Slike iz Zagreba (ili tako nekako)
+6
borna
mladen_lucky
kriticar
sali
Narcis
Stanley
10 posters
Stranica 22 / 40. • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 31 ... 40
Re: Slike iz Zagreba (ili tako nekako)
Još smo mi male bebe za Amere. Tek taj urnebes predblagdanske kupnje treba doživjeti. Sveopći strah da se neće dovoljno nakupovati. Doslovce biločega...
- Broj postova : 11493
Registration date : 17.03.2008
besposlenpop likes this post
Ljudi se navuku da kupe nešto samo zato što je jeftino, na velikom sniženju (a tada je u stvari sa nekom realnom cijenom a ne
napuhanom radi marke). To što će to obući samo jednom ili im ne treba nije važno...
Danas me sunce izmamilo da krenem tramvajem u foto safari prema Maksimiru i onda se dogodilo ovo
Pao je napon u mreži i tramvaji su stali (navodno u cijelom gradu?)
Jedan zglobni je taman skretao u Šubićevu i zaustavio cestovni promet
Pozvali su vučnu službu
koja je brzo došla
Tramvaj su samo malo izvukli u Šubićevu da ne smeta na Vlaškoj
Kasnije sam doznao da je zastoj prometa širom grada nastao i zbog ulične utrke (još jedne)
Barem je u mojoj i još brojnim ulicama zavladao mir (nažalost na kratko)
napuhanom radi marke). To što će to obući samo jednom ili im ne treba nije važno...
Danas me sunce izmamilo da krenem tramvajem u foto safari prema Maksimiru i onda se dogodilo ovo
Pao je napon u mreži i tramvaji su stali (navodno u cijelom gradu?)
Jedan zglobni je taman skretao u Šubićevu i zaustavio cestovni promet
Pozvali su vučnu službu
koja je brzo došla
Tramvaj su samo malo izvukli u Šubićevu da ne smeta na Vlaškoj
Kasnije sam doznao da je zastoj prometa širom grada nastao i zbog ulične utrke (još jedne)
Barem je u mojoj i još brojnim ulicama zavladao mir (nažalost na kratko)
borna- Moderator
- Broj postova : 9462
Registration date : 16.11.2010
Pfaff likes this post
Zar nije putujući plebs mogao solidarno pogurnuti plavu gujavicu bez da se čeka vučna služba?
I bez plebsa je bilo dovoljno tustih zetovaca da ga gurnu ali današnjima je to izgleda ispod časti?
borna- Moderator
U ovoj današnjoj priči i ja sm bio glagolski pridjev trpni. Imenica nisam bio jer me odgovorni i oni koji su ovaj kaos podržavali takvim, očigledno, ne smatraju.
Počelo je s trkačima. Cijenim humanitarne akcije ali ne ako se one pretvore u teror netrkača, što je preusmjeravanjem dnašnjih linija bio slučaj. Krenuo sam iz pravca Žitnjaka prema Mirogoju. prva je došla trinaestica pa sam njom odlučio do trga. Ali jok! Trinaestica, bez najave i obrazloženja, skreće iz Savske u Vodnikovu. Dobro, odvest ću se do kolodvora pa onda prema Trgu ili Draškovićevom do Grškovićeve. Ali jok! Do kolodvora sam došao a tamo je tramvaj definitivno ostao stajati u koloni kojoj se nije nazirao početak.
Umjesto na Mirogoj, krenuo sam pješice nazad kući. Čini se da su danas u Zagrebu stajali svi tramvaji koliko ih je ZET pustio u promet. Osim, možda, ona dva na liniji 15 (nekad ih je nedjeljom vozilo tri, danas ne znam).
Hrabro ću komentirati ovo dalje, a ako više ne pročitate ni jedan moj post, onda me je pojeo mrak jer sam zagrebao u nešto nedopušteno. Svakojake budalaštine i o najsitnijim zastojima unatrag cijelo desetljeće mogu se naći na netu. Ali o današnjem kao da vlada zavjet šutnje. Ni slovca. Obavijest ZG Holdinga bila pa nestala. Drugim portalima je to nezanimljivo, iako je više ljudi hodalo nego što ih se okupilo na zadnjem protestnom mitingu.
