Vlakovi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Njam, njam ...part II

+7
Narcis
file
borna
Jean
DD
Pfaff
Damir
11 posters
Započni novu temu   Odgovori na temu

Stranica 12 / 14. Previous  1 ... 7 ... 11, 12, 13, 14  Next

Go down

Njam, njam ...part II - Page 12 Empty Re: Njam, njam ...part II

Postaj by Pfaff pet 23 kol 2024 - 14:49

Današnji obedić:

Tri pice na riječki zi palentun

Njam, njam ...part II - Page 12 3pice1

Cvekla salata kao prilog

Njam, njam ...part II - Page 12 3pice2

Podliveno s Daruvarcem deluhe

Njam, njam ...part II - Page 12 3pice3

Njam, njam ...part II - Page 12 Buhoslav
Pfaff
Pfaff
Administrator
Administrator

Broj postova : 11490
Registration date : 17.03.2008

borna and besposlenpop like this post

[Vrh] Go down

Postaj by Pfaff sub 24 kol 2024 - 17:25

I danas jebijo nekakav čorbali ručak iako ideološki više vuče na gaspinu stranu...
Kus-kus je jelo karakteristično za zemlje Magreba iako se proširilo kojekuda, a ponajviše u Vrancuskoj.
Radi se o povrtnoj juhi s porilukom, slanutkom, kupusom, dosta češnjaka i par vrsta mesa (kod mene to bude kad od nečega ostane). Jede se uz griz odgovarajućeg imena, a dodaje se u tanjur čega već fali: kad nestane juhe, dolije se, a onda obično postane prejušno pa se doda griza. I tako dok ima!

Njam, njam ...part II - Page 12 KusKus1

Jelo je prilično ljuto. U njega se dodaje začin harissa da bi se postigla kakvoća znojenja. Ja sam ju negdje zametnuo, ali sam u špajzi našao nekakav pire od chilly papričica. Poslužilo je!

Njam, njam ...part II - Page 12 KusKus2

Pfaff
Pfaff
Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Postaj by gaspa ned 1 ruj 2024 - 18:45

ŠTO JEDU MUJO I HASO [4]

Lutanje po Bosni dovelo nas je i u prijestolnicu. Današnju. Miješa se tu narod raznih boja kože, u Starom dijelu, Baščaršiji, gužva je k'o u Dubrovniku. A njam-njam razmatranje ja ću opet početi doručkom. Daleko skromnijem nego u Travniku (ali i hotel je manji). Vlasnici su racionalni pa iznose odmjerene količine. Poslije mog prolaska zdjele bivaju prilično opustošene. Baš me briga, za taj doručak uzimaju mi 5 €.

Njam, njam ...part II - Page 12 Sarajevo-hotel-Lula-doru-kovaona-449-286

Na gornjem dijelu imamo redom, s lijeva na desno: turske pekmeze od jagode i višnje, žitarice, neki namaz koji nije sastavni dio mojih doručaka, jogurt, mlijeko, sokovi. U donjem dijelu: termosice s vrućom vodom i kavom, kolačići Munch Mallow, pašteta, maslac, topljeni sir, sirni namaz, tvrdo kuhana jaja, travnički sir, naresci i sir, otraga kruh (žalosno – najobičniji kruh, nema peciva), paradajz i krastavci, masline

Burekdžinicu Oklagiju već sam ranije spominjao. Danas ćemo zaviriti unutra. Nema pite koje nema. Slane, slatke, obične, neobične… Nema na porcije, nego na kile, sve se važe. Vaga je visoko na pultu, da i kupci vide na displeju masu i cijenu. A prodavačica nek' radi vježbe istezanja. Možda i ponaraste.

Njam, njam ...part II - Page 12 Sarajevo-buregd-inica-Oklagija-449-400

Spominjao sam i točionik ajrana. Jedno je kad pišeš/pričaš, drugo je kad vidiš. Teče tako ajran ali ne kao što teče i teče, teče jedan slap, već je ovo u zatvorenom krugu. Natoče ti iz pipe pa nadodaju šefljom pjene. Jest da sve podsjeća na sudoper, i da si u dilemi piti to ili ne, ali znate onu: kud svi Turci, tud i gost Oklagije.

