Slike iz Zagreba (ili tako nekako)
+6
borna
mladen_lucky
kriticar
sali
Narcis
Stanley
10 posters
Stranica 28 / 40. • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 34 ... 40
Re: Slike iz Zagreba (ili tako nekako)
Vratimo se u sadašnjost koja ima lijepih ali i otužnih momenata poput ovog prolaza u Gajevoj 5
Nekada je bio ispunjen trgovinama i obrtima
Danas su izlozi postali samo mjesto za plakate uz poneki izuzetak
Ovo mjesto je bilo stalno posječeno jer su se tu nabavljali pokazi ZET-a
Danas je to napušteno i nitko ne mari za izgled, pod koji je nekada blistao je zamazan...
Zbog svega danas malo tko prolazi njime
Novi hotel u blizini je još daleko do završetka
Ne mogu još procijeniti kako će se uklopiti među starim zgradama?
Nekada je bio ispunjen trgovinama i obrtima
Danas su izlozi postali samo mjesto za plakate uz poneki izuzetak
Ovo mjesto je bilo stalno posječeno jer su se tu nabavljali pokazi ZET-a
Danas je to napušteno i nitko ne mari za izgled, pod koji je nekada blistao je zamazan...
Zbog svega danas malo tko prolazi njime
Novi hotel u blizini je još daleko do završetka
Ne mogu još procijeniti kako će se uklopiti među starim zgradama?
borna- Moderator
- Broj postova : 9462
Registration date : 16.11.2010
Pfaff likes this post
Kako sada nema lišća može se vidjeti natpis na zgradi u Jurišićevoj 7
Navratio sam u dvorište Jurišićeve 24
Nekada sam i ovdje vodio djecu u vrtić odnosno jaslice
Jedna mala mirna oaza usred grada
Zgradi do nje na kbr 26 su otukli fasadu koja je padala pa izgleda očajno
Neki lijepi reljefi su još o(p)stali
borna- Moderator
gaspa likes this post
Ja sam, eto, nastojao svaki mjesec imati pokaz sa to niim rednim brojem. Kad sam skuio da prodavači karata uvijek dobivaju iste setove i kad sam skuio stariju blond gospođu s naočalama koja dobiva prvi set... eee, uspio sam nekoliko puta dobiti pokaz br. 1. Dobijao sam i 2, 4, 5, 7... ako ba ne bih uspio stići prvi. Onda se neto poremetilo, pa sam dobivao brojeve 5001 i slične. A preko puta je bila brijačnica mog tate (kao muterije, ne kao majstora), pa sam i ja tamo bio ian "po vezi", točno kod određenog metra.borna je napisao/la:Vratimo se u sadanjost koja ima lijepih ali i otunih momenata poput ovog prolaza u Gajevoj 5... Ovo mjesto je bilo stalno posječeno jer su se tu nabavljali pokazi ZET-a
Registration date : 14.05.2008
Pfaff and borna like this post
Eto doživjeli smo i padanje NLO u Zagrebu sa sretnim ishodom (jer je lako moglo biti i nesretno)
Škola u Račkoga / Draškovićevoj je dobila skele, počet će se raditi i na fasadi
Vidi se da je nova većina prozora, vjerojatno je unutrašnjost gotova?
Što se tiče brzih i žestokih (bučnih) na cesti nakon 10-ak dana zatišja počeli su se ponovo jurcati no ipak u manjem broju i nešto umjerenije.
Srećom je još hladno pa nema motorista da doprinesu koncertu.
Škola u Račkoga / Draškovićevoj je dobila skele, počet će se raditi i na fasadi
Vidi se da je nova većina prozora, vjerojatno je unutrašnjost gotova?
Što se tiče brzih i žestokih (bučnih) na cesti nakon 10-ak dana zatišja počeli su se ponovo jurcati no ipak u manjem broju i nešto umjerenije.
Srećom je još hladno pa nema motorista da doprinesu koncertu.
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Zatoplilo je pa su se pojavili i motoristi
Lijepo vrijeme me izmamilo do garaže u Dubravi pa evo nekoliko impresija
Već sam pisao odnosno gunđao radi nove zgradurine koja je do ruba ceste, jedva da ima mjesta za prolaz pješaka. Malo dalje je primjer
kako između zgrade i ceste ima mjesta čak i za zelenu površinu sa drvećem
Na početku Grižanske dečki iz BBB-a su potrošili puuno plave boje no barem su uljepšali otužnu sliku betona
Ona usamljena zgrada u aveniji Dubrava dobiva oslonac
Nedovršeni dio doma (ne)kulture je općinarima pod nosom no desetljećima ih to ne smeta?
