Libertas Dubrovnik
+14
ZlayoZg
tinaivica
portos
medo
noone
AMFan
Jean
novi_shef
NP-549
Tomek
Narcis
gaspa
kriticar
kiki273
18 posters
Stranica 3 / 40.
Stranica 3 / 40. • 1, 2, 3, 4 ... 21 ... 40
Re: Libertas Dubrovnik
Inaće zglobni autobus ne može se polukružno okrenuti samo na okretištu linije 4 kod Hotela "Dubrovnik Palace" i na okretištu linije 1B u Novoj Mokošici. Na ta dva okretišta se i solo autobusi okreću vožnjom u rikverc.
Također i okretište linije 1A može biti nezgodno za zglobni autobus zbog naglog prelaska uspona u pad, pa ga vjerovatno nećemo viđali na sadašnjim linijama 1A, 1B i 4. Na linijama 1B i 4 bi troosovinci odradili posao.
Tri koja bi u istom vremenskom razdoblju vozili na 1B kad i zglobni za Mokošicu, a ostatak vremena na liniji 4.
U svakom slučaju, ako dođu zglobni moglo bi doći po promjene trasa pojedinih linija. Pri tom mislim na linije s Pila za Lapad 2, 4, 6 i 9.
Također i okretište linije 1A može biti nezgodno za zglobni autobus zbog naglog prelaska uspona u pad, pa ga vjerovatno nećemo viđali na sadašnjim linijama 1A, 1B i 4. Na linijama 1B i 4 bi troosovinci odradili posao.
Tri koja bi u istom vremenskom razdoblju vozili na 1B kad i zglobni za Mokošicu, a ostatak vremena na liniji 4.
U svakom slučaju, ako dođu zglobni moglo bi doći po promjene trasa pojedinih linija. Pri tom mislim na linije s Pila za Lapad 2, 4, 6 i 9.
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6189
Registration date : 14.05.2008
Područje Nove Mokošice
A - Sada prolazna stanica samo linije 1A u oba smjera
B - put kojim linija 1B zalazi dublje i više u samo naselje Ulicom Put Izvora
C - okretište(polazno/krajna) stanica linije 1C
D - pravac kojim autobusi voze prema Dubrovniku
M - pravac kojim autobusi voze prema staroj Mokošici
Linija 1A na putu za staru Mokošicu i obratno samo uđe u naselje i okretište koristi kao prolaznu stanicu u oba pravca
Ista linija je ranije dugo godina ulazila nešto dublje u naselje (okretište je bilo jedno 200-250m dublje u naselju isto u ulici Bartola Kašića), ali je bilo problema sa nepropisno parkiranim vozilima i sada je tu gdje je.
linija 1B je isto tako dugo ulazila u centar naselja i onda produžavala do sadašnjeg okretišta linije 1C . Kasnije je ukinuto skretanje u centar naselja, a linija produžena na vrh naselja.
Linija 1C također kao i 1B ne prolazi stajalištem (okretištem) A.
To bi se uvođenjem zglobnih moglo promijeniti tako da zglobni povezuje i A i C sa Dubrovnikom, linija 1B ostane nepromjenjena.
Putnike iz stare Mokošice bi do okretišta A i obratno mogao voziti poseban solo bus uz presjedanje dok voze zglobni.
kriticar- Moderator
Jena fotka s meteorološke stranice
U međuvremenu su na probi bili VDL citea od solo buseva i ISUZU citybus, niskopodni gradski midi(9,5m). Oba se razmatraju za slijedeću nabavu koja bi trebala obuhvatiti desetak solo gradskih niskopodnih i pet-šest midi gradskih niskopodnih.
Mislim MAN je i dalje u igri, a Autohrvatska uz solo manove nudi i midi otokar
pa sad čija ponuda bude povoljnija.
Šteta što lion's city M više nije u ponudi.
Autobusi će se nabaviti kreditnim sredstvima banke za obnovu i razvoj.
Još uvijek se ne razmatra nabavka prigradskih buseva, Čak se i ne zna hoće li Libertas uopće voziti prigradske linije. Spor sa općinom Konavle u vezi plaćanja usluga prijevoza na teritoriju te općine i dalje traje. Tako su jučer reducirani polasci na linijama 29,30 i 31 koje voze samo na teritoriju te općine.
Navodno općina Konavle ima nekog privatnika koji bi vozio te linije.
