Vlakovi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine

+22
Miha
Drempa
portos
kobler
nukleusri
Phalanx
Marioo
Narcis
Pfaff
Jean
Thommo
Trol_Rijeka
kiki273
cokla
LLeon
ikar
klemenčič
file
ZlayoZg
gorgoroth
novi_shef
kico101
26 posters
Započni novu temu   Odgovori na temu

Vlakovi :: Ostalo :: Razno

Stranica 7 / 11. Previous  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Next

Go down

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 Empty Re: Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine

Postaj by Gost pon stu 30, 2009 6:34 pm

ZlayoZg je napisao/la:
tomo je napisao/la:Samo, kvragu, nije mi jasna ta formulacija "vanjski prometnik".
Inače postoje unutarnji i vanjski prometnik.Unutarnji radi u prometnom uredu,a vanjski na peronu. ...
Ma i dalje mi se čini da ja na Škrljevu samo jedan prometnik mada to nemogu 100% tvrditi.
ZlayoZg je napisao/la:... Ili zašto nije tražio neki pisani dokaz da je proba izvršena i da je sve u redu?Time bi sebe ogradio od odgovornosti...
Izgleda da bi mu se ovo moglo obit o glavu!!! Danas moraš imat papir skoro za svaki k...c! Zlu ne trebalo.

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 Empty Re: Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine

Postaj by Narcis pon stu 30, 2009 6:36 pm

Ali kada neki puta ideš na povjerenje, na žalost to povjerenje te u dotičnoj situaciji može dobrahno s--bati. Evil or Very Mad

Narcis
Administrator
Administrator

Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008

[Vrh] Go down

Postaj by ZlayoZg pon stu 30, 2009 6:38 pm

tomo je napisao/la:
ZlayoZg je napisao/la:
tomo je napisao/la:Samo, kvragu, nije mi jasna ta formulacija "vanjski prometnik".
Inače postoje unutarnji i vanjski prometnik.Unutarnji radi u prometnom uredu,a vanjski na peronu. ...
Ma i dalje mi se čini da ja na Škrljevu samo jedan prometnik mada to nemogu 100% tvrditi.
Nisam to govorio za Škrljevo,nego općenito.I meni se čini da je samo jedan prometnik u Škrljevu u smjeni.
ZlayoZg
ZlayoZg
Administrator
Administrator

Broj postova : 3065
Registration date : 19.09.2008

[Vrh] Go down

Postaj by Gost pon stu 30, 2009 6:40 pm

ZlayoZg je napisao/la:Nisam to govorio za Škrljevo,nego općenito.I meni se čini da je samo jedan prometnik u Škrljevu u smjeni.
Bit će to k'o po običaju ... novinarska posla yes .

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Stjepan pon stu 30, 2009 8:53 pm

Narcis je napisao/la:Tu mi nešto ne drži vodu, ako su na prva tri vagona bile isključene kočnice, zašto ti vagoni nisu izdvojeni iz vlaka?

Po pravilima u tom slučju se ili ostave vagoni (što se rijetko ili skoro nikad ne čini) ili se vlaku po znanoj formuli smanji brzina.
U ovoj nesreći ne razumijem ako nije bilo pisanih tragova,kako su utvrdili da je pregledač nekog obavijestio,rekla-kazala od nekad na željeznici ne važi,možda su imali svjedoke,jer najmanje,da bi to bilo po propisima,je morao i pregledač biti pored ova dva okrivljenika,jer ni on nije sve uradio kako treba,tj.gdje su njegovi dokazi-pismena obavijest o isključenim kočnicama.

I meni se čini da je samo jedan prometnik u Škrljevu u smjeni.

Meni su na "Željeznicama" rekli da su dva u smjeni.
Stjepan
Stjepan

Broj postova : 467
Registration date : 12.03.2009

[Vrh] Go down

Postaj by Gost pon stu 30, 2009 9:30 pm

Stjepan je napisao/la:... Meni su na "Željeznicama" rekli da su dva u smjeni.
Ispitat ću ja to na licu mjesta! Da ne ostane na rekla-kazala.

