m/t Marko Polo
+34
2062 036
gti150
markost
Jean
žac
Silver
kobler
max
port rijeka
leteči vlak
akul
kriticar
Miha
sali
ZlayoZg
Garage
KAPO
ikar
Pelegrin
Pfaff
Zamet
LLeon
Phalanx
@nłimOn
milepaclo
5ar
gorgoroth
Robert
DCS
njego
Narcis
Krpan
novi_shef
kiki273
38 posters
Stranica 6 / 9.
Stranica 6 / 9. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: m/t Marko Polo
Isplovljenje. Daljnji komentari nisu potrebni, neka fotografije govore same za sebe.
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Sretan put i mirno more.
@LLeon
Lijepo je vidjeti lijepi brod u luci. Baš sam uživao u fotografijama M. Pola. Jedno pitanje: da li se to meni samo ćini ili je brod nagnut na desni bok i koliko smije biti nagnut iako po meni, laiku, ne bi smio biti nagnut ni na jednu stranu.
Lijepo je vidjeti lijepi brod u luci. Baš sam uživao u fotografijama M. Pola. Jedno pitanje: da li se to meni samo ćini ili je brod nagnut na desni bok i koliko smije biti nagnut iako po meni, laiku, ne bi smio biti nagnut ni na jednu stranu.
Silver- Broj postova : 353
Registration date : 09.02.2009
Hvala Silver. Napravio sam strašno puno fotki, oko 220, samo ih moram sve razvrstat i dignut na forum, a danas idem još na đir Rijekom, pa će ih biti još puuuno.
Šalim se. Ni jedan brod nije simetričan lijevo-desno. Ima tu puno faktora težine: tankovi goriva, pitke vode, teret... da sad ne ulazim u dublje teoretiziranje: moment statičke stabilnosti broda, metacentarska visina... nešto je ostalo u glavi od faksa, a nešto i nije baš.
Ovaj nagib je minimalan, i praktički nebitan za plovne karakteristike broda.
P.S. Zato se na brodu u moru nikad ne koristi livel (vaser-vaga).
Nije brod nagnut, nego su pituri malo nakoso povukli crtu...Silver je napisao/la:Jedno pitanje: da li se to meni samo ćini ili je brod nagnut na desni bok i koliko smije biti nagnut iako po meni, laiku, ne bi smio biti nagnut ni na jednu stranu.
Šalim se. Ni jedan brod nije simetričan lijevo-desno. Ima tu puno faktora težine: tankovi goriva, pitke vode, teret... da sad ne ulazim u dublje teoretiziranje: moment statičke stabilnosti broda, metacentarska visina... nešto je ostalo u glavi od faksa, a nešto i nije baš.
Ovaj nagib je minimalan, i praktički nebitan za plovne karakteristike broda.
P.S. Zato se na brodu u moru nikad ne koristi livel (vaser-vaga).
LLeon je napisao/la: P.S. Zato se na brodu u moru nikad ne koristi livel (vaser-vaga).
Ne znam zašto, ali ja sam uvijek bio u uvjerenju da je sve u vaser-vagi s obzirom na veličinu-težinu broda.
A što se tiće majstora za pituranje oni su i inaće veseljaci . Vjerojatno je to utjecaj boje na organizam.
Zadnja promjena: Silver; sub 7 kol 2010 - 10:44; ukupno mijenjano 1 put.
Težište od Marka Pola (kao i većine putničkih brodova i car-carriera) je dosta visoko koliko me sjećanje drži. (Neko će me već ispravit ako sam u krivu...)
ikar- Moderator
- Broj postova : 1133
Registration date : 29.02.2008
Dobro, očito pri manovri ga malo zenese lijevi ili desni propeler pa ga privremeno nagne.
Nego baš mi ne stoji ova linija prema provi broda, izgleda poput glisera koji se sprema za početak glisiranja. Umanjuje mu dostojanstvo ozbiljnog putničkog broda (i feribota).
Nego baš mi ne stoji ova linija prema provi broda, izgleda poput glisera koji se sprema za početak glisiranja. Umanjuje mu dostojanstvo ozbiljnog putničkog broda (i feribota).
Garage- Broj postova : 226
Registration date : 26.06.2008
Na tankanje. Meni i na ovim fotkama izgleda da visi na desnu stranu. Oćito da su meštri piturali po nevremenu . Inače M. Polo mi nekako predstavlja brod iz djetinjstva kada se o putovanju na ljetovanje na more (barem nas na kontinentu dok nisu veli K-15) moglo samo sanjati.