A isto tako neki privatnik je dobio županijsku koncesiju za liniju Močići-Cavtat-Dubrovnik paralelno s Libertasom. Dok ljeti ima mjesta za oba, vidjet ćemo ko će izdržati zimu kad su i neki postojeći polasci prazni ili voze samo pokojeg putnika.
Samo nisam siguran da će konkurencija donijeti bolje stanovnicima.
U međuvremenu su na probi bili VDL citea od solo buseva i ISUZU citybus, niskopodni gradski midi(9,5m). Oba se razmatraju za slijedeću nabavu koja bi trebala obuhvatiti desetak solo gradskih niskopodnih i pet-šest midi gradskih niskopodnih.
Mislim MAN je i dalje u igri, a Autohrvatska uz solo manove nudi i midi otokar
pa sad čija ponuda bude povoljnija.
Šteta što lion's city M više nije u ponudi.
Autobusi će se nabaviti kreditnim sredstvima banke za obnovu i razvoj.
Još uvijek se ne razmatra nabavka prigradskih buseva, Čak se i ne zna hoće li Libertas uopće voziti prigradske linije. Spor sa općinom Konavle u vezi plaćanja usluga prijevoza na teritoriju te općine i dalje traje. Tako su jučer reducirani polasci na linijama 29,30 i 31 koje voze samo na teritoriju te općine.
Navodno općina Konavle ima nekog privatnika koji bi vozio te linije.
A isto tako neki privatnik je dobio županijsku koncesiju za liniju Močići-Cavtat-Dubrovnik paralelno s Libertasom. Dok ljeti ima mjesta za oba, vidjet ćemo ko će izdržati zimu kad su i neki postojeći polasci prazni ili voze samo pokojeg putnika.
Samo nisam siguran da će konkurencija donijeti bolje stanovnicima.
kriticar- Moderator
Čuo sam da je raspisan natječaj za nabavku deset midi buseva i to osam gradskih niskopodnih i dva prigradska. Ostaje da vidimo ko će se javiti i što će ponuditi.
kriticar- Moderator
Spor u vezi financiranja prigradskih linija prebačen je na općine Župa i Konavle jer sve linije koje voze u Konavle prolaze kroz Župu koja odbija da ih finansira iako otprilike 70% građana Župe najviše koristi liniju 10 Dubrovnik - Cavtat.
U koliko se općine ne dogove i ne plate moglo bi doći do ukidanja prigradskih linija istoćno od Dubrovnika. Normalno to neće sigurno napraviti u sezoni jer tada je linija 10 profitabilna, ali jesen bi mogla svašta donijeti.
U koliko se općine ne dogove i ne plate moglo bi doći do ukidanja prigradskih linija istoćno od Dubrovnika. Normalno to neće sigurno napraviti u sezoni jer tada je linija 10 profitabilna, ali jesen bi mogla svašta donijeti.
Zadnja promjena: kriticar; pet 29 lip 2012 - 14:14; ukupno mijenjano 1 put.
kriticar- Moderator
Kao da čitam priče o Kostreni, Kraljevici, Opatiji.......
Da a većinski vlasnik, grad Dubrovnik bi najradije ukinuo sve prigradske linije i sveo Libertas na čisto gradskog prijevoznika sa jedno pedesetak autobusa jer takav Libertas koji je beskučnih je lakše udomiti. Normalno okolne općine očekuju da neko drugi, a ne oni sami nabavi prigradske autobuse i vozi po minimalnoj cijeni kroz njihovo područje.
Sad da li će direktno nabavljati autobuse ili subevncionirati prijevoznika da ih nabavi nije bitno, ali najrađe nebi plačali ništa.
Sad da li će direktno nabavljati autobuse ili subevncionirati prijevoznika da ih nabavi nije bitno, ali najrađe nebi plačali ništa.
kriticar- Moderator
Jučer se na portalima moglo pročitati da je skupština firme odobrila ovu kupnju, te kupnju još šest niskopodnih dvanaestmetarskih klimatiziranih buseva. Valjda će vrlo brzo biti raspisan i natječaj za ovih šest.kriticar je napisao/la:Čuo sam da je raspisan natječaj za nabavku deset midi buseva i to osam gradskih niskopodnih i dva prigradska. Ostaje da vidimo ko će se javiti i što će ponuditi.
kriticar- Moderator
Cabrio bus je ove sezone pun pogodak. Nakon što su karte snižene sa 70 na 50 Kn ja još nisam vidio bus sa manje od 20-30 putnika, znalo se dogoditi da putnike ostavljaju za slijedeći polazak jer je trenutni pun(kapacitet 50 mjesta)
Od danas gbr.24 vozi redovne cabrio polaske. A gbr.22, koji je inaće do jučer vozio sve redovne cabrio polaske vozi iz luke Gruž polaske u organizaciji agencije ELITE za goste sa kruzera redovnom cabrio rutom.