Njam, njam ...part II - Page 12 Sarajevo-buregd-inica-Oklagija-ajran-449-401

Moja standardna kombinacija heljdopite (ona je zapravo specijalitet užičkog i zlatarskog kraja; nije prava pita jer nema kore već je riječ o palačinkama od heljde s nadjevom od sira, kajmaka i jaja) i zeljanika (ni on nije nije pita, nema kore, već je mješavina blitve/špinata, sira i jaja), ovaj put pojačana tikvenicom (bučnicom). I ajran.

Njam, njam ...part II - Page 12 Buregd-inica-Oklagija-heljdopita-tikvenica-zeljanik-i-ajran-449-402

Prste smo polizali, ajran popili, a sad 'aj'mo na nešto konkretno. U Sarajevu je mnogo ćevabdžinica, redom su sve dobre, a, kažu, ističu se Ferhatović, Željo i Hodžić. Mrkvu izbjegavajte u širokom luku. Roštilj u Želji (ima ih više, ovo je Željo 3) je korektan ali nije spektakularan (blaženi Hari u Travniku). Tu sam probao i teleće bubrege na žaru. I Željo je, kao i drugi, član kluba trezvenjaka i od piva ništa, pa sam se zadovoljio kiselim mlijekom.

Njam, njam ...part II - Page 12 Rest-eljo-3-tel-bubrezi-evap-i-i-i-kiselo-mlijeko-449-373

Ali ne mo'š stalno jesti pite i ćevape. Ima Bosna i drugih dobrih jela. Recimo, Bosanska kuća (kao i susjedno joj Staklo) kuha i jela na žlicu. Tekućinu i sol nadoknadit ćemo povrtnom čorbom.

Njam, njam ...part II - Page 12 Rest-Bosanska-ku-a-povrtna-orba-449-272

Ovo (gore) je malo siromašnija čorba od begove (u nju ide i piletina), kakvu sam jeo u turskom restoranu Epicentrum (dolje).

Njam, njam ...part II - Page 12 Rest-Epicentrum-begova-orba-449-236

U Bosanskoj kući u bosanski lonac stavljaju samo teletinu, pa, iako je to možda pravi izvorni recept, fali mi raznolikost mesa. Zato sam se odlučio za bosanski sahan. Punjeno svašta. Samo, riža kao prilog nije najsretnije rješenje jer je sve ionako punjeno začinjenom mješavinom mesa i riže.

Njam, njam ...part II - Page 12 Rest-Bosanska-ku-a-bosanski-sahan-449-273

Zaključili ste i da sam bio poprilično žedan. Treba iskoristiti pivo, tamo gdje ga ima.

A sad opet skok u Epicentrum. Lani sam tamo jeo odlično pecivo. Sad su promijenili vlasnika i donekle orijentaciju na turske specijalitete. Najturskiji od njih je bio orman kebab. Tanjurić djeluje majušan, optička varka, jer porcija je ipak izdašna.

Njam, njam ...part II - Page 12 Rest-Epicentrum-orman-kebab-449-237

Neki restorani, poput ovog i travničkog Harija, su zanimljivi. Uz jelo dobiješ račun i kad si gotov, plaćaš unutra na blagajni. Konobari su time zakinuti za napojnicu. A što mi se u Epicentrumu jako dopalo? Cijene vrlo pristojne, somun ne zaračunavaju a i ovu salaticu od paprike i zelja, čega li, nisu naplatili.

Dođosmo i do deserta. Bez prethodnog piva, nažalost (a za prijašnjih vlasnika ga je bilo; ovi novi i dan danas imaju suncobrane s natpisom Sarajevsko pivo – navlakuša). Izabrao sam bakljavu. Ova je bila od pistacija. 4 KM (drugdje je obična 5 KM). Za piće sam naručio čaj iz simpatičnih čašica. Kao u turskim sapunicama. Čaj nisu naplatili.

