Vozni park
+16
Thommo
gorgoroth
gti150
lukas
buShip fun
DD
kiki273
mannas
5ar
ikar
Tomek
Pfaff
kobler
NP-549
Narcis
gaspa
20 posters
Stranica 26 / 40.
Stranica 26 / 40. • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 33 ... 40
Re: Vozni park
Stiglo ih je šest, ali samo četiri će u Rijeku, a dva u Požegu. Hoće li ih biti još? Moguće, jer znam da je Arriva bila zainteresirana da ćim prije nabavi deset do petnaest midibuseva te klase. Isporuka, ali nisu već u Rijeci, slijedeći tjedan.kriticar je napisao/la:U Krapinu su stigli neki novi Isuzu Turkizi u shemi Arrive. Ima ih i sa natpisima Autotrans. Više detalja imat ću nadam se sutra.
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6189
Registration date : 14.05.2008
Usrećit će se sa njima. Već vidim da će bit ukupno tri nabavke: Prvi put, zadnji put i nikad više
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2443
Registration date : 15.03.2008
Zašto to misliš? Sve zavisi zašto i kako koristiš. Valjda znaju što su kupili. U Libertasu nije bio problem kad je u periodu 2002 - 2009 nabavljeno 25 Turkiza.
Čak su prvih par godina na izvojenim punktovima Mljet i Šipan vozili bez velikih problema kad su tamo poslati novi 2005.
Problem je nastao kad je Libertasovi neradnici i opozicija tadašnjeg direktora 2012, a prije nabave citibusa počeli dizati halabuku da ne valjaju, a još ih nisu bili ni vidjeli. Trebalo je tada oblatiti direktora, posredno i gradonačelnika jer su se približavali lokalni izbori. A danas voze svi i to agilnije od MANova iako ih je večina starija od pet godina.
Mnogi kupuju te Turkize. Puno ih je više na cestama nego Naviga, autobusa iste klase iz Otokarove tvornice. Bilo je nešto Opalina, ali nisam vidio ni jedan MD7 koji je naslijedio Opaline iz tvornice Temsa.
Dakle male kantice bi trebale voziti par godina, nikako više. A sve zavisi kako je koristiš.
Daleko je to od pravog autobusa, ali rade posao i puno su jeftiniji baš zbog svoje u osnovi kamionske koncepcije. Nisam naletio, osim malog Marbusa na ni jedan bus u toj klasi sa motorom otraga. Možda oni Higeri kod CB/Globtura u kojima je Volvo motor. Ali njih skoro da nisam vidio uživo.
Jedan vozač u Libertasu žalio se da mu na Turkizu ne valjaju kočnice, a ukrcao je više od pedeset putnika unutra. Koja je to masa iznad dozvoljene? Normalno da je uz veću masu veći zaustavni put. A šest najstarijih, ako se dobro sjećam, nije imalo retarder.
Čak su prvih par godina na izvojenim punktovima Mljet i Šipan vozili bez velikih problema kad su tamo poslati novi 2005.
Problem je nastao kad je Libertasovi neradnici i opozicija tadašnjeg direktora 2012, a prije nabave citibusa počeli dizati halabuku da ne valjaju, a još ih nisu bili ni vidjeli. Trebalo je tada oblatiti direktora, posredno i gradonačelnika jer su se približavali lokalni izbori. A danas voze svi i to agilnije od MANova iako ih je večina starija od pet godina.
Mnogi kupuju te Turkize. Puno ih je više na cestama nego Naviga, autobusa iste klase iz Otokarove tvornice. Bilo je nešto Opalina, ali nisam vidio ni jedan MD7 koji je naslijedio Opaline iz tvornice Temsa.
Dakle male kantice bi trebale voziti par godina, nikako više. A sve zavisi kako je koristiš.
Daleko je to od pravog autobusa, ali rade posao i puno su jeftiniji baš zbog svoje u osnovi kamionske koncepcije. Nisam naletio, osim malog Marbusa na ni jedan bus u toj klasi sa motorom otraga. Možda oni Higeri kod CB/Globtura u kojima je Volvo motor. Ali njih skoro da nisam vidio uživo.