Oni prometnici u kritičarevom Libertasu koje on stalno, u duhu svog imena, kritizira, gotovo da i vrijeđa, su mila majka prema Zetovim. Ne znam uzrok, lokaciju ni opseg kvara, ali mislim da su iskazali zavidnu razinu nesposobnosti i neorganiziranosti. Ili su slijedili upute. Tramvaj sam napustio na kolodvoru. Tramvaji su stajali u cijeloj Branimirovoj, do Držićeve. Stajali su u Šubićevoj i nastavno, u Držićevoj, prema sjeveru. Za svakog od njih bilo je dovoljno struje da dođe na kraj kolone i stane. Ali nije bilo (?) da nastavi nekom drugom prugom. Zar baš ni jedan alternativan pravac nije bio moguć? Nije li se iz Branimirove moglo preko TŽF na Borongaj? Nije li se iz Branimirove moglo na jug u Držićevu? Nije li se iz Držićeve moglo na kolodvor? Ako sve stoji, zašto šestica dolazi iz Črnomerca Jukićevom i vozi na kolodvor (a ne skreće desno u Savsku) gdje ostaje dugoročno zarobljena (surprise, surprise!). Ako zaista nije, eto naputka za teroriste žele li jednim činom paralizirati grad. A možda je riječ o sabotaži (u kojoj je i ZET ovakvom organizacijom imao udjela), pa bi službe mogle imati posla.
Gdje su oni dani kad nas ništa nije moglo iznenaditi?
Počelo je s trkačima. Cijenim humanitarne akcije ali ne ako se one pretvore u teror netrkača, što je preusmjeravanjem dnašnjih linija bio slučaj. Krenuo sam iz pravca Žitnjaka prema Mirogoju. prva je došla trinaestica pa sam njom odlučio do trga. Ali jok! Trinaestica, bez najave i obrazloženja, skreće iz Savske u Vodnikovu. Dobro, odvest ću se do kolodvora pa onda prema Trgu ili Draškovićevom do Grškovićeve. Ali jok! Do kolodvora sam došao a tamo je tramvaj definitivno ostao stajati u koloni kojoj se nije nazirao početak.
Umjesto na Mirogoj, krenuo sam pješice nazad kući. Čini se da su danas u Zagrebu stajali svi tramvaji koliko ih je ZET pustio u promet. Osim, možda, ona dva na liniji 15 (nekad ih je nedjeljom vozilo tri, danas ne znam).
Hrabro ću komentirati ovo dalje, a ako više ne pročitate ni jedan moj post, onda me je pojeo mrak jer sam zagrebao u nešto nedopušteno. Svakojake budalaštine i o najsitnijim zastojima unatrag cijelo desetljeće mogu se naći na netu. Ali o današnjem kao da vlada zavjet šutnje. Ni slovca. Obavijest ZG Holdinga bila pa nestala. Drugim portalima je to nezanimljivo, iako je više ljudi hodalo nego što ih se okupilo na zadnjem protestnom mitingu.
Oni prometnici u kritičarevom Libertasu koje on stalno, u duhu svog imena, kritizira, gotovo da i vrijeđa, su mila majka prema Zetovim. Ne znam uzrok, lokaciju ni opseg kvara, ali mislim da su iskazali zavidnu razinu nesposobnosti i neorganiziranosti. Ili su slijedili upute. Tramvaj sam napustio na kolodvoru. Tramvaji su stajali u cijeloj Branimirovoj, do Držićeve. Stajali su u Šubićevoj i nastavno, u Držićevoj, prema sjeveru. Za svakog od njih bilo je dovoljno struje da dođe na kraj kolone i stane. Ali nije bilo (?) da nastavi nekom drugom prugom. Zar baš ni jedan alternativan pravac nije bio moguć? Nije li se iz Branimirove moglo preko TŽF na Borongaj? Nije li se iz Branimirove moglo na jug u Držićevu? Nije li se iz Držićeve moglo na kolodvor? Ako sve stoji, zašto šestica dolazi iz Črnomerca Jukićevom i vozi na kolodvor (a ne skreće desno u Savsku) gdje ostaje dugoročno zarobljena (surprise, surprise!). Ako zaista nije, eto naputka za teroriste žele li jednim činom paralizirati grad. A možda je riječ o sabotaži (u kojoj je i ZET ovakvom organizacijom imao udjela), pa bi službe mogle imati posla.
Gdje su oni dani kad nas ništa nije moglo iznenaditi?