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Gost uto pro 01, 2009 8:01 am

Potvrda jučerašnje vijesti, članak u današnjem Novom listu:

OPĆINSKOM DRŽAVNOM ODVJETNIŠTVU PODNESENA KAZNENA PRIJAVA ZA IZLIJETANJE TERETNOG VLAKA NA PEĆINAMA

Policija za nesreću okrivila strojovođu i prometnika

Strojovođi Nenadu Juričiću i prometniku na postaji Škrljevo Draženu Mariniću prijeti zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 462625 RIJEKA – Strojovođa Nenad Juričić (35) iz Rijeke i prometnik na željezničkoj postaji Škrljevo Dražen Marinić (35) iz Josipdola kazneno su prijavljeni zbog osnovane sumnje da su izazvali tešku željezničku nesreću koja za posljedicu ima visoku materijalnu štetu. To je samo djelić još uvijek nedovršene istrage nesreće koja se prije desetak dana dogodila na riječkom kolodvoru Sušak – Pećine kada je teretna kompozicija sa 16 vagona bez kontrole velikom brzinom ušla u stanicu i pritom pričinila veliku materijalnu štetu. Strojovođa Juričić koji se nalazio za upravljačem lokomotive te njegov kolega u Škrljevu Marinić bit će kazneno prijavljeni redovnim putem, a u dogovoru s nadležnim Općinskim državnim odvjetništvom.
Očevid željezničke nesreće nije okončan, tek se očekuje detaljan pregled lokomotive i triju vagona, no u dosadašnjem tijeku istrage iskristalizirale su se konkretne kaznene prijave kojom su za sada obuhvaćene dvije osobe. Ravnateljstvo policije izvijestilo je da dvojicu osumnjičenih terete za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće opisano u čl. 272. st. 1. Kaznenog zakona. Za to je kazneno djelo moguća zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.
Policija je izvijestila i da su dvojica osumnjičenih prekršila propise o sigurnosti željezničkog prometa i povrijedila opća pravila struke te odredbe pravilnika i uputa (Prometnog pravilnika, Pravilnika o načinu i uvjetima za sigurno obavljanje tijeka željezničkog prometa, Upute o kočenju vlakova, Upute za rad radnika u vuči vlakova i pravila koja proistječu iz opisa poslova radnih mjesta koje obavljaju).
Prvoosumnjičenoga vanjskog prometnika tereti se da je na željezničkom kolodvoru Škrljevu dopustio da vlak krene prema Rijeci iako ga je preglednik vagona upozorio da su na prva tri vagona, zbog istrošenosti pločica, isključene kočnice. Tako, smatra policija, nije osigurao uvjete u kojima bi vlak sigurno prometovao, što je bio dužan učiniti. Strojovođu se, pak, tereti da je pokrenuo vlak iako ga je pregledač vagona upozorio na problem s kočnicama, zbog čega se vlak nekontrolirano kretao, iskliznuo iz tračnica i na kraju se prevrnuo.
Po policijskoj procjeni, željeznička nesreća uzrokovala je štetu od najmanje pet milijuna kuna. Nakon nesreće 21. studenoga, u kojoj su lakše ozlijeđeni pomoćnik strojovođe i dvoje prolaznika, strojovođa vlaka Nenad Juričić žalio se na ponašanje policije tijekom višesatnog ispitivanja tvrdeći da je bio izložen pritisku da »prizna što se dogodilo«. Riječka policija odbila je te optužbe. Iz Sindikata strojovođa Hrvatske izražavali su sumnju da je nesreću uzrokovala sabotaža, što je Uprava Holdinga HŽ-a odlučno opovrgnula. Predsjednik sindikata strojovođa Nenad Mrgan smatra da policija nedovoljno poznaje propise u HŽ-u.
– Ono što stalno ponavljam jest činjenica da je Juričić prilikom prijave vlaka u Škrljevu očekivao od pregledača vagona i prometnika vlakova neku reakciju na prigovor da »nešto nije u redu«. No, osim riječi »polazak« koje mu je uputio prometnik, strojovođa Juričić ništa u pisanom tragu nije dobio, kaže Mrgan koji se nada da će Općinsko državno odvjetništvo odbaciti kaznenu prijavu.
Putnički promet prema Zagrebu ponovo je uspostavljen proteklog vikenda, a zajedno s teretnim odvijao se samo jednim kolosijekom na dijelu pruge na kojem je vlak izletio. Do sada je s mjesta nesreće uklonjeno 13 vagona, kao i najveći dio razasutog koštanog brašna. Drugi i treći kolosijek su popravljeni, kažu u HŽ-u, dok će radovi na sanaciji posve uništenog trećeg kolosijeka i kontaktne električne mreže trajati još dvadesetak dana, pri čemu s bočnih kolosijeka još treba ukloniti lokomotivu i tri vagona. O uzrocima nesreće i dalje ne žele govoriti, dok ne završi istraga koju vodi posebno formirano povjerenstvo HŽ-a.
Djelatnici Metisa i jučer su s pruge čistili ostatke koštanog brašna pomiješane sa zemljom i tucanikom ispod samih kolosijeka pruge.
– Preostalo brašno i onečišćeni tucanik usisavaju se posebnim strojevima te će biti zbrinuti na odgovarajući način. Tucanik onečišćen koštanim brašnom i uljem iz uništenog vlaka najvjerojatnije će biti u potpunosti uklonjen te zamijenjen novim, no još je potrebno procijeniti na kolikom potezu će se izvršiti zamjena, rekla je Dajana Dobrović, suradnica za odnose s javnošću u Metisu.

