Što sada kad je većina dionica u posjedu Arriva Osijek?
+6
NP-549
AMFan
leteči vlak
gorgoroth
Pfaff
kriticar
10 posters
Stranica 3 / 14.
Stranica 3 / 14. • 1, 2, 3, 4 ... 8 ... 14
Re: Što sada kad je većina dionica u posjedu Arriva Osijek?
Njima država tolerira spajanje školskih linija koje financira županija sa redovnim linijama. Od subvencija mislim da dobijaju samo City Bus Crikvenica.
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2447
Registration date : 15.03.2008
Znam da je ovu jednu našu mizernu vezu s Delnicama svojedobno financirala općina Mrkopalj. I vozili su sam u dane kad je bilo školke. Sad mi se čini da voze svakim (radnim) danom. Teško ih pratim jer ujutro u 07:10 još spavam, a u 14:30 sam za ručkom. Nije mi poznato koji je sada status te linije.kriticar je napisao/la:Da li i Autotransu kao i Autotroleju lokale zajednice financiraju održavanje linija?
Država bi u svakom slučaju trebala davanje koncesija uvjetovati održavanjem linija potrebnih za normalno funkcioniranje stanovništva. Ili neka vrate Autotrans pa ćemo sami...
- Broj postova : 11519
Registration date : 17.03.2008
Mislim da ta 2 Mrkoplja dnevno voze i kad nema škole. Lako moguće da općina sufinancira jer teško da bi od prodaje karata ATR pokrio gubitke.
Mrkopalj je još relativno blizu, šta pak reć za liniju Prezid-Čabar-Delnice. Tamo se voze i đaci u škole, ljudi na posao i još i Finvest dodatno plaća. Ta vozi čak i navečer oko 22 za radnike druge smjene
Mrkopalj je još relativno blizu, šta pak reć za liniju Prezid-Čabar-Delnice. Tamo se voze i đaci u škole, ljudi na posao i još i Finvest dodatno plaća. Ta vozi čak i navečer oko 22 za radnike druge smjene
NP-549- Moderator
A i ATR tamo trpa koješta iz voznog parka. Osobito mi je zabavno kad vidim troosovinca s pet putnika...
To ni ja ne kužim zašto tu 1450 stalno drže u Delnicama. A nije da je na nekom "jakom" polasku jer se zna i rotirat
NP-549- Moderator
Sinoć su javili da od jutros voze sve linije pa i one ukinute u OBŽ. Nešto su uspjeli dogovoriti.
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6211
Registration date : 14.05.2008
Država intervenirala
NP-549- Moderator
Arriva trlja ruke na financijsku injekciju. Navodno kad u svibnju stupi na snagu novi zakon o javnom prijevozu, tad će pojedinci moći sami ugovarati školski prijevoz s prijevoznikom koji im paše.
buShip fun- Broj postova : 291
Registration date : 12.04.2012
Ako lokalne zajednice ne mogu financirati javne servise na svom području, nisu samoodržive i treba ih ukinuti. Ali onda bi gomila političara ostala bez dobro plaćenog radnog mjesta.
kriticar- Moderator
Nije stvar u financijskoj injekciji, već je stvar u dosljednom provođenju zakona i propisa. A ne sve svaliti na leđa prijevoznika, pa makar oni bili i u vlasništvu Lokalnih zajednica.buShip fun je napisao/la:Arriva trlja ruke na financijsku injekciju. Navodno kad u svibnju stupi na snagu novi zakon o javnom prijevozu, tad će pojedinci moći sami ugovarati školski prijevoz s prijevoznikom koji im paše.
Ali kako je u Hrvatskoj sve nakaradno, tako je ovo. A političari rješavaju problem tek kada dogori do nokata. Umjesto da sve riješe na vrijeme jer zato su izabrani.
Mislim da javnu nabavu diktira EU direktiva (nisam siguran). Tako da ovo sa školskim prijevozom mi izgleda malo vjerojatno. Ali tko je na vlasti svašta je moguće. Da se razumijemo nije ni oporba ništa bolja.
kriticar- Moderator
Koliko sam nabrzinu pogledao ukinute polaske, nisu baš nešto vezani za školu. Više su to nekakvi prvi radnički ili kasnji večernji. Npr. Prije je išao prvi u 5:00, a drugi u 6:00, s tim da se je u 5:30 vraćao natrag sa točke B u točku A. Sad je to bilo ukinuto (5:00 A——>B i 5:30 B——>A) pa je prvi išao u 6:00.
I dalje smatram da je u Rijeci to riješeno najpoštenije, s tim da bi trebala u nekim stvarima participirat i županija. Kod nas u Ri sve plaćaju lokalne općine.
I dalje smatram da je u Rijeci to riješeno najpoštenije, s tim da bi trebala u nekim stvarima participirat i županija. Kod nas u Ri sve plaćaju lokalne općine.
