Vlakovi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Nabavke novih autobusa

+23
gorgoroth
ICE-3M
buShip fun
portos
sali
max
KAPO
kobler
Pfaff
DD
Damir
nukleusri
kriticar
ikar
Narcis
mannas
dragec52
novi_shef
gaspa
Jean
Tomek
NP-549
kico101
27 posters
Započni novu temu   Odgovori na temu

Stranica 16 / 19. Previous  1 ... 9 ... 15, 16, 17, 18, 19  Next

Go down

Nabavke novih autobusa - Page 16 Empty Re: Nabavke novih autobusa

Postaj by NP-549 pet 11 ruj 2015 - 22:12

Isti vrag ko i Citelis, ali je vozački prostor puno bolje izveden. Ima masu "prtljažnih" prostora i sve je nadohvat ruke, za razliku od Šitelisa. Osim toga, riješen je prostor zagrijavanja salona u zadnjem dijelu autobusa jer je auspuh premješten na krov, pa osim što hladnjak više nije opterećen toplinom ispušnog lonca pa je temperatura motora kud i kamo niža, manje je i zagrijavanje putničkog prostora.
NP-549
NP-549
Moderator
Moderator

Broj postova : 2443
Registration date : 15.03.2008

[Vrh] Go down

Nabavke novih autobusa - Page 16 Empty Obogaćen vozni park Autotroleja: Stiglo sedam novih autobusa, za mjesec dana dolazi ih još četiri

Postaj by kiki273 čet 1 lis 2015 - 19:23

Sedam novih autobusa Autotroleja, ukupne vrijednosti 11,1 milijun kuna, od čega ih pet kao pogonsko gorivo koristi stlačeni prirodni plin, predstavljeno je Riječanima na Korzu.

RIJEKA Sedam novih autobusa Autotroleja, ukupne vrijednosti 11,1 milijun kuna, od čega ih pet kao pogonsko gorivo koristi stlačeni prirodni plin, predstavljeno je Riječanima na Korzu.

Riječ je o pet niskopodnih gradskih solo autobusa marke Iveco Urbanway, pogonjenih prirodnim plinom, kapaciteta 28 sjedećih i 47 stajaćih mjesta, opremljenih klima-uređajima, zaštitnom pregradom za vozače, rampom za ulazak osoba u invalidskim kolicima i spremnicima za stlačeni prirodni plin koji osiguravaju autonomiju vožnje od 400 kilometara između dva punjenja.

Uz njih, nabavljena su i dva autobusa s dizel motorima najnovije generacije, namijenjena prijevozu na županijskim linijama, koji zadovoljavaju i uvjete propisane Pravilnikom za organizirani prijevoz djece.

– Za mjesec dana dolaze još četiri autobusa na prirodni plin, i to po prvi puta zglobni, popularne »harmonike«, čime će se ukupni broj vozila na stlačeni prirodni plin u voznom parku Autotroleja popeti na trideset, istaknuo je prilikom predstavljanja novih vozila riječki gradonačelnik Vojko Obersnel, najavivši kako je plan do 2017. godine nabaviti ukupno četrdeset autobusa na prirodni plin.

– Svrha je dvostruka, obnavljamo vozni park i smanjujemo prosječnu starost vozila Autotroleja, te putnicima omogućujemo veći komfor, a s druge strane ispunjavamo obaveze o smanjenju emisije stakleničkih plinova koje je Grad Rijeka preuzeo kao supotpisnik europske inicijative Sporazuma gradonačelnika koja okuplja europske gradove te koordinira i usmjerava napore na postizanju takozvanih »3x20« ciljeva do 2020. godine, kao odgovor na suvremene klimatske i energetske izazove. Drugim riječima to znači; smanjenje stakleničkih plinova za 20 posto, smanjenje potrošnje energije za 20 posto i povećanje potrošnje energije iz obnovljivih izvora u ukupnoj potrošnji do 20 posto. Kada svih trideset autobusa na stlačeni prirodni plin bude u pogonu, ukupna emisija CO2 na godišnjoj razini bit će manja za 900 tona u odnosu na klasične autobuse koji koriste dizel kao pogonsko gorivo, kazao je Obersnel, dodavši kako su dva nova autobusa na dizel nabavljena jer konfiguracija terena na nekim linijama između Rijeke i prigrada zahtijeva snažnije motore, no ti će autobusi ujedno služiti i prijevoz djece te izvanredne grupne prijevoze na većim udaljenostima.

Ukupna vrijednost jučer predstavljenih autobusa te još četiri čija se isporuka očekuje premašuje 21 milijun kuna, od čega je iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurano sedam i pol milijuna kuna bespovratnih sredstava, dok je ostatak, nešto više od 13 i pol milijuna kuna, osigurao Autotrolej putem kredita Erste banke, nakon provedenog postupka javne nabave za financiranje, uz kamatnu stopu od tri posto.

Novonabavljeni autobusi zadnja su riječ tehnike, te prema riječima direktora Autotroleja Željka Smojvera, zadovoljavaju najstrože europske Euro 6 standarde emisije ispušnih plinova.

