Autotrolej - razno
+21
file
nukleusri
gorgoroth
portos
echo
mannas
kriticar
Jean
Tomek
NP-549
LLeon
Thommo
gaspa
kico101
ikar
Krpan
Dj Rijeka
novi_shef
Pfaff
Narcis
kiki273
25 posters
Stranica 24 / 40.
Stranica 24 / 40. • 1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 32 ... 40
Re: Autotrolej - razno
Koliko puta se dogodi da se netko digne 5 stanica prije nego namjerava izać, opet ima i drugih koji pozvone 500 m prije stanice ne dižući se sa sjedala i ostaju sjedit dok bus ne stane.Narcis je napisao/la:Nisam ni ja neki stručnjak, ali ono što je i Pfaff napisao, dovoljno bi bilo i malo u retrovizor pogledati i malo pristojnosti ipak prema putnicima, jer on je tu radi putnika, ne putnici radi njega i njemu sličnih.
Imaju neki putnici pravo na svoj način, a imaju i vozači pravo na svoj način.
Činjenica je da ima putnika koji ne znaju gdje moraju izaći, a to bi se dalo riješiti malo boljim informiranjem putnika, prije nego uđu u autobus.
Imaju neki putnici pravo na svoj način, a imaju i vozači pravo na svoj način.
Činjenica je da ima putnika koji ne znaju gdje moraju izaći, a to bi se dalo riješiti malo boljim informiranjem putnika, prije nego uđu u autobus.
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Narcis je napisao/la:Činjenica je da ima putnika koji ne znaju gdje moraju izaći, a to bi se dalo riješiti malo boljim informiranjem putnika, prije nego uđu u autobus.
Tko pita, ne skita! Dosad nisam niti jednom vidio da netko tko je pitao vozača nije završio tamo di treba. Pa čak ni stranci!
ikar- Moderator
- Broj postova : 1133
Mislim da se tema razvukla u nekim čudnim smjerovima, ali ću pokušati rezimirati po točkama:
1. Bus postoji da bi se putnici (koliko god bili stari, nespretni i/ili ćampasti) njime mogli prevesti od točke A do točke B
2. Sjedišta u busu služe zato da bi putnici na njima sjedili tijekom vožnje
3. Iz dosadašnjih odgovora insidera nije razvidno da bi postojala neka odredba koja načelno daje pravo vozačima na gradskim linijama da se ne zaustavljaju na stanicama
4. Ako uzmemo da je u uvjetima kad u busu može postojati dilema da li ima putnika s namjerom silaženja dovoljno 30 sek da bi putnik uspio ustati i dogmizati do izlaznih vrata, onda bi i šole tom parametru trebao prilagoditi svoje ponašanje. Naravno uz pretpostavku da je putnik prethodno pozvonio ili nekim drugim oblikom ponašanja dao na znanje da mu je dosta vožnje u busu...
Glede prigrada i pravila 'No ring, no stop' imam generalnu primjedbu koja se odnosi na informiranje putnika koji nisu 'domaći' na liniji, a to je nepostojanje sheme s oznakama stanica i/ili najava slijedeće stanice što je inače civilizacijski doseg u javnom prometu. Meni se jednom u dva mjeseca, kad idem po Pfaffmobil koji je na servisu negdje u Kosima, dogodi da se moram voziti linijom 21 s destinacijom Kudeji (iako nikad nisam na cesti uspio vidjeti tablu s tim toponimom). Što mi to znači? Da se, nakon što bus skrene u smjeru Jelušića i onih mističnih Kudeja, moram ustati i visiti na prednjim vratima iznad šoleta brojeći zavoje i kuće jer znam da moram sići negdje poslije "Auto Denija". Brojati stanice je besmisleno jer ako šole odabere da ne stane na nekoj stanici buduć nitko nije ringao, ode moja matematika u peršun... A i noge jer umjesto da sjedim, stojim sav anksiozan u strahu da ne promašim stanicu... A to sve skupa nije lijepo!
