Vlakovi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine

+22
Miha
Drempa
portos
kobler
nukleusri
Phalanx
Marioo
Narcis
Pfaff
Jean
Thommo
Trol_Rijeka
kiki273
cokla
LLeon
ikar
klemenčič
file
ZlayoZg
gorgoroth
novi_shef
kico101
26 posters
Započni novu temu   Odgovori na temu

Vlakovi :: Ostalo :: Razno

Stranica 4 / 11. Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Next

Go down

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 Empty Re: Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine

Postaj by Phalanx ned 22 stu 2009 - 21:39

Prolazeći Pećinama, uvijek sam se pitao bi li rampa (izvlačnjak) za slučaj nesreće uspjela zaustaviti jureći vlak iz pravca Gorskog kotara. Nekako mi je djelovala prekratko, međutim sada se pokazalo da su ugarski projektanti bili i više od sto godina ispred svoga vremena... I u tome je "sreća u nesreći", da jureći vlak nije nastavio putem zavoja pred riječkim kolodvorom u kojem bi zasigurno iskočio. Sreća je i u tome što se sve dogodilo ipak u kasnim noćnim satima, i što teret nije bio eksplozivan, kao što to može biti.

U svakom slučaju, ovo je samo još jedan od kancerogenih simptoma stanja u HaŽeu. Nakon Rudina, svih mogućih afera u verziji "barba Luka", i ovog "šlaga na tortu", putnički prijevoz na našim željeznicama bi zaista mogao postati avanturizam...

Moderator
Moderator

Broj postova : 545
Registration date : 29.02.2008

[Vrh] Go down

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 Empty Re: Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine

Postaj by Gost ned 22 stu 2009 - 21:51

Nemojte me krivo shvatit, neželim u nikoga uprijeti prstom jer sam i ja imao istu misao ali moram Vam svima skrenut pažnju na jednu vrlo bitnu činjenicu ...
Thommo je napisao/la:Kaže mi Glažar da je normalno da pri skretanju za Brajdicu, vlak prolazi prvim kolosijekom! Znači da su ulazne skretnice bile u normalnom položaju.

Max. brzina u skretanje u Pećinama je 35km/h.
... vlak ni pod razno nije mogao završiti na pruzi za Rijeku jer je vlak išao za Brajdicu i bio je na tom pravcu. Lokomotiva i tri vagona su skrenuti na šturc samo da ne nastane još veća šteta na tračnicama a i da se okrnjena kompozocija zaustavi.

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Phalanx ned 22 stu 2009 - 22:23

tomo je napisao/la:vlak ni pod razno nije mogao završiti na pruzi za Rijeku jer je vlak išao za Brajdicu i bio je na tom pravcu. Lokomotiva i tri vagona su skrenuti na šturc samo da ne nastane još veća šteta na tračnicama a i da se okrnjena kompozocija zaustavi.

Yup. Nakon što sam malo temeljitije pregledao sve materijale s foruma, to je zaista točno. Međutim, to je točno samo za ovaj vlak, a nakon svega ovih mjeseci, ne znam tko može garantirati da se isto neće ponoviti i s onim koji bude imao relaciju prema Rijeci... i ne daj Bože da to bude neki s oznakom B, IC, ili Putn.

Moderator
Moderator

Broj postova : 545

[Vrh] Go down

Postaj by LLeon ned 22 stu 2009 - 22:29

gorgoroth je napisao/la:Sada se počelo i o nekakvoj diverziji pričati
Ne bi me čudilo. Kriza je, ako se željeznica pokaže kao nesigurno prijevozno sredstvo, tko će dobiti njezin dio kolača?

