Sličice Riječke pruge i Gorskog kotara
+21
klek
MarioB
Gedeon
kiki273
inflameswetrust
borna
Pfaff
file
2044
Stjepan
KAPO
milepaclo
Thommo
ZlayoZg
gaspa
ICE-3M
LLeon
Narcis
Damir
Jean
kico101
25 posters
Stranica 23 / 27.
Stranica 23 / 27. • 1 ... 13 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27
Re: Sličice Riječke pruge i Gorskog kotara
Nešto za majstorsku Pfaff radionicu, siguran sam da bi neke stvari napravio bolje
30 VA nije malo, moglo bi dobro puniti neki stari akumulator koji je postao preslab za auto no za noćnu rasvijetu može biti
dobar još godinama....
30 VA nije malo, moglo bi dobro puniti neki stari akumulator koji je postao preslab za auto no za noćnu rasvijetu može biti
dobar još godinama....
borna- Moderator
- Broj postova : 9466
Registration date : 16.11.2010
Pfaff and besposlenpop like this post
Ak može ubit punicu - taman.borna je napisao/la:...
dobar još godinama....
besposlenpop- Broj postova : 1489
Registration date : 18.06.2021
borna likes this post
Ako ju naciljaš starim akumulatorom s trećeg kata, ne treba ti ni solarna pločabesposlenpop je napisao/la:Ak može ubit punicu - taman.borna je napisao/la:...
dobar još godinama....
- Broj postova : 11497
Registration date : 17.03.2008
borna likes this post
Zamolilo me danas da skočim na domicilni kolodvor pobrati malog susjeda kojemu je skratilo nastavu u ŽTŠ Moravice pa da dečko ne dreždi u čekaoni.
Vlak je kasnio sat vremena jer do Skrada vozi bus pa to traje dok se oba putnika prekrcaju... Išao sam vidjeti ima li čega (uprkos kiši koja je neumorno lijevala), Prijatelja su osvježili novim naličem... Imali su nažalost samo još malo bijele i crvene boje.
Malac je skakao iz zadnjeg vagona. Peron u Loquama je toliko kratak da uz njega stane plava lokomotiva (jer si prometnik i majstor imaju nešto za propćiti) i prvi vagon, a ostalo je u zraku. Postaje zanimljivo kad je na kolodvoru metar snijega (čisti se samo staza da prometnik stigne majstoru nešto priopćiti) pa upadaš dokle si razrezan...
Vlak je kasnio sat vremena jer do Skrada vozi bus pa to traje dok se oba putnika prekrcaju... Išao sam vidjeti ima li čega (uprkos kiši koja je neumorno lijevala), Prijatelja su osvježili novim naličem... Imali su nažalost samo još malo bijele i crvene boje.
Malac je skakao iz zadnjeg vagona. Peron u Loquama je toliko kratak da uz njega stane plava lokomotiva (jer si prometnik i majstor imaju nešto za propćiti) i prvi vagon, a ostalo je u zraku. Postaje zanimljivo kad je na kolodvoru metar snijega (čisti se samo staza da prometnik stigne majstoru nešto priopćiti) pa upadaš dokle si razrezan...
gaspa and borna like this post
Also, saznao se razlog zašto je onaj 4000 jučer tako silno kasnio. U Delnicama su jake snage MUP-a skidale s vlaka gomilu migranata koji su se ukrcali u vlak s nakanom ljetovanja na Kvarneru...
A ja sam danas bio u Delnicama nekim poslom pa sam se zatekao kod "Konzuma" taman kad je zatvorilo rampu i tako sam imao prigodu snimiti duuugački vlak s cisternama (praznim ili punim, ne bih znao rijet) koji je hitao prema gorespomenutom Kvarneru.
10 minuta kasnije prošao je drugi s dvije lokomotive u smjeru Ogulina. Bili su to vagoni s rudačom iz Bakra. Destinacija? Bo? Nisam ga ulovio jer sam bio u vožnji. Nakon jučerašnje kišne pustoši, tko bi očekivao dva vlaka u 10 minuta?
