LIBERTAS Dubrovnik (peti dio)
+6
gaspa
AMFan
NP-549
MAN SL222
MAN SU220
kriticar
10 posters
Stranica 23 / 40.
Stranica 23 / 40. • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 31 ... 40
Re: LIBERTAS Dubrovnik (peti dio)
kriticar je napisao/la:Iz koje godine je to? Čak tog dizajna se uopće ne sjećam. Popodnevna smjena na službi 16 više od 10 sati? A jutarnja sedam. Koliko sam ja pratio uvijek su se trudili da smjene iste službe traju podjednako koliko je to moguće. Ove zadnje ni ne analiziram jer uglavnom prepisuju , Ako i uvedu nešto novo vrlo brzo ispadne većinom nesvrsishodno. Nažalost.
Zanimljivo tada nije bilo polaska 12:30/13:05 koje danas vozi služba 21, a dugo je imao i ispomoć prema Gradu ili sa Kuparske ulice ili sa Mljekare. Možda zato što je ovo, kako si naveo ljetni raspored.
I koji bus je to uglavnom vozio? Dolaskom 90 i 91 gbr.18 je zamijenio gbr.11. Onda je dolaskom 107 - 116 preuzeo gbr.91. Ne mogu se sjetiti kada je skinut i prebačeni na školski prijevoz, a povod je bio pojava dima ili vatre na jednom SU220 koji je bio na školskom prijevozu za školu Župa. Je li ponovo gbr. 18 ili neki drugi tada preuzeo služu 16? Mislim da je tada već bila uspostavljena i služba/linija 16A.
Ljeto 2007. Imam sve rasporede od 2003 pa nadalje. Gbr.91 je inače vozio liniju 16 (gbr.18 bio rezerva). Kad se zapalio gbr.25 onda gbr. 91 ide na školu a amo pomalo dolaze gbr. 100 - 106.
MAN SU220- Broj postova : 916
Registration date : 28.03.2013
borna likes this post
Baš fino što to čuvaš i budiš uspomene dijeleći sve sa nama.
Ali vraćam se na raniji raspored gdje je u rasporedu linije 16 za putnike? jedan polazak za Cavtat.
I pri9je je služba 16 imala polaske za Cavtat i kao takvi su bili objavljeni u rasporedu linije 10 za putnike. Nikad u rasporedu linije 16. Bila je i linija 16 Dubrovnik Molunat i o tome smo već pisali. Ali 16 Dubrovnik Cavtat? Za to nisam znao. Za ove "nove" koje si postavio treba mi vremena da ih proučim.
Ali vraćam se na raniji raspored gdje je u rasporedu linije 16 za putnike? jedan polazak za Cavtat.
I pri9je je služba 16 imala polaske za Cavtat i kao takvi su bili objavljeni u rasporedu linije 10 za putnike. Nikad u rasporedu linije 16. Bila je i linija 16 Dubrovnik Molunat i o tome smo već pisali. Ali 16 Dubrovnik Cavtat? Za to nisam znao. Za ove "nove" koje si postavio treba mi vremena da ih proučim.
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6189
Registration date : 14.05.2008
kriticar je napisao/la:Baš fino što to čuvaš i budiš uspomene dijeleći sve sa nama.
Da, 20:15 Z do Cavtata a povratak u 21:00 kao linija 10. Ali pošto nije mogo na srebreno prije 21:00 i bio pun ko šipak onda bi iz garaže poslali preko zone a ovaj bi vozio magistralom do Cavtata. U 17:15 M do Plata su isto vozili iz garaže.
Jutros kada sam išao na radno mjesto vidio na 1A gbr.40 i 46. Za ovog drugog nisam 100% siguran gbr., ali je solo i iz serije 2021.
Gbr.46 je vozio i u subotu i uz njega sam vidio i gbr.202, ali ne i trećeg. Tako da neznam ni je li zglobni ili solo. A promjenu koju je naveo MAN SU220 sigurno nisu uveli nakon dva mjeseca kao ovi danas sa prijevozom za TUŠ. A još ima prostora za poboljšanja.