Njam, njam ...part II - Page 12 Rest-Epicentrum-baklava-449-238

Time sam nekako zaokružio gastronomsku stranu mog prvog ovogodišnjeg tumaranja po Bosni.

Administrator
Administrator

Broj postova : 3731
Registration date : 14.05.2008

Pfaff, borna and besposlenpop like this post

[Vrh] Go down

Postaj by Pfaff pon 2 ruj 2024 - 19:34

A rekli su da mora pasti puno kiše jerbo da ih inače neće biti...

Njam, njam ...part II - Page 12 Vrganjovi6

Pfaff
Pfaff
Administrator
Administrator

besposlenpop and BornaZ like this post

[Vrh] Go down

Postaj by gaspa sri 4 ruj 2024 - 18:48

Obično stavljam neki svoj naslov koji upućuje ili na neki način određuje o čemu ću pisati. Ovaj put sam ostao bez inspiracije. Možda nešto kao: Dalmatinac u… – ali gdje? A mislim i da je Dalmatinac samo navlakuša. Bez obzira što se radi o Konobi Roko niti je ugođaj dalmatinski, nit su jela dalmatinska. I ne trebaju biti! Kad pročitaš jestvenik, nije ti više važno ni kako se mjesto zove, ni kako je uređeno.

Mjesto radnje: Bjelovar. Zato sam se i pitao gdje je Dalmatinac. Bjelovarski kraj nema neku svoju bližu zemljopisnu odrednicu, svoj naziv regije. Reći: Bilogora ne bi bilo najispravnije. Bjelovar je ipak grad, i to na nekoj manje-više zaravni.

No dobro, rekli smo: Konoba Roko. Smještena u jednoj sporednoj uličici, nevelika prizemnica sa sjenovitim dvorištem, vanjštinom ne obećava ništa posebno. No, izbor jela baca vas u očaj. Pozitivni! Sve zvuči tako maštovito, tako privlačno, i – nadasve – slasno, da ne znaš što odabrati. Pak ću onda prikazati mali dio, a vi, desite li se u Bjelovaru i pritom ogladnite, navratite. Neće vam biti žao.

Ja počeo s krem juhom od graška s prženom slaninom i knedlama od griza, za koju je i konobarica potvrdila da je, od 4 ponuđene, najbolja. Ako su se već potrudili s nazivom, valjda ni izvedba neće zaostati. Pa to izgleda ovako – prvo donesu ovaj tanjur u kojem su grisknedli, prepržena šnita špeka i vrhnje. U biti ne volim ove tanjure jer su iz grupe onih u/na koje u biti ili malo stane, ili malo dobiješ. Mene na tanjurčini promjera tridesetak cm ne impresioniraju tri ukrašena drekeca – ja volim, kad stavim zube u pogon, da onda to traje i traje. No, ovaj tanjur možda malo zavarava, rupa je ipak dovoljno duboka da u nju žlicom zagrabiš dvoznamenkasti broj puta. Tko je meni kriv kad u svoj tanjur (a nije ga bilo lako naći) doma sipam doslovce pola litre juhe.

Njam, njam ...part II - Page 12 Roko-juha-od-gra-ka-priprema

A onda, kad smo se uvjerili da sastojci odgovaraju opisu u jestveniku, slijedi graškova juha koju istačemo iz ovog – kako bi se to zvalo? Čajnik nije, jušnik nije (jušnik izgleda drukčije)…

Njam, njam ...part II - Page 12 Roko-juha-od-gra-ka

Nećemo se zamarati predjelima 'vakim i 'nakim, idemo na glavno jelo. Moj izbor je bilo jelo s najduljim imenom: pileći file punjen špinatom i sirom, holandez umak, džem od luka, začini, kroketi. Računao sam: ako od svakog dijela stave malo, bit će na kraju puno.