Na kolodvoru sam zatekao ekipu kako razgibava ralicu. Ovo je puno veće od Rolbe, ali izgleda da ima sve potrebne funkcije. Nažalost mi je sunčece ti presvetlo bilo neprijateljski nenaklonjeno...
Dvije malo uspješnije snimke grtalice. S jedne strane je plug, a s druge mikser
Na kolodvoru su postavili zgodan ukrasni aranžman. Još samo da Sinkec postavi malu kružnu prugicu s vlakićem i blagdani mogu nastupiti!
A ja sam danas bio u Delnicama nekim poslom pa sam se zatekao kod "Konzuma" taman kad je zatvorilo rampu i tako sam imao prigodu snimiti duuugački vlak s cisternama (praznim ili punim, ne bih znao rijet) koji je hitao prema gorespomenutom Kvarneru.
10 minuta kasnije prošao je drugi s dvije lokomotive u smjeru Ogulina. Bili su to vagoni s rudačom iz Bakra. Destinacija? Bo? Nisam ga ulovio jer sam bio u vožnji. Nakon jučerašnje kišne pustoši, tko bi očekivao dva vlaka u 10 minuta?
Na kolodvoru sam zatekao ekipu kako razgibava ralicu. Ovo je puno veće od Rolbe, ali izgleda da ima sve potrebne funkcije. Nažalost mi je sunčece ti presvetlo bilo neprijateljski nenaklonjeno...
Dvije malo uspješnije snimke grtalice. S jedne strane je plug, a s druge mikser
Na kolodvoru su postavili zgodan ukrasni aranžman. Još samo da Sinkec postavi malu kružnu prugicu s vlakićem i blagdani mogu nastupiti!
borna, mladen_lucky and besposlenpop like this post
Kupjak? Zašto ne Skrad? On je poznatiji a tamo je ionako bilo autobusno odmorište (prije nego se tu ugurao Severin).
Ili: Tko se tu kome i čime zamjerio? Ili tko nije dobio što je očekivao?
Registration date : 14.05.2008
Ojojoj!
Noćas su se na Škrljevu blisko susrela dva teretna vlaka. Nema ozlijeđenih, ali urnebes prilično impozantno izgleda.
Željeznički promet prema Zagrebu je u prekidu, a dvonošce prevoze autobusima do Plasa odnosno Delnica.
Više ima na linku:
https://www.index.hr/vijesti/clanak/zeljeznicka-nesreca-kod-rijeke-sudarila-se-teretna-dva-vlaka/2411654.aspx?index_tid=280399&index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d
Noćas su se na Škrljevu blisko susrela dva teretna vlaka. Nema ozlijeđenih, ali urnebes prilično impozantno izgleda.
Željeznički promet prema Zagrebu je u prekidu, a dvonošce prevoze autobusima do Plasa odnosno Delnica.
Više ima na linku:
https://www.index.hr/vijesti/clanak/zeljeznicka-nesreca-kod-rijeke-sudarila-se-teretna-dva-vlaka/2411654.aspx?index_tid=280399&index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d
gaspa je napisao/la:Kupjak? Zašto ne Skrad? On je poznatiji a tamo je ionako bilo autobusno odmorište (prije nego se tu ugurao Severin).
Razlog promjene imena - nekakav pravilnik koji zabranjuje da se odmorište zove jednako kao izlaz na autocesti. Više je odmorišta preimenovano zbog toga. Valjda da se ne bi netko zbunio?
Odmorište se nalazi u katastarskoj općini Kupjak, pa eto, zato Kupjak, a ne Skrad.
mladen_lucky- Broj postova : 213
Registration date : 08.06.2020
besposlenpop likes this post
gaspa likes this post
Ha, i izlaz se nalazi u katastarskoj općini Kupjak. I podjednako je udaljen od Kupjaka i Ravne Gore, za razliku od odmorišta. Pa kad su već zapeli mijenjati imena...mladen_lucky je napisao/la:Odmorište se nalazi u katastarskoj općini Kupjak, pa eto, zato Kupjak, a ne Skrad.
