ZET razno
+15
besposlenpop
MAN SU220
davorvis
Pfaff
inflameswetrust
sali
Laurus
borna
gaspa
Tomek
ICE-3M
kiki273
seabral
Barney
Narcis
19 posters
Stranica 4 / 12.
Stranica 4 / 12. • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12
Re: ZET razno
Ali ne možeš biti tako veliki nadristručnjak kao naši gradonačelnici i ini političari. Oni će izvesti i nezamislivo ako je to u njiovom interesu ili u interesu njihove partije.gaspa je napisao/la:U jednom drugom postu sam nedavno napisao da sam bio (i jesam) nadristručnjak u raznim područjima.
Pogledaj samo kakva se sredstva javnog prometa nabavljaju. ZETu fali zglobnih, a oni nabavljaju LE autobuse u kome nema toliko mjesta za stajanje kao u standardnom ili potpuno niskopodnom autobusu. I o tome ne odlučuju u ZETu, Libertasu, Prometu, Autotroleju, ... , već negdje u političkim krugovima. Nažalost.
Svuda u demokratskom svijetu (mislim i na donekle uređene zemlje) velika javna lova vrti se oko gradskog prijevoza. Tko uzima vrhnje? Oni koji mogu.
Zato nam javni promet nije na nivou na kojem bi trebao biti.
Možemo mi iznositi i pametne i vrlo korisne ideje. Ali oni koji odlučuju nas, ali nažalost i prave stručnjake ne slušaju. A uvijek ima prostora za bolje.
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6175
Registration date : 14.05.2008
borna likes this post
Ne može se sve sa svim spojit ali možda nije toliko potrebno da 14 i 8 ili 4 i 7 imaju isto i početno i završno odredište. Hoću samo pokazat koliko smo mi odbojni na bilo kakve promjene osim onih koje nam sistem nameće. Pa sutra da zovnes pokojnog gradonačelnika da 2icu preusmjeri preko vukovarske na Savišće budi siguran da bi to učinio u roku sedam dana. Ne bi pitao ni kako ni zašto.kriticar je napisao/la:Pa zar 13 ne ide s Žitnjaka na Trg? Nema sa Savišća.
Onda Novi Zagreb nema direktnu vezu s Prečkim, Ljubljanicom, Borongajem. Ali nema ni puno putnika koji bi tako putovali.
Ni zapadni dio Novog Zagreba nema direktnu tramvajsku vezu s Črnomercem. A imao je.
Onda s ne možeš direktno s Vukovarske na Črnomerec. Nekad davno, u vrijeme kada su oba okretišta bila na kraju pruge, bila je direktna veza Dubrava Žitnjak. Sada je nema, a nema ni potrebe.
MAN SU220- Broj postova : 916
Registration date : 28.03.2013
Postoji istina u toj odbojnosti na promjene, al s druge strane ako su neka rješenja dobra onda ljudi to prihvate. Ova rješenja koja ti predlažeš su jednostavno korak nazad. Čemu mijenjati samo da bi se nešto promijenilo.
Ne znam koliko opće putuješ gradom, al sve linije za Črnomerec su većim djelom dana pune, i kad bi sad ukinuli jednu liniju tko bi to nadoknadio? Taxi? Još više automobila u centru?
1 će odlično poslužiti ako se konačno realizira pruga Heinzelovom te ćeš onda imati vezu Trg - Savišće.
Drugo što se Novog Zagreba tiče većina putnika u centar putuje autobusima jer je ta veza preko središnjeg Mosta slobode puno brža, kao što se pokazalo još 90ih da je linija 109 bolja od tram linije 16 budući je brža i budući pokriva cijelu Selsku.
Ovo zadnje za bivšeg gradonačelnika ne znam dal ističeš kao pozitivno ili negativno, valjda se treba napraviti neka analiza i pitati struku, a ne se ponašati kao kauboj.
Tako su produžene pred par godina pred izbore linije 5 (od Maksimira do Dubrave) i linija 7 (od Dubrave do Dupca) zbog potrebe dobivanja više glasova pa je svaki dan nestajalo struje od Dubrave do Dupca jer je na tom potezu bilo previše tramvaja. Do danas su tamo zbog toga problemi.
