Radovi u mojoj radionici
+7
hyperion
Pfaff
borna
crhav
Jean
Damir
zes
11 posters
Vlakovi :: Ostalo :: Modelarstvo
Stranica 7 / 40.
Stranica 7 / 40. • 1 ... 6, 7, 8 ... 23 ... 40
Re: Radovi u mojoj radionici
Opet je došlo nešto jaako staro, takovi vagoni su rađeni između 1940 i 50 godine
Napala ga je hrđa a i boja se namreškala, probat ću barem zaustaviti rđanje i zaštititi lak od daljnjeg propadanja
Koče se drže oprugama, nove ću staviti nakon uređenja
Nešto mlađi su ovi ameri, iz početka 60-ih otprilike...
Jednoga je rđa malo jače napala a trebat ću napraviti i donji držač vrata
Napala ga je hrđa a i boja se namreškala, probat ću barem zaustaviti rđanje i zaštititi lak od daljnjeg propadanja
Koče se drže oprugama, nove ću staviti nakon uređenja
Nešto mlađi su ovi ameri, iz početka 60-ih otprilike...
Jednoga je rđa malo jače napala a trebat ću napraviti i donji držač vrata
borna- Moderator
- Broj postova : 9433
Registration date : 16.11.2010
Jel to sve od lima.??????????? Sjecam ih se bilo je to davno................
Velimir
Velimir
Jeste, tzv Tin-Plate vagoni su se radili do kraja 80-ih (ne baš svi) a zadnjih nekoliko godina ih ponovo rade u posebnim serijama,
I neke klasične lokomotive iz 50-ih i 60-ih godina se rade ponovo gotovo jednake jedino im je srce digitalno!
(cijenu je bolje ne gledati!)
I neke klasične lokomotive iz 50-ih i 60-ih godina se rade ponovo gotovo jednake jedino im je srce digitalno!
(cijenu je bolje ne gledati!)
borna- Moderator
borna je napisao/la:(cijenu je bolje ne gledati!)
U čemu su izražene te cijene (ipak sam pogledao)?
- Broj postova : 11474
Registration date : 17.03.2008
Naši dlakavci! (i to je 10-ak % jeftinije negoli u D)
Napravljena je ograničena serija tih kompleta i brzo je (raz)prodana, na eBayu već postižu 1.000 E a za očekivati je da će se cijena
udvostručiti u idućih 10-ak godina!
Znaju u Marklinu kako ići niz dlaku (bogatim) kupcima, svake godine se napravi poneka specijalnost kao mamac.
Napravljena je ograničena serija tih kompleta i brzo je (raz)prodana, na eBayu već postižu 1.000 E a za očekivati je da će se cijena
udvostručiti u idućih 10-ak godina!
Znaju u Marklinu kako ići niz dlaku (bogatim) kupcima, svake godine se napravi poneka specijalnost kao mamac.
borna- Moderator
Nedavno sam si priuštio kupnju Liminog elektromotornog vlaka kojeg namjeravam prekrstiti na pravu vjeru.
Odmah sam primijetio jedan davno poznati štos- tinol omotan oko osovina vagona - tako ih malo oteža i poboljša rotaciju
(minimalno ali ipak) i snizi težište
Hmm, na pogonskim kotačima je jedna gumica promijenjena (užom)?
Motor je još klasični (zubčanici su srećom čitavi). Ugrađen je Lenz dekoder samo žice nisu baš sprovedene kako bi mogle?
Jednog lijepog dana će i taj vlak doći na red za uređenje, bojanje unutrašnjosti i stavljanje putnika, rasvijeta i skrivanje žica
Provozao sam ga malo digitalno (na mjestu sa podignutim pogonskim kotačima)
Oko kotača koji pobiru struju idu tanki limovi koji su dosta slabi a i nakupilo se dosta dlačicana njima pa vlak zastajkuje.
Kako taj vlak kanim voziti na svojoj Pravoj vjeri (Maerklinu) tada će svi kotači biti na jednom polu i pobiranje struje će
biti daleko sigurnije!
