Slike iz Zagreba (ili tako nekako)
+6
borna
mladen_lucky
kriticar
sali
Narcis
Stanley
10 posters
Stranica 32 / 40. • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 36 ... 40
Re: Slike iz Zagreba (ili tako nekako)
Panel je vjerovatno učinkovit, ali da je dekurativan - nije!
- Broj postova : 11493
Registration date : 17.03.2008
Jučer sam išao do Kvatrića i u Martićevoj 22 ugledao jedna davno zatvorena vrata
Naravno da sam odmah uletio unutra
Pisao sam prošle godine o nekadašnjoj ambulanti u tome dvorištu
Nekada su to bile lijepe kancelarije sa lijepim malim parkom u sredini
Vidi se da je zelenilo na nekim mjestima održavano a drugdje rastu i ruže
Sreo sam 3 građevinca i pitao ih što se radi, odgovor je bio da će se graditi nešto?
Ovo je stražnja strana novije zgrade u Vojnovićevoj 22
Ima nekih 60-ak godina kako je izgrađena na mjestu 2-3 stare kuće
Povelika je ali nije nametljiva i ima lijepe veće balkone
Naravno da sam odmah uletio unutra
Pisao sam prošle godine o nekadašnjoj ambulanti u tome dvorištu
Nekada su to bile lijepe kancelarije sa lijepim malim parkom u sredini
Vidi se da je zelenilo na nekim mjestima održavano a drugdje rastu i ruže
Sreo sam 3 građevinca i pitao ih što se radi, odgovor je bio da će se graditi nešto?
Ovo je stražnja strana novije zgrade u Vojnovićevoj 22
Ima nekih 60-ak godina kako je izgrađena na mjestu 2-3 stare kuće
Povelika je ali nije nametljiva i ima lijepe veće balkone
borna- Moderator
- Broj postova : 9462
Registration date : 16.11.2010
Pfaff likes this post
Da malo prignojim jednu muzičku u kontekst ove zanimljive arhitekture koju borna sveudilj pronalazi...
Pjesmicu su složila dva moja prijatelja i kolege
Koja je poveznica s borninim slikicama? Pa obojica autora su arhitekti (danas već u miru)!
Pjesmicu su složila dva moja prijatelja i kolege
Koja je poveznica s borninim slikicama? Pa obojica autora su arhitekti (danas već u miru)!
borna likes this post
Početkom protekloga tjedna bijah u Remetincu poradi tehničkog pregleda autića pa me privukla veelika jama susjednog gradilišta
Vidjeh malo radnika i iznenadilo me što su ama baš svi tamnoputi i bradati kao da su iz Avganistana
Na povratku iz Gundulićeve neki dan sam zavirio i u Harmicu
Tu su u stvari 3 paralelna prolaza
Od kad znam za sebe tu je uvijek bila bižuterija
U srednjem je stubište prema gore
borna- Moderator
Proširuju kapacitete zbog trenutačne nedostatnosti?borna je napisao/la:Početkom protekloga tjedna bijah u Remetincu poradi tehničkog pregleda autića pa me privukla veelika jama susjednog gradilišta
borna likes this post
Kada bi Dorh, Mup i sudovi radili kako treba zatvori bi postali najperspektivnija grupa u nas
Međutim trebalo bi u njima otvoriti razne pogone za proizvodnju koječega uz obavezan rad za zajednicu da se
ne bi izležavalo na račun države
Međutim trebalo bi u njima otvoriti razne pogone za proizvodnju koječega uz obavezan rad za zajednicu da se
ne bi izležavalo na račun države
borna- Moderator
Iz Cesarčeve sam vidio kafić u dvorištu Ban centra pa naravno zavirio
Između 3 poprečna dijela zgrade su 2 vanjska i u njima još 2 unutarnja dijela kafića i restorana
Taman što sam napravio ova 3 snimka iz jednog zatvorenog dijela je izjurila jedna djelatnica vičuči da je zabranjeno slikanje!?
