Vozni park
+16
Thommo
gorgoroth
gti150
lukas
buShip fun
DD
kiki273
mannas
5ar
ikar
Tomek
Pfaff
kobler
NP-549
Narcis
gaspa
20 posters
Stranica 25 / 40.
Stranica 25 / 40. • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 32 ... 40
Re: Vozni park
Ni Trans više ne lijepi sheme na prinove? Ni jedna futura, iako su tu više od mjesec dana je još nema.
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6189
Registration date : 14.05.2008
@gorgoroth kad si slikao 1575? Mora biti da je odmah poslije slikanja dobila shemu. Jer jučer 18.05. je vozila dnevnu liniju Rijeka - Dubrovnik sa naljepljenom shemom.
kriticar- Moderator
MAN gbr. 1531 najvjerovatnije je prije tri dana, kada je bio na godišnjem tehničkom pregledu, svoju redovnu tablicu RI-8664-A zamijenio sa posebno naručenom prigodnom ST-HAJDUK. U tom stilu tablicu ZG-DINAMO ima već Starliner kome je vlasnik nogometni klub Dinamo. Hoće li sada barem jedan od tri busa u dresu HNK Rijeka dobiti prigodnu RI-RIJEKA? I hoće li Arrivin (Panturistov)Cityliner u dresu Osijeka ponijeti OS-OSIJEK? Kad je to postalo trend.
Postoji i cityliner sa reg ST-SPLIT koji je bio u vlasništvu građevinske firme vezane za afere bojanja tunela, čiji vlasnik je bio vezan financijski uz nogometni klub Split i koji je vozio nogometaše za njihovog takmičenja u Prvoj Hrvatskoj nogometnoj lizi. Za što se sada koristi ne znam, ali i dalje nosi istu reg.
Postoji i cityliner sa reg ST-SPLIT koji je bio u vlasništvu građevinske firme vezane za afere bojanja tunela, čiji vlasnik je bio vezan financijski uz nogometni klub Split i koji je vozio nogometaše za njihovog takmičenja u Prvoj Hrvatskoj nogometnoj lizi. Za što se sada koristi ne znam, ali i dalje nosi istu reg.
kriticar- Moderator
Ta HAJDUK tablica je već dugo vremena na 1531
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2443
Registration date : 15.03.2008
Zakleo bi se da sam ga možda prije mjesec, mjesec i po dana vidio sa RI-8664-A. Ali bilo je to mimoilaženje na autoputu, pa je svašta moguće. A na internetu se može naći podatak da su obje tablice aktuelne na njemu što opet nije moguće. A provjeravao sam tablicu RI-8664-A što me navelo na krivi zaključak. Za tablicu ST-HAJDUK može se naći podatak da je na autobusu cijelu ovu godinu. Da li je bila već i u 2017. nisam mogao otkriti.
kriticar- Moderator
Ipak sam otkrio da se registracija ST-HAJDUK pojavljuje u evidenciji svega par dana nakon što se pojavila RI-8664-A, odnosno autobus stigao u Rijeku. Prvi put je upisana 24.05.2017
Je li moguće da koristi dvije tablice? Jednu kad vozi linije, a drugu kad vozi HNK Hajduk? S tim se dosad nisam susreo. Je li to uopće zakonski dopušteno?
Zbunjen sam.
Je li moguće da koristi dvije tablice? Jednu kad vozi linije, a drugu kad vozi HNK Hajduk? S tim se dosad nisam susreo. Je li to uopće zakonski dopušteno?
Zbunjen sam.
kriticar- Moderator
Gbr.1531 nosio je i tablicu ST-1025-J. Provjeriti ću kada.
kriticar- Moderator
Ništa novoga, zatišje pred buru ili zavrnuta špina
gorgoroth- Broj postova : 1513
Registration date : 18.06.2008
Konsolidacija redova valjda. Treba stati na loptu. Postojeće autobuse treba racionalno uposliti i onda nabavljati nove. A za potpuno nove treba i neki period vremena od narudžbe do isporuke. Obično do šest mjeseci.
Vozni park od otprilike šesto autobusa uz po mojoj procjeni prosječne starosti preko deset godina treba dovesti na standard koji njeguje Arriva. A taj nam nije javno poznat zato se nebi upuštao u prognoze.