[quote="LLeon"]
...oštrije oko će prepoznati logo Štaciona na plavoj majici i jednog starog forumaša na sredini fotke
...oštrije oko će prepoznati logo Štaciona na plavoj majici i jednog starog forumaša na sredini fotke
Vidi stvarno, taj detalj nisam uopće primjetio do sada.Phalanx je napisao/la:...oštrije oko će prepoznati logo Štaciona na plavoj majici i jednog starog forumaša na sredini fotke
Čini ti se, stvar je do kuta snimanja.Silver je napisao/la:... Meni i na ovim fotkama izgleda da visi na desnu stranu. Oćito da su meštri piturali po nevremenu ...
Gost- Gost
Marko Polo pristao krmom jučer u Rijeci.
5ar- Broj postova : 278
Registration date : 17.03.2008
A drugo jutro je ispred Pećina samo elegantno otklizao na jug.
Registration date : 03.03.2008
To je išo u utorak ujutro na ukrcaj goriva u Bakar!
ikar- Moderator
- Broj postova : 1133
Ovaj brod mi je, jednostavno lijep.
kobler je napisao/la:A drugo jutro je ispred Pećina samo elegantno otklizao na jug.
ikar je napisao/la:To je išo u utorak ujutro na ukrcaj goriva u Bakar!
Jeste li sigurni u svoje izjave?
Ako je navečer u Rijeci, onda ne može drugo jutro klizat ispred Pećina. Marko Polo ne noći u Rijeci. U Rijeku stiže ponedjeljkom i petkom ujutro i istu večer se vraća prema Bariju.
Ponedjeljkom ujutro (mislim svaki drugi tjedan) ide u Bakar po gorivo, a utorkom ujutro je između Splita i Dubrovnika.
Jesi ti siguran u svoj status dežurnog?
Meni u exifu piše 12. 9. 2010. 19.33, što je (kako je svima poznato) u stvari 13. 9. 2010. u 7.33 ujutro.
Dakle, nije utorak nego ponedjeljak. Drugo, bez puno razmišljanja sam se nadovezao na 5ra i bez frke zdravo za gotovo uzeo kao da je stigao tu večer, pak je u mojim slikama NASTAVIO UJUTRO, umjesto da se moja slika zbila PRIJE 5rove. Tako sam i Ikara zaveo na griješan put. OK? Ja imam ispriku - dementia juvenalis, a ti?
Meni u exifu piše 12. 9. 2010. 19.33, što je (kako je svima poznato) u stvari 13. 9. 2010. u 7.33 ujutro.
Dakle, nije utorak nego ponedjeljak. Drugo, bez puno razmišljanja sam se nadovezao na 5ra i bez frke zdravo za gotovo uzeo kao da je stigao tu večer, pak je u mojim slikama NASTAVIO UJUTRO, umjesto da se moja slika zbila PRIJE 5rove. Tako sam i Ikara zaveo na griješan put. OK? Ja imam ispriku - dementia juvenalis, a ti?
Registration date : 03.03.2008
Lako za to sve, al' ja to ne bih nazvao klizanjem. Po meni on više ore...
- Broj postova : 11457
Ne razumiješ ti te pjesničke figure (isto kao ni ja) kad ne gledaš fotografiju umjetničkim očima.
Ja na fotografiji vidim hrpu čelika, brod sa svim svojim rebrima, provezama, uzdužnjacima, palubama, tankovima, temeljima, pumpama, motorima, cijevnim sustavima.. kako ore po moru, a netko vidi baletana na plavom baršunu.
Ja na fotografiji vidim hrpu čelika, brod sa svim svojim rebrima, provezama, uzdužnjacima, palubama, tankovima, temeljima, pumpama, motorima, cijevnim sustavima.. kako ore po moru, a netko vidi baletana na plavom baršunu.
Zabopravio si koljena i skrokove...
- Broj postova : 11457
Vjerojatno su kupili nove, pa prodaju ove stare.
Marko Polo sredinom siječnja 2011. dolazi u Viktor Lenac na ugradnju blistera. Blisteri su većinom gotovi (ostalo još malo posla) u brodogradilištu Kraljevica i ovih dana će biti transportirani u Lenac.
Marko Polo sredinom siječnja 2011. dolazi u Viktor Lenac na ugradnju blistera. Blisteri su većinom gotovi (ostalo još malo posla) u brodogradilištu Kraljevica i ovih dana će biti transportirani u Lenac.
Još 9 dana i "Marko Polo" bi trebao biti u remontnom brodogradilištu Viktor Lenac...
max- Broj postova : 224
Registration date : 13.12.2009
Jučer je došao "MARKO POLO"...
max- Broj postova : 224
Registration date : 13.12.2009
Stranica 6 / 9. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Stranica 6 / 9.