Brkljača zadovoljan jer ovakvi autobusi smanjuju emisiju ugljičnog dioksida
Predstavnik Fonda Filip Brkljača istaknuo je zadovoljstvo ostvarenim projektom nabave autobusa, istaknuvši kako je promet jedan od najvećih izvora zagađenja.
– Ovakvi autobusi na prirodni plin u odnosu na klasične dizelske, smanjuju emisiju ugljičnog dioksida za 25 posto, a dušikovih oksida za više od devedeset posto, te pridonose zajedničkom cilju EU i Hrvatske da čim veći broj ljudi u gradovima koristi javni prijevoz, rekao je Brkljača, podsjetivši da će uskoro biti objavljen i javni poziv za prijave za sufinanciranje nabave električnih i hibridnih vozila.

U promet će biti puštena dva nova autobusa na dizelski pogon u standardu E6, što je najviši standard za tu vrst vozila i još šest vozila na stlačeni prirodni plin, čime se nastavljaju aktivnosti obnove voznog parka Autotroleja prilagodbom na ekološki prihvatljivo gorivo-plin. „Na žalost zbog konfiguracije Rijeke i velikih uzbrdica, sva vozila ne mogu biti pogonjena na plin, zato se nabavljaju vozila na dizel. Do kraja godine trebala bi biti isporučena još četiri plinska autobusa, i to po prvi put tzv. harmonike, za koje se procijenilo da mogu voziti na relaciji Pećine- Kantride i eventualno do Opatije“, rekao je Obersnel.

Administrator
Administrator

Broj postova : 5590
Registration date : 28.02.2008

https://vlakovi-ri-hr.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Postaj by Gost čet 1 lis 2015 - 19:36

kiki273 je napisao/la:... i eventualno do Opatije ...
Kikimireviču ... nebi ti bil u koži (kad to krene Nabavke novih autobusa - Page 16 Www.MessenTools.com-Frutas-explode1) kul

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by NP-549 čet 1 lis 2015 - 19:40

Za Lovran ne aš je fanj breg z Iki zgorun
NP-549
NP-549
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by kiki273 čet 1 lis 2015 - 20:42

NP-549 je napisao/la:Za Lovran ne aš je fanj breg z Iki zgorun
kul

Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Postaj by Gost čet 1 lis 2015 - 20:50

NP-549 je napisao/la:Za Lovran ne aš je fanj breg z Iki zgorun
Čekaj malo, sad mi ni niš jasno, pred par let je onaj od ZET-a vozil do Lovrane. Armunika plinska, da nebi bilo zabune (čak mislin i da ga iman nekamo uslikanog).

Ča će vozit školu zapolne do Opatije ... ava mane, kakov će ta prit nazad va Reku kad ga mularija ufati piturevat zuntra rolling on the floor

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Gost čet 1 lis 2015 - 21:25

Šalu na stranu, ajmo sad za ozbiljno! Ovi plavi busevi (slika je iz Novog lista) ...
Nabavke novih autobusa - Page 16 Obogacen-vozni-park-Autotroleja-Stiglo-sedam-novih-autobusa-za-mjesec-dana-dolazi-ih-jos-cetiri_ca_large
... kako zvuče unutra, u vožnji? Rondaju li onako k'o Citelisi?

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Gost pet 2 lis 2015 - 17:17

Danas sam videl i čul jednog od ovih novih buseva (nažalost nisam ga i uslikal perche je svetlo oružje za boj biti bilo va borše) i ima razlike u zvuku u odnosu na Citelise ... ovo novi imaju nekako metalniji ("prirodniji") zvuk motora.

Za neki veći doživljaj, jasno, treba napravit jedan probni đir dve stanice

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by kiki273 pon 12 lis 2015 - 14:36

Plinski monotral
Nabavke novih autobusa - Page 16 Plinski%20monotral

Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Postaj by Gost pon 12 lis 2015 - 14:45

U sunce ti kalajsano Shocked ... šta dobro izgleda super2

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by kico101 pon 12 lis 2015 - 17:52

Isti je k'o i kratki, samo je malo duži mrgreen ( i malo tromiji ).

Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101
kico101
Moderator
Moderator

Broj postova : 2204
Registration date : 29.02.2008

[Vrh] Go down

Postaj by Gost pon 12 lis 2015 - 18:29

kico101 je napisao/la:Isti je k'o i kratki, samo je malo duži  mrgreen ( i malo tromiji ).
Neka je al' vidi kako lepo izgleda, k'o bela lađa (sve čine da me naćeraju da promenim mišljenje o plinskim furunama rolling on the floor )

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Jean pon 12 lis 2015 - 19:34

thomcro je napisao/la:U sunce ti kalajsano Shocked  ... šta dobro izgleda super2

...dok mu ne poljepe onaj cirkus po njemu. Da "pristojan i fin"... Rolling Eyes wallbash mad storm whacky

Jean
Moderator
Moderator

Broj postova : 2140
Registration date : 04.09.2008

[Vrh] Go down

Postaj by Gost pon 12 lis 2015 - 20:07

Psmtr na to sam zaboravil Embarassed (al' da se to po noći skinut)

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by portos pon 12 lis 2015 - 20:17

kiki273 je napisao/la:Plinski monotral
Nabavke novih autobusa - Page 16 Plinski%20monotral
Prekrasan je. I još plavi. Nudimo 5 polovnih Citelisa za ovog jednog!

