Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine
+22
Miha
Drempa
portos
kobler
nukleusri
Phalanx
Marioo
Narcis
Pfaff
Jean
Thommo
Trol_Rijeka
kiki273
cokla
LLeon
ikar
klemenčič
file
ZlayoZg
gorgoroth
novi_shef
kico101
26 posters
Stranica 4 / 11. • 1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11
Re: Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine
Prolazeći Pećinama, uvijek sam se pitao bi li rampa (izvlačnjak) za slučaj nesreće uspjela zaustaviti jureći vlak iz pravca Gorskog kotara. Nekako mi je djelovala prekratko, međutim sada se pokazalo da su ugarski projektanti bili i više od sto godina ispred svoga vremena... I u tome je "sreća u nesreći", da jureći vlak nije nastavio putem zavoja pred riječkim kolodvorom u kojem bi zasigurno iskočio. Sreća je i u tome što se sve dogodilo ipak u kasnim noćnim satima, i što teret nije bio eksplozivan, kao što to može biti.
U svakom slučaju, ovo je samo još jedan od kancerogenih simptoma stanja u HaŽeu. Nakon Rudina, svih mogućih afera u verziji "barba Luka", i ovog "šlaga na tortu", putnički prijevoz na našim željeznicama bi zaista mogao postati avanturizam...
U svakom slučaju, ovo je samo još jedan od kancerogenih simptoma stanja u HaŽeu. Nakon Rudina, svih mogućih afera u verziji "barba Luka", i ovog "šlaga na tortu", putnički prijevoz na našim željeznicama bi zaista mogao postati avanturizam...
Registration date : 29.02.2008
Nemojte me krivo shvatit, neželim u nikoga uprijeti prstom jer sam i ja imao istu misao ali moram Vam svima skrenut pažnju na jednu vrlo bitnu činjenicu ...
... vlak ni pod razno nije mogao završiti na pruzi za Rijeku jer je vlak išao za Brajdicu i bio je na tom pravcu. Lokomotiva i tri vagona su skrenuti na šturc samo da ne nastane još veća šteta na tračnicama a i da se okrnjena kompozocija zaustavi.Thommo je napisao/la:Kaže mi Glažar da je normalno da pri skretanju za Brajdicu, vlak prolazi prvim kolosijekom! Znači da su ulazne skretnice bile u normalnom položaju.
Max. brzina u skretanje u Pećinama je 35km/h.
Gost- Gost
tomo je napisao/la:vlak ni pod razno nije mogao završiti na pruzi za Rijeku jer je vlak išao za Brajdicu i bio je na tom pravcu. Lokomotiva i tri vagona su skrenuti na šturc samo da ne nastane još veća šteta na tračnicama a i da se okrnjena kompozocija zaustavi.
Yup. Nakon što sam malo temeljitije pregledao sve materijale s foruma, to je zaista točno. Međutim, to je točno samo za ovaj vlak, a nakon svega ovih mjeseci, ne znam tko može garantirati da se isto neće ponoviti i s onim koji bude imao relaciju prema Rijeci... i ne daj Bože da to bude neki s oznakom B, IC, ili Putn.
Ne bi me čudilo. Kriza je, ako se željeznica pokaže kao nesigurno prijevozno sredstvo, tko će dobiti njezin dio kolača?gorgoroth je napisao/la:Sada se počelo i o nekakvoj diverziji pričati
Želiš reći da su ono malo uzbrdice i 2 lehe salate zaustavili 200 tona čelika? Kada se otkačio 4. vagon i zaustavio ostatak kompozicije, Žutka se riješila balasta koji ju je gurao nizbrdo i u 650 metara zakočila sebe i 3 vagona (pomogao je i zadnji vagon koji je iskočio iz tračnica). Da Žutka nije kočila završila bi preko izvlačnjaka skupa sa strojovođama u usjeku prema tunelu Brajdica.Phalanx je napisao/la:Prolazeći Pećinama, uvijek sam se pitao bi li rampa (izvlačnjak) za slučaj nesreće uspjela zaustaviti jureći vlak iz pravca Gorskog kotara. Nekako mi je djelovala prekratko, međutim sada se pokazalo da su ugarski projektanti bili i više od sto godina ispred svoga vremena...