Duž Grižanske su pred 40-50 godina nikle brojne stambene zgrade koje su danas ogledalo naše nebrige
/Ima ih nekoliko koje su u međuvremenu dobile novu fasadu/
Novi tragovi proljeća u parkiću
Lijepo vrijeme me izmamilo do garaže u Dubravi pa evo nekoliko impresija
Već sam pisao odnosno gunđao radi nove zgradurine koja je do ruba ceste, jedva da ima mjesta za prolaz pješaka. Malo dalje je primjer
kako između zgrade i ceste ima mjesta čak i za zelenu površinu sa drvećem
Na početku Grižanske dečki iz BBB-a su potrošili puuno plave boje no barem su uljepšali otužnu sliku betona
Ona usamljena zgrada u aveniji Dubrava dobiva oslonac
Nedovršeni dio doma (ne)kulture je općinarima pod nosom no desetljećima ih to ne smeta?
Duž Grižanske su pred 40-50 godina nikle brojne stambene zgrade koje su danas ogledalo naše nebrige
/Ima ih nekoliko koje su u međuvremenu dobile novu fasadu/
Novi tragovi proljeća u parkiću
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Zaboga, zar već? Psmtr...borna je napisao/la:Zatoplilo je pa su se pojavili i motoristi
Investitor je, pretpostavljam, cijelo djetinjstvo i mladost gacao kroz blato od kuće do ceste pa sad 'oće asvalat do lafcimera...borna je napisao/la:Već sam pisao odnosno gunđao radi nove zgradurine koja je do ruba ceste, jedva da ima mjesta za prolaz pjeaka.
- Broj postova : 11493
Registration date : 17.03.2008
Nekada je na otprilike tome mjestu bila jedna lijepa manja kućica usred velikog vrta, dugo je odolijevala dok su oko nje
rasle zgradurine. Isto tako je na uglu sa Grižanskom bila jedna kuća sa velikom okućnicom a danas je tu duugačka zgradurina
sa općinom i brojnim dućanima.
Jasno mi je da u gradu velike ribe (kuće) gutaju manje, investitori će radije graditi zgradurine sa npr 100 stanova nego jednim
no gradska uprava je ta koja ih treba ograničiti na razumne mjere sa poštovanjem okolice i prostorom za pješake.
rasle zgradurine. Isto tako je na uglu sa Grižanskom bila jedna kuća sa velikom okućnicom a danas je tu duugačka zgradurina
sa općinom i brojnim dućanima.
Jasno mi je da u gradu velike ribe (kuće) gutaju manje, investitori će radije graditi zgradurine sa npr 100 stanova nego jednim
no gradska uprava je ta koja ih treba ograničiti na razumne mjere sa poštovanjem okolice i prostorom za pješake.
borna- Moderator
U uljuđenim, nekumovskim, drutvima urbanizam poznaje tzv. građevinsku liniju (ili tako nekako), tj. udaljenost građevine od prometnice, i ta linija vrijedi za sve građevine du te prometnice. Takva linija od 19 m je, recimo, definirana du Velike ceste u Odri (stara Sisačka c. od Remetinca). A ovdje je netko htio razbiti monotoniju? Postoji i najveća dopitena %-tna izgrađenost parcele. Ako je zgrada tik uz cestu, onda bome ima lijep komad zelenila iza nje. Ima li?borna je napisao/la:Već sam pisao odnosno gunđao radi nove zgradurine koja je do ruba ceste, jedva da ima mjesta za prolaz pjeaka.
Odostraga je relativno uska i slabo prometna ulica Hrvatskog proljeća, provjerit ću stanje toga gradilišta slijedeći puta
jer je na Google kartama još uvijek nekadašnje stanje?
jer je na Google kartama još uvijek nekadašnje stanje?
borna- Moderator
Pa ta smo se za to borili - da opet budemo na liniji...?gaspa je napisao/la:U uljuđenim, nekumovskim, drutvima urbanizam poznaje tzv. građevinsku liniju (ili tako nekako), tj. udaljenost građevine od prometnice, i ta linija vrijedi za sve građevine du te prometnice.borna je napisao/la:Već sam pisao odnosno gunđao radi nove zgradurine koja je do ruba ceste, jedva da ima mjesta za prolaz pjeaka.
Iza linije, prijatelju, iza linije...
Jučer prijepodne je započelo kopanje na početku Smičiklasove pa sam se ponadao da će zatvoriti ulicu za promet?
Nažalost samo su zakrpali jedno udubljenje, danas još jedno na sredini i to je sve
/Pred nekih 5-6 godina a i 12-ak je cijela ulica bila zatvorena i obučena novim tepihom pa je bio blaženi mir 2 dana/
Navečer lijepo izgleda novi hotel na početku Boškovićeve a osvijetljen je i na strani Đamije
Opet je neka neobična skulptura na krovu mauzoleja, morat ću je snimiti po danu sa tele-pogledom
Nadam se da će se uskoro obnoviti i ova zgrada na uglu sa ul.Račkoga?