1. Bus postoji da bi se putnici (koliko god bili stari, nespretni i/ili ćampasti) njime mogli prevesti od točke A do točke B
2. Sjedišta u busu služe zato da bi putnici na njima sjedili tijekom vožnje
3. Iz dosadašnjih odgovora insidera nije razvidno da bi postojala neka odredba koja načelno daje pravo vozačima na gradskim linijama da se ne zaustavljaju na stanicama
4. Ako uzmemo da je u uvjetima kad u busu može postojati dilema da li ima putnika s namjerom silaženja dovoljno 30 sek da bi putnik uspio ustati i dogmizati do izlaznih vrata, onda bi i šole tom parametru trebao prilagoditi svoje ponašanje. Naravno uz pretpostavku da je putnik prethodno pozvonio ili nekim drugim oblikom ponašanja dao na znanje da mu je dosta vožnje u busu...
Glede prigrada i pravila 'No ring, no stop' imam generalnu primjedbu koja se odnosi na informiranje putnika koji nisu 'domaći' na liniji, a to je nepostojanje sheme s oznakama stanica i/ili najava slijedeće stanice što je inače civilizacijski doseg u javnom prometu. Meni se jednom u dva mjeseca, kad idem po Pfaffmobil koji je na servisu negdje u Kosima, dogodi da se moram voziti linijom 21 s destinacijom Kudeji (iako nikad nisam na cesti uspio vidjeti tablu s tim toponimom). Što mi to znači? Da se, nakon što bus skrene u smjeru Jelušića i onih mističnih Kudeja, moram ustati i visiti na prednjim vratima iznad šoleta brojeći zavoje i kuće jer znam da moram sići negdje poslije "Auto Denija". Brojati stanice je besmisleno jer ako šole odabere da ne stane na nekoj stanici buduć nitko nije ringao, ode moja matematika u peršun... A i noge jer umjesto da sjedim, stojim sav anksiozan u strahu da ne promašim stanicu... A to sve skupa nije lijepo!
- Broj postova : 11476
Registration date : 17.03.2008
Jučerašnji cirkus s babom je očito negdje odjeknuo jer se današnji vozač 599 pažljivo naglas raspitivao prije svake stanice da li tko namjerava sići... Moram priznati da mi nije djelovao oduševljen.
Nešto se tu čudno dogodilo - ja se redovnbo vozim s tim busom u to doba (osim kad sam na putu) i ne pamtim ovakve frustracije. Nešto se možda i poremetilo u VR pa je upravo taj bus strašno prazan što onda navodi šoleta na nestandardno ponašanje. Bo? Nadajmo se da će se tenzije smiriti.
A za sve one koji predlažu pravodobno ustajanje i zvonjenje toplo preporučam stojećke vožnju u polupraznom drvenjaku od TUŠ-a do zadnje stanice 7a (s posebnim naglaskom na onoj šikani od "Auto Marka" do predzadnje stanice u Ćićarijskoj)...
Nešto se tu čudno dogodilo - ja se redovnbo vozim s tim busom u to doba (osim kad sam na putu) i ne pamtim ovakve frustracije. Nešto se možda i poremetilo u VR pa je upravo taj bus strašno prazan što onda navodi šoleta na nestandardno ponašanje. Bo? Nadajmo se da će se tenzije smiriti.
A za sve one koji predlažu pravodobno ustajanje i zvonjenje toplo preporučam stojećke vožnju u polupraznom drvenjaku od TUŠ-a do zadnje stanice 7a (s posebnim naglaskom na onoj šikani od "Auto Marka" do predzadnje stanice u Ćićarijskoj)...
S obzirom da se osjećam (mada ne i direktno) prozvanim ... mora da je to neko opako i nezaborano mjesto za doživet ! Bi se to dalo uvrstit u turistički vodič kao "mjesto koje obavezno posjetiti i doživjeti" ?Pfaff je napisao/la:... A za sve one koji predlažu pravodobno ustajanje i zvonjenje toplo preporučam stojećke vožnju u polupraznom drvenjaku od TUŠ-a do zadnje stanice 7a (s posebnim naglaskom na onoj šikani od "Auto Marka" do predzadnje stanice u Ćićarijskoj)...