Od danas gbr.24 vozi redovne cabrio polaske. A gbr.22, koji je inaće do jučer vozio sve redovne cabrio polaske vozi iz luke Gruž polaske u organizaciji agencije ELITE za goste sa kruzera redovnom cabrio rutom.
kriticar- Moderator
U vezi nabavke novih autobusa mogla bi se očekivati i ponuda IVECO Benussija.
Baš me interesira ko će biti najpovoljniji.
Po realizaciji ove nove nabave bi na raspolaganju za gradske linije bilo 30 klimatiziranih niskopodnih autobusa, a redovno ih vozi 24 u sezoni.
A na proljeće bi mogli krenuti u još jednu nabavu, ovaj put bi bili uključeni i zglobni ako se do tada riješi problem garaže.
Baš me interesira ko će biti najpovoljniji.
Po realizaciji ove nove nabave bi na raspolaganju za gradske linije bilo 30 klimatiziranih niskopodnih autobusa, a redovno ih vozi 24 u sezoni.
A na proljeće bi mogli krenuti u još jednu nabavu, ovaj put bi bili uključeni i zglobni ako se do tada riješi problem garaže.
kriticar- Moderator
Iako je neki privatnik dobio koncesiju i trebao krenuti 01.06. 2012 sa prijevozom na gore već spomenutoj liniji iz Konavala za Dubrovnik do danas ništa od toga.
A i Libertas na liniji 10 još nije uveo ljeti uobičajeni četvrti autobus, već i dalje voze samo tri bez dodatnih polazaka.
Razlog mi je nepoznat i za jedno i za drugo, a gužve u autobusima se stvaraju.
A i Libertas na liniji 10 još nije uveo ljeti uobičajeni četvrti autobus, već i dalje voze samo tri bez dodatnih polazaka.
Razlog mi je nepoznat i za jedno i za drugo, a gužve u autobusima se stvaraju.
kriticar- Moderator
Novosti iz Libertasa su da je postignut dogovor sa općinom Konavle i sutra 23.07.2012 kreću ponovo linije 29,30 i 31. Uvodi se i četvrti autobus na liniji 10.
U petak 21.07. je objavljen i natječaj za nabavu šest klimatiziranih gradskih niskopodnih autobusa.
Šteta da ti autobusi nisu nabavljeni na vrijeme za ovu sezonu, ali bolje ikad nego nikad.
Sa osam midi i 22 klasična niskopodna klimatizirana autobusa to bi neko vrijeme trebalo zadovoljiti potrebe Javnog prijevoza u samom gradu, ali rak rana ostaje prigradski prijevoz, sa klimatiziranim, ali već uglavnom potrošenim autobusima i bez adekvatne rezerve.
Moje mišljenje je da će midi busevi svoju vrijednost(manji troškovi) pokazati zimi, a možda budu efikasni i ljeti, ako ih stave na linije gdje danas vozi samo jedan klasični bus i povećaju učestalost polazaka. A možda imaju u planu i neke nove linije.
Ipak mislim da su zamjenili količinu midi i klasičnih da bi bilo bolje, ali ne mora značiti jer ko zna što imaju u planu.
U petak 21.07. je objavljen i natječaj za nabavu šest klimatiziranih gradskih niskopodnih autobusa.
Šteta da ti autobusi nisu nabavljeni na vrijeme za ovu sezonu, ali bolje ikad nego nikad.
Sa osam midi i 22 klasična niskopodna klimatizirana autobusa to bi neko vrijeme trebalo zadovoljiti potrebe Javnog prijevoza u samom gradu, ali rak rana ostaje prigradski prijevoz, sa klimatiziranim, ali već uglavnom potrošenim autobusima i bez adekvatne rezerve.
Moje mišljenje je da će midi busevi svoju vrijednost(manji troškovi) pokazati zimi, a možda budu efikasni i ljeti, ako ih stave na linije gdje danas vozi samo jedan klasični bus i povećaju učestalost polazaka. A možda imaju u planu i neke nove linije.
