LIBERTAS Dubrovnik (peti dio)
+6
gaspa
AMFan
NP-549
MAN SL222
MAN SU220
kriticar
10 posters
Stranica 6 / 40.
Stranica 6 / 40. • 1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40
Re: LIBERTAS Dubrovnik (peti dio)
Pa naš Butković je relativno OK
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2443
Registration date : 15.03.2008
kriticar je napisao/la:Imaju. imaju jer i sada ima vozača na godišnjem. Koriste ga bez problema. Računaj da desetak VR koji su vozili u sezoni 2019. ne voze ili voze reducirano . Neki su trošili tri, a neki četiri vozača računajući i onog koji taj dan koristi kao dan odmora.. A tek da se ljudima plati prekovremeno ljudi bi vozili barem jedan od dva slobodna dana koji im pripadaju nakon šest trodjelnih ili četiri duže smjene kada voze VR u dvije smjene.NP-549 je napisao/la:Ima li Libertas uopće ljudi za te tvoje želje
Kod nas su redukcije u gradskom samo zbog nedostatka vozača. Prigradski je standardni, a dodatni polasci se uvode samo ako ne treba angažirati dodatnu smjenu nego utrpat u postojeće.
Nema vozača ni za lijeka. Pitanje je vremena dokad će se ovaj sistem ovako održavat. Ljudi rade ko grci, ne poštuje se radno vrijeme, kradu godišnji, smjenu nemožeš zamijenit, slobodan dan ne smiješ ni pitat a ako ne dođeš kad te oni zovu odma te šalje na liniju koja ti ne odgovara itd.
MAN SU220- Broj postova : 916
Registration date : 28.03.2013
Sve je relativno. Ne družim se njima, ali s obzirom s kim je sve družio u vladi tko zna. A i član je jedine pravomočno osuđene stranke za kriminal. Pa ti vidi.NP-549 je napisao/la:Pa naš Butković je relativno OK
Što misliš puni li HDZ i dalje crne fondove javnim novcem? Bi li i druge stranke to radile da su na vlasti? A pojedinci na vlasti vlastite džepove bez obzira iz koje stranke dolaze?
Sreća da ima taj Europski tim za istrage, jer ovima našima ništa nije sumljivo izgleda.
A ova zadnja nabava iz EU fondova mi djeluje debeli dogovor. I podjela među tri velika igrača. Samo ne znam koga ti igrači financiraju.
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6189
Registration date : 14.05.2008
Ne kažem da je tip prva liga, samo želim reć da od sveg mogućeg HDZ-ovog šljama i đubra, on (za sada) radi bez afera. Nećeš ni u Crikvenici i Novom čut puno protiv njega. Za HDZ pojmove predobar. Za normalne pojmove tako tako
NP-549- Moderator
Vidjeti ćemo kad se svedu računi za Pelješki most i druge infrastrukturne cestovne, lučke, željezničke radove koji su u njegovom sektoru. To je bila prilika da velike EU pare skrenu ondje gdje ne bi trebale.
Ne kažu stari zaludu " s kim si, takav si". Jer pošten čovjek obično bježi od društva nepoštenih.
U svakom slučaju poslušan vojnik partije koji još nikoga nije naljutio.
Ne kažu stari zaludu " s kim si, takav si". Jer pošten čovjek obično bježi od društva nepoštenih.
U svakom slučaju poslušan vojnik partije koji još nikoga nije naljutio.
kriticar- Moderator
Danas vozi svih šest zglobnih.
201 i 202 voze na liniji 1A. Viđeni i sinoć. Treći bus je gbr.39
203 i 204 voze shuttle za brod NORWEGIAN ESCAPE.
205 i 206 voze na liniji 10. Treći bus nisam vidio, ali mogao bi biti 156.
207 i 208 još su u Poljskoj. Mogli bi i oni uskoro put Hrvatske. Pričalo se o dolasku krajem srpnja. I to je blizu.
