Croatia airlines
+17
KAPO
gti150
portos
borna
stayp83
5ar
ou4436
ikar
Vedran Zeman
ZlayoZg
Garage
žac
dragec52
Narcis
gaspa
kriticar
Tomek
21 posters
Stranica 9 / 15.
Stranica 9 / 15. • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 15
Re: Croatia airlines
Tko bi kupio staru kramu. Iskreno, meni je bio najmrži Airbus. Ne znam kako, ali jedino na njemu (i još onom koji je bio iznajmljen od Lufthansa-e ako se sjećate imao je velike CRT televizore po sredini i nosio oznake Star alliancea), znači na oba jednostavno nije bilo onog osjećaja kada avion polijeće pa te prikuje za stolicu. Stvarno ne znam kako, čak su me na jednom forumu ismijali kao to je nemoguće, ali zbilja je tako bilo. A letio sam s njim xy puta. I svaki put kad bih vidio registraciju na prednjim kotačima TF, prevrtio bih očima!
Inače, kažu bolje upoznati da je bio u dosta lošem stanju.
Garage- Broj postova : 226
Registration date : 26.06.2008
On je kupljen polovan? Od koga? Koliko dugo je letio za CA? Prvi sljedeći je samo godinu mlađi, u kakvom je on stanju?Garage je napisao/la:Tko bi kupio staru kramu. Iskreno, meni je bio najmrži Airbus. Ne znam kako, ali jedino na njemu (i još onom koji je bio iznajmljen od Lufthansa-e ako se sjećate imao je velike CRT televizore po sredini i nosio oznake Star alliancea), znači na oba jednostavno nije bilo onog osjećaja kada avion polijeće pa te prikuje za stolicu. Stvarno ne znam kako, čak su me na jednom forumu ismijali kao to je nemoguće, ali zbilja je tako bilo. A letio sam s njim xy puta. I svaki put kad bih vidio registraciju na prednjim kotačima TF, prevrtio bih očima!
Registration date : 14.06.2008
Dakle ovdje imas vecinu odgovora: http://www.airfleets.net/flottecie/Croatia%20Airlines.htmportos je napisao/la:On je kupljen polovan? Od koga? Koliko dugo je letio za CA? Prvi sljedeći je samo godinu mlađi, u kakvom je on stanju?Garage je napisao/la:Tko bi kupio staru kramu. Iskreno, meni je bio najmrži Airbus. Ne znam kako, ali jedino na njemu (i još onom koji je bio iznajmljen od Lufthansa-e ako se sjećate imao je velike CRT televizore po sredini i nosio oznake Star alliancea), znači na oba jednostavno nije bilo onog osjećaja kada avion polijeće pa te prikuje za stolicu. Stvarno ne znam kako, čak su me na jednom forumu ismijali kao to je nemoguće, ali zbilja je tako bilo. A letio sam s njim xy puta. I svaki put kad bih vidio registraciju na prednjim kotačima TF, prevrtio bih očima!
9A-CTF je kupljen 1997. od Sudan Airwaysa. 1. lipnja ove godine je unajmljen od strane Syphax Airlinesa, te je vracen 31. kolovoza. Dakle za CA je letio cca. 16 godina. Prvi slijedeci je A319 9A-CTG koji redovno leti na medjunarodnim i domacim linijama. Par mjeseci mladji avion, takodjer A319 je 9A-CTH koji je takodjer redovan na linijama, no vrijedi napomeuti kako je ljetos imao sitne probleme s hidraulikom, no to je rjeseno.
A sad, Garage, htio bih te ispraviti. D-AILH nije imao boje Star Alliancea i TV-ove, vec je to bio 9A-CTM
stayp83- Broj postova : 270
Registration date : 08.04.2013
Tako je! Tko bi ih popamtio sve. CTM je bio bliži rođak našem CTF, godina-dvije plus-minus. CTM je imao te CRT na sred kabine. I to bi nekada zaštekali, pa posada na ručnu metodu...