Odmah sam primijetio jedan davno poznati štos- tinol omotan oko osovina vagona - tako ih malo oteža i poboljša rotaciju
(minimalno ali ipak) i snizi težište
Hmm, na pogonskim kotačima je jedna gumica promijenjena (užom)?
Motor je još klasični (zubčanici su srećom čitavi). Ugrađen je Lenz dekoder samo žice nisu baš sprovedene kako bi mogle?
Jednog lijepog dana će i taj vlak doći na red za uređenje, bojanje unutrašnjosti i stavljanje putnika, rasvijeta i skrivanje žica
Provozao sam ga malo digitalno (na mjestu sa podignutim pogonskim kotačima)
Oko kotača koji pobiru struju idu tanki limovi koji su dosta slabi a i nakupilo se dosta dlačicana njima pa vlak zastajkuje.
Kako taj vlak kanim voziti na svojoj Pravoj vjeri (Maerklinu) tada će svi kotači biti na jednom polu i pobiranje struje će
biti daleko sigurnije!
borna- Moderator
Došlo je još nekoliko pravovjernih na kontrolu, Br 216 nema dekoder već elektronički mjenjač smjera a gornja je klasična
Ova plavuša jeste digitalna
Stigla je još jedna velika isporuka lokomotiva za pregled i uređenje!
Nad prvom sam imao dosta razmišljanja tko ju je napravio jer mi čudno izgleda
Desno je "normalna", ovoj lijevoj veličina kotača a i jednaki razmak osovina ne odgovara?
Sva je plastična za razliku od Maerklinke koja ima samo karoseriju od plastike
Ha, dole piše Maerklin? (no kotači sa plastičnim žbicama nisu uobičajeni kod njega)
Motor je DC, ima nešto elektronike za ispravljanje sa AC i promjenu smjera (koja mi izgleda kao amaterski uradak)
Vjerovali ili ne ta čudna V 60 je zaista Maerklinova, radila se za neke jeftine setove?
Marke
Brand
Märklin
Spurweite
Gauge Spur H0 (16,5 mm)
Spannung
Power Wechselstrom / AC
Qualität
Quality 2-3 (neka prosječna cijena za njih u dobrom stanju je 30-ak E)
borna- Moderator
Iz Beograda je po jednom kuriru došlo postolje za Jouef električnu lokmotivu SNCF
Jednostavno ali i jeftin način prijenosa, plastika je slabašna pa se mali zubići lako oštete
Ovo je staro pogonsko postolje koje je oštećeno i bez svih dijelova
Na pregled je došlo i nešto malenih digitalki iz start setova
Tu je dosta metala za primjerenu težinu a zamašnjak se brine za sigurniju vožnju
Mogli su barem imitaciju svjetala obojiti (pa ću ja to učiniti)
Kod lokomotiva kupljenih pojedinačno ti su detalji obojani (i još ponešto)
Jednostavno ali i jeftin način prijenosa, plastika je slabašna pa se mali zubići lako oštete
Ovo je staro pogonsko postolje koje je oštećeno i bez svih dijelova
Na pregled je došlo i nešto malenih digitalki iz start setova
Tu je dosta metala za primjerenu težinu a zamašnjak se brine za sigurniju vožnju
Mogli su barem imitaciju svjetala obojiti (pa ću ja to učiniti)
Kod lokomotiva kupljenih pojedinačno ti su detalji obojani (i još ponešto)
borna- Moderator
Br 80 u start set izvedbi ima isti donji dio kao gornje lokomotive, prava 80-ka ima veće kotače i kompletne poluge te svjetlo na obje strane.
Ova rugoba pak ima svjetla (mogli su je zaista napraviti ljepše)
Donji dio je plastičan pa treba olovo, sve je izvedeno na kopčanje
Lim na jednoj strani za pobiranje struje mi govori da su kotači izolirani što znači da se lokomotiva prodaje i u
Trix izvedbi za dvo-šinsku prugu!
