Slike iz Zagreba (ili tako nekako)
+6
borna
mladen_lucky
kriticar
sali
Narcis
Stanley
10 posters
Stranica 25 / 40. • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 32 ... 40
Re: Slike iz Zagreba (ili tako nekako)
Mda, tipično za penziće...borna je napisao/la:Dok je vani ružno i hladno volim boraviti u ovakovim prostorima...
- Broj postova : 11493
Registration date : 17.03.2008
Dole je jedna velika samoposluga koju moram pohvaliti radi kvalitete robe i cijena koje su niže od konkurencije
(tu kupujem hranu za kućne ljubimce)
Idem natrag gore
Izlaza imade na sve 4 strane, ovaj je na Smičiklasovu
Ovdje se izlazi na Vlašku
Iza Saleta na lijevo se dođe do sjedišta SDP-a
Izlaz prema Iblerovom trgu
(tu kupujem hranu za kućne ljubimce)
Idem natrag gore
Izlaza imade na sve 4 strane, ovaj je na Smičiklasovu
Ovdje se izlazi na Vlašku
Iza Saleta na lijevo se dođe do sjedišta SDP-a
Izlaz prema Iblerovom trgu
borna- Moderator
- Broj postova : 9462
Registration date : 16.11.2010
Pfaff likes this post
Opet se snima neki film na uglu Smičiklasove i Račkoga, možda je to nastavak od ljetos?
Nebih imao ništa protiv ali počeli su već u petak zauzimati brojna mjesta za parkiranje u Račkoga, prva slika je od nedjelje a druga je današnja
Jednostavno postavljaju čunjeve i vrpce pa kad se netko makne ne puste nekog drugog unutra!
U nedjelju su zauzeli možda i 20-ak mjesta tako da kad sam se vratio iza podneva bio "sretan" što sam nakon pola sata kruženja okolo
pronašao jedno mjesto pola kilometra od svoje kuće (I danas je ludnica sa parkiranjem)
Jedan "električar" u Martićevoj ima svoje mjesto u dvorištu (kod Spara) pa si može puniti svoj autić preko dugačkog produžnog kabela
Nebih imao ništa protiv ali počeli su već u petak zauzimati brojna mjesta za parkiranje u Račkoga, prva slika je od nedjelje a druga je današnja
Jednostavno postavljaju čunjeve i vrpce pa kad se netko makne ne puste nekog drugog unutra!
U nedjelju su zauzeli možda i 20-ak mjesta tako da kad sam se vratio iza podneva bio "sretan" što sam nakon pola sata kruženja okolo
pronašao jedno mjesto pola kilometra od svoje kuće (I danas je ludnica sa parkiranjem)
Jedan "električar" u Martićevoj ima svoje mjesto u dvorištu (kod Spara) pa si može puniti svoj autić preko dugačkog produžnog kabela
borna- Moderator
Smeće naše svakidašnje
Malo pomalo navikli smo se na ovakve nemile prizore
Česti je slučaj da kante ili kontejneri nisu dovoljno veliki odnosno ne prazne se redovito pa se hrpe smeća gomilaju uz njih
U gornjem slučaju se nekome nije dalo proći 10 metara i staviti kartone u praznije spremnike?
Česti problem su i pretraživači skrivenog blaga koji iza sebe ostavljaju nered.
Sjećam se odvoza smeća iz svoje zgrade pred 60-ak godina, teške metalne kante su bile u dvorištu. Radnici čistoće su ih vukli kamenim
stubištem, i preko nešto stepenica gore-dole pa je osim buke nastalo puno oštećenja na podu, zidovima i vratima.
Kasnije su kante stavili u hodnik odmah uz ulaz, to je zimi još bilo podnošljivo ali čim bi zatoplilo širio bi se nesnosan smrad cijelim
stubištem od podruma do tavana. Na kraju su se kante držale ispred kuće samo što ih je tada bilo upola manje, svega dvije jer se nije
stvaralo toliko smeća. Većina današnjeg smeća se sastoji od nepotrebno velike ambalaže koja se može lako reciklirati.