Ali, pravilnik je pravilnik! A i pridjeljivanje brojeva izlazima kod nas je genijalno. Opet, valjda, po nekom pravilniku. Pa imamo nešto kao izlaze 1,2,...5, 6, 6a, 6b,7... Jer netko/nitko nije bio vidovit i zaključio da bi se jednom izmađu 2 izlaza udaljena ohoho kilometara mogao izgraditi još koji. Pogotovo kad je urbanizacija na tom području već uzela maha i moglo se zaključiti kud sve to ide. Mislim da su poantu shvatili jedino u Mađarskoj pa redni broj izlaza odgovara kilometru tog autoputa. Onda ih kasnije možeš izgrađivati koliko hoćeš, brojevi budu uvijek štimali.
Registration date : 14.05.2008
Pfaff and besposlenpop like this post
Izlaz (vulgo: Naplatna postaja) je puuuno bliže Ravnoj Gori nego Kupjaku. RG je dmaho tu, na nepun kilometar, a prema Kupjaku imaš najprije Šije pa onda Leskovu Dragu...gaspa je napisao/la:I podjednako je udaljen od Kupjaka i Ravne Gore, za razliku od odmorišta.
Onda sam guj'cu preselijo na Scrglievo (ex kolodvor Bakar). Tamo su taman počeli raščišćavati posljedice prekjučerašnjeg urnebesa. Dežurni Đuran je upravo (do)gurao vagon s nešto nabacanih posljedica
Struju su, jasno, iskopčali pa brundava smrdljifka vozi pomoćni vlak. Nisu ju valjda pogasili od prekjučer pa mislim da bi one u Šarm-el-Šeiku trebalo na to upozoriti
Ovi su si neplanirano priskrbili par dana borafka na sunčanom Kvarneru
Menza (po dimljaku sudeć)
Žičice KV su nekako raskrečeno nategli lijevo i desno od poprišta
Taman sam naletijo - k'o da su me naručili
BTW, reče mi jedan od nazočnih dužnosnika da je majstor ostao živ jer je sačuvao prisutnost duha i iskočio kroz pomoćna vrata. Vele da je samo lakše ozlijeđen, valjda se ugruvao prilikom doskoka
Ovo će još trebati raspetljati. Uzgred, mediji su napisali da su cisterne srećom bile prazne. Koliko se ja razumijem u biologiju, to je puno opasnije od punih jer uvijek ima zaostalog plina. Sve je krcato vatrogasaca i posvuda su razvučena creva
Kad mi nećeš postaviti kolosijek, mogu ja i sam!
Za kraj, još par slika dizaličice
Taman su počeli spuštati kuku, ali sam imao sobom u autu Helgu pa mi nije bila ideja priskrbiti si razvod braka zbog mentalne okrutnosti
Struju su, jasno, iskopčali pa brundava smrdljifka vozi pomoćni vlak. Nisu ju valjda pogasili od prekjučer pa mislim da bi one u Šarm-el-Šeiku trebalo na to upozoriti
Ovi su si neplanirano priskrbili par dana borafka na sunčanom Kvarneru
Menza (po dimljaku sudeć)
Žičice KV su nekako raskrečeno nategli lijevo i desno od poprišta
Taman sam naletijo - k'o da su me naručili
BTW, reče mi jedan od nazočnih dužnosnika da je majstor ostao živ jer je sačuvao prisutnost duha i iskočio kroz pomoćna vrata. Vele da je samo lakše ozlijeđen, valjda se ugruvao prilikom doskoka
Ovo će još trebati raspetljati. Uzgred, mediji su napisali da su cisterne srećom bile prazne. Koliko se ja razumijem u biologiju, to je puno opasnije od punih jer uvijek ima zaostalog plina. Sve je krcato vatrogasaca i posvuda su razvučena creva
Kad mi nećeš postaviti kolosijek, mogu ja i sam!