Njam, njam ...part II - Page 12 Roko-piletina-u-umaku

Za one koji u konobi žele jelo iz konobe, odn. nešto s mora – eto im tuna steak s prilogom. Em lijepo izgleda, em je dobrog okusa.

Njam, njam ...part II - Page 12 Roko-tuna

Deserat. Tu nije bilo nekih fantazizama (jesam li to dobro rekao?), pa sam, možda i preko volje, naručio knedle sa šljivama. Ono preko volje pokazalo se potpuno pogrešnim jer knedli su bili izvrsni, a šljive su mi više nalikovale marelicama, svakako su bile neke posebne vrste. A velike. A nisam osjetio kožu.

Njam, njam ...part II - Page 12 Roko-knedli-sa-ljivama

Bude li netko komentirao one dvije pivske flaše – obje su moje (a nisu bile jedine). Nakon petosatnog poslovnog stajanja na livadi, na 36,5 (mjereno u sjeni), konobarica naprosto nije mogla dovoljno brzo donositi, koliko sam brzo ja mogao popiti.

Administrator
Administrator

Pfaff, borna and besposlenpop like this post

[Vrh] Go down

Postaj by Pfaff sri 4 ruj 2024 - 22:59

Vidiš, vidiš... Dao si mi par ideja

Pfaff
Pfaff
Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Postaj by besposlenpop ned 8 ruj 2024 - 13:29

Ja ogladnijo. Rolling Eyes
besposlenpop
besposlenpop

Broj postova : 1485
Registration date : 18.06.2021

[Vrh] Go down

Postaj by besposlenpop ned 8 ruj 2024 - 14:06

gaspa je napisao/la:...

Burekdžinicu Oklagiju već sam ranije spominjao. Danas ćemo zaviriti unutra. Nema pite koje nema. ...
I onda će oni nama: "Nema bureka sa sirom!" (ne računam tu kad ti stave šnitu sira na burek od mesa), a unutra uredno prodaju "pite" (i čisto usput, unjih je buregdžinica, a nije bureG?)? icon_whoknows
besposlenpop
besposlenpop

[Vrh] Go down

Postaj by besposlenpop ned 8 ruj 2024 - 14:49

gaspa je napisao/la:... Za piće sam naručio čaj iz simpatičnih čašica. ...
Jel taj čaj čaj (od istoimene biljke), il uvarak od nekih drugih biljaka (lišća, cvijeća, plodova, korijenja, kore ...)? Rolling Eyes
A jel već zašećeren, il je kocka namijenjena za to ili dodatno zaslađivanje? thinking
besposlenpop
besposlenpop

[Vrh] Go down

Postaj by besposlenpop ned 8 ruj 2024 - 14:58

gaspa je napisao/la:Obično stavljam neki svoj naslov koji upućuje ili na neki način određuje o čemu ću pisati. Ovaj put sam ostao bez inspiracije. Možda nešto kao: Dalmatinac u… – ali gdje? A mislim i da je Dalmatinac samo navlakuša. Bez obzira što se radi o Konobi Roko niti je ugođaj dalmatinski, nit su jela dalmatinska. I ne trebaju biti! Kad pročitaš jestvenik, nije ti više važno ni kako se mjesto zove, ni kako je uređeno.

Mjesto radnje: Bjelovar. Zato sam se i pitao gdje je Dalmatinac. Bjelovarski kraj nema neku svoju bližu zemljopisnu odrednicu, svoj naziv regije. Reći: Bilogora ne bi bilo najispravnije. Bjelovar je ipak grad, i to na nekoj manje-više zaravni.

No dobro, rekli smo: Konoba Roko. Smještena u jednoj sporednoj uličici, nevelika prizemnica sa sjenovitim dvorištem, vanjštinom ne obećava ništa posebno. No, izbor jela baca vas u očaj. Pozitivni! ...
Ija sam tamo bijo (lani)
I vino il pivo sam pijo
Itd.