Ne znam koliko opće putuješ gradom, al sve linije za Črnomerec su većim djelom dana pune, i kad bi sad ukinuli jednu liniju tko bi to nadoknadio? Taxi? Još više automobila u centru?
1 će odlično poslužiti ako se konačno realizira pruga Heinzelovom te ćeš onda imati vezu Trg - Savišće.
Drugo što se Novog Zagreba tiče većina putnika u centar putuje autobusima jer je ta veza preko središnjeg Mosta slobode puno brža, kao što se pokazalo još 90ih da je linija 109 bolja od tram linije 16 budući je brža i budući pokriva cijelu Selsku.
Ovo zadnje za bivšeg gradonačelnika ne znam dal ističeš kao pozitivno ili negativno, valjda se treba napraviti neka analiza i pitati struku, a ne se ponašati kao kauboj.
Tako su produžene pred par godina pred izbore linije 5 (od Maksimira do Dubrave) i linija 7 (od Dubrave do Dupca) zbog potrebe dobivanja više glasova pa je svaki dan nestajalo struje od Dubrave do Dupca jer je na tom potezu bilo previše tramvaja. Do danas su tamo zbog toga problemi.
Tomek- Moderator
- Broj postova : 447
Registration date : 07.04.2008
borna likes this post
1icu bi promijenio da vozi Zapadni kolodvor - TBJJ - GK - Savišće samo zato jer sa trga sad jedino 6ica vozi direktno na jugoistok. Sve ostalo ide okolo savskom jel tako, 13 ide savskom na Žitnjak, 14 ide Savskom na Zapruđe.Tomek je napisao/la:1 će odlično poslužiti ako se konačno realizira pruga Heinzelovom te ćeš onda imati vezu Trg - Savišće.
I reko sam da bi na jugu zamijenio 14 i 17 samo da 8 može do Savskog mosta.
Ne shvaćam zašto si navalio da povežeš Savišće sa TBJJ. Pa na Savišće idu već dvije linije. Treća tom prugom do Žitnjaka. Koliko tamo uopće ima putnika? Koliko je taj dio povezan autobusnim linijama sa Centrom? I zadovoljava li sve to potrebe?
Što će 8 do Savskog mosta kada tuda ide 7? Ili 14 koja prolazi pored i ide dalje prema centru. Ima li potrebe za tim?
Sada je li ima više putnika kojima je potrebna linija Mihaljevac Prečko ili Mihaljevac Novi Zagreb(Zapruđe) preko Savskog mosta? Koliko ljudi bi koristilo liniju Borogaj Novi Zagreb (Zapruđe) preko Savske a koliko koristi postojeću Borongaj Prečko?
Bez toga predlagati promjenu, ali i bez poznavanja ostalih parametara, može biti ili jako svrsishono ili totalni promašaj, ali i sve između. Ne znamo.
Ne zaboravi da bi ZET trebao biti integrirani sustav tramvajskog i autobusnog prometa.
I optimalno iskorišten.
A tramvajske i dosta autobusnih su uspostavljeme još u vrijeme kada se više slušala riječ znalaca, a ne političkih namjesnika(uhljeba). Pa je tada bilo nekog smisla da tako voze.
Međutim stvari se mjenjaju. Da li gradski promet to prati? Sigurno uvijek može bolje? Ali na koji naćin? Trebali bi ga pronaći stručnjaci koji raspolažu za to svim potrebnim parametrima.
Da dam i ja svoj skromni doprinos prijedlogu promjena.
Možda bi nešto pomoglo, možda i ne bi, da spoje linije 4 i 7 te 8 i 14 u kružne kao što su nekad davno vozile linije 4 i 5. Dakle da se ni 4 ni 7 ne okreću na Savskom Mostu, te 8 i 14 na Zapruđu već da trasom one druge proslijede do Dubeca odnosno do Mihaljevca.
A najviše bi možda pomoglo da se naprave novi kilometri pruga o kojima se godinama govori, ali slabo ili nikako radi.
Što će 8 do Savskog mosta kada tuda ide 7? Ili 14 koja prolazi pored i ide dalje prema centru. Ima li potrebe za tim?