Registration date : 14.05.2008
Zaista je čudan zavjet šutnje oko jučerašnjeg cirkusa u gradu?
U brojnim meijskim portalima jučer i danas nema ništa o tome a inače su znali vrištati i zbog daleko manjih problema.
Radio Sljeme mi je upaljen od jutra do večeri je spominjao da se održava utrka i da će biti zastoja u prometu ali bez nekog
konkretnog izvještaja, TV ne pratim pa ne znam jeli bilo štogod u dnevnicima? (Mediji su ionako dosta inertni vikendom).
Danas ne vidim na portalima da se spominje bilo što u vezi jučerašnjeg cirkusa....
Zagreb ima lijepih predjela gdje bi se mogle održati utrke bez zabrana javnog prometa poput Maksimira, prostora oko Save
itd no to onda ne bi bilo u centru i vidljivo svima...
U brojnim meijskim portalima jučer i danas nema ništa o tome a inače su znali vrištati i zbog daleko manjih problema.
Radio Sljeme mi je upaljen od jutra do večeri je spominjao da se održava utrka i da će biti zastoja u prometu ali bez nekog
konkretnog izvještaja, TV ne pratim pa ne znam jeli bilo štogod u dnevnicima? (Mediji su ionako dosta inertni vikendom).
Danas ne vidim na portalima da se spominje bilo što u vezi jučerašnjeg cirkusa....
Zagreb ima lijepih predjela gdje bi se mogle održati utrke bez zabrana javnog prometa poput Maksimira, prostora oko Save
itd no to onda ne bi bilo u centru i vidljivo svima...
borna- Moderator
Juhuhuuuu
Friday 24 December Display for hour-by-hour forecast.
Time WeatheTempPrecip. m Wind speed m/ Wind desc.
01–07
snow
0°
4.6
2 m/s from north east
2
Light breeze from north east
07–13
heavy snow
-1°
5.6
2 m/s from north east
2
13–19
heavy snow
0°
7.1
3 m/s from north east
3
19–01
cloudy
-1°
0.1
2 m/s from north
2
Light breeze from north
Za sada je to još daleko ali je izgledno da će ove godine ipak biti bijeli Božić!
U petak kada bude još dosta cirkusa radi prometa no zato bi barem subota i nedjelja mogli proći u mirnom bijelom Zagrebu?
link
Friday 24 December Display for hour-by-hour forecast.
Time WeatheTempPrecip. m Wind speed m/ Wind desc.
01–07
snow
0°
4.6
2 m/s from north east
2
07–13
heavy snow
-1°
5.6
2 m/s from north east
2
13–19
heavy snow
0°
7.1
3 m/s from north east
3
19–01
cloudy
-1°
0.1
2 m/s from north
2
Light breeze from north
Za sada je to još daleko ali je izgledno da će ove godine ipak biti bijeli Božić!
U petak kada bude još dosta cirkusa radi prometa no zato bi barem subota i nedjelja mogli proći u mirnom bijelom Zagrebu?
link
borna- Moderator
Promijenila se prognoza stubokom, najprije je jučer bila predviđena južina pa se snijeg pretvorio u obilnu kišu?
Danas pak dugoročna prognoza najavljuje i dalje južinu (do +13) ali suho....vjerojatno će se to još koji puta mijenjati....
Danas me put naveo u malu Novoselsku ulicu u Dubravi
Imade tu lijepih malih kućica
ali i ružnih kućerina na uglu sa avenijom Dubrava
Tu počinje i ona velika livada prema tržnici u Koledinečkoj
Danas pak dugoročna prognoza najavljuje i dalje južinu (do +13) ali suho....vjerojatno će se to još koji puta mijenjati....
Danas me put naveo u malu Novoselsku ulicu u Dubravi
Imade tu lijepih malih kućica
ali i ružnih kućerina na uglu sa avenijom Dubrava
Tu počinje i ona velika livada prema tržnici u Koledinečkoj
borna- Moderator
Uvijek se pitam - tko li je to projektirao? Doduše, arhitekturu valjda završavaju mnogi a malo ih je znanih. Stowasser je bio jedan i njegovo miješanje stilova i dekora, koliko god izgledalo nasumično, ipak nečemu sliči. Ali ovo? K'o da su iz vreće izvlačene pločice s raznim arhitektonskim elementima raznih građevnih stilova pa je od njih složena kuća. Dobro su onomad raspisane nagrade za uspjehe u arhitekturi i gradacije: lijepo - prelijepo - boli glava. Ovdje nema lijepih. Sve su prelijepe ili boli glava. A praktične... Nasloni se dokoni promatrač na klupčicu prozora poluzaklonjenog stepenicama pa uspinjućem se ženskom svijetu viri pod suknje.
