Slike iz Zagreba (ili tako nekako)
+3
besposlenpop
Pfaff
borna
7 posters
Stranica 16 / 16. • 1 ... 9 ... 14, 15, 16
Re: Slike iz Zagreba (ili tako nekako)
Još nedavno je na jednom šturcu od Glavnog kolodvora desetljećima hrđao jedan Batić (vidi se crvenkasti krov
pored jednog kamiona)
Danas sam prolazeći stao da vidim što se radi
Nema više vagona a niti šipražja i nereda okolo
Ovaj dio grada prema autobusnom kolodvoru se potpuno promijenio (na bolje)
pored jednog kamiona)
Danas sam prolazeći stao da vidim što se radi
Nema više vagona a niti šipražja i nereda okolo
Ovaj dio grada prema autobusnom kolodvoru se potpuno promijenio (na bolje)
borna- Moderator
- Broj postova : 9407
Registration date : 16.11.2010
Ulica Dragojle Jarnevića. Ima li tamo netko pismen?
Jer ako se cura zvala Dragojla Jarnević, onda je ulica Dragojle Jarnević. Valjda?
Jer ako se cura zvala Dragojla Jarnević, onda je ulica Dragojle Jarnević. Valjda?
- Broj postova : 11461
Registration date : 17.03.2008
Pismenost iz vremena Mrkomira Prvog. Oće rijet da je ona od Jarnerevića, iz plemena Jarnevića, pa ja ...Pfaff je napisao/la:Ulica Dragojle Jarnevića. Ima li tamo netko pismen?
Ka da nis čuja za Milu Gojsalića (paz, nije ti to muško!).
besposlenpop- Broj postova : 1459
Registration date : 18.06.2021
To ona to se strmopizdila u ambis jerbo joj je neko Ture pokvarilo trinu vrijednost?besposlenpop je napisao/la:Pismenost iz vremena Mrkomira Prvog. Oće rijet da je ona od Jarnevića, iz plemena Jarnevića, pa ja ...Pfaff je napisao/la:Ulica Dragojle Jarnevića. Ima li tamo netko pismen?
Ka da nis čuja za Milu Gojsalića (paz, nije ti to muko!).
Predaja veli suprotivo:Pfaff je napisao/la:To ona što se strmopizdila u ambis jerbo joj je neko Ture pokvarilo tržišnu vrijednost?besposlenpop je napisao/la:Pismenost iz vremena Mrkomira Prvog. Oće rijet da je ona od Jarnevića, iz plemena Jarnevića, pa ja ...Pfaff je napisao/la:Ulica Dragojle Jarnevića. Ima li tamo netko pismen?
Ka da nis čuja za Milu Gojsalića (paz, nije ti to muško!).
Predaja kaže da je Mila Gojsalić živjela u vremenu velikih turskih osvajanja. Turski Ahmed-paša 1530. godine okupio je vojsku s namjerom da osvoji Poljica. Tabor je podigao u Podgracu u Gatima. Mlada poljička djevojka Mila iz roda Gojsalića silom je dovedena u šator Ahmed-paše. Pred zoru je pri izlasku iz šatora istrgla baklju te s njom uspjela ući u skladište baruta i zapaliti ga. Poginula je s Ahmed-pašom i brojnim turskim vojnicima.
https://nova-akropola.com/kulture-i-civilizacije/hrvatska-bastina/mila-gojsalic-poljicka-heroina/
besposlenpop- Broj postova : 1459
Registration date : 18.06.2021
Pfaff and borna like this post
A jesu ti turci bili jebeljivi...
Pogledao sam malo i suprotnu stranu Vukovarske, tu je prilično davno planski podignuto više stambenih zgrada
Sačuvano je dosta zelenih oaza što je za pohvalu
Novija je veća zgrada paralelna sa Vukovarskom, otraga je ostalo puno nekadašnjih obiteljskih kućica koje su se godinama
proširivale ili nadograđivale pa su tako pojele svoje okućnice. To je donekle mirni predio između užurbane Vukovarske
i Slavonske avenije.
Hotel Jadran (ako će se i nadalje tako zvati) je u utrci sa vremenom da dobije krov prije lošijih vremena.
Neki dan sam u svojoj ulici snimio lijepi veliki turistički autobus dok je malo zastao. Treba se sa takvom grdosijom
probijati kroz gradske gužve...
borna- Moderator
Batić je zbog radova pomaknut zapadnije. Čudi me da ga već ne uklone - čini se da netko jako potuje tuđe vlasnitvo.
A kod Jarnevićke je netko bio zaveden Dragojlom Kulanom. Iako se i to pie: ulica Dragojla Kulana. Ili je i dalje teko shvatljivo (ili prihvatljivo?) da su u naoj povijesti i ene ostavile trag za koji zasluuju ulicu ili trg. I to rade oni koji poslije posla hodaju za ivot. I koji kleče da ena bude doma s metlom i kuhačom, da se po njoj slučajno ne bi neto nazvalo.
A onaj mirni predio između Vukovarske i Slavonske jo nisu skuili kao bru inačicu od HBZ do Drićeve, a ako se uključi i petlja, do Heinzelove (uz uvjet da isti topl nije u Drićevoj od juga), kad je Vukovarska zatopana stojećim vozilima.