Nažalost svi proizvođači (osim onih ekskluzivnih) idu za proizvodnjom modela koji su u biti sve jeftinije napravljeni,
brzo sastavljeni i kombiniraju se isti dijelovi za razne modele! Zahvaljujući visokoj razini detalja, natpisa i bojanja te
digitalizaciji podigli su cijene do krajnje razine prihvatljivoga?
Marklin (i Trix) kod većih i skupljih lokomotiva još uvijek radi metalne karoserije (što je za pohvalu)
Ova rugoba pak ima svjetla (mogli su je zaista napraviti ljepše)
Donji dio je plastičan pa treba olovo, sve je izvedeno na kopčanje
Lim na jednoj strani za pobiranje struje mi govori da su kotači izolirani što znači da se lokomotiva prodaje i u
Trix izvedbi za dvo-šinsku prugu!
Nažalost svi proizvođači (osim onih ekskluzivnih) idu za proizvodnjom modela koji su u biti sve jeftinije napravljeni,
brzo sastavljeni i kombiniraju se isti dijelovi za razne modele! Zahvaljujući visokoj razini detalja, natpisa i bojanja te
digitalizaciji podigli su cijene do krajnje razine prihvatljivoga?
Marklin (i Trix) kod većih i skupljih lokomotiva još uvijek radi metalne karoserije (što je za pohvalu)
borna- Moderator
Nego da se ja vratim dobrim starim i jednostavnim modelima.....nedavno je došao još jedan kandidat za potpuno obnovu i bojanje!
Lokomotiva kao da je bila pošpricana nečim agresivnim, druga strana je nešto manje propala
Unutra je u redu i vozi dobro iako i tu ima ponešto zahrđaloga.
Kada i ovu rastavim i očistim od boje imat ću 2 iste karoserije za bojanje.
Primio sam se i prerade jednog impozantnog Trix vagona iz 70-ih godina
Vagon je cijeli od metala pa imade 233 grama!
Trebalo je promijeniti kopče jer su originalne Trixove previsoke te staviti DC kotače
Sve se može lijepo rastaviti i napraviti promjena (doduše bilo je muke kasnije zavrnuti te minijaturne vijke natrag)
U radionicu je došla i jedna novija parna, nažalost je i očerupana!
Nedostaje joj prednja kopča i zračni cilindar ispod nje, jedan stražnji odbojnik i naravno - dimnjak!
(pitam se kako su njega uspjeli potrgati ?)
Lokomotiva kao da je bila pošpricana nečim agresivnim, druga strana je nešto manje propala
Unutra je u redu i vozi dobro iako i tu ima ponešto zahrđaloga.
Kada i ovu rastavim i očistim od boje imat ću 2 iste karoserije za bojanje.
Primio sam se i prerade jednog impozantnog Trix vagona iz 70-ih godina
Vagon je cijeli od metala pa imade 233 grama!
Trebalo je promijeniti kopče jer su originalne Trixove previsoke te staviti DC kotače
Sve se može lijepo rastaviti i napraviti promjena (doduše bilo je muke kasnije zavrnuti te minijaturne vijke natrag)
U radionicu je došla i jedna novija parna, nažalost je i očerupana!
Nedostaje joj prednja kopča i zračni cilindar ispod nje, jedan stražnji odbojnik i naravno - dimnjak!
(pitam se kako su njega uspjeli potrgati ?)
borna- Moderator
Lokomotiva je digitalna, u stražnjem dijelu je dekoder i led za stražnja svjetla dok je mala ledica za prednja
svjetla u parnom kotlu naprijed (svjetla s vide jako dobro unatoč dugom prijenosu svjetlovodom)
Dekoder je sakriven u prostoru za ugljen pa je kabina (kuhinja) vjerno uređena
Ova lokomotiva imade čak 6 malih vijaka za rastavljanje, 2 su jedva dostupna!