Vezano za blokadu prometa od strane zglobnog Crosswaya čuo sam i provjerio koliko mogu. Zglobni Crossway ima veći međuosovinski razmak nego zglobni MAN. Samim tim treba mu veći prostor za zaokret. Onda je poslan na tu cestu bez provjere može li proći. Navodno su provjere vršili samo za MAN. A i nije bilo neke obuke za vozače od kojih mnogi u Dubrovniku nisu ni vidjeli zglobne, a kamoli ih vozili prije nego su stigli prvi u Libertas.
Na shuttle prijevozu za isti brod kao i zglobni voze i četiri Crosswaya i to gbr.182 -185.
Gbr.186 je na službi 15.
201 i 202 voze na liniji 1A. Viđeni i sinoć. Treći bus je gbr.39
203 i 204 voze shuttle za brod NORWEGIAN ESCAPE.
205 i 206 voze na liniji 10. Treći bus nisam vidio, ali mogao bi biti 156.
207 i 208 još su u Poljskoj. Mogli bi i oni uskoro put Hrvatske. Pričalo se o dolasku krajem srpnja. I to je blizu.
Vezano za blokadu prometa od strane zglobnog Crosswaya čuo sam i provjerio koliko mogu. Zglobni Crossway ima veći međuosovinski razmak nego zglobni MAN. Samim tim treba mu veći prostor za zaokret. Onda je poslan na tu cestu bez provjere može li proći. Navodno su provjere vršili samo za MAN. A i nije bilo neke obuke za vozače od kojih mnogi u Dubrovniku nisu ni vidjeli zglobne, a kamoli ih vozili prije nego su stigli prvi u Libertas.
Na shuttle prijevozu za isti brod kao i zglobni voze i četiri Crosswaya i to gbr.182 -185.
Gbr.186 je na službi 15.
kriticar- Moderator
Zna li netko tko bi trebao obnoviti reklamu na autobusu, ako zbog promjene stakla fali jedan dio? Libertas ili naručilac reklame, odnosno njegov izvođač? Jer ne vjerujem da reklame lijepe Libertasovi ljudi.
Najgori primjer je gbr.201 kome je sa obje strane izmjenjen po jedan prozor i sad su rupe u reklami.
Ostali reklameri baš i nemaju rupa. Dobro je što ljepiti reklama zabranjeno na vozila čija je nabavka financirana iz fondova EU, jer autobusi sa ALL OVER reklamom onda sliče na furgone.
Najgori primjer je gbr.201 kome je sa obje strane izmjenjen po jedan prozor i sad su rupe u reklami.
Ostali reklameri baš i nemaju rupa. Dobro je što ljepiti reklama zabranjeno na vozila čija je nabavka financirana iz fondova EU, jer autobusi sa ALL OVER reklamom onda sliče na furgone.
kriticar- Moderator
Zglobni Crossway ne postoji, osovinski razmak jest malo veći, al je dosta kraća prikolica. Jedini problem je tamo bio što se nije dobro postavio. Sa solo busom možeš iskorigirat sa rikvercom, sa zglobnim zaboravi. Moraš se skroz vratit unatrag dok ga ne izravnaš
NP-549- Moderator
Ma znaš da sam mislio na zglobni Urbanway i krivo napisao. Valjda vručina djeluje. Gledao sam prije toga podatke o novom Crosswayu LE. Trebali bi uskoro stići u Dubrovnik. Pričalo se do kraja ovog mjeseca. I preuzeti prigradske linije. Pa ih pokušavam upoznati da znam što da očekujem.
A te cake o postavljanju ne znam. Ne vozim bus. Ni solo ni zglobni. Zato vjerujem tvojoj procjeni. Jer i komentari koje sam čuo su uglavnog da ga je motao kao solo. To pravilno ocijeniti znaju samo vozači koji imaju iskustva i sa jednim i sa drugim.
A te cake o postavljanju ne znam. Ne vozim bus. Ni solo ni zglobni. Zato vjerujem tvojoj procjeni. Jer i komentari koje sam čuo su uglavnog da ga je motao kao solo. To pravilno ocijeniti znaju samo vozači koji imaju iskustva i sa jednim i sa drugim.
kriticar- Moderator
Po meni bi uvjet za vozit zglobni trebala bit E kategorija, iako to nije priključno vozilo
NP-549- Moderator
U svakom slučaju bi ljudima koji će to raditi firma trebala osigurati nekakvu obuku. Ne znam da li to u Libertasu rade.
kriticar- Moderator
Gbr.203 vozi na liniji 10. Iveco Urbanway 18 u garaži? Objektivni problem ili vozači više vole MAN?