Phalanx je napisao/la:Prolazeći Pećinama, uvijek sam se pitao bi li rampa (izvlačnjak) za slučaj nesreće uspjela zaustaviti jureći vlak iz pravca Gorskog kotara. Nekako mi je djelovala prekratko, međutim sada se pokazalo da su ugarski projektanti bili i više od sto godina ispred svoga vremena...
Želiš reći da su ono malo uzbrdice i 2 lehe salate zaustavili 200 tona čelika? Kada se otkačio 4. vagon i zaustavio ostatak kompozicije, Žutka se riješila balasta koji ju je gurao nizbrdo i u 650 metara zakočila sebe i 3 vagona (pomogao je i zadnji vagon koji je iskočio iz tračnica). Da Žutka nije kočila završila bi preko izvlačnjaka skupa sa strojovođama u usjeku prema tunelu Brajdica.
LLeon
LLeon

Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008

[Vrh] Go down

Postaj by gorgoroth ned 22 stu 2009 - 22:34

Phalanx je napisao/la:Prolazeći Pećinama, uvijek sam se pitao bi li rampa (izvlačnjak) za slučaj nesreće uspjela zaustaviti jureći vlak iz pravca Gorskog kotara. Nekako mi je djelovala prekratko, međutim sada se pokazalo da su ugarski projektanti bili i više od sto godina ispred svoga vremena... I u tome je "sreća u nesreći", da jureći vlak nije nastavio putem zavoja pred riječkim kolodvorom u kojem bi zasigurno iskočio. Sreća je i u tome što se sve dogodilo ipak u kasnim noćnim satima, i što teret nije bio eksplozivan, kao što to može biti.

U svakom slučaju, ovo je samo još jedan od kancerogenih simptoma stanja u HaŽeu. Nakon Rudina, svih mogućih afera u verziji "barba Luka", i ovog "šlaga na tortu", putnički prijevoz na našim željeznicama bi zaista mogao postati avanturizam...

A na televiziji lokalna stanarka izjavi da će tužiti HŽ jer su joj skrenuli vlak pred njeno dvorište,valjda bi bila sretnija da se sjurio u centar grada

gorgoroth

Broj postova : 1513
Registration date : 18.06.2008

[Vrh] Go down

Postaj by LLeon ned 22 stu 2009 - 23:11

gorgoroth je napisao/la:A na televiziji lokalna stanarka izjavi da će tužiti HŽ jer su joj skrenuli vlak pred njeno dvorište,valjda bi bila sretnija da se sjurio u centar grada
Ne mogu vjerovat, ovca glupa, ako je to istina.
Onda nek HŽ uzvrati protutužbom za neovlašteno korištenje (sadnju salate) svoje infrastrukture.
LLeon
LLeon

[Vrh] Go down

Postaj by Jean ned 22 stu 2009 - 23:19

Ma kakva tužba za skretanje u dvorište??? Lokomotiva je najnormalnije zaustavljena na kolosijeku. To što je dotična gospođa godinama, vjerojatno besplatno, koristila navedeni kolosijek kao dvorište ne znači da se HŽ odrekao te površine ili tog kolosijeka. Neka zahvali dragom Bogu što je stanje u državi i na HŽ-u takvo da nitko nju neće tužiti zbog uzurpacije tuđeg vlasništva i dovođenja u opasnost života i imovine posađenim biljkama i stvarima (vaze, stolice...) na koje je žutka naišla pri zaustavljanju!

Jean
Moderator
Moderator

Broj postova : 2140
Registration date : 04.09.2008

[Vrh] Go down

Postaj by kico101 pon 23 stu 2009 - 0:28

Večeras je bilo poprilično živo na "radilištu". Na drugom kolosijeku dizalica, te nešto dalje prema istoku 2063 008, a na trećem 2063 014 sa kompozicijom žutih vagona i na kraju vagonima na koje su ukrcavani manje oštećeni kontejneri. Gledalaca: barem 200, od kojih neki opasno blizu dizalice sa teretom. Pitam se tko bi platio odštetu u slučaju kakve nezgode pri podizanju oštećenih kontejnera, s obzirom da je zaštitna traka pokidana na više mjesta. Da, ljudi su opasne ovce. S obzirom da zasad nema boljih, evo jedne loše večernje fotke:
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 DSC00157

Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101
kico101
Moderator
Moderator

Broj postova : 2204

[Vrh] Go down

Postaj by cokla pon 23 stu 2009 - 7:49

LLeon je napisao/la:
Želiš reći da su ono malo uzbrdice i 2 lehe salate zaustavili 200 tona čelika? Kada se otkačio 4. vagon i zaustavio ostatak kompozicije, Žutka se riješila balasta koji ju je gurao nizbrdo i u 650 metara zakočila sebe i 3 vagona (pomogao je i zadnji vagon koji je iskočio iz tračnica). Da Žutka nije kočila završila bi preko izvlačnjaka skupa sa strojovođama u usjeku prema tunelu Brajdica.

Tako je. Da se nije treči vagon "zabio" u zemlju i zaustavio ostale , čitava kompozicija bi bila katapultirana preko izvlačnjaka...
cokla
cokla

Broj postova : 759
Registration date : 18.03.2008

[Vrh] Go down

Postaj by Gost pon 23 stu 2009 - 8:02

cokla je napisao/la:
LLeon je napisao/la:

Tako je. Da se nije treči vagon "zabio" u zemlju i zaustavio ostale , čitava kompozicija bi bila katapultirana preko izvlačnjaka...
Misliš četvrti mrgreen ?

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Gost pon 23 stu 2009 - 8:37

Pažljivijim "iščitavanjem" fotografija može se nazrijeti tijek nesreće.

Nakon što je kompozicija "pukla", četvrti vagon se zabija u portal ...
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 Dsc00459tx

... sa trećeg vagona pada kontejner na prugu ...
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 Dsc00461we

... lokomotiva sa tri vagona juri dalje ali treći nenadano olakšan počinje skakati, očtećuje tračnicu ...
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 Dsc00469n

... te ostaje bez osovina na zadnjem postolju.
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 Dsc00470e

Dalje put nastavlja uništavajući sve oko sebe.

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Gost pon 23 stu 2009 - 8:48

Phalanx je napisao/la:...
to je točno samo za ovaj vlak
...
Istina.
Phalanx je napisao/la:... i ne daj Bože da to bude neki s oznakom B, IC, ili Putn.
Ne budi baš tako pesimističan jer onda više nećeš sjesti u vlak. Na ovo gledaj kao bad day i good luck da nema stradalih.

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Narcis pon 23 stu 2009 - 9:26

Kakva je sada situacija na poprištu, ima li netko informacija, koliko su uspjeli raščistiti?

Narcis
Administrator
Administrator

Broj postova : 6447

[Vrh] Go down

Postaj by Gost pon 23 stu 2009 - 9:28

Narcis je napisao/la:Kakva je sada situacija na poprištu, ima li netko informacija, koliko su uspjeli raščistiti?
Ja bi mor'o popodne do tovara ( mrgreen ) pa ću nešto i poslikat. Moram sad trošit novu pilu kul .

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Narcis pon 23 stu 2009 - 17:00

Tomo mi je dojavio da sa Towera snima situaciju na poprištu, uglavnom vrlo je živo, 3 karavele su uključene, dizalicu pomiču......foto-kronika će uslijediti.

Narcis
Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Postaj by Narcis pon 23 stu 2009 - 18:48

Na vijestima RTL-a, ravnatelj policije daje izjavu kako je strojovođa jedan od najosumnjičenijih osoba, da će vrlo moguće dobiti i kaznenu prijavu.
Pa tko je ovdje lud više? Evil or Very Mad

Narcis
Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Postaj by nukleusri pon 23 stu 2009 - 19:10

Evo da imamo točne podatke i tu Smile Ne znam koliko je mapper precizan, ali vlak je još teži nego ča se mislilo (naravno da je masa strojovođa i gableca bila presudna pri iskakanju mrgreen)
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 60782
nukleusri
nukleusri

Broj postova : 78

[Vrh] Go down

Postaj by gorgoroth pon 23 stu 2009 - 19:16

Kažu da se 200 kontejnera nagomilalo na Brajdici za transport.
Zna li netko koliko će trebati da se stanje u luci vrati na normalu

gorgoroth

Broj postova : 1513
Registration date : 18.06.2008

[Vrh] Go down

Postaj by LLeon pon 23 stu 2009 - 19:47

Narcis je napisao/la:Kakva je sada situacija na poprištu, ima li netko informacija, koliko su uspjeli raščistiti?