Ovaj s D-tablicama je bio simpa mali A319 s kožnim sjedalima i, mislim modernim LCD ekranima poviše glava.
Koji od njih je bio u bojama Star alliancea, da me ubiješ ne sjećam se.
Jedan je čak dobio i ime Velika Gorica, a drugi Šibenik.
Međutim, njih su se dosta brzo riješili. Ne znam jesu li bili do tri godine u najmu...
Ovaj s D-tablicama je bio simpa mali A319 s kožnim sjedalima i, mislim modernim LCD ekranima poviše glava.
Koji od njih je bio u bojama Star alliancea, da me ubiješ ne sjećam se.
Jedan je čak dobio i ime Velika Gorica, a drugi Šibenik.
Međutim, njih su se dosta brzo riješili. Ne znam jesu li bili do tri godine u najmu...
CTM je bio Šibenik, a Njemac Velika Gorica. Kada su se rjesili Njemca unajmljen je CTM. Njemac je dosao na dvije sezone(04/2004-11/2005), a CTM je u CA bio 5 godina(04/2005-06/2010). Zanimljivo je da ovom njemackom avionu nisu obojali dno u plavo, vec u bijelo...
Zna li itko, zasto u avionima ne postoji red 13?
Pa broj 13 baš i nije neki sretan broj, zat ti to nije poznato? Isto tako i na brodovima nema kabine sa brojem 13, da li je to na svim brodovima tako ne znam, ali za neke sam siguran da jeste.
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
To za nesretan broj nije nikakvo logicno objasnjenje, vec cisto praznovjerje...
Na youtubeu je izasao jedan video vezan za odlazak "Rijeke": https://www.youtube.com/watch?v=-C5HwIBfz80&feature=c4-overview&list=UU3t7eE7BjRUQ7Uy6qbEE1Bg
Na youtubeu je izasao jedan video vezan za odlazak "Rijeke": https://www.youtube.com/watch?v=-C5HwIBfz80&feature=c4-overview&list=UU3t7eE7BjRUQ7Uy6qbEE1Bg
Da, istina, kod CA nema reda broj 13 u nijednom avionu iako su greškom u nekoliko Timetablea (onih malih knjižica s popisom letova) bili stavili broj 13 kada su nabavili DASH-eke.
Isto tako nema leta "sotonskog broja". Za Dubrovnik postoje letovi: 660, 661, 662, 663, 664, 665, 667, 668 i rjeđe 669. Vidite da jedan broj fali. Nema ga. A istina Bog, 13 mi baš ni ne smeta ali ovaj broj leta mislim da bih izbjegavao.
Npr. AlItalia ima let 666.
Isto tako nema leta "sotonskog broja". Za Dubrovnik postoje letovi: 660, 661, 662, 663, 664, 665, 667, 668 i rjeđe 669. Vidite da jedan broj fali. Nema ga. A istina Bog, 13 mi baš ni ne smeta ali ovaj broj leta mislim da bih izbjegavao.
Npr. AlItalia ima let 666.
Točno, ovaj s D tablicama je bio cijeli bijel i jako lijepo je izgledao!
Inače sam veliki ljubitelj A319 koji mi ima ljepšu liniju i mislim da je u zraku malo stabilniji od većega brata.
Inače sam veliki ljubitelj A319 koji mi ima ljepšu liniju i mislim da je u zraku malo stabilniji od većega brata.
Da je A319 kvalitetan zrakoplov dokazuje to kako od 43 zrakoplova u floti GWI u floti ima 39 A319 i 3 A320.
Kvalitetan, udoban, ugodan oku-niti prevelik, a opet niti malen.
Jedini simpatičniji mi djeluje A318, ali on je izgleda izvanserijski, ili čitav projekt nije zaživio kako treba.
Jedini simpatičniji mi djeluje A318, ali on je izgleda izvanserijski, ili čitav projekt nije zaživio kako treba.
A318 mi se cini ipak malo premal, ali svakako je simpatican...