Ipak mislim da su zamjenili količinu midi i klasičnih da bi bilo bolje, ali ne mora značiti jer ko zna što imaju u planu.
kriticar- Moderator
Ako je natječaj pošten pobjeđuje Irisbus jer u startu idu sa puno manjom cijenom budući od ZET-a zarađuju ogroman novac.
Tomek- Moderator
- Broj postova : 447
Registration date : 07.04.2008
Kakva je servisna mreža u Dalmaciji ?
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2443
Registration date : 15.03.2008
Ja ne bih prejudicirao ishod natječaja, u ostalom vidjet ćemo ko će se javiti.
Ali kao midije bi volio vidjeti man lion's city M- Nažalost MAN ga više nema u ponudi. Ostali - meni osobno se ne sviđa ni jedan
A što se tiće klasičnih 12-metarskih vidjet ćemo ko je zainteresiran da svoj proizvod plasira u Dubrovnik.
Da li je šest autobusa dovoljno za uvođenje novog tipa vozila? Ili će ostati vjerni MANu. Tradicija kupovanja manova seže u 1970 kada je stigao prvi i od tada je kupljeno 105 novih manovih gradskih autobusa i nijedan druge marke.
Samo ne bih volio NL313 jer se nisu pokazali najboljima za Dubrovačke uvjete(pregrijavanje), ali nemam ništa protiv NL323 sa D20EEV motorima.
Nije loš ni VDL citea. Ne znam što bi iveco mogao ponuditi jer njihov citelis nije baš najmoderniji bus.
Šteta što nije odobrena nabavka prigradskih buseva, jer moj favorit bi bio MAN lion's city Ü.(NÜ323) Jedno šest komada bi bilo super za linije 10 i 12 koje bi bile okosnica prigradskog prometa , a sve ostale prigradske bi se trebale vezivati na ove dvije.
Ali kao midije bi volio vidjeti man lion's city M- Nažalost MAN ga više nema u ponudi. Ostali - meni osobno se ne sviđa ni jedan
A što se tiće klasičnih 12-metarskih vidjet ćemo ko je zainteresiran da svoj proizvod plasira u Dubrovnik.
Da li je šest autobusa dovoljno za uvođenje novog tipa vozila? Ili će ostati vjerni MANu. Tradicija kupovanja manova seže u 1970 kada je stigao prvi i od tada je kupljeno 105 novih manovih gradskih autobusa i nijedan druge marke.
Samo ne bih volio NL313 jer se nisu pokazali najboljima za Dubrovačke uvjete(pregrijavanje), ali nemam ništa protiv NL323 sa D20EEV motorima.
Nije loš ni VDL citea. Ne znam što bi iveco mogao ponuditi jer njihov citelis nije baš najmoderniji bus.
Šteta što nije odobrena nabavka prigradskih buseva, jer moj favorit bi bio MAN lion's city Ü.(NÜ323) Jedno šest komada bi bilo super za linije 10 i 12 koje bi bile okosnica prigradskog prometa , a sve ostale prigradske bi se trebale vezivati na ove dvije.
Zadnja promjena: kriticar; ned 22 srp 2012 - 21:54; ukupno mijenjano 1 put.
kriticar- Moderator
Kad bi sve bilo po zakonu, Libertas bi bio obavezan prihvatit najnižu ponudu, a tu je Irisbus najjači ponuđač. Al s obzirom kakva smo mi država, uvijek se daju uredit uvjeti natječaja da netko ne zadovolji uvjete, odnosno da pobjedi onaj kojeg ustvari i želiš.
Što se pak tiče pregrijavanja, bit će vjerovatno slična stvar kako i sa Riječkim Classicima. Svake godine bi na proljeće, negdje u svibnju, trebalo skinut hladnjake i oprati ih iznutra jer se stvori nekakva emulzija, nešto želatinasto unutra u hladnjacima tako da rade možda sa 70% kapacatita. Dakle, ne hladnjak oprati izvana na mjestu, nego ga skinuti i isprati sadržaj iznutra i onda će temperatura naredna 2,3 mjeseca bit oko 80, poslije će se opet početi lagano dizati al to tad nije više toliko bitno kad nastupi jesen
Što se pak tiče pregrijavanja, bit će vjerovatno slična stvar kako i sa Riječkim Classicima. Svake godine bi na proljeće, negdje u svibnju, trebalo skinut hladnjake i oprati ih iznutra jer se stvori nekakva emulzija, nešto želatinasto unutra u hladnjacima tako da rade možda sa 70% kapacatita. Dakle, ne hladnjak oprati izvana na mjestu, nego ga skinuti i isprati sadržaj iznutra i onda će temperatura naredna 2,3 mjeseca bit oko 80, poslije će se opet početi lagano dizati al to tad nije više toliko bitno kad nastupi jesen
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2443
Registration date : 15.03.2008
Mislim da je glavni problem pregrijavanja tehnologija EURO 4 manova motora D20, a da je to kod verzije EURO 5 EEV istog motora puno bolje rješeno.
