Autotrans - Razno
+17
leteči vlak
Jean
lukas
max
Pfaff
zele
ZlayoZg
Tomek
5ar
gaspa
novi_shef
Thommo
NP-549
ikar
Krpan
kiki273
Narcis
21 posters
Stranica 4 / 8.
Stranica 4 / 8. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Autotrans - Razno
Pa što je onda značila, vidio sam da su se na jednoj stranici vodile rasprave o tome pa me zanima...
lukas- Broj postova : 7
Registration date : 16.06.2011
Prvo se je spomenulo u Autotrolejovom podforumu. Da će uvođenjem trolejove produžene (bolje reći: nadoštukljane) 32 do Brseča Autotrans odustati od te linije. Mislim da to uopće ne dolazi u pitanje. Naime, za očekivati je da općina Mošćenička Draga da u koncesiju ovu liniju odn. da subvencionira dio cijene prijevoza, kao što to čini sada. Pa je onda cijena karte od Lovrana do Brseča na lokalnoj, subvencioniranoj liniji 10 kn a na nesubvencioniranoj međugradskoj 31 kn.
Općenito, moj zaključak, kao osobe koja se ne vozi autobusima, je da Autotrans ima kvalitetne cijene karata (što se tiče visine) - ne znam je li tako i kod ostalih prijevoznika. Svakako je da su za nas, iz gradova, naučene voziti se 1 sat za cijenu od 10 kn, te cijene visoke. Od krčkog mosta (Uvale Scott) do Kraljevice, 3 km, 16 kn ?! Malo sam, istražujući linije i vozne redove po pasivnim krajevima zaleđa (Gorski Kotar, Vinodol, Podgorje i sjeverni Velebit) našao cijene Autotransovih karata koje teško da su prihvatljive za svakodnevicu lokalnog življa.
Na relaciji Delnice - Crni Lug (12 km) to je 27 kn a za školski preko Lučica (što je crnoluškim školarcima nebitno, a drugu vezu nemaju) čak 31 kn. Vrhunac je Novi Vinodolski - Bribir, 6 km i čak 22 kn! Pa se ti onda vozi autobusom. Zato su sve prazniji. A što je putnika manje, to karta treba biti skuplja, da bi se vožnja isplatila.
Općenito, moj zaključak, kao osobe koja se ne vozi autobusima, je da Autotrans ima kvalitetne cijene karata (što se tiče visine) - ne znam je li tako i kod ostalih prijevoznika. Svakako je da su za nas, iz gradova, naučene voziti se 1 sat za cijenu od 10 kn, te cijene visoke. Od krčkog mosta (Uvale Scott) do Kraljevice, 3 km, 16 kn ?! Malo sam, istražujući linije i vozne redove po pasivnim krajevima zaleđa (Gorski Kotar, Vinodol, Podgorje i sjeverni Velebit) našao cijene Autotransovih karata koje teško da su prihvatljive za svakodnevicu lokalnog življa.
Na relaciji Delnice - Crni Lug (12 km) to je 27 kn a za školski preko Lučica (što je crnoluškim školarcima nebitno, a drugu vezu nemaju) čak 31 kn. Vrhunac je Novi Vinodolski - Bribir, 6 km i čak 22 kn! Pa se ti onda vozi autobusom. Zato su sve prazniji. A što je putnika manje, to karta treba biti skuplja, da bi se vožnja isplatila.
Registration date : 14.05.2008
Zagorje - Rijeka i nazad 92.- kn, cvikalica IV zone 30.- kn, jest da se s transom voziš u setri 56 min., a s trolejom u karampani plus presjedanje ukupno oko 90 min, ali 3:1 je malčice previše
i Rijeka-Kraljevica je 29kn, a kod nas 30 povratna pa se ljudi svejedno voze s ATR-om jer voze 20 minuta sa ***** busom, dok mi vozimo 40 minuta sa 412, iako imamo Regio (nije baš Setra HD, al za Lin 29 je više nego odličan)
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2442
Registration date : 15.03.2008
ATR cijene karata u GK su takve da se za jednog čovjeka isplati ići autom. Meni za 15 km Sunger - Delnice i natrag to dođe nešto preko 60 dlakavaca a to mi je 6 kila dizela za što napravim s Pfaffmobilom valjda 80 km. Što je najgore, i HŽ se trudi biti jedva mrčuk jeftiniji pa se ni taj cirkus baš ne isplati.gaspa je napisao/la:Na relaciji Delnice - Crni Lug (12 km) to je 27 kn a za školski preko Lučica (što je crnoluškim školarcima nebitno, a drugu vezu nemaju) čak 31 kn. Vrhunac je Novi Vinodolski - Bribir, 6 km i čak 22 kn! Pa se ti onda vozi autobusom. Zato su sve prazniji. A što je putnika manje, to karta treba biti skuplja, da bi se vožnja isplatila.