Jedan vozač u Libertasu žalio se da mu na Turkizu ne valjaju kočnice, a ukrcao je više od pedeset putnika unutra. Koja je to masa iznad dozvoljene? Normalno da je uz veću masu veći zaustavni put. A šest najstarijih, ako se dobro sjećam, nije imalo retarder.
kriticar- Moderator
Normalno skuplji autobus ima kvalitetnije komponente i može biti udobniji vozaču i putnicima i lakši za voziti. Ali dobar gazda kupuje autobus primjeren poslu na kom će ga koristiti. Nećeš kupiti novu Setru Top ili Confort klase za školski prijevoz. Ili za neku lokalnu liniju na kojoj taj bus nećeš ni napuniti. Ali ćeš je kupiti za neku prestižnu liniju sa dobrom popunjenošću ili za dobar i profitabilan vanlinijski prijevoz gdje će se u određenom periodu amortizirati.
Turkizi su u Libertasu prelazili po 450Km dnevno na lokalnim linijama u Konavlima u periodu 2005 do 2008 kada su tamo poslani novi 120 i 121. Bili su stacionirani u tom kraju i rijetko prvih godina dolazili u garažu. Poslije toga su zamjenjeni tada novim 147 i 148 i prebačeni na školski prijevoz gdje ih je vozio po jedan vozač. 121 vozi još i danas, a 120 je dugo u garaži. Mislim da je kanibaliziran dok je čekao neki dio u garaži. To je najveći problem. Isporuka rezervnih dijelova iz Turske na koju se dugo čeka. I to nije problem samo kod Isuzu, već i kod ostalih Turskih proizvođača.
Definitivno nije u rangu Setre, MANa i ostalih renomiranih proizvođača, ali solidno radi prvih godina eksploatacije ono za što je namjenjen.
Turkizi su u Libertasu prelazili po 450Km dnevno na lokalnim linijama u Konavlima u periodu 2005 do 2008 kada su tamo poslani novi 120 i 121. Bili su stacionirani u tom kraju i rijetko prvih godina dolazili u garažu. Poslije toga su zamjenjeni tada novim 147 i 148 i prebačeni na školski prijevoz gdje ih je vozio po jedan vozač. 121 vozi još i danas, a 120 je dugo u garaži. Mislim da je kanibaliziran dok je čekao neki dio u garaži. To je najveći problem. Isporuka rezervnih dijelova iz Turske na koju se dugo čeka. I to nije problem samo kod Isuzu, već i kod ostalih Turskih proizvođača.
Definitivno nije u rangu Setre, MANa i ostalih renomiranih proizvođača, ali solidno radi prvih godina eksploatacije ono za što je namjenjen.
kriticar- Moderator
Da, za pare koje si dao dobiješ solidno vozilo, ali samo prvih par godina. Ja sam uvijek pristalica tog da se onda njih kupuje na leasing nalik ZET-ovom iz 2009. Dajte mi meni taj autobus(ić), održavajte mi ga redovno, i dajte mi zamjenski ako je ovaj neispravan više od 48 sati, a ja ću to platit koliko god kažete. Tako bi se dalo radit sa njima. Ako nema dijelova nek se banka bori sa dobavljačima, a ne prijevoznikov odjel nabave.
NP-549- Moderator
Nijemci to stalno rade. Zato jeftiniji Solaris tamo prolazi. Jer većina autobusa se prodaje nakon deset godina, ili kad pređu kojih 400 - 500 tisuća Km. Možda će Arrivin Autotrans ove malce koristiti samo par godina i onda ih mjenjati za nove. Sigurno u Arrivi znaju što rade. Nisu sigurno postavili ljude s ulice kako to naši političari rade u gradskim tvrtkama. Oni brinu o profitu tvrtke. I odgovaraju za poslovanje.
A održavanje za kvalitetan gradski niskopodni autobus bilo bi kojih šest kuna po kilometru uz leasing na sedam godina i odlično organiziranu postprodaju.
Leasing limitira godišnji broj pređenih Km. Po ovoj cijeni bi to bilo 100 tisuća kilometara godišnje.