BTW malo smo
BTW malo smo
Nismo off. Bilo je govora, mislim da je plan i dalje na čekanju da CA nabavi barem 4 Airbusa A318. Međutim kakvo je stanje, dobro ćemo pričekati da se ostvare i planovi koji su u fazama realizacije.
9A-CQC ponovno leti! Jucer je dosao u ZG:
A danas se pojavio na letu ZAG-MUC CTN(OU)4436!
A danas se pojavio na letu ZAG-MUC CTN(OU)4436!
9A-CQC danas na letu CTN(OU)384 ZAG-FCO via DBV i CTN(OU)385 FCO-ZAG via DBV
Sto je sa 9A-CTL, nije odavno letio?
9A-CQC je vec prije imao problema sa podvozjem: https://www.youtube.com/watch?v=cByl5Rh7nKA
Otkud ti ta info o A318. Ja je prvi put čujem.Garage je napisao/la:Nismo off. Bilo je govora, mislim da je plan i dalje na čekanju da CA nabavi barem 4 Airbusa A318. Međutim kakvo je stanje, dobro ćemo pričekati da se ostvare i planovi koji su u fazama realizacije.
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6189
Registration date : 14.05.2008
S drigog foruma. Bilo je premišljanja uzeti 319 ili 318, ono kada je potpisan deal Sanader-Sarkozy. Sad, ne želim izmišljati, ali čini mi se da su ostavili prostora mogućoj nabavki dva do četiri 318 za kraće relacije.
Pretpostavljam da je to sada skroz odbačeno dolaskom Dasha.
Vec par dana gledam na flightradaru kako oba A320 cesto lete prema Pristini i Tirani, ali ne na redovnim linijama. Jesu to neki charteri ili...? Letovi su: jucer OU7312, OU1776, OU1777(9A-CTJ), danas OU1772, 1778(9A-CTK), OU7366, OU7367(9A-CTJ)...
I druge kompanije cesto lete prema Tirani i Pristini na charter letovima. Jeli tamo neki vazni dogadjaj ili...?
9A-CTK je letio iz Basela i natrag sto je takodjer neuobicajeno. Danas ponovno...
9A-CTK je letio iz Basela i natrag sto je takodjer neuobicajeno. Danas ponovno...
Zadnja promjena: stayp83; sub 21 pro 2013 - 14:30; ukupno mijenjano 1 put.
Voze Kosovare i Albance koji rade u Švici i imaju slobodno za Božić i Novu godinu.
BTW jedan od ta dva A320 je prodan i iznajmljen natrag. Ne znam još koji. Iako je bilo planova da se to napravi sa oba.
BTW jedan od ta dva A320 je prodan i iznajmljen natrag. Ne znam još koji. Iako je bilo planova da se to napravi sa oba.
kriticar- Moderator
Koja je logika prodat avion i onda ga iznajmiti natrag?
A318 je preskup avion za kratke pruge. Troškovi nabavke i eksploatacije se skoro i ne razlikuju od istih za A319, a prima dvanaestak putnika manje. A znam da su se spominjali planovi o kupnji četiri A319 i to sa IAE motorima.Garage je napisao/la:S drigog foruma. Bilo je premišljanja uzeti 319 ili 318, ono kada je potpisan deal Sanader-Sarkozy. Sad, ne želim izmišljati, ali čini mi se da su ostavili prostora mogućoj nabavki dva do četiri 318 za kraće relacije.
I za tvoju info dok npr. British Airways koristi svoje A319 u Euromediteranskom prometu, njegovi A318 lete iz Londona za Njujork
A Embraer E195 otprilike istog kapaciteta kao i A318 puno je ekonomičniji i u nabavi i u eksploataciji, pogotovo na kraćim relacijama.
kriticar- Moderator
Stranica 9 / 15. • 1 ... 6 ... 8, 9, 10 ... 15
Similar topics
» Croatia airlines -- flota
» Austrian Airlines
» European Coastal Airlines
» CSA - Czech Airlines
» Transavia Airlines
» Austrian Airlines
» European Coastal Airlines