Gbr.46 je vozio i u subotu i uz njega sam vidio i gbr.202, ali ne i trećeg. Tako da neznam ni je li zglobni ili solo. A promjenu koju je naveo MAN SU220 sigurno nisu uveli nakon dva mjeseca kao ovi danas sa prijevozom za TUŠ. A još ima prostora za poboljšanja.
kriticar- Moderator
Znači gbr.25 je gorio poslije 2009. odnosno dolaska 150 - 159 jer prije toga su (97)100 - 106 vozili samo na gradskim linijama. A ti busevi su, pokazalo se, bili greška u nabavi. Zastarjeli, visokopodni bez klima uređaja. Zato i nisu dugo trajali.MAN SU220 je napisao/la:
Ljeto 2007. Imam sve rasporede od 2003 pa nadalje. Gbr.91 je inače vozio liniju 16 (gbr.18 bio rezerva). Kad se zapalio gbr.25 onda gbr. 91 ide na školu a amo pomalo dolaze gbr. 100 - 106.
Nego hoće li se povijest ponoviti? Negdje sam pročitao da je rok isporuke novih električnih buseva dostigao već dvije godine od dana potpisivanja ugovora.
Hoće li specifikacije za bus koji će ti biti isporućen biti zastarjele u trenutku isporuke koja će nastupiti otprilike 800+ dana od objavljivanja natječaja (730+ od potpisivanja ugovora)? A radi se o tehnologiji koja svaki dan napreduje i donosi nešto novo.
Tu sam bio prilično blag sa vremenom za provedbu natječaja.
Kažu bus je tehnologija bez emisije. Da, kada je u eksploataciji. A koliko šporke energije treba potrošiti da bi se bus uopće napravio (baterije)? A koliko da bi se proizvela struja kao gorivo za njegov pogon? Ona ista energija koja Europi nedostaje.
Ne znam hoće li se ponoviti priča sa plinskim autobusima koji su bili hit prije desetak godina, a danas se oni koji ih imaju "hvataju za glavu" i pokušavaju ih što više parkirati. Svi su se ponašali kao da plin kada sagorijeva nema emisiju.
Onda autonomijaautobusa s baterijama? Koliko ih trebaš imati da bi ti odradili 10 cjelodnevnih smjena? Dvadeset plus rezerve? Da bi ih mogao sve napuniti u tijeku 24 sata.
Da li je budućnost u pogonu na vodik ne mogu reći, jer ta tehnologija mi nije toliko poznata, a sada baš nemam puno slobodnog vremena da bi je detaljno proučavao.
Ili u direktnom korištenju električne energije za pogon bez pohranjivanja u vozilu (trolejbusi i tramvaji)? Ali koji zahtjevaju složeniju prateću infrastrukturu. A i tu je u pitanju energija za proizvodnju struje.
Nažalost političari odlučuju i povesti će se za aktuelnim trendom po onoj staroj: "Vidjela žaba gdje konja kuju, pa podigla nogu da i nju potkuju" ne razmišljajući o posljedicama koje će rješavati netko drugi.
Kao što su kupili enormne količine cjepiva koje će sad nepotrošeno baciti? Gdje je nestala korona?
kriticar- Moderator
Pfaff likes this post
Nismo daleko do trenutka kada istjeće leasing za 18 autobusa pristiglih 2016.
Mene interesira što će "vrsni poznavatelji" autobusne branše napraviti. Što očekivati od direktora koji sluša onoga koji još manje zna?
Koje autobuse će zadržati, a koje vratiti? A govorkalo se svašta, često i kontradiktorno. Da ne govorimo o tome kako se špekuliralo o tome da će dati autobuse Euro 6 u Mostar. Autobuse koji čak i nisu njihovi.
Ako je to istina pitam se kakvim sve manipulacijama se bave političari da bi dobili koji glas više.
Ako vrate sve bojim se da neće imati s čim voziti sve linije. Ili im je to i namjera?
Mene interesira što će "vrsni poznavatelji" autobusne branše napraviti. Što očekivati od direktora koji sluša onoga koji još manje zna?
Koje autobuse će zadržati, a koje vratiti? A govorkalo se svašta, često i kontradiktorno. Da ne govorimo o tome kako se špekuliralo o tome da će dati autobuse Euro 6 u Mostar. Autobuse koji čak i nisu njihovi.
Ako je to istina pitam se kakvim sve manipulacijama se bave političari da bi dobili koji glas više.
Ako vrate sve bojim se da neće imati s čim voziti sve linije. Ili im je to i namjera?
kriticar- Moderator
Kasnije sam ponovo vvidio 46, ali i 208.kriticar je napisao/la:Jutros kada sam išao na radno mjesto vidio na 1A gbr.40 i 46. Za ovog drugog nisam 100% siguran gbr., ali je solo i iz serije 2021.