Slavica KLEVA, Marinko GLAVAN

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by cokla uto pro 01, 2009 9:07 am

no no no no no no no no
cokla
cokla

Broj postova : 759
Registration date : 18.03.2008

[Vrh] Go down

Postaj by Narcis uto pro 01, 2009 10:46 am

Ma ovo stvarno nema smisla!
Strojovođa je krenuo prema Rijeci, samoinicijativno nije sigurno. Tko mu je dao ZELENO ????
Ma tu bi se dalo diskutirati do nove godine, ali uzalud je...

Narcis
Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Postaj by novi_shef sri pro 02, 2009 8:58 am

Jutros bi trebalo početi izvlačenje lokomotive i vagona.

novi_shef
Moderator
Moderator

Broj postova : 1216

[Vrh] Go down

Postaj by Gost sri pro 02, 2009 11:03 am

novi_šef je napisao/la:Jutros bi trebalo početi izvlačenje lokomotive i vagona.
E je*avati ga mrgreen dežurni fotograf je danas bil na drugom kraju grada no no a jutros nije palio komp.

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Gost sri pro 02, 2009 2:00 pm

Sjetil sam se da imam i fotku od sinoć sa HTV-ovog txt-a. Ovo postaje k'o "je*e lud zbunjenog" i na koncu će ispast da nitko nije kriv!!! Uostalom, pročitajte!

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 Dsc00610k

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Pfaff sri pro 02, 2009 2:06 pm

novi_šef je napisao/la:Jutros bi trebalo početi izvlačenje lokomotive i vagona.
Nije bilo druge već fotić u šape pa da vidimo. Dok sam se spuštao prema stanici, začuo sam s izvlačnjaka brundanje. Ispred (iza?) žutre i ona slavna tri vagona stajala je manevra s radnim vagonom opremljenim kranom. Nažalost, bolju sliku nisam mogao učiniti.

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 StanicaPecineNesreca001

Na peronu sam sreo vinovnika ove moje mini-ekspedicije. Upravo je išao u Tovar centar nabaviti hranu pa je odlučio vidjeti što se zbiva.

