Tabele linija
+13
Jean
LLeon
Narcis
kiki273
ZlayoZg
ikar
Trol_Rijeka
kico101
novi_shef
mannas
NP-549
Pfaff
gaspa
17 posters
Stranica 10 / 11.
Stranica 10 / 11. • 1, 2, 3 ... , 9, 10, 11
Re: Tabele linija
Ulica je Ćićarijska, Hosti su samo ulica prije Ćićarijske i Hosti kao naselje ne postoji, već je sve to Pehlin, a kako Pehlin već imamo zauzet sa linijom 7, budi pametan kako ovo nazvati na 7a (Donji Pehlin?).
Molim nekoga tko zna da mi da odgovor na pitanje, jer se izgubilo u komentarima iznad, sad ću ga samo prekopirat:
Imam i ja pitanje. Sad upravo gledam vozni red linije 19,20 i 21 i primjećujem da postoji nekoliko polazaka koji idu iz ili do Pehlina (okretište linije 7). Hoće li se broj takvih polazaka još povećati u budućnosti? Mislim da bi to bile dodatne uštede, jer onda busevi ne bi morali iz grada do Klane, nego s Pehlina do Klane, ili za povratak, ne bi bus morao s Viškova u grad, nego samo do Pehlina. Ili je možda problem u zatrpanosti okretišta na Pehlinu s parkiranim autima, ali isto tako sam primjetio da vozači vozačima stvaraju poteškoće. Npr. slučaj koji vidim često ujutro, vozač 7-ice ostavi autobus tako da skoro onemogući prolazak kolegi iz prigrada koji ide u smjeru grada.
Molim nekoga tko zna da mi da odgovor na pitanje, jer se izgubilo u komentarima iznad, sad ću ga samo prekopirat:
Imam i ja pitanje. Sad upravo gledam vozni red linije 19,20 i 21 i primjećujem da postoji nekoliko polazaka koji idu iz ili do Pehlina (okretište linije 7). Hoće li se broj takvih polazaka još povećati u budućnosti? Mislim da bi to bile dodatne uštede, jer onda busevi ne bi morali iz grada do Klane, nego s Pehlina do Klane, ili za povratak, ne bi bus morao s Viškova u grad, nego samo do Pehlina. Ili je možda problem u zatrpanosti okretišta na Pehlinu s parkiranim autima, ali isto tako sam primjetio da vozači vozačima stvaraju poteškoće. Npr. slučaj koji vidim često ujutro, vozač 7-ice ostavi autobus tako da skoro onemogući prolazak kolegi iz prigrada koji ide u smjeru grada.
buShip fun- Broj postova : 291
Registration date : 12.04.2012
pa nema svako naselje svoj MO. Marčeljeva Draga je naselje, al spada pod MO Kantrida. Šta bi trebalo pisat 1A ul.MATE BALOTE ?
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2443
Registration date : 15.03.2008
buShip fun je napisao/la: Sad upravo gledam vozni red linije 19,20 i 21 i primjećujem da postoji nekoliko polazaka koji idu iz ili do Pehlina (okretište linije 7). Hoće li se broj takvih polazaka još povećati u budućnosti? Mislim da bi to bile dodatne uštede, jer onda busevi ne bi morali iz grada do Klane, nego s Pehlina do Klane, ili za povratak, ne bi bus morao s Viškova u grad, nego samo do Pehlina. Ili je možda problem u zatrpanosti okretišta na Pehlinu
Ne vjerujem da će se korigirati na način da se prometuje do Pehlina. Osim što mali auti konstantno stvaraju problem na tom okretištu (sedmica nije problem ,posviraš mu i on se pomakne), s polaskom do Pehlina se ne štedi puno kilometara, osjetljivije je kad se linija prelomi na Viškovu. U voznom redu to nije vidljivo, ali osim tih nekoliko polazaka koji idu sa ili do Pehlina, ima i 2 ili 3 polaska koji prometuju do odnosno od centra Viškova. Eventualnim daljnjim izmjenama na polascima za Klanu, vjerovatno će se ić tom istom metodom.
NP-549- Moderator
Da, možda bi pogodnije ljudima bio naziv "Ćićarijska" jer to nekako ljudi bolje prepoznaju (jer je tamo i najveća koncentracija stanovnika). S druge strane, pametnije je u nazivima ne koristiti dijakritičke znakove jer može biti nespretno.buShip fun je napisao/la:Ulica je Ćićarijska, Hosti su samo ulica prije Ćićarijske i Hosti kao naselje ne postoji, već je sve to Pehlin, a kako Pehlin već imamo zauzet sa linijom 7, budi pametan kako ovo nazvati na 7a (Donji Pehlin?).
Što se tiče skraćivanja linija - to ima smisla samo ako bus onda vozi dvaput umjesto da ide skroz u grad. Ako se radi samo o uštedi dizela/plina/karbuna, onda nema smisla.