Imam dojam da se današnji izgled građevina svodi na što jeftiniju izvedbu jer te za estetiku nitko ne pita?
Nedavno je jedna prijateljica poletjela iz Zagreba i tom prilikom snimila lijepe fotografije
Šteta što su okomite a ne horizontalne (osim zadnje), mnogi ljudi griješe snimajući tako
Pridodat ću još 2 slike sa neta
Gledano iz visine i daljine Zagreb izgleda puno ljepše
Nedavno je jedna prijateljica poletjela iz Zagreba i tom prilikom snimila lijepe fotografije
Šteta što su okomite a ne horizontalne (osim zadnje), mnogi ljudi griješe snimajući tako
Pridodat ću još 2 slike sa neta
Gledano iz visine i daljine Zagreb izgleda puno ljepše
borna- Moderator
Pfaff, ZlayoZg, mladen_lucky and besposlenpop like this post
Ima jedna banka odnosno agencija u mojoj blizini koju često posjećujem
Unutrašnjost je interesantno napravljena
Na zidovima ima freski (koje su doduše potamnile vremenom)
a ima i lijepi vitraj na staklarniku
Pitao sam čuvara mogu li slikati pa mi je odgovorio da je zabranjeno (kad bi mi dozvolio vidjeli bi drugi zaposlenici odnosno bi snimile
kamere) pa nisam odolio napraviti to skrivećki....
Unutrašnjost je interesantno napravljena
Na zidovima ima freski (koje su doduše potamnile vremenom)
a ima i lijepi vitraj na staklarniku
Pitao sam čuvara mogu li slikati pa mi je odgovorio da je zabranjeno (kad bi mi dozvolio vidjeli bi drugi zaposlenici odnosno bi snimile
kamere) pa nisam odolio napraviti to skrivećki....
borna- Moderator
Pfaff and mladen_lucky like this post
Zanimljivo, nikad nisam obratio pažnju što je tamo iznad glava. I baš si snimio kamere. Ne brini, službe koje sve prate (pa i ovaj forum) već su ovo upisale u svoju crnu knjižicu, pod B .
borna likes this post
Mislim da se oni u osiguranju dosađuju, imaju na tucet ekrana na kojima se ne dešava ništa opasnoga?
Vjerojatno bi ih neka vika, galama i jurnjava razbudila no u ovoj agenciji se već duže vremena ne vrti puno novaca, samo sitniš...
Pred nekih 20 i više godina dok je to bila obična banka bilo je kolica punih "cigli" koje su razvozili okolo po šalterima pa se moglo
sliniti nad tim hrpicama novčanica
Vjerojatno bi ih neka vika, galama i jurnjava razbudila no u ovoj agenciji se već duže vremena ne vrti puno novaca, samo sitniš...
Pred nekih 20 i više godina dok je to bila obična banka bilo je kolica punih "cigli" koje su razvozili okolo po šalterima pa se moglo
sliniti nad tim hrpicama novčanica
borna- Moderator
Tužno, opustjelo i od nedavno mokro izgleda Zagreb ovog Božića
Južina je prevladala, ništa od snjegovića....doduše najavljuje se par hladnijih dana pa možda na kratko bude i bijeloga?
Novi dućančić se trudi uljepšati sumornu vanjštinu moje zgrade.
borna- Moderator
Danas na kavi kod prijatelja Lucijana
Bio je još jedan Marklinaš pa smo malo slinili nad ovim kompletom Marklina
Hostel CasaBlanca je po običaju vrhunski uređen
Gost se ovdje osjeća udobnije negoli u nekom hotelu
Mali vrt trenutačno izgleda otužno
no sa proljećem će sve procvjetati raznim bojama
Pogled prema "dimnjaku" na Vitićevom neboderu
Lijevo je osnovna škola u Laginjinoj
Zadnja promjena: borna; ned 2 sij 2022 - 20:15; ukupno mijenjano 1 put.
borna- Moderator
Šta Ti se zbiva s linkovima?
