m/t Marko Polo
+34
2062 036
gti150
markost
Jean
ac
Silver
kobler
max
port rijeka
leteči vlak
akul
kriticar
Miha
sali
ZlayoZg
Garage
KAPO
ikar
Pelegrin
Pfaff
Zamet
LLeon
Phalanx
@nłimOn
milepaclo
5ar
gorgoroth
Robert
DCS
njego
Narcis
Krpan
novi_shef
kiki273
38 posters
Stranica 8 / 9.
Stranica 8 / 9. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: m/t Marko Polo
Upravo krenuo na probnu voznju.
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Za nas koji se ne kuimo u pomorstvo; po čemu je taj "pačji rep" bolja verzija u odnosu na stari?
Registration date : 29.02.2008
Dodatan uzgon na krmi bez kojeg ne smije uplovljavati u Europske luke (jer ne odgovara standardima), brzina mu je neto veća i stabilnost mu je bolja... Tako da sada moe ploviti u međuarodnim vodama jo 10 godina bez ikakvih preinaka...
max- Broj postova : 224
Registration date : 13.12.2009
max je napisao/la:Dodatan uzgon na krmi bez kojeg ne smije uplovljavati u Europske luke (jer ne odgovara standardima), brzina mu je neto veća i stabilnost mu je bolja... Tako da sada moe ploviti u međuarodnim vodama jo 10 godina bez ikakvih preinaka...
Tnx / sad je puno jasnije...
Registration date : 29.02.2008
Sa tri signala trube, Marko Polo je pozdravio najljepsi grad, grad na Rjecini i isplovio iz skvera. Od sutra je na liniji Split- Ancona.
Nek mu je mirno more.
Nek mu je mirno more.
Evo ga u Splitu
markost- Broj postova : 77
Registration date : 15.06.2008
LLeon je napisao/la:Sa tri signala trube, Marko Polo je pozdravio najljepsi grad, grad na Rjecini i isplovio iz skvera. Od sutra je na liniji Split- Ancona.
Nek mu je mirno more.
Sto mislite da li je to ujedno i zbogom Rijeci?
Na ljeto dolazi Liburnija, a za ubuduce 'ko ziv ' ko mrtav.....
gti150- Broj postova : 180
Registration date : 22.06.2008
Za ovu sezonu vjerojatno da.gti150 je napisao/la:Sto mislite da li je to ujedno i zbogom Rijeci?
Neće valjda Liburnija 30.05. na duobalnu. Pa ona ima trostruko manji kapacitet automobila od Marka Pola.
Da, otkud opet Liburnija na duobalnoj? Zar je nisu povukli samo na lokalne pruge poto je izgubila pravo plovidbe u inozemne luke?
Na ovog "novog" Marka Pola se nikako naviknuti. Krmeni dio mi se nikako ne sviđa!
Na ovog "novog" Marka Pola se nikako naviknuti. Krmeni dio mi se nikako ne sviđa!
Garage- Broj postova : 226
Registration date : 26.06.2008
LLeon je napisao/la:Za ovu sezonu vjerojatno da.gti150 je napisao/la:Sto mislite da li je to ujedno i zbogom Rijeci?
Neće valjda Liburnija 30.05. na duobalnu. Pa ona ima trostruko manji kapacitet automobila od Marka Pola.
Ooo hoce, hoce....
Liburnija ce odraditi duzobalnu ovog ljeta....To se vec i bilo komentiralo na ''brodovi i pomorstvo'' da bi Liburnija mozda i bila dostatna za 5-i, eventualno 6-i i 9-i mjesec, ali za samu spicu je premala kapacitetima....
A sa druge strane nemaju broda koji bi ju zamijenio tj. koji bi preuzeo duzobalnu kad su svi veci trajekti koji imaju dozvole za medj. plovidbu zauzeti svojim linijama, a Liburnija vise ne moze ploviti za It.
Garage je napisao/la:Da, otkud opet Liburnija na duobalnoj? Zar je nisu povukli samo na lokalne pruge poto je izgubila pravo plovidbe u inozemne luke?
Liburnija ce voziti na duzobalnoj liniji Rijeka-Dubrovnik, s tim da nece nastavljati dalje za Bari. Za Bari ce voziti tj. vec je poceo voziti trajekt ''Dubrovnik''.
Ukoliko se ne nabavi novi ferry dobra stara ''Liburnija'' ostaje jedino rjesenje...
A sta se tice krme Pola; dobro je... djelovalo mi je puno ruznije dok je bio u doku...
Jadrolinija ima previe linija ili premalo trajekata.