- Broj postova : 11493
Registration date : 17.03.2008
Radi se o uštedi za općinu koja plaća subvenciju po pređenom kilometru. Ako O.Klana trenutno nema novaca u budžetu i traži da se ukinu 2 polaska, onda im ovako napraviš malo elegantnije. Nisi putniku ukinuo polazak, a njima je manje za platit jer ne idu kilometri skroz do Delte
NP-549- Moderator
Sorry, ali ovo Mošć. Draga mi je nekako nespretno. Zar nije mogao ići malo manji font ili malo duža tabela ( produženi format ). Šala.
Btw, jedva čekam pravu 34A iz Rijeke. To bi me već zanimalo.
Btw, jedva čekam pravu 34A iz Rijeke. To bi me već zanimalo.
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Registration date : 29.02.2008
Tabele 32 Opatija, 32 Lovran i 32 Mošć.Draga bi trebale doć po 5 komada svake i onda ću ih zaheftat jedne za druge tako da postoji 5 kompleta i da su u busu 595, 596, 597 i 2 kompleta u rezervi kod prometnika
NP-549- Moderator
NP-549 hvala na odgovorima. Vezano za naziv Hosti, po meni bi ispravnije bilo pisati ili Pehlin NN (Novo naselje), jer sada ima tih zgrada na izvoz ili Ćićarijska. Shvaćam da je Hosti jednostavnije, ali i nije u potpunosti točno.
No, što je tu je.
No, što je tu je.
Nisi jedini, i meni je to zagolicalo maštu jer čuda toga bi se tu dalo snimitkico101 je napisao/la:... jedva čekam pravu 34A iz Rijeke. To bi me već zanimalo.
Gost- Gost
7-mica ima i previse , 5-ica mozda pet - sest komada , dvojki dvije - tri ali zato 6-tica barem sest-sedam komada jer su na tim linijama najčešće kockice a šabani ne vračaju u kontejner tako da ih kronično fali ! O bočnim i zadnjim znaš sve !! GARAŽA - POVREMENI PRIJEVOZ , naruči pa nek se nađe !NP-549 je napisao/la:Ima i duja i petica i šeji i sedmica
mannas- Broj postova : 147
Kilu-dve ? Tri ?mannas je napisao/la:... GARAŽA - POVREMENI PRIJEVOZ , naruči pa nek se nađe !
Gost- Gost
Aha! Uhvatio sam ga (ih). Kako administrativne gluposti stvaraju glavobolje. Imamo fenomenalnu liniju 32 do Mošćeničke Drage s obveznim presjedanjem (jer 32A ne smije izlaziti iz okvira općine). A onda bi i tabele trebale biti 32A Zagore (Mošćenice) - Mošć. Draga (a ne Rijeka) pri čemu bi se u Dragi mijenjala tabela u 32 MD-Lovran-Rijeka a u kontra smjeru se ne bi smio spominjati Lovran kao polazište.
Logično mi je da na tabeli piše stvarna relacija prometovanja konkretnog vozila. I Autotrans ima genijalne tabele tipa Zagreb-Fužine (veza za Rijeku). Ali što možemo kad imamo genijalne propise (koje nitko ne poštuje a svi koji bi to trebali vidjeti se prave blesavi i - naravno - ne usklađuju propis sa stvarnošću dajući mu neki smisao).
Logično mi je da na tabeli piše stvarna relacija prometovanja konkretnog vozila. I Autotrans ima genijalne tabele tipa Zagreb-Fužine (veza za Rijeku). Ali što možemo kad imamo genijalne propise (koje nitko ne poštuje a svi koji bi to trebali vidjeti se prave blesavi i - naravno - ne usklađuju propis sa stvarnošću dajući mu neki smisao).
Registration date : 14.05.2008
Vezano za 32A da li je do Drage ili do Lovrana, poanta takve podjele nije toliko u tome da 32A bude lokalne, nego podjela Riječkih kilometara. Da pojasnim:
Grad Rijeka ne sufinancira liniju 32, iako bi trebao jer više od 50% putnika nije Opatijsko i Lovransko. Trasa linije 32 prolazi kroz sljedeće JLS:
RIJEKA-PRELUK = 10 km (JLS Rijeka),
PRELUK-VRH IKE = 8,5 km (JLS Opatija),
VRH IKE - PEHAROVO = 2,1 km (JLS Lovran)
Riječkih 10 kilometra u troškovima dijele Opatija i Lovran u omjeru u kojem linije prolaze kroz preostali dio trase (ostalih 10,6 km). Ako Opatija tamo ima 82% onda plaća i 82 % onih 10 Riječkih kilometra. Znači Opatija plaća 8,5+8,2 km po jednom poluobrtu, a Lovran 2,1+1,8 po poluobrtu. To je idealno stanje kad linija prometuje RIJEKA-LOVRAN
Varijanta "B" je kad u Lovranu postoji veza za Zagore. Tada bi Mošćenčka Draga morala platit jako puno Riječkih kilometara jer imaju veliki udio u "preostalom" dijelu od Preluka do Zagora. Iz istog razloga je taj dio tako postavljen da se njihov udio računa samo do M.Drage samo da bi im postotak pao, pa time i udio u plaćenim KM.