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Phalanx je napisao/la:Prolazeći Pećinama, uvijek sam se pitao bi li rampa (izvlačnjak) za slučaj nesreće uspjela zaustaviti jureći vlak iz pravca Gorskog kotara. Nekako mi je djelovala prekratko, međutim sada se pokazalo da su ugarski projektanti bili i više od sto godina ispred svoga vremena... I u tome je "sreća u nesreći", da jureći vlak nije nastavio putem zavoja pred riječkim kolodvorom u kojem bi zasigurno iskočio. Sreća je i u tome što se sve dogodilo ipak u kasnim noćnim satima, i što teret nije bio eksplozivan, kao što to može biti.
A na televiziji lokalna stanarka izjavi da će tužiti HŽ jer su joj skrenuli vlak pred njeno dvorište,valjda bi bila sretnija da se sjurio u centar grada
gorgoroth- Broj postova : 1513
Registration date : 18.06.2008
Ne mogu vjerovat, ovca glupa, ako je to istina.gorgoroth je napisao/la:A na televiziji lokalna stanarka izjavi da će tužiti HŽ jer su joj skrenuli vlak pred njeno dvorište,valjda bi bila sretnija da se sjurio u centar grada
Onda nek HŽ uzvrati protutužbom za neovlašteno korištenje (sadnju salate) svoje infrastrukture.
Ma kakva tužba za skretanje u dvorište??? Lokomotiva je najnormalnije zaustavljena na kolosijeku. To što je dotična gospođa godinama, vjerojatno besplatno, koristila navedeni kolosijek kao dvorište ne znači da se HŽ odrekao te površine ili tog kolosijeka. Neka zahvali dragom Bogu što je stanje u državi i na HŽ-u takvo da nitko nju neće tužiti zbog uzurpacije tuđeg vlasništva i dovođenja u opasnost života i imovine posađenim biljkama i stvarima (vaze, stolice...) na koje je žutka naišla pri zaustavljanju!
Registration date : 04.09.2008
Večeras je bilo poprilično živo na "radilištu". Na drugom kolosijeku dizalica, te nešto dalje prema istoku 2063 008, a na trećem 2063 014 sa kompozicijom žutih vagona i na kraju vagonima na koje su ukrcavani manje oštećeni kontejneri. Gledalaca: barem 200, od kojih neki opasno blizu dizalice sa teretom. Pitam se tko bi platio odštetu u slučaju kakve nezgode pri podizanju oštećenih kontejnera, s obzirom da je zaštitna traka pokidana na više mjesta. Da, ljudi su opasne ovce. S obzirom da zasad nema boljih, evo jedne loše večernje fotke:
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
LLeon je napisao/la:
Želiš reći da su ono malo uzbrdice i 2 lehe salate zaustavili 200 tona čelika? Kada se otkačio 4. vagon i zaustavio ostatak kompozicije, Žutka se riješila balasta koji ju je gurao nizbrdo i u 650 metara zakočila sebe i 3 vagona (pomogao je i zadnji vagon koji je iskočio iz tračnica). Da Žutka nije kočila završila bi preko izvlačnjaka skupa sa strojovođama u usjeku prema tunelu Brajdica.
Tako je. Da se nije treči vagon "zabio" u zemlju i zaustavio ostale , čitava kompozicija bi bila katapultirana preko izvlačnjaka...
cokla- Broj postova : 759
Registration date : 18.03.2008
Misliš četvrti ?cokla je napisao/la:LLeon je napisao/la:
Želiš reći da su ono malo uzbrdice i 2 lehe salate zaustavili 200 tona čelika? Kada se otkačio 4. vagon i zaustavio ostatak kompozicije, Žutka se riješila balasta koji ju je gurao nizbrdo i u 650 metara zakočila sebe i 3 vagona (pomogao je i zadnji vagon koji je iskočio iz tračnica). Da Žutka nije kočila završila bi preko izvlačnjaka skupa sa strojovođama u usjeku prema tunelu Brajdica.
Tako je. Da se nije treči vagon "zabio" u zemlju i zaustavio ostale , čitava kompozicija bi bila katapultirana preko izvlačnjaka...