Gbr.46 je vozio i u subotu i uz njega sam vidio i gbr.202, ali ne i trećeg. Tako da neznam ni je li zglobni ili solo.
Za Cavtat voze 203, 204 i 151. Nisam vidio što je bilo na ispomoći u 13:00, kao ni na P polasku u 10:30. iz grada i 11:30 iz Cavtata.
Gdje su zglobni?
Od Classica LE već neko vrijeme ne viđam 192 i 193. 193 duže nego 192. Što je s njima?
kriticar- Moderator
Jutros je tu bio gbr.136.kriticar je napisao/la:
Nego već nekoliko jutara oko sedam pri odlasku na posao sam vidio kroz Gruž prazan gbr.137 sa upaljenim displejem Ploče. Jesu li to nešto mjenjali službu R-1? Zar bus R-1 nije već u šest i petnaest išao iz Mokošice u Bolnicu pa onda Lapad - Ploče?
A drugi bus iz te serije je izgleda na opet na R-2. Jer vidio sam ga prazna prema Župi sa upaljenim displejem 16 Plat. Ali zbog mraka nisam vidio ni reg. ni gbr.
Na 1A i dalje nisu sva tri zglobna. Vidio sam jutros gbr.40 (moguće umjesto 202).
kriticar- Moderator
Danas u 13:00 na polasku za Cavtat gbr.203. Ispomoć gbr.206. Ispomoć opet nema nikakve oznake pravca kretanja osim famozne oznake BIS. Normalno ispekcije nigdje. I tako je godinama.
Nego je li vozilo službe 23A napakon dobilo kakvu oznaku pravca kretanja?
Nego je li vozilo službe 23A napakon dobilo kakvu oznaku pravca kretanja?
kriticar- Moderator
Jutros napokon gbr.207 na 1A. Iako idem istom trasom u isto vrijeme, jutros sam samo njega vidio. Gdje su ostali uobičajeni na tom dijelu puta u to vrijeme? Pada sitna kiša. Možda zbog toga kasne.
kriticar- Moderator
Vidio sam da MAN u ponudi ima MAN 10E. Logično da rade kraći električni bus jer veći zbog najveće dopuštene mase i težine baterija ne može primiti jednak broj putnika kao što prima dizelska inačica iste dužine.
Hoće li ponudu proširiti i na dizelsku inačicu dužine 10,6 m vidjeti ćemo.
Iako su ranije Dubrovnik, a ove godine i Split nabavili midi gradske dužine oko 9,5 metara radi se o LE ipak jeftinijim busevima..
Je li ipak metar duži bus prevelik za neke uske ulice gdje su u Dubrovniku vozili citibusi, ali i ondje gdje se možda tek mogao uspostaviti javni prijevoz?
Je li se onda za malo višu cijenu isplati kupiti 12metarski bus koga imaš za sve linije kuda može proći, a ondje gdje ne može kupiti jeftiniji LE ili čak mini bus? Libertas izgleda ide tim putem. Stižu gradski midiji. natječaj za tri komada je u tijeku, a što u periodu od vraćanja zadnjih citibusa leasing kući i dolaska midija?
Hoće li ponudu proširiti i na dizelsku inačicu dužine 10,6 m vidjeti ćemo.
Iako su ranije Dubrovnik, a ove godine i Split nabavili midi gradske dužine oko 9,5 metara radi se o LE ipak jeftinijim busevima..
Je li ipak metar duži bus prevelik za neke uske ulice gdje su u Dubrovniku vozili citibusi, ali i ondje gdje se možda tek mogao uspostaviti javni prijevoz?
Je li se onda za malo višu cijenu isplati kupiti 12metarski bus koga imaš za sve linije kuda može proći, a ondje gdje ne može kupiti jeftiniji LE ili čak mini bus? Libertas izgleda ide tim putem. Stižu gradski midiji. natječaj za tri komada je u tijeku, a što u periodu od vraćanja zadnjih citibusa leasing kući i dolaska midija?
kriticar- Moderator
Kakvu je ono tablu dobio gbr.111? Još je na službi 23A i ako sam dobro vidio na tabli piše "23A Dubrovnik - Buići". Kako su se samo sjetili da mu ipak stave tablu?
