Njam, njam ...
+20
Patentee 1833
Vedran Zeman
MarioB
Laurus
borna
sali
Narcis
leteči vlak
Silver
klek
LLeon
NP-549
5ar
Damir
K 357
Jean
gaspa
kiki273
Pfaff
KAPO
24 posters
Stranica 8 / 20. • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 14 ... 20
Re: Njam, njam ...
Kad smo vec kod kajgane, osobno najbolja mi je kad je pecena na pol putra pol maslinovog ulja. I jasno, malo soljena jaja. Nikako sa Vegetom, Vegeta kvari i ubija okus jaja!
Gost- Gost
Jučer smo za obed imali pileća jetrica a la veneziana s palentom. Jako fino. No, u paketu osim jetara ima i srdaca. Pilećijeh. A to mi ne paše uz toć jer je druga konzistencija.
I tako sam onda srdca izdvojijo i danas uz pomoć jedne mrkvetine i malo celera napravijo nekakav ajmo reć', ajngemahtes. A spremijo sam si i jedan komad jetrica iz toća pa su njoki od griza dobili smeđu boju...
Za glavno sam bio malo bezidejan, a onda sam se sjetijo pokojne none i napravijo landice sa špinatom.
Baš je bilo dobro (a i riješijo sam se malo nekog polustarog kruha koji se motao po vrižideru)
I tako sam onda srdca izdvojijo i danas uz pomoć jedne mrkvetine i malo celera napravijo nekakav ajmo reć', ajngemahtes. A spremijo sam si i jedan komad jetrica iz toća pa su njoki od griza dobili smeđu boju...
Za glavno sam bio malo bezidejan, a onda sam se sjetijo pokojne none i napravijo landice sa špinatom.
Baš je bilo dobro (a i riješijo sam se malo nekog polustarog kruha koji se motao po vrižideru)
- Broj postova : 11490
Registration date : 17.03.2008
Ti da si bezidejan ... ... po fotkama i nebi baš tako rekaoPfaff je napisao/la:... Za glavno sam bio malo bezidejan ...
Gost- Gost
Jučer mi je nakako isplivalo iz dubine memorije sjećanje na ...
... sol, koristi li netko ovu oplemenjenu sol? Navodno da je puno zdravija od "obične" soli i da su jela puno ukusnija.
... sol, koristi li netko ovu oplemenjenu sol? Navodno da je puno zdravija od "obične" soli i da su jela puno ukusnija.
Gost- Gost
"Sol plave krvi". Negdje bih morao imati jednu bočicu...
Da se malo pohvalim: Proteklog vikenda bio sam na jednoj grozomorno dobroj fešti. Među ostalim smo papali i tartufe...
Mi ovdje ne pripadamo toj sekti.Laurus je napisao/la:Zanima me dali ovdje ima netko ko je vegetarijanac?
Damir- Broj postova : 3323
Registration date : 24.01.2011
Jedino posredno (kad npr. zec jede travu...)
OK... Onda mogu reči.
Moj ujo koji živi u Zagrebu, od prije par mjesece je vidio kako se kolju krave.(A od prije je znao kako se kolju svinje, kokoši, ...) I od onda više ne želi jesti ništa osim povrča... Ali pojest palačinke, mlijeko, čokoladu, kolače hoče (to nije vegetarijanska hrana čim ima mlijeka od krave i jaja od kokoši)
Kada sam kod njega bio 2.5 dana, ja sam se zgrozio kada am vidio šta jede. A nešto od toga je;
1.Tikvica sa korom skuhana (narezana na kockice) i stavljena u sos paradajz sa integriranom tjesteninom.
2. Juha sa grožđicama, mrkvom i nekim zelenjavama.
3. Kompot od ananasa i unutra nasipa grođice.
4. Zelena salata sa bučinim uljem bez soli i sirčeta.
5. ABC sir namaz na kruhu i gore poisapane grožđice (očito ih obožava)
6. Spečene grožđice i to onda gricka dok tipka na laptopu.
I dalje da ne pričam, ja probao (Reda radi) ali mi se to ništa ne sviđa. Meso je meso i normalna hrana uz to.
...Ja volim jesti sve povrče ali naravno mješano uz meso i dobro začinjeno sa svim potrebnim začinima.
Kada smo išli u restoran ja sam naravno naručio Pizzu, a on neku osvježvajauču biljnu salatu sa svime i svačime.
Moj ujo koji živi u Zagrebu, od prije par mjesece je vidio kako se kolju krave.(A od prije je znao kako se kolju svinje, kokoši, ...) I od onda više ne želi jesti ništa osim povrča... Ali pojest palačinke, mlijeko, čokoladu, kolače hoče (to nije vegetarijanska hrana čim ima mlijeka od krave i jaja od kokoši)
Kada sam kod njega bio 2.5 dana, ja sam se zgrozio kada am vidio šta jede. A nešto od toga je;
1.Tikvica sa korom skuhana (narezana na kockice) i stavljena u sos paradajz sa integriranom tjesteninom.
2. Juha sa grožđicama, mrkvom i nekim zelenjavama.
3. Kompot od ananasa i unutra nasipa grođice.
4. Zelena salata sa bučinim uljem bez soli i sirčeta.
5. ABC sir namaz na kruhu i gore poisapane grožđice (očito ih obožava)
6. Spečene grožđice i to onda gricka dok tipka na laptopu.
I dalje da ne pričam, ja probao (Reda radi) ali mi se to ništa ne sviđa. Meso je meso i normalna hrana uz to.
...Ja volim jesti sve povrče ali naravno mješano uz meso i dobro začinjeno sa svim potrebnim začinima.
Kada smo išli u restoran ja sam naravno naručio Pizzu, a on neku osvježvajauču biljnu salatu sa svime i svačime.