Sve mi se čini da ću tu lokomotivu zadržati u svojoj kolekciji (nova dođe 130 Eura a ova se nije navozila)
Nedavno je došla i jedna cvilidreta
Teško mi je bilo slušati kako se muči pa sam ju najprije probao (dodatno) podmazati no niti to nije pomoglo
Motor iznutra izgleda čisto
i sa druge strane. Pregledao sam i pod povećalom sve zubčanike na moguća oštećenja no nije ih bilo?
Međutim dok se rukom vrte ovako slobodni kotači osjeća se zapinjanje pa sam cijeli blok dobro zalio sredstvom za čišćenje
Dok je sve bilo još mokro rukom sam brzo gurao blok po stolu naprijed- natrag da zubčanici izbace moguću prljavštinu
- i zbilja nakon takovog tretmana sve se lijepo dalo okretati bez zapinjanja!
Vjerojatno je neka osovina ostala potpuno suha sa tragovima skorenog starog ulja?
Nakon podmazivanja i sastavljanja lokomotiva opet lijepo i tiho vozi!
svjetla u parnom kotlu naprijed (svjetla s vide jako dobro unatoč dugom prijenosu svjetlovodom)
Dekoder je sakriven u prostoru za ugljen pa je kabina (kuhinja) vjerno uređena
Ova lokomotiva imade čak 6 malih vijaka za rastavljanje, 2 su jedva dostupna!
Sve mi se čini da ću tu lokomotivu zadržati u svojoj kolekciji (nova dođe 130 Eura a ova se nije navozila)
Nedavno je došla i jedna cvilidreta
Teško mi je bilo slušati kako se muči pa sam ju najprije probao (dodatno) podmazati no niti to nije pomoglo
Motor iznutra izgleda čisto
i sa druge strane. Pregledao sam i pod povećalom sve zubčanike na moguća oštećenja no nije ih bilo?
Međutim dok se rukom vrte ovako slobodni kotači osjeća se zapinjanje pa sam cijeli blok dobro zalio sredstvom za čišćenje
Dok je sve bilo još mokro rukom sam brzo gurao blok po stolu naprijed- natrag da zubčanici izbace moguću prljavštinu
- i zbilja nakon takovog tretmana sve se lijepo dalo okretati bez zapinjanja!
Vjerojatno je neka osovina ostala potpuno suha sa tragovima skorenog starog ulja?
Nakon podmazivanja i sastavljanja lokomotiva opet lijepo i tiho vozi!
borna- Moderator
Do mene je navratila i jedna stara Piko manevarka
Odbojnici su gumeni (što je bio česti slučaj kod Pika, to i nije loše jer se ne mogu potrgati) no pogon je još interesantniji
Obične plosnate gumice i ništa više!
Da bi inače jeftini (za zapadne pojmove) Piko bio još jetiniji napravili su takav jednostavan pogon sredinom 60-ih godina, koristio se u nekoliko modela
Lokomotivica bez karoserije u kojoj je olovo nema baš dobar kontakt sa prugom (zato zastajkuje na filmiću)
Kad se optereti zadržavanjem (ili sa previše vagona npr) gumica počne proklizavati i to je praktično jedina mana toga jeftinog rješenja
Odbojnici su gumeni (što je bio česti slučaj kod Pika, to i nije loše jer se ne mogu potrgati) no pogon je još interesantniji
Obične plosnate gumice i ništa više!