Pitam se kako bi danas mogli držati kante opet na dvorištu jer ispred zgrade nema mjesta za nekakav kavez sa kantama?
Tko će se dizati po noći da se otvore stubišna vrata, tko će vaditi kante van i vraćati ih natrag (jer je prosjek godina 15-ak stanara moje
zgrade kao i brojnih drugih u centru valjda iznad 60 godina)?
Trenutno radnici čistoće izprazne kante u roku keks i odmah jure dalje, ovako bi to potrajalo puuno duže!
Malo pomalo navikli smo se na ovakve nemile prizore
Česti je slučaj da kante ili kontejneri nisu dovoljno veliki odnosno ne prazne se redovito pa se hrpe smeća gomilaju uz njih
U gornjem slučaju se nekome nije dalo proći 10 metara i staviti kartone u praznije spremnike?
Česti problem su i pretraživači skrivenog blaga koji iza sebe ostavljaju nered.
Sjećam se odvoza smeća iz svoje zgrade pred 60-ak godina, teške metalne kante su bile u dvorištu. Radnici čistoće su ih vukli kamenim
stubištem, i preko nešto stepenica gore-dole pa je osim buke nastalo puno oštećenja na podu, zidovima i vratima.
Kasnije su kante stavili u hodnik odmah uz ulaz, to je zimi još bilo podnošljivo ali čim bi zatoplilo širio bi se nesnosan smrad cijelim
stubištem od podruma do tavana. Na kraju su se kante držale ispred kuće samo što ih je tada bilo upola manje, svega dvije jer se nije
stvaralo toliko smeća. Većina današnjeg smeća se sastoji od nepotrebno velike ambalaže koja se može lako reciklirati.
Pitam se kako bi danas mogli držati kante opet na dvorištu jer ispred zgrade nema mjesta za nekakav kavez sa kantama?
Tko će se dizati po noći da se otvore stubišna vrata, tko će vaditi kante van i vraćati ih natrag (jer je prosjek godina 15-ak stanara moje
zgrade kao i brojnih drugih u centru valjda iznad 60 godina)?
Trenutno radnici čistoće izprazne kante u roku keks i odmah jure dalje, ovako bi to potrajalo puuno duže!
borna- Moderator
Ovdje u Münchenu kontejnere iznose Hausmeisteri (to bi na hrvatskom bio pazikuca?) na dan kad je predviden odvoz. Jedino su kontejneri za plastiku na ulici.
ICE-3M- Broj postova : 891
Registration date : 18.10.2011
Kad sam prije 20+ godina živio u Milanu, bio je isti sistem. Kante su bile u kortilu (bilo ih je milion u svim duginim bojama), a portinaia je sokom okolovim pratila kamo šta bacaš. I onda je na smećedan kante vukla na cestu i vraćala natrag.ICE-3M je napisao/la:Ovdje u Münchenu kontejnere iznose Hausmeisteri (to bi na hrvatskom bio pazikuca?) na dan kad je predviden odvoz. Jedino su kontejneri za plastiku na ulici.
Inače jebila vrlo simpa ženska...
Nekada su veće zgrade kod nas imale hausmajstore (koji su mahom obitavali u podrumu), vlasnik zgrade im je od ubranih stanarina
davao plaću jer mu je bilo u interesu da se zgrada održava! Zna se kada je tu ulogu preuzeo društveni faktor zvan stanoservis ili sl.
no sa njime je prestala briga oko toga.
Neke zgrade koje su imale tzv centralno grijanje mogle su od novaca ubranoga za nabavku ogrijeva plaćati svoje ložače kao što
je bio slučaj i u mojoj zgradi. To je trajalo do raspada kotlova koje se više nije isplatilo obnavljati (a i ugljen je postao skup) pa se
prelazilo na tzv etažno plinsko grijanje. /Naš ložač je imao sreću da je taman dočekao mirovinu u to doba, krajem 80-ih/
Danas su starije zgrade u centru sa prosječno 10-ak stanova u kojima prevladavaju penzići koji nemaju od kuda plaćati nekoga
da obavlja takve poslove. Veće novogradnje sa daleko više stanara si mogu to priuštiti no koliko znadem dosta su rijetke?
