Vlakovi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Libertas Dubrovnik

+5
NP-549
Damir
Narcis
Pfaff
žac
9 posters
Započni novu temu   Ova tema je zaključana: ne moľeą uređivati postove niti odgovarati.

Stranica 32 / 40. Previous  1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 36 ... 40  Next

Go down

Libertas Dubrovnik - Page 32 Empty Re: Libertas Dubrovnik

Postaj by NP-549 uto 17 tra 2018 - 11:27

A čuj, ni ja nemam nikakve veze sa slivnim vodama pa ih plaćam. Nešto se negdje od tih para valjda napravi. I neka se.
Poanta ovakvog načina bi bila da se čim više motivira korištenje, pod pretpostavkom naravno da se JGP potpuno preustroji na neke moderne metode rada, a ne ove kozmetičke izmjene linija od pred 50 godina.  Recimo da mi se to moglo nazvat nekakvim prirezom od 1% koji bi bio namjenjen isključivo JGP-u. Osim što bi se vozni park mogao stalno obnavljat novim vozilima leasing metodama nabavke, rastjerali bi se osobni auti iz centra, napravila parkirališta na rubnim djelovima grada ......  

Naravno da ideja nije idealna, al mislim da nebi bilo loše pokušati nešto u tom smjeru.  Problem kod nas je što kad netko dobije vlast ne gleda što i kako napraviti i unaprijediti u naredne 4 godine pa da pridobije svojim radom još glasača, nego gleda kako da se ne zamjeri čim manjem broju potencijalnih glasača. Zašto ić u neke kapitalne promjene koje ipak ovise o dugoročnom rezultatu kad je njima bitna samo ne talasaj metoda koja odmah kratkoročno ima efekta, odnosno u periodu do sljedećih izbora. A takvim metodama je moguća samo stagnacija ili blagi pad. Napredak je nemoguć
NP-549
NP-549
Moderator
Moderator

Broj postova : 2443
Registration date : 15.03.2008

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar sri 18 tra 2018 - 19:52

Libertas ovakav kakav jest treba ukinuti. A ne davati im još porez. Gomila uhljeba koja nije sposobna uvesti ništa novo. Samo gledaju gdje će imati osobne koristi. I rasipaju nepotrebno.
Trebali bi neki novi, mladi i školovani ljudi. I stručan direktor, a ne kum i partijski činovnik.
Načelnik općine Konavle bi mogao krenuti sa lokalnom tvrtkom, barem je tako pričao pred izbore. A to je bivši direktor Libertasa postavljen od HDZ u periodu od 2003. do 2009. Hoće li to biti kraj Libertasa kakvog znamo? Navodno ovi znalci koji sada upravljaju gube i koncesije za linije, ali ne znam detalje. Možda i nije istina, ali se o tome govori.
U ponedjeljak, pričaju vozači, uvode ljetni red vožnje za linije 4 i 6. Hoće li biti isti kao lani? Pogađajte!
@ MAN SU220 eto koliko su oduševljeni rasporedom sa linijama 4, 4A, 6 i 6A kad opet uvode treću četvrticu i četvrtu i petu šesticu. Oni znaju sve najbolje.
Nisu u stanju provesti ništa novo. Ništa se ne radi da bi se dobili autobusi od EU fondova. U stvari ne radi se ništa ozbiljno uopće.

kriticar
Moderator
Moderator

Broj postova : 6189
Registration date : 14.05.2008

[Vrh] Go down

Postaj by MAN SU220 sri 18 tra 2018 - 21:35

Što manji Libertas to bolje jer manji će nered bit. Kad bi se bar riješili cijelog školskog prijevoza i da se orijentiraju samo na gradske i prigradske linije. Ja sam čuo da se opet na zimu vraćaju škole u Konavlima jer valjda tamo nema ko vozit, koji će to onda cirkus biti.

