Vlakovi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine

+22
Miha
Drempa
portos
kobler
nukleusri
Phalanx
Marioo
Narcis
Pfaff
Jean
Thommo
Trol_Rijeka
kiki273
cokla
LLeon
ikar
klemenčič
file
ZlayoZg
gorgoroth
novi_shef
kico101
26 posters
Započni novu temu   Odgovori na temu

Vlakovi :: Ostalo :: Razno

Stranica 8 / 11. Previous  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11  Next

Go down

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 Empty Re: Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine

Postaj by Gost čet 3 pro 2009 - 20:41

Danas je bilo dosta živo na Pećinama. Kobler mi je ujutro javio da je pomoćmi vlak na Pećinama i da se spremaju nešto radit. Kako sam ja morao na pregled tako sam se ja ukazao par sati kasnije. Prvo što sam vidio kad sam se spustio do pruge je da radnici pripremaju novi portal te sam odlučio krenut sa snimanjem otuda pa prema dolje do stanične zgrade. U među vremenu je prošao i ... nisam siguran što je putnički ili brzi no to nije ni važno. Vukla je 102-ka i laganom vožnjom. Sjetit ćete se gdje je onaj zidani roštilj koji je stradao, e tamo sam snimao putnički ... e tamo nemojte snimat!!! Tamo smrdi k'o kuga. U jednom trenutku sam doslovno ostao bez zraka i brzo pobjegao otuda. Polako sam otišao do stanice i tamo opet muuving. Dolazi 011 sa Brajdice i ide za Rijeku (fotografije toga u drugom podforumu). I tada sam spazio karavelu 003 na izvlačnjaku i ronda i ronda ... ode ja tamo snimit ali ne k'o Pfaff sa pruge (ni dalo srce u junaka mrgreen). Tad spazim njih trojicu kako mi idu u susret i naravno da sam ih pital ako će bit uskoro kakavog muvinga. Čovjek mi kaže da neće tako da sam otišao do mame. Ipak je pozicija sa nebodera bolja. No, jesam, dočekao sam micanje vagona ali ... pao je već sumrak i te fotke su malo lošije kvalitete! kad smo supruga i ja išli doma onda je karavela sa pomoćnim vlakom otišla natrag u Rijeku. Lokomotiva je na redu sutra. Valjda! Na fotke neću stavljat komentar jer sam sve napisal u uvodu.

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 100_0561

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 100_0564

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 100_0565

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 100_0566

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 100_0567

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 100_0569

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 100_0570

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 100_0572

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 100_0573

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 100_0575

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 100_0576

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 100_0577

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 100_0578

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 100_0579

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 100_0580

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 100_0584

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 100_0598

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 100_0603

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 100_0606

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 Empty Re: Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine

Postaj by Gost čet 3 pro 2009 - 20:41

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 100_0607

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 100_0608

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 100_0609

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 100_0610

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 100_0617

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 100_0623

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 100_0637

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 100_0642

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 100_0648

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 100_0650

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 100_0651

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Narcis čet 3 pro 2009 - 20:46

Super tomo na pravom mjestu u pravo vrijeme, a vidim i karavelica 003 da je uskrsnula. mrgreen

Narcis
Administrator
Administrator

Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008

[Vrh] Go down

Postaj by Pfaff čet 3 pro 2009 - 21:40

Jako dobro. A Ti je mat dala čagod i za pod zubić? Da se, brižan, ne zbatiš od psiofizićkijeh napora???

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 Buhoslav
Pfaff
Pfaff
Administrator
Administrator

Broj postova : 11496
Registration date : 17.03.2008

[Vrh] Go down

Postaj by Gost čet 3 pro 2009 - 21:49

Ni mat, sestra. Bokunić mesića mrgreen . Inače, mat mi je slabo pokretna.

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by kobler čet 3 pro 2009 - 22:03

Ovo služi kao pojašnjenje Tominog posta.