Ukratko, izbor je pao između 2 vlaka na restoran najbliži kolodvoru (a to je ta konoba).
Kako vlakovi ne vole čekati kad na njih ideš, ostalo mi je nešto više od pol sata za jedno (glavno) jelo i, čini mi se ipak, jednu čašu vina.
I da, bilo je jako dobro. super2
besposlenpop
besposlenpop

[Vrh] Go down

Postaj by besposlenpop ned 8 ruj 2024 - 18:58

Aktualno:

Njam, njam ...part II - Page 12 Img-2173
besposlenpop
besposlenpop

borna likes this post

[Vrh] Go down

Postaj by gaspa ned 8 ruj 2024 - 23:02

besposlenpop je napisao/la:Jel taj čaj čaj (od istoimene biljke), il uvarak od nekih drugih biljaka (lišća, cvijeća, plodova, korijenja, kore ...)? Rolling Eyes
A jel već zašećeren, il je kocka namijenjena za to ili dodatno zaslađivanje? thinking
Zašećeren nije, a rekao bih da je klasika: hibiskus, možda sa šipkom

Administrator
Administrator

Pfaff and besposlenpop like this post

[Vrh] Go down

Postaj by Pfaff pon 9 ruj 2024 - 10:32

Generalno uzevši, ovo više spada pod Glu-glu, ali pustimo sad...

besposlenpop je napisao/la:Jel taj čaj čaj (od istoimene biljke), il uvarak od nekih drugih biljaka (lišća, cvijeća, plodova, korijenja, kore ...)? Rolling Eyes
Also, da se razmemo: Čaj je jedino onaj pravi, kako god ga zvali: crni, ruski, kineski, indijski... Nastaje od biljaka koje su u rodu s ružom. Sve ostalo su uvarci. Tisane, rekao bi Hercule Poirot!

gaspa je napisao/la:Zašećeren nije, a rekao bih da je klasika: hibiskus, možda sa šipkom
Dvije cure u kafiću. Dolazi konobar i jedna naruči: "Molim vas hibiskus!"
Pita ona druga: "A što ti je taj hibiskus?"
"Čaj..."
"Onda meni, molim, hibiskus od kamilice!!!"

Pfaff
Pfaff
Administrator
Administrator

borna likes this post

[Vrh] Go down

Postaj by gaspa pon 9 ruj 2024 - 18:54

Pfaff je napisao/la:Generalno uzevši, ovo više spada pod Glu-glu, ali pustimo sad...

Nismo pustili. Prebačeno tamo i diskusija nastavljena.

Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Postaj by Pfaff pon 16 ruj 2024 - 19:52

Velefešta 2024.

Moj sin Amerikanac posjećuje nas redovno svake godine i to obično budu neka tri tjedna u lijepim, toplim ljetnim mjesecima. Tom se prigodom obavezno organizira jedan sveopći dernek za drage ljude (prijatelje i ponekog od rodbine). Ta tradicija traje već jedno pešest godina (Since…).. I, kako je rekao netko od gostovah, “Velefešta u Sungeru je već postala brend!

Sve skupa se odvija na okokućnim prostorima i to bude veoma zabavno. Seniori se u neko doba pogube u smjeru pahuljastih jastučića, a juniori nastave do jutra. Bilo je slučajeva da su ponekog odnijeli doma skupa s klupom na kojoj je zaspao!
Ove je godine stvar postala komplicirana jer je sinak imao neke druge ljetne planove pa je došao početkom meteorološke jeseni, a to baš i nije neko doba za pravljenje fešti na otvorenom, ne? Da ne duljim: kiša je cmoljila cijeli dan, sve je bilo mokro, a prostor smo riješili tako da smo goste nabili u garažu koja nije mala, ali… Bio je vani i neki veliki gazebo pa se 40+ grla nekako rasprostrlo. Mačak Sivko je bio dešperatan jer su bila i dva psa i četvero čučavaca, a to njemu ne paše. Na kraju se zavukao u dnevni boravak i zaspao na mom stolcu

No, da ne gnjavim previse… Evo mene u punoj ratnoj spremi s nožem za pasom i kutlačom iza uha. Jer priprema ingestibilija pada na moja nejaka pleća!