Sada je li ima više putnika kojima je potrebna linija Mihaljevac Prečko ili Mihaljevac Novi Zagreb(Zapruđe) preko Savskog mosta? Koliko ljudi bi koristilo liniju Borogaj Novi Zagreb (Zapruđe) preko Savske a koliko koristi postojeću Borongaj Prečko?
Bez toga predlagati promjenu, ali i bez poznavanja ostalih parametara, može biti ili jako svrsishono ili totalni promašaj, ali i sve između. Ne znamo.
Ne zaboravi da bi ZET trebao biti integrirani sustav tramvajskog i autobusnog prometa.
I optimalno iskorišten.
A tramvajske i dosta autobusnih su uspostavljeme još u vrijeme kada se više slušala riječ znalaca, a ne političkih namjesnika(uhljeba). Pa je tada bilo nekog smisla da tako voze.
Međutim stvari se mjenjaju. Da li gradski promet to prati? Sigurno uvijek može bolje? Ali na koji naćin? Trebali bi ga pronaći stručnjaci koji raspolažu za to svim potrebnim parametrima.
Da dam i ja svoj skromni doprinos prijedlogu promjena.
Možda bi nešto pomoglo, možda i ne bi, da spoje linije 4 i 7 te 8 i 14 u kružne kao što su nekad davno vozile linije 4 i 5. Dakle da se ni 4 ni 7 ne okreću na Savskom Mostu, te 8 i 14 na Zapruđu već da trasom one druge proslijede do Dubeca odnosno do Mihaljevca.
A najviše bi možda pomoglo da se naprave novi kilometri pruga o kojima se godinama govori, ali slabo ili nikako radi.
kriticar- Moderator
A što će onda 2 i 3 do Savišća ako nema kome
Ako promjenimo 8 i 14 onda imamo dvije linije Mihaljevac - Prečko i Mihaljevac - novi Zagreb - Savski most. Ovako obadvije voze na Zapruđe.
Ako promjenimo 17 na Borongaj - Zapruđe onda bi iz novog Zagreba imali 6 na Črnomerec 7 na Dubec, 8 na Mihaljevac i 17 na Borongaj.
Ovako imamo na Črnomerec, Dubec i dvije na Mihaljevac.
A iz Prečkog 5 i 17 obadvije voze na istok, susreću se na istom križanju, ako bi išle otamo 5 i 14 tada bi imali jednu na sjever i jednu na istok.
Ako promjenimo 8 i 14 onda imamo dvije linije Mihaljevac - Prečko i Mihaljevac - novi Zagreb - Savski most. Ovako obadvije voze na Zapruđe.
Ako promjenimo 17 na Borongaj - Zapruđe onda bi iz novog Zagreba imali 6 na Črnomerec 7 na Dubec, 8 na Mihaljevac i 17 na Borongaj.
A iz Prečkog 5 i 17 obadvije voze na istok, susreću se na istom križanju, ako bi išle otamo 5 i 14 tada bi imali jednu na sjever i jednu na istok.
Tko je napisao da nema kome? Ja samo pitam zadovoljavaju li potrebe. Ili ih treba pojačati? A pojačanje je ono što ti predlažeš.MAN SU220 je napisao/la:A što će onda 2 i 3 do Savišća ako nema kome
Ponavljam nije mi jasno zašto inzistiraš na direktnom povezivanju TBJJ i Savišća. Treba li direkto povezati i ostala nepovezana okretišta? Iako i sam kažeš da se nemože sve sa svim povezati.MAN SU220 je napisao/la: Ne može se sve sa svim spojit ali možda nije toliko potrebno da 14 i 8 ili 4 i 7 imaju isto i početno i završno odredište.
MAN SU220 je napisao/la: promjenimo 8 i 14 onda imamo dvije linije Mihaljevac - Prečko i Mihaljevac - novi Zagreb - Savski most. Ovako obadvije voze na Zapruđe.
A mreža pruga je takva kakva jest. I tramvaji mogu voziti samo gdje ima tračnica. Novi kilometri tračnica omogučili bi i nove linije i rerutiranje nekih postojećih, ali o tom potom.
11 i 14 su jedine linije koje velikom reorganizacijom osamdesetih nisu dirali. Kasnije su obje produžili izgradnjom novih trasa. Znači li to da su potrebne?