Da bi inače jeftini (za zapadne pojmove) Piko bio još jetiniji napravili su takav jednostavan pogon sredinom 60-ih godina, koristio se u nekoliko modela
Lokomotivica bez karoserije u kojoj je olovo nema baš dobar kontakt sa prugom (zato zastajkuje na filmiću)
Kad se optereti zadržavanjem (ili sa previše vagona npr) gumica počne proklizavati i to je praktično jedina mana toga jeftinog rješenja
borna- Moderator
Usporedba izvedbe modela lokomotive Br 74 d Marklina (otraga je stara izvedba)
Nova je daleko vjernija i sa više detalja no i osjetljivija je telakša 100 grama (270 a stara ima 370)
Stare izvedbe imaju jednu slabu točku- lako se gube zadnji poklopci koji imitiraju ugljen
Od tankog spužvastog materijala sam napravio poklopce i zalijepio ih
Nakon bojanja to sada pomalo naliči na ugljen (prvom prilikom ću zalijepiti sitne komadiće pravog ugljena)
(u sredini je originalni poklopac)
Nova je daleko vjernija i sa više detalja no i osjetljivija je telakša 100 grama (270 a stara ima 370)
Stare izvedbe imaju jednu slabu točku- lako se gube zadnji poklopci koji imitiraju ugljen
Od tankog spužvastog materijala sam napravio poklopce i zalijepio ih
Nakon bojanja to sada pomalo naliči na ugljen (prvom prilikom ću zalijepiti sitne komadiće pravog ugljena)
(u sredini je originalni poklopac)
borna- Moderator
Do mene je došlo i nešto jako staro, oko 80 godina (iz sredine 30-ih prošlog stoljeća)
okomotiva je marke Bing (nema veze sa onim mr.Bingom) i u dosta lošem i očerupanom je stanju
Provrt na jednom kotaču koji ispada je previše istrošen pa bi najbolje rješenje bilo napraviti malo veću rupu u koju bi se uprešao valjak
sa unutarnjom rupom promjera osovine. Za pohvalu je što nema niti traga nekakvoj kugi!
Motor radi no trebalo bi nabaviti nove četkice i očistiti kolektor.
Lokomotivi nedostaju cilindri i poluge, prednji poklopac kotla i još ponešto no to se može napraviti (prema slikama sa neta)
Da bi se poravnala sva iskrivljena mjesta bilo bi najbolje rastaviti sve pa poravnati i sastaviti.
Vagoni su od Marklina, ima dosta raznih putničkih i teretnih, vrata se lijepo otvaraju kao prava - sa kvakom
Ni ovdje nema tragova cinkove kuge, jedino je jedna osovina iskrivljena
Krov se lako otvara, nekad su unutra bile klupe sa putnicima (što nije teško ponovo napraviti)
okomotiva je marke Bing (nema veze sa onim mr.Bingom) i u dosta lošem i očerupanom je stanju
Provrt na jednom kotaču koji ispada je previše istrošen pa bi najbolje rješenje bilo napraviti malo veću rupu u koju bi se uprešao valjak
sa unutarnjom rupom promjera osovine. Za pohvalu je što nema niti traga nekakvoj kugi!
Motor radi no trebalo bi nabaviti nove četkice i očistiti kolektor.
Lokomotivi nedostaju cilindri i poluge, prednji poklopac kotla i još ponešto no to se može napraviti (prema slikama sa neta)
Da bi se poravnala sva iskrivljena mjesta bilo bi najbolje rastaviti sve pa poravnati i sastaviti.
Vagoni su od Marklina, ima dosta raznih putničkih i teretnih, vrata se lijepo otvaraju kao prava - sa kvakom
Ni ovdje nema tragova cinkove kuge, jedino je jedna osovina iskrivljena
Krov se lako otvara, nekad su unutra bile klupe sa putnicima (što nije teško ponovo napraviti)
borna- Moderator
Pa to je nesto fantasticno..............jos kad bi se to dobro restauriralo..............
Velimir
Velimir
Jedino će morati nabaviti nove putnike jer stari su vjerovatno poumirali...crhav je napisao/la:Pa to je nesto fantasticno..............jos kad bi se to dobro restauriralo..............
Vlasnik je to blago dobio od svoje tete čiji je suprug Talijan bio sakupljač takovih stvari (napustio je ovaj svijet)
Dovoljno je star da ne brza sa obnovom toga i pedantan je, a opet je dovoljno mlad da to može potrajati ako treba i godinama.