NP-549- Moderator
Pretpostavljam da je već pomalo dotrajala za nešto ozbiljnije. Ili?NP-549 je napisao/la:To ni ja ne kužim zašto tu 1450 stalno drže u Delnicama. A nije da je na nekom "jakom" polasku jer se zna i rotirat
Ma nije ni kupljena za ozbiljnije. To je obična niska Setra 300, samo što je troosovinka. Uvijek je par komada takvih dugih autobusa u Crikvenici i u Istri za školski prijevoz. Ispočetka sam mislio da je u Delnicama zbog polaska 6:40 Delnice—Rijeka i povratka u 14:00 Rijeka—Delnice, koji još imaju i vezu za ostala mjest GK (ona ujutro dolazi i popodne vozi Brod moravice/Dokmanovići jer šole gore živi), ali onda su znali mjenjat pa poslat na taj polazak obični bus, ili čak i kratki Mercedes O404 #1262 koji dođe iz Čabra, a nju troosovinku na polazak iz Mrkoplja u 7:10. Znači da polazak za Rijeku nije bio toliko jak da je zahtjevao troosovinski autobus, nego je bus valjda bio tu jer nisu imali kamo s njim
NP-549- Moderator
U siječnju 2014 odmah po dolasku 1450 u Trans sam napisao
A trans ima više autobusa tog modela: 1263, 1419, 1441, 1450, 1452, 1506. Četiri su u PJ Istra, a dvije u PJ Primorsko Goranska.gbr.1450 Setra S317UL je autobus III razreda proizveden 2003 godine pogonjen EURO III motorom snage 300Kw sa ručnim mjenjačem te 60 mjesta za sjedenje.reg. je RI-147-UK
kriticar- Moderator
Dok App intenzivno mijenja Shemu svojih autobusa, ne vidim da isto rade i Autotrans i Panturist.
Valjda je to zbog situacije da prva tvrtka trenutno ima višak autobusa, a druge dvije manjak autobusa. Autotransovi jedino ostaju bijeli bez ikakve sheme, a Panturistovi su uglavnom već takvi.
Ipak dvije setre App koje su vozile rukometaše za nedavnog prvenstva ponovo su shemom koja je i bila prije prvenstva. Ostao im je jedino na zadnjem bočnom staklu logo i natpis "arriva" koji je bio sastavni dio prigodne sheme.
Valjda je to zbog situacije da prva tvrtka trenutno ima višak autobusa, a druge dvije manjak autobusa. Autotransovi jedino ostaju bijeli bez ikakve sheme, a Panturistovi su uglavnom već takvi.
Ipak dvije setre App koje su vozile rukometaše za nedavnog prvenstva ponovo su shemom koja je i bila prije prvenstva. Ostao im je jedino na zadnjem bočnom staklu logo i natpis "arriva" koji je bio sastavni dio prigodne sheme.
kriticar- Moderator
Je li autobus sa slika i budučnost Hrvatskih djelova Arrive? U okruženju jest.
Novi, a cijenom sigurno prihvatljiviji nego original. Kvalitet? Vrijeme će pokazati.
Šteta što Hrvatska nema više kvalitetnog karoseristu.
EDIT: zaboravio sam napisati da se radi o modelu IK-312 MB
Novi, a cijenom sigurno prihvatljiviji nego original. Kvalitet? Vrijeme će pokazati.
Šteta što Hrvatska nema više kvalitetnog karoseristu.
EDIT: zaboravio sam napisati da se radi o modelu IK-312 MB
kriticar- Moderator
kriticar je napisao/la:Dok App intenzivno mijenja Shemu svojih autobusa, ne vidim da isto rade i Autotrans i Panturist.
Možda su one rukometne sheme bile preljepljene preko standardne pa su sad samo skinuli
NP-549- Moderator
A Ikarbus očajno izgleda za današnje vrijeme. 8 bočnih prozora kao da je Sanos S14 od pred 40 godina, i bočna oplata u segmentima ko na gradskom busu. Zadnje bočno staklo koso odrezano bez imalo dizajnerskog umijeća. A poznavajući kvalitetu njihove završne obrade, mogu mislit na šta će ličit interijer
NP-549- Moderator
Ipak je krenulo i u Autotransu. Pojavio se prvi cityliner gbr. 1479 u Arriva shemi( prije shema službeni prijevoznik Hrvatske rukometne reprezentacije)NP-549 je napisao/la:kriticar je napisao/la:Dok App intenzivno mijenja Shemu svojih autobusa, ne vidim da isto rade i Autotrans i Panturist.
Možda su one rukometne sheme bile preljepljene preko standardne pa su sad samo skinuli
A za App rukometne sheme si potpuno u pravu.
kriticar- Moderator
Evo ga 1479 u novim bojama
gorgoroth- Broj postova : 1513
Registration date : 18.06.2008
1528 i 1524 u Arrivinim bojama, na kraju mi i ne uzgleda loše
gorgoroth- Broj postova : 1513
Registration date : 18.06.2008
Lijepo im stoji. Baš me interesira hoće li svima gbr. otraga biti na istom mjerstu?
kriticar- Moderator
Koja vam se shema više sviđa? Bijeli autobus sa modro plavom crtom i plavim logom ili plavi autobus sa modro bijelom crtom i bez loga?
Kakvu će shemu stavljati na sive autobuse?
Kakvu će shemu stavljati na sive autobuse?
kriticar- Moderator
U zadnje vrijeme jako često viđam buseve u Ulici grada Gospiča kod parkinga Autotransa u ovoj shemi tak da je moguče da ih ima dosta takvih. Sad jedno pitanje. Gdje je Autotrans prije parkirao buseve u Zagrerbu jer ovdje ih viđam tek unazad nekih godinu dana.
ICE-3M- Broj postova : 892
Registration date : 18.10.2011
Mislim da su busevi iz ostalih PJ parkirali danju na AKZ, a noću kod hotela na Bundeku gdje su vozači spavali.
Busevi iz PJ Zagreb su uglavnom spavali na AKZ, a danju vozili.
A vjerojatno parking sada koriste i druge tvrtke u grupaciji Arriva.
BTW Parking je u ulici grada Gospića ili u ulici Marijana Čavića?
Busevi iz PJ Zagreb su uglavnom spavali na AKZ, a danju vozili.
A vjerojatno parking sada koriste i druge tvrtke u grupaciji Arriva.
BTW Parking je u ulici grada Gospića ili u ulici Marijana Čavića?
kriticar- Moderator
Stranica 3 / 14. • 1, 2, 3, 4 ... 8 ... 14
Stranica 3 / 14.