U luci MARELLA EXPLORER i shuttle se vozi s Crossway-ima. Dva sam vidio zajedno kod broda. Moguće da ih je više od dva.
Libertasu dolaze Crossway LE Line. Koliko sam vidio u Split, Rijeku i Zagreb dolaze ili su već došli Crossway LE City. Koji tip LE Mercedesa dobija Osijek? Oni su izbjegli Iveco?
U luci MARELLA EXPLORER i shuttle se vozi s Crossway-ima. Dva sam vidio zajedno kod broda. Moguće da ih je više od dva.
Libertasu dolaze Crossway LE Line. Koliko sam vidio u Split, Rijeku i Zagreb dolaze ili su već došli Crossway LE City. Koji tip LE Mercedesa dobija Osijek? Oni su izbjegli Iveco?
kriticar- Moderator
Tamo di Jolly ima salon nema prepreke za Mercedesa
NP-549- Moderator
I onda nek netko kaže pošteno se dijele EU novci. Poznajući situaciju oko nabavke autobusa ja to ne mogu reći.
kriticar- Moderator
Ja isto mislim da bi se svašta našlo po tim tenderima kad bi se neovisni istražitelji izvana pozabavili malo
NP-549- Moderator
Libertasova prinova Iveco Daily autobus B razreda vozi danas na liniji 2A. Ponio je kako sam i mislio gbr.169 te shodno tome je registriran DU169LD. Može prevesti 22 putnika.
Šteta što nisu kupili autobus A razreda sa širim vratima primjereniji gradskim linijama.
Gdje će uposliti gbr. 69 koji je do jučer vozio na liniji 2A? Možda na 3A ili 9?
Šteta što nisu kupili autobus A razreda sa širim vratima primjereniji gradskim linijama.
Gdje će uposliti gbr. 69 koji je do jučer vozio na liniji 2A? Možda na 3A ili 9?
kriticar- Moderator
Crossway me iznenadio da je linijski, odnosno ima uska prednja vrata, stolice na povišenom i nema spuštena stakla
NP-549- Moderator
Ovo sam ranije napisao. Zar si preskočlio post?kriticar je napisao/la:
kriticar- Moderator
Voze li se ti koji odlučuju u osobnim vozilima istog provajdera kao što je to radila i ex ministrica Žalac.?NP-549 je napisao/la:Tamo di Jolly ima salon nema prepreke za Mercedesa
kriticar- Moderator
Danas je u luci Gruž brod MEIN SCHIFF 5. Bazirano na ranijim pristajanjima ovog broda Libertas bi sa čak pet autobusa trebalo da vozi shuttle. Da li je stvarno tako po ovim vanjskim temperaturama ne da mi se provjeravati.
Ali u prolazu sam vidio čak četiri Libertasova autobusa zajedno kod broda. Čini mi se svi bili Crossway.
Ali vidio sam Lion's city A21 i na linijama 11 i 15. Gbr.151 i 158. Ali zaboravio sam kojeg na kojoj liniji.
A svi proizvođači koji u ponudi imaju LE autobuse uglavnom nude ih u gradskoj i prigradskoj verziji. Ali nisam provjeravao kakva je situacija sa relativno novim modelom MAN Lion's Intercity LE. Ali kako mijenja Lion's city A78 vjerovatno i on dolazi u obje izvedbe.
Ali u prolazu sam vidio čak četiri Libertasova autobusa zajedno kod broda. Čini mi se svi bili Crossway.
Ali vidio sam Lion's city A21 i na linijama 11 i 15. Gbr.151 i 158. Ali zaboravio sam kojeg na kojoj liniji.
A svi proizvođači koji u ponudi imaju LE autobuse uglavnom nude ih u gradskoj i prigradskoj verziji. Ali nisam provjeravao kakva je situacija sa relativno novim modelom MAN Lion's Intercity LE. Ali kako mijenja Lion's city A78 vjerovatno i on dolazi u obje izvedbe.
kriticar- Moderator
MAN više nema potpuno niskopodni prigedski autobus? Ili postoji verzija C12 sa iterijerom II razreda? Ja je nisam uspio naći u ponudi na internetu.