Opet ja brzopleto zaboravih javno podijeliti novi album eto ispravio sam to!
Sva sreća da sam ti daleko jer bi dobio zasluženu Čvrgu pa te častim prvom prilikom na ovome šanku
Sva sreća da sam ti daleko jer bi dobio zasluženu Čvrgu pa te častim prvom prilikom na ovome šanku
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Vratit ću se malo u dvorište hostela, slikao sam susjedno dvorište Vlaške 64
Ovdje je netko uredio prizemlje no kat i potkrovlje su u raspadanju!
Tako je već desetljećima (vjerojatno radi neurednih vlasničkih i nasljednih odnosa)
Pred 2 godine otprilike sam zavirio u dvorište "Vatikana" ali na kratko, u prolazu je jedan lijepi dućančić
Unutra je više automobila parkiranih na travi (blatu) negoli cesti
Započela je obnova fasada
Stanovi u tom kompleksu su veeliki i visoki
Imaju i manu- teško ih je zagrijati a osim toga same zgrade imaju puno veelikih i dugačkih hodnika koji odnose puno prostora.
Ovdje je netko uredio prizemlje no kat i potkrovlje su u raspadanju!
Tako je već desetljećima (vjerojatno radi neurednih vlasničkih i nasljednih odnosa)
Pred 2 godine otprilike sam zavirio u dvorište "Vatikana" ali na kratko, u prolazu je jedan lijepi dućančić
Unutra je više automobila parkiranih na travi (blatu) negoli cesti
Započela je obnova fasada
Stanovi u tom kompleksu su veeliki i visoki
Imaju i manu- teško ih je zagrijati a osim toga same zgrade imaju puno veelikih i dugačkih hodnika koji odnose puno prostora.
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Vidjeh danas ispod godišta su tri goleme figure, oblika figurica od šljunka.borna je napisao/la:
...
Iz auta nisam mogel slikati, pa se preporučam ...
besposlenpop- Broj postova : 1486
Registration date : 18.06.2021
Vide se kad se dolazi iz Zvonimirove, požurit ću sjutra da ti ispunim želju dok ih nijesu sklonili.
borna- Moderator
I u Zagrebu je danas svanuo lijepo sunčani hladni dan, jutros je bilo -4 pa sam pričekao dok se temperatura nije digla do 0!
Evo toga rugla koje izdaleka još izgleda kako-tako
Mislim da su to strašila za malu djecu?
Nekakvi Krampusi ili 3 kralja?
Uzputno sam malo slikavao grad unaokolo
Boškovićev kanjon počinje ovdje
Uzputno sam malo slikavao grad unaokolo
Boškovićev kanjon počinje ovdje
borna- Moderator
Pfaff and besposlenpop like this post
Pojašnjenje tih grozota kod paviljona:
Likovna izložba Slavka Kopača (Vinkovci, 21. kolovoza 1913. – Pariz, 23. studenoga 1995.) prikazuje opus hrvatsko-francuskog umjetnika koji pripada vrhunskim dometima domaće i svjetske likovne umjetnosti te je snažno obilježio francusku i europsku likovnu scenu druge polovine 20. stoljeća. Stvarajući s renomiranim svjetskim umjetnicima poput Jeana Dubuffeta, Andréa Bretona i Michela Tapiéa, Kopač je stvarao trendove u Parizu, tada glavnom umjetničkom centru.
Izložba prikazuje izbor najizvrsnijih Kopačevih slikarskih, kiparskih, ali i pjesničkih ostvarenja iz muzejskih institucija i privatnih kolekcija te nam pruža uvid u kulturno-antropološke prilike sredina u kojima je umjetnik djelovao (Vinkovci, Zagreb, Firenca, Mostar, Pariz). Izložbeni postav proteže se kroz sve izložbene prostore Meštrovićevog paviljona, na impozantnih 1800 m 2 . Izložba obuhvaća i eksterijer u kojem su postavljene različite instalacije referentne na Kopačev rad.