A kod Jarnevićke je netko bio zaveden Dragojlom Kulanom. Iako se i to pie: ulica Dragojla Kulana. Ili je i dalje teko shvatljivo (ili prihvatljivo?) da su u naoj povijesti i ene ostavile trag za koji zasluuju ulicu ili trg. I to rade oni koji poslije posla hodaju za ivot. I koji kleče da ena bude doma s metlom i kuhačom, da se po njoj slučajno ne bi neto nazvalo.
A onaj mirni predio između Vukovarske i Slavonske jo nisu skuili kao bru inačicu od HBZ do Drićeve, a ako se uključi i petlja, do Heinzelove (uz uvjet da isti topl nije u Drićevoj od juga), kad je Vukovarska zatopana stojećim vozilima.
Registration date : 14.05.2008
Dok sam radio u HRT-u tu sam svakodnevno prolazio, ulico Kruge bi prešao raskršće sa Slavonskom i onda
Drinskom došao do Starotrnjanskom koja me dovela do njega
Jedino ujutro prije 8 se znalo često dogoditi da u Drinskoj i Starotrnjanskoj zapnem iza kamiona Čistoće kojeg nisam
mogao obići. Ima u gradu još sličnih prečica ili dužih a bržih puteva koje povremeno znam koristiti.
Drinskom došao do Starotrnjanskom koja me dovela do njega
Jedino ujutro prije 8 se znalo često dogoditi da u Drinskoj i Starotrnjanskoj zapnem iza kamiona Čistoće kojeg nisam
mogao obići. Ima u gradu još sličnih prečica ili dužih a bržih puteva koje povremeno znam koristiti.
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Tko zna kolika će nova zgrada izrasti umjesto stare vile na uglu Zvonimirove i Heinzelove?
Sudeći prema veličini dizalice ne bi trebala biti jako visoka...
Još malo pa ovdje neću moći vidjeti napredak
Pajaseni gube lišće i otpadaju manje grane
Dio fasade je navučen, očekujem da presele skelu lijevo ili desno na preostale dijelove zgrade
Sudeći prema veličini dizalice ne bi trebala biti jako visoka...
Još malo pa ovdje neću moći vidjeti napredak
Pajaseni gube lišće i otpadaju manje grane
Dio fasade je navučen, očekujem da presele skelu lijevo ili desno na preostale dijelove zgrade
borna- Moderator
Jutros je u centru bilo malo magle no drugdje je bilo puuno sivije
Jedna iz medija
U parku su pred nekoliko dana lijepo pošišali travu i obrezali živicu no slika mi se negdje izgubila pa stavljam samo
ovu hotela, pred 4 dana je još bilo lijepo sunčano
Jedna iz medija
U parku su pred nekoliko dana lijepo pošišali travu i obrezali živicu no slika mi se negdje izgubila pa stavljam samo
ovu hotela, pred 4 dana je još bilo lijepo sunčano
borna- Moderator
Pfaff and besposlenpop like this post
Moje nebo je krcato zvijezda
borna likes this post
Jučer je cijeli dan bio lijepo sunčan, slikao sam ponovo tu uređenu živicu no slika je ispala loše pa
če biti i trećeg pokušaja
Stanari okolnih zgrada su imali 3 dana mira od buke gradilišta
Zavoren je zid u prolazu prema Vlaškoj
Mlađarija iz okolnih škola se svakodnevno skuplja na pomoćnom stubištu doma pa ga šara do besvjesti
Popeo sam se rampom doma radi slikanja
Kada je napravljen parkić staze su bile sa bijelim šoderom
Međutim trebalo ga je zanavljati svake godine tako da su onda odlučili popločiti ih
Eh ovdje se vidi ravno pošišana živica
če biti i trećeg pokušaja
Stanari okolnih zgrada su imali 3 dana mira od buke gradilišta
Zavoren je zid u prolazu prema Vlaškoj
Mlađarija iz okolnih škola se svakodnevno skuplja na pomoćnom stubištu doma pa ga šara do besvjesti
Popeo sam se rampom doma radi slikanja
Kada je napravljen parkić staze su bile sa bijelim šoderom
Međutim trebalo ga je zanavljati svake godine tako da su onda odlučili popločiti ih
Eh ovdje se vidi ravno pošišana živica
borna- Moderator
Pfaff and gaspa like this post
Isto samo širokokutnije
Uza rampe se spušta do podzemne garaže
Lijepi je ovaj plato između zgrada doma i SDP-a
ali se slabo koristi, ljudi radije silaze u park
Lijepo je projektiran taj dom, sve sobe imaju zaseban balkončić, sve je tako usmjereno da svi imaju svoju intimu.
Pitam se čemu je podignut još jedan kat skela?
Nepalski restorančić je i na dalje raskopan
Uza rampe se spušta do podzemne garaže
Lijepi je ovaj plato između zgrada doma i SDP-a
ali se slabo koristi, ljudi radije silaze u park
Lijepo je projektiran taj dom, sve sobe imaju zaseban balkončić, sve je tako usmjereno da svi imaju svoju intimu.
Pitam se čemu je podignut još jedan kat skela?
Nepalski restorančić je i na dalje raskopan
borna- Moderator
Stranica 16 / 16. • 1 ... 9 ... 14, 15, 16