Drugi veliki problem držanja kontejnera na cesti je nekultura odnosno nemar ljudi oko sortiranja onoga što se baca u kante kao i
prilika da u tuđe kante bacimo smeće u običnim vrećicama (kad stupi na snagu bacanje samo kupovnih vreća)
Držanje kanti u zaključanim dvorištima / hodnicima će spriječiti strance ali neće sprijećiti bezobzirne?
davao plaću jer mu je bilo u interesu da se zgrada održava! Zna se kada je tu ulogu preuzeo društveni faktor zvan stanoservis ili sl.
no sa njime je prestala briga oko toga.
Neke zgrade koje su imale tzv centralno grijanje mogle su od novaca ubranoga za nabavku ogrijeva plaćati svoje ložače kao što
je bio slučaj i u mojoj zgradi. To je trajalo do raspada kotlova koje se više nije isplatilo obnavljati (a i ugljen je postao skup) pa se
prelazilo na tzv etažno plinsko grijanje. /Naš ložač je imao sreću da je taman dočekao mirovinu u to doba, krajem 80-ih/
Danas su starije zgrade u centru sa prosječno 10-ak stanova u kojima prevladavaju penzići koji nemaju od kuda plaćati nekoga
da obavlja takve poslove. Veće novogradnje sa daleko više stanara si mogu to priuštiti no koliko znadem dosta su rijetke?
Drugi veliki problem držanja kontejnera na cesti je nekultura odnosno nemar ljudi oko sortiranja onoga što se baca u kante kao i
prilika da u tuđe kante bacimo smeće u običnim vrećicama (kad stupi na snagu bacanje samo kupovnih vreća)
Držanje kanti u zaključanim dvorištima / hodnicima će spriječiti strance ali neće sprijećiti bezobzirne?
borna- Moderator
Neki dan sam opet njuškao po dvorištima u Vlaškoj, ovaj puta na parnoj strani
Nekada je u dvorištu broja 68 bilo raznih obrtnika
Čak i većih radionica no danas je sve zatvoreno i u propadanju
Sve se pretvorilo u parkiralište zatvorenog tipa samo za stanare iz rampe
Jednako je i kod broja 64
Ulaz u dvorište Vlaške 70 je tijesan i ispunjen automobilima
I malo dvorište ih je puno, tu ne bih htio biti zadnji kad bi morao van sa autom
Ovdje je nekad slavni Zagreb film koji nažalost danas životari
Kao klinac sam se nekoliko puta odvažio ući k njima i rekao sam da želim vidjeti kako nastaje crtić!
Nisu me odbili već mi pokazali koliko puuno slika moraju napraviti te ih onda snimiti jednu po jednu da bi nastao film.
(Bio sam pomalo razočaran jer sam mislio da bi i ja lako mogao napraviti neki filmić)
Dvorišne fasade nisu baš inspirativne...
Danas sam opet malo prošetao gradom i za čas je nastalo preko 100 slika pa ću imati sa čime vas daviti slijedećih dana?
Nekada je u dvorištu broja 68 bilo raznih obrtnika
Čak i većih radionica no danas je sve zatvoreno i u propadanju
Sve se pretvorilo u parkiralište zatvorenog tipa samo za stanare iz rampe
Jednako je i kod broja 64
Ulaz u dvorište Vlaške 70 je tijesan i ispunjen automobilima
I malo dvorište ih je puno, tu ne bih htio biti zadnji kad bi morao van sa autom
Ovdje je nekad slavni Zagreb film koji nažalost danas životari
Kao klinac sam se nekoliko puta odvažio ući k njima i rekao sam da želim vidjeti kako nastaje crtić!
Nisu me odbili već mi pokazali koliko puuno slika moraju napraviti te ih onda snimiti jednu po jednu da bi nastao film.
(Bio sam pomalo razočaran jer sam mislio da bi i ja lako mogao napraviti neki filmić)
Dvorišne fasade nisu baš inspirativne...
Danas sam opet malo prošetao gradom i za čas je nastalo preko 100 slika pa ću imati sa čime vas daviti slijedećih dana?
