Njam, njam ...
+20
Patentee 1833
Vedran Zeman
MarioB
Laurus
borna
sali
Narcis
leteči vlak
Silver
klek
LLeon
NP-549
5ar
Damir
K 357
Jean
gaspa
kiki273
Pfaff
KAPO
24 posters
Stranica 7 / 20. • 1 ... 6, 7, 8 ... 13 ... 20
Re: Njam, njam ...
Vani pada grozna kišur'na, al' baš me briga. Skuhao sam si za ručak 3 pice na riječki s palentom. Jako su dobre
Ovo kasno proljeće (danas je zapravo počelo "meteorološko ljeto") me dosad koštalo skoro metar drva!
Ovo kasno proljeće (danas je zapravo počelo "meteorološko ljeto") me dosad koštalo skoro metar drva!
- Broj postova : 11490
Registration date : 17.03.2008
Nego ... samo sebi ... a di ti je ?Pfaff je napisao/la:... Skuhao sam si za ručak ...
Gost- Gost
ima pritisak pa drži dijetu. Ona je, brižna, papala lešo kokošicu (bez soli)...dida je napisao/la:Nego ... samo sebi ... a di ti je ?
Dobro je jedno i drugo al' da mogu birat rađe bi ono tvojePfaff je napisao/la:... Ona je, brižna, papala lešo ...
Gost- Gost
Danas se povela mala rasprava je ovo od pikamera i svrdla (kako su tvrdili K 357 & Kapo) ili je tu bio prepotopni prstac (kako sam im ja nastojao tvrditi) : Na kraju sam mor'o popustit i priznat poraz (mada nevoljko )
Čuva on svoju kva-kva ali ...
... počeo ja onako malo kva-kva kva-kva i bogme eto nje k meni. Ali nije puno odmakla od njega (jedno 30-40 cm) kad se frajer uzjogunio i počeo ju ćerat u vodu. Valjda je skužio da bi mogla završit in forno sa mlincima
Čuva on svoju kva-kva ali ...
... počeo ja onako malo kva-kva kva-kva i bogme eto nje k meni. Ali nije puno odmakla od njega (jedno 30-40 cm) kad se frajer uzjogunio i počeo ju ćerat u vodu. Valjda je skužio da bi mogla završit in forno sa mlincima
Gost- Gost
Imali smo sinoć goste – došli dragi prijatelji iz Rijeke obaviti primopredaju kućice za ptice koju sam im izradio.
Kako je i red, "otvorili su vrata nogama" – donijeli su krasan komad grobničkog sira, a ona je, buduć i sama "Grmošćica", skuhala kompiricu
Ja sam tvrdio da uz to treba piti ili "Karlovačko" ili gemišt, ali smo se na kraju ipak složili da je bolje otvoriti jednog "Crnog pastuha", zanimljivo crno vino koje nam je jedan drugi prijatelj donio iz Kalifornije (Napa Walley, ofkors)
Bilo je tu još svačega, ali preskočimo to sad i idimo na desert – ja opet napravio jagode u šlafroku (ide mi to sve bolje)...
Kako je i red, "otvorili su vrata nogama" – donijeli su krasan komad grobničkog sira, a ona je, buduć i sama "Grmošćica", skuhala kompiricu
Ja sam tvrdio da uz to treba piti ili "Karlovačko" ili gemišt, ali smo se na kraju ipak složili da je bolje otvoriti jednog "Crnog pastuha", zanimljivo crno vino koje nam je jedan drugi prijatelj donio iz Kalifornije (Napa Walley, ofkors)
Bilo je tu još svačega, ali preskočimo to sad i idimo na desert – ja opet napravio jagode u šlafroku (ide mi to sve bolje)...
Vrlo zanimljivo, ovo postaje sve šarenije!Pfaff je napisao/la:... ja opet napravio jagode ...
https://2img.net/h/i583.photobucket.com/albums/ss277/jkrema2/Gastro/Jagode-u-slafroku.jpg
Da budem u trendu facebukea ...
Gost- Gost
Ča ste prodali padele pa ste spali na rostiglio?
Eto za Pfaffa ... i danas smo imali iz padele
bolonjez sa širokim rezancima (spasilo nas šta se nije puno kuhalo danas perche je bilo teplo za ponemet)
Ovo je od pokojnog tasta ... a ni ni frizante a ni ni pjenušac a more biti i jedno i drugo ... znam samo da je opako dobro i pitko i srećom ga ni puno
višnje su parićane
Trešnje su za pozobat
Jutra novo izvješće
bolonjez sa širokim rezancima (spasilo nas šta se nije puno kuhalo danas perche je bilo teplo za ponemet)
Ovo je od pokojnog tasta ... a ni ni frizante a ni ni pjenušac a more biti i jedno i drugo ... znam samo da je opako dobro i pitko i srećom ga ni puno
višnje su parićane
Trešnje su za pozobat
Jutra novo izvješće
Gost- Gost
Danas smo poslom bili u Bakru i to smo iskoristili za opskrbu (malo mi je ispala mutnjikava al' bit će bolje drugi put )...
... dok smo čekali otišli smo nešto i prezalogajiti i našli smo ribarnicu a tamo ... peku i frigaju pesce e calamare em za u njih pojest em za po doma. Mi smo tamo jeli. Ribarnica je na samom moru kod "Perila". Ovo nas je došlo 55 kuna (porcija friganih lignji i porcija friganih sardelica sa krupir salatom {s time da smo dobili još i malo fažol salate})
Ovo smo obedvali kašnje na Škrljevu va vrtu ... pileći batki sa rizi-bizima. Belo va čaše je domaće ...