Kako sam ionako obavio svoje a i nisam svadljiv šutke sam otišao iako bi mogao prigovoriti u najmanju ruku da je to javni
prostor i da nema nigdje znaka zabrane fotografiranja...
borna- Moderator
besposlenpop likes this post
Toplo vrijeme je izmamilo više biciklista pa je ovo parkiralište za njih u Martićevoj bolje iskorišteno
Domaće jagode su dva puta skuplje (20 kn) od uvoznih u trgovina ali su nemjerljivo bolje pa se traže
Neću reklamirati jedan centar već se malo osvrnuti na prošlost no nekome možda dobro dođe obavijest o besplatnom
parkiranju u Martićevoj?
Pred 30 i više godina je nekad moćni Ferimport ovdje imao svoje brojne i velike dućane
Lijevo kod ulaza se prodavalo razne kućanske aparate a na desnoj strani su bili alati
Dućan se nastavljao dvorištem sa elektromaterijalom a na desnoj strani su bile kancelarije (to je odavno porušeno)
Na kraju je bila veća hala sa željezarijom i građevinskim priborom, ulaz u Spar je dograđen kasnije
/Nastavit će se/
Domaće jagode su dva puta skuplje (20 kn) od uvoznih u trgovina ali su nemjerljivo bolje pa se traže
Neću reklamirati jedan centar već se malo osvrnuti na prošlost no nekome možda dobro dođe obavijest o besplatnom
parkiranju u Martićevoj?
Pred 30 i više godina je nekad moćni Ferimport ovdje imao svoje brojne i velike dućane
Lijevo kod ulaza se prodavalo razne kućanske aparate a na desnoj strani su bili alati
Dućan se nastavljao dvorištem sa elektromaterijalom a na desnoj strani su bile kancelarije (to je odavno porušeno)
Na kraju je bila veća hala sa željezarijom i građevinskim priborom, ulaz u Spar je dograđen kasnije
/Nastavit će se/
borna- Moderator
Pfaff and besposlenpop like this post
Ma, neee?!borna je napisao/la:/Nastavit će se/
borna likes this post
Nekadašnja hala je podijeljena na parkiralište, dugu ulaz/izlaz prema Vlaškoj i na desno je Spar
Pogled unatrag prema Martićevoj
Svakodnevno ima vozača/ica koji ne znaju ući u dvorište ili izači iz njega, kod ulaza se rampa diže tek uzimanjem kartice iz
automata na zidu a da bi se izašlo karticu treba ovjeriti na blagajni dućana i onda očitati u uređaju pored kućice (to ne piše)
Prvih godina je u kućici uvijek bio dežuran djelatnik trgovine koji je spašavao neuke no već neko vrijeme štede na tome
Prva zgrada Smičiklasove/Iblerovog trga je još u očajnom stanju a druga je nedavno obnovljena
Slijedeće u nizu su također u lošem stanju (ulične strane su nešto bolje)
Barem imaju nešto hlada od drveća
Pogled unatrag prema Martićevoj
Svakodnevno ima vozača/ica koji ne znaju ući u dvorište ili izači iz njega, kod ulaza se rampa diže tek uzimanjem kartice iz
automata na zidu a da bi se izašlo karticu treba ovjeriti na blagajni dućana i onda očitati u uređaju pored kućice (to ne piše)
Prvih godina je u kućici uvijek bio dežuran djelatnik trgovine koji je spašavao neuke no već neko vrijeme štede na tome
Prva zgrada Smičiklasove/Iblerovog trga je još u očajnom stanju a druga je nedavno obnovljena
Slijedeće u nizu su također u lošem stanju (ulične strane su nešto bolje)
Barem imaju nešto hlada od drveća
borna- Moderator
Pfaff and gaspa like this post
Par slika ovijeh dana vrućeg Zagreba, prijepodne je još nekako prihvatljivo sa 24-25 c no kasnije dođe i do 30
Domaćih jagoda ima takoreći u svakoj ulici, udruga je zaista agilna. Nažalost njihova sezona traje kratko...
