LIBERTAS Dubrovnik (peti dio)
+6
gaspa
AMFan
NP-549
MAN SL222
MAN SU220
kriticar
10 posters
Stranica 5 / 40.
Stranica 5 / 40. • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22 ... 40
Re: LIBERTAS Dubrovnik (peti dio)
kriticar je napisao/la:Zašto su MAN SÜ313 parkirani još pored škola? Vidio 108 i još jednog (90 ili 91) pored škole Župa.
Dovezli su jedino neispravne gbr. 113,142,144. Gbr. 143 je dugo na dizalicama, neki teži kvar. Ostali su po selima.
MAN SU220- Broj postova : 916
Registration date : 28.03.2013
Danas je u luci MARELLA EXPLORER. A vidio sam gbr.184 da vozi turiste. Jesu to počeli voziti shuttle i sa ovog broda? Na ranijim njegovim pristajanjima nisu.
Danas sam vidio gbr. 44. Je li on treći? Dugo je već na 1A. Bio je i uz zglobne. A oni iz 2007. da voze umjesto zglobnih? I jedan iz 2007. je viđen danas na 1A, ali nisam uspio razaznati gbr. Identificirao sam seriju po displejima sa zelenim slovima.MAN SL222 je napisao/la:
Kad smo već kod City iz 2007. , danas su 2 na 1A, 137 i 138 . Ne znam koji je treći bus.
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6189
Registration date : 14.05.2008
Danas sam vidio gbr.128 na liniji 3A. A kruži prića da je jedna putnica imala nekakvu nezgodu na stepenicama Turkiza na liniji 3A. Je li točna ne znam.kriticar je napisao/la:Pravi autobus za gradsku liniju. Nekad se u Libertasu vodilo računa o vrsti autobusa na liniji. A danas je dobro da uopće voze.MAN SL222 je napisao/la:Danas sam vidio na 3A Tirkiz iz 2016.
Ali još jednom Turkiz III razreda, koje Libertas trenutno jedino ima, nije autobus za gradsku liniju. A one Turkize Interurbane II razreda su vratili. Iako ni oni nisu baš za gradske linije. Ali barem su imali široka zadnja vrata i platformu nižu nego pod autobusa do zadnje osovine. A vratili su i citibuse, autobuse I razreda. Tako je to kad odlučuje onaj koji je na taj položaj došao samo zato što je gradonačelnikov kum.
Žalosno. Ali to je Hrvatska stvarnost da umjesto sposobnih često odlučuju podobni. Pa kako bude.
kriticar- Moderator
kriticar je napisao/la:Danas je u luci MARELLA EXPLORER. A vidio sam gbr.184 da vozi turiste. Jesu to počeli voziti shuttle i sa ovog broda? Na ranijim njegovim pristajanjima nisu.Danas sam vidio gbr. 44. Je li on treći? Dugo je već na 1A. Bio je i uz zglobne. A oni iz 2007. da voze umjesto zglobnih? I jedan iz 2007. je viđen danas na 1A, ali nisam uspio razaznati gbr. Identificirao sam seriju po displejima sa zelenim slovima.MAN SL222 je napisao/la:
Kad smo već kod City iz 2007. , danas su 2 na 1A, 137 i 138 . Ne znam koji je treći bus.
I ja sam danas vidio 44, a uz njega jedan 134-139 (čini mi se 139?) i 31. Na 1B 32 i 40 (nisam vidio trećeg), ovaj prvi vjerojatno mijenja 42, a na 3A 129.
MAN SL222- Broj postova : 75
Registration date : 18.08.2021
Gdje su zglobni? Izgleda da jedino voze 203 i 205 . Oba na liniji 10.
Zglobni MAN autobusi su isporučeni za 90 dana od sklapanja ugovora. I to iz druge tvornice nego svi oslali lion's city A20 i A21 u Libertasu.
A zglobni IVECO autobusi su sa lagera i isporučeni su par dana nakon sklapanja ugovora. A čekali su skoro dvije godine isporuku.
Vjerovatno i to ima ima udjela u učestalom boravku u garaži.
Zglobni MAN autobusi su isporučeni za 90 dana od sklapanja ugovora. I to iz druge tvornice nego svi oslali lion's city A20 i A21 u Libertasu.