Njam, njam ...part II - Page 12 Velefesta2024-01

Menu. Nažalost skučenost prostora u garaži me spriječila u organizaciji pravog šveckog stola s natpisima i pojašnjenjem jestvina. Osim toga, uzvanici su dmaho navalili k’o da su iz glada utekli pa je situacija učas postala kaotična.

Njam, njam ...part II - Page 12 Velefesta2024-02

Slike jestvina (nažalost ne svih) su uglavnom dobavljene ljubaznim prinosima ostalih sudionika eventa jer sam ja imao posla i masne prste!
Ovo su Bignjè rijempite

Njam, njam ...part II - Page 12 Velefesta2024-03

Azijatske grickalice kombinirane s grožđicama i orašastim plodovima

Njam, njam ...part II - Page 12 Velefesta2024-04

Dinkina salata (kockice ementalera pomiješane s komadićima ananasa). Naziv je u spomen naše pokojne prijateljice koja je to uvela u naš gastro-prostor.
U zdjelici lijevo gore je hummus kojeg savršeno radi prijateljica Lea i njoj je jedinoj dozvoljeno pridonijeti ga. Desno gore je tzv. Etiopsko meso - kockice sirovog goveđeg buta marinirane u pakleno ljutom umaku

Njam, njam ...part II - Page 12 Velefesta2024-05

Vrancezka salata. Ono drugo je neka torta - doprinos jedne gošće pa nije predmetom ovog prikaza

Njam, njam ...part II - Page 12 Velefesta2024-06

Tiquice i krmetina pržene u tempura tijestu (gore)
Palenta s grogonzolom (dolje)

Njam, njam ...part II - Page 12 Velefesta2024-07

Lijevo: Zapečeni gra' na vrancuski način (Cassoulet)
Desno: Pašticada na sungerski

Njam, njam ...part II - Page 12 Velefesta2024-08

Njam, njam ...part II - Page 12 Velefesta2024-09

Gulaš od glyüwa vrganjova iz vlastitog uzgoja s taranom

Njam, njam ...part II - Page 12 Velefesta2024-10

Glavni gost na fešti je obavezno izakućni blatobrčkavac na kolcu (zato ga i zovemo a la ćuprija)
Ja koljem vlastitim donesenim alatom, a oko mene su lešinari koji bi degustirali (tamo kod Gaspe vele: čapkali!)

Njam, njam ...part II - Page 12 Velefesta2024-11

Detalj s bojišta

Njam, njam ...part II - Page 12 Velefesta2024-12

O glu-glu strani neću. Bilo je toga na potoke...

I dacol! Mislim da će se ubuduće stvar rješavati cateringom. I’m too old for this shit!

Pfaff
Pfaff
Administrator
Administrator

gaspa, portos and borna like this post

[Vrh] Go down

Postaj by gaspa sri 18 ruj 2024 - 0:16

Also dakle... Alora, nadmašio si sve moje prikazane švedske stolove koje su pripremale satnije kuhara i pomoćnog osoblja. Koliko su trajale pripreme? I onda sve nestade u trenu.

Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Postaj by Pfaff sri 18 ruj 2024 - 10:51

gaspa je napisao/la:Also dakle... Alora, nadmašio si sve moje prikazane švedske stolove koje su pripremale satnije kuhara i pomoćnog osoblja.
Hvala na iskazanim toplim riječima (po)hvale yes

gaspa je napisao/la:Koliko su trajale pripreme?
I ne predugo. Cijeli event ima manje-više uobičajeni scenario s isto tako uobičajenim jestvinama. Zapravo sam počeo negdje u četvrtak pripremom onoga što se dugo priprema, a završio u su(r)botu ujutro s onim što ide u zadnji čas. U podne je sve bilo spremno...

