m/t Liburnija
+28
Damir
westin
Klemen P
Patentee 1833
sali
ikar
LLeon
Phalanx
leteči vlak
klemenčič
zele
port rijeka
max
king of the road
andrej
@nłimOn
Pfaff
DCS
gti150
2062 036
Garage
markost
žac
gaspa
kriticar
novi_shef
Narcis
kiki273
32 posters
Stranica 1 / 7.
Stranica 1 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
m/t Liburnija
Liburnija u Riječkoj luci
Kao pravi "Turšin terorist"popeo sam se na brod........
...........i zavirio unutra,ubrzo sam bio uljudno zamoljen da napustim plovilo.............
Eto,sad ste vidjeli što je forum napravio od mene
Kao pravi "Turšin terorist"popeo sam se na brod........
...........i zavirio unutra,ubrzo sam bio uljudno zamoljen da napustim plovilo.............
Eto,sad ste vidjeli što je forum napravio od mene
Dobro da te nisu bacili u more.
Dobro da te nisu bacili u more.
Narcis- Administrator
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Re: m/t Liburnija
Ja san stari marinajo,znan plivatnarcis je napisao/la: Dobro da te nisu bacili u more.
Građena kao gradnja 582 u brdodogradilištu "De Mervede" u Hardinxveldu u Nizozemskoj 1965. za Jadransku Linijsku Plovidbu Rijeka Jugoslavija.
Dužina preko svega 89,2m, širina 16,4m, 3910 Brt. Motor Sulzer 8cil. 4410 kW. Max.brzina 15kn.
Jedan od rijetkih brodova koji je od prvog dana plovio samo na dužobalnoj liniji, sa povremenim skokovima do Grčke i Italije.
1971. služio kao ploveća izložba jugoslavenskog gospodarstva i tada jedini put bio van Jadrana - Srednja i Južna Amerika.
Građena kao gradnja 582 u brdodogradilištu "De Mervede" u Hardinxveldu u Nizozemskoj 1965. za Jadransku Linijsku Plovidbu Rijeka Jugoslavija.
Dužina preko svega 89,2m, širina 16,4m, 3910 Brt. Motor Sulzer 8cil. 4410 kW. Max.brzina 15kn.
Jedan od rijetkih brodova koji je od prvog dana plovio samo na dužobalnoj liniji, sa povremenim skokovima do Grčke i Italije.
1971. služio kao ploveća izložba jugoslavenskog gospodarstva i tada jedini put bio van Jadrana - Srednja i Južna Amerika.
novi_shef- Moderator
- Broj postova : 1216
nisi u pravu što se tiće plovidbe na dužobalnoj liniji jer je Liburnija prvo plovila na liniji Zadar - Ancona da bi dolaskom Ilirije prešla na dužobalnu na kojoj još uvijek plovi.Zimi Rijeka - Split - Dubrovnik - Bari, a ljeti Split - Dubrovnik - Bari sa usputnim stajanjima i zimi i ljeti u lukama o.Hvara,o.Korčule i o.Mljetanovi_šef je napisao/la:"Liburnija" je živa legenda, jedan od najpoznatijih, a i među najdugovječnijim brodovima hrvatske trgovačke mornarice.
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6189
Registration date : 14.05.2008
Jučer je Liburnija prvi put ove sezone uplovila u Dubrovnik poslije remonta, Ali već je bila noć kad sam je vidio, pa ništa od slike ovaj put.
kriticar- Moderator
Tamo negdje krajem devedesetih putovao sam Liburnijom od Dubrovnika do Rijeke. Kad kupim onaj Reflectin skener dijača bit će i reportaža o Liburniji iznutra. Zadsad samo opis.
Kontinentalcu je zanimljivo kako, recimo, izgleda kupaona/WC na brodu takve starosti - nema pločica na zidu - sve je u komadu limeno...
Još jedan štiklec: posada u potpalublju koju sam zatekao kao da je prekjučer došla na more i na brod, pa se čudom čudi. Usmjerili su me da parkiram u desnoj katiželi, točno na mjestu gdje se počinje svijati pramac (dakle: u zavoju). Dodamo li ocjevljenje i ventile s desne strane konačni rezultat bio je da se iz auta nije moglo izaći ni na lijeva ni na desna vrata, dapače - gotovo da se nisu mogla ni otvoriti. I tako sam se ja parkiravao i svađao s posadom dobrih dvadesetak minuta (nisu dozvolili razmak od auta ispred veći od pola metra, kako bih ipak mogao otvoriti koja vrata). Iza mene je uredno parkirala reno četvorka (koji su trebali staviti na moje mjesto) iz koje su i u katiželi mogli izlaziti u dvoredu. Napokon sam se ipak nekako izvukao, lak i lim na autu i brodu ostali su sačuvani. I ipak jedna velika korist: danas sam tata-mata za parkiranje, i dok se drugima dimi iz ušiju zbog centimetarskih razmaka, ja se smješkam govoreći: kad sam se ono uspio parkirati u katiželi, sve drugo je peace of cake
Prema putnicima Jadrolinija je dosta poštena. Iako je Liburnija stigla pred Rijeku negdje oko 6, uredno se zaustavila (sparkirala) na otvorenom, čekala da putnici od 6 do 7 obave doručak, i onda svečano uplovila u luku.
Kontinentalcu je zanimljivo kako, recimo, izgleda kupaona/WC na brodu takve starosti - nema pločica na zidu - sve je u komadu limeno...