A ta ideja sa dodavanjem još jedne linije kroz Novi Zagreb po meni je nešto što ne bi donijelo velike rezultate, a koristilo se bi se više vozila, a tim i vozača kojih u zadnje vrijeme i nema baš previše.
Spominješ 5 i 17 da se susreću. Pa isto bi ti se događalo u Selskoj sa 8 i 14 kad bi ih rerutirao.
Ali nije samo dovoljna zamjena krajnih odredišta. Bitan je i slijed tramvaja na liniji, a time i broj angažiranih vozila. Odnosno kapacitet vozila u jedinici vremena.
Mislim da bi za tvoje promjene trebao dvadesetak vozila više u prometu. Može li mreža to podnijeti i ZET osigurati sa postojećim voznim parkom i Ljudima koji to opsluživaju?
Možda bolje da svoje ideje izneseš na tramvajski forum. Mislim da bi tamo imao kompetetnije sugovornike.
kriticar- Moderator
kriticar je napisao/la:Ponavljam nije mi jasno zašto inzistiraš na direktnom povezivanju TBJJ i Savišća. Treba li direkto povezati i ostala nepovezana okretišta? Iako i sam kažeš da se nemože sve sa svim povezati.
A ta ideja sa dodavanjem još jedne linije kroz Novi Zagreb po meni je nešto što ne bi donijelo velike rezultate, a koristilo se bi se više vozila, a tim i vozača kojih u zadnje vrijeme i nema baš previše.
Spominješ 5 i 17 da se susreću. Pa isto bi ti se događalo u Selskoj sa 8 i 14 kad bi ih rerutirao.
Već sam napisao da 6ica većinom drži cijeli jugoistok zato bi stavio 1icu Zapadni kolodvor - TBJJ - Savišće.
Jer i 13 i 14 idu okolo savskom.
A eto nelogično mi je da Savišće nije spojeno a imaju dvije linije sa Žitnjak/Savišće na vukovarsku i po dvije na glavni kolodvor.
A jedino još ostaje Gračansko dolje nespojeno, neznam kakva je tu situacija oko tog i Savski most ali to okretište i nije tako bitno.
Pošto 8ica već prolazi u novi Zagreb onda bi volio da ide do Savskog mosta ili bar do Sopota.
A ti bi volio? "Pravo" objašnjenje za raspravu na forumu. Najbolje bi bilo da sa svakog okretišta vozi tramvaj na svako drugo i da nitko ne treba presjedati. Ali to je neizvedivo. Negdje ima više negdje manje putnika i to treba dobro izbalansirati jer ako se pretjera dobije se zagušenje sustava.
Črnomerec na primjer ima tri linije, a nema vezu s Borongajem , Mihaljevcem, ulicom grada Vukovara, zapadnim dijelom Avenije Dubrovnik i da ne nabrajam dalje. Zato mi nije bilo jasno zašto inzistiraš na Savišću.
Za Dolje vozi tramvaj manjeg kapaciteta, a iz grada do Mihaljevca voze uglavnom oni puno većeg. Bili bilo rasipanje resursa slanje tih većih do Dolja?
Moguće da će liniju 8 jednog dana produžiti kroz Sarajevsku, ako tamo ikad izgrade odavno planiranu prugu.
Nije lako mjenjati linije u tramvajskom sustavu bez saznanja puno parametara koji utječu na to.
Črnomerec na primjer ima tri linije, a nema vezu s Borongajem , Mihaljevcem, ulicom grada Vukovara, zapadnim dijelom Avenije Dubrovnik i da ne nabrajam dalje. Zato mi nije bilo jasno zašto inzistiraš na Savišću.
Za Dolje vozi tramvaj manjeg kapaciteta, a iz grada do Mihaljevca voze uglavnom oni puno većeg. Bili bilo rasipanje resursa slanje tih većih do Dolja?
Moguće da će liniju 8 jednog dana produžiti kroz Sarajevsku, ako tamo ikad izgrade odavno planiranu prugu.
Nije lako mjenjati linije u tramvajskom sustavu bez saznanja puno parametara koji utječu na to.
kriticar- Moderator
Vrlo mi je nebulozno da netko iz Dubrovnika planira kako promijeniti tramvajske linije u Zagrebu.