I što je tu čudno!? Kad bi samo znao koliko meso loše radi čovjekovom organizmu i ti bi trebao slijediti njegov primjer. Sva jela koja se rade sa mesom mogu se gotovo na isti način napraviti i sa povrćem. Tu prvenstveno mislim na soju i proizvode od nje ("šnicle", pripravke za gulaš ...) koji mogu ako ih se pripravi na ispravan način i najbolji znalci nemogu otkriti da u takvom jelu nema ni trunčice mesa.Laurus je napisao/la:... od onda više ne želi jesti ništa osim povrča...
Ja kad god mogu jedem obroke od povrće (bez mesa!), a jedem barem jednom tjedno, da barem malo rasteretim organizam od štetnih tvari iz mesa. Uz to jednom tjedno obavezno jedemo ribu ... ali da me se shvati krivo, jedemo i meso ali ne bilo kakvo! U pravilu ne jedemo svinjetinu (osim "carskog mesa" ), ne jedemo masno meso i ne jedemo gotovo mljeveno meso. Što jedemo? Jedemo uglavnom nemasnu junetinu, teletinu, svježu ribu (i smrznute liganje i smrznuti bakalar) i jasno "carsko meso" ali njega samo jednom u par mjeseci. Čevape i meso sa roštilja jedemo jako malo (u godini dana ako to jedemo 5-6 puta) jer je to najgore što organizam može dobiti!
Gost- Gost
Ni ja ne jedem masno meso, a inače meso jedem; pohane šnicle, na gulaš, na roštilju, u tavici na brzo (pečeno), u rolu (neznam kako vi to dolje zovete), na ražnjičima (pečeno na vatri), dimljeno meso Šunka (pršut), budžole, špek, kobasice... Živim na selu pa imam doma svegaaa.
...A od povrča jeden sveee. Nisam izbirljiv, što je na stolu ja jedem.
Ja jednino ne volim jesti jaretinu i janjetinu.
...Ribu jedem ponekad, najviše ošlič i tunu. (te dvije su mi najfinije) no nekad pojedem i šarana, papaline, ... Hobotnice i lignje ne.
Mljeveno meso jedem ponekad (u ljeti ne volim jer se brzo kvari)
...A od povrča jeden sveee. Nisam izbirljiv, što je na stolu ja jedem.
Ja jednino ne volim jesti jaretinu i janjetinu.
...Ribu jedem ponekad, najviše ošlič i tunu. (te dvije su mi najfinije) no nekad pojedem i šarana, papaline, ... Hobotnice i lignje ne.
Mljeveno meso jedem ponekad (u ljeti ne volim jer se brzo kvari)
Kad si mlad da i popiješ litru petroleja neće ti bit, uvjetno rečeno, ništa ali kad pređeš 40-tu bogme moraš dobro pazit šta staviš u usta.Laurus je napisao/la:... Nisam izbirljiv, što je na stolu ja jedem. ...
Gost- Gost
Laurus je napisao/la:
...janjetinu....
Obavezno probaj
Dok ne probam lava, za mene je janje kralj životinja
MarioB- Broj postova : 90
Registration date : 24.09.2012
A janjetina je 100x zdravija nego svinjetinaLaurus je napisao/la:... Ali mi nije fino.
Gost- Gost
Možda je istinito, ali prase je prase...dida je napisao/la:A janjetina je 100x zdravija nego svinjetinaLaurus je napisao/la:... Ali mi nije fino.
Ma je al' kad sve sabereš i vidiš koliko štete gujda radi čovjekovu organizmu ... vrlo sam se lako odrekao krmetine ("carsko" još za sada branim kulko mogu al' nekako mi i to oće skliznut iz ruku {oće ona moja da mi i to ukine al za sada to branim pirunom i nožem} ...)Pfaff je napisao/la:... ali prase je prase...
Gost- Gost
Sad kad smo dobili "travojednu" sekciju (podforum?) u Gastro temi, a vruće je i u GK, evo mog današnjeg laganog ručka na bazi povrća:
- Juhica od žilijenirane mrkvice i celera s domaćim rezancima
- Gefühlte patlidžanen mit polenta (proćućeni melancani?)
Očekujem da sam za dva sata gladan, al' što se tu može...
PS: Ovo "proćućeni" sam jednoć izmislio kad sam u nekoj krajputaškoj krčmi pročitao na meniju: Gefühlte paprika!
- Juhica od žilijenirane mrkvice i celera s domaćim rezancima
- Gefühlte patlidžanen mit polenta (proćućeni melancani?)
Očekujem da sam za dva sata gladan, al' što se tu može...
PS: Ovo "proćućeni" sam jednoć izmislio kad sam u nekoj krajputaškoj krčmi pročitao na meniju: Gefühlte paprika!
I ovi praščići če biti na nečijem meniju, no na mojem sigurno neče. Jer su za prodaju.
- - -
@Pfaff- Ovakve lagane juhice sa domačim rezancima posebno volim. (Moja mama često radi domače rezance.)
- - -
@Pfaff- Ovakve lagane juhice sa domačim rezancima posebno volim. (Moja mama često radi domače rezance.)
Pa jel moguće da ovih čudnih bića ima u Hrvatskoj, ili to možda nije snimljeno kod nas.
Silver- Broj postova : 353
Registration date : 09.02.2009
Silver je napisao/la:Pa jel moguće da ovih čudnih bića ima u Hrvatskoj, ili to možda nije snimljeno kod nas.
Ako misliš na praščiće, to je snimljeno u mojoj štali.
Valjda prašćaru - štale su za rogatu marvuLaurus je napisao/la:Ako misliš na praščiće, to je snimljeno u mojoj štali.
Stranica 8 / 20. • 1 ... 5 ... 7, 8, 9 ... 14 ... 20