Povremeno zapuše neki povjetarac ali je topli pa nije neko osvježenje. Kiše odnosno pljuska ima malo i još k tome je sa pijeskom
iz Sahare na veselje auto-perionica
Park Bartola Kašića pored novog Kvatrića se dobro održava no bio bi ljepši bez ove pečenjarnice
Prava je sreća da ovdje nisu posadili još betonskih košnica
Na jednom rubu je niz kafića koji su uvijek puni
Općenito ih je u gradu puuno tisuća, postali smo narod koji se provodi i troši u njima? Nekada ih je bilo daleko manje i nije bilo
takovih cjelodnevnih navika, prijepodne se radilo a izlazilo se kasnije popodne ili navečer
I na tržnici imade desetak kafića ispod ovih meni bezličnih zgrada
borna- Moderator
borna je napisao/la:...
Park Bartola Kašića pored novog Kvatrića se dobro održava no bio bi ljepši bez ove pečenjarnice
...
Neka nje, dobre su im pljeskavice.
besposlenpop- Broj postova : 1487
Registration date : 18.06.2021
borna likes this post
U svakome slučaju je ljepši negoli nekadašnja Elka koja se na tome mjestu prostirala skroz do Martićeve
Vidi se željeznička pruga koja je lijevo iz Heinzelove skretala do tvornice i onda nastavljala do Gorice.
Jedna još starija slika pokazuje više pruga na tome još neizgrađenom području, Kvatrić je bio tek u začetku no kupalište je
već bilo na svome mjestu
/Mislim da bi sa starim slikama Zagreba koje pomalo skupljam sa Fb mogao otvoriti novu temu pa da diskutiramo o njima?/
Vidi se željeznička pruga koja je lijevo iz Heinzelove skretala do tvornice i onda nastavljala do Gorice.
Jedna još starija slika pokazuje više pruga na tome još neizgrađenom području, Kvatrić je bio tek u začetku no kupalište je
već bilo na svome mjestu
/Mislim da bi sa starim slikama Zagreba koje pomalo skupljam sa Fb mogao otvoriti novu temu pa da diskutiramo o njima?/
borna- Moderator
besposlenpop likes this post
Ove slike će odlično poslužiti kao nadopuna karata i opisa istočnih željezničkih pruga.
A nova tema? Može, može. Neće biti puno diskutanata ali mislim da će diskusije biti kvalitetne.
A nova tema? Može, može. Neće biti puno diskutanata ali mislim da će diskusije biti kvalitetne.
Registration date : 14.05.2008
borna likes this post
borna je napisao/la:...
već bilo na svome mjestu
...
Hm - vidi se Zagrebački zbor, od Šubićeve ni "š", a Zvonimirova je nekakva prašnjavo-blatnjava putina.
Svakako otvori.
besposlenpop- Broj postova : 1487
Registration date : 18.06.2021
Jučer sam krenuo pogledati što se radi na kratkom dijelu stare Vlaške pa sam najprije uočio da će se obnoviti palača
na uglu sa Draškovićevom
Svečano otvorenje nove velebne pješačke zone je trebalo biti danas no zbog kiše je odgođeno za tjedan dana
Ne vidim neke ljepote u velikim betonskim žardinjerama sa mladim drvcima
Počeli su šmrkovima prati ulicu pa sam morao pobjeći
Ne vidim neke velike potrebe za zatvaranje tog komada ulice jer tu nije bilo nekog većeg prometa a i pješaka nema baš toliko?
Ukinuto je možda 10-ak parkirališnih mjesta no ovdje je jedan kolni ulaz sa puno mjesta za parkiranje stanara koji će imati
dozvolu za ulazak/ izlaz?
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Parkiralo se tu i kako treba, i kako ne treba, i duž ograde kafića, i... Ali, lako za parkiranje, garaža Langov trg je iza ugla. Međutim, ovo je bio logični prometni smjer od sjevera prema istoku. Vozila dolazeća od Zvijezde skretala su starom Vlaškom prema Kvatriću. A sad? Nemogućim rutama preko Mirogoja ili uskom Rockefellerovom? Ili ćemo pojačavati gužvu Palmotićevom, Đorđićevom i Smičiklasovom (čepu u njoj moguće je ugnuti se Martićevom)? Ili je dozvoljen spust od Ribnjaka Šoštarićevom i iz nje skretanje u Vlašku? Nes(p)retno rješenje s potrebom semaforizacije dva križanja.borna je napisao/la:
Ne vidim neke velike potrebe za zatvaranje tog komada ulice jer tu nije bilo nekog većeg prometa a i pješaka nema baš toliko?