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 StanicaPecineNesreca002

Onda sam mu blagonaklono dopustio da on slika mene
(Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 Kilroy2)

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 StanicaPecineNesreca003

Na izvlačnjaku su sanirali najveći dio štete tako da je pruga upotrebljiva

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 StanicaPecineNesreca004

I na ostatku stanice se radi punom parom

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 StanicaPecineNesreca005

Ovdje je odvalilo portal...

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 StanicaPecineNesreca006

... o čemu zorno svjedoče ostaci

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 StanicaPecineNesreca007

Ovo bih ja nazvao "Šinski vuk u pokušaju"

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 StanicaPecineNesreca008

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 StanicaPecineNesreca012

Evo manevre. Idem se provući kraj nje

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 StanicaPecineNesreca009

Prevrnuti kontejner je na drugom vagonu iza lokse, a ispred radnog vagona je treći vagon koji je putem izgubio postolja pa sad leži na tračnicama te ga brenerima rasjecaju na komade koji se onda krcaju na radni vagon i odvoze. Ne znam samo zašto se HŽ s time muči, da su pustili one naše crnomanjaste s Rujevice, oni bi to za dva dana u zubima odnijeli Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 Roll

U nastavku se moj CSI pokušaj pretvorio u čistu špijunažu jer su me jake snage MUP-a napirile s poprišta uz napomenu da se nesmije slikavat' jerbo da uviđaj još nije završen...

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 StanicaPecineNesreca010

Inače su bili ljubazni. Evo slijedim mladog uviđajca

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 StanicaPecineNesreca011

Cijela je stanica puna polomljenih komada tračničkog pribora

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 StanicaPecineNesreca013

Prvi kolosijek je još van funkcije, ali su HŽ-ovci u punoj funkciji. Naravno, nije potrebno naglašavaiti da je baš danas u Rijeci konačno granulo sunce pa imam kontra svjetlo kakvo samo mogu poželjeti... Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 Krepah

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 StanicaPecineNesreca014

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 StanicaPecineNesreca015

Ova deformacija je nastala točno kod mjesta gdje je vlak pokosio novi portal (ko im je kriv kad su ga tu stavili Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 Mrgreen)

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 StanicaPecineNesreca016

Kad sam zadnji put slikao ovaj kolodvor, ovo je još ponosno stajalo na stupu

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 StanicaPecineNesreca017

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 StanicaPecineNesreca018

na Kvarneru – vedro!

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 StanicaPecineNesreca019

Ovaj signal je nov-novcat. Pokojnika je pokosilo

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 StanicaPecineNesreca020

Zgodna improvizacija. Na starom stupu nosaču su pričvršćene dvije konzole koje drže nosače KV-a

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 StanicaPecineNesreca021

Da su bar otišli na marendu...

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 StanicaPecineNesreca022

Uzemljivač na I. kolosijeku

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 StanicaPecineNesreca023

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 StanicaPecineNesreca024

I brava na skretnici prema izvlačnjaku

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 StanicaPecineNesreca025

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 StanicaPecineNesreca026

Evo, počeli su krcati komade vagona

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 StanicaPecineNesreca027

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 StanicaPecineNesreca028

Opet sam na gornjem položaju

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 StanicaPecineNesreca029

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 StanicaPecineNesreca030

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 StanicaPecineNesreca031

Malo šuljanja kroz vrtove – žutka je još uvijek među maćuhicama. Vidi se i prvi vagon s kontejnerom.

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 StanicaPecineNesreca032

Drugi vagon s izvrnutim kontejnerom. Kontejner izgleda neoštećen, ali će ga morat raspilit jer je vagon izbačen s kolosijeka, a ne znam kako bi to sve skupa poravnali...

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 StanicaPecineNesreca033

Vidi se kako je vagon izbačen s kolosijeka na suprotnu stranu od kontejnera.