Zanimljive su sobe iz kojih možeš vidjeti "iza" 2 ugla....
Nažalost samo su zakrpali jedno udubljenje, danas još jedno na sredini i to je sve
/Pred nekih 5-6 godina a i 12-ak je cijela ulica bila zatvorena i obučena novim tepihom pa je bio blaženi mir 2 dana/
Navečer lijepo izgleda novi hotel na početku Boškovićeve a osvijetljen je i na strani Đamije
Opet je neka neobična skulptura na krovu mauzoleja, morat ću je snimiti po danu sa tele-pogledom
Nadam se da će se uskoro obnoviti i ova zgrada na uglu sa ul.Račkoga?
Zanimljive su sobe iz kojih možeš vidjeti "iza" 2 ugla....
borna- Moderator
Pfaff and gaspa like this post
Danas sam se prošetao do Backa pa je nastalo dosta novih slika
Na Jelačić placu je neka instalacija povezana sa svjetlosnim događanjima noću (što ću posjetiti jedne večeri) a pjevačica u
Oktogonu me poznaje već izdaleka i pozdravlja
I na Preradovićevom trgu je jedna lijepa "instalacija" (kojeg li ružnog zvaničnog naziva)
Tu bi klinci mogli učiti zemljopis
I ovdje su se počele obnavljati fasade
Gledano izdaleka mi se pričinilo da je puno golubova na vrhu Popovog tornja no izbliza.....
Navika zavirivanja u dvorišta me ne popušta
Ilica 13 me malo razočarala
Ništa vrijedno osim ružnih dogradnji
Na Jelačić placu je neka instalacija povezana sa svjetlosnim događanjima noću (što ću posjetiti jedne večeri) a pjevačica u
Oktogonu me poznaje već izdaleka i pozdravlja
I na Preradovićevom trgu je jedna lijepa "instalacija" (kojeg li ružnog zvaničnog naziva)
Tu bi klinci mogli učiti zemljopis
I ovdje su se počele obnavljati fasade
Gledano izdaleka mi se pričinilo da je puno golubova na vrhu Popovog tornja no izbliza.....
Navika zavirivanja u dvorišta me ne popušta
Ilica 13 me malo razočarala
Ništa vrijedno osim ružnih dogradnji
borna- Moderator
Instalacija je, po definiciji, svako umjetničko djelo koje se neda progurati kroz vrata izlobenog prostora!borna je napisao/la:I na Preradovićevom trgu je jedna lijepa "instalacija" (kojeg li runog zvaničnog naziva)
besposlenpop likes this post
To bi trebali pročitati neki od onih koji se naveliko hvale da će u Zagrebu na 30 mjesta biti 31 Instalacija
One su mahom na vanjskim prostorima, dakle ne bi se trebale tako zvati.
Prošetao sam se večeras za sada do najbližih instalacija no razočaran sam izgledom i šokiran veelikom gužvom u centru
Izgleda kao da je pola grada pohrlilo vidjeti ta čuda neviđena
Umjetničko djelo (?) na Europskom trgu se svako malo pali u crvenu boju pa gasi, meni je ljepša instalacija na zidu jedne zgrade
Jedino moglo bi ju se nazvati opasnom za promet
Inače skoro tjedan dana se parkiraju brojni kombiji i kamiončići u mojoj ulici jer se nastavlja snimanje filma u zgradi na
uglu sa ul. Račkoga
O festivalu svjetla i ostalim noćnim impresijama ću nastaviti sjutra a dvorišta mogu pričekati
One su mahom na vanjskim prostorima, dakle ne bi se trebale tako zvati.
Prošetao sam se večeras za sada do najbližih instalacija no razočaran sam izgledom i šokiran veelikom gužvom u centru
Izgleda kao da je pola grada pohrlilo vidjeti ta čuda neviđena
Umjetničko djelo (?) na Europskom trgu se svako malo pali u crvenu boju pa gasi, meni je ljepša instalacija na zidu jedne zgrade
Jedino moglo bi ju se nazvati opasnom za promet
Inače skoro tjedan dana se parkiraju brojni kombiji i kamiončići u mojoj ulici jer se nastavlja snimanje filma u zgradi na
uglu sa ul. Račkoga
O festivalu svjetla i ostalim noćnim impresijama ću nastaviti sjutra a dvorišta mogu pričekati
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Noćas je pun mjesec, odi ga slikaj
Noć ublaži i prikrije potresne rane na zgradama
Nova zgradurina izgleda kao da lebdi iznad trgovina
koje su noću primjetnije
Posvuda ima kafića, neki su prepuni a poneki i prazni
/Kako me zvjerad budi sve ranijim svitanjem i natjera na izlazak tako se ja gasim navečer odmah iza 22 sata, nema više noćnih izlazaka/
borna- Moderator
mladen_lucky and besposlenpop like this post
borna je napisao/la:... a pjevačica u Oktogonu me poznaje već izdaleka i pozdravlja
Neko bi ju trebal podučiti da se akustična gitara oslanja na uzdignutu lijevu nogu (osim ako gitarista nije ljevak).