Što se tiče ... ringing or not ringing ... si razmišljal da šoletu kažeš: "Izvin'te, idem do "XYZ" i trebal bi se iskrcat negdje u blizini, bite me obajvjestil kad treba sić? Bit ću tu odmah iza Vas." Lepo sedneš (ako ima mesta) i čekaš spasonosnu objavu: "Svi oni koji idu do "XYZ" na ovoj stanici neka siđu." Meni je to par puta upalilo i bez brige sam se vozil i još k tome sedil u nafatiranom sjedalu.
Zadnja promjena: tomo; pet 1 lis 2010 - 21:45; ukupno mijenjano 1 put.
Gost- Gost
JAOOOOOO !!!!!! Gospido draga ! Odgovoriti ću na vaša pitanja vrlo detaljno - u četri oka , jedan dan kad se nađemo negdje , nekad !!
mannas- Broj postova : 147
bravo kolega - genijalna izjava !
Ova rasprava je šla mater ženit i stvarno nema nekog smisla jer se nikad nećemo usuglasit. Vi ste putnici, mi smo šoferi. Jednom biste htjeli brzo doć doma, sljedeći put bi htjeli pomalo ali sigurno, treći put bi htjeli sić tamo di neznate da morate sić, a mi bi kao sve to trebali pročitat na vašem čelu prilikom ulaska u bus. Tomo je lijepo reko - ko pita ne skita - ideš li negdje u prigrad, rijetko koji šofer će te poslat u jedno mjesto ako ga pristojno upitaš prilikom ulaska: čujte, ja bi trebao tamo bla bla bla..... A za ono ostalo, zvonite ljudi na vrijeme i nećete imat nikakvog problema. Zar vam je tako teško pritisnut onaj šalterić !?
Ova rasprava je šla mater ženit i stvarno nema nekog smisla jer se nikad nećemo usuglasit. Vi ste putnici, mi smo šoferi. Jednom biste htjeli brzo doć doma, sljedeći put bi htjeli pomalo ali sigurno, treći put bi htjeli sić tamo di neznate da morate sić, a mi bi kao sve to trebali pročitat na vašem čelu prilikom ulaska u bus. Tomo je lijepo reko - ko pita ne skita - ideš li negdje u prigrad, rijetko koji šofer će te poslat u jedno mjesto ako ga pristojno upitaš prilikom ulaska: čujte, ja bi trebao tamo bla bla bla..... A za ono ostalo, zvonite ljudi na vrijeme i nećete imat nikakvog problema. Zar vam je tako teško pritisnut onaj šalterić !?
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2442
Registration date : 15.03.2008
Do Diračja nekako, od Diračja nikako
PRETRPANI AUTOBUSI STANOVNICI ZAMETA NEZADOVOLJNI ORGANIZACIJOM AUTOTROLEJOVE GRADSKE LINIJE BROJ 2
»Dvojka« je na Zametu oduvijek bila i više nego dobro popunjena, no od kad ta linija prometuje do Srdoča gužve su postale nepodnošljive
RIJEKA - Do Diračja nekako, od Diračja nikako – tim je riječima jedan od putnika opisao šanse za ukrcaj u autobus na gradskoj liniji broj 2 u smjeru od Zameta prema središtu Rijeke u jutarnjim satima. »Dvojka« je na Zametu oduvijek bila i više nego dobro popunjena, osobito ujutro kada građani putuju na posao, u škole i na fakultete, no od kad ta linija prometuje do Srdoča, ističu putnici, gužve u autobusima postale su nepodnošljive. Srdoči su, poznato je, najveće gradsko naselje u Rijeci pa se autobusi, posebice u razdoblju između sedam i osam sati ujutro, popune već na prvih nekoliko stanica. Na ostalim stanicama na području Zameta zbog toga se nerijetko događa da putnici uopće ne uspiju ući u pretrpani autobus, već moraju čekati idući. Slične su nedaće redom već doživjeli putnici koje smo jučer ujutro zatekli na autobusnom stajalištu u Zametskoj, prekoputa poznate pizzerije »Kokolo«.