Zadar plovi na Zadar- Ancona
Marko Polo na Split- Ancona
Dubrovnik na Dubrovnik- Bari
i za duobalnu nema to nego Liburnija
Ba malo gledam vozni red za 2011. Na relaciji Ri-Du-Bari i natrag su sva presjedanja vie-manje utimana, osim subotnjeg prema Bariju. Duobalna stie u Du subotom u 18:30 i do nedjelje u 13:00 nema nita prema Bariju. Kao da nisu onaj subotnji polazak mogli sa 13:00 pomaknut na 20:00.
I meni isto tako. Moja greka, nisam ga trebao slikat u doku. Bez veze sam napravio paniku.
Zadar plovi na Zadar- Ancona
Marko Polo na Split- Ancona
Dubrovnik na Dubrovnik- Bari
i za duobalnu nema to nego Liburnija
Ba malo gledam vozni red za 2011. Na relaciji Ri-Du-Bari i natrag su sva presjedanja vie-manje utimana, osim subotnjeg prema Bariju. Duobalna stie u Du subotom u 18:30 i do nedjelje u 13:00 nema nita prema Bariju. Kao da nisu onaj subotnji polazak mogli sa 13:00 pomaknut na 20:00.
gti150 je napisao/la:A sta se tice krme Pola; dobro je... djelovalo mi je puno ruznije dok je bio u doku...
I meni isto tako. Moja greka, nisam ga trebao slikat u doku. Bez veze sam napravio paniku.
Liburnija će biti krcata u srcu sezone kao da je 91.
Poslije sezone bi trebala stići 2 nova (polovna) trajekta jedan za Ploče- Trpanj i jedan za međunarodne vode.
Tako da bi taj novi mogao na Split- Ancona, Polo na Dubrovnik- Bari i Dubrovnik na duobalnu. A ako opet uvedu zimsku duobalnu nju bi mogao drati Zadar koji je pre malen, ali i ovako nema puno ljudi tako da bi sjeo kao budali amar...
Oprostite na OT.
Poslije sezone bi trebala stići 2 nova (polovna) trajekta jedan za Ploče- Trpanj i jedan za međunarodne vode.
Tako da bi taj novi mogao na Split- Ancona, Polo na Dubrovnik- Bari i Dubrovnik na duobalnu. A ako opet uvedu zimsku duobalnu nju bi mogao drati Zadar koji je pre malen, ali i ovako nema puno ljudi tako da bi sjeo kao budali amar...
Oprostite na OT.
max- Broj postova : 224
Registration date : 13.12.2009
@nłimOn- Moderator
- Broj postova : 322
Registration date : 04.02.2009
Marko Polo danas odradjuje liniju iz Splita prema Dubrovniku! Volio bih ako moze netko slikat Marka Pola i Liburniju skupa u Dubrovniku, a naravno dobrodosle su slike pojedinacno.
Zadnja promjena: @nłimOn; ned 18 ruj 2011 - 1:14; ukupno mijenjano 1 put.
@nłimOn- Moderator
MARKO POLO je upravo uplovio u Gruku luku, Liburnije jo nema. Ona obično dođe subotom oko 1800.
Ovo je prvo uplovljavanje u Gru poslije rekonstrukcije.
Ovo je prvo uplovljavanje u Gru poslije rekonstrukcije.
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6136
Registration date : 14.05.2008
Markan u Starigradu 13.9.11.
Dolazak iz Ancone u Split 13.9.11 u 7.00h
@nłimOn- Moderator
Prvo uplovljavanje u matičnu luku
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2440
Registration date : 15.03.2008
Registration date : 14.05.2008
Jučer navečer je isplovio za Anconu gdje je sada .
westin- Broj postova : 5
Registration date : 10.08.2012
Čitam na "Brodovima i pomorstvu", MP je plovio u smjeru Zadra, tako da su ga valovi tukli u bok. Mora bit totalni idiot da bi odabrao tu rutu. Dalmatia koja je iz Ancone krenula 2 sata kasnije stigla u Split bez i jednog otećenog automobila, ali je plovila sa morem u provu.
Koliko sam ja čuo iz nekih neprovjerenih rekla-kazala informacija, u plovidbi im je otkazao jedan motor, te da se brod zbog toga nagnuo. Unaprijed se ispričavam zbog moguće dezinformacije.
Marko Polo (i Regina della Pace) u Splitu ovog ljeta
Meni je ovaj pačji rep grd i gotovo.
Koliko sam ja čuo iz nekih neprovjerenih rekla-kazala informacija, u plovidbi im je otkazao jedan motor, te da se brod zbog toga nagnuo. Unaprijed se ispričavam zbog moguće dezinformacije.
Marko Polo (i Regina della Pace) u Splitu ovog ljeta
Meni je ovaj pačji rep grd i gotovo.
Stranica 8 / 9. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Stranica 8 / 9.