Bio sam ja prije sat vremena (ponedjeljak 18:30) na krovu Towera bez fotoaparata. Situacija nije nešto obećavajuća. Još uvijek su mislim 5 vagona i 5 kontejnera razasuti po tračnicama. Čiste sa kraja kompozicije tako da od 4. vagona (onaj koji se zabio u portal) do 7. ili 8. ništa nije ni taknuto. Ne vjerujem da će promet krenuti prije srijede. no no
LLeon
LLeon

[Vrh] Go down

Postaj by Gost pon 23 stu 2009 - 20:12

Kako sam se morao nać sa suprugom u taweru, odlučio sam ići sat vremena ranije pa ću štogod i poslikat. Nova pila će biti dostojna zamjena za Oly-a!

Prvo krštenje 104 iz daljine.
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 0000044f

Skoro full zoom
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 0000046

Potom sam krenuo snimiti kraj ali ... dolje na pruzi tri drota. E sad mi više nije bilo svejedno jer poučen LL-ovim i Jeanovim iskustvom od subote ... ma nema veze, jedino što mi se može desit je da mi uzmu podatke. Odoh ja dostojanstvreno gore i klic i okrenem se natrag i uto opazim kako je jedan drot drugom klimnul na mene. E deca, deca, nemožete vi mene samo tako plašit vašim glupim forama!
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 0000049

Potom sam otišao dalje. Na peronu izađe još jedan iz prometnog ali ja se nisam dao smesti već sam mrtav 'ladan okinuo, stupa rastavljača koji je visio na žicama više nema.
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 0000050

Djelovi su uza zid.
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 0000051

Kotači su još na pruzi.
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 0000053

Pogled unatarg, danas nema promatrača. Osoba koja u tamno-plavome dolazi je šef riječkog kolodvora, gdin Katić.
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 0000054

Danas nema ni na ovu stranu ljudi.
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 0000056

Glavno poprište zbivanja je ovdje.
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 0000058

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 0000060

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 0000061

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Gost pon 23 stu 2009 - 20:13

Drugi dio.
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 0000062y

Ustvari sam išao samo zbog ovoga danas snimat! Dizalica!!!
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 0000063

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 0000064i

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 0000065

Zanimljiv način osiguravanja. I tad nastane frka! Kako nemam dodatnu karticu u aparatu (ustvari je imam al' da sad ne objašnjavam zašto je nema!), interna memorija puna!!! Auuu ... p...u m......u, ajd brisat nešto jer sam čuo da je nešto poznato zasviralo kod prijelaza.
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 0000066

008 stoji ispred prijelaza a ljudi se poprilično oko nje uzmuvali!
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 0000068

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 0000069

Kad sam se udaljio onda sam skužio da vuče pomoćni vlak. kasnije sam skužio da ima još jedna karavela na drugom kraju ali to ću kasnije objasnit.
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 000_0010

Dizalica sa tavera
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 000_0011

008 ode sa dva Easa do dizalice.
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 000_0012

Kasnije sam nastavio snimati sa mobitelom i te fotke tek treba prebacit. U jednom trenutku sam skužio da će pomaknuti dizalicu jer su se uzvrpoljili oko nje. Tad pošaljem MMS par ljudi što se sprema i u trenu opazim i treću karavelu koja je došla sa pomoćnim vlakom iz Rijeke. Nije bilo šanse za snimiti je mobitelom ali ima prostora za još jednu fotku u Kodaku pa ću otkrit koja je.
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 000_0013

Nastavak kad dignem fotke iz mobitela!

