Tabele linija
+13
Jean
LLeon
Narcis
kiki273
ZlayoZg
ikar
Trol_Rijeka
kico101
novi_shef
mannas
NP-549
Pfaff
gaspa
17 posters
Stranica 9 / 11.
Stranica 9 / 11. • 1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11
Re: Tabele linija
ponovno prvenstveno za GASPU, strastvenog zapisničara rariteta, mada mislim da ni kico101 nije daleko od njega
Naručih komplet novih tabela, pa da izdvojim one interesantnije da ne postam slike standardnih tabela koje viđamo već godinama
Za početak sektor GRAD:
budem nastavio ako tema iskaže porast broja postova
Naručih komplet novih tabela, pa da izdvojim one interesantnije da ne postam slike standardnih tabela koje viđamo već godinama
Za početak sektor GRAD:
budem nastavio ako tema iskaže porast broja postova
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2443
Registration date : 15.03.2008
Eeeej, pa di su Zavidovići? Šta će nam sad prijatelj Berlingo?
novi_shef- Moderator
- Broj postova : 1216
Registration date : 29.02.2008
Za sad se još uspijevam oduprijeti naredbama pročelnice I.M. i njeog uputstva kako se smiju koristiti samo službeni nazivi autobusnih stajališta i okretišta. Dok ja radim tabele sigurno nećeš vidit
5A DREŽNIČKA
2A ul. I.ZAVIDIĆA
7 TURKOVO
.....
5A DREŽNIČKA
2A ul. I.ZAVIDIĆA
7 TURKOVO
.....
NP-549- Moderator
Berlingo je platio pivu u kokošinjcu samo da bude Zamet na tabeli, pa makar i onaj Zapadni....novi_shef je napisao/la:Eeeej, pa di su Zavidovići? Šta će nam sad prijatelj Berlingo?
NP-549- Moderator
Meni je, recimo, interesantno da 2 okretista imaju isti naziv Petrci, i za 5B i za 17. Morda nisam dobro vidio pa postoji display 17 Blazici, tko zna.
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Općina Viškovo tako tražila. Meni je isto bilo totalno glupo. Čak nisu baš ni blizu ta dva okretišta.
NP-549- Moderator
Sitna i ne pretjerano bitna primjedba za 10A; geografski Žurkovo obuhvaća samo uvalu Žurkovo i prometnicu koja ide od naplatne kućice na križanju sa Kostrenskih boraca do Galeba i onda od Galeba desno do kafića Val, kao i cijelu Velu kavu (popularno Pod pločom) tako da službeno 10A ne ide kroz Žurkovo. Pretpostavljam da je tako samo zbog lakšeg snalaženja ljudi.
Ako bi bilo baš 100% ispravno trebalo bi pisat ili Kostrenskih boraca ili Rožići.
Ako bi bilo baš 100% ispravno trebalo bi pisat ili Kostrenskih boraca ili Rožići.
novi_shef- Moderator
- Broj postova : 1216
Naravno, zbog lakšeg snalaženja svekolikog pučanstva.
NP-549- Moderator
Jedno OT pitanje (zbog tabele linije 23) : Ima koje šanse za zglobni bus na liniji prema Matuljima, ili ću ih vidjet samo na Zvončarskoj smotri ?
KAPO- Broj postova : 1883
Registration date : 14.09.2009
Ne mogu ti ne pohvaliti trud oko svega toga, ali pitam se, zašto se tiskaju nove tabele za svega 25 vozila koja nemaju displaye ( razumljivo mi je samo tamo gdje su nove trase koje nisu pokrivene s postojećim tabelama ).
Pitanje za znalca lokalnih toponima; Da li je Ožlak ili Ošlak ( na starim kartama sam vidio Ošlak )?
Pitanje za znalca lokalnih toponima; Da li je Ožlak ili Ošlak ( na starim kartama sam vidio Ošlak )?
kico101- Moderator
Oduvijek je OŽLAK, moguće da je to neko prastaro nazivlje, kao što se i Križišće prije 200 godina zvalo Krešišće.
Nažalost, tih 25 vozila je non-stop u prometu i do daljnjeg će tako i bit. Osim toga na onim prvim serijama 618, 619, 648... displeji baš i nisu poslušni, a ni elektroničari se nisu ubili od posla da ih poprave. Nitko ne duži da kola pa nema tko trčat i molit, a bez toga nema niš. Tabele koje su sad "u prometu" se pogube, polome, ukradu mulci.....
Nažalost, tih 25 vozila je non-stop u prometu i do daljnjeg će tako i bit. Osim toga na onim prvim serijama 618, 619, 648... displeji baš i nisu poslušni, a ni elektroničari se nisu ubili od posla da ih poprave. Nitko ne duži da kola pa nema tko trčat i molit, a bez toga nema niš. Tabele koje su sad "u prometu" se pogube, polome, ukradu mulci.....