Moderator
Moderator

Broj postova : 589
Registration date : 14.06.2008

[Vrh] Go down

Postaj by leteči vlak pon 12 lis 2015 - 21:19

oci Prekrasan!
leteči vlak
leteči vlak

Broj postova : 1042
Registration date : 21.01.2010

[Vrh] Go down

Postaj by NP-549 pon 12 lis 2015 - 21:28

Danas oko 15 sati,  ispod Kikijeve slike i Thomcrovog komentara novog 817, napisah detaljne tehničke karakteristike ovog autobusa.  Od dimenzija, do karakteristika pogonske jedinice, pa do razlika u odnosu na solo model.  GDJE JE NESTAO TAJ POST koji se uredno održavao do 16 sati dok sam bio u uredu.  Poslije sam morao ić vozit na liniju da bi dolaskom kući ustanovio da ga je netko izbrisao !!!   Molim odgovor

Zadnja promjena: NP-549; pon 12 lis 2015 - 21:42; ukupno mijenjano 1 put.
NP-549
NP-549
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by Pfaff pon 12 lis 2015 - 21:40

NP-549 je napisao/la:Danas oko 14 sati,  ispod Kikijeve slike i Thomcrovog komentara novog 817, napisah detaljne tehničke karakteristike ovog autobusa.  Od dimenzija, do karakteristika pogonske jedinice, pa do razlika u odnosu na solo model.  GDJE JE NESTAO TAJ POST koji se uredno održavao do 16 sati dok sam bio u uredu.  Poslije sam morao ić vozit na liniju da bi dolaskom kući ustanovio da ga je netko izbrisao !!!   Molim odgovor
Mora da je tehnička greška jer ne vidim razloga...

Nabavke novih autobusa - Page 16 Buhoslav
Pfaff
Pfaff
Administrator
Administrator

Broj postova : 11493
Registration date : 17.03.2008

[Vrh] Go down

Postaj by Gost pon 12 lis 2015 - 21:40

NP-549 je napisao/la:... GDJE JE NESTAO TAJ POST koji se uredno održavao do 16 sati ...
Ja nisam niš diral, kros maj hart and houp tu daj kul

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by NP-549 pon 12 lis 2015 - 21:45

Dao sam si truda potražit sve podatke (znam da neke jako zanima), pregledao detaljno autobus izvana, iznutra i motor, i samo ovdje to podjelio s vama da sad odjedanput više nema ničeg
NP-549
NP-549
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by Gost pon 12 lis 2015 - 21:49

NP-549 je napisao/la:Dao sam si truda potražit sve podatke (znam da neke jako zanima), ...
Šalu na stranu, bi li mogal sve to nanovo napisat (ja ću to sejvat na drugom forumu pa se lako more opet i opet postat)?

Btw sve se lako more proverit tko je imal prste u pekmezu u Administratorskom panelu -> Općenito -> Security gdje se registriraju sve akcije na forumu i tko ih je rešaval

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by NP-549 pon 12 lis 2015 - 21:55

Dečki, bilo mi je drago,  jako vas poštujem i želim vam još puno uspješnih ekšn-a i putopisa, ali od mene više nećete dobit nikakve informacije.   U firmi sam na crnoj listi, plaću su mi srušili za 2000 jer kažem svima ono što ih sljeduje,  al ja svejedno poskrivećki provalim u novi bus i sve ispitam samo da bi prenio onima koje to zanima,  a na kraju netko to sve izbriše.   Bilo mi je drago,  svako dobro vam želim, i doviđenja.   Moj 1897. post je ujedno i zadnji
NP-549
NP-549
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by Gost pon 12 lis 2015 - 21:56

A daj NP ... ni to vredno odlaska!

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Narcis pon 12 lis 2015 - 21:59

Nema nikakvih tragova da je post brisan, jednostavno je nestao, nije to prvi put, nestala bi cijela tema, zašto ne znam.

Narcis
Administrator
Administrator

Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008

[Vrh] Go down

Postaj by Gost pon 12 lis 2015 - 22:24

M-da, to je problem sa forumationom. Ali može se to riješiti samo treba kontaktirati admine na forumationu i oni to mogu vratiti kroz backup (meni su tako rješili problem na mojem forumu) ali to treba napraviti prvi admin (nemože to netko drugi!) ili pokretač foruma (znači samo kiki). Treba tamo nekome od admina poslat PP i opisat problem koji se desil i tražiti ako mogu kroz backup vratiti taj post i obavezno treba naglasiti da je važan!

Jasno, treba bit i registriran na forumu! Još jedna važna stvar; forum na forumationu je na engleskom!

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 16 / 19. Previous  1 ... 9 ... 15, 16, 17, 18, 19  Next

[Vrh]

- Similar topics

Započni novu temu   Odgovori na temu