Njam, njam ...
+20
Patentee 1833
Vedran Zeman
MarioB
Laurus
borna
sali
Narcis
leteči vlak
Silver
klek
LLeon
NP-549
5ar
Damir
K 357
Jean
gaspa
kiki273
Pfaff
KAPO
24 posters
Stranica 13 / 20. • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 16 ... 20
Re: Njam, njam ...
Ono što je ispod oklopa i ono što je u nogama ...Silver je napisao/la:... kaj se tu jede . ...
Gost- Gost
Tko ju je rakovicu jednom izija izist će je kad god mu se pruži prilika...
Kad se okrene na leđa pa se otvori oklop na tjelu,a unutra fina juhica pa još komad palente unutra zagurat...
Rekli bi dalmatinci: A,ee nedlje ti svete...
Kad se okrene na leđa pa se otvori oklop na tjelu,a unutra fina juhica pa još komad palente unutra zagurat...
Rekli bi dalmatinci: A,ee nedlje ti svete...
Damir- Broj postova : 3323
Registration date : 24.01.2011
Sve je to lipo, al' nema uši!
A palentu mogu i zabeljenu...
A palentu mogu i zabeljenu...
- Broj postova : 11490
Registration date : 17.03.2008
Miha- Broj postova : 576
Registration date : 13.12.2008
Članak o Miri Vučetić ... malo je poduži ali isplati se u cijelosti pročitati!
Gost- Gost
Maločas sam dobio ovaj recept iz Slovenije - ovoga sigurno nema u Vučetićki
Vzameš dobro uležan rostbeef in ga na hitro popečeš na vročem maslu po obeh straneh.
Nato priliješ liter vodke in dobro prevreš, dodaš strok česna in zaliješ s tremi decilitri karibskega ruma.
Ko je rum skoraj pokuhan, vse skupaj zaliješ še s konjakom, kakih sedem deci, lahko tudi liter, po ukusu.
A pa je tak zrezek sploh užiten?
Jebeš šnicl, zos, zos je ta prav !!!
Vzameš dobro uležan rostbeef in ga na hitro popečeš na vročem maslu po obeh straneh.
Nato priliješ liter vodke in dobro prevreš, dodaš strok česna in zaliješ s tremi decilitri karibskega ruma.
Ko je rum skoraj pokuhan, vse skupaj zaliješ še s konjakom, kakih sedem deci, lahko tudi liter, po ukusu.
A pa je tak zrezek sploh užiten?
Jebeš šnicl, zos, zos je ta prav !!!
Tko kaže da je svinjska mast nezdrava
Je li svinjska mast nepravedno optužena kao nezdrava? Oko toga se u posljednje vrijeme lome nutricionistička koplja
Nekada su generacije odrastale na svinjskoj masti, a onda je ona označena kao najnezdravija moguća namirnica. Zamijenila su je razna ulja i margarini. No u posljednje vrijeme ponovno se aktualiziralo pitanje masti kao namirnice koja možda i nije toliko nezdrava. 'Svinjska mast od pamtivijeka se koristila za jelo i pripremu hrane u svim tradicionalnim kulturama pa tako i kod nas. Nažalost, razvojem prehrambene industrije, kao i širenjem histerije od masnoća životinjskog porijekla, ova prirodna i zdrava masnoća našla se na crnoj listi zabranjene hrane. Danas znamo da je to bila pogreška', izjavila je nutricionistica Anita Šupe za Globus. Štetnosti masti, ali i mitova koji uz to idu, bavio se i Business Insider koji je popisao najčešće laži o masti.
Najbolja je prehrana s niskim udjelom masti
Epidemija pretilosti u SAD-u započela je kada su liječnici počeli savjetovati prehranu s manje masti i više ugljikohidrata. Zbog takvih savjeta, ljudi su počeli jesti više industrijski proizvedenu hranu koja obiluje šećerom i aditivima – namirnicama znatno opasnijama od masti.
Namirnice bogate kolesterolom vrlo su štetne
Na crnoj listi namirnica našla su se i jaja koja sadržavaju kolesterol. No istraživanja pokazuju da kolesterol u hrani zapravo ne povisuje loš kolesterol u krvi čovjeka i ne uzrokuju srčana oboljenja. Loš kolesterol nije uvijek loš i zapravo najvećim je dijelom bezopasan.
Margarin je zdraviji od maslaca
I maslac, kao namirnice sa zasićenim masnoćama, dospio je na loš glas pa su proizvođači ponudili razne margarine koje reklamiraju kao zdrave jer sadržavaju zdrave sastojke, ali to je laž. Margarini sadržavaju transmasti i zato su opasni za zdravlje.
Biljna ulja su zdrava
Biljna ulja koja su industrijski proizvedena, sadržavaju velike količine polinezasićenih masnih kiselina. Ako se redovito konzumiraju, mogu izazvati upale u organizmu jer velike količine su prilično štetne.