NP-549- Moderator
KAPO je napisao/la:Jedno OT pitanje (zbog tabele linije 23) : Ima koje šanse za zglobni bus na liniji prema Matuljima, ili ću ih vidjet samo na Zvončarskoj smotri ?
Imam neke kombinacije u igri, al mi veliki problem predstavlja Zdravstveni centar koji ima uredno napravljen "kružni" promet sa premalo parkirnih mjesta i DVOSMJERNIM PROMETOM !!!!! Auti se naseru na zavojima i onda jedva i solo prođe.
Neznam u čem je bio problem napravit da se unutra vozi lijevi krug (ko i svugdje), da je cesta jednosmjerna i da se na onoj sredini uredi još parkinga. Pa samo neka malo šodera rastegnu.
NP-549- Moderator
I ako se to sredi, produžiti jedinicu do Matulji ( zdrav. stanica ), a na drugu stranu do Glavani i evo prilike za monotrale na 1-ci-
kico101- Moderator
how yes no. Ako Matulji zatraže smanjenje polazaka onda ću ga stavit u 15:20 i 19:30 umjesto 2 busa, a ako ostane kako je sada broj polazaka onda ću ga prbat uvalit na 13:15 Matulji-Rijeka i 20:30 Rijeka-Permani
NP-549- Moderator
Hvala na odgovorima !
KAPO- Broj postova : 1883
Registration date : 14.09.2009
Imam i ja pitanje. Sad upravo gledam vozni red linije 19,20 i 21 i primjećujem da postoji nekoliko polazaka koji idu iz ili do Pehlina (okretište linije 7). Hoće li se broj takvih polazaka još povećati u budućnosti? Mislim da bi to bile dodatne uštede, jer onda busevi ne bi morali iz grada do Klane, nego s Pehlina do Klane, ili za povratak, ne bi bus morao s Viškova u grad, nego samo do Pehlina. Ili je možda problem u zatrpanosti okretišta na Pehlinu s parkiranim autima, ali isto tako sam primjetio da vozači vozačima stvaraju poteškoće. Npr. slučaj koji vidim često ujutro, vozač 7-ice ostavi autobus tako da skoro onemogući prolazak kolegi iz prigrada koji ide u smjeru grada.
buShip fun- Broj postova : 291
Registration date : 12.04.2012
Nije li na tabelama Zapadni Zamet od pamtivijeka? (A ona: Zamet raskršće / RIO ?)
Naravno da ima smisla na tabeli označiti ime stanice/okretišta a to bi ime trebalo biti onda u narodu prepoznatljivo. Kvart ili ulica - vječno je pitanje. Ako u kvart ide samo jedna trasa i jedno je okretište, onda je prihvatljivo ime kvarta (naravno, ako nije prevelik).
U Zagrebu su nekad na tramvajskim tabelama bila imena ulica: Ul. socijalističke revolucije (9 i 10), Ul. Rade Končara (9 i 12), Ul. Moše Pijade (14) i Ul. proleterskih brigada (7) jer je tim ulicama prolazio dobar dio trase a i okretište je bilo u njima. Poslije je to zamijenjeno ne uvijek sretnim toponimima Borongaj (okretište s Borongajem i nema pretjerane veze), Ljubljanica (slično; Ljubljanica je uličica s druge strane potoka, u osi ul. Rade Končara, danas opet Ozaljske), Mihaljevac (potpuno ispravno) i Heinzelova ul. (opet nejasno jer ta ulica siječe prugu, siječe i još jednu tramvajsku trasu, a okretište je na livadi između Heinzelove i Donjih Svetica). Autobusno stajalište Kvaternikov trg je u Heinzelovoj ul. pri čemu je najdalji peron od Kvaternikovog trga udaljen više od 250 m.
Dakle: Zapadni Zamet!
Naravno da ima smisla na tabeli označiti ime stanice/okretišta a to bi ime trebalo biti onda u narodu prepoznatljivo. Kvart ili ulica - vječno je pitanje. Ako u kvart ide samo jedna trasa i jedno je okretište, onda je prihvatljivo ime kvarta (naravno, ako nije prevelik).
U Zagrebu su nekad na tramvajskim tabelama bila imena ulica: Ul. socijalističke revolucije (9 i 10), Ul. Rade Končara (9 i 12), Ul. Moše Pijade (14) i Ul. proleterskih brigada (7) jer je tim ulicama prolazio dobar dio trase a i okretište je bilo u njima. Poslije je to zamijenjeno ne uvijek sretnim toponimima Borongaj (okretište s Borongajem i nema pretjerane veze), Ljubljanica (slično; Ljubljanica je uličica s druge strane potoka, u osi ul. Rade Končara, danas opet Ozaljske), Mihaljevac (potpuno ispravno) i Heinzelova ul. (opet nejasno jer ta ulica siječe prugu, siječe i još jednu tramvajsku trasu, a okretište je na livadi između Heinzelove i Donjih Svetica). Autobusno stajalište Kvaternikov trg je u Heinzelovoj ul. pri čemu je najdalji peron od Kvaternikovog trga udaljen više od 250 m.