A za uvjete natječaja još ne znam. Ne znam da li se radi o kupnji ili iznajmljivanju sa održavanjem ili bez njega.
Ali mislim da s obzirom da su njihovi mehaničari obučeni za MAN mislim da je on u konačnici najjeftiniji.
Jer nije jedini trošak samo kupiti (ili ovako ili onako iznajmiti) autobus.
A za uvjete natječaja još ne znam. Ne znam da li se radi o kupnji ili iznajmljivanju sa održavanjem ili bez njega.
Ali mislim da s obzirom da su njihovi mehaničari obučeni za MAN mislim da je on u konačnici najjeftiniji.
Jer nije jedini trošak samo kupiti (ili ovako ili onako iznajmiti) autobus.
kriticar- Moderator
Što znaći pošten?Tomek je napisao/la:Ako je natječaj pošten pobjeđuje Irisbus jer u startu idu sa puno manjom cijenom budući od ZET-a zarađuju ogroman novac.
Je li pošteno uvoditi novi tip autobusa sa šest komada, ako ti je cijela infrastruktura preko četrdeset godina orjentirana na MAN? I je li NAJJEFTINIJE?
A možda se Irisbus i ne javi.
Nemam iskustva s tim što se i inaće traži u takvim natječajima i ne znam detalje ovog, ostaje da ga netko pronađe na internetu i objavi da vidimo što se uopće traži.
kriticar- Moderator
Stvar je u tome da kod nas em ne znaju, em ne žele napraviti valjano nadmetanje čiji će rezultat biti prvenstveno na korist onome koji ga je raspisao. Da, po zakonu o javnoj nabavi, uz ispunjenje tehničkih i drugih uvjeta pobjeđuje najniža cijena. Ali isti taj zakon omogućuje ponderiranje, dakle postavljanje raznih kriterija koji se odgovarajuće boduju. Tu bi onda išla nabavna cijena vozila, dostupnost servisne mreže odn. obučavanje vlastitih servisera, jamstveni rok, bonus/malus za postojeći/novouvedeni tip i sl. Sve se to zbraja i onda određuje pobjednik. Ali kod nas je jednostavnije u to se ne upetljavati već kao važni tehnički uvjet navesti dimenzije katadioptera (ili spremnika tekućine za pranje stakala na 3 decimale) unaprijed dogovorenog modela i čekati najnižu cijenu. Koja i ne mora biti tako niska, obzirom da tehničke uvjete nije lako zadovoljiti. Nisu bez vraga Nijemci ustrajali na standardnim autobusima.
Zakon je takav kakav jest, ali zašto bi neko bio prisiljen kupovati nešto što ne želi. Čak iako mu je to u startu jeftinije, može na kraju ispasti puno skuplje kroz održavanje, obučavanje osoblja i sve ostalo što ide uz uvođenje nove marke ili tipa vozila. Dakle kao što piše gaspa treba sve to uzeti u obzir i uračanati u samu ponudu i stvarno tražiti natječajem i izabrati ono što najbolje odgovara. Vidjet ćemo hoće li biti tako.NP-549 je napisao/la:Kad bi sve bilo po zakonu, Libertas bi bio obavezan prihvatit najnižu ponudu, a tu je Irisbus najjači ponuđač. Al s obzirom kakva smo mi država, uvijek se daju uredit uvjeti natječaja da netko ne zadovolji uvjete, odnosno da pobjedi onaj kojeg ustvari i želiš.
Mehaničar u timu za Isuzu, inaće predjednik Radničkog vijeća daje izjave kroz novine da ne treba kupovati Isuzu autobuse. Po meni govori paušalno, jer štiti svoju g....., deset novih buseva bi bio dotatni posao njemu i njegovom timu. Šutio je kad je od HDZ postavljeno rukovodsvo kupovala 19 IZUSU busića u tri navrata. Iako je imao iskustvo sa prvih šest. Šutio je kad su ti isti kupovali niskopodne manove sa D0836 motorom, a sada se javlja da je motor od 190Ks preslab, iako baš isuzu citibus koji je bio na prezentaciji ima 204Ks
Ali mislim da su ti isuzu busići koje Libertas već ima ipak svojevrsna ušteda u ekploataciji, jer danas voze linije koje su ranije vozili uglavnom tamovi 190 i sanosi koji troše četrdesetak L na 100Km, a isuzu puno manje.