Transmasti su zdravije od zasićenih masti
Laž! Transmasti se koriste u prehrambenoj industriji za proizvodnju margarina, slatkiša, slanih grickalica i brze hrane. Zasićene masti nisu toliko opasne kao transmasti koje su iznimno toksične.
Mast deblja
Da, mast ima puno kalorija, ali je riječ o zasitnoj namirnici koje ne možete puno pojesti. Dakle, dulje ste siti i zapravo su manje šanse da ćete se udebljati, a to su potvrdila i neka istraživanja.
Hrana s niskim udjelom masnoća je zdravija
Kad se iz prirodne hrane izvuku masti, što rade proizvođači hrane, onda ona dobiva loš okus. Kako bi to izbjegli, proizvođači dodaju šećere. Upravo zato nemasna hrana obiluje šećerima i iznimno je nezdrava.
Nekada su generacije odrastale na svinjskoj masti, a onda je ona označena kao najnezdravija moguća namirnica. Zamijenila su je razna ulja i margarini. No u posljednje vrijeme ponovno se aktualiziralo pitanje masti kao namirnice koja možda i nije toliko nezdrava. 'Svinjska mast od pamtivijeka se koristila za jelo i pripremu hrane u svim tradicionalnim kulturama pa tako i kod nas. Nažalost, razvojem prehrambene industrije, kao i širenjem histerije od masnoća životinjskog porijekla, ova prirodna i zdrava masnoća našla se na crnoj listi zabranjene hrane. Danas znamo da je to bila pogreška', izjavila je nutricionistica Anita Šupe za Globus. Štetnosti masti, ali i mitova koji uz to idu, bavio se i Business Insider koji je popisao najčešće laži o masti.
Najbolja je prehrana s niskim udjelom masti
Epidemija pretilosti u SAD-u započela je kada su liječnici počeli savjetovati prehranu s manje masti i više ugljikohidrata. Zbog takvih savjeta, ljudi su počeli jesti više industrijski proizvedenu hranu koja obiluje šećerom i aditivima – namirnicama znatno opasnijama od masti.
Namirnice bogate kolesterolom vrlo su štetne
Na crnoj listi namirnica našla su se i jaja koja sadržavaju kolesterol. No istraživanja pokazuju da kolesterol u hrani zapravo ne povisuje loš kolesterol u krvi čovjeka i ne uzrokuju srčana oboljenja. Loš kolesterol nije uvijek loš i zapravo najvećim je dijelom bezopasan.
Margarin je zdraviji od maslaca
I maslac, kao namirnice sa zasićenim masnoćama, dospio je na loš glas pa su proizvođači ponudili razne margarine koje reklamiraju kao zdrave jer sadržavaju zdrave sastojke, ali to je laž. Margarini sadržavaju transmasti i zato su opasni za zdravlje.
Biljna ulja su zdrava
Biljna ulja koja su industrijski proizvedena, sadržavaju velike količine polinezasićenih masnih kiselina. Ako se redovito konzumiraju, mogu izazvati upale u organizmu jer velike količine su prilično štetne.
Transmasti su zdravije od zasićenih masti
Laž! Transmasti se koriste u prehrambenoj industriji za proizvodnju margarina, slatkiša, slanih grickalica i brze hrane. Zasićene masti nisu toliko opasne kao transmasti koje su iznimno toksične.
Mast deblja
Da, mast ima puno kalorija, ali je riječ o zasitnoj namirnici koje ne možete puno pojesti. Dakle, dulje ste siti i zapravo su manje šanse da ćete se udebljati, a to su potvrdila i neka istraživanja.
Hrana s niskim udjelom masnoća je zdravija
Kad se iz prirodne hrane izvuku masti, što rade proizvođači hrane, onda ona dobiva loš okus. Kako bi to izbjegli, proizvođači dodaju šećere. Upravo zato nemasna hrana obiluje šećerima i iznimno je nezdrava.
borna- Moderator
- Broj postova : 9460
Registration date : 16.11.2010
Ako ništa drugo a ono je da moja praktična-teorija dobiva na legalnosti tj na priznanju . Borbu vodim naravno sa ovim mojim medicinarima da je svinjska op.a. domaća mast dalekooooo zdravija za namazat na šnitu kruha od svih sofisticiranih namaza.
Sve što su mi u djetinjstvu govorili da je nezdaravo u ovo moderno doba dobiva predznak "zdravo" . Čovječanstvo izgubilo kompas ili su svjesni koliko su zakakali od gore do dole.
Evo neki dan čitah kako je alkohol ipak neka pozitiva za organizam. Zato ću ja jednu čašicu podići u zrak za vaše dobro u novom letu i popiti, živjeli forumovci i ini simpatizeri tračnica i svega što se kotrlja po njima.
Sve što su mi u djetinjstvu govorili da je nezdaravo u ovo moderno doba dobiva predznak "zdravo" . Čovječanstvo izgubilo kompas ili su svjesni koliko su zakakali od gore do dole.