Prepuna i »trojka«
Ulazak u autobus, svjedoči Ljiljana Dokmanović, prava je avantura.
– Trčimo s prednjih na srednja ili zadnja vrata da bi se nekako ugurali u autobus. Ponekad uopće nema mjesta. Niti stajaćih, a o sjedećima da i ne govorimo. I prije su bile gužve u busu, ali otkad vozi sa Srdoča postalo je grozno, kaže Dokmanović.
– U »dvojki« je gužva, ali u »trojki« koja staje na istoj stanici još je gore, tvrdi Mira Tooša.
– Ne znam zašto i autobusi na liniji broj 18 ne staju ovdje. Time bi barem malo rasteretili gužvu jer često prolaze tu pokraj nas poluprazni, ali ne staju na ovoj stanici. Često ne možemo ući u autobus, a ni stanica, za razliku od većine ostalih nije natkrivena pa čekamo na suncu i kiši, ističe Totoša.
Treba uvesti dodatne autobuse u kritičnim satima, smatra Iva Devčić, studentica koja autobusima putuje u više navrata dnevno.
– Nekad sam živjela na Srdočima, a sada na Zametu pa dobro znam koliko ljudi u tim naseljima živi i koliko ih se vozi autobusom, kaže Devčić. Svakog jutra »dvojkom« putuje i Aramida Cesarec, a kao i ostalim putnicima, redovito joj se, kaže, događa da mora propustiti barem jedan autobus jer naprosto ne može u njega ući.
– Ili se nekako jedva uguram ili čekam idući bus. Dok dvojka nije vozila na Srdoče bilo je ipak bolje, rekla je Cesarec.
Upravo u tim trenucima stigao je i autobus na liniji broj 2. Potpuno pun, tako da se u njega uspjelo na jedvite jade uvući tek nekoliko putnika, dok su ostali, među njima i Cesarec, odustali od pokušaja i odlučili pričekati idući.
Svjesni problema
– Evo, sada i sami možete vidjeti o čemu pričamo, mislim da »Autotrolej« treba pod hitno nešto poduzeti da se ovaj problem riješi, rezignirano zaključuje Cesarec.
Iako su prethodna dva autobusa na liniji broj dva bila ipak nešto manje popunjena i u njih se moglo ući, stanovnici Zameta s pravom se ljute i traže češće polaske.
U »Autotroleju« ističu da su svjesni problema na »dvojki« pa su već uveli dodatni polazak između sedam i osam sati ujutro, a stalno se prati i broj putnika na njima. Poručuju kako su, u slučaju da se pokaže da niti sadašnjih devet polazaka dvojke između sedam i osam sati nije dovoljno, spremni uvesti i dodatne. »S obzirom da je ispomoć tek uvedena, očekujemo i nadamo se kako će korisnici početi koristiti i taj raniji polazak, te kako se u navedenom kasnijem terminu više neće stvarati tolike gužve«, piše u priopćenju iz »Autotroleja«.
Nedovoljno informirani
Da u »Autotroleju« razmišljaju o ovome problemu jučer ujutro svjedočilo je i prisustvo Zorana Đekanovića, tehnologa prometa iz »Autotroleja«, koji je zapisivao vrijeme dolaska i popunjenost autobusa.