Glavni cilj izložbe jest revalorizacija i kontekstualizacija lika i djela Slavka Kopača, koji se briljantno autentičnim pristupom pozicionirao kao jedan od najvažnijih protagonista u umjetnosti Informela i Art bruta. Informel i Art brut jesu umjetnički pravci inovativnih materijala (fragmenti stakla, uporabnih predmeta, guma, čeličnih žica, kora drveta, kamen, gips…).. Spomenuta umjetnost odbacuje standardne, konvencionalne forme komunikacije i pristupa stvaranju. U tim umjetničkim formama Kopač je stvorio svevremenska likovna djela koja svojim nevinim, otvorenim pristupom te vedrinom jasno komuniciraju osnovne ideje njegova stvaranja: poruke mira i uključivosti.
Likovna izložba Slavka Kopača (Vinkovci, 21. kolovoza 1913. – Pariz, 23. studenoga 1995.) prikazuje opus hrvatsko-francuskog umjetnika koji pripada vrhunskim dometima domaće i svjetske likovne umjetnosti te je snažno obilježio francusku i europsku likovnu scenu druge polovine 20. stoljeća. Stvarajući s renomiranim svjetskim umjetnicima poput Jeana Dubuffeta, Andréa Bretona i Michela Tapiéa, Kopač je stvarao trendove u Parizu, tada glavnom umjetničkom centru.
Izložba prikazuje izbor najizvrsnijih Kopačevih slikarskih, kiparskih, ali i pjesničkih ostvarenja iz muzejskih institucija i privatnih kolekcija te nam pruža uvid u kulturno-antropološke prilike sredina u kojima je umjetnik djelovao (Vinkovci, Zagreb, Firenca, Mostar, Pariz). Izložbeni postav proteže se kroz sve izložbene prostore Meštrovićevog paviljona, na impozantnih 1800 m 2 . Izložba obuhvaća i eksterijer u kojem su postavljene različite instalacije referentne na Kopačev rad.
Glavni cilj izložbe jest revalorizacija i kontekstualizacija lika i djela Slavka Kopača, koji se briljantno autentičnim pristupom pozicionirao kao jedan od najvažnijih protagonista u umjetnosti Informela i Art bruta. Informel i Art brut jesu umjetnički pravci inovativnih materijala (fragmenti stakla, uporabnih predmeta, guma, čeličnih žica, kora drveta, kamen, gips…).. Spomenuta umjetnost odbacuje standardne, konvencionalne forme komunikacije i pristupa stvaranju. U tim umjetničkim formama Kopač je stvorio svevremenska likovna djela koja svojim nevinim, otvorenim pristupom te vedrinom jasno komuniciraju osnovne ideje njegova stvaranja: poruke mira i uključivosti.
borna- Moderator
Hm, ovaj lijevi i desni imaju nekakva vimena ...?borna je napisao/la:...
...
...
...
Ili samo muda?!
Nekad smo tak crtali čika Glišu:
Točka-točka-točkica
gotova je glavica,
duge uši, tanak vrat,
trbuh kao novi sat,
noge tanke ko u miša,
evo gotov čika Gliša!
besposlenpop- Broj postova : 1486
Registration date : 18.06.2021
Pfaff and borna like this post
TREBAO JE POSTATI HOTEL, ALI… Bivši studentski dom na Trgu žrtava fašizma i dalje ‘zjapi’ prazan
Dotrajala zgrada na Trgu žrtava fašizma i dalje nema svoju svrhu. Riječ je o bivšem studenskom domu, a 3. prosinca 2021. godine srušena je svaka nada da će se nešto napraviti s ovom nekretninom. S tim datumom poništen je natječaj kojim bi Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) 39 godina u najam davala dio zgrade i dvorište od 8.500 četvornih metara, doznaje Jutarnji.
U cijeloj zgradi, svega pet stanova je u privatnom vlasništvu, a za dva se vode upravni postupci. Iako su jedno vrijeme akademici iz HAZU govorili da bi zgradu bilo najbolje prenamijeniti u hotel te su u lipnju 2021. donijeli odluku da s dvjema tvrtkama Jaht ulaganja d.o.o. i LSG Solutions sklope ugovor o zakupu, ubrzo su uslijedili problemi.
Naime, akademici su ponudili sklapanje ugovora o najmu tvrtkama, no oni su zatražili odgodu tijekom ljetne stanke, a zatim su uslijedile još dvije odgode. Cijela stvar se razdužila do zime, a ponuđači i dalje nisu zatvorili financijsku konstrukciju zbog čega je natječaj u krajnosti poništen.