... dok smo čekali otišli smo nešto i prezalogajiti i našli smo ribarnicu a tamo ... peku i frigaju pesce e calamare em za u njih pojest em za po doma. Mi smo tamo jeli. Ribarnica je na samom moru kod "Perila". Ovo nas je došlo 55 kuna (porcija friganih lignji i porcija friganih sardelica sa krupir salatom {s time da smo dobili još i malo fažol salate})
Ovo smo obedvali kašnje na Škrljevu va vrtu ... pileći batki sa rizi-bizima. Belo va čaše je domaće ...
Gost- Gost
Malo mi je dojadila svinjetina pa sam sinoć za večeru (došao nam je prijatelj) napravio govedinu Stroganov. Korisnici su bili jako zadovoljni.
To se obično servira uz rižu ili neku tjesteninu, ali ja sam negdje pročitao da izvorno ide uz fino rezani prženi/pečeni krumpir. I išlo je jako dobro...
To se obično servira uz rižu ili neku tjesteninu, ali ja sam negdje pročitao da izvorno ide uz fino rezani prženi/pečeni krumpir. I išlo je jako dobro...
Obožavam Stroganoff ... i sa rižima i sa paštom.
S kumpirima nisam nikad probal
Nego kad smo kod ovakvih "devijacija" () ... si probal kad sugo bolognese sa rižima ?
Imal sam priliku to videt ali mi nije bilo ni na kraj pameti to i probati
S kumpirima nisam nikad probal
Nego kad smo kod ovakvih "devijacija" () ... si probal kad sugo bolognese sa rižima ?
Imal sam priliku to videt ali mi nije bilo ni na kraj pameti to i probati
Gost- Gost
Sugo bolognese? Ne, nisam, al moja pokojna nona je užala 29 u mjesecu delat tzv. "falši rižoto" (pomidori i riži i dacol)
Za to sam čul sad neki dan i sve sam si mislel da je greška ili da sam krivo čul punicu.Pfaff je napisao/la:... moja pokojna nona je užala 29 u mjesecu delat tzv. "falši rižoto" (pomidori i riži i dacol)
Ima nekih stvari koje, fala Bogu jer sad mogu sam odlučivat o svom/našem jelovniku, nebi nikad jeo (da je neznam kako kriza i da sam neznam kako gladan):
- prisiljeno zelje ()
- friški krastavci na čušpajz ... pa još sa vrhnjem kiselim ()
- bolonjez sa rižima
- kumpir i riži (može kumpir i jačmik sa ... kobasom/suhim mesom)
- ... ... mislim da nema više
One klasične domaće paždroće kad ti jednostavno nije dan od kuhanja ne računam ... to je više splet nesretnih okolnosti
Gost- Gost
Hemendegs sa šunkom i jajima!
Pfaff je napisao/la:Hemendegs sa šunkom i jajima!
Bejknegs sa pancetom i jajima
Kajgana -> slupana i izmješana jaja pečena na malo masnoće tako da ostanu polutekuća ili bar mekana
Omlet -> isto kao i gore napraviti jaja s time da se u tavu stavi isto malo masnoće dobro ugrije, uliju se jaja , ubaci nešto od dodataka (šunka, meki sir, povrće ...) i preklopi. Može na trećine a može i na pola. Kad se preklopi ako i je nešto od jaja još tekuće brzo se zgusne od topline dok se "preseli" na tanjur
Što je meni najdraže? Omlet sa parmezanom (talijanski Grana Padana u komadu fino nariban)! Po mojem sudu nema boljeg omleta!
Gost- Gost
Jedna davna školska zgoda u jednoj seoskoj područnoj školi (1-4 razreda)dida je napisao/la:Pfaff je napisao/la:Hemendegs sa šunkom i jajima!
Kajgana -> slupana i izmješana jaja pečena na malo masnoće tako da ostanu polutekuća ili bar mekana
Klinci četvrtaši imal i su vrlo strogog nastavnika Njemačkog jezika.Volio je katkad i po prstima tuči pa je bio strah i trepet.
U jednom štivu navodilo se da su djeca za doručak jela Rührei .Pošto je štivo trebalo prevesti zastali su kod riječi Rührei u prijevodu kajgana,djeca su se počela ogledavati jer ni riječ kajgana nisu znala što znači i prvi put su čuli za kajganu.Nastavnik je skužio da se djeca nekako čudno ponašaju.Svi su nekako u strahu,ajd da neznaju što je Rührei,ali sad su u strahu kako pitati nastavnika što je kajgana.Kad je netko smogao hrabrosti da upita što je kajgana sad je nastavnik bio na mukama kako objasniti djeci riječ kajgana.Bilo je povuci potegni i tek je se jedan klinac usudio povikati: "Pa nastavniče to što vi objašnjavate su obična trajbana jaja".Od tog događaja svi su doma tražili da im mama za doručak pripremi kajganu,ali sad su mame bile u čudu...kaj ti je to dete drago kajgana.
Kad se je netko želio napraviti važan u seoskom dječijem društvu uvijek je navodio da je za doručak jeo kajganu.
Srdačan pozdrav !
sali- Broj postova : 1950
Registration date : 10.06.2008
Stranica 7 / 20. • 1 ... 6, 7, 8 ... 13 ... 20