Sad je i papirnato linija 32A od Lovrana zbog validiranja karata, a podjela troška je riješena kako sam gore opisao.
Grad Rijeka ne sufinancira liniju 32, iako bi trebao jer više od 50% putnika nije Opatijsko i Lovransko. Trasa linije 32 prolazi kroz sljedeće JLS:
RIJEKA-PRELUK = 10 km (JLS Rijeka),
PRELUK-VRH IKE = 8,5 km (JLS Opatija),
VRH IKE - PEHAROVO = 2,1 km (JLS Lovran)
Riječkih 10 kilometra u troškovima dijele Opatija i Lovran u omjeru u kojem linije prolaze kroz preostali dio trase (ostalih 10,6 km). Ako Opatija tamo ima 82% onda plaća i 82 % onih 10 Riječkih kilometra. Znači Opatija plaća 8,5+8,2 km po jednom poluobrtu, a Lovran 2,1+1,8 po poluobrtu. To je idealno stanje kad linija prometuje RIJEKA-LOVRAN
Varijanta "B" je kad u Lovranu postoji veza za Zagore. Tada bi Mošćenčka Draga morala platit jako puno Riječkih kilometara jer imaju veliki udio u "preostalom" dijelu od Preluka do Zagora. Iz istog razloga je taj dio tako postavljen da se njihov udio računa samo do M.Drage samo da bi im postotak pao, pa time i udio u plaćenim KM.
Sad je i papirnato linija 32A od Lovrana zbog validiranja karata, a podjela troška je riješena kako sam gore opisao.
NP-549- Moderator
KAPO je napisao/la:Jedno OT pitanje (zbog tabele linije 23) : Ima koje šanse za zglobni bus na liniji prema Matuljima, ili ću ih vidjet samo na Zvončarskoj smotri ?
Od utorka 7.travnja na polasku u 20:30.
Navali narode
NP-549- Moderator
Vidjeh ovog zglobnog na liniji 23 u petak, ali sam vozio pa ne mogoh slikati...
No zašto sam otvorio ovu temu: Sjedim ja tako danas u jednom kafiću u centru, kadli se na obližnjoj stanici zaustavi Lion's Regio, a na bočnom displeju natpis 23 Rijeka-Matilji-PERMANI. Upravo tako, sa tipfelerom. Matilji.
No zašto sam otvorio ovu temu: Sjedim ja tako danas u jednom kafiću u centru, kadli se na obližnjoj stanici zaustavi Lion's Regio, a na bočnom displeju natpis 23 Rijeka-Matilji-PERMANI. Upravo tako, sa tipfelerom. Matilji.
Registration date : 04.09.2008
Možda je korištena Tvoja tipkovnica pa ne fercera slovo "U"Jean je napisao/la:
Znam za to, rekao sam im da isprave.
Začudo, ali od sve silne programiranih trasa mislim da je to jedini tipfeler. Jedini za kojeg još znam je na liniji 6B gdje na bočnom piše .......ŽRT.ZAŠ......... umjesto "fašizma", al taj se ionako ne koristi
Začudo, ali od sve silne programiranih trasa mislim da je to jedini tipfeler. Jedini za kojeg još znam je na liniji 6B gdje na bočnom piše .......ŽRT.ZAŠ......... umjesto "fašizma", al taj se ionako ne koristi
NP-549- Moderator
Pfaff je napisao/la:Možda je korištena Tvoja tipkovnica pa ne fercera slovo "U"Jean je napisao/la:
u, moj tsttur se počel gdno kvriti. ne rde ob shift, cps lock, enter, lijevi ctrl, brojevi , i , tipke f1 i f, te slovo .
Registration date : 04.09.2008
If keyboard not present, press F1 for Help
Baš me zanima tko je osmislio ovu polupismenu tabelu (nažalost, nisam je mogal snimiti bolje od ovoga) ...
Koju bi to krajnju destinaciju trebalo predstavljati ovo? Je*ački trg? Jadranski trg? Ili možda Jelačićev trg? A isto ovo piše i na validatoru! J.TRG? Jeste se vi u Autotroleju posvađali sa pravopisom?
P.S.
Poslao sam ovo i Obersnelu pa ćemo vidjeti što on misli o ovome
Koju bi to krajnju destinaciju trebalo predstavljati ovo? Je*ački trg? Jadranski trg? Ili možda Jelačićev trg? A isto ovo piše i na validatoru! J.TRG? Jeste se vi u Autotroleju posvađali sa pravopisom?
P.S.
Poslao sam ovo i Obersnelu pa ćemo vidjeti što on misli o ovome
Gost- Gost
Je*eni trg
Stranica 10 / 11. • 1, 2, 3 ... , 9, 10, 11
Similar topics
» Linija 5
» Linija 14
» Prijedlozi za reorganizaciju JGP-a