Zvao sam jutros Tomu jer sam s balkona vidio (i mobitelom zabilježio) početak jutrošnjeg muvinga iliti nastavak jučerašnjeg, o čemu je tako uspješno izvjestio treći starkelja, naime Pfaff.
Bit će ovo kratko, jer je iz Rijeke došla manevra i odmah se uputila na šturc.
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 Slika0215

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 Slika0201

Malo zatim, spustila se grupa radnika
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 Slika0202

U međuvremnu je prošao vlak za Rijeku
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 Slika0206

A manevra se predomislila i vratila...
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 Slika0207

i ukrcala boce s plinom (od Tome znamo - za rezanje vagona). Inače, stigle su i jake snage Metisa (ipak je vagon njihov pacijent, izgleda).
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 Slika0213

Nakrcani radni vagon guran manevrom vratio se usamljenoj trojci.
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 8 Slika0215

I to je to. Morao sam otići, pa sam zvao Tomu.
kobler
kobler

Broj postova : 472
Registration date : 03.03.2008

[Vrh] Go down

Postaj by Gost čet 3 pro 2009 - 22:12

Htio bi vam skrenut pažnju na jedan detalj a koji se bolje vidi na ovoj Koblerovoj fotografiji ...
https://2img.net/h/i167.photobucket.com/albums/u131/kobler1/forum/Slika0202.jpg
... oko grma krajnje lijevo ... nema poluga križne skretnice! Nisam skužio na koju foru su "utvrdili" skretnicu da im ne "pobjegne".

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Narcis čet 3 pro 2009 - 22:16

A znaš da su je morali utvrditi nekako, ne vjerujem da su išli ovako na blef. Wink

Narcis
Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Postaj by Gost čet 3 pro 2009 - 22:18

Ne ne ne, nisu išli samo tako. Pa pazi, karavela je išla gore, pa nebi riskirali da im i ona sklizne. Snimio bi ja i to ali je bilo puno radnika a nije mi se dalo objašnjavat što i kako.

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Pfaff čet 3 pro 2009 - 22:22

tomo je napisao/la:Htio bi vam skrenut pažnju na jedan detalj a koji se bolje vidi na ovoj Koblerovoj fotografiji ...
https://2img.net/h/i167.photobucket.com/albums/u131/kobler1/forum/Slika0202.jpg
... oko grma krajnje lijevo ... nema poluga križne skretnice! Nisam skužio na koju foru su "utvrdili" skretnicu da im ne "pobjegne".
Nisi pažljivo gledao:

Pfaff
Pfaff
Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Postaj by Narcis čet 3 pro 2009 - 22:25

Vidiš da je osigurana skretnica. grinko

Narcis
Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Postaj by ikar čet 3 pro 2009 - 22:35

To je ambulantna brava.
ikar
ikar
Moderator
Moderator

Broj postova : 1134

[Vrh] Go down

Postaj by Gost čet 3 pro 2009 - 23:02

Pfaff je napisao/la:...
Nisi pažljivo gledao:
...

Priznajem, my fault Embarassed ! Vidio jesam ali nije ostalo zapamćeno. Je*at ga ... zub mrgreen ... vremena!

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by novi_shef pet 4 pro 2009 - 13:55

Priča je gotova. Prema Rijeci je prošao vlak u slijedećem sastavu: 2063 003 + 1061 104 + dva vagona radnog vlaka + vagon s kontejnerom + pomoćni vagon + TMD + manevra 060

novi_shef
Moderator
Moderator

Broj postova : 1216

[Vrh] Go down

Postaj by Narcis pet 4 pro 2009 - 14:13

novi_šef je napisao/la:Priča je gotova. Prema Rijeci je prošao vlak u slijedećem sastavu: 2063 003 + 1061 104 + dva vagona radnog vlaka + vagon s kontejnerom + pomoćni vagon + TMD + manevra 060
Znači izvučeno je sve van, a ima li koja slikica? mrgreen

Narcis
Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Postaj by Pfaff pet 4 pro 2009 - 14:13

Je. Prošli su kraj mog ureda, al' se nisu najavili pa niš od fotke.

Oće li babi popraviti škalice do njenog povrtnjaka na izvlačnjaku? rolling on the floor

Pfaff
Pfaff
Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Postaj by Gost pet 4 pro 2009 - 18:25

Je*at ga, garant je 104-ka otišla do okretnice! Treba nać kakvu vezu za uć nutra i snimit je. Ima ki kakovu ideju? Pada kemu ča mudreg na pamet kako uć nutra?