– Nakon uvođenja dodatnog polaska autobusi na liniji broj dva u jutarnjoj špici između sedam i osam sati polaze svakih sedam do osam minuta. Prema do sad skupljenim podacima dodatni autobus znatno je slabije popunjen od onih koji voze po dosadašnjem redu vožnje, što govori da dobar dio putnika još nije obaviješten o njegovu uvođenju, kazao je Đekanović
Marinko GLAVAN
Izvor: Novi list
»Dvojka« je na Zametu oduvijek bila i više nego dobro popunjena, no od kad ta linija prometuje do Srdoča gužve su postale nepodnošljive
RIJEKA - Do Diračja nekako, od Diračja nikako – tim je riječima jedan od putnika opisao šanse za ukrcaj u autobus na gradskoj liniji broj 2 u smjeru od Zameta prema središtu Rijeke u jutarnjim satima. »Dvojka« je na Zametu oduvijek bila i više nego dobro popunjena, osobito ujutro kada građani putuju na posao, u škole i na fakultete, no od kad ta linija prometuje do Srdoča, ističu putnici, gužve u autobusima postale su nepodnošljive. Srdoči su, poznato je, najveće gradsko naselje u Rijeci pa se autobusi, posebice u razdoblju između sedam i osam sati ujutro, popune već na prvih nekoliko stanica. Na ostalim stanicama na području Zameta zbog toga se nerijetko događa da putnici uopće ne uspiju ući u pretrpani autobus, već moraju čekati idući. Slične su nedaće redom već doživjeli putnici koje smo jučer ujutro zatekli na autobusnom stajalištu u Zametskoj, prekoputa poznate pizzerije »Kokolo«.
Prepuna i »trojka«
Ulazak u autobus, svjedoči Ljiljana Dokmanović, prava je avantura.
– Trčimo s prednjih na srednja ili zadnja vrata da bi se nekako ugurali u autobus. Ponekad uopće nema mjesta. Niti stajaćih, a o sjedećima da i ne govorimo. I prije su bile gužve u busu, ali otkad vozi sa Srdoča postalo je grozno, kaže Dokmanović.
– U »dvojki« je gužva, ali u »trojki« koja staje na istoj stanici još je gore, tvrdi Mira Tooša.
– Ne znam zašto i autobusi na liniji broj 18 ne staju ovdje. Time bi barem malo rasteretili gužvu jer često prolaze tu pokraj nas poluprazni, ali ne staju na ovoj stanici. Često ne možemo ući u autobus, a ni stanica, za razliku od većine ostalih nije natkrivena pa čekamo na suncu i kiši, ističe Totoša.
Treba uvesti dodatne autobuse u kritičnim satima, smatra Iva Devčić, studentica koja autobusima putuje u više navrata dnevno.
– Nekad sam živjela na Srdočima, a sada na Zametu pa dobro znam koliko ljudi u tim naseljima živi i koliko ih se vozi autobusom, kaže Devčić. Svakog jutra »dvojkom« putuje i Aramida Cesarec, a kao i ostalim putnicima, redovito joj se, kaže, događa da mora propustiti barem jedan autobus jer naprosto ne može u njega ući.
– Ili se nekako jedva uguram ili čekam idući bus. Dok dvojka nije vozila na Srdoče bilo je ipak bolje, rekla je Cesarec.
Upravo u tim trenucima stigao je i autobus na liniji broj 2. Potpuno pun, tako da se u njega uspjelo na jedvite jade uvući tek nekoliko putnika, dok su ostali, među njima i Cesarec, odustali od pokušaja i odlučili pričekati idući.
Svjesni problema
– Evo, sada i sami možete vidjeti o čemu pričamo, mislim da »Autotrolej« treba pod hitno nešto poduzeti da se ovaj problem riješi, rezignirano zaključuje Cesarec.
Iako su prethodna dva autobusa na liniji broj dva bila ipak nešto manje popunjena i u njih se moglo ući, stanovnici Zameta s pravom se ljute i traže češće polaske.