A na gbr.189 prednji displej trči. Piše "10 Cavtat preko Mljekare". Zar to s desetkom i Mljekarom nisu bili riješili?
A na gbr.189 prednji displej trči. Piše "10 Cavtat preko Mljekare". Zar to s desetkom i Mljekarom nisu bili riješili?
kriticar- Moderator
Danas sam ostao zapanjen. Ispomoć na polasku u 13.00 nije više u ilegali. Ima na papiru isprintanu tablu. Piše BIS Dubrovnik Plat u tri reda. Ponovo je odrađuje gbr.203, a na redovnom polasku je 206.
Ali zato izgleda ne voze ni 207 ni 208 jer sam jutros na 1A vidio gbr.40, a kasnije još i 46 te 202. Gbr. ne radi ni jedan displej, ali zato je tabla tu. izgleda da je nikako ne vade iz busa.
Ali zato izgleda ne voze ni 207 ni 208 jer sam jutros na 1A vidio gbr.40, a kasnije još i 46 te 202. Gbr. ne radi ni jedan displej, ali zato je tabla tu. izgleda da je nikako ne vade iz busa.
Provjerio sam u redu vožnje linije 10 ni jedan polazak ne ide preko Mljekare pa ni taj u 15:20.kriticar je napisao/la:
kriticar- Moderator
Opet predstava u režiji nesuspješnog gradonačelnika. Po njemu će tri autobusa voziti četiri linije. A još kaže da su nabavili u ovom ciklusu 28 autobusa. Kojih? Očito mu matematika ide. Ali evo vam link na članak ukoji je objavio Dubrovački dnevnik
https://dubrovackidnevnik.net.hr/vijesti/grad/otokar
Po slikama bi se reklo da su dobili gbr. 301,302 i 303.
Još bi pitao gradonačelnika po čemu su to električni autobusi jeftiniji?
https://dubrovackidnevnik.net.hr/vijesti/grad/otokar
dubrovackidnevnik.net.hr je napisao/la:
U Libertas stigla tri nova prigradska autobusa, iduće godine ide natječaj za električne
Autor: dubrovackidnevnik.hr Datum objave: 15.12.2022.
Autori fotografija: Petra Srebrović, Toni Banović
0
Libertas je danas predstavio tri midi prigradska autobusa marke OTOKAR, financiranih putem fondova Europske unije. Ovi autobusi će biti korišteni na linijama grad i prigradsko naselja.
Petra Srebrović
Tri midi prigradska autobusa namijenjena su prigradskom prijevozu, opremljeni su E6 motorima, kapaciteta nešto manjeg od 50 putnika. Ukupna vrijednost dostavljenih autobusa 2.644,800,00 kuna uvećano za PDV, a vrijednost svih 18 autobusa nabavljenih u ovom ciklusu je 30.960.540,00 kuna uvećano za PDV.
Gradonačelnik Franković je kazao kako se danas završava drugi ciklus vezan za nabavu autobusa putem EU fondova.
- U ovom ciklusu smo nabavili ukupno 28 autobusa iz EU fondova. Libertas se priprema za novo financijsko-operativno razdoblje u kojem će nam biti omogućena nabavka i električnih autobusa. Napravljene su sve potrebne studije i spremi smo za to. Nabavkom svih ovih autobusa smanjena je starost voznog parka, ona je sad sedam i pol godina i možemo reći kako smo zadovoljni da nam je vozni park sve noviji. To je posebno važno jer znači da su operativni troškovi sve manji. Vjerujem kako će i kroz budući natječaj, kad nabavimo električne autobuse, vozni park biti još mlađi te ćemo dostići održivost po pitanju izmjene autobusa - kazao je Franković.
Novi autobusi, marke Otokar, su prvi takvi na dubrovačkim prometnicama, a prevozit će putnike na linijama Osojnik, Bosanka, Šipan i Postranje u Župi dubrovačkoj.
Direktor društva Libertas Dubrovnik d.o.o. Franko Mekišić istaknuo je kako je Libertas ukupno povukao 50 milijuna kuna europskih sredstava za nabavku autobusa. Mekišić je najavio kako će iduće godine biti raspisan natječaj za električne autobuse.
Predstavnik dobavljača autobusa Zvonko Gabud iz tvrtke Auto Hrvatska istaknuo je kako po prvi put Libertasu isporučuju autobuse marke Otokar.