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Nije nikakav problem zgrada ima malo stanova. Ne mora svaka zgrada imati jednog Hausmeistera, nego moze jedan pokrivat vise zgrada. Ovdje postoje firme koje se tim bave. Zapravo sad svaka zgrada u Zagrebu ima predstavnika stanara, pa moze on iznosit smece. Treba to svakako rijesit, jer ovo s kantama po ulicama je ruglo.
ICE-3M- Broj postova : 891
Registration date : 18.10.2011
Hmm naš predstavnik stanara (tzv pretsjednik) je gđa sa 64 godine koja k tome još radi i nije u stanju ponesti 5 kg a kamoli
da bi vukla kante za smeće po stepenicama
Nas 15-ak se često ne možemo međusobno dogovoriti oko nekih banalnosti a kamoli oko ozbiljnijih stvari, isto je i kod
okolnih zgrada u mojoj ulici. U tom kratkom dijelu ulice ima još svega 5 zgrada sa stanarima, ima nas možda svega 60?
Problem sa odvozom je i u tome što nije u redovitom vremenu, koji puta ga voze već oko 21 sat a često i nakon ponoći.
Prema tome bi neki pojedinac već oko 20 sati trebao početi vaditi kante iz dvorišta na ulicu i spremati ih tko zna kada, u
međuvremenu bi se u njih moglo ubaciti još svašta. Ionako nam i sada neodgovorni bacaju u kante neodgovarajući otpad,
takve niti kolektivna kazna neće opametiti jer će biti podijeljena na više stanova?
Predviđam da će se brzo desiti začepljenje kanalizacije jer će brojni nastojati tim putem riješiti dio sitnijeg otpada kako bi
smanjili broj kupovnih vrećica. Pored toga počet će bacati smeće u razne spremnike za otpad i čikove kojih ima posvuda u
gradu. Bojim se da će brojni motorizirani stanovnici koristiti izlete tj odlazak nekamo izvan grada kako bi se riješili svojeg
otpada.
Jedna brojna kategorija siromašnijih stanovnika će ostati bez prihoda jer neće biti u prilici kopati po kantama i
skupljati povratnu ambalažu?
Da ne bude sve crno jedna slika vjesnika proljeća u jednom parku
da bi vukla kante za smeće po stepenicama
Nas 15-ak se često ne možemo međusobno dogovoriti oko nekih banalnosti a kamoli oko ozbiljnijih stvari, isto je i kod
okolnih zgrada u mojoj ulici. U tom kratkom dijelu ulice ima još svega 5 zgrada sa stanarima, ima nas možda svega 60?
Problem sa odvozom je i u tome što nije u redovitom vremenu, koji puta ga voze već oko 21 sat a često i nakon ponoći.
Prema tome bi neki pojedinac već oko 20 sati trebao početi vaditi kante iz dvorišta na ulicu i spremati ih tko zna kada, u
međuvremenu bi se u njih moglo ubaciti još svašta. Ionako nam i sada neodgovorni bacaju u kante neodgovarajući otpad,
takve niti kolektivna kazna neće opametiti jer će biti podijeljena na više stanova?
Predviđam da će se brzo desiti začepljenje kanalizacije jer će brojni nastojati tim putem riješiti dio sitnijeg otpada kako bi
smanjili broj kupovnih vrećica. Pored toga počet će bacati smeće u razne spremnike za otpad i čikove kojih ima posvuda u
gradu. Bojim se da će brojni motorizirani stanovnici koristiti izlete tj odlazak nekamo izvan grada kako bi se riješili svojeg
otpada.
Jedna brojna kategorija siromašnijih stanovnika će ostati bez prihoda jer neće biti u prilici kopati po kantama i
skupljati povratnu ambalažu?