U »Autotroleju« ističu da su svjesni problema na »dvojki« pa su već uveli dodatni polazak između sedam i osam sati ujutro, a stalno se prati i broj putnika na njima. Poručuju kako su, u slučaju da se pokaže da niti sadašnjih devet polazaka dvojke između sedam i osam sati nije dovoljno, spremni uvesti i dodatne. »S obzirom da je ispomoć tek uvedena, očekujemo i nadamo se kako će korisnici početi koristiti i taj raniji polazak, te kako se u navedenom kasnijem terminu više neće stvarati tolike gužve«, piše u priopćenju iz »Autotroleja«.
Nedovoljno informirani
Da u »Autotroleju« razmišljaju o ovome problemu jučer ujutro svjedočilo je i prisustvo Zorana Đekanovića, tehnologa prometa iz »Autotroleja«, koji je zapisivao vrijeme dolaska i popunjenost autobusa.
– Nakon uvođenja dodatnog polaska autobusi na liniji broj dva u jutarnjoj špici između sedam i osam sati polaze svakih sedam do osam minuta. Prema do sad skupljenim podacima dodatni autobus znatno je slabije popunjen od onih koji voze po dosadašnjem redu vožnje, što govori da dobar dio putnika još nije obaviješten o njegovu uvođenju, kazao je Đekanović
Marinko GLAVAN
Izvor: Novi list
Šalu na stranu, u gradu dugačkom i tankom poput Rijeke zbilja ne znam kako bi se promet mogao pametnije riješiti. Središte grada jednostavno ne trpi više vozila (na stranu što ih Trolej ni nema)
Šalu na stranu, u gradu dugačkom i tankom poput Rijeke zbilja ne znam kako bi se promet mogao pametnije riješiti. Središte grada jednostavno ne trpi više vozila (na stranu što ih Trolej ni nema)
E jbg sad, nezadovoljni su sa tri a pa sa dujom ... što bi htjeli? Za svaku ulicu posebnu liniju?
Gost- Gost
Što se tiče no ring, no stop, cjelokupna mreža u Trstu je pod no ring, no stop, na svim linijama, bilo u gradu, bilo u prigradu i isto tako bus ne staje na stanicu ako ga netko ne pozove rukom
nukleusri- Broj postova : 78
Ovo prvo može proć ( mislim na grad ) pod uvjetom da su tasteri smješteni tako da se mogu dohvatiti i iz sjedećeg položaja. U protivnom bi trebalo stajati na svakoj gradskoj stanici, jer neka mi netko objasni kako će osoba s malim djetetom u rukama ili starija slabije pokretna osoba doći do zvonca u naprimjer našoj staroj Avtomontaži, gdje je zvonce na krovu, a osobito ako autobus ide malo brže u zavojima i preko rupa. Ako postoji tzv. sistem privole , kao u zagrebačkim tramvajima, onda ok. Ali u tom slučaju mora biti veći broj tastera raspoređenih po cijelom vozilu.nukleusri je napisao/la:Što se tiče no ring, no stop, cjelokupna mreža u Trstu je pod no ring, no stop, na svim linijama, bilo u gradu, bilo u prigradu i isto tako bus ne staje na stanicu ako ga netko ne pozove rukom
Što se tiče drugog dijela, gdje, kažeš, vozač ne staje ako mu netko ne mahne sa stanice, to uopće ne želim komentirati, jer se radi o najobičnijoj improvizaciji ( čitaj: gluposti )by Italia, čija je organizacija u rangu Balkana ( bez obzira na općenito prihvaćeno mišljenje ).
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
kico101 je napisao/la:
Što se tiče drugog dijela, gdje, kažeš, vozač ne staje ako mu netko ne mahne sa stanice, to uopće ne želim komentirati, jer se radi o najobičnijoj improvizaciji ( čitaj: gluposti )by Italia, čija je organizacija u rangu Balkana ( bez obzira na općenito prihvaćeno mišljenje ).
