Nabavke novih autobusa
+23
gorgoroth
ICE-3M
buShip fun
portos
sali
max
KAPO
kobler
Pfaff
DD
Damir
nukleusri
kriticar
ikar
Narcis
mannas
dragec52
novi_shef
gaspa
Jean
Tomek
NP-549
kico101
27 posters
Stranica 15 / 19.
Stranica 15 / 19. • 1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19
Re: Nabavke novih autobusa
Pa Man ti nudi dvije verzije LE i jedan potpuno niskopodni bus za prigrad. Rade se na sasijama A21 i A78(LE) te A20. Dok je A21 autobus sa niskopodnom zadnjom osovinom A78 je standardni LE bus koji kombinira prednji kraj NL i zadnji kraj od SL. Njegova prednost je niza cijena od ova dva druga koji imaju niskopodnu zadnju osovinu. Ali nove regulative ce za godinu dvije traziti da svi novi busevi imaju mogucnost ukrcaja putnika u kolicima i tu su niskopodni autobusi u prednosti. Vec sada krcaju osobe u kolicima bez problema. A sto se tice Iveca to vam ne gine. Sa sadasnjim direktorom izgleda i ne mozete kupiti nista drugo. Pitam se zasto? A razlika u cijeni ne bi trebala biti znacajna za istu opremu izmedju iste kategorije buseva. Ali znate sto je s vasim kapenama. Sami ste pisali da su daleko od specifikacija. A regio moze biti pravi prigradski bus, a moze biti i klasicni linijski medjugradski bus. Zavisi sto ti treba i sto trazis u natjecaju.NP-549 je napisao/la:Ne sviđa mi se uopće trenutni sistem nabavke jer se nabavljaju ili tipično gradska vozila, ili pak nekakva međugradska tipa Regio/Arway. Znam da to nije turistički bus, al bogami nije ni prigradski. Jednostavno su prespori (vrata) i nisu baš protočni za voziti naše linije u prigradu. Znam da MAN nema trenutno ništa u ponudi između LE i Regia, al nevidim razloga zašto ne kupiti npor Crossway LE s kojim su u Splitu oduševljeni.
A Trolej ide iz krajnosti u krajnost. SL pa i EL su gradski busevi koje vi koristite u prigradu. To i nije tako lose s obzirom da vam prigradske linije nisu bas duge. A arway i regio su skoro pa medjugradski.
Standardne gradske autobuse kao sto je bio SL vise i nemas na trzistu vec niskopodne i LE.
I jedno pitanje. Na kojim linijama se crossway LE koristi u Splitu?
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6189
Registration date : 14.05.2008
Stižu novi turistički
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2443
Registration date : 15.03.2008
Pitanje: se ča pomaklo? Su prišli novi busi namesto stareh?NP-549 je napisao/la:... umjesto njih stiže 10 zglobnih Conecta Euro 6
Gost- Gost
Stigla nova kola na gas
A izometrija?
Ne mogu provarit ovu plavu boju ( da je barem ona nijansa od nekad ). Inače, dizajn mi se sviđa.
A izometrija?
Ne mogu provarit ovu plavu boju ( da je barem ona nijansa od nekad ). Inače, dizajn mi se sviđa.
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Registration date : 29.02.2008
Mislim da smo napokon dobili normalno gradsko prometalo nakon Conecta, ali vidjet ćemo.
buShip fun- Broj postova : 291
Registration date : 12.04.2012
Znači ovako izgleda. Nije loše! Troja vrata nadam se?
Kad su već išli na "zeleno" eko bojanje, mogao je možda biti i ovakav:
Kad su već išli na "zeleno" eko bojanje, mogao je možda biti i ovakav:
Bus je iznutra vrlo sličan Citelisu tako da ne vidim po čemu smo to dobili dobar bus ako se po starom stalno pljuje. Samo se nebi trebao onoliko grijat oko motora jer je hladnjak puno veći i auspuh je na krovu
NP-549- Moderator
Da pitam, što sve stiže u Trolej ubrzo i koliko komada:
1. Urbanway
2. Turistički IVECO
3. neki zglobni??
1. Urbanway
2. Turistički IVECO
3. neki zglobni??
... gas i auspuh!? Nebu to dobra kombinacijaNP-549 je napisao/la:... auspuh je na krovu
Gost- Gost
NP-549 je napisao/la:Bus je iznutra vrlo sličan Citelisu tako da ne vidim po čemu smo to dobili dobar bus ako se po starom stalno pljuje. Samo se nebi trebao onoliko grijat oko motora jer je hladnjak puno veći i auspuh je na krovu
Vidjet ćemo koliko je pritegnut unutra i koliko će u njemu sve lupati ili neće, na to sam mislio, a ne na sam dizajn unutrašnjosti.
Thommo je napisao/la:Da pitam, što sve stiže u Trolej ubrzo i koliko komada:
1. Urbanway
2. Turistički IVECO
3. neki zglobni??
2 turistička su stigla (Crossway 728, 729)
5 solo Urbanwaya CNG je u dolasku (812-816)
4 zglobna Urbanwaya CNG za 2 mjeseca (817-820)
NP-549- Moderator
thomcro je napisao/la:... gas i auspuh!? Nebu to dobra kombinacijaNP-549 je napisao/la:... auspuh je na krovu
Ne prklji pizdarije. To ča cijev od plina gre 5 centimetri od kolektora auspuha na glavi motora nema veze, nego je bitno ča je lonac 5 metri od boc z plinon na krovu.
NP-549- Moderator
Eto vidiš da nisam usamljen (kad već sam sebi skačeš u usta)NP-549 je napisao/la:... To ča cijev od plina gre 5 centimetri od kolektora auspuha na glavi motora nema veze, nego je bitno ča je lonac 5 metri od boc z plinon na krovu. (bold by thomcro)
Gost- Gost
pa najnormalnija konstrukcija ko i sakog drugog motora. Drž se pijati i padel, ne komentiraj mehaniku
NP-549- Moderator
A šta je s onim zglobnim mercedesima,hoće li dolaziti,koliko i kada,i hoće li se vraćati ovi u opticaju
gorgoroth- Broj postova : 1513
Registration date : 18.06.2008
Da, ovi idu ća i dolazi 10 novih zglobnih Conecta Euro 6. Kad ? nezna se još, do kraja godine bi definitivno trebalo
NP-549- Moderator
Zato se ovi koji se vraćaju ne ljepe reklamama,pretpostavljam
gorgoroth- Broj postova : 1513
Registration date : 18.06.2008
Kulko ja znan forum je još vavek otprt i nećeš ti meni govorit ča ću ja komentirat a ča ne!NP-549 je napisao/la:... ne komentiraj mehaniku
Gost- Gost
ja ti ne naređujen nego savjetujem jer vidin da se baš ne kužiš
NP-549- Moderator
Jedan ovaj novi je danas vozio ispred mene bez tablica prema Pećinama. Vjerojatno na tehnički. Oni svemirski štopovi nikako ne pristaju uz one naljepnice "Ja sam pristojan i fin..."
Registration date : 04.09.2008
Ja ih otpeljao 4 i kolega jednog. Redom Ri—882 do 886—VU
NP-549- Moderator
Sutra idu u pogon ili?
Kakav je dojam u vožnji,dali ima neke razlike u odnosu na citelisa?NP-549 je napisao/la:Ja ih otpeljao 4 i kolega jednog. Redom Ri—882 do 886—VU
DD- Broj postova : 234
Registration date : 20.07.2011
Stranica 15 / 19. • 1 ... 9 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19
Stranica 15 / 19.