Još jedan štiklec: posada u potpalublju koju sam zatekao kao da je prekjučer došla na more i na brod, pa se čudom čudi. Usmjerili su me da parkiram u desnoj katiželi, točno na mjestu gdje se počinje svijati pramac (dakle: u zavoju). Dodamo li ocjevljenje i ventile s desne strane konačni rezultat bio je da se iz auta nije moglo izaći ni na lijeva ni na desna vrata, dapače - gotovo da se nisu mogla ni otvoriti. I tako sam se ja parkiravao i svađao s posadom dobrih dvadesetak minuta (nisu dozvolili razmak od auta ispred veći od pola metra, kako bih ipak mogao otvoriti koja vrata). Iza mene je uredno parkirala reno četvorka (koji su trebali staviti na moje mjesto) iz koje su i u katiželi mogli izlaziti u dvoredu. Napokon sam se ipak nekako izvukao, lak i lim na autu i brodu ostali su sačuvani. I ipak jedna velika korist: danas sam tata-mata za parkiranje, i dok se drugima dimi iz ušiju zbog centimetarskih razmaka, ja se smješkam govoreći: kad sam se ono uspio parkirati u katiželi, sve drugo je peace of cake
Prema putnicima Jadrolinija je dosta poštena. Iako je Liburnija stigla pred Rijeku negdje oko 6, uredno se zaustavila (sparkirala) na otvorenom, čekala da putnici od 6 do 7 obave doručak, i onda svečano uplovila u luku.
gaspa- Administrator
- Broj postova : 3731
evo slike stare dame nakon proljetnog uljepšavanja
Još na vezu
i u trenutku kad se uputila ka Mljetu i Korćuli.
Još na vezu
i u trenutku kad se uputila ka Mljetu i Korćuli.
kriticar- Moderator
U sledečih nekoliko postova putovat čemo po brodu LIBURNIJA
žac- Broj postova : 76
Registration date : 22.06.2008
Na ovim slikama di je i krov ostakljen je nekad bija bazen,a sad su tu samo stolovi i stolice.
markost- Broj postova : 77
Registration date : 15.06.2008
markost je napisao/la:Na ovim slikama di je i krov ostakljen je nekad bija bazen,a sad su tu samo stolovi i stolice.
Zanimljivo.
Da li je istina da u početku nije imao bočnu rampu za ulazak u garažu na krmenom dijelu?
Koje su još bile pregradnje?
ima li netko nacrt Liburnije?
žac- Broj postova : 76
Mislim da je bočna rampa naknadno ugrađena radi lakšeg ukrcaja vozila npr. u Korčuli i u Hvaru di je riva ravna pa je tako mogla stat na bok uz obalu.Mada je to tribalo bit dosta davno jer ja od kad znam za nju i sebe ona ima tu rampu. :scratch:
markost- Broj postova : 77
Registration date : 15.06.2008
LIBURNIJA je u početku plovila Zadar - Ancona. Dolaskom ILIRIJE , koja preuzima liniju Zadar - Ancona, prelazi na brzu(dužobalnu) prugu i ako se dobro sjećam već tada ima bočnu rampu koju je možda imala od početka jer je se ne sjećam bez nje.Ipak je to bilo prije četdesetak godina.
kriticar- Moderator
Ne, ne.
Bočnu rampu je dobila tamo nakon 1991. godune. Znam da je uplovljavala u Dubrovnik u vrijeme Domovinskog rata i da nije imala bočnu rampu.
Bočnu rampu je dobila tamo nakon 1991. godune. Znam da je uplovljavala u Dubrovnik u vrijeme Domovinskog rata i da nije imala bočnu rampu.
Garage- Broj postova : 226
Registration date : 26.06.2008
Stvarno se ne mogu sjetiti kad je dobila bočnu rampu,čini mi se kao da je oduvijek ima,ali kad bolje razmislim sjećam se da je u ratnim godinama(mislim '94) ploveći na pruzi iz Grčke za Trst preko Pule koristila tu rampu jer je istovremeno ISTRA isplovljavala za Rijeku , a mislim da je stari STON U dolasku sa Mljeta koristio drugi trajektni vez .Garage je napisao/la:Ne, ne.
kriticar- Moderator
Na ovoj adresi su nacrti svih Jadrolinijinih "velikih" trajektažac je napisao/la:markost je napisao/la:Na ovim slikama di je i krov ostakljen je nekad bija bazen,a sad su tu samo stolovi i stolice.
Zanimljivo.
Da li je istina da u početku nije imao bočnu rampu za ulazak u garažu na krmenom dijelu?
Koje su još bile pregradnje?
ima li netko nacrt Liburnije?
http://jadrolinija.amatori.com/public/File/Piani_Nave_Jadrolinija.pdf
kriticar- Moderator
Liburnija je izgradena s rampom sa strane.
2062 036- Broj postova : 254
Registration date : 29.05.2008
pupo likes this post
----
Zadnja promjena: novi_ąef; sub 28 lip 2008 - 22:35; ukupno mijenjano 1 put. (Reason for editing : Post brisan, kriva slika)
novi_shef- Moderator
To je Slavija,Liburnija je izgradena za Jadroliniiju i nikad nije mijenjala ime.
novi_shef- Moderator
kriticar je napisao/la:(mislim '94) ploveći na pruzi iz Grčke za Trst preko Pule koristila tu rampu
Kad je Jadrolinija održavala tu liniju??? i do kada? Uopće mi to nije poznato?!
gti150- Broj postova : 180
Jadrolinija je nekad drzala kruzna putovanja.
Stranica 1 / 7. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Stranica 1 / 7.