A zglobni IVECO autobusi su sa lagera i isporučeni su par dana nakon sklapanja ugovora. A čekali su skoro dvije godine isporuku.
Vjerovatno i to ima ima udjela u učestalom boravku u garaži.
kriticar- Moderator
Naši su svi glanc novi, rađeni po našim specifikacijama, pa su svejedno stalno po garaži i ovlaštenim servisima.
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2443
Registration date : 15.03.2008
Jutros prije sedam u luci AIDAblu. Nije bilo autobusa pored broda. Ali do sada Libertas za putnike ovog broda nije vozio shuttle.
kriticar- Moderator
Ni MAN više nije ono što je nekad bio. Postao je konfekcija kao i ostali. Pogotovo izgleda oni iz tvornice u Ankari.NP-549 je napisao/la:Naši su svi glanc novi, rađeni po našim specifikacijama, pa su svejedno stalno po garaži i ovlaštenim servisima.
I Libertasovi zglobni MAN su novi, ali po specifikacijama IVECO sa lagera. Ipak je, čini mi se, 90 dana premalo za napraviti autobus. izgubili su drugi natječaj jer su ponudili primjereniji rok isporuke 120 dana.
A do kraja mjeseca stižu šest C12 i dva C18, pa ćemo vidjeti kako će se oni ponašati.
kriticar- Moderator
MAN je bio problematičan zadnje dvije godine jer je D20 očito zastario koncept da bi ispunjavao Euro6D norme. Stalno su problemi sa AdBluom, hladnjacima.....
Novi ima D15 i nadajmo se da je to otklonjeno. Zanimljivo mi je na novom da motor stoji ukoso. Vertikalno postavljeni skroz lijevo, ali nije paralelan sa podvozjem nego je ukošen prema sredini. Ne puno, al jest
Novi ima D15 i nadajmo se da je to otklonjeno. Zanimljivo mi je na novom da motor stoji ukoso. Vertikalno postavljeni skroz lijevo, ali nije paralelan sa podvozjem nego je ukošen prema sredini. Ne puno, al jest
NP-549- Moderator
Dakle C12 je konceptualno nasljednik A37, a ne A21. Još se jedino citaro može dobiti i sa motorom koji nije u stupu lijevo otraga. Već je postavljen kao kod starog modela MAN A21.
U Dubrovniku nisam čuo da imaju takvih problema, osim kada majstori krivo uliju. ilo je i toga, kažu.
Iako su najstariji A20 i A21 Euro6 stigli ima već šest godina.
Navodno zglobnjaci MAN prikazuju najčešće neku grešku s vratima. Tako sam barem čuo, a detalje ne znam.
U Dubrovniku nisam čuo da imaju takvih problema, osim kada majstori krivo uliju. ilo je i toga, kažu.
Iako su najstariji A20 i A21 Euro6 stigli ima već šest godina.
Navodno zglobnjaci MAN prikazuju najčešće neku grešku s vratima. Tako sam barem čuo, a detalje ne znam.
kriticar- Moderator
Zaboravio sam do sada napisati da sam još jučer vidio gbr.174 na liniji za Kotor. Popravljen napokon.
Te gbr.185 umjesto 186 na liniji 15. Izgleda da bus ponovo ide za Ston u 10:45, nakon što je jedno vrijeme polazio u 11:00. Može li onda odraditi i polazak za Brsečine u 09:00 i povratak u 10:00?
Te gbr.185 umjesto 186 na liniji 15. Izgleda da bus ponovo ide za Ston u 10:45, nakon što je jedno vrijeme polazio u 11:00. Može li onda odraditi i polazak za Brsečine u 09:00 i povratak u 10:00?
kriticar- Moderator
NORWEGIAN GEM je u luci. Izgleda da se shuttle vozi. Vidio jednog Urbanwaya na liniji 10, polazak iz Dubrovnika u devet, a minut za njim još jednog na shuttle prijevozu. Nisam utvrdio gbr. jer sam ih vidio kroz Gruški park vozeći u suprotnom pravcu. Kod ranijih pristajanja ovog broda znao sam vidjeti i pet Libertasovih autobusa na prijevozu njegovih putnika. Je li to slučaj i danas?
kriticar- Moderator
Sa D normom u euro6 su krenuli problemi.