Da ne bude sve crno jedna slika vjesnika proljeća u jednom parku
borna- Moderator
Dok sam odlazio do Gundulićeve snimio sam koješta zanimljivo, hotel Amadria Park Hotel Capital (tako su ga nazvali) je
izložio lijepi ukras na uglu Jurišićeve i Palmotićeve
Ima nekih zgrada u gradskim "kanjonima" koje sunce uspije jednom dnevno i za kratko obasjati
U Oktogonu sam sreo jednu skupinu malih maškara pa sam im poklonio nešto sitniša. Dobio sam jednu lijepo otpjevanu pjesmicu
koju nažalost nisam uspio snimiti
U Bogovićevoj ulici je neobična spomen ploča na jednoj zgradi
Krenuo sam obići uspinjaču
No prije nje sam skrenuo u jedno dvorište na lijevoj strani Tomićeve
Tu se krije jedan lijepi parkić
/Nastavak je u slijedećem broju/
izložio lijepi ukras na uglu Jurišićeve i Palmotićeve
Ima nekih zgrada u gradskim "kanjonima" koje sunce uspije jednom dnevno i za kratko obasjati
U Oktogonu sam sreo jednu skupinu malih maškara pa sam im poklonio nešto sitniša. Dobio sam jednu lijepo otpjevanu pjesmicu
koju nažalost nisam uspio snimiti
U Bogovićevoj ulici je neobična spomen ploča na jednoj zgradi
Krenuo sam obići uspinjaču
No prije nje sam skrenuo u jedno dvorište na lijevoj strani Tomićeve
Tu se krije jedan lijepi parkić
/Nastavak je u slijedećem broju/
borna- Moderator
Pfaff and besposlenpop like this post
Tu je jedno dosta zapušteno dječje igralište, klinci koji su se ovdje igrali su odavno odrasli a nove djece nema?
Ima i drugi izlaz prema Strossmayerovom šetalištu
Tu je i onaj ranije pokazani ulaz u tunel Grič
Čudi me da nisu i tunel zašarali iznutra?
Pogled unatrag
Ova kuća je očito dobro obnovljena prije potresa no ona na lijevoj strani je u raspadanju
Ima i drugi izlaz prema Strossmayerovom šetalištu
Tu je i onaj ranije pokazani ulaz u tunel Grič
Čudi me da nisu i tunel zašarali iznutra?
Pogled unatrag
Ova kuća je očito dobro obnovljena prije potresa no ona na lijevoj strani je u raspadanju
borna- Moderator
Pfaff, gaspa and besposlenpop like this post
Ispunit ću dužnost pa sam miran do poslijepodne
Na lijevoj i desnoj strani uspinjače imamo stubište (koje se negdje na sredini spaja)
Imao sam kovanicu od 5 kuna koja me žuljala pa sam odlučio počastiti se vožnjom
Stisnuo sam zube i ušao unutra
Sve je lijepo uredno i čisto
Sjećam se razdoblja pred 50-60 godina kada je to bilo dosta zapušteno i zamazano
Na lijevoj i desnoj strani uspinjače imamo stubište (koje se negdje na sredini spaja)
Imao sam kovanicu od 5 kuna koja me žuljala pa sam odlučio počastiti se vožnjom
Stisnuo sam zube i ušao unutra
Sve je lijepo uredno i čisto
Sjećam se razdoblja pred 50-60 godina kada je to bilo dosta zapušteno i zamazano
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Koja je najbolja?
besposlenpop- Broj postova : 1486
Registration date : 18.06.2021
Hmm to bi trebali pitati one u ZET-u koji su sastavili taj tekst?
Zagrebačka uspinjača druga je najbolja uspinjača u Europi, pokazali su rezultati izbora na internetu i socijalnim mrežama koje je provela European best destinations, neprofitna organizacija za promicanje kulture i turizma u Europi sa sjedištem u Belgiji, priopćio je danas ZET
Nakon što je Zagreb postao 'Second best destination in Europe', odnosno druga najbolja destinacija u Europi, zagrebačka uspinjača odabrana je za drugu u Europi, odmah iza čuvene uspinjače u Lisabonu - Bica funicular, a ispred ostalih uspinjača iz Portugala, Francuske, Mađarske i Švicarske, kaže se u priopćenju.