Osnivač tvrtke Jaht Tomislav Krpan za Jutarnji je otkrio da je na Trgu žrtva fašizma imao A i B varijantu projekta, a početna ideja bio je hotel s četiri zvjezdice, no kako u tome nisu uspjeli, planirali su raditi studentski dom.
Inače, tvrtka Jaht osnovana je u prosincu 2020. godine. LSG Solutions ima iza sebe iskustvo rada na povijesnim i kulturnim objektima zbog čega su zajedno predali ponudu. No natječaj je u krajnosti poništen jer Krpan nije uspio zatvoriti financijsku konstrukciju onako kako je to zamislio. Njegova ideja bila je dio financirati kroz postojeći novac, a dio kroz opterećenje na zgradu što za HAZU nije bilo prihvatljivo.
Hoće li zgrada u centru grada dobiti svoju svrhu u bližoj budućnosti, za sada ostaje nepoznanica.
Prenio sam ovu apsurdnu priču sa linka uz svoju sliku kakvu gledamo već desetljećima. Zgrada i dalje propada a onim stanarima
ne dozvoljavaju bilo kakve adaptacije stanova.
Ova trodjelna glista mi je ušla u kadar kad sam htio snimiti kanjon kneza Mislava
Ovdje na uglu je jedna mračna kula pri vrhu na kojoj je sat stao tko zna kada?
Ima i slatkih tramvaja
Pogled na ulicu kneza Višeslava
Dotrajala zgrada na Trgu žrtava fašizma i dalje nema svoju svrhu. Riječ je o bivšem studenskom domu, a 3. prosinca 2021. godine srušena je svaka nada da će se nešto napraviti s ovom nekretninom. S tim datumom poništen je natječaj kojim bi Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) 39 godina u najam davala dio zgrade i dvorište od 8.500 četvornih metara, doznaje Jutarnji.
U cijeloj zgradi, svega pet stanova je u privatnom vlasništvu, a za dva se vode upravni postupci. Iako su jedno vrijeme akademici iz HAZU govorili da bi zgradu bilo najbolje prenamijeniti u hotel te su u lipnju 2021. donijeli odluku da s dvjema tvrtkama Jaht ulaganja d.o.o. i LSG Solutions sklope ugovor o zakupu, ubrzo su uslijedili problemi.
Naime, akademici su ponudili sklapanje ugovora o najmu tvrtkama, no oni su zatražili odgodu tijekom ljetne stanke, a zatim su uslijedile još dvije odgode. Cijela stvar se razdužila do zime, a ponuđači i dalje nisu zatvorili financijsku konstrukciju zbog čega je natječaj u krajnosti poništen.
Osnivač tvrtke Jaht Tomislav Krpan za Jutarnji je otkrio da je na Trgu žrtva fašizma imao A i B varijantu projekta, a početna ideja bio je hotel s četiri zvjezdice, no kako u tome nisu uspjeli, planirali su raditi studentski dom.
Inače, tvrtka Jaht osnovana je u prosincu 2020. godine. LSG Solutions ima iza sebe iskustvo rada na povijesnim i kulturnim objektima zbog čega su zajedno predali ponudu. No natječaj je u krajnosti poništen jer Krpan nije uspio zatvoriti financijsku konstrukciju onako kako je to zamislio. Njegova ideja bila je dio financirati kroz postojeći novac, a dio kroz opterećenje na zgradu što za HAZU nije bilo prihvatljivo.
Hoće li zgrada u centru grada dobiti svoju svrhu u bližoj budućnosti, za sada ostaje nepoznanica.
Prenio sam ovu apsurdnu priču sa linka uz svoju sliku kakvu gledamo već desetljećima. Zgrada i dalje propada a onim stanarima
ne dozvoljavaju bilo kakve adaptacije stanova.
Ova trodjelna glista mi je ušla u kadar kad sam htio snimiti kanjon kneza Mislava
Ovdje na uglu je jedna mračna kula pri vrhu na kojoj je sat stao tko zna kada?
Ima i slatkih tramvaja
Pogled na ulicu kneza Višeslava
borna- Moderator
Pfaff and besposlenpop like this post
Ex "Bijafra"borna je napisao/la:TREBAO JE POSTATI HOTEL, ALI… Bivši studentski dom na Trgu žrtava fašizma i dalje ‘zjapi’ prazan
Stranica 22 / 40. • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 31 ... 40