Dakle: Zapadni Zamet!
Registration date : 14.05.2008
Mislim da je u Rijeci pitanje "kvarta" poprilično jasno. Nemogu se sjetit nijednog toponima koji se pojavljuje na autobusima, a da je potpuno kriv. KRNJEVO na liniji 6 bi mogli uvrstit među pogrešene, ali sad otkad ima sufix NN mislim da je jasno da se radi o naselju iznad, a ne o donjem raskršću di se odvajaju linije 1 i 2.
Što se pak tiče ulica, tu sam protivnik iz razloga što se, osim par izuzetaka, u Rijeci nikad nije među pukom koristilo imena ulica u smislu određivanja "pripadnosti". Nikad nećeš u školi reć da si iz Kvaternikove, nego s Donje Vežice. Ko živ se kad izjasnio da je iz Joakima Rakovca ili Slavka Krautzeka? Svi su s Trsata ili Vojaka.
Što se pak tiče ulica, tu sam protivnik iz razloga što se, osim par izuzetaka, u Rijeci nikad nije među pukom koristilo imena ulica u smislu određivanja "pripadnosti". Nikad nećeš u školi reć da si iz Kvaternikove, nego s Donje Vežice. Ko živ se kad izjasnio da je iz Joakima Rakovca ili Slavka Krautzeka? Svi su s Trsata ili Vojaka.
NP-549- Moderator
NP-549 je napisao/la:
Naručih komplet novih tabela,
Za početak sektor GRAD:
mannas- Broj postova : 147
Registration date : 17.03.2008
Ima i duja i petica i šeji i sedmica
NP-549- Moderator
gaspa je napisao/la:
Je da sad idem u OT, ali s ovim se ne bi u potpunosti složio. Okretište Borongaj se ne nalazi na teritoriju kvarta Borongaj, ali je na njegovom samom rubu i s obzirom da je okretište na recimo ničijoj zemlji, a Borongaj je največi kvart s kojim graniči, onda i nije toliko nelogično da se zove Borongaj. Također okretište Heinzelova se tako zove jer se pripdajuče stajalište nalazi na križanju Ulice grada Vukovara i Heinzelove. Isto tako mi ne pada na pamet nijedan logičniji naziv za autobusni terminal Kvatrič od ovog sada. U Zagrebu ima nekih nelogičnosti u imenovanju stajališta, a največe je na križanju Maksimirske s Sveticama i Bukovačkom. Tramvajska stanica se zove Bukovačaka, tramvajsko okretište Maksimir, a autobusni terminal Svetice. Po novom Zagrebu su isto imena stanica prilično zanimljiva. Kod imenovanja stajališta i terminala ne treba bit cjepidlaka, nego je najbolje imenovat tako da bude kaj razumnjivije.
ICE-3M- Broj postova : 891
Registration date : 18.10.2011
Umjesto Borongaja ispravniji naziv bi bio Kolonija koju okretnica dotiče (a Borongaj je s druge strane želj. pruge i u njega se putuje busom 215), ali tko još danas u Zagrebu zna za (Željezničku) Koloniju.
No vratimo se mi Rijeci u kojoj su, dobrom mjerom i zbog konfiguracije terena, kvartovi manji i zaokruženi, opsluženi jednom autobusnom trasom. Zbunjola može biti ev. na istoku gdje u malom prostoru imamo 7 i 7a, s dva razna odredišta (u, recimo, istom kvartu)
No vratimo se mi Rijeci u kojoj su, dobrom mjerom i zbog konfiguracije terena, kvartovi manji i zaokruženi, opsluženi jednom autobusnom trasom. Zbunjola može biti ev. na istoku gdje u malom prostoru imamo 7 i 7a, s dva razna odredišta (u, recimo, istom kvartu)
Registration date : 14.05.2008
Kad smo već kod 7a, vječno pitanje:
Dali je Ul.Hosti, naselje Hosti, Ćićarijska ul ili pak Pehlin?
Dali je Ul.Hosti, naselje Hosti, Ćićarijska ul ili pak Pehlin?
» Linija 5
» Linija 14
» Prijedlozi za reorganizaciju JGP-a
» Autotrolej - razno
» Reorganizacija linija
» Linija 14
» Prijedlozi za reorganizaciju JGP-a
» Autotrolej - razno
» Reorganizacija linija
Stranica 9 / 11.