Vozni park od otprilike šesto autobusa uz po mojoj procjeni prosječne starosti preko deset godina treba dovesti na standard koji njeguje Arriva. A taj nam nije javno poznat zato se nebi upuštao u prognoze.
kriticar- Moderator
Po raspoloživim podacima na internetu ispada da je i ovu treću nosio u isto vrijeme kad i druge dvije što je nemoguće, Radi se o grešci.kriticar je napisao/la:Gbr.1531 nosio je i tablicu ST-1025-J. Provjeriti ću kada.
Ali barem znamo slijed: RI-8664-A>ST-1025-J>ST-HAJDUK. Ali ne kad je došlo do pojedine promjene.
kriticar- Moderator
HUO nije mjerilo.
NP-549- Moderator
Ali je jedini javno dostupan.
kriticar- Moderator
Gorgoroth je otkrio da VDL Ambasador OS-146-KV za korištenja u Autotransu nosi gbr. 414. Nadam se da će to uskoro i slikovno dokumentirati.
Sada imamo rupu od 410 do 413 koju treba popuniti.
S obzirom da je u Panturist tijekom travnja stiglo 6 MAN Regio i 5 VDL Lexio, autobusa prigradske namjene kao i Ambasadori moguće da je višak Ambasadora završio u Transu i popunio brojeve koje tražimo.
Ali stigle su u Panturist i dvije ili tri VDL Bove Future i jedan midi Otokar, pa postoji mogućnost da su i neki od međugradskih autobusa koje su oni mijenjali poslani u Trans.
Jer mislim da brojeve dijele po redu, a ne da preskaču pojedine.
Sada imamo rupu od 410 do 413 koju treba popuniti.
S obzirom da je u Panturist tijekom travnja stiglo 6 MAN Regio i 5 VDL Lexio, autobusa prigradske namjene kao i Ambasadori moguće da je višak Ambasadora završio u Transu i popunio brojeve koje tražimo.
Ali stigle su u Panturist i dvije ili tri VDL Bove Future i jedan midi Otokar, pa postoji mogućnost da su i neki od međugradskih autobusa koje su oni mijenjali poslani u Trans.
Jer mislim da brojeve dijele po redu, a ne da preskaču pojedine.
kriticar- Moderator
Baš su našli autobus za tu liniju. Ja mislio s Arrivom će biti bolje, ali autobus bez bunkera nije na takvu liniju slao ni stari Autotrans.
Iako sam davno vidio čak i tada skoro novi 1261 na liniji Dubrovnik - Rijeka.
A da setre S317UL i S319UL voze iz Zagreba na more i obratno bilo je jedno vrijeme uobičajeno.
Iako sam davno vidio čak i tada skoro novi 1261 na liniji Dubrovnik - Rijeka.
A da setre S317UL i S319UL voze iz Zagreba na more i obratno bilo je jedno vrijeme uobičajeno.
kriticar- Moderator
Vozni park je za ljetnu sezonu pojačan za najmanje četiri autobusa.
Na ispomoć su stigle App Temse HD12 gbr.254 i 255, te dvije Setre serije 400. Jedna je gbr.263 Setra S416GT, a drugu tek treba uloviti.
Moguće da će na linijama Autotransa voziti na App licencu sa App vozačima.
Na ispomoć su stigle App Temse HD12 gbr.254 i 255, te dvije Setre serije 400. Jedna je gbr.263 Setra S416GT, a drugu tek treba uloviti.
Moguće da će na linijama Autotransa voziti na App licencu sa App vozačima.
kriticar- Moderator
Niš novo. Svake godine je tako. Bit će ih sigurno povremeno još nakon 1.7.
NP-549- Moderator
Pa na osnovu iskustva iz prethodnih godina sam i napisao da će možda voziti sa APP vozačima i na APP licencu. U svijetu se to zove "wet lease".
A jedna Temsa i jedna Setra bi trebale u PJ Krk, a isto takva kombinacija i u PJ Rijeka.
A jedna Temsa i jedna Setra bi trebale u PJ Krk, a isto takva kombinacija i u PJ Rijeka.
kriticar- Moderator
Doznao sam što je gbr.417. To je MAN Lion's Regio C OS-606-MD u kompletnoj
Arriva shemi sa natpisima Autotransa. Navodno je došao još jedan.
A Setra iz App, spominjala nešto iznad, je gbr. 261 S415UL-GT i vozi za PJ Krk. Gbr. 263 vozi za PJ PG.
Jesu li prelaskom u Autotrans, App Požega makar i privremeno, skinuti natpisi App i poljepljeni Autotrans?