A kako to isto vrijedi na većini stanica u Londonu? (Organizirani temeljiti Britanci)
ikar- Moderator
- Broj postova : 1133
Kod nas bi to funkcioniralo ovako: na stanicama gdje se zaustavlja više linija stalno bi se mahalo. Kada bi vozač zaustavio autobus bilo bi "oprostite nisam dobro vidio broj linije, ovo nije moj autobus" ili bi mularija namjerno izvodila slične predstave. Kada smo već kod usporedbe sa englezima, zamislite pokretne stepenice, napr. u Toweru gdje svi ljudi stoje na desnoj strani, a lijevo je slobodno za one kojima se žuri ili scena 2-na Delti 30 ljudi u koloni čeka otvaranje vrata i onaj tko je prvi došao na stanicu, prvi i ulazi, a tko zadnj, zadnji ulazi ( nema hrvačkih zahvata na ulazu ). Scena 3: neoprezni vozač BMW-a parkira na ugibalištu kod Tete Rože, dolazi redarska služba ( ne ona mularija koja dopušta parkiranje na 5 minuta, a koje traje satima ), piše kaznu od višetisuća kuna i dobrovoljni rad uklanjanja žvaka sa ploča na Korzu u trajanju od mjesec dana i oduzimanje vozačke na godinu dana. Možete li to zamisliti u Hrvatskoj? Ako možete, onda prvi predlažem sistem "digni ruku" i pozovi autobus.ikar je napisao/la:kico101 je napisao/la:
A kako to isto vrijedi na većini stanica u Londonu? (Organizirani temeljiti Britanci)
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Da zaboravih reć da Trst nema podjelu na grad i prigrad, nego ja ove buseve za Opicinu, Duino, Muggiu zovem prigradski, to je sve tršćanski gradski prijevoz, ti busevi jedino (kao i gradski neki ako idu istom trasom) ne stoje na istim stanicama, nego preskoče poneku i svakako to ide, treba se privikavat određeno vrijeme na to, ali onda bude super
Tastera ima na sve strane, cak i na kontrolnoj ploci za invalidska mjesta jedno posebno za narucit stanicu i jedno za zatrazit pomoc od soferakico101 je napisao/la:Ovo prvo može proć ( mislim na grad ) pod uvjetom da su tasteri smješteni tako da se mogu dohvatiti i iz sjedećeg položaja.
Kao što i ikar kaže, londonski način, u Trstu veoma efikasan i ljudi su valjda tako odgojeni (to bi trebalo kod nas malo dat odgoja mozda) da se nitko s tim ne igra, a nekad (cak i dosta cesto) na zeljeznickom kolodvoru bus samo prođe kraj stanice bez da staje jer nema ni ulaz ni izlaz, a to je jedna od najprometnijih, na kojoj se ja često ukracavam .kico101 je napisao/la:Što se tiče drugog dijela, gdje, kažeš, vozač ne staje ako mu netko ne mahne sa stanice, to uopće ne želim komentirati, jer se radi o najobičnijoj improvizaciji ( čitaj: gluposti )by Italia, čija je organizacija u rangu Balkana ( bez obzira na općenito prihvaćeno mišljenje ).
Jednom davno su me u Augsburgu naučili da se komunalnim prijevozom služe samo aboridžani - za strance je taksi. Sve ovo što ste opisali potvrđuje to pravilo
Da i šta fali? Ja sam u tri olice (D. Gervaisa, Z. Petranovića i Užarska) u koje sad ne vozi ni jedan bus. I ja sam OBJEKTIVNO prikraćen: u karti plaćam dio za razvoj, a kod mene se ne razvija.thomcro je napisao/la:E jbg sad, nezadovoljni su sa tri a pa sa dujom ... što bi htjeli? Za svaku ulicu posebnu liniju?
Trst je inače evropski Miami i otpilit ga uobičajenom predrasudom o Talijanima i njihovoj dezorganiziranosti samo je štos za poen na vlastitu štetu. Od Trsta se ima itekako što naučiti.