A ovo zašto ne uvode 4A i 6A mislim zato što je premali krug od 40 minuta i onda nema pauze nikako.
MAN SU220
MAN SU220

Broj postova : 916
Registration date : 28.03.2013

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar sri 18 tra 2018 - 21:56

I ja sam čuo to za škole u Konavlima, ali sam mislio da je to još samo jedna od priča. Nisam htio o tome pisati jer se to priča od kad Čazma tamo vozi škole, a dobili su prijevoz na dvije godine. Što znaći do kraja ove kalendarske godine.
A što se tiće kruga od četrdeset minuta mislim da nije uopće premalo. Vozači su plačeni da voze, a ne da na krajnim stanicama prodavaju zjake. Onda se na "velikim" stanicama može organizirati validacija karata prije ulaska u autobus, što bi skratilo vrijeme stajanja na usputnim stanicama.
Kreni sa šesticom ljeti iz Babina Kuka. Više vremena izgubi stojeći na stanicama, nego što efektivno potroši za vožnju.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar pet 20 tra 2018 - 12:51

Jučer gbr.26 ona R služba što vozi dopunske polaske linije 16.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by MAN SU220 pet 20 tra 2018 - 18:26

Ima sad dosta tih P i R službi čak i neke MD i PG.
Ali vidio sam raspored linije 29, nisu samo polasci u 06:15 i 15:00 nego ima još 5 - 6 dodatnih kojih nema u rasporedu za putnike, jeli to potajno još voze za školu Cavtat ?
MAN SU220
MAN SU220

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar pet 20 tra 2018 - 21:42

Ne znam, prvi put čujem za te polaske. I za te MD i PG službe. O čemu se radi?

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by MAN SU220 pet 20 tra 2018 - 21:56

MD vozi neki jutarnji polazak u 07:15 a PG valjda vozi vozače na posao ujutro oko 04:00, 04:30, 05:00 i navečer oko 00:30, 01:00, 01:30.
Od P službi imaju P-1, P-1/I, P-2, P-2/II, P-3, P-3/III.
Od R službi imaju R-1, R-2, R-3, R-4.
Služba 49 je vozilo za osobe s invaliditetom.
MAN SU220
MAN SU220

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar sub 21 tra 2018 - 18:44

MAN SU220 je napisao/la:MD vozi neki jutarnji polazak u 07:15 a PG valjda vozi vozače na posao ujutro oko 04:00, 04:30, 05:00 i navečer oko 00:30, 01:00, 01:30.
Od P službi imaju P-1, P-1/I, P-2, P-2/II, P-3, P-3/III.
Od R službi imaju R-1, R-2, R-3, R-4.
Služba 49 je vozilo za osobe s invaliditetom.
Taj MD je valjda prijevoz vozača koji prvi izlaze iz garaže i koji zadnji dolaze nakon dnevne smjene. Do tada valja mogu koristiti redovne linije uvečer i poslije pet ujutro.

Nego ima li gužve na liniji 10? Treba li tamo pojačanje?

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar sub 21 tra 2018 - 18:55

kriticar je napisao/la:U ponedjeljak, pričaju vozači, uvode ljetni red vožnje za linije 4 i 6. Hoće li biti isti kao lani? Pogađajte!
Raspored je takav da je negdje od 0900 do 2000 na liniji 6 slijed 10 min, a na liniji 4 15 min, ali samo do otprilike 1600 sati. Prije i poslije slijed na liniji 6 je 15 min, a na liniji 4 20 min.
Uvode se i polasci na 1A Express od sutra radnim danom sa polascima sa Pila u 14:10, 15:10  i 16:10.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by MAN SU220 sub 21 tra 2018 - 19:08

kriticar je napisao/la:
Nego ima li gužve na liniji 10? Treba li tamo pojačanje?

Nema kad se niko više ne vozi s autobusom koji ide svakih sat vremena, pa prije 10 godina je bilo više polazaka na liniji 10 nego danas. Zato i jes prometni cirkus kroz Župu.
Sve četiri desetke bi trebale vozit cijelu godinu svakih pola sata. Tako se jedino može privuć putnike.
MAN SU220
MAN SU220

[Vrh] Go down

Postaj by MAN SU220 sub 21 tra 2018 - 19:12

4-3 će vozit dvokratno od 09:30 do 16:00 tako da je od 12:00 do 13:00 slijed svakih 20 minuta.

6-4 i 6-5 će vozit u 07:10 i 08:10 Mokošica - Opća Bolnica - Babin kuk.
MAN SU220
MAN SU220

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar sub 21 tra 2018 - 20:13

Slažem se za situaciju u Župi. Ma sa ovakvim Libertasom cirkus je svugdje gdje voze.
Direktor o prometu pojma nema, ali na žalost ni oni oko njega. Glasali smo kako smo glasali i sad moramo trpjeti neorganiziranost još tri godine. Onda će stići pred izbore gomila novih autobusa. Ako Libertasove linije ne preuzme netko drugi.
Ne bi me iznenadilo jer je već jedan Libertasov direktor postavljen od HDZ poklanjao i linije i autobuse, a drugi mijenjao građevindsko zemljište u centru grada za poljoprivredno van grada. Što mislite je li to bilo iz čistog altruizma ili su bili nagrađeni ispod stola? Ja svoje mišljenje imam.