Arriva shemi sa natpisima Autotransa. Navodno je došao još jedan.
A Setra iz App, spominjala nešto iznad, je gbr. 261 S415UL-GT i vozi za PJ Krk. Gbr. 263 vozi za PJ PG.
Jesu li prelaskom u Autotrans, App Požega makar i privremeno, skinuti natpisi App i poljepljeni Autotrans?
kriticar- Moderator
Doznao sam i što je gbr.418. To je MAN Lion's Regio C OS-607-MD.
kriticar- Moderator
i 416 se mota ovuda
NP-549- Moderator
Motaju se oni svi po Istri i Kvarneru. Ali za 416 nitko još nije napisao što je ili javio da ga je vidio. Misliš li da je još jedan Regio? i ja sam to pomislio.
A još najmanje dva Ambasadora kriju se iza gbr.410, 411, 412, 413 i 415. OS-146-KV i OS-142-KV su bili u Autotransovoj garaži.
A još najmanje dva Ambasadora kriju se iza gbr.410, 411, 412, 413 i 415. OS-146-KV i OS-142-KV su bili u Autotransovoj garaži.
kriticar- Moderator
NP-549 je napisao/la:Sad isti bus vozi Rovinj - Dubrovnik po noći, i onda kad se vrati napravi 2 kruga za djecu vratit iz škole. Onda kad oni pošaraju ili pokidaju sjedala bude jao šta sad. Nitko mi nemože reć da se za školske linije ne isplati držat nekoliko buseva isključivo za to. Tipa MAN Classic ili ovi VDL Ambasadori šta su sad počeli vozat. Za godišnju registraciju i nešto sitno ulaganja tokom godine barem ne ostaješ povremeno bez dobrih buseva.
kriticar je napisao/la:Za školski prijevoz možda se isplati kupiti najjeftiniji novi autobus i vozit ga i na nekim lokalnim linijama u pauzi školskog prijevoza. Novo je novo. Ali kod nas je i odlazak na posao i odlazak u školu u isto vrijeme, pa ti autobus može voziti samo jedno. A i zbog loše organiziranog javnog prijevoza puno zaposlenika koristi individualni prijevoz za odlazak na posao. Tako da za liniju ostane par ljudi. Kako to promijeniti?
A ima tih vozila kod Turskih proizvođaća relativno jeftino. I 12 i 13 metarskih standardne visine poda.
Uzme se na operativni leasing i nakon određenog broja godina vrati se davatelju leasinga.
Iako se stanje dolaskom Arrive donekle promijenilo primjetio sam ove zime da setre S417GT-HD gbr.1250 i 1300 voze preko tjedna u lokalu, a Setra s317UL-GT gbr.1452 je bila skoro redovna na linijama iz Rijeke za Zagreb i obratno. Autobus sa stajaćim mjestima? A i 1452(2003.) je po godini proizvodnje stariji od obe 417GT-HD(2006. i 2007.). Najvjerojatnije te S417GT-HD voze školski prijevoz i lokalne linije. I raspored autobusa po PJ nije najbolji i ne odgovara strukturama linija koje PJ obavljaju.
Po našim zakonima autobus koji ima registrirana mjesta za stajanje limitiran je na maksimalnu brzinu od 50Km/h. Bez obzira ima li putnika koji trenutno stoje. Jedino kad vrši organizirani prijevoz djece smije voziti brže jer tada ne smije voziti putnike koji stoje. Ali tko poštuje zakon? I je li itko zbog toga sankcioniran?
kriticar- Moderator
U Krapinu su stigli neki novi Isuzu Turkizi u shemi Arrive. Ima ih i sa natpisima Autotrans. Više detalja imat ću nadam se sutra.
kriticar- Moderator
kriticar je napisao/la:
Među tim gbr. mogla bi se kriti i Scania Irizar.
NP-549 je napisao/la:
Danas na liniji Gospić—Rijeka srebrni Irizar Scania sa Arriva express shemom
Na ovaj post sam bio zaboravio. Objavljen je 04. svibnja.
kriticar- Moderator
Stranica 25 / 40. • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 32 ... 40
Similar topics
» Promet Split - Vozni red gradskih i prigradskih linija + Vozni park
» Vozni park (2)
» Vozni park - diskusije
» Libertas Dubrovnik
» Vozni park - primjedbe & dopune
» Vozni park (2)
» Vozni park - diskusije