Registration date : 03.03.2008
Buni se, piš' petic'ju ... oš da tražim od Smokey-a da prebace dio buseva s 5-'ce da nebudeš prikraćen na Z. Petranovića? Da naprave kružnu liniju ?kobler je napisao/la:Da i šta fali? Ja sam u tri olice (D. Gervaisa, Z. Petranovića i Užarska) u koje sad ne vozi ni jedan bus. I ja sam OBJEKTIVNO prikraćen: ...thomcro je napisao/la:E jbg sad, nezadovoljni su sa tri a pa sa dujom ... što bi htjeli? Za svaku ulicu posebnu liniju?
Gost- Gost
Odlična ideja. Al' da ide skroz oko bloka preko Ž.st. pa preko Manzonijeve. Tako da se ne muči kad ide na druženje u "Cres"thomcro je napisao/la:[Na Z. Petranovića? Da naprave kružnu liniju ?
Može i tako mada sam ja mislio na kružnu Z. Petranovića - N. Cara. I stavit malo bubrežno izbijalo da tamo kruži
Gost- Gost
Bili bi pregusti prolazi pa se ni vrag ne bi mogao iskobeljati iz ELP garaže...thomcro je napisao/la:Može i tako mada sam ja mislio na kružnu Z. Petranovića - N. Cara. I stavit malo bubrežno izbijalo da tamo kruži
Definitivni potpis - što sam duže tamo, to i sve napisano sve više primjećujemkobler je napisao/la:Trst je inače evropski Miami i otpilit ga uobičajenom predrasudom o Talijanima i njihovoj dezorganiziranosti samo je štos za poen na vlastitu štetu. Od Trsta se ima itekako što naučiti.
Danas sam dao oduška svojoj mazohističkoj prirodi i kao pristojni građanin otišao kupiti mjesečni kupon za pokaz. Na vrijeme da ne izazivam gužvu u zadnji čas. E, nema brez gužvu! Rade samo dva šaltera, još uvijek studenti rade iskaznice, majstori kupuju blokove.... OK, to smo apsolvirali - što je, tu je. Htijo sam napisati nešto drugo:
Na stupu u sredini one nesretne prostorije, nalijepljene su trojezične reklame/upute za nabavu i korištenje dnevnih odnosno tjednih karata. Napisane su na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku. Hvalevrijedna inicijativa iako nisam vidio da ih ima još negdje drugdje po gradu. Ono što me ljuti je kvaliteta prijevoda. Zar "Autotrolej" u Rijeci nije mogao naći tri osobe s kvalitetnim znanjem odnosnih jezika da tih tri i pol rečenice izlektorira u duhu jezika (ja će ih nabrojim, ako slučajno ne znaju)? U gradu koji ima i hvali se svojom kozmopolitskom prirodom. Pa još i sa logom "Bureau Veritas"-a na memorandumu...
Na stupu u sredini one nesretne prostorije, nalijepljene su trojezične reklame/upute za nabavu i korištenje dnevnih odnosno tjednih karata. Napisane su na engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku. Hvalevrijedna inicijativa iako nisam vidio da ih ima još negdje drugdje po gradu. Ono što me ljuti je kvaliteta prijevoda. Zar "Autotrolej" u Rijeci nije mogao naći tri osobe s kvalitetnim znanjem odnosnih jezika da tih tri i pol rečenice izlektorira u duhu jezika (ja će ih nabrojim, ako slučajno ne znaju)? U gradu koji ima i hvali se svojom kozmopolitskom prirodom. Pa još i sa logom "Bureau Veritas"-a na memorandumu...
Kako ne kužiš: njima se unaprijed već gadi i sama zamisao o dnevnoj karti. Možda sam prezlobno shvatio da uputa nema na hrvatskom (jer to je za turiste?). A možda još samo treba zahtijevati da pribave ovjeren "Obrazac 42", koji će jamčiti da imaju privremeno boravište!? Ovjeren kod bilježnika.
Registration date : 03.03.2008
Stranica 24 / 40. • 1 ... 13 ... 23, 24, 25 ... 32 ... 40
Stranica 24 / 40.