Za kraj, još par slika dizaličice
Taman su počeli spuštati kuku, ali sam imao sobom u autu Helgu pa mi nije bila ideja priskrbiti si razvod braka zbog mentalne okrutnosti
Za zadnju rečenicu mogu reći
Vatrogasci su još u noći sve vagone obilato pošpricali pjenom
Slike JVP Rijeka
Vatrogasci su još u noći sve vagone obilato pošpricali pjenom
Slike JVP Rijeka
borna- Moderator
- Broj postova : 9466
Registration date : 16.11.2010
mladen_lucky and besposlenpop like this post
borna and besposlenpop like this post
Išli danas u Rijeku. Vozio Helgu na neki pregled. Na NP Vrata zabranilo nam ulaz na A6 u smjeru Rijeke jerbo je na izlazu iz tunela Tuhobić bila nesreća pa je nastala kolona od kilometra i pol (tamo su već dulje vrijeme neki radovi pa se cesta svede na jednu traku, a to je izmišljeno za urnebes).
Elem, ja preko Fužine nizbrdo po Karolini. Od prije Zlobina, magla k'o testo i tako sve do Hreljina.
U Zlobinu su srušili staru vahtarnicu gdje je nekoć s obitelji živio lik koji je verglao brklju.
Imam neki mutan predosjećaj da kameni blokovi neće završiti na nekom deponiju?!?
Dok sam čekao na ŽCPRsaR "Zlobin", bio sam zbog strpljivosti nagrađen bliskim susretom s HŽ 4000 koji je oprezno srljao put Rijeke
HŽ4000 u Zlobinu
Elem, ja preko Fužine nizbrdo po Karolini. Od prije Zlobina, magla k'o testo i tako sve do Hreljina.
U Zlobinu su srušili staru vahtarnicu gdje je nekoć s obitelji živio lik koji je verglao brklju.
Imam neki mutan predosjećaj da kameni blokovi neće završiti na nekom deponiju?!?
Dok sam čekao na ŽCPRsaR "Zlobin", bio sam zbog strpljivosti nagrađen bliskim susretom s HŽ 4000 koji je oprezno srljao put Rijeke
HŽ4000 u Zlobinu
borna likes this post
borna likes this post
borna likes this post
borna likes this post
Pfaff and borna like this post
Hvala Ti za sličice s Nebodera. Helga je oduševljena, to je njen kvart
Dvojka and besposlenpop like this post
26. svibnja
Zatekoh se danas na kolodvoru Loque.
Išao sam po malog susjeda koji je trebao stići iz Moravica s 4000 (tzv. brzi iz Zagreba)
Umjesto uobičajene dešperatne pustoši zatekao sam dvije duuugačke kontejnerske gusjenice. Jedna je bila pod strujom i nestrpljivo čekala da se 4000 makne s pruge (kasnili su preko sata jerbo im je krepala ASEA pa su čekali zamjenu, a za nagradu su smjeli pokojnicu šlepati do Rijeke)
Gusjenica na IV. kolosjeku je još bila obezglavljena. Pretpostavljam da bi isto trebala otputovati put Zagreba čim joj nabave lokomotivu
Evo i kratkog filmića
Zatekoh se danas na kolodvoru Loque.
Išao sam po malog susjeda koji je trebao stići iz Moravica s 4000 (tzv. brzi iz Zagreba)
Umjesto uobičajene dešperatne pustoši zatekao sam dvije duuugačke kontejnerske gusjenice. Jedna je bila pod strujom i nestrpljivo čekala da se 4000 makne s pruge (kasnili su preko sata jerbo im je krepala ASEA pa su čekali zamjenu, a za nagradu su smjeli pokojnicu šlepati do Rijeke)
Gusjenica na IV. kolosjeku je još bila obezglavljena. Pretpostavljam da bi isto trebala otputovati put Zagreba čim joj nabave lokomotivu
Evo i kratkog filmića
borna likes this post
Stranica 23 / 27. • 1 ... 13 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27
Stranica 23 / 27.