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 StanicaPecineNesreca034

Manevra je u međuvremenu otišla, a vidi se polovica raspiljenog trećeg vagona.

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 StanicaPecineNesreca035

Osobno ne vjerujem da će se danas išta ozbiljno pomicati. Osim ako to ne kane činiti noću da se dodatno ne uzbuđuje javnost???

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 7 Buhoslav
Pfaff
Pfaff
Administrator
Administrator

Broj postova : 11497
Registration date : 17.03.2008

[Vrh] Go down

Postaj by Narcis sri pro 02, 2009 2:13 pm

Zanimljiva fotokronika, a i prošao si "Lišo" na susretu s plavcima. mrgreen. Neki naši kolege nisu bili te sreće prije nekoliko dana. Rolling Eyes

Narcis
Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Postaj by Pfaff sri pro 02, 2009 2:16 pm

Narcis je napisao/la:... a i prošao si "Lišo" na susretu s plavcima. mrgreen. Neki naši kolege nisu bili te sreće prije nekoliko dana. Rolling Eyes
Ma, ja sam ti čudo za PR rolling on the floor

Pfaff
Pfaff
Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Postaj by Gost sri pro 02, 2009 2:24 pm

Pfaff je napisao/la:Ma, ja sam ti čudo za PR rolling on the floor
Ozbiljan, šarmantno prosjed sa bradicom, visok ... pa tko bi takvom odolio i ne mu dozvolio fotkanje kul .

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Narcis čet pro 03, 2009 3:31 pm

Uskoro očekujte ovdje ponovo ekskluzivu by tomo. yes yes

Narcis
Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Postaj by Narcis čet pro 03, 2009 4:41 pm

Tomo mi je javio da su 2 vagona spuštena, slike navečer.

Narcis
Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Postaj by Pfaff čet pro 03, 2009 5:12 pm

Narcis je napisao/la:Uskoro očekujte ovdje ponovo ekskluzivu by tomo. yes yes
Znači da nije zadržan na lečenju - već me zabrinuo, cijelo jutro se ne javlja... grinko

Pfaff
Pfaff
Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Postaj by Narcis čet pro 03, 2009 6:15 pm

Ma koje liječenje daj, cijelo jutro je na terenu. lud od smijeha rolling on the floor

Narcis
Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Postaj by Pfaff čet pro 03, 2009 6:58 pm

Narcis je napisao/la:Ma koje liječenje daj, cijelo jutro je na terenu. lud od smijeha rolling on the floor
Još jedan SIMULANT! :skok :

Pfaff
Pfaff
Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Postaj by Narcis čet pro 03, 2009 7:04 pm

Dok je pruge, vlakova, vagona, EVP-a, ne treba ni tablete ni injekcije, ma kakva alergija. Alergija te more doma uhvatit, ma ne na pruzi. laugh 2

Narcis
Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Postaj by Gost čet pro 03, 2009 7:33 pm

Narcis je napisao/la:Dok je pruge, vlakova, vagona, EVP-a, ne treba ni tablete ni injekcije, ma kakva alergija. Alergija te more doma uhvatit, ma ne na pruzi. laugh 2
Krivo si povezal! Nije u pitanju bila alergija nego astma a to je morat ćeš priznat gore od alergije Wink . Što se tiče foto-reporta ... uskoro, vrlo uskoro!!!

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Narcis čet pro 03, 2009 7:34 pm

Dobro je dobro, bitno da ne moramo pisati postove u onoj temi. grinko

Narcis
Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Postaj by Gost čet pro 03, 2009 8:41 pm

Narcis je napisao/la:Dobro je dobro, bitno da ne moramo pisati postove u onoj temi. grinko
To je istina mrgreen

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 7 / 11. Previous  1, 2, 3 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11  Next

[Vrh]

- Similar topics

Započni novu temu   Odgovori na temu

Vlakovi :: Ostalo :: Razno