Njam, njam ...part II
+7
Narcis
file
borna
Jean
DD
Pfaff
Damir
11 posters
Stranica 13 / 14. • 1 ... 8 ... 12, 13, 14
Re: Njam, njam ...part II
Registration date : 14.05.2008
Pfaff, borna and besposlenpop like this post
Moraš se više koncentrirati...gaspa je napisao/la:... a ostale dane nisam na to mislio.
- Broj postova : 11490
Registration date : 17.03.2008
borna likes this post
Podržavam Gaspu, apetit je važniji od slikanja.Pfaff je napisao/la:Moraš se više koncentrirati...gaspa je napisao/la:... a ostale dane nisam na to mislio.
besposlenpop- Broj postova : 1485
Registration date : 18.06.2021
Postoji određena razlika između apetita i požrešnosti...besposlenpop je napisao/la:Podržavam Gaspu, apetit je važniji od slikanja.
gaspa likes this post
Napravio sam si napravu koju zovu Lazy Susanna. Danas je imala vatreno krštenje
borna likes this post
Kinezi to imaju naveliko, pogotovo kad ih gomila sjedne za (okrugli) stol.
Što sam i napisao u opisu filjma. A bude ih i višekatnihgaspa je napisao/la:Kinezi to imaju naveliko, pogotovo kad ih gomila sjedne za (okrugli) stol.
Curry Station Niagara
Curry Station Niagara
Otputujte u prošlost do retro japanske željezničke stanice na Curry Station Niagara, dok uživate u ukusnoj curry riži i još mnogo toga.
Detalji restorana
Od 1963. Curry Station Niagara pruža jedinstveno gastronomsko iskustvo u Tokiju. Izvana, neki bi ga mogli zamijeniti s ulazom na željezničku stanicu; no izrazita aroma curryja koja se širi ulicom može namamiti slučajne prolaznike. Narudžbe stižu do vašeg stola na minijaturnom parnom vlaku, s malim tanjurom za posluživanje koji se vuče iza za hranu i piće. Jelovnik je ispunjen mnogim varijacijama curry riže, uključujući pržene svinjske kotlete, plodove mora, povrće i sir! Imaju čak i curry pilaf i curry špagete za one koji traže nešto posebno. Vlasnik stanice Curry Station Niagara godinama je skupljao artefakte iz tvornica vlakova, željezničkih postaja, pa čak i muzeja vlakova. Restoran prikazuje te relikvije, uključujući retro sat željezničke stanice izvan kuhinje. Stvorili su nostalgično i gostoljubivo okruženje za sve. Mora ga posjetiti svatko tko ima i najmanji interes za vlakove ili retro antikvitete.
link
Otputujte u prošlost do retro japanske željezničke stanice na Curry Station Niagara, dok uživate u ukusnoj curry riži i još mnogo toga.
Detalji restorana
Od 1963. Curry Station Niagara pruža jedinstveno gastronomsko iskustvo u Tokiju. Izvana, neki bi ga mogli zamijeniti s ulazom na željezničku stanicu; no izrazita aroma curryja koja se širi ulicom može namamiti slučajne prolaznike. Narudžbe stižu do vašeg stola na minijaturnom parnom vlaku, s malim tanjurom za posluživanje koji se vuče iza za hranu i piće. Jelovnik je ispunjen mnogim varijacijama curry riže, uključujući pržene svinjske kotlete, plodove mora, povrće i sir! Imaju čak i curry pilaf i curry špagete za one koji traže nešto posebno. Vlasnik stanice Curry Station Niagara godinama je skupljao artefakte iz tvornica vlakova, željezničkih postaja, pa čak i muzeja vlakova. Restoran prikazuje te relikvije, uključujući retro sat željezničke stanice izvan kuhinje. Stvorili su nostalgično i gostoljubivo okruženje za sve. Mora ga posjetiti svatko tko ima i najmanji interes za vlakove ili retro antikvitete.
link
borna- Moderator
- Broj postova : 9460
Registration date : 16.11.2010
Pfaff, gaspa and besposlenpop like this post
Na Njemačkom malo i velo željezničarskom forumu su članovi pričali priče o ponovnom ujedinjenju te o razlikama
u životu prije toga. Kopirao sam jednu priču o brojačima jaja u DDR-u:
Zatim vam želim ispričati nešto o brojačima jaja, ali mnogo prije nego što je zid pao.