Iako do sada nisam raspravljao o tome na ovom forumu, čitao sam postove i vidim da autor nije upoznat sa stvarnim stanjem kao niti sa potrebama putnika.
Stoga svaka čast onima koji imaju snage sudjelovati u raspravi.
Iako do sada nisam raspravljao o tome na ovom forumu, čitao sam postove i vidim da autor nije upoznat sa stvarnim stanjem kao niti sa potrebama putnika.
Registration date : 14.06.2008
borna likes this post
Nijedan veći ne smije do Dolja. Tehnički uvjeti to ne dopuštaju. Stajališta su prekratka.kriticar je napisao/la:Bili bilo rasipanje resursa slanje tih većih do Dolja?
Ovo navodim samo kao primjer jedne od stvari koja utječe na formiranje mreže i korištenje vozila. Druge, već spomenute, su raspoložive snage ispravljačkih stanica, pa kretanja putnika, a ima ih još. I, da ponovim, nisu bitna identična polazna i završna stajališta više linija nego njihove trase, odn. što povezuju. Imali smo nekad autobuse iz Zagreba za Poreč preko Rijeke i preko Ljubljane, a svaka linija je imala svoje putnike, pri čemu se tu ipak gro putnika ukrcavao u Zagrebu a iskrcavao u Poreču, što u našoj tramvajskoj priči nije slučaj.
Jedanaestica je gotovo pa svetinja. To je trasa prve zagrebačke tramvajske pruge od koje se mreža širila dalje.
U primjeni su bile i razne druge kombinacije, npr. veza Črnomerca i Žitnjaka Jukićevom i Vukovarskom, pa su se pokazale neisplativim te su ukinute. Naravno, razvoj javnoprometne mreže treba pratiti razvoj grada i njegove potrebe koje se s godinama mijenjaju
Pfaff likes this post
Bilo bi zanimljivo analizirati da li bi možda trebalo položiti kakve pruge po kojima ne mora voziti aktivna linija, ali koje bi mogle poslužiti kao zamjenski pravci u slučaju većih zastoja ili nedajbože kakvog sezonskog maratona ili posjete precjednika Burundija...
- Broj postova : 11474
Registration date : 17.03.2008
Daj, pa Zagreb trenutno nema novaca ni za prijeko potrebne pruge, a kamoli za rezervne. Ne treba trošiti novac na takve službene analize. Možda jedino da se napravi na forumu od strane ljubitelja koji nekad primjete puno više nego oni kojima je to posao.
Meni prvo pada na pamet onaj relativno kratki segment kroz Svetice.
Vrlo važna su i skretanja i okretišta koja se ne koriste, a u nekom od tebe navedenom slučaju mogu poslužiti. Ima ih, ali možda bi dobro došlo i koje novo. Bili jedno od novih skretanja moglo biti iz Praške u Jurišićevu i obratno?
Meni prvo pada na pamet onaj relativno kratki segment kroz Svetice.
Vrlo važna su i skretanja i okretišta koja se ne koriste, a u nekom od tebe navedenom slučaju mogu poslužiti. Ima ih, ali možda bi dobro došlo i koje novo. Bili jedno od novih skretanja moglo biti iz Praške u Jurišićevu i obratno?
kriticar- Moderator
Iz Praške u Jurišićevu je teško izvesti zbog prostornih razloga a osim toga na putu je i famozni ulaz u metro (javni wc)
koji se doduše ne koristi ali je zaštićen spomenik!
koji se doduše ne koristi ali je zaštićen spomenik!
borna- Moderator
- Broj postova : 9433
Registration date : 16.11.2010
To ne bi trebao biti nikakav posebni trošak. Jer ZET ima stručne ljude koji mogu pobrojati zastoje i vrijeme trajanja istih. U biti ista ekipa koja odlučuje da li je neka linija rentabilna ili nekriticar je napisao/la:Ne treba trošiti novac na takve službene analize.
Kave odluke se donose u ZETu teško da se stručne službe pitaju. Pitanje je i jesu li ekipirane stručnjacima ili uhljebima? Standardna Hrvatska priča.
kriticar- Moderator
kriticar je napisao/la:Vrlo važna su i skretanja i okretišta koja se ne koriste, a u nekom od tebe navedenom slučaju mogu poslužiti.