- Njihovi motori zadovoljavaju najstrože ekološke standarde, a ujedno su prilagođeni osobama sa slabijom pokretljivošću. Prometuju po brojnim hrvatskim i europskim gradovima i siguran sam kako će i ovdje jako dobro poslužiti - kazao je Gabud zahvalivši se Libertasu na suradnji.
Na pitanje novinarke Dubrovačke televizije kako posluje Libertas, gradonačelnik je odgovorio da će financijsko stanje u konačnici biti u minusu. Dodao je kako je više razloga za to.
- Glavno je povećanje broja linija koje smo morali uvesti jer su one ugovorene koncesijama. Povećanje cijena goriva je jedan od faktora kao i poskupljenje brojnih materijala. Zbog svega toga Libertas će zabilježiti puno veći minus, no vjerujem kako je budućnost svijetla. Uspostavom novog prometnog režima puno toga će pasti na leđa Libertasa i mislim da tad može izaći iz financijskih problema. I električni autobusi su nam nada jer su oni znatno jeftiniji - poručio je Franković.
Po slikama bi se reklo da su dobili gbr. 301,302 i 303.
Još bi pitao gradonačelnika po čemu su to električni autobusi jeftiniji?
kriticar- Moderator
Puno sreće vam želim s Otok(v)arima. Trebat će vam
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2443
Registration date : 15.03.2008
Danas sam u srebrenom vidio gbr 111, na izgled nova tabla, ili nekoristena linije 23, markerom nadopisano "a", a jucer ili prekjucer nekog regia prema platu oko 6.45 ujutro na displayu linija 27, jeli to regio stvarno zavrsio u vitaljini??
Frankovic danas govori da prigradske linije voze samo radi zakona a da samo stvaraju gubitak, a kad gledam ove stare rasporede se vidi da su samo sve vise smanjivali. Recimo linije 30 i 31 imaju jedan ili dva polaska dnevno. Znaci umjesto poticanja da se vise koristi javni prijevoz oni su i ono sto je koliko toliko bilo ok unistili i otjerali putnike. Danas ako zivis u konavlima i i imas vise od 18 godina moras imat polozen vozacki ili se preselit.
Korekcija svih linija, i grad i prigrad i korekcija svih redova voznji su se trebale dogodit jos prije bar 10 godina, nitko o tome ne vodi racuna i onda se cude kako nitko ne koristi javni prijevoz...... ono..... to se dogodi kad politicki podobni umjesto sposobnih vode tvrtke s cijom djelatnoscu veze nemaju.
Frankovic danas govori da prigradske linije voze samo radi zakona a da samo stvaraju gubitak, a kad gledam ove stare rasporede se vidi da su samo sve vise smanjivali. Recimo linije 30 i 31 imaju jedan ili dva polaska dnevno. Znaci umjesto poticanja da se vise koristi javni prijevoz oni su i ono sto je koliko toliko bilo ok unistili i otjerali putnike. Danas ako zivis u konavlima i i imas vise od 18 godina moras imat polozen vozacki ili se preselit.
Korekcija svih linija, i grad i prigrad i korekcija svih redova voznji su se trebale dogodit jos prije bar 10 godina, nitko o tome ne vodi racuna i onda se cude kako nitko ne koristi javni prijevoz...... ono..... to se dogodi kad politicki podobni umjesto sposobnih vode tvrtke s cijom djelatnoscu veze nemaju.
Stijepo- Broj postova : 20
Registration date : 04.02.2020
borna and Stijepo like this post
Stvar elementarne kulture, odnosno bontona na internetu je navesti tko su autori ovih fotografija.
NP-549- Moderator
@ Man SU220 imaš li slike tih buseva kao gbr.30 - 63?
Nego gledajući slike novih Otokara na raznim portalima vidio sam da gbr.301 ima reg. DU0301LD. Novi način prikaza gbr. na pločici? Imaju li i 302 i 303 tako?
A jutros gbr.207 vozi i kupi putnike bez upaljenih displeja. Čini mi se da nema ni tablu. A vjerojatno je na liniji 1A.
Nego gledajući slike novih Otokara na raznim portalima vidio sam da gbr.301 ima reg. DU0301LD. Novi način prikaza gbr. na pločici? Imaju li i 302 i 303 tako?