AdBlue, hladnjac, NOx ...
Greška vrata se lako resetira na malu sklopku između 1.vrata i prednjeg kola. Greška nadogradnje je ništa. Svjetli crveno veliko ko da ne neznam šta, a ono veza krovnih luftera i klime.
To mi se kod A21 ne sviđa, nema hijerarhiju errora. Jednako tretira krovni otvor i temperaturu rashladne tekućine.
AdBlue, hladnjac, NOx ...
Greška vrata se lako resetira na malu sklopku između 1.vrata i prednjeg kola. Greška nadogradnje je ništa. Svjetli crveno veliko ko da ne neznam šta, a ono veza krovnih luftera i klime.
To mi se kod A21 ne sviđa, nema hijerarhiju errora. Jednako tretira krovni otvor i temperaturu rashladne tekućine.
NP-549- Moderator
I šta, svaki dan čitamo koji kruzer je u luci, a ni riječi, a kamo li slika, o osmici koja je blokirala promet. Što se desilo ustvari ?
NP-549- Moderator
Nakon tvog posta pregledao sam portale. Slike si vjv vidio pa ih neću citirati sa portala.
Ne znam što je bilo. Ali da je osmica blokirala promet? To je novinarska izmišljotina.
Na portalima sam vidio jedan Urbanway 18 na Viktoriji kako nije dobro smotao zaokret od 180 stupnjeva. Bio je na IZV. Jer sada Urbanwayi voze samo IZV i na liniji 10. Nikako liniju 8.
Sasvim slučajno kojih dvadesetak metara uzbrdo je početno krajna stanica linija 5 i 8. Valjda je to ponukalo "savjesne" novinare da optuže liniju osam.
Problem je kad Libertas stane vlastitom krivnjom. A kada ga na toj istoj dionici zaustave nesavjesno parkirani vozači malih auta, onda se preko toga uglavnom prelazi bez javne objave.
Pretpostavljam da vozač nije dobro naciljao jer prolasku zglobnog MANa iz prve i bez problema svjedočio sam prije puno godina, kada je prvi put bio na probi. A Urbanwayi voze za Cavtat gdje sličnih krivina ima i nije bilo javljano da su blokirali promet .
Jeli sa prikolicom pod ovim kutem mogao na rikverc? Bili se previše prelomio?
Možda je ovo vozaču prvi put da vozi zglobni? A možda i ima iskusta pa se precjenio? Ili ga je nešto omelo? To za sada ne znamo. Možda za koji dan kada se prošire priče.
Danas sam od zglobnih vidio gbr. 202 na 1A, gbr 203 na shuttle prijevozu. 204 na 10-1, te 205 na 10-2.
139 i još jedan iz te generacije danas su na 1B. A treći je na liniji 6.
U luci su BRILLIANCE OF THE SEAS i COSTA LUMINOSA pa bi Shuttle mogao biti za prvog.
Nisam uspio skontati u kom obimu.
Ne znam što je bilo. Ali da je osmica blokirala promet? To je novinarska izmišljotina.
Na portalima sam vidio jedan Urbanway 18 na Viktoriji kako nije dobro smotao zaokret od 180 stupnjeva. Bio je na IZV. Jer sada Urbanwayi voze samo IZV i na liniji 10. Nikako liniju 8.
Sasvim slučajno kojih dvadesetak metara uzbrdo je početno krajna stanica linija 5 i 8. Valjda je to ponukalo "savjesne" novinare da optuže liniju osam.
Problem je kad Libertas stane vlastitom krivnjom. A kada ga na toj istoj dionici zaustave nesavjesno parkirani vozači malih auta, onda se preko toga uglavnom prelazi bez javne objave.
Pretpostavljam da vozač nije dobro naciljao jer prolasku zglobnog MANa iz prve i bez problema svjedočio sam prije puno godina, kada je prvi put bio na probi. A Urbanwayi voze za Cavtat gdje sličnih krivina ima i nije bilo javljano da su blokirali promet .
Jeli sa prikolicom pod ovim kutem mogao na rikverc? Bili se previše prelomio?
Možda je ovo vozaču prvi put da vozi zglobni? A možda i ima iskusta pa se precjenio? Ili ga je nešto omelo? To za sada ne znamo. Možda za koji dan kada se prošire priče.