Dovoljno je star da ne brza sa obnovom toga i pedantan je, a opet je dovoljno mlad da to može potrajati ako treba i godinama.
borna- Moderator
Desi se povremeno da se na okupu nađe više istih lokomotiva pa je lako usporediti kojoj što nedostaje
Br 212 je slatka manja manevarka koja može poslužiti i za vuču lokalnih vlakova
Ova je u relativno dobrom stanju, jedino je dobila neke fleke u donjem dijelu koje bi se dale odgovarajućom bojom popraviti
Motor je klasičan,nove generacije imaju pogon na sve 4 osovine no dosta su osjetljivije
Došao je isti model lokomotive (koja se u početku zvala V100) od Trix-Expressa koji se radio od kraja 50-ih do kraja 60-ih
Vidi se da je sirota preživjela svašta no još je u "komadu" zahvaljujući jakom metalnom oklopu
I mehanika je robusna, pogon je na sve 4. Vidi se kako su kotači i njihovi obodi debeli, to je bila karakteristika Trixa!
Vozilo se na 3 pune šine (zato ima klizače) a po Trixu nije moglo voziti ništa druga kao niti on po bilo čemu od drugih proizvođača.
I unutra je sve masivno te pričvršćeno vijcima
Motor je pozamašan i jak
Kod nas je tzv starih Trixovaca ostalo svega nekoliko (od sredine 60-ih je Trix prešao na standardne norme i šine te se zvao Trix International)
Br 212 je slatka manja manevarka koja može poslužiti i za vuču lokalnih vlakova
Ova je u relativno dobrom stanju, jedino je dobila neke fleke u donjem dijelu koje bi se dale odgovarajućom bojom popraviti
Motor je klasičan,nove generacije imaju pogon na sve 4 osovine no dosta su osjetljivije
Došao je isti model lokomotive (koja se u početku zvala V100) od Trix-Expressa koji se radio od kraja 50-ih do kraja 60-ih
Vidi se da je sirota preživjela svašta no još je u "komadu" zahvaljujući jakom metalnom oklopu
I mehanika je robusna, pogon je na sve 4. Vidi se kako su kotači i njihovi obodi debeli, to je bila karakteristika Trixa!
Vozilo se na 3 pune šine (zato ima klizače) a po Trixu nije moglo voziti ništa druga kao niti on po bilo čemu od drugih proizvođača.
I unutra je sve masivno te pričvršćeno vijcima
Motor je pozamašan i jak
Kod nas je tzv starih Trixovaca ostalo svega nekoliko (od sredine 60-ih je Trix prešao na standardne norme i šine te se zvao Trix International)
borna- Moderator
Na povratak na pravu vjeru je došla jedna Br 81, netko ju je sa AC prekrstio na DC
Umjesto mjenjača smjera dobila je 2 diode, za svaki smjer po jednu
Umjesto statora sa 2 namotaja ima permanentni magnet
A ovo je Br 81 koja je bila lakirana, spremna je za vožnje u novom domu
Umjesto mjenjača smjera dobila je 2 diode, za svaki smjer po jednu
Umjesto statora sa 2 namotaja ima permanentni magnet
A ovo je Br 81 koja je bila lakirana, spremna je za vožnje u novom domu
borna- Moderator
Malo sam se zabavio i sa Marklinovim rampama
Ovo je starija metalna izvedba
Odozdola se nalazi elektromagnet sa nazubljenom šipkom
Koja podiže rampu preko jednog polu-zubčanika
Ovo je starija metalna izvedba
Odozdola se nalazi elektromagnet sa nazubljenom šipkom
Koja podiže rampu preko jednog polu-zubčanika
borna- Moderator
Rampe se sa dodatcima lako postave i na višekolosječnu prugu
Još malo transformatorski problema, ovaj nije htio ići na lijevo (na nulu i još više lijevo za promjenu smjera)
Kad sam ga otvorio...