Da li bi okretište kod zagrebačkog rotora dobrodošlo za produžit ili skratit neku liniju?
portos je napisao/la:Vrlo mi je nebulozno da netko iz Dubrovnika planira kako promijeniti tramvajske linije u Zagrebu.
Nismo mi tu da odlučujemo koje će se linije mjenjati, a koje ne. Mi samo raspravljamo. A zašto me uopće uhvatilo da počnem o ovome jer mislim da će se u narednom periodu tramvajska mreža morati počet smanjivat odnosno da će se neke linije ukidat ili skraćivat. Razloge neću nabrajat jer mi nonstop kontrirate. Ali evo nadam se da nisam u pravu i da se to ipak neće dogoditi.
portos je napisao/la:Vrlo mi je nebulozno da netko iz Dubrovnika planira kako promijeniti tramvajske linije u Zagrebu.
Treba mu objasniti da u nekim stvarima polazi od krivih pretpostavki, u drugim ne raspolaže svim. Nikad mi nije bio problem nešto nekog naučiti. Portos kakvog se ja sjećam bio je isto tako susretljiv i od njega sam dosta o autobusnom sustavu ZETa devedesetih naučio još tamo prije raznih foruma.
Ali je problem kada pojedinci misle da sve znaju(čak i izmišljaju i lažu). Pri tom i vrijeđaju i progone nevine. Ali ne bi o tome. Tih dječjih igara mi je dosta. Samo mi je žao kolateralnih žrtava.
Valjda bi ali ipak nije daleko okretište Savski most koje pruža više mogućnosti za presjedanje.MAN SU220 je napisao/la:
Da li bi okretište kod zagrebačkog rotora dobrodošlo za produžit ili skratit neku liniju?
Otkad je pušten rekonstruirani rotor ne znam da li to okretište već postoji. Bilo bi mi čudno da ga nema, kada se već tamo toliko gradilo.
Nitko mislim nema ništa protiv tebe, već ti, barem ja, pokušava objasniti gdje možda griješiš. a možda griješimo i mi. Ali raspravljamo i imamo veće iskustvo na kome možemo bazirati neke zaključke. Zato bi volio čuti zašto misliš da se tramvajska mreža mora početi smanjivati i da će se ukidati neke linije. Što će ih zamijeniti ako su potrebne? Možda mi nešto promiće?MAN SU220 je napisao/la:Nismo mi tu da odlučujemo koje će se linije mjenjati, a koje ne. Mi samo raspravljamo. A zašto me uopće uhvatilo da počnem o ovome jer mislim da će se u narednom periodu tramvajska mreža morati počet smanjivat odnosno da će se neke linije ukidat ili skraćivat. Razloge neću nabrajat jer mi nonstop kontrirate. Ali evo nadam se da nisam u pravu i da se to ipak neće dogoditi.
Ipak mislim da tramvajski sustav bez obzira na cijenu u tekućim trendovima ima ekološku prednost nad nekim drugim sustavima jer pokriva dobar dio grada.. Možda jednog dana metro, ali to treba početi od početka i moglo bi jako puno koštati. Odakle novci? Jer netko je zadužio ZET, a i grad Zagreb preko mjere. Barem tako kažu oni koji imaju uvid.
kriticar- Moderator
Pfaff and borna like this post
Ovo bi mogla ispasti zgodna rasprava ako svi obećaju da neće biti svadljivi!
borna likes this post
Neb' se štel mešat.Pfaff je napisao/la:Ovo bi mogla ispasti zgodna rasprava ako svi obećaju da neće biti svadljivi!
besposlenpop- Broj postova : 1466
Registration date : 18.06.2021
Pfaff likes this post
Ja bum se malo umešal
Da smo imali normalnog grdonačelnika prošlo desetljeće mogli smo napraviti barem 2 linije metroa u Zagrebu, ovako se
novac u slapovima rasipao na razne fontane i sumnjive poslove. Sada će trebati najmanje 5 ako ne i 10 godina da se grad
iskoprca iz enormnih zaduženja tako da nešto takovo ne vidim u barem prvoj petoljetki?