Danas sam od zglobnih vidio gbr. 202 na 1A, gbr 203 na shuttle prijevozu. 204 na 10-1, te 205 na 10-2.
139 i još jedan iz te generacije danas su na 1B. A treći je na liniji 6.
U luci su BRILLIANCE OF THE SEAS i COSTA LUMINOSA pa bi Shuttle mogao biti za prvog.
Nisam uspio skontati u kom obimu.
kriticar- Moderator
@ MAN SU220 znaš li jesu li jučer za otvaranje igara vozili pojačano? Ili toga nije bilo.
Do 2019. bilo je redovno uvođenje linije 1 sa tri SU220. Sada više nije bitno, ovi misle da pare padaju s neba, a ne da treba raditi i voziti da bi ih zaradili
Što sada ujutro vozi služba R-2 kada nema ispomoći liniji 16?
Do 2019. bilo je redovno uvođenje linije 1 sa tri SU220. Sada više nije bitno, ovi misle da pare padaju s neba, a ne da treba raditi i voziti da bi ih zaradili
Što sada ujutro vozi služba R-2 kada nema ispomoći liniji 16?
kriticar- Moderator
MAN SU220- Broj postova : 916
Registration date : 28.03.2013
borna likes this post
U luci je NORWEGIAN ESCAPE i Libertas vozi shuttle: vidio sam 206 u vožnji i u jednom momentu čak tri crosswaya pored njega.
Danas sam opet prošao pored škole u Župi i tamo je parkiran i dalje 108. Zar još voze škole?
Danas sam opet prošao pored škole u Župi i tamo je parkiran i dalje 108. Zar još voze škole?
kriticar- Moderator
Kasnije sam vidio i zglobnog MANa gbr.203 u vožnji na shuttle prijevozu.
kriticar- Moderator
A ja sam vidio i vozio se u 135 na 1B, poprilično raskliman za svoje godine, ali motor još vuče. Uz njega je 40 i čini mi se još jedan od 37-44. A na 1A 202, 44, 39.
Na 10ki sam jedino vidio 156 i jednog Urbana.
Na 10ki sam jedino vidio 156 i jednog Urbana.
MAN SL222- Broj postova : 75
Registration date : 18.08.2021
Jutros u luci dosada dva najveća potrošaća Libertasovih shuttle vozila. Baš me interesira kako će znalci iz Libertasa to riješiti?
MEIN SCHIFF 5 je do sada angažirao šest vozila.
NORWEGIAN GEM ih je do sada angažirao pet. Dakle treba 11 vozila. Kojih?
Treći brod danas biti će na sidrištu kod otoka Lokrum. A da je u luci Gruž VIKING SKY bi vjejovatno kao i obično angažirao još dva.
Danas vrijedi izaći na sunce i vidjeti kako su to organizirali oni koji godinama ne mogu osigurati kvalitetan prijevoz na gradskim linijama u špicama.
Možda svih pet Crosswaya, dva Visiga ili A20, Onda jedan A23 i tri Urbanwaya 18. A na liniju 10 dva A23 sa reklamom ako su ispravni. Ne znam zašto su na zglobni MAN stavljali reklamu. I time ih ograničili da voze shuttle iako su za to prvenstveno nabavljeni. Isto tako i jednog regia.
MEIN SCHIFF 5 je do sada angažirao šest vozila.
NORWEGIAN GEM ih je do sada angažirao pet. Dakle treba 11 vozila. Kojih?
Treći brod danas biti će na sidrištu kod otoka Lokrum. A da je u luci Gruž VIKING SKY bi vjejovatno kao i obično angažirao još dva.
Danas vrijedi izaći na sunce i vidjeti kako su to organizirali oni koji godinama ne mogu osigurati kvalitetan prijevoz na gradskim linijama u špicama.
Možda svih pet Crosswaya, dva Visiga ili A20, Onda jedan A23 i tri Urbanwaya 18. A na liniju 10 dva A23 sa reklamom ako su ispravni. Ne znam zašto su na zglobni MAN stavljali reklamu. I time ih ograničili da voze shuttle iako su za to prvenstveno nabavljeni. Isto tako i jednog regia.
kriticar- Moderator
Pa ko da mora Libretas sve vozit. Agencija zatraži 11, Libertas da 8, a 3 nađu kod privatnika
NP-549- Moderator
Ne znam kako je to organizirano, ali Libertas pogotovo sada, kada nema škole, može izdvojiti čak 11 euro6 prigradskih vozila + zglobni. Jesu li dogovorili servisiranje brodova za cijelu sezonu ili dogovaraju od broda do broda ne znam.