Čini mi se kao promatraču da se i kvare manje od manova, ali se duže opravljaju, valjda zbog čekanja na djelove, ili što bi bilo gore, loše obučenosti mehaničara, u što ipak ne vjerujem.
Čak i ne znam ko bi sve mogao ponuditi te midi niskopodne buseve. uopće ih je jako malo u ponudi na našem tržištu. Kao što sam već napisao MAN lion's city M više se ne proizvodi, dakle dolaze u obzir samo oni proizvedeni u Turskoj, Otokar, Isuzu, Otoyol, Cobra. Koliko od njih se nudi na Hrvatskom tržištu u graskoj niskopodnoj verziji? Ili barem Low entry? A onda tu je i Irisbus čije midibuseve Pula koristi. Zna li ko kakva su iskustva s njima?
kriticar- Moderator
Za koji dan, ako sam dobro čuo trebalo bi biti otvaranje ponuda za deset midibuseva. Baš me živo interesira što je ponuđeno Libertasu.
kriticar- Moderator
Ne znam baš za Iveco, jedino neka verzija Dailya sa stražnjim niskopodnim ulazom, budući da Cacciamali ionako više ne postoji pa nema Europolisa. Pa imaš kod nas Temsu MD9 LE, BMC Probus, Otokar Vectio LE ili ev.Navigo C, tri Isuzuova modela.
novi_shef- Moderator
- Broj postova : 1216
Registration date : 29.02.2008
To smo čekali, da se javi najbolji poznavatelj tekuće proizvodnje na forumu.
Još da je pronašao taj natječaj negdje na internetu, bilo bi super. Meni nikako ne ide.
Ali znam da Daily ne dolazi u obzir. Libertasu treba neštro poput zagrebačkih gbr.16,17,21 ili 22, ali takve man lion's city M Göppel više ne radi. Radi nešto slično mislim sa Cummingsom, ali ne nudi na Hrvatskom tržištu, koliko znam.
Dakle gradski niskopodni autobus kraći od 10m može se trenutno dobiti jedino iz Turske. Iako i Kinezi sigurno imaju nešto.
Šteta što je Citaro K sa svojih 10,5m predug za ono što Libertasu treba. To bi onda bio prvi Mercedes kupljen novi u Libertasu.
Mislim da im od mogućeg najviše odgovara ISUZU citibus koji je i bio na probi u Dubrovniku(nisam ga vidio u živo) pogotovo što u floti već imaju 25 ISUZU buseva
Još da je pronašao taj natječaj negdje na internetu, bilo bi super. Meni nikako ne ide.
Ali znam da Daily ne dolazi u obzir. Libertasu treba neštro poput zagrebačkih gbr.16,17,21 ili 22, ali takve man lion's city M Göppel više ne radi. Radi nešto slično mislim sa Cummingsom, ali ne nudi na Hrvatskom tržištu, koliko znam.
Dakle gradski niskopodni autobus kraći od 10m može se trenutno dobiti jedino iz Turske. Iako i Kinezi sigurno imaju nešto.
Šteta što je Citaro K sa svojih 10,5m predug za ono što Libertasu treba. To bi onda bio prvi Mercedes kupljen novi u Libertasu.
Mislim da im od mogućeg najviše odgovara ISUZU citibus koji je i bio na probi u Dubrovniku(nisam ga vidio u živo) pogotovo što u floti već imaju 25 ISUZU buseva
kriticar- Moderator
novi_šef je napisao/la:Ne znam baš za Iveco, jedino neka verzija Dailya sa stražnjim niskopodnim ulazom, budući da Cacciamali ionako više ne postoji pa nema Europolisa. Pa imaš kod nas Temsu MD9 LE, BMC Probus, Otokar Vectio LE ili ev.Navigo C, tri Isuzuova modela.
A šta je sa Capena Urbijem? Pa i dalje se proizvodi isti, samo nije Cacciamali, i prodaje ga Irisbus.
Tomek- Moderator
- Broj postova : 447
Registration date : 07.04.2008
Stranica 3 / 40. • 1, 2, 3, 4 ... 21 ... 40
Stranica 3 / 40.