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by kobler pon 23 stu 2009 - 20:32

Moje su vijesti od jučer. Znam da sam usporen, što da radim.
Nadam se da će fotke bar donekle opravdati postanje.
Kao prvo, bila su dva radna vozila. Ovo ...
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 DSC03012

... i ovo. To su, naravno, naši stari znanci. Bavili su se KM mrežom.
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 DSC03014

Potom pogled pada na žutku 104 i njena tri vagona
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 DSC03010

Na drugu stranu vidljiv je krš u daljini
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 DSC03016

Netko je pitao o dizalici. Evo par fotki
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 DSC03028

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 DSC03032

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 DSC03030

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 DSC03027

Tu je bila i karavela
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 DSC03042

Bila je i druga koja je dovukla vlak platformi i radnih vagona. Žao mi je, ali nisam je snimio. Nisam snimio ni Dacu koji je također bio ovdje; samo smo se pozdravili. No, snimio sam drugu ekskluzivu, koju uz dozvolu snimljenih, također postam.
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 DSC03047

TRI ČLANA ŠTACIONA (+moja malenkost) lijepo je naći, makar i na ovom mjestu.
kobler
kobler

Broj postova : 472
Registration date : 03.03.2008

[Vrh] Go down

Postaj by Narcis pon 23 stu 2009 - 20:46

kobler
welcome2 ponovo među nas, doduše tema je "crna", ali zato ti imaš najbolji pogled sa balkona na poprište.

Narcis
Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Postaj by Gost pon 23 stu 2009 - 21:24

Evo i djela koji je snimljen sa mobitelom.

008 sa dva Easa na prolaznom kolosjeku.
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 Dsc00549t

Drugi dio kompozicije ide na treći.
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 Dsc00550k

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 Dsc00551q

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 Dsc00552d

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 Dsc00553fv

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 Dsc00554

Na drugom kraju kompozicije bila je 014
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 Dsc00555x

Vagoni pomoćnog vlak, mislim da je ovo menza (vidio sam par ljudi da jedu nutra)
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 Dsc00556k

Tu spavaju.
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 Dsc00557g

Iz ovoga je nešto rondalo.
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 Dsc00558l

"POMOĆNI VLAK I RANGA"
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 Dsc00559m

Dizalica sa tavera.
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 Dsc00560ry

Koštano brašno se sprema na dva načina, na trećem kolosjeku vide se dva radnika kako usisavaju brašno a pak s druge strane (kod zelenog kontejnra) radnici lopatama pretovaruju brašno u bijele vreće koje se kasnije odvoze.
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 Dsc00561k

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 Dsc00562p

Zadnja promjena: tomo; uto 24 stu 2009 - 7:04; ukupno mijenjano 1 put.

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Gost pon 23 stu 2009 - 21:24

Kontejner sa trećeg vagona i dalje leži prepriječen preko prolaznog i trećeg kolosjeka.
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 Dsc00563w

Ovo bi moglo doć na red navečer ili u toku noći.
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 Dsc00564dw

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 Dsc00565v

Iz neobičnog kuta!
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 Dsc00567n

Normalno.
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 Dsc00569v

Ni u nesreći bez ćenife!
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 Dsc00570ji

Nebo nad Rijekom!
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 Dsc00571v

Kran dizalice
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 Dsc00572tk

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 Dsc00574f

Dizalica
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 Dsc00573z

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 Dsc00575h

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 Dsc00579l

Još vreće prebacuju
Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 Dsc00576xl

Nesreća u kolodvoru Sušak-Pećine - Page 4 Dsc00584v

Zadnja promjena: tomo; pon 23 stu 2009 - 21:27; ukupno mijenjano 1 put.

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 4 / 11. Previous  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Next

[Vrh]

- Similar topics

Započni novu temu   Odgovori na temu

Vlakovi :: Ostalo :: Razno