A danas su me obaveze spriječile da provedem najmanje sat vremena negdje uz cestu da bi polovio sva vozila angažirana na shuttle prijevozu.
A danas su me obaveze spriječile da provedem najmanje sat vremena negdje uz cestu da bi polovio sva vozila angažirana na shuttle prijevozu.
kriticar- Moderator
To je gradonačelnikova kuhinja. Možda shuttle moraju voziti. Jesu li tu šporka posla? Libertas ne radi ni javni prijevoz kako treba, a obavlja taj komercijalni. Zašto?NP-549 je napisao/la:Pa ko da mora Libretas sve vozit. Agencija zatraži 11, Libertas da 8, a 3 nađu kod privatnika
Je li privatni interes opet prije javnog? Ne rade puno unosnije Cabrio ture, već svoju infrastrukturu prepuštaju privatniku. Kome je to u interesu?
Zašto se ne voze Cabrio ture? Kad su ukinute objašnjenje je bilo da nisu isplative.
Ne znam zašto se sve to događa, ali ja bi da mogu odlučivati radio na korist, a ne štetu Libertasa kao ovi koje postavljaju političari.
Ako se radi komercijala onda treba raditi što unosniju. A javne usluge naplačivati u punom iznosu. Nije Libertas socijlna ustanova. A političari ga kao takvog koriste.
Imaju. imaju jer i sada ima vozača na godišnjem. Koriste ga bez problema. Računaj da desetak VR koji su vozili u sezoni 2019. ne voze ili voze reducirano . Neki su trošili tri, a neki četiri vozača računajući i onog koji taj dan koristi kao dan odmora.. A tek da se ljudima plati prekovremeno ljudi bi vozili barem jedan od dva slobodna dana koji im pripadaju nakon šest trodjelnih ili četiri duže smjene kada voze VR u dvije smjene.NP-549 je napisao/la:Ima li Libertas uopće ljudi za te tvoje želje
Kod nas su redukcije u gradskom samo zbog nedostatka vozača. Prigradski je standardni, a dodatni polasci se uvode samo ako ne treba angažirati dodatnu smjenu nego utrpat u postojeće.
I rečeno mi je da je stigao nekakav Daily i da čeka pituravanje. Valjda je to onaj polovni za koga je bio natječaj. Mogao bi ponijeti gbr.169.
kriticar- Moderator
Danas vidio gbr.43 na liniji 6. Prvi put nakon šest mjeseci.
Gbr.34 još nema u prometu. Davno je bio natječaj za nabavu portalne osovine za njega. Fali li mi još što? Možda su u međuvremenu i skinuli nešto sa njega za neki drugi?
Shuttle se danas vozi za brod NAUTICA. Čini mi se sa dva Crosswaya.
U luci je i MARELLA EXPLORER 2, ali za njega se ne vozi shuttle.
Danas sam razgovarao sa nekim visoko pozicioniram ljudima u renomiranoj turističkoj agenciji i nema baš turista, barem u Dubrovniku i okolici, u tolikom broju s kojim nas zasipaju mediji dirigirani od nesposobne vlade. Ima li u njoj ministra čista obraza?
Gbr.34 još nema u prometu. Davno je bio natječaj za nabavu portalne osovine za njega. Fali li mi još što? Možda su u međuvremenu i skinuli nešto sa njega za neki drugi?
Shuttle se danas vozi za brod NAUTICA. Čini mi se sa dva Crosswaya.
U luci je i MARELLA EXPLORER 2, ali za njega se ne vozi shuttle.
Danas sam razgovarao sa nekim visoko pozicioniram ljudima u renomiranoj turističkoj agenciji i nema baš turista, barem u Dubrovniku i okolici, u tolikom broju s kojim nas zasipaju mediji dirigirani od nesposobne vlade. Ima li u njoj ministra čista obraza?
kriticar- Moderator
Stranica 5 / 40. • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 22 ... 40
Stranica 5 / 40.