H u tisku
+32
NP-549
Miha
Laurus
ikar
file
DD
ICE-3M
gaspa
KAPO
novi_shef
buShip fun
Stjepan
Pera_Govedo
Silver
Vice
sali
leteči vlak
kico101
Zamet
Marioo
Vedran Zeman
Drempa
Pfaff
ZlayoZg
Jean
Phalanx
Narcis
seabral
Thommo
Barney
kiki273
LLeon
36 posters
Stranica 4 / 22.
Stranica 4 / 22. • 1, 2, 3, 4, 5 ... 13 ... 22
Re: H u tisku
Industrijski kolosijek u Puli - Javno dobro za privatni interese
Cijeli članak na http://files.glasistre.hr/GlasIstre.pdf (str.15)H-u od javnog interesa samo dio pruge potreban Metisu
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Tko je u mogucnosti nek procita zanimljivo je
http://globus.jutarnji.hr/hrvatska/kasne-smrde-i-jure-40-na-sat
http://globus.jutarnji.hr/hrvatska/kasne-smrde-i-jure-40-na-sat
Marioo- Broj postova : 456
Registration date : 12.05.2008
Pas mtr i Globusu i njihovoj navlakui, dođe mi da sutra odem i kupim novine, skeniram ih i postam!!!
Gost- Gost
Ja procitao danas free
ta s' posudil od tete na kiosku ? Vi, vi, imam i ja poznatu tetu na kiosku, mogal bi se ogrebat pa skenirat.
Gost- Gost
nek kak drukcije. nego dobar je clanak jer nisu glavonje govorile nego obicni mali ljudi tzv ljakeri.tomo je napisao/la:ta s' posudil od tete na kiosku ?
U novom Nacionalu izasao je clanak o ulaganju H-a u infrastrukturu novcem pretpristupnih fondova
http://www.nacional.hr/clanak/85003/europski-milijuni-spasavaju-hz
Europski milijuni spaavaju H
Pola milijarde eura Europska unija dat će Hrvatskoj do 2013. za modernizaciju ili izgradnju eljezničke infrastrukture i Hrvatske eljeznice imaju ansu u kratkom vremenu od zaputene tvrtke u gubicima postati profitabilna kompanija
http://www.nacional.hr/clanak/85003/europski-milijuni-spasavaju-hz
To i mene brine jer dok sam citao tekst sve samo med i mlijeko tece posebno sto se tice gradnje novih pruga i kolosijeka a i elektrifikacije pruge prema Zabokutomo je napisao/la:Samo da pojedinci to ne iskoriste za "ulaganje" u vlastitu modernizaciju .
Prema Zaboku ? ta misle zagorsku pod struju stavit? E da mi je i to doivjet !
Gost- Gost
Da tak pise ak se dobro sjecam Ma kazem treba procitati jer kako god meni to sve nekako smrdi ali opet u nadi je spas a nada je .....tomo je napisao/la:Prema Zaboku ? ta misle zagorsku pod struju stavit? E da mi je i to doivjet !
Po mome miljenju,taj novac bi se trebao najvie iskoristiti na ova 3 načina:
-obnova/nabava starih/novih vučnih vozila i vagona
-obnova pruga i infrastrukture
-gradnja drugog kolosijeka Dugo Selo-Novska
-obnova/nabava starih/novih vučnih vozila i vagona
-obnova pruga i infrastrukture
-gradnja drugog kolosijeka Dugo Selo-Novska
ZlayoZg- Administrator
- Broj postova : 3065
Registration date : 19.09.2008
Taj novac je koliko sam skuzio samo za infrastrukturu i da spominje se gradnja drugog kolosijeka Dugo Selo-Novska
kao i nove pruge prema Rijeci
kao i nove pruge prema Rijeci
Evo opet nesto iz Nacionala
Gredelj obnavlja talijanske vagone
Zagrebačka tvornica utemeljena 1894. godine kao glavna radionica mađarskih dravnih eljeznica jedina je strana kompanija verificirana kao dobavljač za Trenitaliju
Predstavnici konzorcija čiji je najveći član Tvornica eljezničkih vozila Gredelj, zajedno s predstavnicima talijanske dravne eljeznice TRENITALIA S.p.A., nakon nedavno provedenog postupka natječaja potpisali su ugovor o popravku 37 putničkih vagona, s mogućnoću za dodatnih 30 vagona. TV Gredelj d.o.o., u konzorciju s dva talijanska partnera, dao je najbolju ponudu na natječaju te tako osigurao ugovor za popravak 37 putničkih vagona za noćne linije i čartere velikog komfora, s opcijom u koju je uključen popravak dodatnih 30 vagona.