Ukinuto je možda 10-ak parkirališnih mjesta ...
Križanje Draškovićeve sa Vlaškom / starom Vlaškom i Šoštarićevom je odavno prepoznato kao problematično.
Najprije se ukinuo automobilski promet dijelom Draškovićeve do Jurišićeve što je donekle smanjilo gužve no porastom
prometa opet nastaju veliki zastoji u vrijeme špica.
Zato su tada ukinuli skretanja iz Šoštarićeve u Vlašku no to su nadomjestili zaobilaznom vožnjom ravno iz stare Vlaške
u njezin noviji dio. Ukidanjem nekih pravaca ili skretanja zaobilaznim vožnjama samo povećava gužvu jer se prolazi kroz
više raskršća. Nekada su slično gradski i prometni mudraci uveli zabrane lijevih skretanja u Vlaškoj nakon Kvatrića sve do
Maksimira pa su i u tim malim okolnim ulicama nastale veelike gužve.
To su srećom shvatili i kod zadnjeg većeg uređenja Vlaške ponovo uveli mogućnost lijevog skretanja iz obadva pravca.
Vraćam se ja slikovnici, navratio sam u dvorište sa zadnje slike kbr.40 u staroj Vlaškoj
Na desno je probijen prolaz prema parkiralištu do kojeg se dolazi iz početka Palmotićeve (uslikano pred otprilike godinu dana)
Stanari čuvaju svoja mjesta podnim napravama na zaključavanje
Na kraju većeg dvorišta je sagrađen jedan hostel u kojemu je ujedno i jedna škola- Privatna gimnazija i strukovna škola "Svijet"
Lijevo je isto novije nekakvo skladište, sudeći po rampi tu dolaze i kamioni?
Od ulaza do njega je novo gradilište jedne poduže zgrade, valjda će mjesta za parkiranje biti u prizemlju?
Nasuprot je jedno napušteno skladište
I pogled na stražnju stranu zgrade broja 40 koja daleko bolje izgleda negoli prednja
Najprije se ukinuo automobilski promet dijelom Draškovićeve do Jurišićeve što je donekle smanjilo gužve no porastom
prometa opet nastaju veliki zastoji u vrijeme špica.
Zato su tada ukinuli skretanja iz Šoštarićeve u Vlašku no to su nadomjestili zaobilaznom vožnjom ravno iz stare Vlaške
u njezin noviji dio. Ukidanjem nekih pravaca ili skretanja zaobilaznim vožnjama samo povećava gužvu jer se prolazi kroz
više raskršća. Nekada su slično gradski i prometni mudraci uveli zabrane lijevih skretanja u Vlaškoj nakon Kvatrića sve do
Maksimira pa su i u tim malim okolnim ulicama nastale veelike gužve.
To su srećom shvatili i kod zadnjeg većeg uređenja Vlaške ponovo uveli mogućnost lijevog skretanja iz obadva pravca.
Vraćam se ja slikovnici, navratio sam u dvorište sa zadnje slike kbr.40 u staroj Vlaškoj
Na desno je probijen prolaz prema parkiralištu do kojeg se dolazi iz početka Palmotićeve (uslikano pred otprilike godinu dana)
Stanari čuvaju svoja mjesta podnim napravama na zaključavanje
Na kraju većeg dvorišta je sagrađen jedan hostel u kojemu je ujedno i jedna škola- Privatna gimnazija i strukovna škola "Svijet"
Lijevo je isto novije nekakvo skladište, sudeći po rampi tu dolaze i kamioni?
Od ulaza do njega je novo gradilište jedne poduže zgrade, valjda će mjesta za parkiranje biti u prizemlju?
Nasuprot je jedno napušteno skladište
I pogled na stražnju stranu zgrade broja 40 koja daleko bolje izgleda negoli prednja
borna- Moderator
Preostalo mi je još slika Zagreba za nekoliko izviješća, nikako da ulovim vremena popesti se ovim stepenicama na Šalatu
Nekadašnji hotelčić nikako da se obnovi
Dapače stanje je sve gore, krov se počeo urušavati pa će se gore sve natopiti vodom
Jeli nekome u interesu da se to sruši?