Otišao sam negdje, u Berlin ili DDR, ne sjećam se točno. Vjerojatno do Berlina, a na ruti je bilo samo jedno odmorište u koje ste smjeli ući.
Bilo je oko 6:00 ujutro kad sam se zaustavio da doručkujem. Cijela soba bila je prazna; Još je bilo rano. Sjeo sam, došao je konobar i naručio sam doručak za nevjerovatnih 2,84 marke. Opsežan doručak za ovu krivu cijenu, bez ikakve zarade.
Doručak je došao vrlo brzo, samo je nedostajalo kuhano jaje. "Potrajat će nekoliko minuta, samo se kuha." Razumijem. Doručak je bio ukusan, kava dobra, a odjednom se iz kuhinje začuo zvuk zvona - jaje je kuhano i spremno za posluživanje. Konobar je uzeo jaje iz kuhinje, ali nije došao do mene s jajetom, nego je otišao do blagajne. Tu je malo zavrtio jaje i nešto ukucao u kasu. Račun je stigao, naboden je, a onda je konobar donio jaje.
Pogledao sam jaje i vidio višeznamenkasti broj ispisan olovkom. To me sad zanimalo; Pitala sam konobara, a kako u prostoriji nije bilo nikoga, on mi je rekao: „U ugostiteljskom dijelu stalno se preusmjeravaju jaja, a da bi se to spriječilo, postoje žene koje ta jaja broje jedno po jedno i stavljaju Upišite ih u kontrolnu knjigu. Zatim se jaje nosi u restoran i nakon upotrebe se izdaje s brojem. Ovi računi se vraćaju u kontrolne knjige i tamo se označavaju kao korištena.
Dolazim iz ljevaoničkog sektora i to sam već znao iz ljevaonice u DDR-u, čistača čajnika, punioca čajnika, uzimača čajnika, sakupljača čajnika i čovjeka koji je kuhao čaj. Ovdje je bio brojač jaja. Mogu zamisliti situaciju nakon pada komunizma, kada su te žene tražile posao na Zavodu za zapošljavanje i na pitanje o prethodnom poslu rekle da su “jajima na broj”.
Bilo je tamo stvari koje se ovdje teško moglo zamisliti, kao što je golemo, kilometarsko polje rotkvica viđeno u blizini Leipziga, koje su sve intenzivno posijane u jednom danu (cilj ispunjen), ali koje su također sve sazrele u isto vrijeme (cilj nije dosegnuto).
Srdačan pozdrav
Udo
u životu prije toga. Kopirao sam jednu priču o brojačima jaja u DDR-u:
Zatim vam želim ispričati nešto o brojačima jaja, ali mnogo prije nego što je zid pao.
Otišao sam negdje, u Berlin ili DDR, ne sjećam se točno. Vjerojatno do Berlina, a na ruti je bilo samo jedno odmorište u koje ste smjeli ući.
Bilo je oko 6:00 ujutro kad sam se zaustavio da doručkujem. Cijela soba bila je prazna; Još je bilo rano. Sjeo sam, došao je konobar i naručio sam doručak za nevjerovatnih 2,84 marke. Opsežan doručak za ovu krivu cijenu, bez ikakve zarade.
Doručak je došao vrlo brzo, samo je nedostajalo kuhano jaje. "Potrajat će nekoliko minuta, samo se kuha." Razumijem. Doručak je bio ukusan, kava dobra, a odjednom se iz kuhinje začuo zvuk zvona - jaje je kuhano i spremno za posluživanje. Konobar je uzeo jaje iz kuhinje, ali nije došao do mene s jajetom, nego je otišao do blagajne. Tu je malo zavrtio jaje i nešto ukucao u kasu. Račun je stigao, naboden je, a onda je konobar donio jaje.