Edit:Morao sam editirati post jer ne prikazuje uredno citirane ranije postove.

Zadnja promjena: kriticar; sub 21 tra 2018 - 20:40; ukupno mijenjano 2 put/a.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar pon 23 tra 2018 - 14:29

NP-549 je napisao/la:
buShip fun je napisao/la:
NP-549 je napisao/la:Vjerovatno je podosta jeftinija.  Možda čak i nije puno lošija, nego je problem u našim glavama. 

Ista priča kao s gradskim prijevozom. Svi forsiraju MAN i Mercedes, a zapravo je i Solaris dobar autobus.

kriticar je napisao/la:Dobar, ali manje kvalitetan u konačnici. Solaris na račun jeftinijih komponenti postiže manju cijenu što se odražava na ukupne troškove korištenja kroz određeni period vremena.
A važna je i postprodaja koju Solaris u Hrvatskoj za sada nema. A htio bi prodavati autobuse bez toga.
Na zapadu je vijek korištenja gradskog autobusa oko 10 godina, a kod nas duplo, pa i više. Zato u startu moraš kupiti skuplji autobus koji će duže trajati.

Da, moram se složit s ovom konstatacijom. Neznamo kako se ponašaju i u kakvom su stanju 10 ili više godina stari Solarisi, što je za hrvatske uvjete normalna starost gradskog autobusa. Nažalost.  Ima ih novih u zadnje vrijeme dosta po zemljama zapadne Europe, ali je vjerovatno riječ o prijevoznicima koji nabavljaju vozila leasingom (npr na 7 godina) i po isteku istog vozila mjenjaju za nova, a ne ko mi vozit ih do besvjesti
Sa prosječno novijim autobusima u gradskom prometu firme na zapadu dobijaju veče poticaje. Zato one često mijenjaju i mogu sebi dopustiti da uzmu i jeftiniji autobus. 
Koliko su stari Splitski C2? A već su na ulicama Beča zamijenjeni novim autobusima.
Libertas je uzeo dosta jeftinije nego MAN Lion's City, Isuzu Citibus, ali u kombinaciji sa manjom kvalitetom i lošim održavanjem počinju pokazivati sve učestalije svoje manjkavosti. A članovi partije, koji su bili opozija ranijem direktoru, su već na neviđeno lajali na njih.
Novi direktor je vukao krive poteze u kadroviranju ljudi na održavanju i to se itekako odražava na funkcioniranje sustava.
Tako danas na liniji 6 voze i gbr.74 i 75, a jutros su na P i R službama tutnjali SU220.
Nema dovoljno gradskih niskopodnih za linije u Gradu, a istovremeno troše dva na liniji 10.
Plačaju li Konavle svoje troškove?
Gradonačelnik koji praktično odlučuje o svemu u Libertasu uz pomoć nestručnjaka, vjernih podanika partije, valjda misli da Libertasu ne trebaju novi autobusi. Zato se još u javnosti ne vide nikakve akcije oko nabavke novih buseva, iako je direktor u nekom razgovoru za medije još u veljači rekao da je postupak u tijeku i da im je iz fondova EU odobreno 18 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Kakav je to postupak koji toliko traje? Pa ne prave valja nove autobuse u Komolcu?
Bitna stvar je u tome da je raniji direktor, meni se čini, imao nekakav, više Europski, pristup gradskom prometu, a ovi sada tipičan Balkanski, gdje nisu važni troškovi i efikasnost sustava, već da je dobro pojedincima koji kolo vode. Isti ovi koji sada kolo vode su se žestoko opirali takvom stavu bivšeg direktora, a sada izgleda manipuliraju trenutačnim direktorom koji osim kumstva i članstva u istoj partiji izgleda baš i nema referenci za vođenje prometne tvrtke.
Zato u Libertasu vlada prividni mir, a sve izgleda puca po šavovima.
Hoćemo li sutra ili prekosutra vidjeti i SU220 na nekoj od cjelodnevnih gradskih linija?

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar pon 23 tra 2018 - 19:53

Primjetio sam da neki autobusi imaju novi font gbr. U stvari izgleda da su nove brojke u odnosu na stare samo boldane. Nisam uspoređivao, ali ovako od oka izgledaju mi iste visine kao i ranije.

Gbr.111 vozi na liniji 23.
Gbr.115 vozi na liniji 35.