A jutros gbr.207 vozi i kupi putnike bez upaljenih displeja. Čini mi se da nema ni tablu. A vjerojatno je na liniji 1A.
kriticar- Moderator
Danas poslije 12:00 na liniji 1A 38, 46 i 202.
A na desetki 206 i 204 te 151, ispomoć u 13:00 203.
Promjena je 16-2 gdje je danas 150 umjesto jučer viđenog 154.
I na liniji 25. Tamo je danas 193 umjesto jučer i prekojučer viđenog 192.
A na desetki 206 i 204 te 151, ispomoć u 13:00 203.
Promjena je 16-2 gdje je danas 150 umjesto jučer viđenog 154.
I na liniji 25. Tamo je danas 193 umjesto jučer i prekojučer viđenog 192.
kriticar- Moderator
Mislim da prvo treba da korekciju naprave birači na izborima, da se pojave i oni koji obično ne izlaze. I pošalju pravomoćno osuđenu stranku i to zbog potkradanja Hrvatskog naroda u oporbu, ako već ne može lustracija. Samo ne znam je li prekasno i kako onda promijeniti strukturu profesionalnog dijela vlasti (uprave) jer su ovi sad svuda postavili svoje ljude. Čak i da netko drugi dobije povjerenje birača koliko duboke će ići promjene vlasti i uprave? Ili će opet biti plinske boce na ulicama. Zna se tko stoji iza toga.Stijepo je napisao/la:Danas sam u srebrenom vidio gbr 111, na izgled nova tabla, ili nekoristena linije 23, markerom nadopisano "a", a jucer ili prekjucer nekog regia prema platu oko 6.45 ujutro na displayu linija 27, jeli to regio stvarno zavrsio u vitaljini??
Jer nisu samo Konavle u pitanju. Nije ništa bolje ni u Dubrovačkom Primorju. Možda je čak i gore. Jer ima puno manje polazaka. Župa se brine za svoje stanovnike, ali da li plaća to redovno ne znam. A i tamo zna se tko je na vlasti, ali kao da je neka druga stranka koliko javnog je napravljeno. Jedino područje uz Grad gdje nivo javnog prijevoza ipak pojačan.
Moguće da je regio išao za Vitaljinu jer na službe 27 i 27A ne smiju Crosswayi LE i to zbog komercijalnih polazaka koje te službe obavljaju. A bolje da bus vozi nego da leži u garaži. I njimu istiće leasing negdje prvi drugi, mjesec slijedeće godine. A nije potrošeno ono što je plaćeno. Najbolje iskorišteni iz te nabave su gbr.175 i 176. Kažu da su oni jako blizu plaćenom limitu. Ali žalosno da će vrlo vjerojatno vratiti Visige koji nisu prešli ni sedminu plaćenih kilometara, a itekako ih uspješno koriste na prijevozu djece za školu u Orašcu. Ja trenutno ne vidim u floti što bi ih moglo adekvatno zamijeniti. Kada će doći Crosswayi 10,6 m? I jesu li oni namjenjeni za zamjenu Visiga?
A dragi gradonačelnik može svašta pričati. Zakon kaže da Županija mora propisati linije koje se moraju održavati i financijski stajati iz njih. Tako da Libertas ne mora biti županijski prijevoznik. Ako neka lokalna zajednica hoće više od toga mora to financijski pokrivati. Tako da ne mogu stvarati gubitak. A sada bi svi što više linija i polazaka uz što jeftiniju kartu. Da se mogu hvaliti, a da netko drugi to plaća.
Zašto se ti zakoni ne primjenjju, a ekspresno je primjenjen zakon koji je donijet samo da bi se s izbora eliminirao njegov konkurent za gradonačelnika i on konačno postao gradonačelnik.
kriticar- Moderator
NP-549 je napisao/la:Stvar elementarne kulture, odnosno bontona na internetu je navesti tko su autori ovih fotografija.
Obzirom da sam ipak tu nekakav moderator, molio bi očitovanje vezano ga povredu autorskih prava
NP-549- Moderator
NP-549 je napisao/la:Obzirom da sam ipak tu nekakav moderator, molio bi očitovanje vezano ga povredu autorskih prava
kriticar je napisao/la:@ Man SU220 imaš li slike tih buseva kao gbr.30 - 63?