Pogledao sam jaje i vidio višeznamenkasti broj ispisan olovkom. To me sad zanimalo; Pitala sam konobara, a kako u prostoriji nije bilo nikoga, on mi je rekao: „U ugostiteljskom dijelu stalno se preusmjeravaju jaja, a da bi se to spriječilo, postoje žene koje ta jaja broje jedno po jedno i stavljaju Upišite ih u kontrolnu knjigu. Zatim se jaje nosi u restoran i nakon upotrebe se izdaje s brojem. Ovi računi se vraćaju u kontrolne knjige i tamo se označavaju kao korištena.
Dolazim iz ljevaoničkog sektora i to sam već znao iz ljevaonice u DDR-u, čistača čajnika, punioca čajnika, uzimača čajnika, sakupljača čajnika i čovjeka koji je kuhao čaj. Ovdje je bio brojač jaja. Mogu zamisliti situaciju nakon pada komunizma, kada su te žene tražile posao na Zavodu za zapošljavanje i na pitanje o prethodnom poslu rekle da su “jajima na broj”.
Bilo je tamo stvari koje se ovdje teško moglo zamisliti, kao što je golemo, kilometarsko polje rotkvica viđeno u blizini Leipziga, koje su sve intenzivno posijane u jednom danu (cilj ispunjen), ali koje su također sve sazrele u isto vrijeme (cilj nije dosegnuto).
Srdačan pozdrav
Udo
borna- Moderator
Pfaff and besposlenpop like this post
Sjeća li se još tko detalja iz Pfaffovih bakanalija, od kojih sam posebno (ne znam zašto) upamtio etiopsko meso. Nadam se da ne, ili bar ne pretjerano, tako da mogu dati svoj skromni doprinos koji neće biti prezren i preskočen već tijekom prve rečenice. Što se tiče mojeg kuharskog umijeća, ono nije nešto posebno i kao kuhar nisam dostojan Pfaffu ni šircl odriješiti (poznati tekst iz jedne druge knjige?), ali mi ponekad, nekim čudom, neko jelo ispadne sasvim dobro.
Danas predstavljam vrlo jednostavno, a meni nadasve ukusno, jelo – porilučni džumbus. Zašto je džumbus – ne bih zbao. Ali, iako sam u djetinjstvu poriluk ne mrzio, nego jako mrzio, danas se u njemu zajedem. Dakle: treba vam mljeveno meso (ja uzeo junetinu), malo riže i gomila poriluka. Prvo se malo poprži meso s rižom(!), pa doda u poriluk (ili obratno). Začinja se soli i paprom (ja umjesto papra stavljam đumbir). Može se začinjati i dalje po mašti, dodati povrtni temeljac mjesto vode, pasatu. I onda ispadne nešto ovakvo:
A sad bi trebao slijediti crni (ili bijeli, sivi…) pravokutnik. Dočepao sam se izvanrednog primjerka (Pfaff može nastavak preskočiti) salpe od kilu i deset. Vrlo obazrivo sam je pržio da joj se ne oguli koža i ispao je jako fotogenični primjerak. Za onaj crni (bijeli, sivi…) pravokutnik. Vezano za nedavnu diskusiju i stupnjevanje pristupa konzumaciji, ponovila se ispričana priča. Riba stiže na stol i udriii… Dok sam se prisjetio da sam je htio digitalno ovjekovječiti, što za vas, a više za sebe, već sam je konzumirao jednu trećinu, uključujući i glavu. Što – konzumirao? Proždro! No kako je, srećom, jeftinija od uzgojenih brancina i orada, nadam se da ću se dočepati sličnog primjerka. I da neću brzati s konzumacijom (pardon – proždiranjem).