@ MAN SU220 jesi vidio kakvo je stanje na linijama iz i za Župu i Cavtat? Ima li turista? Grad je već pun.
Već sada im u Gradu nedostaje kondicioniranih autobusa. Što će biti u punoj sezoni? A tek 01.09. ako stvarno krenu s prijevozom školske djece za škole u Konavlima?

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by MAN SU220 pon 23 tra 2018 - 20:25

Nisam baš pratio ali znači došla je voda do grla. Sumnjam da će ponovo vozit škole u Konavlima, to je najbolje dat ovim domaćim privatnicima pak nek se oni zafrkavaju sa tim.

Gbr.142 je na liniji 16
Gbr.94 na liniji 16A
Gbr.147 na liniji 23A
Gbr.93 na službi 27A.

MAN SU220
MAN SU220

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar pon 23 tra 2018 - 21:48

Mogu li to privatnici pokriti? Ispunjavaju li uvjete? Što kad im se pokvari autobus? 
A zar nije natječaj cjelovit za cijelu školu, za više autobusa? Koji privatnici će se dogovoriti da nastupe zajedno? Teško izvedivo, ako ne i nemoguće.
Na četiri autobusa trebao bi biti barem jedan rezervni uvijek spreman da uskoči. Kako to ostvariti?

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by MAN SU220 pon 23 tra 2018 - 22:13

Bio se netko iz Dubravke javio na natječaj, zaboravio sam tko. Nije bitno tko će to vozit samo da Libertas nevozi. I tako od našeg školstva više nema ništa.
MAN SU220
MAN SU220

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar pon 23 tra 2018 - 22:51

Nije ni bitno tko se javio. Ako je zainteresiran javit će se opet. A to da od školstva nema više ništa nema veze sa prijevozom djece u školu.
Zašto je bitno da Libertas ne vozi? Pa ovi iz HDZ su digli galamu kad je Libertas to krajem 2016. izgubio?
Ja mislim isto da to nije Libertasov osnovni posao. Treba prvo kvalitetno obavljati osnovni posao pa onda ići u nadogradnju i prihvačati druge poslove.
Ali opet u obavljanju osnovnog posla van Grada limitiraju ga županijske koncesije i usklađivanja voznih redova.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar uto 24 tra 2018 - 16:40

Jutros na liniji 15 polazak u 10:45 gbr.151. Sada čekam gradski niskopodni na liniji 21.
Petnaest minuta kasnije krenuli su sa kolodvora gbr.113 na liniji 10 i gbr.115 na liniji 35. Zar jedan od njih jednostavno nije mogao krenuti na liniji 15.
Još jedan biser onog koji raspoređuje autobuse na liniji.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar uto 24 tra 2018 - 22:33

Čini mi se se da je Otokar Kent C danas na liniji 8.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar sri 25 tra 2018 - 7:04

Čini mi se da je Otokar Kent C danas na liniji 6. Jako je teško vidjeti natpis linije napisan kompjuterom na formatu A4. Neznam zašto ne koriste displeje.
A uveden je i treći polazak na relaciji Mokošica - Bolnica. Nakon 06:15 i 07:10 sada polazi i u 08:10.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by MAN SU220 sri 25 tra 2018 - 13:27

Gbr. 92 na službi 41.

I opet danas služba 43 leži na parkingu a 27A vozi i u 11:40 i 12:30 i 13:20.
MAN SU220
MAN SU220

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar sri 25 tra 2018 - 14:57

Jutros sam ga vidio da vozi ispomoć linije 16.
Gbr.110 je na liniji 25 bio sinoć.
Godine čine svoje. Ali gradonačelnik to izgleda ne shvaća, pa svojevremeno nije dao da Libertas nabavi nove autobuse.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kriticar sri 25 tra 2018 - 16:42

Znaći ne voze 90, 109, 112, 114, 141 i 143 te  ne vidim ni 95 ni 96.
Isto tako već neko vrijeme ne vidim gbr.40.
Ne vidim ni citibuse 60, 62, 63, 64 i 65. 
Također ni 98, 103, 104, 105. A izgleda da nema ni 106.
Jesu li svi ti busevi u kvaru? Nisam vidio da su u zadnje vrijeme išta oglašavali za prodaju.

kriticar
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 32 / 40. Previous  1 ... 17 ... 31, 32, 33 ... 36 ... 40  Next

[Vrh]

- Similar topics

Započni novu temu   Ova tema je zaključana: ne moľeą uređivati postove niti odgovarati.