poznat po vjetrovima pa onda kad zapuše bude urnebesno
Danas više ne puva pa bijah na Kvatriću
Kud god čovjek pogleda redovi za sve kao da se dijeli nešto badava?
Nisam imao inspiraciju za još slikavanja, gledao sam samo da obavim naručeno pa da pobjegnem iz te gužve...
Kud god čovjek pogleda redovi za sve kao da se dijeli nešto badava?
Nisam imao inspiraciju za još slikavanja, gledao sam samo da obavim naručeno pa da pobjegnem iz te gužve...
borna- Moderator
Stranica 8 / 17. • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 12 ... 17