Danas predstavljam vrlo jednostavno, a meni nadasve ukusno, jelo – porilučni džumbus. Zašto je džumbus – ne bih zbao. Ali, iako sam u djetinjstvu poriluk ne mrzio, nego jako mrzio, danas se u njemu zajedem. Dakle: treba vam mljeveno meso (ja uzeo junetinu), malo riže i gomila poriluka. Prvo se malo poprži meso s rižom(!), pa doda u poriluk (ili obratno). Začinja se soli i paprom (ja umjesto papra stavljam đumbir). Može se začinjati i dalje po mašti, dodati povrtni temeljac mjesto vode, pasatu. I onda ispadne nešto ovakvo:
A sad bi trebao slijediti crni (ili bijeli, sivi…) pravokutnik. Dočepao sam se izvanrednog primjerka (Pfaff može nastavak preskočiti) salpe od kilu i deset. Vrlo obazrivo sam je pržio da joj se ne oguli koža i ispao je jako fotogenični primjerak. Za onaj crni (bijeli, sivi…) pravokutnik. Vezano za nedavnu diskusiju i stupnjevanje pristupa konzumaciji, ponovila se ispričana priča. Riba stiže na stol i udriii… Dok sam se prisjetio da sam je htio digitalno ovjekovječiti, što za vas, a više za sebe, već sam je konzumirao jednu trećinu, uključujući i glavu. Što – konzumirao? Proždro! No kako je, srećom, jeftinija od uzgojenih brancina i orada, nadam se da ću se dočepati sličnog primjerka. I da neću brzati s konzumacijom (pardon – proždiranjem).
Pfaff, borna and besposlenpop like this post
Jedno od onih jela koje zvuče dobro, vjerujem mirišu dobro, a izgledaju grozno.gaspa je napisao/la:... I onda ispadne nešto ovakvo:
...
Pfaff and borna like this post
Baš tako. Budem probao (čim nađem poriluk na ackiji) pa javim ishod...besposlenpop je napisao/la:Jedno od onih jela koje zvuče dobro, vjerujem mirišu dobro, a izgledaju grozno.gaspa je napisao/la:... I onda ispadne nešto ovakvo:
...
Propustio sam dati vremenski plan aktivnosti: pržiti meso i (sirovu) rižu desetak min a onda smjesu s porilukom i začinima kuhati još sat vremena.
Nisi probal pržit i poriluk?gaspa je napisao/la:Propustio sam dati vremenski plan aktivnosti: pržiti meso i (sirovu) rižu desetak min a onda smjesu s porilukom i začinima kuhati još sat vremena.
Tak opće ne smrdi ko kad ga kuhaš.
borna likes this post
Hvala na ovom savjetu, noram nagovoriti suprugu da proba tako kuhati svoj poriluk jer ja tada moram pobjeći
negdje van (a to ona radi često i dugo traje)
borna- Moderator
besposlenpop likes this post
Ja ga već godinama ili pržim ili pečem, i ak ne zagori, skoro mi je bolji od kuhanog.borna je napisao/la:Hvala na ovom savjetu, noram nagovoriti suprugu da proba tako kuhati svoj poriluk jer ja tada moram pobjeći
A traje 10-ak minuta.
Skoro sam zaboravio na srdele u kojima sam uživao prošlog petka
K-ivica već nekoliko mjeseci nema u svojoj ponudi srdele iako se povremeno pojave u letku?
Ove veelike prema prijašnjim majušnima su sam upecao u S-paaru, kila i pol je bila 4 E, izbrojao sam ih 40.
One ranije male bi brojale najmanje 80.
K-ivica već nekoliko mjeseci nema u svojoj ponudi srdele iako se povremeno pojave u letku?
Ove veelike prema prijašnjim majušnima su sam upecao u S-paaru, kila i pol je bila 4 E, izbrojao sam ih 40.