I ovdje je ista situacija
kao i na gornjem katu zgrade u Vlaškoj
Cjenik INE kvari pogled na katedralu
Fontana na Iblerovom trgu se čisti 2 puta mjesečno no nakon njega se brzo pretvori u baruštinu, dobro je da nema žaba
Nekadašnji hotelčić nikako da se obnovi
Dapače stanje je sve gore, krov se počeo urušavati pa će se gore sve natopiti vodom
Jeli nekome u interesu da se to sruši?
I ovdje je ista situacija
kao i na gornjem katu zgrade u Vlaškoj
Cjenik INE kvari pogled na katedralu
Fontana na Iblerovom trgu se čisti 2 puta mjesečno no nakon njega se brzo pretvori u baruštinu, dobro je da nema žaba
borna- Moderator
Zaostalo je i nešto slika iz Dubrave, uvijek volim pogledati ovu razigranu kućicu
Iza nje se jedan stariji bavi skupljanjem svega i svačega nebi li nešto zaradio?
Jedan lijepi motorin je već duže vremena nasukan
Zavirio sam i u natkriveni dio tržnice
Šator-grad se proširio no tamo bi bilo opasno fotografirati jer je prodavačima sumnjivo svako novo lice
Malo dalje u novoizgrađenim zgradama jedan kafić po imenu želi biti ekskluzivan
3 jednake zgrade su u nizu, svaka imade drugačije obojane balkone pa to popravlja dojam
Stara Dubrava sa skromnim kućicama nestaje
Na njihovom mjestu se rade nove dosta veće
Kod novogradnji obično nema mjesta za prirodu
Kojeg li kontrasta!
Iza nje se jedan stariji bavi skupljanjem svega i svačega nebi li nešto zaradio?
Jedan lijepi motorin je već duže vremena nasukan
Zavirio sam i u natkriveni dio tržnice
Šator-grad se proširio no tamo bi bilo opasno fotografirati jer je prodavačima sumnjivo svako novo lice
Malo dalje u novoizgrađenim zgradama jedan kafić po imenu želi biti ekskluzivan
3 jednake zgrade su u nizu, svaka imade drugačije obojane balkone pa to popravlja dojam
Stara Dubrava sa skromnim kućicama nestaje
Na njihovom mjestu se rade nove dosta veće
Kod novogradnji obično nema mjesta za prirodu
Kojeg li kontrasta!
borna- Moderator
Ni njemu valjda ne treba protuprovalni sustav ni video nadzor već to, opreza radi, obavlja institucijaborna je napisao/la:Malo dalje u novoizgrađenim zgradama jedan kafić po imenu želi biti ekskluzivan
Pfaff likes this post
Trešnja pored moje garaže je taman počela dozrijevati, opet ju neću obrati
Sjetio sam se da nijesam zvirio u ovo dvorište Vlaške
Ovdje grafiti barem uljepšaju tužnu sliku
Međutim raspadanje se ne može sakriti
Ovi kućerci su odavno napušteni
Ovdje bijaše nekakvo skladište?
Jedan crni mačak čuva kuću
Sjetio sam se da nijesam zvirio u ovo dvorište Vlaške
Ovdje grafiti barem uljepšaju tužnu sliku
Međutim raspadanje se ne može sakriti
Ovi kućerci su odavno napušteni
Ovdje bijaše nekakvo skladište?
Jedan crni mačak čuva kuću
borna- Moderator
gaspa likes this post
Moju trešnju u Sungeru vrlo uspješno oberu kosovi. Pretpostavljam da će i Tvoju!borna je napisao/la:Trešnja pored moje garaže je taman počela dozrijevati, opet ju neću obrati
gaspa likes this post
Gospodi vaše dobi i ugleda ionako ne priliči pentranje po drveću. A zasigurno nemate ni uvjerenje za rad na visini.
Oooo, pentram se ja, pentram. Iketato!gaspa je napisao/la:Gospodi vaše dobi i ugleda ionako ne priliči pentranje po drveću. A zasigurno nemate ni uvjerenje za rad na visini.
Stranica 32 / 40. • 1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 36 ... 40