Ostajte ovdje...
- Broj postova : 11475
Registration date : 17.03.2008
Čuo sam da je Autotrans dobio posao lokalnog prijevoza negdje oko Šibenika. Znam da Trans odavno pokušava ući na to područje. Čak je jedno vrijeme bio u posjedu nekih dionica AT Šibenik, koje je kasnije prodao.
Zna li tko detalje ovog posla? Jer Trans je bio zainteresiran prvenstveno za međugradske, a ne toliko lokalne linije AT Šibenik.
Zna li tko detalje ovog posla? Jer Trans je bio zainteresiran prvenstveno za međugradske, a ne toliko lokalne linije AT Šibenik.
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6176
Koliko mi je poznato, već neko vrijeme voze lokal po "NP Krka" umjesto narančastih Tamova i starih Volva od Krka prometa
NP-549- Moderator
Znaš li možda što tamo vozi?
Jesu dali prigradska vozila i odakle?
Setre S315UL i manovi lion's comfort Ü mislim da su idealna vozila za to.
I ima li ih Trans dovoljno i za taj posao?
Hoćemo li uskoro vidjeti nešto novonabavljeno? Makar i polovno. Jer ponovo počinje prijevoz đaka.
Mislim da bi bilo previše očekivati kakav novi regio ili S415UL/S416UL
Jesu dali prigradska vozila i odakle?
Setre S315UL i manovi lion's comfort Ü mislim da su idealna vozila za to.
I ima li ih Trans dovoljno i za taj posao?
Hoćemo li uskoro vidjeti nešto novonabavljeno? Makar i polovno. Jer ponovo počinje prijevoz đaka.
Mislim da bi bilo previše očekivati kakav novi regio ili S415UL/S416UL
kriticar- Moderator
Comfort, Classic Ü, Setre UL i Karoca
NP-549- Moderator
A da, Classic Ü i Karocu sam zaboravio. Znaći mogu tamo i duži od 12m. Je li to vodi mogućosti da u Transu uskoro vidimo i polovne S316UL, bilo sa standardnim , bilo sa GT prednjim krajem?
kriticar- Moderator
Koliko uopće autobusa je angažirano na tom poslu?
Krka promet je imao više od deset autobusa, samo ne znam jesu li svi bili angažirani tamo ili su korišteni i na drugom prijevozu.
Krka promet je imao više od deset autobusa, samo ne znam jesu li svi bili angažirani tamo ili su korišteni i na drugom prijevozu.
kriticar- Moderator
Doznao sam odgovore na pitanja postavljena zadnjih dana u ovom topicu.
Trans u Šibeniku vozi sa gbr.1173,1216 i 1281. Od APP su još posuđeni 101,121,134,146,175,176 i 177. Dakle ukupno deset autobusa.
Hvala osobi koja mi je podatke proslijedila.
Trans u Šibeniku vozi sa gbr.1173,1216 i 1281. Od APP su još posuđeni 101,121,134,146,175,176 i 177. Dakle ukupno deset autobusa.
Hvala osobi koja mi je podatke proslijedila.
kriticar- Moderator
Da li je Trans blizu ostvarenja dugogodišnje želje da se dobiju linije Autotransporta Šibenik?
http://www.sibenik.hr/vijesti/duznost-obavljanja-redovitog-autobusnog-prijevoza-preuzet-ce-drugi-privatni-autobusni-prijevoznici
I je li posao oko Slapova Krke dio dogovora?
http://www.sibenik.hr/vijesti/duznost-obavljanja-redovitog-autobusnog-prijevoza-preuzet-ce-drugi-privatni-autobusni-prijevoznici
I je li posao oko Slapova Krke dio dogovora?
kriticar- Moderator
Slapovi Krke će bit vjerovatno nužno zlo, bitno da oni ćope Dubrovnik-Stuttgart i "dužobalne"
NP-549- Moderator
FRANKFURT ,a ne Stuttgart i to samo iz Splita, ne iz Dubrovnika.
I imaju pola linije Dubrovnik -Trst. Pola je već Transovo, te u suradnji sa Slovenskom Veoliom voze liniju Split - Ljubljana. Uostalom evo link na ATP ŠI vozni red za međunarodne i međužupanijske linije
http://atpsi.hr/hr/wp-content/uploads/downloads/2012/07/LINIJE-U-MEDJUNARODNOM-I-MEDJUZUPANIJSKOM-PROMETU-sezona-2012.pdf
I imaju pola linije Dubrovnik -Trst. Pola je već Transovo, te u suradnji sa Slovenskom Veoliom voze liniju Split - Ljubljana. Uostalom evo link na ATP ŠI vozni red za međunarodne i međužupanijske linije
http://atpsi.hr/hr/wp-content/uploads/downloads/2012/07/LINIJE-U-MEDJUNARODNOM-I-MEDJUZUPANIJSKOM-PROMETU-sezona-2012.pdf
kriticar- Moderator
Koliko vrijede te linije i pedesetak uglavnom prastarih autobusa?