Gost- Gost
Pažljivijim "iščitavanjem" fotografija može se nazrijeti tijek nesreće.
Nakon što je kompozicija "pukla", četvrti vagon se zabija u portal ...
... sa trećeg vagona pada kontejner na prugu ...
... lokomotiva sa tri vagona juri dalje ali treći nenadano olakšan počinje skakati, očtećuje tračnicu ...
... te ostaje bez osovina na zadnjem postolju.
Dalje put nastavlja uništavajući sve oko sebe.
Nakon što je kompozicija "pukla", četvrti vagon se zabija u portal ...
... sa trećeg vagona pada kontejner na prugu ...
... lokomotiva sa tri vagona juri dalje ali treći nenadano olakšan počinje skakati, očtećuje tračnicu ...
... te ostaje bez osovina na zadnjem postolju.
Dalje put nastavlja uništavajući sve oko sebe.
Gost- Gost
Istina.Phalanx je napisao/la:...
to je točno samo za ovaj vlak
...
Ne budi baš tako pesimističan jer onda više nećeš sjesti u vlak. Na ovo gledaj kao bad day i good luck da nema stradalih.Phalanx je napisao/la:... i ne daj Bože da to bude neki s oznakom B, IC, ili Putn.
Gost- Gost
Kakva je sada situacija na poprištu, ima li netko informacija, koliko su uspjeli raščistiti?
- Broj postova : 6447
Ja bi mor'o popodne do tovara ( ) pa ću nešto i poslikat. Moram sad trošit novu pilu .Narcis je napisao/la:Kakva je sada situacija na poprištu, ima li netko informacija, koliko su uspjeli raščistiti?
Gost- Gost
Tomo mi je dojavio da sa Towera snima situaciju na poprištu, uglavnom vrlo je živo, 3 karavele su uključene, dizalicu pomiču......foto-kronika će uslijediti.
Na vijestima RTL-a, ravnatelj policije daje izjavu kako je strojovođa jedan od najosumnjičenijih osoba, da će vrlo moguće dobiti i kaznenu prijavu.
Pa tko je ovdje lud više?
Pa tko je ovdje lud više?
Evo da imamo točne podatke i tu Ne znam koliko je mapper precizan, ali vlak je još teži nego ča se mislilo (naravno da je masa strojovođa i gableca bila presudna pri iskakanju )
nukleusri- Broj postova : 78
Kažu da se 200 kontejnera nagomilalo na Brajdici za transport.
Zna li netko koliko će trebati da se stanje u luci vrati na normalu
Zna li netko koliko će trebati da se stanje u luci vrati na normalu
gorgoroth- Broj postova : 1513
Registration date : 18.06.2008
Narcis je napisao/la:Kakva je sada situacija na poprištu, ima li netko informacija, koliko su uspjeli raščistiti?
Bio sam ja prije sat vremena (ponedjeljak 18:30) na krovu Towera bez fotoaparata. Situacija nije nešto obećavajuća. Još uvijek su mislim 5 vagona i 5 kontejnera razasuti po tračnicama. Čiste sa kraja kompozicije tako da od 4. vagona (onaj koji se zabio u portal) do 7. ili 8. ništa nije ni taknuto. Ne vjerujem da će promet krenuti prije srijede.
Kako sam se morao nać sa suprugom u taweru, odlučio sam ići sat vremena ranije pa ću štogod i poslikat. Nova pila će biti dostojna zamjena za Oly-a!
Prvo krštenje 104 iz daljine.
Skoro full zoom
Potom sam krenuo snimiti kraj ali ... dolje na pruzi tri drota. E sad mi više nije bilo svejedno jer poučen LL-ovim i Jeanovim iskustvom od subote ... ma nema veze, jedino što mi se može desit je da mi uzmu podatke. Odoh ja dostojanstvreno gore i klic i okrenem se natrag i uto opazim kako je jedan drot drugom klimnul na mene. E deca, deca, nemožete vi mene samo tako plašit vašim glupim forama!
Potom sam otišao dalje. Na peronu izađe još jedan iz prometnog ali ja se nisam dao smesti već sam mrtav 'ladan okinuo, stupa rastavljača koji je visio na žicama više nema.