Bez obzira što mi mislimo da je Zagreb veliki grad on je prema brojnim gradovima u svijetu koji ga imaju jako mali, kako
prostorno tako i po broju stanovnika (potencijalnih putnika). U metro se ne silazi da bi se nakon stanice-dvije opet izašlo van,
za kratke vožnje je predodređen tramvaj ili bus. Ima nekih gradova u svijetu koji su nam slični no oni su sagradili metro u
drugim prilikama i imali su daleko više sredstava za to.
Ja bi se spuštao u njega samo ako bi npr iz centra trebao otići do Črnomerca, Podsuseda ili na drugu stranu do Dubrave, Sesveta.
Okomica bi išla do Novog Zagreba i dalje do Velike Gorice i to je to. Možda bi to bilo izvedivo uz izdašno financiranje EU ali bi za to
trebala velika priprema projekta sa svim strukama i političkim faktorima?
Prema sadašnjem društvenom stanju to je nedostižno jer imade suprostavljenih interesa i neimade nekih dugoročnih razmišljanja
kad se sve mijenja od mandata do nove garniture vladajućih
Da smo imali normalnog grdonačelnika prošlo desetljeće mogli smo napraviti barem 2 linije metroa u Zagrebu, ovako se
novac u slapovima rasipao na razne fontane i sumnjive poslove. Sada će trebati najmanje 5 ako ne i 10 godina da se grad
iskoprca iz enormnih zaduženja tako da nešto takovo ne vidim u barem prvoj petoljetki?
Bez obzira što mi mislimo da je Zagreb veliki grad on je prema brojnim gradovima u svijetu koji ga imaju jako mali, kako
prostorno tako i po broju stanovnika (potencijalnih putnika). U metro se ne silazi da bi se nakon stanice-dvije opet izašlo van,
za kratke vožnje je predodređen tramvaj ili bus. Ima nekih gradova u svijetu koji su nam slični no oni su sagradili metro u
drugim prilikama i imali su daleko više sredstava za to.
Ja bi se spuštao u njega samo ako bi npr iz centra trebao otići do Črnomerca, Podsuseda ili na drugu stranu do Dubrave, Sesveta.
Okomica bi išla do Novog Zagreba i dalje do Velike Gorice i to je to. Možda bi to bilo izvedivo uz izdašno financiranje EU ali bi za to
trebala velika priprema projekta sa svim strukama i političkim faktorima?
Prema sadašnjem društvenom stanju to je nedostižno jer imade suprostavljenih interesa i neimade nekih dugoročnih razmišljanja
kad se sve mijenja od mandata do nove garniture vladajućih
borna- Moderator
- Broj postova : 9433
Registration date : 16.11.2010
Budeš morao jer si jedini VKV infrastrukturac od aktivnih članova!!!besposlenpop je napisao/la:Neb' se štel mešat.Pfaff je napisao/la:Ovo bi mogla ispasti zgodna rasprava ako svi obećaju da neće biti svadljivi!
Ah, sličnost završava već na vertikalnim šinjama, odnosno na horizontalnim dodirnim plohama glava tračnica.Pfaff je napisao/la:Budeš morao jer si jedini VKV infrastrukturac od aktivnih članova!!!besposlenpop je napisao/la:Neb' se štel mešat.Pfaff je napisao/la:Ovo bi mogla ispasti zgodna rasprava ako svi obećaju da neće biti svadljivi!
Njima je presjek skretnice normalno stanje, a na željeznici potencijalna katastrofa.
Vozni redovi su im doduše slični (jednako nejasni i netočni ), al to već izlazi iz moje struke.
Reklo bi se da su tramvaji sličniji modelima željeznica nego pravoj željeznici.
besposlenpop- Broj postova : 1466
Registration date : 18.06.2021
Pfaff and borna like this post
kriticar je napisao/la:Moguće da će liniju 8 jednog dana produžiti kroz Sarajevsku, ako tamo ikad izgrade odavno planiranu prugu.
Po staroj mreži iz 1982. godine linije 6,7,8 su sve vozile do Sopota. Neznam zašto danas svaka ima svoje okretište. Koliko su danas racionalno raspoređene?
Stranica 4 / 12. • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10, 11, 12
Stranica 4 / 12.