Imam skoro sve. Fale mi od bivših gbr. 30, 40, 49. Od kasnije nemam gbr. 9 i 14. Imam još dobrih slika za vidjet ali ako ćete me zamarat ovim glupostima neću više ništa radit. Ja se potrudim da nešto vidimo a vi ovako. Malo što sam se potrudio nać svaki garažni i još da pišem autore, taman posla. Ljudski gledajući nema se tu nikakve povrede. Pa i moje su slike svuđe završavale pa se nisam bunio.
Rekao je onaj polivalentni stručnjak da jedan ide na Šipan. Vidjeti čemo kako često će se vozati trajektom, Kada su prije devet godina poslali tamo tada novog Turkiza Interurbana nije baš često bio na trajektu. Dolazio je uglavnom na tehnički pregled. A kum ih je vratio i evo skoro dvije godine nakon vračanja stiže mu zamjena. Također i na liniju za Osojnik gdje je vozio drugi interurban.NP-549 je napisao/la:Puno sreće vam želim s Otok(v)arima. Trebat će vam
Jer recimo bus za Osojnik ne vidim često. Pa i ne znam vozi li redovni ili zamjena.
A nije bez veze Autotrans poslije četiri Otokara nabavio tri puta po četiri ISUZU te klase midi autobusa.
A sa ćim će voziti škole? Jer za dva turkiza istjeće leasing, a od ostalih najnoviji već broji petnestu gofinu.
Nije mi jasna ta politika, Ali možda će i za to dovesti kakve iveco autobuse sa lagera. Ili polcvne, zna se zašto.
kriticar- Moderator
Novi zglobnjaci 207 i 208 ne voze već danima. Isto tako i 202.
Još od nedjelje na 1A viđam od zglobnih samo 201. Društvo mu prave solo gbr. 38 i 46.
Danas sam u vožnji vidio i 152, ali mi je došao s leđa ugašenog displeja. Da nije na 23A? Hoće li tamo staviti jednog Otokara?
Gbr.155 je zamijenio gbr.158 na 16A čini mi se još u subotu.
Za Cavtat na P polasku u 10:30/11;30 je 137. Onda je vjerojatno i ujutro na R-2 polascima.
Inaće redovne desetke su 206 te 204. Trećeg nisam vidio. 203 je i dalje na R-2 polasku ispomoć.
Ali izgleda da je s tim gotovo jer nastava u TUŠu se kažu vraća u stare prostore početkom drugog polugodišta.
Može li onda Otokar i na 16A? Citibus je bio idealan, ali takva vrsta autobusa ovoj strukturi u Libertasu izgleda ne treba. Oni vole kombije i to one koje treba nadograđivati. Još ako su IVECO to je idealno. Što više natječaja izgleda to bolje.
A citibusima 68 i 69 leasing istuće već slijedeći mjesec. Šzo će onda na liniju 2A? Tamo MAN ne može. Otokara su samo tri. I to Navigo, a bolji bi bio Vectio kao u Splitu. Ako već ne žele ISUZU.
Još od nedjelje na 1A viđam od zglobnih samo 201. Društvo mu prave solo gbr. 38 i 46.
Danas sam u vožnji vidio i 152, ali mi je došao s leđa ugašenog displeja. Da nije na 23A? Hoće li tamo staviti jednog Otokara?
Gbr.155 je zamijenio gbr.158 na 16A čini mi se još u subotu.
Za Cavtat na P polasku u 10:30/11;30 je 137. Onda je vjerojatno i ujutro na R-2 polascima.
Inaće redovne desetke su 206 te 204. Trećeg nisam vidio. 203 je i dalje na R-2 polasku ispomoć.
Ali izgleda da je s tim gotovo jer nastava u TUŠu se kažu vraća u stare prostore početkom drugog polugodišta.
Može li onda Otokar i na 16A? Citibus je bio idealan, ali takva vrsta autobusa ovoj strukturi u Libertasu izgleda ne treba. Oni vole kombije i to one koje treba nadograđivati. Još ako su IVECO to je idealno. Što više natječaja izgleda to bolje.
A citibusima 68 i 69 leasing istuće već slijedeći mjesec. Šzo će onda na liniju 2A? Tamo MAN ne može. Otokara su samo tri. I to Navigo, a bolji bi bio Vectio kao u Splitu. Ako već ne žele ISUZU.
kriticar- Moderator
Stranica 23 / 40. • 1 ... 13 ... 22, 23, 24 ... 31 ... 40
Stranica 23 / 40.