U pogonima TV Gredelj d.o.o. popravljat će se 23 vagona, to iznosi 35 posto od ukupnog ugovora. Na pozivni natječaj mogle su se javiti samo kompanije koje imaju status verificiranih dobavljača TRENITALIA S.p.A. i koje su kvalitetom opreme i radova u stanju osigurati potpunu sigurnost prometa. Talijansko trite je najveće izvozno trite za TV Gredelj, jedinu stranu kompaniju koja je verificirani remonter navedene tvrtke u području popravka i rekonstrukcije vagona i lokomotiva. Predsjednik uprave Gredelja Ivan Tolić kazao je: "S obzirom na trenutačnu gospodarsku situaciju, ovaj će ugovor dodatno povećati proizvodne kapacitete te time osigurati veću zaposlenost."
U 2010. godini TV Gredelj je s konzorcijalnim partnerima iz Italije osigurao već tri ugovora za popravak putničkih vagona za talijanske dravne eljeznice. Vrijednost navedenih poslova je oko 30 milijuna eura, a ukupno je predviđen popravak 495 putničkih vagona od kojih bi TV Gredelj popravljao 165 putničkih vagona. TRENITALIA S.p.A. je dio najveće talijanske kompanije FERROVIE DELLO STATO (Talijanske dravne eljeznice), zapoljava vie od 47.000 ljudi, a bavi se putničkim i teretnim prijevozom.
Godinje preveze gotovo 500 milijuna putnika i oko 80 milijuna tona robe. Raspolae eljezničkom mreom od 16.500 km, u svom voznom parku ima vie od 2000 dizelskih i električnih lokomotiva, vie od 1000 manevarskih lokomotiva, gotovo 8500 putničkih i 41.300 teretnih vagona te 400 kompozicija vlakova.
Da taje vjest od subote ima i na slubenoj stranici u pitanju je popravak 27 vagona u vjednosti 30 milona eura kad dolaze neznam točno te je jo ugovoren poravak 60 terenih vagona za Makedonske eljeznice u pitanju i promjena drevenoga platoa stari se vadi a novi se slae od drvenih planjki od borovine debljine 8 cm .
Drempa- Broj postova : 413
Registration date : 06.04.2009
Ajde jendna vjest prije medija 30.06.2010 gospođa premijarka i na prijecednik i ostala elita otvaraju novi Gredeljev pogon u Vukomercu .
Drempa cujem da se u Gredelju dijele otkazi jel to istina ili ?
i to je istina ali odlaze oni koji su na ugovor bili to jest svi koji su prije 3 godine počeli raditi to jest negdje oko 100 ljudi .
Da to sam zaboravio napisati odlaze oni sa ugovorima.
Navodno da nema posla pa zato dijele otkaze jel to istina ??
Navodno da nema posla pa zato dijele otkaze jel to istina ??
E to za posao nebi ilo jer jer zaboravlja kolko treba patnje za VP- vagona a ima ih 24 pod tim mislim na prigratske onad idemo dalje 60 teretnih vagona za Makedoniju dalje potpisana 3 ugovora za Italiju sa tim da je i 4 na pomolu da se potpie , 2 maokze koje su dole na SP trule , 2 Mađara na kojimas se radi uurbano da se naprave do 01.09 . 2010 da kad moramo napustiti staru lokaciju i jo bar 5 tekučih dnevno ako ne i vie a i sezona počinje i kompletna redovno servisiranje svih vagona koji uđeju na P-12i18 poravke i na SP pa ako to nije dosta ja neisam siguran dali čemo sve moči ako svi ti ljudi odu jer otili su ljudi večinom iz proizvodnje a manje iz administracije .
Znam ja da ima posla bar se tako pisalo po novinama nego sam cuo da im je to izgovor za otpustanje.
Kolko ste za intersirani za slike sa otvorenja novog pogona Gredelja iz Vukomerca i uz ljepi zamolbu kao je bilo za jo jedanim forumom stavaljam odmah a uz provokacije ne stavljam nita .I da odgovorim Mariu nikto koje bio na ugovor nije dobio otkaz potpisali su za stalno jučer svi .
Naravno da smo zainteresirani. Takva ekskluziva je uvijek poeljna na forumu.
Btw, ako hoće stavit slike- stavi, ako neće- nemoj, i gotova priča, bez suvinih bedastih pitanja jesmo li zainteresirani, zamolbi ili spominjanja nekih eventualnih provokacija.
Btw, ako hoće stavit slike- stavi, ako neće- nemoj, i gotova priča, bez suvinih bedastih pitanja jesmo li zainteresirani, zamolbi ili spominjanja nekih eventualnih provokacija.
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Stavlajm u putopise i otvaram tamo temu a za zamolbu to je zbog toga da nebi bilo ja sm to naao drugdje baz da se vlasnika pita ukaratko mjera opreza .
Da cuo sam vec jucer da su ih sve vratili na posaoDrempa je napisao/la:I da odgovorim Mariu nikto koje bio na ugovor nije dobio otkaz potpisali su za stalno jučer svi .
Stranica 4 / 22. • 1, 2, 3, 4, 5 ... 13 ... 22
Stranica 4 / 22.