I koja je svrha niskopodnosti autobusa sa dvoja vrata kada se putnici moraju penjati do sjedišta u zadnjem kraju autobusa, pogotovo onih lijevo iza zadnje osovine?
A MAN Lion's intercity LE dolaziti će u dvije verzije, city i intercity koje se i izvana lako razlikuju jer city unutrašnjost serijski dolazi sa dvokrilnim prednjim vratima, a interciry sa jednostrukim. Dakle i MAN Lion's Intercity nuditi će sve isto kao i drugi proizvođači.
Dok se intercity verzija počela proizvoditi ove godine Man namjerava city verziju proivodti tek od početka 2023. Zato ga vjerovatno nije bilo na natječajima koji se trenutno realiziraju po RH.
A kako su javne tvrtke nabavile puno autobusa vjerovatno ih neće ni biti jer neće biiti novih natječaja za dizele. Pogotovo, ako u slijedećoj godini stigne još sedamdeset električnih autobusa o kojima se prića.
I koja je svrha niskopodnosti autobusa sa dvoja vrata kada se putnici moraju penjati do sjedišta u zadnjem kraju autobusa, pogotovo onih lijevo iza zadnje osovine?
A MAN Lion's intercity LE dolaziti će u dvije verzije, city i intercity koje se i izvana lako razlikuju jer city unutrašnjost serijski dolazi sa dvokrilnim prednjim vratima, a interciry sa jednostrukim. Dakle i MAN Lion's Intercity nuditi će sve isto kao i drugi proizvođači.
Dok se intercity verzija počela proizvoditi ove godine Man namjerava city verziju proivodti tek od početka 2023. Zato ga vjerovatno nije bilo na natječajima koji se trenutno realiziraju po RH.
A kako su javne tvrtke nabavile puno autobusa vjerovatno ih neće ni biti jer neće biiti novih natječaja za dizele. Pogotovo, ako u slijedećoj godini stigne još sedamdeset električnih autobusa o kojima se prića.
kriticar- Moderator
Na liniji 11 vozi gbr.151
Na liniji 12 vozi gbr.176
Na liniji 15 vozi gbr.158
Na liniji 16 vozi gbr.157
Na liniji 16A vozi gbr.154
Uskoro stižu 7 kom Crossway LE line koji su već u Dugopolju. Kaže mi znanac da im ugrađuju displeje. Oni će voziti samo javni prijevoz shodno ugovoru jer su financirani iz fondova EU. Zato Regio, City Ü i Crossway koje je financirao Libertas mogu voziti sve.
Na liniji 12 vozi gbr.176
Na liniji 15 vozi gbr.158
Na liniji 16 vozi gbr.157
Na liniji 16A vozi gbr.154
Uskoro stižu 7 kom Crossway LE line koji su već u Dugopolju. Kaže mi znanac da im ugrađuju displeje. Oni će voziti samo javni prijevoz shodno ugovoru jer su financirani iz fondova EU. Zato Regio, City Ü i Crossway koje je financirao Libertas mogu voziti sve.
kriticar- Moderator
Jučer i 152 na liniji 23,
te 156 na 10-3.
Jutros već 116 na 10-3.
Vidio 173 na dolasku oko deset iz Brsečina(linija 35)
Napokon je uvedena treća četvrtina, ali izgleda ne i ujutro.
Koje limeni rade u Libertasu?
te 156 na 10-3.
Jutros već 116 na 10-3.
Vidio 173 na dolasku oko deset iz Brsečina(linija 35)
Napokon je uvedena treća četvrtina, ali izgleda ne i ujutro.
Koje limeni rade u Libertasu?
kriticar- Moderator
Kakva je to frka nastupila sa EU busom na shuttle prevozu ?
NP-549- Moderator
Čini mi se da su odšlepali gbr. 122 i 141. Ne vidim ih tamo.
MAN SU220- Broj postova : 916
Registration date : 28.03.2013
Stranica 6 / 40. • 1 ... 5, 6, 7 ... 23 ... 40
Stranica 6 / 40.