Plastično kučište sekundara je napuklo )od pada sa visine?) pa klizač nije mogao do kraja u lijevo
Trebalo bi rastaviti trafo, odmotati barem sekundar pa probati to poravnati i zalijepiti? (čekat će neku drugu priliku)
Dovezla se i jedna digitalna Br 74 (starije izvedbe)
A jednu V 60 sam počeo pripremati za lakiranje
Trebala bi poplaviti poput ove rijetke plavuše snimljene na Zg Gk
Zelenu i crvene u 2 nijanse već imam
Još malo transformatorski problema, ovaj nije htio ići na lijevo (na nulu i još više lijevo za promjenu smjera)
Kad sam ga otvorio...
Plastično kučište sekundara je napuklo )od pada sa visine?) pa klizač nije mogao do kraja u lijevo
Trebalo bi rastaviti trafo, odmotati barem sekundar pa probati to poravnati i zalijepiti? (čekat će neku drugu priliku)
Dovezla se i jedna digitalna Br 74 (starije izvedbe)
A jednu V 60 sam počeo pripremati za lakiranje
Trebala bi poplaviti poput ove rijetke plavuše snimljene na Zg Gk
Zelenu i crvene u 2 nijanse već imam
borna- Moderator
I jedna stara Marklinova okretaljka je došla na oporavak
Tu je netko lijepio dodatne izlze?
Motor i prijenos su srećom u odličnom stanju
Most se jednostavno i brzo može skinuti
Nakon opsežnog čišćenja obojao sam "tanjur"
Most nisam bojao jer je u dobrom stanju, samo sam poravnao ograde i malo ih osvježio no kućicu sam također obojao
Tu je netko lijepio dodatne izlze?
Motor i prijenos su srećom u odličnom stanju
Most se jednostavno i brzo može skinuti
Nakon opsežnog čišćenja obojao sam "tanjur"
Most nisam bojao jer je u dobrom stanju, samo sam poravnao ograde i malo ih osvježio no kućicu sam također obojao
borna- Moderator
Dobronamjerna opaska: Pad je uvijek sa visine. Pitanje je jedino kolike.borna je napisao/la:Plastično kućište sekundara je napuklo (od pada sa visine?)
Ha ha dobra i točna paska!
Trebao sam napisati pad sa veće visine jer npr pad sa 30-ak cm nije mogao prouzročiti takovu štetu...
Trebao sam napisati pad sa veće visine jer npr pad sa 30-ak cm nije mogao prouzročiti takovu štetu...
borna- Moderator
Došla je i jedna mala zamazanka
Trebalo ju je i malo poravnati (ograde)
Plastičnu karoseriju je lako oprati no za kupane podvozja u alkoholu (ili benzinu) treba sve rastaviti
Ova je bila dobrano podmazivana (i previše) pa je ulje zadržavalo nečistoću sa pruge. Jedna pregorjela žaruljica se nije dala milom van
pa sam primijenio silu
Jedna Br 38 je bila bez svjetla pa sam otkrio da je netko po njoj grubo postupao
Odozdola nedostaje pločica koja je držala donji kontakt za žarulju a gore je njeno sjedište prošireno (svrdlom?)
Lijevo je jedna ista takva ispravna. Napravio sam drugu pločicu o komadića plastike te u širi otvor za žarulju stavio malo bakrenog lima.
Trebalo ju je i malo poravnati (ograde)
Plastičnu karoseriju je lako oprati no za kupane podvozja u alkoholu (ili benzinu) treba sve rastaviti
Ova je bila dobrano podmazivana (i previše) pa je ulje zadržavalo nečistoću sa pruge. Jedna pregorjela žaruljica se nije dala milom van
pa sam primijenio silu
Jedna Br 38 je bila bez svjetla pa sam otkrio da je netko po njoj grubo postupao
Odozdola nedostaje pločica koja je držala donji kontakt za žarulju a gore je njeno sjedište prošireno (svrdlom?)
Lijevo je jedna ista takva ispravna. Napravio sam drugu pločicu o komadića plastike te u širi otvor za žarulju stavio malo bakrenog lima.
borna- Moderator
Stranica 7 / 40. • 1 ... 6, 7, 8 ... 23 ... 40
Vlakovi :: Ostalo :: Modelarstvo
Stranica 7 / 40.