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Narcis pet 4 pro 2009 - 18:44

Ku je Ivka u smjeni na porti bi te mogla pustit unutra, mi se čini da je najbolje popodne ili preko vikenda. Ali ako je zatvorena unutra u radioni (a vjerojatno je) onda ni kruha. no no

Narcis
Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Postaj by Pfaff pet 4 pro 2009 - 19:08

Nema druge - trebat će onog drugog simulanta strpat u auto pa šnjim do okretaljke...

Pfaff
Pfaff
Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Postaj by Gost pet 4 pro 2009 - 19:22

Narcis je napisao/la:Ku je Ivka u smjeni na porti ...
Zadnji put nas je bome lipo otpravila neobavljena dela sad
Pfaff je napisao/la:Nema druge - trebat će onog drugog simulanta strpat u auto pa šnjim do okretaljke...
Ja! Kad on počne mahat z onin papirićen od Ministarstva niki mu ne more reć ne yes mrgreen . Mi ostali ćemo se šlepat na njegovoj muke lud od smijeha kul

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Narcis pet 4 pro 2009 - 19:48

Nas je otpravila kad smo ušli unutra kuda ni trebalo jbg. grinko
Ma pokle se malo smekšala je. yes

Narcis
Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Postaj by Gost pet 4 pro 2009 - 21:52

I ja san bil oni put ma to o čen pišen smo bili mannas, Veki i moja malenkost mrgreen . Znaš kako ja znan razvest priču (mi smo ti i ti, bi mogli malo slikat? Bi mogli slikat Litorinu?) ma nas je lipo glat otpravila. To je bilo nekako oko one barufe sa nagibalon. I tako smo pokunjeni prošli va bazu mrgreen (čitaj: "Cres") utopi tugu va bire yes . Izgjeda da pokle više niki ni ni pokušal uć na okretnicu (mislin na RF-ove ne na delavce mrgreen [moran to nagalsit perćhe Pfaff svašta more iz ovoga iskonstruirat rolling on the floor lud od smijeha kul ]).

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Jean pet 4 pro 2009 - 23:27

tomo je napisao/la:...To je bilo nekako oko one barufe sa nagibalon...

Nije! Kad je bila barufa sa nagibnim, naše dozvole za fotografiranje su taman bile u procesu ishodovanja (a baš se poklopio taj događaj sa godišnjim odmorima u KK HŽ), pa sam samo odgovor na upit čekao skoro mjesec dana (potpuno razumljivo!). Kad smo krajem osmog mjeseca dobili dozvole za fotkanje, išli smo na okretnicu sa Zlayom i Drempom i sve je bilo OK (sjećate se da smo čuvaru tada mahali dozvolama i iskaznicama). Vi ste išli ponovno krajem rujna ili početkom listopada, znači - nije baš prošlo toliko vremena da nitko nije bio dolje...

Jean
Moderator
Moderator

Broj postova : 2140
Registration date : 04.09.2008

[Vrh] Go down

Postaj by Gost sub 5 pro 2009 - 9:25

Jean je napisao/la:... Vi ste išli ponovno krajem rujna ...
Embarassed ! I nije nam pomogla dozvola nego nas je uputila kod nekog lokalnog šefa ... hm Question ... Vuče? Nisam siguran više! Uglavnom, otišli smo razočarati :tease: .

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Thommo sub 5 pro 2009 - 23:08

Kaže mi Glažar da se ne može isčitati brzina izlijetanja vlaka, jer su loksi kotači bili blokirani i brzina je nula!
Žutke su namještene da zavode "emergency" zaustavljanje, tj. brzo kočenje automatski na 80km/h. On misli da je moguće da loksa ima gaaadno podvezene kotače (da imaju ravni dio gdje su kotači blokirani klizali po šini).

Dakle, vjerojatno je 104 radila bump-bump na putu do kolodvora.
Thommo
Thommo

Broj postova : 2345

http://hobipoint.com

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 8 / 11. Previous  1, 2, 3 ... 7, 8, 9, 10, 11  Next

[Vrh]

- Similar topics

Započni novu temu   Odgovori na temu

Vlakovi :: Ostalo :: Razno