A održavanje za kvalitetan gradski niskopodni autobus bilo bi kojih šest kuna po kilometru uz leasing na sedam godina i odlično organiziranu postprodaju.
Leasing limitira godišnji broj pređenih Km. Po ovoj cijeni bi to bilo 100 tisuća kilometara godišnje.
kriticar- Moderator
Viđen je i gbr.419. To je još jedan Ambasador, ovaj sa reg. OS-137-KV. Navodno je u Lici. Ali izgleda da su tamo ukupno četiri Ambasadora, a najmanje dva su u Istri. To bi uz Scaniu Irizar popunilo rupe u nizu gbr.4xx. Samo treba otkriti reg, svih tih i povezati ih sa gbr,
kriticar- Moderator
NP-549 je napisao/la:Ti busevi se vode u ATR-u pod svojim starim garažnim brojevima iz matičnih firmi. Ako Tourliner vozi Novi Vinodolski - Rijeka - Zagreb onda piše u raspored 136. Za Panturistove Coacheve je pisalo 40 i 41, a za Boxere 402 i 403
Ne, ovo je još uvijek gbr.403. A drugi nije 402 već 401 i ima reg. OS-662-LU.NP-549 je napisao/la:402 je bio OS-754-IJ
Jedino da 402 nije bio treći Boxer, možda OS-661-LU?
Jesu li oni kao i Neoplan Starliner OS-771-LT bili odjavljeni u Osijeku i ponovo registrirani za odlazak u Autotrans? Jer reg i jesu iz vremena kad su neoplan i Boxer 401 prvi put primjećeni u Transu.
Scania Irizar ima reg.OS-003-ZG, ali još uvijek ne znam gbr,
kriticar- Moderator
Ovo nije točno. Gbr.1241 ima i dalje RI-891-UL. E sad koji bus ima ranije spomenutu reg. nisam utvrdio. Nisam ni istraživao zbog citirane tvrdnje koju sam dobio od cijenjenog izvora.kriticar je napisao/la:Setra S417GT-HD gbr.1241 ima novu reg. RI-9474-D.
Možda je 1576, a možda je samo neka preregistracija. Autobus često vozi na Umaškim linijama.
kriticar- Moderator
Na gorgorothovim slikama iz garaže otkrio sam još App vozila koja su vjv pojačanje za sezonu. To su 99, 196 i 262, redom setra S315HD, Otokar Navigo T i setra S315UL-GT svi u @app shemi.
kriticar- Moderator
S obzirom na godišta nebi me čudilo da su za odstrel, a ne za ispomoć
NP-549- Moderator
Ne bi baš rekao.
262 2005. godište
196 2012. godište
99 možda jedino, ona je devedeset neko, ali iste takve, istog godišta uredno voze u Transu. Otišla je jedino 1027, ali ona je samo u Transu provela dvadeset godina, a došla je polovna.
262 2005. godište
196 2012. godište
99 možda jedino, ona je devedeset neko, ali iste takve, istog godišta uredno voze u Transu. Otišla je jedino 1027, ali ona je samo u Transu provela dvadeset godina, a došla je polovna.
kriticar- Moderator
Odlaze Citylineri stare linije. N116 i N1116. Tako su rashodovani 1400, 1521, 1546. Još je operativan jedino 1213.
kriticar- Moderator
Je on stigao novi ? Ako je, onda je neko godište tamo pred kraj već pa možda još neće u kobasice
NP-549- Moderator
Novi je stigao u PJ Poreč ili Rovinj tada, pa mu je u Češkoj rasturen prednji kraj, popravljen i dugoooo vozio u Istri. Onda bio prije dvije tri godine u Rijeci kratko, pa prebačen u Liku.
Inaće 2005. godište.
Inaće 2005. godište.
Zadnja promjena: kriticar; pon 25 lip 2018 - 21:23; ukupno mijenjano 1 put.
kriticar- Moderator
Nisam bio siguran dal je došao novi ili je imao 3,4 godine. Sjećam se tog udesa sa neke exkurzije. Cijeli prednji kraj je mjenjan. Solidno mi izgleda i iskreno začudio bi se ako ga ispilaju.