link
Zagrebačka uspinjača druga je najbolja uspinjača u Europi, pokazali su rezultati izbora na internetu i socijalnim mrežama koje je provela European best destinations, neprofitna organizacija za promicanje kulture i turizma u Europi sa sjedištem u Belgiji, priopćio je danas ZET
Nakon što je Zagreb postao 'Second best destination in Europe', odnosno druga najbolja destinacija u Europi, zagrebačka uspinjača odabrana je za drugu u Europi, odmah iza čuvene uspinjače u Lisabonu - Bica funicular, a ispred ostalih uspinjača iz Portugala, Francuske, Mađarske i Švicarske, kaže se u priopćenju.
link
borna- Moderator
Pfaff and besposlenpop like this post
Je li još uvijek postoji ona opcija hitne vožnje uz nadoplatu?
Je, tko to zaželi mora dati 25 kunica
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Jel' onda iz kabina izbace one koji su platili normalnu kratu ili dotični jednostavno imaju sreću?
Ha ha puno me pitaš....evo jedne exkluzive upravo ispečene
Nakon 410 dana top ponovo puca, baš sam spomenuo neki dan da mi fale reakcije prolaznika!
Nakon 410 dana top ponovo puca, baš sam spomenuo neki dan da mi fale reakcije prolaznika!
borna- Moderator
Što im je trebalo obavezno držanje za rukohvat, pa uspinjača ide brzinom puža?
Malo pogleda iz kabine u mirovanju
Mislim da bi trebalo urediti te bočne zidove, na nekim mjestima su jako loši
borna- Moderator
leteči vlak likes this post
Zgodno. Naručiš uspinjaču u brodogradilištu?! Svijet ide kvragu...borna je napisao/la:
To je zasigurno nekakva fiškalska bedastoća za slučaj da pijanac opadne na pod jer se nije držao, a onda ustane tužbom. To ti je u stilu uputstva za uporabu gdje na prvih osam strana piše da sušilo za kosu ne smiješ koristiti pod vodom...borna je napisao/la:
Što im je trebalo obavezno držanje za rukohvat, pa uspinjača ide brzinom puža?
borna likes this post
Evo snimke te vrtoglave vožnje
Na prednjem dijelu kabine sam uočio neki čudni dio pa sam pitao kartodrapca što je to?
Sve je fiksno i ne vidim mogućnost pokretanja u bilo kojem smjeru.
Odgovorio mi je u šali da to služi za peglanje košulja, nije htio reći nešto konkretno. Mislio sam onda pitati gornjeg zaposlenika
no nije bilo prilike jer je bio jako zauzet razgovorom preko mobitela, nije me doživio nimalo....
Na prednjem dijelu kabine sam uočio neki čudni dio pa sam pitao kartodrapca što je to?
Sve je fiksno i ne vidim mogućnost pokretanja u bilo kojem smjeru.
Odgovorio mi je u šali da to služi za peglanje košulja, nije htio reći nešto konkretno. Mislio sam onda pitati gornjeg zaposlenika
no nije bilo prilike jer je bio jako zauzet razgovorom preko mobitela, nije me doživio nimalo....
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Jedino što mi pada napamet je uređaj za učvršćenje invalidskih kolica tijekom vratolomne vožnje...
Bravo, mislim da bi to moglo biti jer ima na sebi nekoliko remenčića za koje nisam vidio svrhu!
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Ova fotografija u donjoj postaji je zaslužila i (barem) engleski tekst
Slikao sam i ovo
Zbog pucnja topa sakupilo se dosta zainteresiranih, bilo je i turista
I ekipa Radio Sljemena je bila nazočna
Taman im je dobrodošla jedna škola za razgovor u živo
Draga Sanja
Kroz ovih 410 dana šutnje su mogli barem urediti prozore, mogao bi neki i pasti od pucnjave
Slikao sam i ovo
Zbog pucnja topa sakupilo se dosta zainteresiranih, bilo je i turista
I ekipa Radio Sljemena je bila nazočna
Taman im je dobrodošla jedna škola za razgovor u živo
Draga Sanja
Kroz ovih 410 dana šutnje su mogli barem urediti prozore, mogao bi neki i pasti od pucnjave
borna- Moderator
Stranica 25 / 40. • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 32 ... 40