Djelovi su uza zid.
Kotači su još na pruzi.
Pogled unatarg, danas nema promatrača. Osoba koja u tamno-plavome dolazi je šef riječkog kolodvora, gdin Katić.
Danas nema ni na ovu stranu ljudi.
Glavno poprište zbivanja je ovdje.
Prvo krštenje 104 iz daljine.
Skoro full zoom
Potom sam krenuo snimiti kraj ali ... dolje na pruzi tri drota. E sad mi više nije bilo svejedno jer poučen LL-ovim i Jeanovim iskustvom od subote ... ma nema veze, jedino što mi se može desit je da mi uzmu podatke. Odoh ja dostojanstvreno gore i klic i okrenem se natrag i uto opazim kako je jedan drot drugom klimnul na mene. E deca, deca, nemožete vi mene samo tako plašit vašim glupim forama!
Potom sam otišao dalje. Na peronu izađe još jedan iz prometnog ali ja se nisam dao smesti već sam mrtav 'ladan okinuo, stupa rastavljača koji je visio na žicama više nema.
Djelovi su uza zid.
Kotači su još na pruzi.
Pogled unatarg, danas nema promatrača. Osoba koja u tamno-plavome dolazi je šef riječkog kolodvora, gdin Katić.
Danas nema ni na ovu stranu ljudi.
Glavno poprište zbivanja je ovdje.
Gost- Gost
Drugi dio.
Ustvari sam išao samo zbog ovoga danas snimat! Dizalica!!!
Zanimljiv način osiguravanja. I tad nastane frka! Kako nemam dodatnu karticu u aparatu (ustvari je imam al' da sad ne objašnjavam zašto je nema!), interna memorija puna!!! Auuu ... p...u m......u, ajd brisat nešto jer sam čuo da je nešto poznato zasviralo kod prijelaza.
008 stoji ispred prijelaza a ljudi se poprilično oko nje uzmuvali!
Kad sam se udaljio onda sam skužio da vuče pomoćni vlak. kasnije sam skužio da ima još jedna karavela na drugom kraju ali to ću kasnije objasnit.
Dizalica sa tavera
008 ode sa dva Easa do dizalice.
Kasnije sam nastavio snimati sa mobitelom i te fotke tek treba prebacit. U jednom trenutku sam skužio da će pomaknuti dizalicu jer su se uzvrpoljili oko nje. Tad pošaljem MMS par ljudi što se sprema i u trenu opazim i treću karavelu koja je došla sa pomoćnim vlakom iz Rijeke. Nije bilo šanse za snimiti je mobitelom ali ima prostora za još jednu fotku u Kodaku pa ću otkrit koja je.
Nastavak kad dignem fotke iz mobitela!
Ustvari sam išao samo zbog ovoga danas snimat! Dizalica!!!
Zanimljiv način osiguravanja. I tad nastane frka! Kako nemam dodatnu karticu u aparatu (ustvari je imam al' da sad ne objašnjavam zašto je nema!), interna memorija puna!!! Auuu ... p...u m......u, ajd brisat nešto jer sam čuo da je nešto poznato zasviralo kod prijelaza.
008 stoji ispred prijelaza a ljudi se poprilično oko nje uzmuvali!
Kad sam se udaljio onda sam skužio da vuče pomoćni vlak. kasnije sam skužio da ima još jedna karavela na drugom kraju ali to ću kasnije objasnit.
Dizalica sa tavera
008 ode sa dva Easa do dizalice.
Kasnije sam nastavio snimati sa mobitelom i te fotke tek treba prebacit. U jednom trenutku sam skužio da će pomaknuti dizalicu jer su se uzvrpoljili oko nje. Tad pošaljem MMS par ljudi što se sprema i u trenu opazim i treću karavelu koja je došla sa pomoćnim vlakom iz Rijeke. Nije bilo šanse za snimiti je mobitelom ali ima prostora za još jednu fotku u Kodaku pa ću otkrit koja je.
Nastavak kad dignem fotke iz mobitela!
Gost- Gost
Moje su vijesti od jučer. Znam da sam usporen, što da radim.
Nadam se da će fotke bar donekle opravdati postanje.