NP-549- Moderator
Mislim da neće još na red doći 2005.godište. Barem za autobuse. Ima i puno starijih.
Tad su još kupovali dosta novih, pa i za kraće linije. I 1216 je novi, a 1214 je 2002. godište.
Ta 2005. počela je dolaskom 1195 stare tada par mjeseci. a završila dolaskom 1221. I sva vozila osim prvog 1195 i već navedenog 1214 su 2005. godište
Tad su još kupovali dosta novih, pa i za kraće linije. I 1216 je novi, a 1214 je 2002. godište.
Ta 2005. počela je dolaskom 1195 stare tada par mjeseci. a završila dolaskom 1221. I sva vozila osim prvog 1195 i već navedenog 1214 su 2005. godište
kriticar- Moderator
Da al je tu bilo puno minibusa kojih više nema
NP-549- Moderator
kriticar je napisao/la:Ovo nije točno. Gbr.1241 ima i dalje RI-891-UL. E sad koji bus ima ranije spomenutu reg. nisam utvrdio. Nisam ni istraživao zbog citirane tvrdnje koju sam dobio od cijenjenog izvora.kriticar je napisao/la:Setra S417GT-HD gbr.1241 ima novu reg. RI-9474-D.
Možda je 1576, a možda je samo neka preregistracija. Autobus često vozi na Umaškim linijama.
Mogao bi biti 1437 jer podaci o aktivnosti za reg. RI-378-UE više se ne mogu naći.
kriticar- Moderator
Na liniji Autotransa viđen i OS-311-JK. Malo iza 11 stiže iz Zagreba u Rijeku. Bilo bi dobro da mu netko pogleda gbr. ako ga ima.
kriticar- Moderator
Nije ni 1437, danas je viđen sa starom tablicom na liniji Umag Zagreb. A ta stara i još uvijek aktivna je RI-379-UE. Ja greškom provjeravao neaktivnu tablicu koju je u početku nosio gbr.1436.kriticar je napisao/la:kriticar je napisao/la:Ovo nije točno. Gbr.1241 ima i dalje RI-891-UL. E sad koji bus ima ranije spomenutu reg. nisam utvrdio. Nisam ni istraživao zbog citirane tvrdnje koju sam dobio od cijenjenog izvora.kriticar je napisao/la:Setra S417GT-HD gbr.1241 ima novu reg. RI-9474-D.
Mogao bi biti 1437 jer podaci o aktivnosti za reg. RI-378-UE više se ne mogu naći.
Stvarno mi ne pada na pamet što je moglo dobiti reg RI-9474-D i voziti na liniji iz Umaga za Osijek, jer svi autobusi koji inaće to voze (1241,1254, 1354, 1437) viđeni su poslije sa starim tablicama.
Inaće zadnja poznata prinova gbr.1575 je proizvedena 2011 i Euro V norme ispuha. Dakle godinu starija nego 1573.
kriticar- Moderator
Jutros na linijama Autotransa voze 125, 148 i 260 iz flote App, dok je 263 linijom App iz Zagreba otišao u Slavoniju.
kriticar- Moderator
Panturistova Bova Futura OS-617-MD viđena na lijini Autotransa iz Rijeke za Zagreb.
kriticar- Moderator
Za jedno sat i pol bit će ponovo u Rijeci. Pa ako netko može da je poslika.kriticar je napisao/la:Panturistova Bova Futura OS-617-MD viđena na lijini Autotransa iz Rijeke za Zagreb.
kriticar- Moderator
Za danas je planirana isporuka, kako sam čuo, 1578, 1579, 1580 i 1581.
Promakao nam je dolazak 1576 i 1577.
Promakao nam je dolazak 1576 i 1577.
kriticar- Moderator
Stranica 26 / 40. • 1 ... 14 ... 25, 26, 27 ... 33 ... 40
Similar topics
» Promet Split - Vozni red gradskih i prigradskih linija + Vozni park
» Vozni park (2)
» Vozni park - diskusije
» Libertas Dubrovnik
» Vozni park - primjedbe & dopune