Mislim da će ih Trans dobiti za porezni dug i u tome naći svoju računicu.
A autobuse vrlo brzo zamijeniti sa novijim makar i polovnim setrama.
U Transovu flotu jedino se potpuno uklapaju regiji i setrica iako Trans setru tog tipa (S319GT-HD) nema u floti.
Možda će dio autobusa i natrag u Varaždin odakle su i došli u Šibenik. A mogli bi tamo i Eurobusevi i dva volvoa 9900 te jedan 8700LE kojih Trans za sada nema u floti. A Varaždinci ih koriste dosta.
A Trans je ionako zainteresiran i za APVŽ.
Mislim da će ih Trans dobiti za porezni dug i u tome naći svoju računicu.
A autobuse vrlo brzo zamijeniti sa novijim makar i polovnim setrama.
U Transovu flotu jedino se potpuno uklapaju regiji i setrica iako Trans setru tog tipa (S319GT-HD) nema u floti.
Možda će dio autobusa i natrag u Varaždin odakle su i došli u Šibenik. A mogli bi tamo i Eurobusevi i dva volvoa 9900 te jedan 8700LE kojih Trans za sada nema u floti. A Varaždinci ih koriste dosta.
A Trans je ionako zainteresiran i za APVŽ.
kriticar- Moderator
Monopolisti (na nekom području) - da ili ne? Sjećam se jednih prvomajskih blagdana i sebe u omanjoj grupi planinara (5-6) sišloj s Velebita koja je na stanici Donja Klada, usred ničega, čekala autobus za Karlobag. Kako valjanog reda vožnje nema ni u većim mjestima, to nas u onoj pustoši nije posebno smetalo, i, oboružani beskrajnim strpljenjem, prepustili sve slučaju. Jednom će se dogoditi. Valjda.
Za Prve majeve onih vremena narod je dosta putovao pa su i autobuseri zadovoljno trljali ruke brojeći šolde s redovnih i bis vožnji. Dakle, buseva je bilo, nije da nije. Prošlo nam je barem 5 Autotransovih, po modelu: usporavanje na horizontu, desni žmigavac, prvi desni kotač na ugibalište, zapanjeno lice vozača prizorom planinara s ruksacima, zadržavanje postojeće brzine, lijevi žmigavac, štura dalje prema Zadru. Da bi nam onda napokon stao - tko? - Šibenčanin!, onaj koji tu prolazi jedva dvaput dnevno, s neke linije Koper-Dalmacija (ili tako nekako; znam ja sve točno ali bih prije morao pogledati u tefter), jednako tako pun kao i Autotransi, možda i za nijansu puniji.
Ne mislim sad razglabati o Autotransovom doprinosu razvoju pasivnih podvelebitskih krajeva, jer je lokalni živalj ionako imao neka 2 autobusa dnevno koji će mu stat + Autotransov školski (ali na redovnoj liniji!) minibus Senj-Oltari-Jablanac-Karaula (koji ev. prima samo 1-2 domaćina a ne i putnike namjernike za koje je premali - ponovo vlastito iskustvo)(i kojeg tj. linije danas više nema). Htio sam reći da ima (je bilo) uviđavnih prevoznika odn. posada (za Šibenčane imam još lijepih primjera) koji - iako im propisi možda ne dozvoljavaju prekomjerno krcanje - će ipak prevesti putnika u kraju gdje su mu prevozne mogućnosti ograničene, a kondukteru neće biti teško izaći i otvoriti prtljažni prostor.
Ali zaista, valjda kad imaš liniju Jadranska obala - Njemačka (i okolica), ostalo trpiš kao nužno zlo.
Za Prve majeve onih vremena narod je dosta putovao pa su i autobuseri zadovoljno trljali ruke brojeći šolde s redovnih i bis vožnji. Dakle, buseva je bilo, nije da nije. Prošlo nam je barem 5 Autotransovih, po modelu: usporavanje na horizontu, desni žmigavac, prvi desni kotač na ugibalište, zapanjeno lice vozača prizorom planinara s ruksacima, zadržavanje postojeće brzine, lijevi žmigavac, štura dalje prema Zadru. Da bi nam onda napokon stao - tko? - Šibenčanin!, onaj koji tu prolazi jedva dvaput dnevno, s neke linije Koper-Dalmacija (ili tako nekako; znam ja sve točno ali bih prije morao pogledati u tefter), jednako tako pun kao i Autotransi, možda i za nijansu puniji.