besposlenpop- Broj postova : 1487
Registration date : 18.06.2021
Pfaff and borna like this post
O uzdignutim nogama bi se dale napisati cijele studije i analize! A vjerovatno sačiniti i lijepu fotogaleriju...besposlenpop je napisao/la:Neko bi ju trebal podučiti da se akustična gitara oslanja na uzdignutu lijevu nogu (osim ako gitarista nije ljevak).
Prolaz do Harmice danju izgleda mračan a po noći je okupan svjetlom
Skrenuo sam u Radićevu sa namjerom da otiđem do Gornjega grada
Međutim kad sam vidio gužvu u uskom prolazu do Stross stuba odustao sam (ne bih volio sada pokupiti nekog Omikrona), i Radićeva je
do vrha bila puna
Vidio sam otvorena vrata jednog mirnog dvorišta
Malo je kmica ali uz mirnu ruku i dugu ekspoziciju se može slikati
Ovo ću morati posjetiti i danju
I u nastavku ima balkona
Pogled unatrag
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Dobre su Ti ove noćne fotke
Hvala, snimio sam ih automatskim postavkama iako imam i jednu za noćne snimke. Kod te druge postavke dugo traje spremanje
slike pa ju izbjegavam.
Danas ujutro je započelo rušenje ove nesretne zgrade, pitam se kako će spriječiti da se ne sruši i zgrada desno od nje?
video
Ljudi su hrpimice ulazili i prolazili kroz ovu osvjetljenu kocku u kojoj nije bilo ničega osim projektora pa su bili razočarani
Vidio sam dosta mladih na ulicama a bilo je i dosta turista
Skrenuo sam prema Bogovićevoj
I ovdje je bilo nekih punih kafića ali i praznih (radi cijena?)
Na Cvjetnom nijesam slikao već samo snimio filmić
slike pa ju izbjegavam.
Danas ujutro je započelo rušenje ove nesretne zgrade, pitam se kako će spriječiti da se ne sruši i zgrada desno od nje?
video
Ljudi su hrpimice ulazili i prolazili kroz ovu osvjetljenu kocku u kojoj nije bilo ničega osim projektora pa su bili razočarani
Vidio sam dosta mladih na ulicama a bilo je i dosta turista
Skrenuo sam prema Bogovićevoj
I ovdje je bilo nekih punih kafića ali i praznih (radi cijena?)
Na Cvjetnom nijesam slikao već samo snimio filmić
borna- Moderator
Pfaff likes this post
borna je napisao/la:
/Kako me zvjerad budi sve ranijim svitanjem i natjera na izlazak tako se ja gasim navečer odmah iza 22 sata, nema više noćnih izlazaka/
Eh, to se dogodilo i s našom zvjerkicom - najkasnije u 7.30 želi van na jutarnju šetnju!
mladen_lucky- Broj postova : 213
Registration date : 08.06.2020
borna likes this post
Kasno je to, u to vrijeme sam ja već gotov sa doručkom i spreman za izazove novog dana.
Moram priznati da imam(o) sreću što imamo dovoljno veliko dvorište sa travom pa ih samo ispratim do njega i vratim se na
kuhanje kave i čaja. Zvjerke ostanu vani 10 do 20 minuta pa se vrate kad im je dosta, no odlazak u park prije ručka je obavezan
(osim ako pada kiša ili je izrazito ružno, hladno).
Moram priznati da imam(o) sreću što imamo dovoljno veliko dvorište sa travom pa ih samo ispratim do njega i vratim se na
kuhanje kave i čaja. Zvjerke ostanu vani 10 do 20 minuta pa se vrate kad im je dosta, no odlazak u park prije ručka je obavezan
(osim ako pada kiša ili je izrazito ružno, hladno).
borna- Moderator
mladen_lucky likes this post
I već poznatog natpisa: "Nemojte nikom reći da ovdje nema ništa."borna je napisao/la:...
...
besposlenpop- Broj postova : 1487
Registration date : 18.06.2021
Stranica 28 / 40. • 1 ... 15 ... 27, 28, 29 ... 34 ... 40