One ranije male bi brojale najmanje 80.
borna- Moderator
Moram se požaliti na zadnje srdele kupljene u Sp-u, nisu to domaće srdele već tko zna od kuda?
Uopće nemaju okusa poput Jadranskih, čak ih i mačka ne voli jesti dok sam se ja prisilio.
Ne znam kako bi im opisao okus, možda poput odstajalih 2 dana iako su barem izgledom bile svježe?
Uopće nemaju okusa poput Jadranskih, čak ih i mačka ne voli jesti dok sam se ja prisilio.
Ne znam kako bi im opisao okus, možda poput odstajalih 2 dana iako su barem izgledom bile svježe?
borna- Moderator
Dobili smo goste za vikend! Očekivane, doduše, pa smo im spremili rustikalnu večeru...
Police sa kojekakim prismokom
Gosti su pridonijeli Over Mura muving kejk nabavljen u Šparu
Savršen, moram priznati. Sve kako mora biti: dvije vrste tijesta, mak, orasi, sir, jabuke... Ne presladak i bez suvišnih dodataka tipa šlag, preljevi i slično. Toplo preporučam
U pakovanju su navodno dva komada, ali sam ih ja prepilio na pola i bilo je taman
Police sa kojekakim prismokom
Gosti su pridonijeli Over Mura muving kejk nabavljen u Šparu
Savršen, moram priznati. Sve kako mora biti: dvije vrste tijesta, mak, orasi, sir, jabuke... Ne presladak i bez suvišnih dodataka tipa šlag, preljevi i slično. Toplo preporučam
U pakovanju su navodno dva komada, ali sam ih ja prepilio na pola i bilo je taman
kriticar, borna and besposlenpop like this post
Radi bolje preciznosti rekao bih: Between Mura muving kejk. Among Mura ne bi odrazilo smisao. A onaj Over Mura se prodaje i jede over border.
Nikako da dođem na red sa svojim slikovnim postom. Prvo sam čekao da se malo slegnu i zaborave goranske bakanalije, onda su mi posao pokvarili gosti ludi za polama, a uz današnji komentar bilo bi glupo odmah nastaviti drugim postom (nekad se to voljelo komentirati kao nabijanje postova)
Nikako da dođem na red sa svojim slikovnim postom. Prvo sam čekao da se malo slegnu i zaborave goranske bakanalije, onda su mi posao pokvarili gosti ludi za polama, a uz današnji komentar bilo bi glupo odmah nastaviti drugim postom (nekad se to voljelo komentirati kao nabijanje postova)
Da, to su nam fantje uvijek poturali kao pravi slovenski kolač. A nije...gaspa je napisao/la:A onaj Over Mura se prodaje i jede over border.
Ma kako nije? Ta pogledaj samo proizvode Celjskih mesnina - sve sami autohtoni specijaliteti: Leskovački ćevapčići, kulen... Postupak zaštite je, pretpostavljam, u tijeku, da to ne bi, nedajbože, možda tko drugi svojatao kao svoje.Pfaff je napisao/la:Da, to su nam fantje uvijek poturali kao pravi slovenski kolač. A nije...
gaspa je napisao/la:Radi bolje preciznosti rekao bih: Between Mura muving kejk. Among Mura ne bi odrazilo smisao. A onaj Over Mura se prodaje i jede over border.
...
Međimorje izvorno označava "među morima", odnosno među vodama - rijekama Murom i Dravom, a nema veze sa nazivom rijeke Mure.
gaspa likes this post
Oni su registrirali Prekmursku gibanicu i osporavali istu takvu Međimursku, pa su se naši dosetili i samo promenili redosljed fila.Pfaff je napisao/la:Da, to su nam fantje uvijek poturali kao pravi slovenski kolač. A nije...gaspa je napisao/la:A onaj Over Mura se prodaje i jede over border.
I tak imamo Prekmursku i Međimursku gibanicu, svaku drukču, a istovjetne okusom.
Stranica 13 / 14. • 1 ... 8 ... 12, 13, 14