Ne mislim sad razglabati o Autotransovom doprinosu razvoju pasivnih podvelebitskih krajeva, jer je lokalni živalj ionako imao neka 2 autobusa dnevno koji će mu stat + Autotransov školski (ali na redovnoj liniji!) minibus Senj-Oltari-Jablanac-Karaula (koji ev. prima samo 1-2 domaćina a ne i putnike namjernike za koje je premali - ponovo vlastito iskustvo)(i kojeg tj. linije danas više nema). Htio sam reći da ima (je bilo) uviđavnih prevoznika odn. posada (za Šibenčane imam još lijepih primjera) koji - iako im propisi možda ne dozvoljavaju prekomjerno krcanje - će ipak prevesti putnika u kraju gdje su mu prevozne mogućnosti ograničene, a kondukteru neće biti teško izaći i otvoriti prtljažni prostor.
Ali zaista, valjda kad imaš liniju Jadranska obala - Njemačka (i okolica), ostalo trpiš kao nužno zlo.
Firma kojoj gazdu lovi Interpool i na tjeralici je Hrvatske, u istoj toj zemlji normalno radi, dobiva državne poticaje za spajanje otoka i obale i nikom ništa.. Živio Balkan!!!
Tomek- Moderator
- Broj postova : 447
Registration date : 07.04.2008
I autotransport šibenik je danas dogovorio najam par autobusa jednog zg privatnika, tako da tko zna gdje će ovo završiti.
Tomek- Moderator
Firma je pravna osoba i kao takva posluje, a sad misliš da bi gazdu Njemci puštali da šeta da ima potjernica. Ili ima njihovo državljanstvo pa je zaštičen. Ali onda nebi mogao iz Njemačke u druge zemlje.Tomek je napisao/la:Firma kojoj gazdu lovi Interpool i na tjeralici je Hrvatske, u istoj toj zemlji normalno radi, dobiva državne poticaje za spajanje otoka i obale i nikom ništa.. Živio Balkan!!!
Previše je bilo stvari u privatizaciji devedesetih koje bi trebalo rasčistiti, ali to se neće dogoditi nikada. Kako jedan bivši vozač, a danas vjerovatno kunski miljarder kaže:" Ko je jamio, jamio je."
kriticar- Moderator
Ako znaš nešto više, podijeli s nama.Tomek je napisao/la:I autotransport šibenik je danas dogovorio najam par autobusa jednog zg privatnika, tako da tko zna gdje će ovo završiti.
kriticar- Moderator
kriticar je napisao/la:Firma je pravna osoba i kao takva posluje, a sad misliš da bi gazdu Njemci puštali da šeta da ima potjernica. Ili ima njihovo državljanstvo pa je zaštičen. Ali onda nebi mogao iz Njemačke u druge zemlje.Tomek je napisao/la:Firma kojoj gazdu lovi Interpool i na tjeralici je Hrvatske, u istoj toj zemlji normalno radi, dobiva državne poticaje za spajanje otoka i obale i nikom ništa.. Živio Balkan!!!
Previše je bilo stvari u privatizaciji devedesetih koje bi trebalo rasčistiti, ali to se neće dogoditi nikada. Kako jedan bivši vozač, a danas vjerovatno kunski miljarder kaže:" Ko je jamio, jamio je."
Ima Njemačko državljanstvo i ne napušta Njemačku.
Tomek- Moderator
Ako je tako naši mu mogu staviti soli na rep.
Naši ga jedino mogfu osuditi kad ga uhvate, ako je kriv i eventualno mu oduzeti imovinu, i to samo ako je stečena protuzakonito.
Do tada Autotrans posluje ravnopravno kao i svaka druga firma u Hrvatskoj.
Naši ga jedino mogfu osuditi kad ga uhvate, ako je kriv i eventualno mu oduzeti imovinu, i to samo ako je stečena protuzakonito.
Do tada Autotrans posluje ravnopravno kao i svaka druga firma u Hrvatskoj.
kriticar- Moderator
Ima Njemačko državljanstvo i oni ga ne žele izručiti. Pred par godina je pisalo u novinama da se čak i pojavio (provocirao) na skupu tadašnje premijerke u Njemačkoj!
ikar- Moderator
- Broj postova : 1133
Registration date : 29.02.2008
Činjenica je da netko od nas otvori firmu i spoji otoke sa kopnom nebi ni blizu tolike love dobio. To je sve jedan uhodani sustav bivše vlasti koja je puno love vrtila i kroz prometni sektor, u prijevozu točnije preko svojih firmi koje su Autotrans, APP ,Promet MA, Presečki, Autoturist...
Tomek- Moderator
Stranica 4 / 8. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Stranica 4 / 8.