Kao prvo, bila su dva radna vozila. Ovo ...
... i ovo. To su, naravno, naši stari znanci. Bavili su se KM mrežom.
Potom pogled pada na žutku 104 i njena tri vagona
Na drugu stranu vidljiv je krš u daljini
Netko je pitao o dizalici. Evo par fotki
Tu je bila i karavela
Bila je i druga koja je dovukla vlak platformi i radnih vagona. Žao mi je, ali nisam je snimio. Nisam snimio ni Dacu koji je također bio ovdje; samo smo se pozdravili. No, snimio sam drugu ekskluzivu, koju uz dozvolu snimljenih, također postam.
TRI ČLANA ŠTACIONA (+moja malenkost) lijepo je naći, makar i na ovom mjestu.
Nadam se da će fotke bar donekle opravdati postanje.
Kao prvo, bila su dva radna vozila. Ovo ...
... i ovo. To su, naravno, naši stari znanci. Bavili su se KM mrežom.
Potom pogled pada na žutku 104 i njena tri vagona
Na drugu stranu vidljiv je krš u daljini
Netko je pitao o dizalici. Evo par fotki
Tu je bila i karavela
Bila je i druga koja je dovukla vlak platformi i radnih vagona. Žao mi je, ali nisam je snimio. Nisam snimio ni Dacu koji je također bio ovdje; samo smo se pozdravili. No, snimio sam drugu ekskluzivu, koju uz dozvolu snimljenih, također postam.
TRI ČLANA ŠTACIONA (+moja malenkost) lijepo je naći, makar i na ovom mjestu.
kobler- Broj postova : 472
Registration date : 03.03.2008
kobler
ponovo među nas, doduše tema je "crna", ali zato ti imaš najbolji pogled sa balkona na poprište.
ponovo među nas, doduše tema je "crna", ali zato ti imaš najbolji pogled sa balkona na poprište.
Evo i djela koji je snimljen sa mobitelom.
008 sa dva Easa na prolaznom kolosjeku.
Drugi dio kompozicije ide na treći.
Na drugom kraju kompozicije bila je 014
Vagoni pomoćnog vlak, mislim da je ovo menza (vidio sam par ljudi da jedu nutra)
Tu spavaju.
Iz ovoga je nešto rondalo.
"POMOĆNI VLAK I RANGA"
Dizalica sa tavera.
Koštano brašno se sprema na dva načina, na trećem kolosjeku vide se dva radnika kako usisavaju brašno a pak s druge strane (kod zelenog kontejnra) radnici lopatama pretovaruju brašno u bijele vreće koje se kasnije odvoze.
008 sa dva Easa na prolaznom kolosjeku.
Drugi dio kompozicije ide na treći.
Na drugom kraju kompozicije bila je 014
Vagoni pomoćnog vlak, mislim da je ovo menza (vidio sam par ljudi da jedu nutra)
Tu spavaju.
Iz ovoga je nešto rondalo.
"POMOĆNI VLAK I RANGA"
Dizalica sa tavera.
Koštano brašno se sprema na dva načina, na trećem kolosjeku vide se dva radnika kako usisavaju brašno a pak s druge strane (kod zelenog kontejnra) radnici lopatama pretovaruju brašno u bijele vreće koje se kasnije odvoze.
Zadnja promjena: tomo; uto 24 stu 2009 - 7:04; ukupno mijenjano 1 put.
Gost- Gost
Kontejner sa trećeg vagona i dalje leži prepriječen preko prolaznog i trećeg kolosjeka.
Ovo bi moglo doć na red navečer ili u toku noći.
Iz neobičnog kuta!
Normalno.
Ni u nesreći bez ćenife!
Nebo nad Rijekom!
Kran dizalice
Dizalica
Još vreće prebacuju
Ovo bi moglo doć na red navečer ili u toku noći.
Iz neobičnog kuta!
Normalno.
Ni u nesreći bez ćenife!
Nebo nad Rijekom!
Kran dizalice
Dizalica
Još vreće prebacuju
Zadnja promjena: tomo; pon 23 stu 2009 - 21:27; ukupno mijenjano 1 put.
Gost- Gost
Stranica 4 / 11. • 1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11