A evo kako izgledaju oznake hrane za švecki stol koje ovoga sleda nisu bile u funkciji

Njam, njam ...part II - Page 12 Velefesta2024-13

Pfaff
Pfaff
Administrator
Administrator

borna and besposlenpop like this post

[Vrh] Go down

Postaj by gaspa čet 19 ruj 2024 - 8:41

Aha! Zato ona nenasmijana lica tradicionalnih gostiju za stolom govore: Uh, opet jedno te isto razočaranje ? smiling devil

Tamo sedamdesetih su u opatijskom Kvarneru, dok još nisu znali za bife posluživanje, imali tiskane jelovnike s izborom više juha/predjela/jela/deserata s rednim brojevima (bilo ih je valjda tridesetak ili više), pa su pansionskim gostima nudili uvijek u potpunosti iste kombinacije.

Nego, 'oćemo li te vidjeti u Masterchefu? Ili u Hell's Kitchen?

Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Postaj by Pfaff čet 19 ruj 2024 - 9:37

gaspa je napisao/la:Nego, 'oćemo li te vidjeti u Masterchefu? Ili u Hell's Kitchen?
Ni u ludilu (hvala na pozitivnom stavu, ali ja sam svoje šegrtovanje u kujni isprobao, pakleni je to posao)

Pfaff
Pfaff
Administrator
Administrator

besposlenpop likes this post

[Vrh] Go down

Postaj by gaspa pet 20 ruj 2024 - 0:03

Naročito pranje suđa, štednjaka i radnih površina smiling devil

Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Postaj by Pfaff sub 28 ruj 2024 - 10:39

gaspa je napisao/la:Naročito pranje suđa, štednjaka i radnih površina smiling devil
Najgora mi je bila naprava za rezanje pataten prutića na belgijski - di se samo zavuku komadići, a pocrne dok kažeš DePeO grinko

Pfaff
Pfaff
Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Postaj by Pfaff sub 28 ruj 2024 - 10:41

Kako se pravi lova od turizma

Donijela su mi djeca iz Mletakah tri paketa ofarbane riže za činiti rižoto. Tri vrste:
- od jagoda
- od algi
- od sipinog črnila

Njam, njam ...part II - Page 12 Ri-a-u-boji

Neam blage koliko je to koštalo, a bome ni dali je prirodno ili djeca u školi mackaju vodenim bojicama, ali je fora...

Pfaff
Pfaff
Administrator
Administrator

borna likes this post

[Vrh] Go down

Postaj by besposlenpop sub 28 ruj 2024 - 12:48

Ova s modrom galicom obećava. Cool
besposlenpop
besposlenpop

Pfaff likes this post

[Vrh] Go down

Postaj by gaspa pon 30 ruj 2024 - 17:35

Kao što i brojna nova tehnička i tehnološka rješenja leže skrivena u ladicama dok se postojeća ne izraubaju i prestanu donosti dobit, tako se čini i da Marco Polo još nije otkrio sve svoje tajne što ih je u Mletke donio iz Kine. Pomalo, pomalo... možda vidimo i fluorescentnu koju ćemo moći jesti u mraku.

Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Postaj by Pfaff ned 6 lis 2024 - 18:34

Lijepo je kad imaš drage susjede kojima si usput i simpatičan pa ponekad dobiješ, što ovdje vele, podiljež
Ovo mi je nabrala susjeda tik prije najezde horde gljivolovaca.

Njam, njam ...part II - Page 12 Vrganjovi7

Lijepi tvrdi pa su dmaho završili u sauni

Njam, njam ...part II - Page 12 Vrganjovi8

Popakirani i spremljeni u kištu za neka bolja vremena

Njam, njam ...part II - Page 12 Vrganjovi9

Ostalo je i za obed (s rezancima)

Njam, njam ...part II - Page 12 Fotokronika2024-6558

Pfaff
Pfaff
Administrator
Administrator