Evo neki dan čitah kako je alkohol ipak neka pozitiva za organizam. Zato ću ja jednu čašicu podići u zrak za vaše dobro u novom letu i popiti, živjeli forumovci i ini simpatizeri tračnica i svega što se kotrlja po njima.
Silver- Broj postova : 353
Registration date : 09.02.2009
Sve što se troši (jede, pije itd) umjereno od prirodnih plodova i proizvoda je zdravo a svako pretjerivanje može škoditi.
borna- Moderator
Ne sjećam se točno, al' navodno isto vrijedi i za seks (heterospolni, jakako! )borna je napisao/la:Sve što se troši (jede, pije itd) umjereno od prirodnih plodova i proizvoda je zdravo a svako pretjerivanje može škoditi.
Pfaff je napisao/la:
Ne sjećam se točno, al' navodno isto vrijedi i za seks (heterospolni, jakako! )
Poštovani forum kolega, vaše mišljenje nikako ne mogu uvažiti i primjeniti na upravo krčkajuću novogodišnju sarmicu.
Kako ja imam neki svoj (uvrnuti) pogled na kuhanje tako ne prakticiram industrijsku hranu.
A što se pak tiče domaće (svinjske) masti ... nema boljeg pečenja nego na maščuvari, nema boljeg kumpira nego pečena na maščuvari. Svojedobno sam u školi radio salatu od svježeg crvenog kupusa ali prelivenog sa komadićima prepržene masnije slanine (kasnije to više nikad nisam radio!) i koliko se sad sjećam to je bilo prilično ukusno. Ljetos sam čuo od jedne susjede na Škrljevu da su njezini roditelji radili i zelenu salatu sa svinjskom masti ali to mi zvuči već kao dobar horor (volim zelenu salatu {znala mi je pokojna mama reć da sam k'o Perava } al' da bi je baš zalio sa masti ... hvala al' nebi ni experimentirao!).
Sretna Vam svima Nova 2014. godina!
A što se pak tiče domaće (svinjske) masti ... nema boljeg pečenja nego na maščuvari, nema boljeg kumpira nego pečena na maščuvari. Svojedobno sam u školi radio salatu od svježeg crvenog kupusa ali prelivenog sa komadićima prepržene masnije slanine (kasnije to više nikad nisam radio!) i koliko se sad sjećam to je bilo prilično ukusno. Ljetos sam čuo od jedne susjede na Škrljevu da su njezini roditelji radili i zelenu salatu sa svinjskom masti ali to mi zvuči već kao dobar horor (volim zelenu salatu {znala mi je pokojna mama reć da sam k'o Perava } al' da bi je baš zalio sa masti ... hvala al' nebi ni experimentirao!).
Sretna Vam svima Nova 2014. godina!
Gost- Gost
K-Ivica je otvorio sex-shop za brdsko-planinsko područje.
Ovo sam danas našao u Delnicama!
Ovo sam danas našao u Delnicama!
Hmm, to je dobra kupovina...kupiš mrkvu a unutra dobiješ skrivenu ba(k)teriju?!
borna- Moderator
Svjetleča mrkva. Znači pripreme za nestanak struje koja se očekuje sa uskoro velikim padavinama snijega u brdskim predjelima Ispačene naše su u tijeku.
Ljetni recept, al' može se i po zimi, pogotovo kad je ovako toplo
Navodno je najkvalitetnije meso od rase Kardashian!
To sam i ja čuo al' ne vjerujem u te priče jer da je to (navodno!) puno steroida i da nije baš zdravoPfaff je napisao/la:...
Gost- Gost
Priča se svašta ali mene asocira na kanibalizam.
Ova na slici je dodatno uvaljana u prezl tako da je kvalitet neupitan .
O tome kakva je za konzumiranje netreba raspravljati jer je vjerojatno za odlikaše .
Nije za penziće
O tome kakva je za konzumiranje netreba raspravljati jer je vjerojatno za odlikaše .
Nije za penziće
klek- Broj postova : 100
Registration date : 14.07.2011
Mi samo teoretiziramo, mol'ću fino... To se valjda smije?klek je napisao/la:... Nije za penziće
Jutros sam u nekim novinama vidio stražnji bumper od Kardašijanke ...klek je napisao/la:...
...
Kako 'ko kako 'koPfaff je napisao/la:Mi samo teoretiziramo ...
Evo na što sam mislio kad sam pis'o o Kardašijanki ...
... kako to može bit lijepo (mislim na desnu stranu fotke)!? Istina, da je to śunkica od gujde bilo bi sasvim OK ... ovako mogu samo ponoviti ...
Gost- Gost
E moj dida, sviđalo se nama ili ne ali nju netko oprašuje i nije mu ne po volji.
Kak'i cvetić tak'a i 'čelicaSilver je napisao/la:... nju netko oprašuje i nije mu ne po volji.
Gost- Gost
Biće prije neki trutdida je napisao/la:Kak'i cvetić tak'a i 'čelicaSilver je napisao/la:... nju netko oprašuje i nije mu ne po volji.
Stranica 13 / 20. • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 16 ... 20